Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Galeria postaci i modów - [postać] Postacie autorstwa Addera1984

Adder1984 - 7 Wrzesień 2007, 13:38
Temat postu: [postać] Postacie autorstwa Addera1984
Witam wszystkich.
Poniżej znajduje się link do postaci mojego autorstwa, a w następnym poście ich foto.
http://rapidshare.com/fil...acters.rar.html

Życzę przyjemnej zabawy!
Czekam na komentarze - forum, gg, e-mail...

Adder1984 - 15 Wrzesień 2007, 09:30

Oto foto moich postaci, jak nie chcecie ściągać w ciemno ;-)

Postać Adder:

Postać Albertosaurus:

Postać Bzyq:

Postać Księdzu:

Postać Sumer:

Miłej zabawy!!!
Czekam na komenty...

mattirab - 15 Wrzesień 2007, 19:20

Mnie się podobają ;) .
patka - 1 Październik 2007, 14:30

Cześć możecie powiedzieć co ma zrobić, jeśli ściągnęłam postacie, a nie mogę ich wrzucić do gry? Wsadziłam już je do chracters, ale dalej nic. ;( :cry:
syo - 1 Październik 2007, 14:49

Każda wypakowana podstać musi być w folderze. Folder musi nazywać się tak samo jak plik .dat z postacią.
patka - 1 Październik 2007, 15:03

Dzięki :roll:
patka - 1 Październik 2007, 15:17

Ty zrobiłam tak i nic ;( :cry:
Doob - 1 Październik 2007, 15:26

A na pewno folder nazywa sie tak samo jak plik .txt w nim? Bo plik .dat nie musi sie tak samo nazywac jak folder.

Kod:
Przyklad
characters\harold\harold.txt

Worm 96 - 9 Listopad 2007, 18:43

ksiedzu jest fajny... Zassysam jak najszybciej
Orzi - 20 Grudzień 2007, 01:07

Grałem wszystkimi oprócz Pandy - jedne z najlepszych postaci do Icy Tower :) . Najlepszy jest Księdzu (ale usunąłem u siebie odgłos pierdnięcia, przeszkadzał) i Adder
Pablo - 20 Grudzień 2007, 15:08

zas ja panda nie gralem i innymi postaciami kiedys mi kuzyn sciagnol wormsa i i sie gralo ale ALEx rzadzil !!!! a teraz stary dobry HAROLD
FanIcyTower9001 - 20 Grudzień 2007, 16:51

Ale czadowe POSTACIE!!!!!!!!!
Dragon2 - 8 Luty 2008, 19:29

Siemka! a moglibyście to wrzucić na speedyshare?
Z góry thx!

rakieta - 18 Luty 2008, 20:38

fajne postacie bzyq i ksiedzu najleprze zaglosowalem na ksiedzu ;-)
BARTEM789 - 22 Luty 2008, 16:26

nie ma nigdzie przycisku żeby pobrać paczkę postaci :sad: :sad: .
Doob - 22 Luty 2008, 17:57

BARTEM789 napisał/a:
nie ma nigdzie przycisku żeby pobrać paczkę postaci :sad: :sad: .

bo zes slepy. Wciskaj 'Free' i czekaj, przepisuj kod z obrazka i sciagaj :l

Adder1984 - 23 Luty 2008, 19:41

NOWA POSTAĆ!!!

PENIS

DOWNLOAD

MIŁEJ ZABAWY!

insystem - 6 Czerwiec 2008, 21:11

Szczerze mi się podoba "ksiądz" " O mój Jezu"
McKiller - 10 Luty 2010, 18:44

Spoko postacie,a najlepszy ''ksiądz''...xD
marcin12kow - 24 Lipiec 2010, 18:37

Ej no a mi nie wchodzą na rapidshare dlaczego?
luki1025 - 24 Lipiec 2010, 20:29

Eee... Bo link ma trzy lata i nie był długo używany?
marcin12kow - 24 Lipiec 2010, 20:36

aha a mógłby ktoś dac nowe linki
Klaud - 24 Lipiec 2010, 20:50

Obawiam się, że to może zrobić tylko autor ;) Chyba że ktoś posiada postacie przez niego zrobione... ale czy to (umieszczenie bez konsultacji z twórcą) wtedy nie byłoby łamaniem prawa (oczywiście wątpię, by ktoś upominał się o prawo dotyczące postaci do gry, ale z czysto teoretycznego punktu widzenia...)?
Vinyanov - 25 Lipiec 2010, 03:03

luki1025 napisał/a:
Bo link ma trzy lata i nie był długo używany?

Skąd wiesz, że był "długo nieużywany"? Może wygasł po najkrótszym z możliwych okresów "nieużywania". Może - jak na link - wytrwał relatywnie bardzo długo. Nie wiadomo.

Klaud napisał/a:
czy to (umieszczenie [postaci] bez konsultacji z twórcą) wtedy nie byłoby łamaniem prawa (oczywiście wątpię, by ktoś upominał się o prawo dotyczące postaci do gry, ale z czysto teoretycznego punktu widzenia...)

1. De minimis... ;)
2. Domyślną funkcją postaci jest ich rozprzestrzenianie, po to one są tworzone. Jeśli wygląd żadnej postaci nie sugeruje, iż powstała ona wyłącznie do użytku prywatnego, domowego (byłoby tak np. jeśli przedstawiałaby w rozpoznawalny sposób twarz jakiejś konkretnej osoby (bywają takie postacie o ile pamiętam)), to można je republikować do woli, IMO.

Klaud - 25 Lipiec 2010, 11:38

W porządku, przyjęłam ;)
Ha, a gdyby ktoś zrobił tzw. składankę postaci na - powiedzmy - stu płytach CD i te płyty rozpowszechniał, czerpiąc z tego korzyści majątkowe?

No dobrze, to już chyba tylko rozważania nie mające większego sensu...

Vinyanov - 25 Lipiec 2010, 11:46

Cytat:
Ha, a gdyby ktoś zrobił tzw. składankę postaci na - powiedzmy - stu płytach CD i te płyty rozpowszechniał, czerpiąc z tego korzyści majątkowe?

Heh. Moją pierwszą myślą było, że to zależy od liczby tych postaci. Zakładając, że taka płyta by się sprzedawała, to jeśli byłoby ich wystarczająco niewiele, można by wywnioskować, że pojedyncza postać - sama w sobie, swoimi jednostkowymi walorami - jest zdolna wpłynąć na to, czy ktoś taką płytę kupi czy nie, tj. można by założyć, że walory wizualne pojedynczej postaci stanowią tu argument przemawiający za kupnem. Gdyby tak było, to pretensje twórcy jednej z takich "ważnych" postaci byłyby może uzasadnione. Ale sądzę, że takie "składanki" są raczej cenione ze względu na ilość, a nie jakość ich postaci składowych, i ktoś kupuje na nich postacie raczej "hurtem".

Innymi słowy, kupujący kupując docenia pracę nie pracę twórców pojedynczych postaci, a raczej tej osoby, która skompilowała je wszystkie na jednym CD. ;)

A zresztą... kto wie? Poważnie mówiąc, pewnie trzeba google'ać za autorskimi prawami majątkowymi.

Klaud napisał/a:
No dobrze, to już chyba tylko rozważania nie mające większego sensu...

Nie ma rozważań sensownych/bezsensownych, są tylko takie, na które chcemy/nie chcemy tracić czasu. :D

Gangsta098 - 7 Sierpień 2011, 16:38

dajcie nowy link do tych postaci bo ten nie dziala!!! :sad: