Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Kawiarnia - Hasła plików DAT innych gier FLD

ferdek - 29 Grudzień 2008, 10:17
Temat postu: Hasła plików DAT innych gier FLD
Znam hasła do plików DAT z gier Peitza . Szkoda że tylko do 3 gier.

Happyland Adventures - happy
Icy Tower 1.3.1 - gostflor
Icy Tower 1.2 - wazup
Alex the Allegator 4 - (nie znam)
Frog Hunt - (nie znam)
Alex 2 - (nie znam)
Hell Carier - (nie znam)
Space Hog - (nie znam)

Jeżeli ktoś zna hasła do plików DAT z gier Peitza proszę o pomoc.

Vinyanov - 29 Grudzień 2008, 11:19

O, przydatny wątek (a przynajmniej liczę, że będzie taki). Dzięki. Ledwie wczoraj żałowałem, że nie znam hasła Harold’s Hills (najnowsza gra FLD, formalnie wydana w te święta), i nie poznam wszystkich Easter eggs, które umieścił tam Johan, o których rozmawiają użytkownicy forum FLD, i które polegają na wyświetlaniu szczególnych grafik… Niestety, nie pomogę, nie znałem nawet hasła do Happyland Adventures. (Znalazłeś je gdzieś, czy zgadłeś?) :)

Może pomogłoby skanowanie plików wykonywalnych, aby wydobyć ciągi znaków, którymi gra odkodowuje pliki zasobów (taki sposób omijania zabezpieczeń polecono, IIUC, na forum allegro.cc). Ale ta metoda może być zawodna, jeżeli dobrze rozumiem.

ferdek - 29 Grudzień 2008, 20:43
Temat postu: Deszyfrator
Spróbuj załatwic link do deszyfratora lub jego nazwę.

deszyfrator- odkodowuje hasła do plików DAT i innych plików

mattirab - 7 Kwiecień 2010, 19:57

Miło byłoby poznać hasło do modowania Icy Tower 1.4. Jeśli zostało już opublikowane, będę wdzięczny osobie, która podzieli się nim z użytkownikami.
Koloses - 24 Kwiecień 2010, 22:22

mattirab napisał/a:
Miło byłoby poznać hasło do modowania Icy Tower 1.4. Jeśli zostało już opublikowane, będę wdzięczny osobie, która podzieli się nim z użytkownikami.

Dawno mnie tu nie było, ale o ile pamiętam trzymam jeszcze scrackowane RC 1 Icy Towera 1.4, w którym hasło nie było zmienione na komputerze w szkole.Jeżeli dam radę spróbuję je załatwić jakby ktoś chciał modować IT 1.4.
PS.Sorry za odkop czy co to tam jest.
Zawsze można też spróbować wygrzebać hasła jakimiś edytorami hexów :cool:

Vinyanov - 24 Kwiecień 2010, 22:42

Witaj z powrotem. :)

Koloses napisał/a:
trzymam jeszcze scrackowane RC 1 Icy Towera 1.4

Co to znaczy (nie) "scrackować" w kontekście RC Icy Tower?

Cytat:
PS.Sorry za odkop czy co to tam jest.

Nie szkodzi. Jedyną przewiną, jaką tutaj rozpoznajemy jest po prostu "off-topic", możesz odkopać temat i z 2004, jeśli post będzie sensowny. :)

Koloses - 24 Kwiecień 2010, 23:03

Vinyanov napisał/a:
Co to znaczy (nie) "scrackować" w kontekście RC Icy Tower?

O ile pamiętam w RC'kach Icy Towera był limit czasowy.Zdaje się że użytkownik darkness202 zrobił "crack" do rc2 czy tam 3 omijający ten limit.Na moją prośbę zrobił też cracka do RC1, które miało takie samo hasło do pliku .dat jak IT 1.3.1.Co oznacza że było w pełni modowalne.Z początku chciałem przenieść na to właśnie RC swój stary już mod WłatcyTower.Nawet miałem na dysku jakieś pliki, ale później je usunąłem uznając za nie potrzebne.Dzisiejszego dnia wszedłem na forum i okazało się że dalej hasło jest nieznane, a przynajmniej znane przez bardzo małą grupę ludzi.I przypomniałem sobie że trzymam jeszcze RC1 na kompie w szkole.

Vinyanov - 24 Kwiecień 2010, 23:31

Koloses napisał/a:
Na moją prośbę [zrobiono] cracka do RC1, które miało takie samo hasło do pliku .dat jak IT 1.3.1.Co oznacza że było w pełni modowalne.

No tak... Ale w czym pomoże tworzenie modów kompatybilnych z jakąś tam starą wersją gry, która jeszcze nie oczekuje w plikach .dat hasła będącego aktualnym hasłem 1.4, ale hasła z 1.3, skoro na tym RC i tak już nikt czynnie nie gra (więc nikt też z tych modów nie skorzysta)?

Chyba że mówisz, że ta wersja po prostu pozwoli graczom tworzyć i testować mody dla 1.4 już teraz, w ten sposób, że kiedy hasło zostanie wreszcie opublikowane, to wystarczy, że twórcy "przepakują" swoje mody do nowych plików, aby móc je natychmiast wydać (nie tracąc dnia czy dwóch na dostosowywanie grafik do formatu .dat 1.4). To rozumiem. :)

Koloses - 25 Kwiecień 2010, 09:55

Vinyanov napisał/a:
Chyba że mówisz, że ta wersja po prostu pozwoli graczom tworzyć i testować mody dla 1.4 już teraz, w ten sposób, że kiedy hasło zostanie wreszcie opublikowane, to wystarczy, że twórcy "przepakują" swoje mody do nowych plików, aby móc je natychmiast wydać (nie tracąc dnia czy dwóch na dostosowywanie grafik do formatu .dat 1.4). To rozumiem. :)

Dokładnie.A dawno zauważyłem też że ta RC IT 1.4 nie korzystała z palety koloru, która była w pliku, bo w grabberze odrazu było widać wszystkie grafiki normalnie, a to może dać większe możliwości manewru w tworzeniu grafiki do IT 1.4.

MadaF - 10 Maj 2010, 21:39
Temat postu: Hasło
Witam. Mógłby ktoś podac hasło do IT 1.4 bo admin mówił, że zna, a ja bym chętnie zrobił jakiegoś moda ;].

Tematy zostały scalone. / mattirab

Bartek tosiabartosia - 12 Wrzesień 2010, 16:10

Haslo do IT 1.4 znam ja,IamIam i admin :lol:
Ale niestety publikowanie go jest zakazane.

Pirochemik - 12 Wrzesień 2010, 18:45

Też znam i co? Nie rozumiem w ogóle czemu nie można podawać tego hasła i co to za głupia tajemnica. Przez to jest mało modów. Jeśli nie mogę powiedzieć, to chociaż podpowiem, że hasło jest łatwe i związane z grafiką Xiagana;)
Bartek tosiabartosia - 12 Wrzesień 2010, 19:47

a ja podpowiem,ze haslo zwiazane jest z opisem Johana P. na fld. :mrgreen:
Boru - 12 Wrzesień 2010, 19:55

Ja tez znam, ale w sumie do niczego mi to nie jest potrzebne.