Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Icy Tower Facebook/nk.pl - Aktualizacja i naprawa błędów w Icy Tower for Facebook

ktoś z Upjers - 16 Wrzesień 2014, 14:55
Temat postu: Aktualizacja i naprawa błędów w Icy Tower for Facebook
Otóż chodzi mi o poprawę błędów w grze, zlikwidowanie "zacięć" w grze i przywrócenie opcji "Dodaj monety". To mnie najbardziej irytuje.
Poza tym wprowadziłbym nową wieżę, Weather Tower (koszt: 2499 monet), czyli wieżę, na której co 100 pięter temperatura obniża się o 6 st. Celsjusza, byłyby wiatry, które zmieniałyby kurs gracza, burze zmiatające z wieży, deszcze, lód itp. Na brąz trzeba by było zdobyć 100 pięter, srebro - 200 pięter, a na złoto - 400 pięter. Napiszcie, co Wy byście w tym zmienili.

światło dnia - 16 Wrzesień 2014, 15:50

Weather Tower (https://en.wikipedia.org/wiki/Measurement_tower ? ;) ) -- ciekawy pomysł. Podoba mi się powrót do idei, w myśl której postacie wody (deszcz, lód, ...) wpływają na przyczepność itp., z której to idei chyba wywodzi się chyba pierwotny fakt gry, że Harold "ślizga się" nieco na schodkach w ITPC, ponieważ wg "lore" są one oblodzone. Pomysły na zmianę zachowania Harolda: poślizg (róznego stopnia), przymarzanie, oślepianie odbiciem światła od lodu, utrata sterowności (grabienie kończyn).

Jakie byłyby konsekwencje dla gry obniżania się temperatury?

ktoś z Upjers - 16 Wrzesień 2014, 18:47

Zacznijmy od 0. piętra, gdzie jest np. 30 st.C. Jest gorąco, trudniej jest mu skakać, a co 50. pięter obniża się o 3 st. (nie będzie to działać tak, że co 10 pięter, tylko 50, a większe różnice będzie czuć po przebyciu coraz większej liczby pięter). Ten lód mógłby się pojawiać od przeważnie powyżej 500. piętra, ale zimą temp. na dole będzie mniejsza, a deszcz mógłby być np. od 100 do 150. piętra itd. Przy temperaturze 15 - 20 st. C. będą optymalne warunki, czyli bez deszczu będzie tak, jak na zwykłych.
Smith21 - 26 Październik 2021, 22:31
Temat postu: Updating and repairing b d ww Icy Tower for Facebook
Hey, thanks for letting us know about it, these information are really awesome. For more information super smm panel for more details.