Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Icy Tower ogólnie - Najbezsensowniejsza kategoria

Vinyanov - 25 Maj 2008, 16:21
Temat postu: Najbezsensowniejsza kategoria
Chciałbym poznać wasze zdanie. Uwaga, nie głosujemy na kategorię, której najbardziej nie lubimy. Oczywiście, całkiem możliwe, że znienawidzony styl, i bezsensowny styl, to to samo. Chociaż, nie zawsze. Aha, i podawajcie inne możliwe odpowiedzi, ja pewnie nie przewidziałem wszystkich. Tak więc, która kategoria jest najbardziej bezużyteczna, przy której tracimy najwięcej czasu, która uczy najmniej, itp.?

Ja głosuję na JC4. Właściwie utworzyłem ten temat, aby się wyżalić. Przy JC4 nie można zastosować żadnej techniki. Można tylko grać NBJ, nie za szybko i nie za powoli. A i tak około 1/20 gier kończy się powodzeniem. O ile człowiek przekroczy 12 pięter. Nie wiem, jak ludzie mogą bić na niej rekordy. Mi ani się nie chce, ani nie umiem. :)

syo - 25 Maj 2008, 17:04

Zastanawiałem się między JC4 a 2Up1Down, w ostateczności wybrałem jednak tą drugą kategorię. Rzadko kiedy muszę schodzić o jeden schodek w trakcie gry.
Pisto-Letti - 25 Maj 2008, 18:12

Ja tak jak syo : 2up1down !! To jest totalny debilizm. Komu chce się wchodzić i schodzić?? Z resztą tu się nie ugra więcej niż 200 floor. Pozdro dla wszystkich którzy preferują ten styl gry :D życzę zdrowegi rozsądku :twisted: :mrgreen: :cool:
Vinyanov - 25 Maj 2008, 18:33

Pisto-Letti napisał/a:
Z resztą tu się nie ugra więcej niż 200 floor.

Chciałbyś. Rekord to 55 pięter. Zresztą, wyrównany przez trzy osoby. To znaczy, że najwyższe możliwe 2u1d chyba już zostało osiągnięte. Ja jednak lubię tę kategorię. Może dlatego, że przygotowuje do JC2. To znaczy, przyzwyczaja do wykonywania równo dwupiętrowych skoków. Zresztą, ja chyba lubię wszystkie style, które trzymają się nisko ziemi. JC2, 2u1d, UNML.

jaraf - 25 Maj 2008, 18:38

Tak jak wszyscy - 2 up 1 down, ale zaglosowalem na JC5, gdyż nie można utrzymać zbyt dlugo takiego rozpędu, aby ciągle skakać o 5 ;-) .
_King_DareK_ - 25 Maj 2008, 18:46

Cytat:
Komu chce się wchodzić i schodzić??

Mi się chce :smile: .

Nie zagłosuję w ankiecie, ponieważ żadna kategoria nie wydaje mi się bezsensowna, wszystkie mają swój unikalny klimat i w sumie to każda kategoria mi odpowiada ;-) .

Boru - 26 Maj 2008, 20:54

Zdecydowanie UNML. Ponieważ:

- nudna, przynajmniej dla mnie
- nie wymaga duzych umiejetnosci
- mocno ograniczona

Devlin - 28 Maj 2008, 16:47

Wybrałem inna ;) Np takie NBJ RRML FML CCC1 (to jedna zmutowana kategoria...) ;) Davo gra na podobne ;)
Vinyanov - 28 Maj 2008, 20:23

Devlin napisał/a:
(…) NBJ RRML FML CCC1

Za przeproszeniem, czym ta kategoria różni się od NBJ RRML CCC1 Combo? Albo pokonasz pierwsze przyspieszenie na kombosie, i wtedy nie jest to FML, albo nie, i wtedy nie jest to CCC1. Chyba że istotne jest, czy omawiany kombos ostatecznie zostanie ukończony, czy zakończy się FML-em. Ale moim zdaniem tak nie jest, ponieważ nazwa stylu sugeruje rozpatrywanie go pod kątem CCC1 właśnie, i ani to co później, ani to co wcześniej, nas nie interesuje.

Mówiąc prościej, według mnie CCCx FML i CCCx Combo to to samo. :)

Devlin - 29 Maj 2008, 16:16

Nie to samo ;) Zależy to od tego czy zrobisz combo czy FMLa...
Gruby95 - 19 Lipiec 2008, 00:25

Zagłosowałem na 2u1d no bo to jakieś takie jak to powiedział pisto-letti: totalny debilizm.
Laura_x - 20 Lipiec 2008, 12:05

zagłosowałamtak samo jak mój poprzednik
Vinyanov - 14 Sierpień 2008, 13:39

Znowu, nowy styl: skakanka. Zadanie: wykonać jak najwięcej „ósemek”, ponad 1. piętrem. Każdy przelot musi zostać zakończony uderzeniem ściany. Jeżeli zdobędziesz 2. lub wyższe piętro, kończysz cykl. Aha, i gramy RRML. Mój rekord: 10 przelotów (wiem, z dwoma skokami). Spróbujcie, to odpręża. Poważnie. :)
darek kobra - 24 Listopad 2008, 07:37

2up 1down
3up 2 down
tf i ts

-Kris- - 28 Listopad 2008, 19:32

Ja wybrałem zdecydowanie UNML. Zeby pobic w nią rekord, potrzeba dużo prób i farta, aby schodki nie były porozrzucane po dwóch stronach wieży.