Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Historia Icy Tower - Icy Tower 1.4 - wasze opinie po wydaniu

mattirab - 28 Luty 2009, 10:27
Temat postu: Icy Tower 1.4 - wasze opinie po wydaniu
Proszę o wypowiedzi graczy zaglądających na FLD o przybliżenie w miarę możliwości wiadomych im zmian, które ma wnieść IT 1.4.
Dziękuję w imieniu swoim i osób, które nie czytują regularnie FLD.

syo - 28 Luty 2009, 21:46

Hej,

Kwestia IT 1.4 jest taka - na sto procent pojawi się kilka nowości, co do innych natomiast trzeba będzie poczekać, gdyż aktualnie trwa otwarty betatesting (pierwsza wersja). Oto to, co ma największe szanse:

System rankingów - W grze pojawi się system ocen gracza. Im wyższe osiągnięcia, tym wyższa ocena (od F do A, później do A dodawane są gwiazdki - max. 5).
System profilów - od teraz każdy będzie mógł założyć własny profil w grze, dzięki któremu gra będzie śledzić poczynania gracza (statystyki, najlepsze wyniki)
Zmiana wyglądu najlepszych wyników - Highscores będą pojawiały w oddzielnym menu, nie w menu głównym
Custom game - Każdy będzie mógł utworzyć taką grę, jaka mu się podoba. Do wyboru - szerokość pięter, szybkość gry, możliwość włączania/wyłączania zmian prędkości gry w jej trakcie oraz grawitacja!
Automatyczne aktualizacje gry - Gra automatycznie będzie wyszukiwać wszelkich update'ów i w razie czego będzie aktualizować grę podczas gdy my sobie spokojnie gramy.

To z takich większych zmian. Johan Peitz już tworzy listę zmian, które należy wprowadzić w drugiej becie. Oto ważniejsze z nich:

* Po osiągnięciu nowej rangi powinien pojawić się komunikat
* Kasowanie aktywnego profilu powinno być niemożliwe
* Usunąć niedociągnięcia palety (widoczne szczególnie w menu głównym)
* Utworzyć tabelę pokazującą jakie wyniki należy osiągnąć aby zdobyć kolejną rangę
* Pokazywać podsumowanie każdej gry, nie tylko tych z rekordami
* Nie nadpisywać powtórek z najlepszymi wynikami
* Upewnić się, by gra działała w systemie Vista

To w takim małym skrócie, kilku użytkowników forum FLD jest bardzo aktywnych w kwestii betatestingu, byli również aktywni przy sugerowaniu nowości, które mogłyby się pojawić w IT 1.4. Dołącz się i Ty! Pobierz wersję beta stąd, wyszukaj błędy, niedociągnięcia i poinformuj o tym na forum FLD i przyczyń się do nowego, lepszego IT! :)

SaleiB - 28 Luty 2009, 22:17

Czyli na wykrywanie spowalniania nie ma co liczyć? A co z wbudowaną zmianą modów? Zasugerował ktoś taki pomysł już?
syo - 28 Luty 2009, 23:24

SaleiB napisał/a:
Czyli na wykrywanie spowalniania nie ma co liczyć?

Jest. :) Johan ponoć zlikwidował problem (nie wyjaśnił dokładnie jak), spowalnianie ma sporą szansę stać się historią!

SaleiB - 1 Marzec 2009, 00:14

Ano jest, właśnie sobie betatestuje nowa wersję ;)

Btw hasło do zipa to beta1

petr - 1 Marzec 2009, 09:53

syo napisał/a:
Jest. :) Johan ponoć zlikwidował problem (nie wyjaśnił dokładnie jak), spowalnianie ma sporą szansę stać się historią!
Tzn nie zlikwidował, tylko zrobił tak że w powtórce będzie 99%-pewne info czy była spowalniana czy nie, i to od np organizatora turnieju będzie zależeć co z tym infem zrobić. W gruncie rzeczy jest to przyzwolenie na utworzenie (nareszcie..) osobnej kategorii gry, po prostu "SD" w opozycji do dzisiejszej listy NS..
Vinyanov - 1 Marzec 2009, 20:31

syo napisał/a:
szybkość gry, możliwość włączania/wyłączania zmian prędkości gry w jej trakcie

Uściślę. Chodzi o to, że możemy włączyć i wyłączyć to, czy prędkość będzie zwiększana (ale: przed rozpoczęciem gry), a nie zatrzymywać i wznawiać zegar po tym, jak już ją rozpoczniemy. ;)

syo napisał/a:
Automatyczne aktualizacje gry - Gra automatycznie będzie wyszukiwać wszelkich update'ów i w razie czego będzie aktualizować grę podczas gdy my sobie spokojnie gramy.

No, niezupełnie. AFAIU aktualizacja ma dotyczyć wyłącznie grafiki tła (TITLE_BG), i służyć do powiadamiania graczy o nowościach w świecie IT. Tzn., FLD będzie przygotowywało jej nowe wersje, z wyrysowanymi wiadomościami. (Zobaczymy, czy serwer FLD wytrzyma takie sprawdzanie, w końcu ta zmiana wprowadzi do 1.4 tak jakby feedy, a wiadomo, jak syndykacja treści niedawno zabiła freelunchdesign.com…) :)

Cytat:
Nie nadpisywać powtórek z najlepszymi wynikami

Tj., nadpisywane one nie są (na szczęście). Problemem jest fakt, że jeżeli wyrównamy rekord, to powtórka z wyrównującą grą nie zostaje zapisana.

Cytat:
A co z wbudowaną zmianą modów? Zasugerował ktoś taki pomysł już?

Propozycje takie padały, ale nie były skomentowane przez Johana.

Doob - 1 Marzec 2009, 21:53

A co z różnymi wersjami językowymi?
Vinyanov - 1 Marzec 2009, 23:13

Doob napisał/a:
A co z różnymi wersjami językowymi?

Przeczytaj artykuły… :P (Ech, że też taka wiadomość podniesie mi licznik).

No, właśnie! Nie zadawajcie proszę pytań na które odpowiedzi można znaleźć w newsach / artykułach! :> //petr
P.S. A ja nie nabijam, ha!

Prawda, nie nabijasz. Ale wątpię, czy Doob przeczytałby twój dopisek, gdybyś ty edytował jego wiadomość, a moja by nie istniała. ;) — V.

Nie używajcie tych samych kolorów, proszę. / mtrb

Prawda, nie przeczytalbym gdyby nie post czesia z dolu. // D.

mirmaciek - 10 Marzec 2009, 20:51

czego jak wlaczam ta wersje beta to mi wyskakuje blad i wlacza sie strona
http://www.freelunchdesign.com/ :?:

SaleiB - 10 Marzec 2009, 22:12

tego że pierwsza beta już jest nieaktualna, obecnie testuje sie druga bete. Na icy.pl nie ma świeżych informacji na ten temat. Najlepiej poszukaj na forum FLD, tam masz wszystko na bieżąco (z tym że po angielsku)
mirmaciek - 11 Marzec 2009, 15:36

dzieki

mozesz mi dac jakiegos linka do drugiej bety?

SaleiB - 11 Marzec 2009, 18:31

zdaje się że podałem
mattirab - 11 Marzec 2009, 19:16

W Shoutboxie. Goście go, zdaje się, nie widzą :) .
SaleiB - 11 Marzec 2009, 21:55

W shoucie tez, w ogóle na okrągło go podaje :P Ale miałem na myśli mój poprzedni post gdzie dałem linka do działu Workshop na forum FLD a tam jak wół jest napisane "Icy Tower 1.4, BETA 2"
mirmaciek - 12 Marzec 2009, 16:21

w jakim Shoutboxie :?:
LEO - 15 Marzec 2009, 21:05

Odnosząc się do posta Sala, w którym opisywał "wyskok" Harolda, poczynając od przyspieszenia a kończąc na jakimś nagłym działaniu grawitacji, ściągania...to mnie najmocniej w sumie uderzyło, jakieś bajerki typu "przeglądaj profil" itp. rozbudowane "hajskor", co do profilu, pojawią się teraz wiele opcji, grając cały czas tym samym, zaniża się srednia punktów itp - jakoś rozpisywac mi się nie chce, ale tak myślałem wcześniej, że np. na score i combo bym miał jeden profil a na nml itp. coś innego, bo gdyby ktoś stworzył turniej na profile, albo ogołęm, chciałby ktoś sobie wyszlifowac dany profil, to musiał by na tych odrębnych kategoriach się skupic. To tak odnośnie moich wymysłów.

Grafika, schodki - jak dla mnie gra się dużo lepiej niż na IT 1.3.1, bez modów oczywiście, fajna, przyjazna, czcionka, a jak już pisałem o fizyce samej gry, można by to dopracowac. Szerzej się nie wypowiadam, lecz jestem czynnym czytelniko-obserwatorem ostatnio.

ano i jak Peitz napisał, nici z wbudowanego zmieniania modów...

:)

Vinyanov - 15 Marzec 2009, 21:38

LEO napisał/a:
myślałem wcześniej, że np. na score i combo bym miał jeden profil a na nml itp. coś innego, bo gdyby ktoś stworzył turniej na profile, albo ogołęm, chciałby ktoś sobie wyszlifowac dany profil, to musiał by na tych odrębnych kategoriach się skupic.

Hm, pomysł jest dobry. Możesz zrobić parę profilów „LEO”, np. do turniejów, do gry relaksacyjnej, do rekordów, do testów. Taki ostatni profil, testowy, chyba każdy powinien mieć, nawet po zakończeniu beta-testów. Ja ze swoim profilem w BETA 2 nagrałem 648 gier, a 493 to mój średni Score. ;)

mattirab - 3 Czerwiec 2009, 19:37
Temat postu: Icy Tower 1.4 - opinie, komentarze
No i mamy IT 1.4. Zapraszam wszystkich do dzielenia się swoimi odczuciami na jej temat. O swoich napiszę, jak tylko zagram parę gier ;) .
luki1025 - 3 Czerwiec 2009, 20:52

No... co by tu powiedzieć? ;-)
Aha! Spodobały mi się nowe postacie i logo. :>

EDIT:
Uwaga, to jest pytanie!!!
A nie zmienił się wygląd schodków?

devastator - 3 Czerwiec 2009, 22:07

Nie interesowałem się zbytnio BETA-mi. Nowa wersja wygląda całkiem spoko, ciekawe opcje itd., ale przede wszystkich rzuciła się w oczy cała kampania promocyjna, widać że chcą utrzymać grę żywą. To chyba dobrze.
mattirab - 3 Czerwiec 2009, 23:23

Nadal słyszymy oklaski przy spadaniu z niskich wysokości (8. schodek to nie jest raczej wysoko, nieprawdaż?) :) .
devastator napisał/a:
To chyba dobrze.

Gdy wyszło IT 1.3 był ogromny szum, wszyscy zaczęli nagle grać, forum strasznie się ożywiło... Wątpię, by podobnie stało się z nową wersją, mimo że jest dużo bardziej innowacyjna. IT niestety się starzeje...
Co do samych wrażeń - gra się bardzo przyjemnie, statystyki wg mnie to najlepsza spośród wprowadzonych zmian, większość pozostałych to bajery, których namiastkę mieliśmy w programach Rammichaela lub po prostu upiększające grę...
Ciekawe, czy kategoria JS się przyjmie :P .

petr - 3 Czerwiec 2009, 23:53

mattirab napisał/a:
T niestety się starzeje...
Gry typu IT, DSJ etc, kiedyś bardzo popularne, zabił wysyp gier online (tych na www, jak i ściągalnych) w okolicach.. bo ja wiem.. 2005 roku? Nic na to nie poradzimy.. Ewentualnie możemy czekać na IT 2.0 ;)

Pierwsze wrażenia: komp dobry (super nowy elo elo 3 2 0 laptop co nie <szpan>), Vista, a przycina na menu.. Też macie wrażenie że poszczególne ekrany np instructions czy wejście w play again ładuje się kapkę dłużej?
Poza tym - fizyka idealnie ta sama (wyczułbym zmiany, raczej) więc rekordy będą porównywalne a i bicie nowych prostsze.. I o to chodzi!

Vinyanov - 4 Czerwiec 2009, 00:32

devastator napisał/a:
przede wszystkich rzuciła się w oczy cała kampania promocyjna, widać że chcą utrzymać grę żywą.

Tak. Widzieliście trailery (I, II)?

Cytat:
Ciekawe, czy kategoria JS się przyjmie :P .

Liczę, że nie. Będę promował klasyczny wariant JC, z wymaganym zakończeniem. :P

mattirab napisał/a:
Nadal słyszymy oklaski przy spadaniu z niskich wysokości

Hm, szkoda. Taki błąd daje IMO podstawy sądzić, że 1.4 nie jest napisane zadaniowo, tzn. w sposób, który wyodrębnił dla własnych potrzeb osobne procedury „pobijania rekordu”, „kończenia gry”, „zmiany stanu wbudowanych list rekordów” i stosuje je wtedy i tylko wtedy, kiedy zachodzą ku temu właściwe podstawy, a także wyciąga z ich obecności właściwe konsekwencje, ale raczej wywoływania efektów dźwiękowych, obrazowych, i zmiany zawartości pliku ze statystykami gracza w serii osobnych, niepowiązanych ze sobą zdarzeń, nad masą których trudno jest zapanować, kiedy zachodzi potrzeba wprowadzenia ogólnej, dalekosiężnej zmiany w koncepcji programu. Obym był w błędzie.

Cytat:
Gdy wyszło IT 1.3 był ogromny szum, wszyscy zaczęli nagle grać, forum strasznie się ożywiło...

A to, co przeżywaliśmy przez ostatni miesiąc (czy dwa?) to nie było ożywienie? Już teraz mamy kilku nowych użytkowników, a przecież nie ma jeszcze nowych list rekordów. Jestem tylko ciekaw, czy decyzja Johana o otwartych beta-testach była dla forum korzystna (ponieważ więcej ludzi było czynnie zainteresowanych 1.4, pobierało bety i informowało znajomych o możliwości pogrania w nie, tym samym kierując ich do nas), czy szkodliwa (ponieważ społeczność została „nasycona” tą wersją, zanim została ona w pełni dopracowana i uznała, że 1.4 nie jest żadną wartą uwagi zmianą, dzięki czemu mniej ludzi trafi do nas w najbliższych dniach, już po jej wydaniu).

Cytat:
[…] przycina na menu.. Też macie wrażenie że poszczególne ekrany np instructions czy wejście w play again ładuje się kapkę dłużej?

Tak. Powiedziałbym, że nawet zmiana wyboru opcji menu powoduje opóźnienie. Czasami gra sprawia wręcz wrażenie, że nie zauważa, kiedy np. szybko uderzam w Enter, ignoruje to uderzenie i nie wchodzi do wybranej jego pozycji.

Cytat:
Poza tym - fizyka idealnie ta sama (wyczułbym zmiany, raczej) więc rekordy będą porównywalne a i bicie nowych prostsze.. I o to chodzi!

Tak i nie. To prawda, że będę traktował rekordy w 1.3 i 1.4 jako praktycznie sobie odpowiadające, i spróbuję wymyślić taki sposób przechowywania informacji o moich wynikach w obu z nich, aby obie były łatwo dostępne i porównywalne. Ale, chociaż fizyka nie została zmieniona, klatki Harolda (Dave’em jeszcze nie grałem) zostały chyba wydłużone w górę, wyciągnięte i zwężone. To powoduje, że grając czuję, jakby pozioma prędkość Harolda była trochę niższa, a jednocześnie kiedy skaczę w stylu JC 5 mam wrażenie, jakby postać dotykała schodków wcześniej niż w 1.3. To trochę dezorientuje.

Kao - 6 Czerwiec 2009, 09:19

Jak przeczytałem że IT 1.4 już jest to mi oczy poleciały do innego wymiaru... :mrgreen:

(07.06.2009 11:00) AKTUALIZACJA:

Aha i jeszcze jedno: mam wrażenie że w IT 1.4 postać niżej skacze niż w IT 1.3 :roll:

mattirab - 7 Czerwiec 2009, 15:30

Vinyanov napisał/a:
mattirab napisał/a:
Nadal słyszymy oklaski przy spadaniu z niskich wysokości

Hm, szkoda. Taki błąd daje IMO podstawy sądzić, że 1.4 nie jest napisane zadaniowo, tzn. w sposób, który wyodrębnił dla własnych potrzeb osobne procedury „pobijania rekordu”, „kończenia gry”, „zmiany stanu wbudowanych list rekordów” i stosuje je wtedy i tylko wtedy, kiedy zachodzą ku temu właściwe podstawy, a także wyciąga z ich obecności właściwe konsekwencje, ale raczej wywoływania efektów dźwiękowych, obrazowych, i zmiany zawartości pliku ze statystykami gracza w serii osobnych, niepowiązanych ze sobą zdarzeń, nad masą których trudno jest zapanować, kiedy zachodzi potrzeba wprowadzenia ogólnej, dalekosiężnej zmiany w koncepcji programu. Obym był w błędzie.

Jednak moja ocena była błędna :) . Chociaż nie do końca. Ostatnio oklasków nie słyszę nawet, gdy spadnę z około 30. schodka. Wydaje mi się, że brawa występują tylko, gdy wpiszemy się z jakimś wynikiem na listę rekordów.

Kao napisał/a:
Aha i jeszcze jedno: mam wrażenie że w IT 1.4 postać niżej skacze niż w IT 1.3

Dla mnie przejście z 1.3 do 1.4 było dużo bardziej "płynne" pod tym względem, niż z 1.2 do 1.3, gdzie zmiany były widoczne (szybsze przesuwanie się ekranu przy czwartym zegarze etc.). Tutaj może jedynie dezorientować zmieniona postać Harolda, ja sam żadnych zmian fizyki gry nie odczułem.

kubpica - 11 Czerwiec 2009, 15:43

Kao napisał/a:
Jak przeczytałem że IT 1.4 już jest to mi oczy poleciały do innego wymiaru... :mrgreen:

(07.06.2009 11:00) AKTUALIZACJA:

Aha i jeszcze jedno: mam wrażenie że w IT 1.4 postać niżej skacze niż w IT 1.3 :roll:

To identycznie jak ja. Też mam wrażenie że skacze się inaczej, a gdy "przeczytałem że IT 1.4 już jest to mi oczy poleciały do innego wymiaru..."

P.S.
Co to jest JS i co trzeba zakończyć w JC ?

luki1025 - 11 Czerwiec 2009, 15:51

kubpica napisał/a:
Co to jest JS i co trzeba zakończyć w JC ?

Poszukaj tego w temacie o wersjach testowych. Wydaje mi się, że tam to jest. ;-)

princeoflibiaz - 11 Czerwiec 2009, 17:04

Witam wszystkich fanów Icy' ego.

Mam pytanie. Jako że jestem bardzo niedoświadczonym (albo nie utalentowany ) autorem postaci chciałem "wsadzić" bohaterów do IT 1.4 z IT 1.3. Mam zmienioną paletę kolorów. I nie działa. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Błagam.

Klaud - 13 Czerwiec 2009, 19:51

Nowa wersja, ogólnie ujmując, bardzo mi się podoba... więc napiszę co nieco o zgrzytach.

1. Za schodkami 300-399 pojawiają się okna (w tle). Niebieski kolor blaszanych schodków trochę zlewa się z błękitnym niebem. To dezorientuje.

2. Źle skacze mi się na piętrach 400-499. Tych fioletowych (to jest farba, tak?). Powodem również jest kolor... może i ładnie się komponuje, ale ja wolę kontrasty, a nie idealne wpasowywanie się w tło, kiedy trzeba już skakać nieco szybciej.

Miałam jeszcze napisać kilka „ciepłych” słów o tęczowych schodkach, ale to już zostałoby uznane za czepianie się. Grafikę zostawmy. ;)

3. Informacja o ilości gier zakończonych przed spadnięciem (w statystykach) uświadomiła mi, jak często zakańczam rozgrywkę... zazwyczaj na początku, kiedy nie wyjdą mi trzy pierwsze odbicia. Liczba 176 jest porażająca. To jest straszne, protestuję! :D

Oprócz tego chyba wszystko jest w porządku. Dźwięki wyłączyłam, żeby móc słuchać muzyki płynącej z Winampa podczas gry (wiecie, jak zabójczo gra się przy „Obławie” Kaczmarskiego na piątej prędkości?), Eye Candy wyłączyłam, wrzuciłam sobie Worma... raj.

Vinyanov - 14 Czerwiec 2009, 01:07

Klaud napisał/a:
Za schodkami 300-399 pojawiają się okna (w tle). Niebieski kolor blaszanych schodków trochę zlewa się z błękitnym niebem.

Ponoć jeszcze gorzej jest ze schodkami 1000+. ;) (BTW: odpowiedz ktoś w IT quizie!)

Klaud napisał/a:
Źle skacze mi się na piętrach 400-499. Tych fioletowych (to jest farba, tak?).

Początkowo wierzono, że to klej. Ale teraz, kiedy widzę, że pokrycie tych schodków blaknie z czasem, myślę, że może i faktycznie farba… Tak, ja też za nimi nie przepadam. Może w świetle tego, że to je zmieniono najmniej podczas retuszu grafik 1.4, a może dlatego, że stanowiły tło wszystkich moich najwyższych FML-i, oprócz 3 z nich.

Klaud napisał/a:
Informacja o ilości gier zakończonych przed spadnięciem (w statystykach) uświadomiła mi, jak często zakańczam rozgrywkę... zazwyczaj na początku, kiedy nie wyjdą mi trzy pierwsze odbicia. Liczba 176 jest porażająca.

Może… porównaj ją z innymi graczami, na Icy.pl i na FLD. Może wcale nie jest wysoka. A może jest tak, że wysoki odsetek wyjść z gry jest cechą dobrych graczy…

dzamper - 16 Czerwiec 2009, 23:06

Ja mam np. średnią 39, praktycznie jedna czwarta moich prób kończy się BEZ DOTKNIĘCIA jakiegokolwiek schodka. Chyba pójdę do Mam Talent :D
luki1025 - 20 Czerwiec 2009, 19:04

Są i lepsi od ciebie, ale nie wiem czy wiedzą, że Mam Talent istnieje (a istnieje?). :lol:
Marox - 7 Lipiec 2009, 20:22

Dla mnie 1.4 ma plusy i minusy:

++ - Opcja profili i rang.
+ - Ładniejsze i bardziej wyraźne menu.

-- ~ Mniej wyraźne schodki.
- ~ Niewiele ładniejsze postacie

Icy Tower Mobile - według mnie,, świetny pomysł! Dobre wykonanie, duża dostępność.

Tupac - 12 Lipiec 2009, 12:32

Hmm, dlaczego jest napisane, że mój główny profil jest uszkodzony, podczas gdy inne działają?
Icy Towerowiec 1.4 - 12 Lipiec 2009, 15:03

Mi się bardzo podoba i ani trochę się nie ścina ;-) jest bardzo fajna ale dlaczego nie da się pobrac z Centrum Downloadu Icy Tower wysłałem im to mailem zobaczymy czy to wrzucą :?: nie wiem czy się uda ale może...
Kamilson91 - 12 Lipiec 2009, 16:09

http://www.freelunchdesig...hp?topic=1694.0

Macie trainera do nie go

Nie pisz wielokrotnie tego samego. Napisałeś trzy posty, a mogłeś zmieścić to wszystko w jednym. Dodatkowo trainer przeznaczony jest do wersji 1.3, a nie do 1.4. / mattirab

Kamilson91 - 13 Lipiec 2009, 12:36

aha ok to poszukam do 1,4 jeśli nie będzie biore sie za pisanie trainerka:)
kacper232 - 26 Listopad 2009, 20:05

macie ice tower 1.4 bo ja mam :lol: :cool:
Vinyanov - 28 Listopad 2009, 09:46

kacper232 napisał/a:
macie ice tower 1.4

Jeśli mówisz o użytkownikach tego forum, to - znaczna ich liczba pewnie tak, ale nie większość. Po pierwsze, pewnie duży odsetek graczy Icy Tower to ludzie, którzy pobierają ją raz, a następnie o niej zapominają, zatem nie sprawdzają, czy pojawiły się jej nowsze wersje. Po drugie, może jest tak, że IT jest grą w dużej części rozprowadzaną poza Internetem (lub do środowisk dostępu do Internetu pozbawionych), gdzie możliwość wymiany wersji ze starszej na nowszą jest ograniczona (bo np. wymaga celowego użycia nośników tak nieporęcznych jak pendrive'y), co ogranicza jej częstotliwość. A po trzecie, to forum jest tak stare, że pewnie część jego użytkowników ma zainstalowaną tylko wersję 1.1. ;)

A jeśli interesują cię (mniej lub bardziej) suche i pozbawione kontekstu liczby, to twórca gry zauważył ostatnio, że Icy Tower 1.4 jest najbardziej popularną grą w serwisie download.com.

Prawdopodobnie można by też uruchomić ankietę na stronie głównej Icy.pl i zapytać o to graczy wprost (ew. przeprowadzić takie badanie na profilu Icy.pl na naszej-klasie.pl). Ale taka sonda nie mogłaby być jednak aktywna zbyt długo, ponieważ powinna ona oddawać stosunek graczy z 1.4 do graczy z innymi wersjami tylko w określonym, krótkim okresie czasu, np. jednym dniu lub tygodniu. Inaczej wyniki byłyby chyba zniekształcone. Jeszcze inną metodą byłoby zapytanie Free Lunch Design, ile osób odwiedza serwis Free Lunch Design poprzez odnośnik, który udostępniany jest wszystkim graczom Icy Tower po instalacji wersji 1.4 (plik icytower.url w katalogu głównym 1.4), a ile poprzez odnośniki udostępniane w pozostałych wersjach. To byłby chyba najbardziej miarodajny sposób określenia tej informacji w skali nie polskiej, ale międzynarodowej.

Patrykos - 31 Grudzień 2009, 11:49

Kamiloson91:
A umiesz robić trainery? Jak tak to zrób i wklej linka :smile: