Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Kawiarnia - Kącik pisarski

petr - 3 Maj 2007, 09:49
Temat postu: Kącik pisarski
Krótko i na temat - niech ten temat będzie miejscem, w którym prezentujemy swoją wszelkiego rodzaju twórczość pisarską - od opowiadań i sztuk, poprzez felietony i recenzje, na wierszach kończąc. ;)

felietony:

recenzje:

miniaturki (małe opowiadania):

• P(o)ciong (7 kwiecień 2007)
  • oraz oczywiście moje części opowiadania z tego forum. ;)

To tyle co zdążyłem zebrać na szybko.. Jest to ta częsć mojej tfórczości, której nie wstydzę się tak bardzo, żeby bać się komukolwiek pokazać. ;) Pozostała częsć jest rozgrzebana (niedokończona) i nie nadaje się raczej do niczego. ;)

Czy ktoś pochwali się jakimkolwiek tekstem? Szczerze do tego zachęcam - w naszym wieku nie liczy się aż tak bardzo jakość, tylko sam fakt, że próbujemy swoich sił. ;) Sam mam bardzo kiepskie zdanie o swoich tworach, ale jako przyszły pisarz czy felietonista :P muszę przyzwyczajać się do publikowania swoich prac. ;)

Może gdy zbierze się parę osób, zorganizujemy sobie mały pojedynek literacki? :D

mattirab - 3 Maj 2007, 12:09
Temat postu: Odp: Kącik pisarski
Hehe... ja piszę książkę. Obecnie napisałem ręcznie 35 stron formatu A4 pisane ręcznie, ołówkiem na gładkim papierze bez kratek. Mniej więcej 'czcionka' to 14-15. Piszę ją od 2004 czy 2005 roku, ale z przerwami... napisałem także wiele wierszy i takich tam. Mogę zapodać jeden z nich:
Jeśli żyjesz...
To jak pojmujesz życie?
Będąc w smutku czy radości?
W sidłach miłości?
W smutku samotności?
W jaki sposób żyjesz?
Zamartwiasz się?
Co będzie dobrze, a co źle?
Uwięziony we wspomnieniach z przeszłości?
Czy w bojaźni przyszłości?
Co to da?
Życie bez dobra?
Odrobiny zadowolenia.
Bez poczucia zniszczenia.
Trochę miłości.
Nawet w samotności.
Jak dużo.
Jak mało.
A tyle potrzeba.
A będziesz szczęśliwy.

No i oczywiście kilka partów z 'opowiadania' forumowego.
Hmmm... 'pojedynek literacki'? Fajny pomysł, ja na pewno przystąpię jak coś takiego będzie. ;)

Devlin - 3 Maj 2007, 12:40
Też kiedyś pisałem. Opowiadania ;) Teraz nie mam już tyle czasu co kiedyś... Może jak wątek się rozwinie coś uskrobię ;)
Neo - 3 Maj 2007, 13:00
Moje teksty? Hmm. Kilka ich napisałem... ale w różnych okresach życia, dlatego też ich poziom jest różny.

Najczęściej (właściwie prawie zawsze) miałem słomiany zapał, próbując napisać opowiadanie fabularne... powiem więcej - w ciągu ostatniego roku najlepszym tekstem literackim, jaki mi wyszedł, jest mój part w drugiej części opowiadania forumowego... Tak się jakoś złożyło :)

recenzje:

dramaty:

teksty różne:

szkolne:

tłumaczenia:

+ kilka innych, głupszych, niedokończonych...

Devlin - 3 Maj 2007, 13:08
A może ktoś pisał kiedyś do Tawerny RPG?? Był to zin zamieszczany na cover cd w CD-Action.