| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Kawiarnia - Gra wszechczasów według Icy.pl
Devlin - 23 Marzec 2008, 22:54 Temat postu: Gra wszechczasów według Icy.pl Czas rozruszać forum . Podajcie 5 najlepszych według was gier. Za pierwsze miejsce będzie 5 pkt itd. Ogólnie wszystko jasne dodam tylko, że Icy Tower się nie liczy bo i tak jest najlepsze Będę starał się uaktualniać możliwie często... Moje gry to (od razu w liscie):
- Gothic (seria) - 13 pkt
- Europa Universalis (seria) - 12 pkt
- Heroes of Might And Magic (seria) - 8 pkt
Tony Hawk's Pro Skater (seria) - 8 pkt
- Diablo 2: Lord of Destruction - 6 pkt
- Warcraft II - 5 pkt
Total Annihilation - 5 pkt
Soldat - 5 pkt
Age of Empires II - 5 pkt
Counter Strike - 5 pkt
- System Shock 2 - 4 pkt
- Grand Theft Auto San Andreas - 3 pkt
ADOM - 3 pkt
Medal of Honor: Allied Assault - 3 pkt
Football Manager - 3 pkt
- Need for Speed (seria) - 2 pkt
FIFA 2002 - 2 pkt
Avernum - 2 pkt
Morrowind - 2 pkt
Settlers 4 - 2 pkt
Liero - 2 pkt
- Empire Earth - 1 pkt
Fable - 1 pkt
Stronghold - 1 pkt
Saper - 1 pkt
mattirab - 23 Marzec 2008, 23:47
Gdzieś to pisałem (temat: Kultowe gry)... I tak nie umieszczę tu wszystkich moich gier, które lubiłem, ale...
1. Warcraft II (ach ta grywalność i klimat jak na tamte czasy - a sentyment taki, że do dziś jak widzę, że ktoś gdzieś w niego gra, to 'łezka się w oku kręci').
2. Europa Universalis 2 (jakie nowatorskie podejście do strategii oraz długie godziny spędzone na ciągłym zaczynaniu od nowa).
3. HoMM2 (poznałem między Warcraftem a Europą, pożyczyłem od kolegi i tak się zaczęło - świetna gra).
4. FIFA 2002 (tutaj ogromny kłopot przy wyborze - wybrałem Fifę ze względu na to, że kiedyś marzyłem o tym, żeby ją mieć... grałem u kuzynów i od razu polubiłem tą grę).
5. Empire Earth (świetna fabuła, z tej strategii nauczyłem się historii).
Poza notowaniem:
Rayman3, Kao2, Captain Claw, Jazz Jackrabbit2, Piraci z Karaibów, Wormsy, THPS4 i... Counter Strike (dość niedawno zacząłem - nie dodałbym więc go do moich gier wszechczasów).
PS. Dobry pomysł .
Doob - 24 Marzec 2008, 00:20
Jest naprawde sporo gier, ktore nie w sposob przytoczyc, a co mowic o klasyfikowaniu :O Mozna oceniac jako kultowe wogole albo kultowe 'dla mnie'. Nawet nie zabieram sie za pisanie bo to zajelo by sporo czasu a i tak o wielu tytulach bym zapomnial
PS wiem ze tak troche nie po polskiemu
@down
._.
Devlin - 24 Marzec 2008, 11:25
Ale 5 tytułów mógłbyś rzucić
devastator - 24 Marzec 2008, 13:55
Przy takim sentymentalnym doborze gier to żadna nie zostanie wymieniona dwa razy
pewnie ta lista za jakiś czas wyglądałaby zupełnie inaczej, no ale tak już jestююю
Total Annihilation, System Shock 2, ADOM, Avernum... i niech będzie sentymentalnie NFS III W kolejności malejącej.
Devlin - 24 Marzec 2008, 14:02
| devastator napisał/a: | Przy takim sentymentalnym doborze gier to żadna nie zostanie wymieniona dwa razy |
Dlatego udział w tym musi wziąść jak najwięcej osób. A nie tak jak Doob
Tupac - 24 Marzec 2008, 14:06
Well,
1. Gothic II
2. Gothic I
3. THPS 4
4. Morrowind
5. Fable
Doob - 24 Marzec 2008, 14:15
1. Soldat!
2. GH III!
3. H3 + dodatki (without WoG)
4. D2 LoD
5. NFS:U
Po za lista znalazly sie peesy, fifki, csy, inne nfsy, crysisy (i innej masci fpsy), obliviony, morrowindy, maria, sapery, oraz inne pegazusy (i wiele wiele wiecej :l)
Devlin - 24 Marzec 2008, 15:12
Lista uaktualniona, pierwszy zwycięzca wybił się z peletonu
_King_DareK_ - 24 Marzec 2008, 18:03
1. Age of Empires II (cudowna )
2. Europa Universalis II
3. Medal of Honor: Allied Assault
4. The Settlers IV
5. Stronghold i Stronghold Crusader
Oprócz tych gier to jeszcze: Anno 1602, Port Royale 2, GTA III i Vice City, Soldat, King Kong, Heroes of Might & Magic IV, Red Faction, Mario na Pegazusie i pewnie jescze wiele innych, ale już nie pamiętam .
petr - 25 Marzec 2008, 21:23
1. Counter-Strike (najlepsza strzelanka ;>)
2. Europa Universalis (jako cała seria oczywiście, wraz z Hearts of Iron)
3. Football Manager (a wcześniej oczywiście CM )
4. Liero (Wormsy mogą się schować!)
5. Saper ( )
Vinyanov - 25 Marzec 2008, 21:26
Ja nie głosuję. Jestem graczem wszechstronnym. Grałem w gry z każdego gatunku. Problem w tym, że powyższe stwierdzenie można rozwinąć. Otóż, uśredniając, grałem w tylko jedną grę z każdego gatunku. Niestety, jak widać, brakuje mi przekrojowego spojrzenia.
Devlin - 5 Kwiecień 2008, 18:18
Uaktualniono
Zmiana lidera
petr - 6 Kwiecień 2008, 16:53
Ha, i to mi się podoba, EU oczywiście rządzi!
Matti, wpadaj na zlot rano, pykniemy sobie gdzieś w to
mattirab - 6 Kwiecień 2008, 17:16
| petr napisał/a: | | EU oczywiście rządzi! |
Jakżeby inaczej.
Dev, inne gry też możnaby wziąć jako całą serię - byłaby bardziej wyrównana walka. Ale to już pozostawiam Tobie do uznania.
| petr napisał/a: | | Matti, wpadaj na zlot rano, pykniemy sobie gdzieś w to |
Hehe, wpadłbym, ale nie mogę . A co do grania w EU (dwójka) - w multiplayer nigdy nie grałem, tylko w singla. Z ciągłego zaczynania od nowa całej Wielkiej Kampanii nigdy nie przeszedłem . Chociaż muszę przyznać, że od 1419 do ~1600 roku Bretanią zająłem prawie pół Ameryki Płn. i 1/4 Europy.
Devlin - 13 Kwiecień 2008, 14:19
| Cytat: | | Dev, inne gry też możnaby wziąć jako całą serię - byłaby bardziej wyrównana walka. Ale to już pozostawiam Tobie do uznania. |
Mi pasuje
Klaud - 20 Czerwiec 2008, 19:25
1. Baldur's Gate II: Cienie Amn.
Ukochana, cudowna, wspaniała (przymiotniki można mnożyć) gra. Zdarzyło mi się przy niej uronić łzę, zdarzyło mi się tarzać ze śmiechu (zadanie z Edwiną), zdarzyło się po raz 30 wczytywać grę, by pokonać smoczycę, której nie trzeba było pokonywać, zdarzyło się... a co nie miało miejsca? Chyba tylko nuda, nigdy. Ech, chyba robię się sentymentalna.
2. Gothic II: Noc Kruka.
Gra ma klimat, nie można zaprzeczyć. Kilka razy serce zabiło mi mocniej - przy wchodzeniu do grobowca, czy przy walkach ze strażnikami świątynnymi (dźwięki - które pojawiały się, gdy strażnicy się poruszali - były naprawdę przerażające!).
3. Lac.*
Brak grafiki, a jednak ma to coś. Ta gra kosztowała i kosztuje mnie tyle nerwów, ile żadna inna, a jednak to dla niej zarwałam kilka nocy. Polecam każdemu, dla kogo nieważny jest obraz, a kto umie posługiwać się wyobraźnią i "widzieć słowo pisane".
4. Atlantis (pierwsza część).
Jedna z niewielu gier przygodowych, w które miałam okazję zagrać, mimo że był to u nas w domu "gatunek przodujący" - najwięcej właśnie było przygodówek. Muzyka - na medal. Do dzisiaj mam w pamięci cudowne "Sunriders" i "Am Ma Eya". Ponadto - gra dotyczy niezwykle interesującego mnie tematu - ukazuje Atlantydę.
5. Heroes of Might & Magic IV.
Wiem, że większość tej części HoMM nie lubi, mi za to niezwykle się podobała. Grałam w nią dosyć długo, chociaż nie przeszłam wszystkich kampanii (niewiele gier przechodzę). Tu również warto pochwalić muzykę.
*Jeśli gry internetowe się nie liczą, to proszę zastąpić Laca tytułem "Tropico 2: Zatoka Piratów" - to ona ratowała mnie przed zwariowaniem, gdy nie miałam internetu
Vinyanov - 20 Czerwiec 2008, 23:44
| Klaud napisał/a: | | zdarzyło się po raz 30 wczytywać grę |
Tylko 30? Pamiętam potyczkę, chociaż w BG: TotSC, gdzie wczytywałem grę, hm, niech się zastanowię. Gdyby oszacować liczbę wczytań po odczuciach, jakie żywię względem jałowości i rutyny moich usiłowań podczas starcia, mam wrażenie, że było ich minimum 100. Co zabawniejsze, grałem wtedy multiplayer, z jednym znajomym. A walka nie była ani niezbędna, ani obiektywnie trudna. Zwyczajnie, posiadaliśmy zbyt niskie poziomy. Widać byliśmy zdeterminowani.
PS. Znasz może BGiF?
Klaud - 21 Czerwiec 2008, 00:07
Te 30 razy to była zabawa z Adalon, srebrną smoczycą. Sprawiła mi większe problemy od Firkraaga. Chociaż przyznaję, że nie był to wygórowany poziom trudności (Normalny? Młoda wtedy byłam...). Teraz tak patrzę i zupełnie zapomniałam o walce z Amelissaną na końcu TB. Była masakryczna! Najbardziej dawała w kość niemożność odpoczynku i ograniczenie liczby przywołanych potworów.
Ostatnio grałam sobie bardem. Postać mam cienką, ale za to twierdzy barda nie można odmówić klimatu. No i drużyna niczego sobie (Edwin, Viconia, Kachiko, Yoshimo, Valygar). Ponadto zainstalowałam sobie modyfikację Tortured Souls, kojarzysz?
A BGiF znam, choć się nie udzielam
darek kobra - 23 Listopad 2008, 23:17
battle knight
the sims 2
margonem
saper
o game
Bek - 28 Listopad 2008, 20:40
1. Call of Duty (seria)
2. Counter Strike 1.6
3. Mu
4. Age of Empires
5. Gothic II
kubpica - 25 Kwiecień 2010, 15:34
1.Counter Strike
The sims 3
2.Turok 2 Seeds of Evil
Koloses - 25 Kwiecień 2010, 21:31
1.Contra
2.Warcraft III
3.Half life
4.Gears of war
5.Half life 2
kubpica - 22 Lipiec 2011, 21:48
Zmiany:
Minecraft
CS
PR3
Boru - 18 Styczeń 2012, 17:30
| Klaudek napisał/a: | 1. Baldur's Gate II: Cienie Amn.
2. Gothic II: Noc Kruka.
5. Heroes of Might & Magic IV.
|
Swego czasu gralem w BGII, Heroes IV, III, Gothic, Diablo II LoD (znalem na pamiec tekst wszystkich filmikow ), Warcraft III. Lubie tego typu gry ... ale za cholere nie potrafie w nie grac Zawsze sie konczylo tak, ze wpisywalem kody i szybko przechodzilem ciekawy tego jak historia w grze sie rozegra i jacy przeciwnicy sie pojawia.
Wole patrzec jak inni graja.
Chyba lepiej czaruje w realu
Ale w Wormsy jestem lepszy od Klaud
Klaud - 1 Luty 2012, 03:04
Ogrywałam Cię aż miło.
(Głupią tę mapę narysowałeś!, Sama jesteś głupia! )
Boru - 11 Marzec 2012, 13:07
Seria Mortal Kombat Jako maly dzieciak bylem fanatykiem tego mordobicia, zarowno gry jak i filmu. Spedzalem cale dnie w "salonie gier" albo grajac na PS1 albo patrzac jak inni graja, a po wyjsciu reszte dnia wyobrazalem sobie walki. Poczatkowo gralem w Tekkena 3, jednak kumpel uswiadomil mi, ze to jednak troche gejowskie w porownaniu z MK. Tekken byl na drugim miejscu u mnie.
|
|