| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Kawiarnia - najlepsza dieta dla psa
livka - 27 Sierpień 2019, 08:47 Temat postu: najlepsza dieta dla psa Pytanie kieruje przede wszystkim do właścicieli psów. Jak je karmicie ? Kupujecie gotowe karmy np w marketach czy gotujecie im samodzielnie ? ja już nie mam pomysłu, ciągle są jakieś rewolucje ;/ nie sądziłam, ze dobór odpowiedniej karmy będzie tak trudny ;/
Tola33 - 28 Sierpień 2019, 07:15
no niestety dobór karmy idealnej to nie taki prosty temat. Na pewno radziłabym omijać szerokim łukiem te karmy marketowe... patrzyłaś na ich skład? Przecież tam mięsa nie ma prawie wcale za to cała tablica konserwantów i chemii ;/
merciaa - 28 Sierpień 2019, 07:44
no koleżanka wyżej ma rację. Już lepiej kupować te pokarmy dostępne w sklepach zoologicznych i zwracaj uwagę na to by zawartość mięsa wynosiła minimum 40-50%...
livka - 28 Sierpień 2019, 08:07
czyli to jest tak, że wybieramy mniejsze zło? Nie ma karm bez chemii ?
bobina - 2 Wrzesień 2019, 12:27
jasne, że są ja podaje te barf original z firmy primex i tu żadnej chemii czy innych niepotrzebnych dodatków nie znajdziesz. Jest jedynie czyste, surowe i bardzo odżywcze mięso.
livka - 5 Wrzesień 2019, 09:31
oo i to jest chyba to czego szukam gdzie można kupić te karmy? Bo nie przypominam sobie bym wczesniej gdziekolwiek je widziała.
bobina - 11 Wrzesień 2019, 17:53
nie znajdziesz ich w żadnych zoologicznych sklepach ( póki co). Ja kupuje je w gabinecie naszego weterynarza. Ta karma musi być przechowywana w zamrażalkach bo jest sprzedawana w formie zamrożonego granulatu
livka - 11 Wrzesień 2019, 18:16
aaa no własnie a ja się zastanawiałam jaki oni sprzedają to surowe mięso przecież w normalnej formie by się zwyczajnie popsuło teraz już wiem o co chodzi, dzieki. W takim razie muszę poszukać jakiegoś gabinetu w okolicy gdzie będę mogła je kupić na próbę
bobina - 12 Wrzesień 2019, 08:24
tu masz namiar na stronkę https://barf.pl/ i znajdziesz na niej adresy takich gabinetów, Myślę, ze aktualizują tą listę na bieżąco
livka - 19 Wrzesień 2019, 20:26
bobina bardzo Ci dziękuje już się rozeznałam w temacie i nawet jeden gabinet znalazłam w okolicy. W ten weekend pojadę i kupię 2-3 opakowania. Mam nadzieję, ze na początek wystarczy
bobina - 8 Październik 2019, 13:48
ja robię od razu większe zapasy Daj znać jak tam się dieta sprawuje i jak psiak zareagował na zmiany nawyków żywieniowych
livka - 5 Listopad 2019, 09:47
no póki co jest super, miałam obawy czy łatwo się ,,przestawi" na nową karmę ale jak zobaczyłam jak wcina każdą kolejną porcję to wszystkie wątpliwości minęły Póki co jest super
bobina - 12 Listopad 2019, 19:51
ja nie znam w sumie psa, który nie polubiłby takich karm złożonych własnie z pachnącego mięsa Fajnie, że zmiana przeszła gładko
qulka - 7 Kwiecień 2022, 14:25
Kazdy pies lubi karmy mokre dla psow, oczywiscie pod warunkiem, ze sa wysokomiesne, tak jak te ze sklepu dla psow Slow Dog https://slow-dog.pl/karmy-mokre-dla-psow Kupuje tu od pewnego czasu i pies nigdy nie odmawia jedzenia, a wczesniej bywalo roznie.
iryd - 27 Kwiecień 2022, 07:45
Dieta dla psa musi byc dopasowana indywidualnie, odpowiednio zbilansowana i z dobrym skladem. Psi Bufet ma fajna ofertÄ w tym zakresie, jedzenie dopasowujÄ
pod psa, a karma skĹada siÄ tylko z warzyw i miÄsa, bez zadnych konserwantĂłw, zbóş czy innych takich zapychaczy
birus - 19 Styczeń 2025, 14:13
JeĹli szukasz zdrowej i róşnorodnej karmy dla swojego psa, to bemo karma dla psa moĹźe byÄ ciekawym pomysĹem. Jej skĹad jest starannie dobrany, co daje pewnoĹÄ, Ĺźe nasz pupilek otrzymuje wszystkie niezbÄdne skĹadniki odĹźywcze.
|
|