Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Polskie turnieje - Frozen Heroes Tournament (syo)

syo - 5 Styczeń 2009, 19:45
Temat postu: Frozen Heroes Tournament (syo)
POLSKI

Dzieją się złe rzeczy! Poza opuszczeniem wieży przez ich twórców i kilkudniowym brakiem strony FLD pogoda również spłatała figla i nastał przeraźliwy mróz. Jest on tak wielki, że znajdujący się w wieży Harold i Disco Dave zamarzli! Wszyscy, którzy chcieliby pomóc naszym ulubionym bohaterom powinni bezzwłocznie zapisać się do tego mini-turnieju! Oto zasady:

-> Turniej dzieli się na trzy kategorie: GOODMANIA, SWEETMANIA i GREATMANIA (czyli jak najwięcej nagród - pokolei - Good, Sweet i Great w jednej grze). Każdego dnia rozgrywana będzie jedna kategoria.
-> Gracze będą mieli wspólny cel - średnia ich wyników musi przekroczyć średnią, która jest wskazana przez organizatora dla każdej kategorii
Przykład: W turnieju bierze udział 4 graczy, kategoria którą grają to GOODMANIA, średnia którą muszą przekroczyć to 20. Oto ich wyniki
Gracz 1: 34 x GOOD
Gracz 2: 21 x GOOD
Gracz 3: 11 x GOOD
Gracz 4: 18 x GOOD
RAZEM: (34+21+11+18)/4 = 84/4 = 21
Zadanie zaliczone!
-> Poza wspólnym zadaniem, gracze uzyskiwać będą punkty kontrybucji, 10p. w dół. Czyli jeśli ktoś przyłożył się najwięcej do średniej, otrzymuje 10p., druga osoba 9., itd.
-> Aby zaliczyć główne zadanie, czyli rozmrożenie Harolda i Disco Dave'a, uczestnicy muszą dwie z trzech kategorii.
-> Zapisy trwają od momentu opublikowania tego posta do 11.01.2009, g. 23:59
-> Link z powtórką należy umieścić w tym temacie (można skorzystać z serwisów uploadujących, takich jak np. WillHostForFood)

Terminarz:
12.01 - GOODMANIA
13.01 - SWEETMANIA
14.01 - GREATMANIA

Zapraszam! :)

ENGLISH

Bad things are happening! Beside the creators of the Tower being uninterested in their own creation and the disappearance of the FLD site the weather also played a game on us and brought horrbile weather! It's so cold that Harold and Disco Dave got stiff frozen when they were jumping inside the tower! All that want our favourite heroes to be unfrozen should immediately sign up to this mini-tournament! Here are the rules:

-> There are three categories: GOODMANIA, SWEETMANIA and GREATMANIA (as many Good, Sweet or Great rewards in one game). One category will be played each day.
-> The players will have to become a team - the average of their results must be higher than the average given by the organizer for each category.
Example: 4 players are taking part in the tournament. They are playing GOODMANIA and the average they have to cross is 20. Here are their results:
Player 1: 34 x GOOD
Player 2: 21 x GOOD
Player 3: 11 x GOOD
Player 4: 18 x GOOD
TOTAL: (34+21+11+18)/4 = 84/4 = 21
Mission complete!
-> Beside the teamwork tasks, players will be given contribution points from 10 down to 1. That means that the player whose result was the most significant to the average gets 10 points, the second one gets 9 points and so on...
-> To complete the main mission, which is unfreezing Harold and Disco Dave, players must complete 2 out of 3 sub-missions.
-> The sign-ups last till 11.01.2009, 23:59 GMT+1
-> The link to the replay you wish to send should be posted in this thread (you can use for example WillHostForFood to upload replays).

Schedule:
12.11 - GOODMANIA
13.11 - SWEETMANIA
14.11 - GREATMANIA

Sign-up please :)

Uczestnicy:
SaleiB
Klaud
Kris
Doob
Mattirab
King DareK
Vinyanov
Moler
Devlin

Vinyanov - 5 Styczeń 2009, 20:10

Zapisuję się:

;)

Dziwnie będzie uczestniczyć w turnieju, którego nie będzie można zareklamować na FLD, BTW…

Klaud - 5 Styczeń 2009, 20:41

Zapisuję się również:

:-)

mattirab - 5 Styczeń 2009, 20:44

Vinyanov napisał/a:
Dziwnie będzie uczestniczyć w turnieju, którego nie będzie można zareklamować na FLD, BTW…

Faworyzujesz FLD :) .
Ja się z tego, że nie będzie go na FLD akurat cieszę, wreszcie będzie porządny turniej skupiający się na tym forum od dawna. Przecież czym jest spowodowany spadek aktywności na icy.pl w tym roku, jak nie przeniesieniem się centrum zainteresowania na FLD?
Jeśli chodzi o turniej, to ciekawe konkurencje. Zapisuję się :) .

Doob - 5 Styczeń 2009, 21:54

Ktos musi zanizac srednia, wchodze w to! : D

-Kris- - 6 Styczeń 2009, 17:31

Doob napisał/a:
Ktos musi zanizac srednia

więc ja też się zapisuje :) Po co są te podpisy ?

i takie małe pytanko.. Czyli chodzi o to, żeby mieć jak najwięcej goodów, ale te goody mogą być zakonczone tylko czasem, jakie mamy na robienie combo ? (nie wiem, czy zrozumiecie moje pytasnie ;) )

syo - 6 Styczeń 2009, 19:20

Kris: Nie, mozesz przerwac combo sam. Po prostu jak najwiecej "Good!" w jednej grze. ;)
SaleiB - 6 Styczeń 2009, 19:26

Egzotyczne kategorie i egzotyczna historyjka na wprowadzenie :D Czytając to myślałem że to będzie jakiś konkurs graficzno-plastyczny :P ale skoro nie to mogę się zapisać :>

mattirab - 6 Styczeń 2009, 20:57

syo napisał/a:
Kris: Nie, mozesz przerwac combo sam. Po prostu jak najwiecej "Good!" w jednej grze.

Więc może być np. między jednym good a drugim sweet lub cokolwiek innego? A myślałem, że combo muszą być po sobie i tak też napisałem w newsie.

syo - 6 Styczeń 2009, 21:25

Moga byc rozne, byle jak najwiecej danego rodzaju ;)
mattirab - 6 Styczeń 2009, 23:21

Łeee, no to bełtająco, a nie chce mi się newsa zmieniać :) . Niech zostanie, jak jest. Pomyłki się zdarzają.
-Kris- - 7 Styczeń 2009, 18:34

Czyli ostatnie potwierdzenie, mam grać mniejwięcej tak:
_King_DareK_ - 7 Styczeń 2009, 22:16

Tak, ale nie musisz czekać na schodku, aż się zaliczy combo, łatwiej jest zejść schodek niżej lub wyżej ;-) .

Zapisuję się

Moler - 8 Styczeń 2009, 22:31

To i ja się zapisze :P Moler
mattirab - 9 Styczeń 2009, 17:12

Witaj na forum :) . Widzę, że newsy przynoszą owoce.
Moler - 9 Styczeń 2009, 19:43

Witam, ale ja tu trafiłem akurat z przypadku :P bo chciałem sobie sciagnac Icytowera bo moj stary sie cos zrąbał hyhy
Devlin - 10 Styczeń 2009, 20:54

A się zapiszę, chociaż znając życie to nie będę miał czasu wysłać żadnej powtórki :roll:
mattirab - 11 Styczeń 2009, 12:25

W związku z faktem, że Syokowi niestety komputer odmówił posłuszeństwa i poprosił mnie o zajęcie się turniejem, prawdopodobnie ja go poprowadzę (chyba że Syo wróci do wieczora, w co niestety śmiem wątpić). Trzymajcie za mnie kciuki, a jeśli chcecie się wypisać, to zróbcie to teraz ;) .
Hasło i średnią, którą trzeba przekroczyć podam około 20. Powtórki będziemy wrzucać w tym temacie do 20. dnia następnego.

mattirab - 11 Styczeń 2009, 22:53

Syo wszedł na forum koło 15, ale niestety teraz go nie ma.
Hasło na jutro to "Oetker", dla przypomnienia - wpisujemy je w imieniu gracza i w nazwie powtórki.
Średnia, którą trzeba przekroczyć, by zaliczyć zadanie to 27.

syo - 11 Styczeń 2009, 23:15

Hasło: OETKER
Gramy: GOODMANIA
Średnia, którą należy przekroczyć: 27
Powtórki wysyłamy do: 12.01.2009, g. 21:00

Link do powtórek umieszczamy w tym temacie. Powodzenia! :)

SaleiB - 12 Styczeń 2009, 09:16

Pytanie techniczne: gdzie wysyłać powtórki? (biorąc pod uwagę że itc nie działa)

btw jeśli trzeba przekroczyć 27 to to już nie jest średnia tylko minimum :P

Klaud - 12 Styczeń 2009, 09:50
Temat postu: Re: Frozen Heroes Tournament
SaleiB napisał/a:
Pytanie techniczne: gdzie wysyłać powtórki? (biorąc pod uwagę że itc nie działa)

syo napisał/a:
-> Link z powtórką należy umieścić w tym temacie (można skorzystać z serwisów uploadujących, takich jak np. WillHostForFood)

Doob - 12 Styczeń 2009, 10:17

Załączniki na forum! (sic!)
SaleiB - 12 Styczeń 2009, 16:38
Klaud napisał/a:
SaleiB napisał/a:

syo napisał/a:

heh no cóż wyszła na jaw moja ślepota :razz:

ok oto moja powtórka: 47

Klaud - 12 Styczeń 2009, 17:03

Umieszczam teraz, bo potem mogę nie zdążyć. Jeśli ugram coś lepszego, to wrzucę :)

38 (chyba dobrze policzyłam)

Vinyanov - 12 Styczeń 2009, 17:38

Doob, święta prawda.

58 Dobroci!. (53 do pierwszej Słodkości!). :P

-Kris- - 12 Styczeń 2009, 17:48

mi tak dobrze nie idzie. 49 Good w jednej grze (a ugrałem ten wynik 2 razy ;p)
Doob - 12 Styczeń 2009, 17:59

imho srednia dosyc niska
Vinyanov - 12 Styczeń 2009, 18:45

Doob napisał/a:
imho srednia dosyc niska

Mówisz o wymogach rundy? Prawda. Ale, trudno oszacować, ile powtórzeń stanowi dobry/zły wynik. Nie pamiętam, ile wynosi WR-ka w Multi Good!, sprawdzę. *Sprawdza.* PCG nagrał 78. Tak czy inaczej, pierwsza runda to sprawdzian, próba umiejętności. Gdy zdamy, w następnej będziemy musieli ugrać 27 Sweet!. ;)

BTW. Sal, 27 to „średnia minimum”. ;)

marek - 12 Styczeń 2009, 19:03

jestem nowy i jak sie wysyła i do kogo?
mattirab - 12 Styczeń 2009, 19:15

Sam zapomniałem, ile :P . Ale więcej niż 27 ;) .
_King_DareK_ - 12 Styczeń 2009, 20:27

47
Vinyanov - 12 Styczeń 2009, 20:28

mattirab napisał/a:
Sam zapomniałem, ile .

Chciałem powiedzeć, że jesteś okrutny względem organizatora, ponieważ sprawdzanie Multi Good!–Sweet! to najniewdzięczniejsze zajęcie (oprócz sprawdzania CCC i sprawdzania oraz grania UNML). Nie dość, że łatwo stracić rachubę uznając, że Good! występuje co każde 2 lub 3 skoki, to zauważyłem, że czasami liczę 1 nagrodę 2 razy (osobno licząc wygłoszenie i wyświetlenie nagrody). Ale zapomniałem, że jesteś współprowadzącym turnieju. ;)

BTW. Jeżeli zawierzymy, na przekór temu, o czym mówiłem, moim obliczeniom: 53 Good!, 51 do pierwszego Sweet!. :P

Dopisano: hm. Byłem pewien, że wcześniej zdobyłem 43… moment. *Sprawdza* Hehe, faktycznie 53, nie ma łatwo. :D

syo - 12 Styczeń 2009, 21:03

Wyniki:

SaleiB - 47
Klaud - 38
Kris - 49
Doob - 38
Mattirab - 34
King DareK - 47
Vinyanov - 58
Moler - 0
Devlin - 0

Wymagana średnia: 27
(47+38+49+38+34+47+58+0+0) / 9 = 34,5

Brawo! Zadanie ZALICZONE!
Patrząc na wyniki wydawało się, że zaliczenie zadania będzie bardzo proste, ale okazało się że dwie osoby nie podesłały powtórek (a sumę ugraną dzielę przez WSZYSTKICH uczestników!) i było tylko 7,5 ponad średnią. Mimo wszystko - jest dobrze ;)

Lód otaczający Harolda i Disco Dave'a zaczyna się topić. Pod ich nogami zaczyna tworzyć się coraz większa kałuża. Obok prawej nogi Dave'a, którą zwykle tupie w rytm muzyki, pojawiają się pęknięcia. To samo dzieje się wokół głowy Harolda, która - gdy leci hip-hop - buja się na boki.

Oto informacje odnośnie rundy drugiej:

Kategoria: SWEETMANIA! (Jak najwięcej Sweet! w jednej grze)
Hasło: KNORR
Średnia, którą należy przekroczyć: 26
Powtórki wysyłamy do: 13.11.2009, g. 21:00

Linki do powtórek zamieszczamy w tym temacie lub - po prostu - załączamy do posta. ;)
Powodzenia!

Vinyanov - 12 Styczeń 2009, 21:14

syo napisał/a:
([…]+0+0) / 9

Świetnie! Turnieje z odpowiedzialnością zbiorową – to jest to. Może są tym, co poruszy sumienie Devlina. :)

Cytat:
prawej nogi Dave'a […] głowy Harolda

Hehe. :D

Cytat:
SWEETMANIA […] 26

Dzięki… ;)

Moler - 12 Styczeń 2009, 22:04
syo napisał/a:

Uczestnicy:
Vinyanov
Klaud
Mattirab
Doob
Kris
SaleiB

hehe nie byłem zapisany to myslalem ze nie mam wysyłać :<

mattirab - 12 Styczeń 2009, 22:15

Vinyanov napisał/a:

Cytat:
SWEETMANIA […] 26

Dzięki… ;)

Wybaczcie mi poprzednią średnią, ale nie orientowałem się w tej kategorii ;) .
Moler napisał/a:
syo napisał/a:

Uczestnicy:
Vinyanov
Klaud
Mattirab
Doob
Kris
SaleiB

hehe nie byłem zapisany to myslalem ze nie mam wysyłać :<

Jakież niedopatrzenie. :/ Mój błąd, miałem to wczoraj poprawić, ale po prostu zapomniałem.

Vinyanov - 12 Styczeń 2009, 22:41

Moler – a nagrałeś jakąkolwiek powtórkę? Jeżeli tak, to przynajmniej pobiłeś (może) rekord. :)

27 Sweet! w załączniku. Muszę zacząć nagrywać wyższe piętra…

SaleiB - 13 Styczeń 2009, 01:46

Przeczytałem dokładnie zasady i już wiem o co chodzi z ta średnią :P

Kolejna powtórka: 32

Btw może zrobimy sobie mały konkurs w turnieju :P Pytanie konkursowe brzmi: Jakie będzie hasło do kolejnej rundy? :D Ja obstawiam VEGETA :P

Vinyanov - 13 Styczeń 2009, 14:57

SaleiB napisał/a:
Pytanie konkursowe brzmi: Jakie będzie hasło do kolejnej rundy? Ja obstawiam VEGETA

Gdy użyjemy Google Sets, z wyrażeniami oetker i knorr, trzecim elementem zbioru jest, hm… iglo. Tak czy inaczej. 45 Sweet!.

-Kris- - 13 Styczeń 2009, 17:21

mam dzis mało czsu na gre:/ wynik to 32
Klaud - 13 Styczeń 2009, 18:15

Uff, mam urwanie głowy. Toteż wynik jest bardzo niski.

28 lub 29?

Wkradło mi się jedno "good", ale to chyba w niczym nie przeszkadza.
Zabawne. Normalnie zrobienie ogromnej ilości "sweet" nie jest dla mnie problemem, robię je automatycznie. Jednak na zawołanie nie potrafię. :)

SaleiB - hasło? Może KAMIS? :D

Doob - 13 Styczeń 2009, 18:31

-Kris- - 13 Styczeń 2009, 18:40

Klaud napisał/a:
Wkradło mi się jedno "good", ale to chyba w niczym nie przeszkadza.

To chyba jednak jest problem...

mattirab na icy.pl napisał/a:
Jest jeden haczyk - kombosy te nie mogą być przedzielone innym typem kombosów - muszą być wykonywane pod rząd.

Viny też przedzielił sweety combosem typu Good w okolicach 200 schodka, gdyby to się ni lczyło zrobiłby ~65 SWEET

A co do nazwy kodu w następnej rundzie to ja typuje WINIARY :D

mattirab - 13 Styczeń 2009, 18:52

Kris, Klaud - napisałem tak, bo turniej składa się z kategorii, w których combosy "niby" muszą wykonywane być pod rząd, ale Syo wyprowadził mnie z błędu, zresztą w tym też temacie. Kris - gdybyś uważniej przejrzał temat, zauważyłbyś, że przyznałem się do faktu, że w newsie na icy.pl jest błąd, wynikający nie z czego innego, jak tylko z mojej nieświadomości, więc postanowiłem go nie poprawiać.
Nagrałem trochę, choć mogłoby być lepiej.

Doob - 13 Styczeń 2009, 19:05

Nawet w moim newsie.
Cytat:
Co do zasad - małe sprostowanie do wczesniejszego newsa. Liczy się ilość danego typu kombosa, ale mogąbyć one przeplatane innymi. Czyli w goodmanii zliczamy wszystkie kombosy good lecz mogąbyć one przedzielone innymi typami kombo np. sweet.

-Kris- - 13 Styczeń 2009, 19:11

to serdecznie przepraszam za pomyłke :/

ugrałem 33 sweety - jest to tylko o 1 wiecej od poprzedniego replaya, jednak przebija SaleiBa który zrobił 32 :D

Klaud - 13 Styczeń 2009, 20:09

Z ostatniej chwili: 35
Doob - 13 Styczeń 2009, 20:29

_King_DareK_ - 13 Styczeń 2009, 20:32

47
Moler - 13 Styczeń 2009, 20:37

24 tylko, nie mam czasu na cos lepszego, ale widze ze dobrze wam idzie to nie musialem robic wiecej :P
syo - 13 Styczeń 2009, 21:12

Wyniki:

King DareK - 47
Vinyanov - 45
Klaud - 35
Kris - 33
SaleiB - 32
Doob - 27
Moler - 24
Mattirab - 24
Devlin - 0

Punkty kontrybucji po 2 rundach:
1. Vinyanov - 19,5p.
2. King DareK - 19p.
3. Kris - 18p.
4. Klaud - 17p.
4. SaleiB - 17p.
6. Doob - 15,5p.
7. Mattirab - 14p.
8. Moler - 7p.
9. Devlin - 0p.

Średnia, którą należało przekroczyć: 26
Wasz wynik: 29.7
Brawo! Zadanie zaliczone!

Lód otaczający naszych bohaterów zaczyna całkiem mocno pękać. Mogliby już teraz wyzwolić się z niego sami, ale zza bryły zamarzniętej wody słychać prośby o pomoc - Harold i Disco Dave chcą jak najszybciej zacząć ponownie skakać w wieży! Czy będziecie w stanie im pomóc?

Hasło do kolejnej rundy: MAGGIE
Kategoria, którą gramy: GREATMANIA!
Średnia, którą należy przekroczyć: 19
Linki do powtórek umieszczamy do: 14.01.2009, g. 21:00

Powodzenia! :)

mattirab - 13 Styczeń 2009, 21:18

syo napisał/a:
1. Vinyanov - 19,5p.
2. King DareK - 19p.
3. Kris - 18p.
4. Klaud - 17p.
4. SaleiB - 17p.
6. Doob - 15,5p.
7. Mattirab - 14p.
8. Moler - 7p.
9. Devlin - 0p.

Jak Ty to liczyłeś?

Vinyanov - 10 + 9 = 19
Kris - 9 + 7 = 16
SaleiB - 8 + 6 = 14
King DareK - 8 + 10 = 18
Klaud - 6 + 8 = 14
Doob - 6 + 5 = 11
Mattirab - 4 + 4 = 8
Moler - 0 + 4 = 4
Devlin - 0 + 0 = 0_o

Vinyanov - 13 Styczeń 2009, 21:27

Klaud napisał/a:
Normalnie zrobienie ogromnej ilości "sweet" nie jest dla mnie problemem, robię je automatycznie. Jednak na zawołanie nie potrafię.

Prawda. Dzisiaj nagrałem 1135 pięter. Kiedy przeczytałem twoją wiadomość, policzyłem Sweet!… 34 (lub 35), a pierwsze 200 pięter zajęło Splendid!, i jeszcze jeden kombos. Więc, 50 mogło paść… BTW, jestem ciekaw, czy przeciętna gra Floor zawiera więcej Good! czy Sweet!. Ech, gdyby tylko wzbogacono ITR Checkera o licznik kombosów (np. w postaci osobnej linijki, w jego wyjściu, o treści „COMBOS 201, 54, 32, 6, 12, 8, 7, 5 […]”)…

-Kris- napisał/a:
Viny też przedzielił sweety combosem typu Good w okolicach 200 schodka, gdyby to się ni lczyło zrobiłby ~65 SWEET

Ależ skąd, za dużo. 65 to chciałbym Good!, nie Sweet!. :)

mattirab napisał/a:
w newsie na icy.pl jest błąd, wynikający nie z czego innego, jak tylko z mojej nieświadomości, więc postanowiłem go nie poprawiać

Błędów nie poprawiamy, o ile wynikają z nieświadomości? Bardzo ciekawe. :D

syo napisał/a:
Hasło do kolejnej rundy: MAGGIE

Moja ulubiona przyprawa, a hasło z błędem. :(

A o punktacji, matti napisał/a:
Jak Ty to liczyłeś?

Hm, IMHO syo zmniejszał liczbę punktów przynależną każdej kolejnej pozycji o 0,5 pkt., nie o 1.

syo - 13 Styczeń 2009, 22:16

Tak. ;)
mattirab - 13 Styczeń 2009, 22:27

Cytat:

Błędów nie poprawiamy, o ile wynikają z nieświadomości? Bardzo ciekawe.

Wiesz, co miałem na myśli :P . Doob zresztą to sprostował w kolejnym newsie.

Vinyanov - 14 Styczeń 2009, 09:56

21 Great!. :/

Dopisano i dołączono: 26 Great! (chyba). Więcej nie będzie… Częściej padało 21 (znowu) – 2 razy. Całe szczęście, że granicę tej kategorii wyznacza IMO 5. przyspieszenie, a większość graczy je zdobywa…

SaleiB - 14 Styczeń 2009, 11:26

mattirab napisał/a:
Cytat:

Błędów nie poprawiamy, o ile wynikają z nieświadomości? Bardzo ciekawe.

Wiesz, co miałem na myśli :P . Doob zresztą to sprostował w kolejnym newsie.

Lenistwo :P Powiem wam że lepiej prostować newsy póki sprawa jest świeża. później się zapomni o tym, a ktoś będzie się chciał powołać na newsa jako źródło informacji i w ten sposób historia będzie zafałszowana bo nikt już nie odróżni co jest prawdą a co nie :)

A co do turnieju to podaje ostatni wynik: 19

Klaud - 14 Styczeń 2009, 16:13

23

Było ciężko. Dodam, że to jedyna gra, w której udało mi się przekroczyć wymagane 19. :)

-Kris- - 14 Styczeń 2009, 17:53

ja dzisiaj mam (miałem) tylko 30 min na gre. Wynik: 19 GREAT. Gdybym kilka razy nie zrobił sweet tylko great byłoby ze 25 :/
Moler - 14 Styczeń 2009, 19:42

Chyba za cienki dla was jestem:P 14tylko
_King_DareK_ - 14 Styczeń 2009, 20:08

25
mattirab - 14 Styczeń 2009, 20:52

Tragedia. 9 tylko :P .
Cytat:
Lenistwo Powiem wam że lepiej prostować newsy póki sprawa jest świeża.

Nie do końca lenistwo :P . Chcę, żeby mój błąd pozostał dla potomności :P . Poza tym, Doob to sprostował i tak jest wg mnie dużo lepiej.

Vinyanov - 14 Styczeń 2009, 20:58

mattirab napisał/a:
Nie do końca lenistwo :P . Chcę, żeby mój błąd pozostał dla potomności :P .

To błędne podejście. Nie piszesz dla siebie, tylko dla czytelników. Twoje „chcę” jest nieistotne (z punktu widzenia Icy.pl jako serwisu)… dbaj o ich komfort. :)

mattirab - 14 Styczeń 2009, 21:03

Vinyanov napisał/a:
mattirab napisał/a:
Nie do końca lenistwo :P . Chcę, żeby mój błąd pozostał dla potomności :P .

To błędne podejście. Nie piszesz dla siebie, tylko dla czytelników. Twoje „chcę” jest nieistotne (z punktu widzenia Icy.pl jako serwisu), więc dbaj o ich komfort. :)

Pomyłki się zdarzają. Nie chciałem zmieniać raz napisanego i bądź co bądź, upublicznionego tekstu.

Vinyanov - 14 Styczeń 2009, 21:08

Wiadomość można sprostować. ;)

Twórca przykładowej wiadomości napisał/a:
Jak donosi Internet, wczoraj ogłoszono, że prawdą jest x (patrz niżej).

Sprostowanie: x jest fałszem. Przepraszamy za wprowadzenie w błąd.

Nie trzeba nawet wysyłać kolejnego newsa.

mattirab - 14 Styczeń 2009, 21:30

Vinyanov napisał/a:
Wiadomość można sprostować. ;)

Twórca przykładowej wiadomości napisał/a:
Jak donosi Internet, wczoraj ogłoszono, że <del>prawdą jest x</del> (patrz niżej).

<ins>Sprostowanie: x jest fałszem. Przepraszamy za wprowadzenie w błąd.</ins>

Nie trzeba nawet wysyłać kolejnego newsa.

Na przyszłość będzie ;) .

SaleiB - 23 Styczeń 2009, 22:32

Cytat:
(...) pogoda (...) spłatała figla i nastał przeraźliwy mróz. Jest on tak wielki, że znajdujący się w wieży Harold i Disco Dave zamarzli! Wszyscy, którzy chcieliby pomóc naszym ulubionym bohaterom powinni bezzwłocznie zapisać się do tego mini-turnieju!

Czy ze względu na panujące od paru dni roztopy i dodatnie temperatury problem rozwiązał się sam i oficjalnego rozstrzygnięcia turnieju nie będzie ? :razz:

Kuuuba - 13 Marzec 2009, 20:48

A ja mogę się zapisać?
Seth - 14 Marzec 2009, 00:17

Stary luzik,ja nie widze żadnego problemu
Vinyanov - 30 Listopad 2009, 18:44

Nikt inny chyba już swoich powtórek nie dośle, czy nie? Jeśli tak, to pozwolę sobie zamknąć turniej z wynikami danymi nam do tej pory.

Kod:
...    19
vin    26
kin    25
kla    23
kri    19
sal    19
mol    14
mat    9
dev    -
doo    -
...   

Trzecie zadanie niestety nie zakończyło się sukcesem. Ale spójrzmy na klasyfikację osobową:

syo napisał/a:
1. Vinyanov - 19,5p.
2. King DareK - 19p.
3. Kris - 18p.
4. Klaud - 17p.
4. SaleiB - 17p.
6. Doob - 15,5p.
7. Mattirab - 14p.
8. Moler - 7p.
9. Devlin - 0p.

A zatem, punkty kontrybucji po 3 rundach to:

Vinyanov notuje w tej chwili to, czego jeszcze w istocie rzeczy nie napisał/a:
1. Vinyanov - 19,5p. + 10 = 29,5
2. King DareK - 19p. + 9,5 = 28,5
3. Kris - 18p. + 8,5 = 26,5
4. Klaud - 17p. + 9 = 26
4. SaleiB - 17p. + 8 = 25
6. Doob - 15,5p.
7. Mattirab - 14p. + 7 = 21
8. Moler - 7p. + 7,5 = 14,5
9. Devlin - 0p. + 0 = 0

Co po uporządkowaniu, a dokładniej po jednym tylko przesunięciu wierszy, daje następujący ranking końcowy:

Autor kolejnego pseudocytatu napisał/a:
1. Vinyanov - 19,5p. + 10 = 29,5
2. King DareK - 19p. + 9,5 = 28,5
3. Kris - 18p. + 8,5 = 26,5
4. Klaud - 17p. + 9 = 26
4. SaleiB - 17p. + 8 = 25
7. Mattirab - 14p. + 7 = 21
6. Doob - 15,5p.
8. Moler - 7p. + 7,5 = 14,5
9. Devlin - 0p.

Gratuluję wszystkim, a w szczególności tym, którzy uwierzą, że nie popełniłem w trakcie podsumowywania powyższych danych żadnego błędu ani literówki. ;)

Podobał mi się ten turniej. :) Podobnie chyba jak wszystkie kategorie Multi Combo o skonkretyzowanych rodzajach kombosów. Żałuję tylko, że - pomimo tego, że od tylu lat mam do czynienia z Icy Tower - nie umiem odmalować sobie sceny ostatecznego wyzwolenia się Dave'a i Harolda z lodu (choćby nawet nie nastąpiło ono w wyniku zwycięskiego zakończenia trzeciej rundy, ale po prostu z powodu upływu czasu). Nie mam pomysłu, jak mogłaby przebiegać. Mógłbym wprawdzie spróbować ją sobie wyobrazić, ale na pewno nie zrobię ono tego tak plastycznie, jak plastyczne i barwne byłyby na miejscu tego wyobrażenia prawdziwe, autentyczne słowa opisującego ją syo. Chociaż może wróci on tu jeszcze i mimo wszystko to zrobi. ;)