Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Pub - Nieobliczalna pogoda :P

Domia - 19 Listopad 2004, 13:52
Temat postu: Nieobliczalna pogoda :P
Luuudzie co tu sie u mnie w kraku nie dzieje :shock: cos takiego - wracam ze szkoly a 25 m przede mna .... jebs 9 metrowe drzewo :shock: czy ta pogoda troche nie zaszalala.... wieje jak diabli i dzieki temu praktycznie dwa parasole mi sie rozwalily :P a jak leje to szkoda gadac :!: do szkoly dzis rano przyszlam z calymi portkami mokrtmi :lol: a jaka jest sytuacja u was ?
syo - 19 Listopad 2004, 13:55
Olsztyn - jedno drzewo powalone na kamienice, kolejne drzewo roslo sobie spokojnie przed moja szkola az do wczoraj :x

Poza tym 9 osob w calej Polsce wczoraj zginelo :( :x

Vinyanov - 19 Listopad 2004, 13:59
U mnie wczoraj wialo tak, ze trzeba bylo biec, aby w ogole moc poruszac sie pod wiatr...

A dzisiaj wychodze po polskim na przerwe i mile zaskakuje sie sniegiem. :wink: Ale Beaufort tez dawal sie we znaki i niezbyt dawalo sie nim rzucac...

Dziwne dni. :roll:

petr - 19 Listopad 2004, 14:41
Dabrowa Gornicza (20 km od Katowic):

Wieje jak choleraaaaa! Jak to sie mowi w moich stronach - strasznie "pizdzi". Mam takiego pecha, ze do szkoly musze isc okolo kilometr pod taki cholerny wiatr ze... Wydaje sie jakby to bylo 2 albo 3. Pogoda doslownie odpycha od szkoly :D Nawet jak ubiore kaptur to i tak nic to nie daje - jego boki pod wplywem wiatru sie tak jakby odchylaja... A jak uszy marzna! Ostatnio u mnie w szkole panuje poglad, ze "jest za zimno na czapke z daszkiem a za cieplo na zimowa" (po prostu wlosy sie poca :P )

Juz chyba wole jak pada snieg, ale uwaga! - pada prosto na ziemie a nie pod katem.

tajek - 19 Listopad 2004, 15:31
ehhhhhh dzisiaj mialem takiego farta.... szlem sobie z kumplami ladnie pieknie :p... i jeden mowi zebysmy troche przyspieszyli bo nie zdazymy na busa... idziemy szybciej... a tu nagle kilka bilboardow spadlo doslownie 3-4 metry za nami ehhh jak bysmy nie przyspieszyli to moze bym lezal teraz w szpitalu ....
petr - 19 Listopad 2004, 15:35
Niezlego fuksa miales serio... TO by byla niesamowita strata dla polswiatka IT! :lol:

CO do pogody u mnie: Zaczal padas snieg. A dokladniej - jest straszna zamiec :neutral: Nie wiem jak ja teraz sie na zbiorke (harcerska- w mojej szkole sa) dostane - jak juz mowilem zawsze ide tam pod wiatr :roll: :? :sad:

Domia - 19 Listopad 2004, 15:41
tajek napisał/a:
ehhhhhh dzisiaj mialem takiego farta.... szlem sobie z kumplami ladnie pieknie :p... i jeden mowi zebysmy troche przyspieszyli bo nie zdazymy na busa... idziemy szybciej... a tu nagle kilka bilboardow spadlo doslownie 3-4 metry za nami ehhh jak bysmy nie przyspieszyli to moze bym lezal teraz w szpitalu ....

ja piernicze :shock: podziekuj koledze ode mnie ;) mowia, ze taka pogoda moze potrwac jeszcze 3 dni... ja wole nie wychodzic z domu :P

[size=18px][glow=red]EDIT[/glow][/size] jak teraz walnelo u mnie sniegiem :shock: :shock:

pikol - 19 Listopad 2004, 16:34
a u mnie to tez straszna zawierucha normalnie pol godziny i z letniego krajobraz zamienil sie w zimowy
Fayl - 19 Listopad 2004, 16:36
BOSHE! U mnie od rana taka sniezyca, ze siezalamalem. Jak wracalem ze szkoly (autobusem), to przejechalem moja 15 minutowa trase w jakas godzine... szybciej bym pieszo doszedl :?
Domia - 19 Listopad 2004, 17:29
Cytat:
Jak wracalem ze szkoly (autobusem), to przejechalem moja 15 minutowa trase w jakas godzine... szybciej bym pieszo doszedl

moja mama jakby nie wyszla z pracy 10 minut wczesniej to by chyba tu nie dojechala :P od centrum do zachodniego kraka przez 15 kilometrow byl niewyobrazalny korek :o

petr - 19 Listopad 2004, 17:57
Sluzby wszystkich naszych miast zostaly chyba dzisiaj bardzo zaskoczone tym sniegiem... Miejmy nadzieje ze juz jutro zaczna kursowac plugi :wink:

BTW z mojego okna widac juz tylko snieg.

Domia - 19 Listopad 2004, 18:38
Cytat:
Miejmy nadzieje ze juz jutro zaczna kursowac plugi

juz zaczely... plugi piaskarki itd. :P nie no naprawde w zyciu nie widzialam zeby pogoda tak zaszalala... albo przynajmniej nie pamietam ;)

Cytat:
BTW z mojego okna widac juz tylko snieg.

u mnie byla tylko taka cienka warstwa i juz powoli topnieje :586: a ponoc w czestochowie zaspy... i w Pulawach jeszcze -> moze matuss nam przyblizy szczegoly ;) ?

EDIT- o ile sie pojawi na forum :roll:

SaleiB - 19 Listopad 2004, 20:10
Vinyanov napisał/a:
U mnie wczoraj wialo tak, ze trzeba bylo biec, aby w ogole moc poruszac sie pod wiatr...

A dzisiaj wychodze po polskim na przerwe i mile zaskakuje sie sniegiem. :wink: Ale Beaufort tez dawal sie we znaki i niezbyt dawalo sie nim rzucac...

Dziwne dni. :roll:

hmm, ja tam se wczoraj w letniej kurtce wczoraj chodzilem, dopiero dzisiaj zalozylem cos grubszego bo snieg padal rano, a co do wczorajszego wiatru to w sumie na ulicy 2 galezie widzialem, chodzilo sie normalnie (chyba ze byl jakis zryw wiatru) a co dopiero biegalo :)
a dzisiaj to juz prawie w ogole nie bylo wiatru :/
nie wiem skad ta rozbieznosc, w koncu meiszkamy w tym samym miescie :/

pozdr

Domia - 19 Listopad 2004, 20:15
:shock: :shock: :shock: nie no ludzie to juz przesada :shock: :shock: :shock:

[glow=blue][size=24px]MA TAK BYC JESZCZE PRZEZ PONAD TYDZIEN :!: :!: :!: [/size][/glow]

nie no ... to ja sie z domu nie ruszam :P przynajmniej szkola mnie ominie i ten debilny test :D ech, myslalam, ze moze jeszcze to z dzien czy dwa potrwa... ale jednak sie rozczarowalam :/ a chcialam isc w niedziele do kina :evil:

Vinyanov - 19 Listopad 2004, 20:25
Cytat:
co do wczorajszego wiatru to w sumie na ulicy 2 galezie widzialem, chodzilo sie normalnie (chyba ze byl jakis zryw wiatru)

No wlasnie, chyba ze byl jakis zryw wiatru...

Cytat:
a dzisiaj to juz prawie w ogole nie bylo wiatru

Na tyle, ze umiales skierowac sie prosto pod niego, normalnie otworzyc oczy i spokojnie wycelowac sniezka? ( :lol: ) Gratulacje. :wink:

SaleiB - 19 Listopad 2004, 20:33
Vinyanov napisał/a:
Cytat:
co do wczorajszego wiatru to w sumie na ulicy 2 galezie widzialem, chodzilo sie normalnie (chyba ze byl jakis zryw wiatru)

No wlasnie, chyba ze byl jakis zryw wiatru...

no ale ile tych zrywow bylo? na palcach lewej reki bym policzyl
Cytat:

Cytat:
a dzisiaj to juz prawie w ogole nie bylo wiatru

Na tyle, ze umiales skierowac sie prosto pod niego, normalnie otworzyc oczy i spokojnie wycelowac sniezka? ( :lol: ) Gratulacje. :wink:

zaezy od pory, ale jak byl ten wiekszy wiatr to akurat nie rzucalem sie niczym :) pozatym mam okulary, to troche pomaga :P

pozdr

pikol - 20 Listopad 2004, 10:26
o to mi ciekawostka! saleiB ty tez nosisz okularki tak jak ja ?????? no to sie moze dogadamy ale wracajac do tematu to u mnie jest calkiem spokojnie nie wieje wiatr tylko jest snieg i mroz chcialem se zbudowac igloo ale jestem po chorobie wiec :sad: tak wiec dlatego jestem tuta na forum
Domia - 20 Listopad 2004, 11:06
Cytat:
pozatym mam okulary, to troche pomaga

jeszcze lepsze niz gogle narciarskie prawda ;) ? nie no zartuje, zartuje :D

Cytat:
saleiB ty tez nosisz okularki tak jak ja ?????? no to sie moze dogadamy

woowww no to tez zaczne nosic okulary zeby bielas mnie polubial :P :wink:

Vinyanov - 20 Listopad 2004, 11:31
Teh...

W zasadzie tez powinienem je nosic. Mam w domu okolo 9 par.

[size=9px]Cztery bez jednego szkla, trzy potluczone, jedna bez jednego ramienia i jedna i bez jednego szkla i bez ramienia. :razz: [/size]

Jest jakis przesad dotyczacy okularow? :smile:

petr - 20 Listopad 2004, 11:50
Ja zadnego nie znam... Tylko ten, ze wszyscy okularnicy to kujony :P

Tez powinienem nosic... Mam ostrosc lewego oka 5,5...

BTW moze by wyciac pare postow i zrobic topic o okularach? Bo tutaj zaczyna sie robic lekki syf :D

SaleiB - 20 Listopad 2004, 12:26
domia napisał/a:

Cytat:
saleiB ty tez nosisz okularki tak jak ja ?????? no to sie moze dogadamy

woowww no to tez zaczne nosic okulary zeby bielas mnie polubial :P :wink:

domia a kto ci powiedzial ze cie nie lubie? po prostu czasami wkurza mnie twoje postwonabijactwo, ale pozatym jest spoko :wink:

w dodatku to czy kogos lubie czy nie nie ma zupelnie zadnego zwiazku z tym czy nosi okulary :)

pozdr

Domia - 20 Listopad 2004, 13:21
Cytat:
domia a kto ci powiedzial ze cie nie lubie? po prostu czasami wkurza mnie twoje postwonabijactwo, ale pozatym jest spoko

hehe dzieki :) a czy ja od czasu reaktywacji nabijam posty :D ? bo ja tam nawet nie zauwazylam :roll: :diabel:

syo - 21 Listopad 2004, 10:42
Pora chyba zmienic ankiete, bo w Olsztynie tak sypie, ze ledwo widze :wink: I to dobrze :D
Domia - 21 Listopad 2004, 11:10
Syo napisał/a:
Pora chyba zmienic ankiete, bo w Olsztynie tak sypie, ze ledwo widze :wink: I to dobrze :D

u mnie tak walnelo sniegiem w nocy, ze teraz sie isc nie da :P bylam na zewnatrz to cale spodnie mialam mokre :D fajnie by bylo gdyby tak sypnelo, ze szkole by zamnkneli :twisted:

pikol - 21 Listopad 2004, 14:42
Cytat:
u mnie tak walnelo sniegiem w nocy, ze teraz sie isc nie da bylam na zewnatrz to cale spodnie mialam mokre fajnie by bylo gdyby tak sypnelo, ze szkole by zamnkneli
nono domia nie marz az tak zejdz na ziemie!!!
petr - 21 Listopad 2004, 19:54
hmm; "nawet najstarsi mieszkancy Dabrowy G. nie pamietaja takiego mrozu, zeby musieli zamknac szkoly".

Niestety, ale zyjemy w czasach osieplania sie klimatu.. I raczej nie doczekamy sie eee -20? -25? :grin: Ale cieszylbym sie z zasypania mojego miasta.

BTW dzisiaj u mnie nie spadl ani platek sniegu. Polowa zdazyla sie nawet stopic... Oby tak dalej! W piatek jade na biwak, jak bedzie snieg zapewne nic nie wypali! :neutral:

SaleiB - 23 Listopad 2004, 22:36
Piotrek napisał/a:
hmm; "nawet najstarsi mieszkancy Dabrowy G. nie pamietaja takiego mrozu, zeby musieli zamknac szkoly".

Niestety, ale zyjemy w czasach osieplania sie klimatu.. I raczej nie doczekamy sie eee -20? -25? :grin: Ale cieszylbym sie z zasypania mojego miasta.

Podobno w szescdziesiatym ktoryms roku byla taka zima ze zamkneli szkoly(przynajmniej u mnie, ale pewnie w calym kraju tez), ale faktycznie, teraz temperatura nieazawsze spada do -15, a co dopiero do -30 :(

pozdr

syo - 23 Listopad 2004, 22:39
Niestety, efekt globalnego ocieplenia :x .

Szkoda, czekam na prawdziwa zime, bo teraz to ja mam ciape w Olsztynie :x

PastorFX - 23 Listopad 2004, 23:15
No przepraszam moj znajomy zaliczyl obrot 480 stopni pod Koszalinem na letnich oponach :)
syo - 24 Listopad 2004, 08:59
No i to jest to - lod stopnieje, bedzie -10 i kapa :x
Domia - 24 Listopad 2004, 13:46
wczoraj w Krakowie wszystko stopnialo... i mialam przez to praktycznie cale spodnie mokre, bo 'ciapa' niewyobrazalna byla :wink: ale dzis znow walnelo porzadnie sniegiem :twisted: i przy okazji zaliczylam wywrote na udo... fuck (czyt. fak :D ) jak mnie tteraz boli :/ i przez to chyba nie pojde dzis na dzampreze andrzejkowa w sql :P
pikol - 28 Listopad 2004, 18:53
katastrofa!!! alenie no zartuje ja se ide do szkoly na andrzejki a jakby co to mam wszystko przygotowane i andrzejki uratowane!!! ale sorki za offtopa :wpale: u mnie spoko najwyzsza temperatura to 5stopni Celcjusza
petr - 30 Listopad 2004, 18:12
Hmm... Jak niektorzy wiedza w weekend bylem na biwaku (a raczej wiedza wszyscy, bo dzieki swojej wrodzonej skromnosci :D wpisalem to w podpis :wink: ).. I nie spadl ani jeden platek sniegu! A powiem wiecej - wiekszosci tego ktora byla, stopila sie z nocy SO na N :( Mam nadzieje ze przyroda "przygotowuje sie" do wielkich opadow w swieta... Ahh! :lol:
pikol - 1 Grudzień 2004, 16:41
no wlasnie juz 1 grudzien a nie ma sniegu!!! w zeszlych latach umnie juz lepilem z tata balwany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!!!!!! :!!!!!! :!!!!!! :!!!!!! :!!!!!! :!!!!!!
pikol - 8 Styczeń 2005, 21:31
nie no ludzie to juz przesada 8stycznia 15 stopni celcjusza!!!!!!!nie no jak tak dalej bedzie to w lutym bedziemy sie opalac w temperaturze 20 stopni!!
petr - 8 Styczeń 2005, 22:12
taaa, skutki globalnego ocieplenia... w Moskwie jest 30 stopni... w uzbekistanie czy innym stanie pada snieg... zle sie dzieje... na szczescie my nie duzyjemy roztopienia sie lodowcow :wink:

moge zaszpanowac? jakby lodowce roztopily sie teraz, poziom morz i oceanow podnioslby sie (przynajmniej w Polsce) o 300 metrow. Czyli mnie (Slaska i Zaglebia) nie zatopi - jestem na wysokosci okolo 350 :twisted: 8)

Domia - 9 Styczeń 2005, 11:43
Cytat:
moge zaszpanowac? jakby lodowce roztopily sie teraz, poziom morz i oceanow podnioslby sie (przynajmniej w Polsce) o 300 metrow. Czyli mnie (Slaska i Zaglebia) nie zatopi - jestem na wysokosci okolo 350

Krakow... nawet nie wiem na jakiej wysokosci lezy :P wiec myslac logicznie skoro jestem na wyzynie czestochowsko-krakowskiej to mnie tez nie zaleje, poniewaz wyzyny sa od 300 metrow w gore, ale tylko wtedy gdy wysokosc bezwzgledna miedzy pagorkami nie przekracza ilestam :wink: :D

U mnie wczoraj bylo 13 stopni... i musze lezec w domu przez caly tydzien, bo w szkole doznalam urazu kregoslupa :P ... gash :( taka piekna pogoda mnie omija :571:

Domia - 15 Kwiecień 2005, 14:05
przepraszam za odswiez i dbl posta :wink:

dzisiaj ladna pogoda w miare... chmurki byly i sloneczko... nie zapowiadolo sie na deszcz zbytnio

a teraz jebz... sciana wody :shock: ... a teraz przestalo po 5 minutach :P a jaka tam u was pogoda :wink: ?

petr - 15 Kwiecień 2005, 15:27
no, u mnie tez przelotnie dzisiaj padalo
Fayl - 15 Kwiecień 2005, 15:31
O_o
Ale mnie to zaskoczylo... u mnie nadal sloneczko i cieplutko. ;]
Widze, ze mam sie czego obawiac, deszcz z Kraka do Lodzi chyba nie bedzie szedl dluzej niz 2h, nie? :|

Robee - 4 Maj 2005, 13:08
Kurde, mam tej pogody dosyc!!!!!!! Wczoraj w Lodzi bylo pogodnie, a dzisiaj normalnie taka ulewa, jak nie wiem co :o . Jakis debilny klimat! Aha, w school pekla rura i szatnie zalalo :P
Fayl - 4 Maj 2005, 14:35
O, lodziak. :]
Nom, akurat zaczelo lac, jak doczlapalem do przystanku dzis. Minute pozniej bym byl i utopienie murowane... :wink:

Vinyanov - 4 Maj 2005, 14:49
Warszawa tak samo zalana... Ale przynajmniej drzewa sie zazielenily. :)
domaz - 4 Maj 2005, 15:31
tu w bdg tez wali jak z cebra....a chcialem se z qmplami jutro nad morze pojechac :( ):
Domia - 4 Maj 2005, 15:31
Wczoraj w Krakowie do godziny okolo 17 bylo z 30 stopni... ale jak pozniej pierdyknelo deszczem :twisted: Przed blokiem mialam rzeczke :D
LEO - 4 Maj 2005, 16:22
W Szczeglinie( miejscowosc w kujwasko-pomorskim) tez lujnelo deszczem. Ale wieczorem do 23:00 nie padalo. Chyba dopiero pozno w nocy zaczelo, ale w sumie to nadranem.Hehe :?
Domia - 29 Maj 2005, 21:30
no to kurcze ladne mielismy upaly :) tylko dwie sprawy mnie wkurzyly...
1) zachorowalam :cry:
2) opalalam sie na balkonie dzis 4 godziny i co ? taki leciutki brazik... tak leciutki, ze nawet go nie widac :mad:
a wy moze teraz gdzies na dlugi weekend wyjechaliscie albo cos :roll: ?

Robee - 29 Maj 2005, 21:49
U mnie 29 stopni :)
LEO - 29 Maj 2005, 22:24
Ta..........pogoda wymiata. Ciepelko jak nie wiem co. Ja jestem przeziebiony tylko. :neutral:
Robee - 30 Maj 2005, 15:27
Jej, 32 stopnie w cieniu :o
Domia - 30 Maj 2005, 15:44
u mnie 34,7 w cieniu, a w sloncu 38,9 :D
brrr... ZIMA IDZIE :lol:

Fayl - 30 Maj 2005, 17:23
To sie nazywa fart. Tyle czasu byl upal nie do zniesienia, a teraz ja wyjezdzam na zielona szkole (od wtorku), to od razu zalamanie pogody & ulewy... n/c :/
Domia - 30 Maj 2005, 17:33
Fayl napisał/a:
To sie nazywa fart. Tyle czasu byl upal nie do zniesienia, a teraz ja wyjezdzam na zielona szkole (od wtorku), to od razu zalamanie pogody & ulewy... n/c :/

mialam w pewnym sensie podobnie... bylam w Bialce Tatrzanskiej na 10 dni. Caly czas bylo kolo 10 stopni, a jak szlismy w gory to jeszcze sniezyca nas musiala dopasc, a my w wiosennych ciuchach, bo wszyscy mysleli, ze bedzie cieplo :P . Jak na zlosc musialo sie zrobic cieplo i ladnie w dniu, w ktorym wyjezdzalismy :evil:

LEO - 30 Maj 2005, 19:06
Dzis pos zkole bylo jeszce ciepelko. W kalsach to nie szlo wytrzymac. A pozniej okolo 17:00 jechalem do kumpeli to grzmialo i padalo z 10 min teraz nie jst zle.
mattirab - 30 Maj 2005, 20:45
U mnie w Kaliszu, tez w poludnie bylo ze 30 stopni, a jeszcze przed chwila byla burza nie do zniesenia. A we Wroclawiu w moze godzinke napadalo tyle, ze ulice sa cale zalane. :sad:
combo-159
NML-275
UNML-253
FML-83

petr - 1 Czerwiec 2005, 18:20
A ja jade na Hel na oboz (2 ost tyg lipca)

Zeby bylo chlodno ale nie padalo.

Nienawidze upalu. Slabo mi sie robi. Czasem mdleje. Zwlaszcza w autobusie. ^^

LEO - 1 Czerwiec 2005, 18:21
Dzis tez caly dzien w dupe. Padalo z przerwami :x Narazie nie pada od dwoch godzin, ale niebo jest zachmurzone i wiatr wieje. Do dupy z taka pogoda.
Vinyanov - 1 Czerwiec 2005, 18:56
Wole wiatr i deszcz niz slonce. Do licha, jezeli stojac w cieniu musze nadal przyslaniac oczy reka aby patrzec na cos dluzej niz dwie sekundy to po dziesieciokroc wole wiatr i deszcz!
Asef - 27 Lipiec 2005, 11:19
U mnie w Walczu bylo strasznie cieplo przez 10 dni a teraz chyba jest 8 dzien w ktorym deszcz leje,chyba musi byc tyle samo ciepla ile deszczu :idea: :?:
Domia - 27 Lipiec 2005, 14:09
huhu a ja sie grzeje w Niemczech :D dzis jest 35 w cieniu, a jutro ma byc 39... (juz wole nie myslec jak jest w sloncu) to sie ugotowac mozna :roll: ale od czego jest basen ;D
mattirab - 27 Lipiec 2005, 22:04
A jutro ma byc 38 w cieniu.
PS. Wrocilem znad morza, dlatego mnie nie bylo.

petr - 28 Lipiec 2005, 11:24
Uff. Upadl, skwar, a ja przez [przedluzajacy sie] remont siedze z kompem w kuchni. Mama gotuje. Para. Skwar. 30-kilka stopni. Uff.
Mam malego wentylatorka. Bez niego bym sie rozplynal, albo uciekl stad, do kibla, tam chlodniej.
Uff.

"Antonio, fakalto!..."
:D

Laura_x - 17 Sierpień 2005, 14:06
bosh, pytam sie sama siebie,czy to maja byc wakacje :?: Bo pogoda wskazuje raczej na wczesna jesien :P Pada deszcz i jest strasznie zimno a u was :> :?:
LEO - 17 Sierpień 2005, 14:40
U mnie od trzech dni upaly 8)
tajek - 17 Sierpień 2005, 14:59
Ehh a umnie na slasku pogoda masakryczna , moze jest juz troche cieplej ale slonca wogole nie widac :/
w tym roku moze z 5-6 razy na basenie bylem ehh i watpie ze pojde jeszcze , przy takiej pogodzie :neutral:

Domia - 17 Sierpień 2005, 15:08
u mnie temperatura nawet nie przekracza 20 stopni i na zmiane pochmurnie/deszcz...

"DZIS W POGODZIE: BEDZIE WIALO ALBO LALO"

tajek - 17 Sierpień 2005, 15:32
heh wczoraj gadali ze dzis ma byc 24 stopnie i slonecznie :/ /
Laura_x - 17 Sierpień 2005, 20:12
i jak tu wierzyc w prognoze pogody :?: ja nie ogladam prognoz od kilku miechow bo z reguly wiem, ze bedzie inaczej, niz przewidywali, i jak mi rodzice mowia, ze pogoda znowu byla inna niz w prognozie, to ja juz normalnie ze smiechu wytrzymac nie moge :P
mattirab - 18 Sierpień 2005, 12:41
A u mnie ladnie, z 26-28 stopni i slonce z malym zachmurzeniem
Laura_x - 18 Sierpień 2005, 12:59
ej no gosciu,ale Ci zazdroszcze, chociaz u mnie teraz nie pada i jest nawet cieplo chociaz kto wie co bedzie za kilka godzijn :mrgreen:
Domia - 18 Sierpień 2005, 15:02
a u mnie cieplutko, duszno i pochmurno, ale cos tam slonce sie przedziera...

btw- sprzedam mini-wiatraczek, nieuzywany, sprowadzony prosto z niemiec za 15 zl + koszt przesylki :D ! swietny na upaly :> !

Laura_x - 18 Sierpień 2005, 21:02
a po cholere mi wiatraczek na upaly, kiedy tych upalow juz raczej nei bedzie :?: :mrgreen:
Domia - 18 Sierpień 2005, 22:20
laura_x napisał/a:
a po cholere mi wiatraczek na upaly, kiedy tych upalow juz raczej nei bedzie :?: :mrgreen:

no, ale na zime zapowiadaja globalne ocieplenie :wink: w kazdym razie moze byc na nastepny rok ;->

Laura_x - 11 Październik 2005, 15:43
Pogoda na serio potrafi byc nieobliczalna :P dzisiaj na przykald jak wycodzilam z domy, byl jakis przymrozek chyba :P no a po pierwszej lekcji wychodze na boisko i musialam kurtke sciagac, bo bylo prawie jak w lecie :P a teraz...znowu zaczyna byc zimno :P normalnie marcowa pogoda :P
mattirab - 11 Październik 2005, 19:22
Gdzies slyszlem, ze ma byc bardzo sroga zima, ale czy to prawda? Ostatnio u mnie moze ze cztery dni padal snieg, a moze ze trzy takie, gdzie snieg siegal mi wiecej niz po kostki. Moze przesadzam, bo w niektorych miejscach bylo wiecej sniegu, ale tam, gdzie jest ciagle cien itd.
Domia - 11 Październik 2005, 19:50
Snieg i to teraz :shock: ? A my sie w Krakowie gotujemy... chociaz teraz w pogodzie slyszalam, ze maja byc jakies opady, bo zimne powietrze przylatuje do nas :wink:
Laura_x - 11 Październik 2005, 20:11
...miejmy nadzieje, ze jesli jutro pogoda bedzie dobra, bez zadnych opadow, to i Polakom sie powiedzie i z Anglia wygraja ;) (sorx za offtopa ;) )
mattirab - 11 Październik 2005, 20:58
Sorka, zle napisalem. Ostatniej zimy bylo tak malo sniegu, a teraz mam sloneczko :)
petr - 4 Listopad 2005, 20:20
Srogiej zimy raczej nie bedzie, klimat ostatnio sie zmienia...
Juz predzej spodziewalbym sie upalow w Moskwie...

Laura_x - 4 Listopad 2005, 20:46
petr -> no, nie przesadzajmy :p Ja ciagle wierze, ze zima bedzie, i to prawdziwa zima :p
petr - 4 Listopad 2005, 20:54
Od kilku lat nie bylo takiej...
Karciooz - 4 Listopad 2005, 20:55
Ja sobie nie wyobrazam zimy bez sniegu i mrozu . Nasz klimat tak jakis nijaki sie robi , upodabnia sie do sredziemnomorskiego :) Lato to ma byc lato , 30 st. i bez deszczu a zima maja byc tony sniegu , a tu mamy przedwiosnie w listopadzie :)
LEO - 4 Listopad 2005, 20:56
Ja chcialbym prawdziwa zime. 3 lata temu (mieszkam na wsi 5 km od miasta i nie wstydze sie tego ) tak nawialo sniegu ze na Boze Narodzenie nie bylem w Kosciele. :shock:
Laura_x - 4 Listopad 2005, 20:59
LEO -> tez bym chciala na wsi mieszkac ;)
i nie wyobrazam sobie zimy bez sniegu :shock: ani lata bez upalow :shock:

Laura_x - 5 Listopad 2005, 15:36
w koncuuuu :shock: nei wierze :shock: od wrzesnia nie spadla ani kropla deszczu a teraz prosze - jak ladnie deszczyk pada :d lau no ciesze sie neisamowicie :D wolaabym snieg, ale deszcz tez moze byc :P
Domia - 5 Listopad 2005, 16:29
A w Krakowie ciagle slonce i slonce... Modle sie o deszcz chyba od tygodnia. Brakuje mi jakiegos natchnienia, a brzydka pogoda potrafi dac takiej weny, ze lohoho :roll: Aczkolwiek, gdy za dlugo pada wtedy modle sie o slonce... Jakas rownowaga w przyrodzie byc musi.
Vinyanov - 5 Listopad 2005, 17:05
Deszcz? Ech. Dopoki nie ma deszczu ani sniegu, moge wychodzic do szkoly o 7:55 zamiast 7:54, bo nie wieszam kurtki ani nie zmieniam butow... Teraz dobre ma sie skonczyc? :shock:
LEO - 5 Listopad 2005, 21:53
Tak :D , a jak sie pomysli ze o tej porze na dworzu latem bylo jeszcze szarawo i sie siedzialo to jest okrutne, ale czasami fajne sa dlugie wieczory. Szczegolnie, gdy przypominaja mi sie poczatki mojej kariery w Icy Tower to w styczniu tez bylo jeszcze hoho ciemno. :razz:
Laura_x - 5 Listopad 2005, 21:55
dlugie ziomwe wieczory :?: o tak te sa najlepszze :p patrzec przez okno jak snieg proszy... ;D taka pogoda, spokojna... lubie taka :P
mattirab - 6 Listopad 2005, 09:22
Jak jest lato, to czekam na zime, jak zima, to na lato <LOL>
Laura_x - 6 Listopad 2005, 10:54
hehe ja mam tak samo - jak lato, to ja juz mysle o zimie, a jak spada pierwszy snieg, to juz chce lato xD
Asef - 6 Listopad 2005, 12:24
Wczoraj bylo deszczowo,dzisiaj jest lepiej,ciekawe co bedzie w nastepnych dniach
Laura_x - 17 Listopad 2005, 22:14
aaargh :[ dzisiaj rano - snieg, w poludnie - deszcz, wieczorem - snieg.ciekawe co bedzie w nocy :P a btw, to w tym roku snieg spadl troche wczesniej niz w zeszlym roku - o cale dwaaa dni :P
Domia - 17 Listopad 2005, 22:26
Laura_x napisał/a:
o cale dwaaa dni

Chcialo Ci sie liczyc ;D ?

U nas dzis na fakultecie z angielskiego, tak wszyscy - loooooooooo patrzcie! Snieg pada! I wszyscy cos takiego :o :shock: Loooooooooooooooooooooo! I tak z dobre 15 minut sie gapilismy na padajacy snieg :lol:

Ale ciesze sie, ze nareszcie przyjdzie zima. Mam dosc letnich upalow i byc moze w koncu sie wybiore w gory. Ech, te piekne widoki :roll: ... Kurcze rozmarzylam sie przez was :twisted:

Laura_x - 17 Listopad 2005, 22:30
Domia -> masz dosc upalow :?: Osh Ty :] Ja kocham upaly ;] kocham lato :] Lato i wiosna to moje ulubione pory roku :] a zima :?: w zimie lubie jedynie okres swiateczny :]
Domia - 17 Listopad 2005, 22:37
Laura_x napisał/a:
Domia -> masz dosc upalow :?: Osh Ty :] Ja kocham upaly ;] kocham lato :] Lato i wiosna to moje ulubione pory roku :] a zima :?: w zimie lubie jedynie okres swiateczny :]

Kocham lato, ale jak kazdy czlowiek, nie lubie, gdy to lato przeciaga sie w nieskonczonosc. Zebys wiedziala ile ja w szkole musialam wycierpiec... nie dosc, ze w zimie jest straszny zaduch, to wyobraz sobie co bylo, gdy na zewnatrz taki upal, ze golebie padaly (czyli cos kolo 35 stopni w cieniu).
:570:

Laura_x - 17 Listopad 2005, 22:44
Domia -> no okej okej :P a ja wrecz odwrotnie - dla mnei latomogloby trwac jak najdluzej, oczywiscie,nei ze ciagle byloby 35 stopni w cieniu,a le takpowiedzmy ze 25 :P i wszyscy byliby zadowoleni :P Tylko szkoda, ze nad morzem nei mieszkam - bym codziennie chodizla na plaze :P
mattirab - 18 Listopad 2005, 18:19
Ja tez dzis mialem snieg, a raczej deszcz ze sniegiem! Wczoraj spadlo kilkanascie platkow, a koledzy i tak to dostrzegli. Byla owacja przez pol minuty!
Laura_x - 18 Listopad 2005, 20:25
matti -> heh nie kazdy wita tak owacyjnie pierwszy snieg xD
a u mnie od jakiejs godzinki slicznie proszy sniezek, tylko ze jest dodatnia temperatura i wszystko topnieje :/

Laura_x - 27 Listopad 2005, 14:16
a dzisiaj norlamnie cud xD od rana pada sliczny, bialy puch :D i chyba nei ma zamiaru narazie przestac :D ale to i dobrz e- mam fajny widok, na miejski park, i co chwile widze, jak jakies dzieciaki sie obrzucaja sniezkami lub balwany lepia ze sniegu :D
Jankov - 29 Listopad 2005, 12:44
Czy tu wogole jest ktos z Poznania ? Czy ktos chociaz kibicuje Kolejorzowi ?
W Poznaniu bialo ale swieci slonce i ogolnie ladnie

Laura_x - 29 Listopad 2005, 14:06
w Glucholazach tez ciagle bialo i swieci slonce xD
Domia - 29 Listopad 2005, 15:26
Pozwole sobie przypomniec, ze temat jest o nieobliczalnej pogodzie, a nie kiedy u kogos swieci slonce, a kiedy pada deszcz.

edit
Laura_x napisał/a:
no a mi chodzilo o to, ze to co sie dzieje, ten snieg, co tak ciagle sie utrzymuje, to bylo niespodziewaana rzecz, bo wszyscy mysleli, ze snieg szybko stopnieje

Niesamowite, a u mnie wszyscy mysleli, ze zacznie padac deszcz...

Laura_x - 29 Listopad 2005, 15:29
no a mi chodzilo o to, ze to co sie dzieje, ten snieg, co tak ciagle sie utrzymuje, to bylo niespodziewaana rzecz, bo wszyscy mysleli, ze snieg szybko stopnieje :P
Jankov - 29 Listopad 2005, 18:01
Wlasnie wlasnie mogloby sie wydawac ze snieg zaraz stopnieje od tego slonca
Domia - 29 Listopad 2005, 18:56
Cytat:
Wlasnie wlasnie mogloby sie wydawac ze snieg zaraz stopnieje od tego slonca

Ja nie chce byc upierdliwa, czy cos takiego (chociaz pewnie i tak jestem), ale troche dziwne jest twoje rozumowanie, ze gdy swieci slonce, to snieg musi sie stopic... a jak jest 15 stopni mrozu i tez jest slonce, to od razu wszystko zamieni sie w ciape?

W kazdym razie, jakby nie bylo, koniec offtopa!

edit do posta ponizej:

Cytat:
U mnie w dzien byla temperatura w okolicach 0 stopni

Ymm... chyba jednak nie czytales dokladnie moich postow.

Jankov - 29 Listopad 2005, 20:24
U mnie w dzien byla temperatura w okolicach 0 stopni :P
Robee - 7 Grudzień 2005, 16:03
U mnie napadalo troche sniegu ale pewnie zaraz wsystko stopnieje... wczoraj noca dlugo padal deszcz...
Laura_x - 23 Styczeń 2006, 12:56
kurna, a te mrozy, co teraz panuja moga czlowieka wykonczyuc - jest ponizej -20, a ja musialam isc na miasto :? to byl istny horror :?
mattirab - 23 Styczeń 2006, 15:37
Nawet na zachodzie Polski jest zimno. U mnie zamek sie zamrozil i dziadek musial naprawiac caly zamek, wraz z klamka. Ale juz jest ok. Tylko zimno strasznieee na dworze.
Laura_x - 23 Styczeń 2006, 15:38
jak blan na dworze, to myslalam, ze mi tlek z teog mrozu odpadnie :lol:
Domia - 23 Styczeń 2006, 18:06
A mi nos odpadal. 21 stopni mrozu to zdecydowanie za duzo dla mnie o jakies 30 :wink: Mogliby chociaz szkole odwolac...
Laura_x - 23 Styczeń 2006, 20:28
Domia -> a rodzice Cie do szkoly puszczaja w taka pogode? :P
mattirab - 23 Styczeń 2006, 20:30
A Ciebie Laura nie?
Laura_x - 23 Styczeń 2006, 20:32
kurde, mi kaza isc, nawewt jak jest -20 :/ ale mam teraz ferie, wiec sie nie martwie :P
mattirab - 23 Styczeń 2006, 20:33
Mnie puszczaja, sam chce isc. Strasznie nie lubie przepisywac jak nie ide pare dni.
Laura_x - 23 Styczeń 2006, 20:34
heh :) no ja tez przepisywac nie lubie, al ejeszcze badziej nie lubie chodzic do szkoly w taka pogode :P wiec w tym wypadku lenistwo zwycieza :lol:
Domia - 23 Styczeń 2006, 20:36
Puscili dzis, ale teraz mam przerwe kilkudniowa, bo sie rozlozylam i musze sie wygrzac w cieplym lozeczku ^^
catek - 23 Styczeń 2006, 23:50
U mnie jest zimno 8) Ale zeby sie rozgrzac polecam gre w IC TOWER :!: lol
Laura_x - 24 Styczeń 2006, 10:07
Domia -=> nie wiem, czy Ci mam zazdroscic, czy nie :P
catek -> nno to sie bardzo ciesze :P P widac, zes jeszcze dziecko :lol:

catek - 24 Styczeń 2006, 23:22
8) Laura co ty gadasz, dziecko ale nie w sensie kurde jakies male dziecko :roll: Ja wiem co gadam, a zeby sie rozgrzac potrzeba czegoc oczywiscie innego salbo kogos :razz:
Laura_x - 25 Styczeń 2006, 17:53
a w przyszlym weekuy mrozy maja ponoc wocic ze zdwojona sila :552:
petr - 25 Styczeń 2006, 18:03
Najwiekszy mroz jakiego doswiadczylem to -27 - ale nie bylo tak zle, zimno mi tylko w dlonie bylo ;]
temp -10 do 0 moglaby byc dla mnie caly czas - tylko bez sniegu i lodu na chodnikach, prosze...

catek - 26 Styczeń 2006, 02:53
8) U mnie najwiecej bylo -75 tylko ze to byl popsuty termometr :D
Laura_x - 26 Styczeń 2006, 12:47
hehe :lol: :lol: :lol: :lol:
_adam - 26 Styczeń 2006, 14:53
dobre dobre, ja kiedys mialem taki termometr, co przy sniegu (nieroztopiajacym sie) pokazywal +15st.C
Laura_x - 26 Styczeń 2006, 16:13
lol serio ? :D
Laura_x - 11 Kwiecień 2006, 20:03
Pada snieg, pada snieg :evil: a wlasciwie, to juz przestal padac :evil: ale mnie to wkurzylo :evil: sniego w kwietniu? :evil: bez przesady :evil: ja chce sloneczko :evil:
Dominik (Bobi) - 11 Kwiecień 2006, 20:06
eee... to gdzie w polsce pada snieg jescze ??? ;)
Laura_x - 11 Kwiecień 2006, 20:09
kurde u mnie przynajmniej tak :evil: ale mam nadzieje, ze za 10 dni, jak bede do Adasia jechac, bedzie sloneczko ;)
Dominik (Bobi) - 11 Kwiecień 2006, 20:17
no tak to sie dowiedzialem gdzie pada ;)
catek - 11 Kwiecień 2006, 20:29
Laura_x napisał/a:
Pada snieg, pada snieg :evil: a wlasciwie, to juz przestal padac :evil: ale mnie to wkurzylo :evil: sniego w kwietniu? :evil: bez przesady :evil: ja chce sloneczko :evil:

nie wierze, bo u mnie padalo jedynie ok. tydzien temu snieg :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PS. Z dnia 11.04.06 r (godz. 20.36 u mnie w kompie czasu z internetu) jest ladna pogoda i oby tak bylo prawda?

Domia - 11 Kwiecień 2006, 21:51
Kwiecien, plecien poprzeplata troche zimy, troche lata :)

U mnie dzis szaro, paskudnie, deszczowo, zimno :(

Dominik (Bobi) - 11 Kwiecień 2006, 21:54
Domia napisał/a:

dokladnie tak samo :(

catek - 13 Kwiecień 2006, 23:54
Dominik (Bobi) napisał/a:
Domia napisał/a:

dokladnie tak samo :(

ojojoj narzekacie, u mnie jest cieplo i chodze naturalnie w krotkiej koszulce i spodenkach grac w noge, a jak inaczej, upal ! :P

Domia - 14 Kwiecień 2006, 14:34
[size=9px] Nie moglam sie powstrzymac, no nie moglam...[/size]

Ta, bo u Ciebie na zadupiu jakims to jest slicznie, pieknie i w ogole fantastycznie! A czemu? Bo Ty tam mieszkasz! Huhu, sprowadz mi piekna pogode do Krakowa!

Laura_x - 14 Kwiecień 2006, 14:39
bo catkowi marzenia pomylily sie z rzeczywistoscia, Domia ;)
catek - 14 Kwiecień 2006, 17:48
Domia napisał/a:
[size=9px] Nie moglam sie powstrzymac, no nie moglam...[/size]

Ta, bo u Ciebie na zadupiu jakims to jest slicznie, pieknie i w ogole fantastycznie! A czemu? Bo Ty tam mieszkasz! Huhu, sprowadz mi piekna pogode do Krakowa!

to nie o to chodzi w ogole, a co mam pisac, przeciez jest ladna pogoda, chyba nie myslicie ze oszukuje :twisted: ?

Laura_x - 14 Kwiecień 2006, 21:21
catek napisał/a:
to nie o to chodzi w ogole, a co mam pisac, przeciez jest ladna pogoda, chyba nie myslicie ze oszukuje :twisted: ?

znajac twoje mozliwosci, wszystko jest mozliwe ;) i nie zrozum mnie zle ;)

catek - 15 Kwiecień 2006, 15:16
[img]http://cam1.gawex.pl/axis-cgi/mjpg/video.cgi?dummy=garb[/img]

Mowilem ze nie klamie :P - hehe i co pogoda ladna, dziwne ze godz. sa pomieszane, wychodzi na to ze zdjecie wyslalem na forum chociaz jeszcze go nie powinno byc (data). :lol:

PS. screen z kamery na zywo (raczej screen tylko), www.gawex.pl jest kamera na zywo z Placu Wolnosci w Szczecinku
:oops:

Kubus - 15 Kwiecień 2006, 16:57
Ja ci tam catek wierze w sumie . Przeciez mozesz miec ladna pogode , w koncu nie mamy np. stycznia zeby bylo -15 czy 20 tylko mamy kwiecien wiec cieplo jest mozliwe . U mnie np. ze 2 tygodnie temu bylo tak ze juz niektorzy ludzie w samych koszulach chodzili i slonce swiecilo . Teraz jest roznie , raz pada raz swieci slonce ...
domi.nika - 6 Styczeń 2022, 10:04

ja lubie zime, ale jak pada to z domu nie wychodze