| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Społeczność - Nasza twórczość poświęcona IT - grafiki, teksty, zdjęcia
Domia - 7 Kwiecień 2004, 13:42 Temat postu: Nasza twórczość poświęcona IT - grafiki, teksty, zdjęcia Zauwazylam, ze ostatnio jakos lubicie pogadac o tym wiec zalozylam ten temacik,abyscie mogli porozmawiac o swoich artystycznych zdolnosciach w IT
BTW-ankieta dotyczaca hymnu IT na gorze
PS-SaleiB jak chcesz to przesle ci moj rysunek Harolda
Vinyanov - 7 Kwiecień 2004, 14:12 Temat postu: FanFiction i FanArt Co do dzialu - moznaby zapytac Johna Boneya czy zgodzilby sie na umieszczenie u nas swojego poematu z readme.txt.
Co do mojej wlasnej tworczosci artystycznej - wieki temu zaczalem rysowac Wieze widziana od srodka (od dolu), moze jak ja dokoncze to tez przesle.
Co do ankiety - zaglosowalem na nie. Jakos jest dla mnie za malo... hymnowaty ;], i IMHO troche za krotki jak na hymn. Ale w ogole mi sie podoba.
[size=9px]100 post[/size]
syo - 7 Kwiecień 2004, 15:34 Temat postu: FanFiction i FanArt Wiersz Mariusza jest dobrym wierszem, zaglosowalem na "nie" poniewaz hymn powinien byc bardziej podniosly niz wiersz zaprezentowany przez Mariusza. Ale nie narzekam na niego, bo jest fajny
Fayl - 7 Kwiecień 2004, 16:45 Temat postu: FanFiction i FanArt Ja rowniez jestem na nie (z wyzej wymienionych powodow)...
Skoro juz powstal taki temat, to sie spytam: SaleiB, kiedy na icy.pl beda te wszystkie rzeczy (mody, postacie, screeny, powtorki i fanarty)?????
Domia - 7 Kwiecień 2004, 20:17 Temat postu: FanFiction i FanArt wlasnie dzis ukazala sie nowa wersja strony, ale gdzies zniknal fanart i fanfiction
SaleiB - 7 Kwiecień 2004, 22:31 Temat postu: FanFiction i FanArt domia: no faktycznie ukazala sie nowa wersja strony, troche jest przy niej pracy jeszcze, ale mysle ze bedzie git
fanfiction i fanart przerzucilem na drugi bok zeby strona byla widoczna w mniejszych rozdzielczosciach, jak masz jakis obrazek (rysunek) to dawaj i nie pytaj
Fayl: beda jak je zrobie, a ze w swieta bedzie (mam nadzieje) troche czasu to po swietach mozna sie spodziewac ukonczonej strony w polskiej wersji jezykowej
Viny: czy John Boney ma cos wspolnego z Johnem Beakiem albo Rambo bonesem
pozdr
Vinyanov - 8 Kwiecień 2004, 15:10 Temat postu: FanFiction i FanArt
| SaleiB napisał/a: | Viny: czy John Boney ma cos wspolnego z Johnem Beakiem albo Rambo bonesem :Ppozdr |
Chyba nie, AFAIR to milkmanjb2000 lub drillhorn (w kazdym razie ktos z USA ).
Ale, wydaje mi sie ze zniknal ze sceny dawno temu.
Fayl - 9 Kwiecień 2004, 11:13 Temat postu: FanFiction i FanArt Hmmm... chyba mamy demokracje, wiec zaproponuje konkurencyjny utwor spiewano-mowiony z serii "Hymny Icy Tower w domu i ogrodzie" :p :
Icy Tower - swietna gra,
grasz w nia ty i gram w nia ja. #standardowy poczatek
Gra w nia mistrz gra w nia lamer,
jakis haker albo spamer
Wiec graj bracie razem z nami,
moze kiedys bedziemy mistrzami. #reklama zachecajaca innych
W combo i floory chetnie graj,
dla Polski punkty zdobywaj!
My za Polske przeciez gramy, #nutka patriotyczna
chodzcie wszyscy - zaczynamy!
moze nie ma jakiegos specjalnego polotu, ale chyba nie o to chodzi, czekam na opinie (oczywiscie wszystkie bezstronne i pozytywne )
syo - 9 Kwiecień 2004, 11:37 Temat postu: FanFiction i FanArt To juz jest bardziej podniosle i przypomina hymn.
Teraz ktos to musi zaspiewac i zapodac nute dla innych
SaleiB - 9 Kwiecień 2004, 11:49 Temat postu: FanFiction i FanArt niezle
ale zapomniales zrobic jakis wers o Wlochach (Z ziemii wloskiej do Polski czy cos w tym stylu )
pozdr
Fayl - 9 Kwiecień 2004, 13:00 Temat postu: FanFiction i FanArt Hmmm... to moze tak:
(...)
Polska zawsze bedzie gora,
Wlosi sie przed Polska skula.
My za Polske przeciez gramy,
(...)
albo:
(...)
Wlochow szybko roz... gromimy,
na Polakow nie ma sily!
My za Polske przeciez gramy,
(...)
i co???
Domia - 9 Kwiecień 2004, 15:15 Temat postu: FanFiction i FanArt uwaga
wyniki ankiety: 0 osob glosowalo na TAK,7 na NIE i jedna na NIE WIEM
czyli jednoglosnie wiersz Mariusza nie zostal oficjalnym hymnem IT
to byla pierwsza sprawa teraz druga -> czy chcecie aby wiersz Fayla zostal hymnem IT
Niestety nie moge zrobic drugiej ankiety bo nie umiem, albo sie nie da
Wiec przysylajcie "SMSy" (czylo PW [czyli prywatna wiadomosc ]) pod numer (czyli pod nick ) domia z odpowiedziami TAK lub NIE badz NIE WIEM, a w temacie napisac HYMN IT dziekuje i dowidzenia
SaleiB - 9 Kwiecień 2004, 15:40 Temat postu: FanFiction i FanArt co do FanFiction i FanArt to ja bym z tego zrobil jeden dzial, bo to w zasadzie jedno i to samo. co wy na to?
pozdr
ps. domia, nie doszedl jeszcze ten rysunek
Fayl - 9 Kwiecień 2004, 17:00 Temat postu: FanFiction i FanArt
| SaleiB napisał/a: | | co do FanFiction i FanArt to ja bym z tego zrobil jeden dzial |
Ja jestem za, bo nawet nie wiem jaka jest roznica miedzy tymi zagadnieniami :p
Domia - 9 Kwiecień 2004, 20:28 Temat postu: FanFiction i FanArt
| SaleiB napisał/a: | co do FanFiction i FanArt to ja bym z tego zrobil jeden dzial, bo to w zasadzie jedno i to samo. co wy na to?
pozdr
ps. domia, nie doszedl jeszcze ten rysunek |
no dobre bo praktycznie masz racje,ze to jedno i to samo
ps. bo ci jeszcze go nie wyslalam ale juz sie za to biore
Fayl - 24 Kwiecień 2004, 18:17 Temat postu: FanFiction i FanArt
| Domia, po ktorej sluch zaginal napisał/a: | | czy chcecie aby wiersz Fayla zostal hymnem IT?? przysylajcie PW |
I co z tego wyszlo, bo juz czasu minelo sporo, a po tobie sluch zaginal... :p
Domia - 24 Kwiecień 2004, 20:15 Temat postu: FanFiction i FanArt Fayl bo tylko ty wyslales PW ludzie co z wami chcecie czy nie
a ja ostatnio mam taka wene i takie cos se wymyslilam w ramach hymnu
Marsz,marsz IcyTowerowski
Z ziemi Polskiej do Wloskiej
Polscy Mistrzowie przybyli
i Wlochom geby zryli
PS-SaleiB tobie ten cholerny mail nie dziala
Vinyanov - 24 Kwiecień 2004, 20:17 Temat postu: FanFiction i FanArt
| Cytat: | Marsz,marsz IcyTowerowski
Z ziemi Polskiej do Wloskiej
Polscy Mistrzowie przybyli
i Wlochom geby zryli |
Nietoleranckie i nieprawdziwe.
Neo - 24 Kwiecień 2004, 20:35 Temat postu: FanFiction i FanArt Gdybym ja byla Haroldem na niebie...
nie skakalabym jak tylko dla siebie...
ani dla Wlochow, ani dla Slowakow
a tylko dla Polaaaakow...
pod twym schodeczkiem i tylko dla siebie...
gdybym w Harolda mogla zmienic siebie
wiem ze durne ale co poradzic... moze tak:
Hej haroldzie, hej niebogo
jakis ulan jedzie droooga
skryj sie na gorze, skryj sie wysoko
ach skryj, sie skryj
jam myslala, ze to Tajek,
ze to fayl albo Falien
a to Angelfly, Angelfly, Angelfly i Marco (x3)
ciagle glupie... no to moze...
Do boju, polsko, do boju...
Skacz haroldem w trudzie i znoju
nie straszny ci
AngelFly
Walczmy razem o wysokie GLORY
nie straszne nam zadne ghostfloory
bo jestesmy...
Polakami
a to? ;]
czekam na opinie
matuss - 24 Kwiecień 2004, 20:37 Temat postu: FanFiction i FanArt hhehehehe to 1 najlepsze .. w szkole zaspiewalem to na 2+
Domia - 24 Kwiecień 2004, 20:42 Temat postu: FanFiction i FanArt
| Cytat: | | Nietoleranckie i nieprawdziwe. |
wiem,ze glupie ale nie tak mi jakos do glowy przyszlo
SaleiB - 24 Kwiecień 2004, 23:58 Temat postu: FanFiction i FanArt w pierwszym zmienilbym "Slowakow" na "Czecho-Slowakow"
wiem ze taki kraj nie istnieje, ale grzacze ze slowacji raczej do najlepszych nie naleza
pozdr
Domia - 25 Kwiecień 2004, 11:18 Temat postu: FanFiction i FanArt SaleiB przyszly rysunki bo juz wczoraj wieczorem wyslalam
Fayl - 25 Kwiecień 2004, 17:55 Temat postu: FanFiction i FanArt Skoro Domia pyta, to ja skorzystam z okazji i tez zapytam: SaleiB, doszedl do ciebie ten moj mejl z postaciami?? Bo na PW nie odpowiedziales...
SaleiB - 25 Kwiecień 2004, 22:16 Temat postu: FanFiction i FanArt domia: obrazki doszly ale nie moge ich sciagnac bo strasznie wolno mi chodzi net (przekroczylem miesieczny limit transferu w chello o 3 GB)
Fayl:
sadze ze doszedl ten mail, aczkolwiek tyle tego powysylales ze juz nie moge sie polapac, jedyne co moge zrobic to poprosic o cierpliwosc, jak nasza strona bedzie miala nowy system zrobiony w PHP i wykorzystujacy MySQL wtedy dodamy wszystkie zalegle mody postacie screeny itd, jak nie znajda sie tam wszystkie wyslane przez ciebie postacie to znaczy ze musisz wyslac jeszcze raz
poki co sprawa priorytetowa jest zrobienie w PHP obslugi ligi , ktora to i tak nie bedzie na czas, ale co sie odwlecze to nie uciecze
pozdr
syo - 10 Grudzień 2004, 16:28 Temat postu: Nasza twórczość - grafika, tekst, dźwięk Okolo poltora roku temu zebralem sie z Krychem, Noonem i Zbyszem. Chcielismy cos namalowac. Krychu mial silownie w piwnicy, a w niej puste, niepomalowane sciany. Postanowilismy wykorzystac ta sciane do niecnych celow. A ze Icy Tower byl wtedy dla nas wypasista gra...
Wszystko bylo rysowane poltora roku temu wiec jak dla mnie to jest brzydkie. Jesli mialbym dzis malowac - wyszloby o niebo lepiej
Vinyanov - 10 Grudzień 2004, 16:37 Temat postu: Tw?rczo??... [size=9px]Wlasnie sie zastanawialem, dlaczego napisales o tym tylko na FLD. [/size]
Mimo wszystko pogratuluje wykonania. (gdybym sam to robil, pogratulowalbym tez sobie wykonania czegos do konca ) Teraz machnijcie jeszcze w tle jakies teczowe eye candy.
Sam mam zamiar zrobic w przyszlosci kilka renderingow Wiezy w ramach cwiczen z grafiki 3D.
Domia - 10 Grudzień 2004, 17:12 Temat postu: Tw?rczo??... eee no Syo nie wiedzialam, ze jestes taki uzdolniony oby wiecej takich prac SaleiB - proponuje dac to do FanArta o ile masz w planach go 'uaktywnic' ja sama cos kombinuje z grafika ... czcionke z IT mam, glowe harolda i jakies tam inne pierdolki... i kurcze jakos nie moge nic wymyslic
syo - 12 Styczeń 2005, 22:26 Temat postu: Tw?rczo??... Ok, tamtego zdjecia nie ma wiec jest to:
PAMIATKOWE ZDJECIE Z HAROLDEM , 12.01.2004
SaleiB - 12 Styczeń 2005, 23:25 Temat postu: Tw?rczo??... hmm nie wiem czemu ale chuyba nie widzialem wczesniejt ego tematu
| Cytat: | | SaleiB - proponuje dac to do FanArta o ile masz w planach go 'uaktywnic' |
kiedys ktos gdzies kiedys cos postaram sie w 2005 roku
pozdr
Domia - 29 Maj 2005, 21:49 Temat postu: Tw?rczo??...
| SaleiB napisał/a: |
| Cytat: | | SaleiB - proponuje dac to do FanArta o ile masz w planach go 'uaktywnic' |
kiedys ktos gdzies kiedys cos postaram sie w 2005 roku
pozdr |
no co ? mamy praktycznie 'polmetek' 2005 roku
BTW...
tak wiem, ze paskudne
Domia - 14 Październik 2005, 12:04 Temat postu: Grafika Icy Towerowcow. No wiec tak... Na pewno spotykacie sie z ludzmi, ktorych pasja jest malowanie badz rysowanie. Ostatnio tego typu rzeczy mnie zaciekawily i chcialam sie dowiedziec, czy moze w Was drzemie jakis talent Proponuje przedstawiac tu swoje prace. Niewazne czy zostaly narysowane olowkiem, czy zrobione byly w Paincie. Interesuje mnie absolutnie wszystko
http://img402.imageshack.us/img402/8204/sky0la.jpg
A to moje "dzielo" w programie WizardBrush
Laura_x - 14 Październik 2005, 14:14 Temat postu: Grafika Icy Towerowc?w. heh Domia nie powiem, oryginalne to twoje 'dzielo' :DDDDDD a temacik mi sie podoba, jak znajde time, to tez tutaj cos wrzuce
syo - 14 Październik 2005, 15:04 Temat postu: Grafika Icy Towerowc?w. Grafika? Moze byc graffiti?
Namalowane w 2003 roku bodajze..
Domia - 14 Październik 2005, 15:07 Temat postu: Grafika Icy Towerowc?w. Pamietam jak daaaaawno nam to pokazywales . Strasznie mi sie podoba Jakbys mial wiecej takich, to bardzo o nie prosze
Laura_x - 14 Październik 2005, 15:11 Temat postu: Grafika Icy Towerowc?w. heh a ja to pierwszy raz widze dopiero ale szaleniemi sie podoba :DDDDDDD
Vinyanov - 14 Październik 2005, 17:32 Temat postu: Grafika Icy Towerowc?w. [center]Hmm...
Ostatnio popelnilem autoportret, ale go zgubilem, wiec zamiast tego uracze was odrobina mojej --
-- tworczosci rastrowo--
-- zeszytowej. [/center]
Domia - 14 Październik 2005, 17:35 Temat postu: Grafika Icy Towerowc?w. Vin takie prace mi sie totalnie podobaja... Ostatnio zauwazylam, ze preferuje tzw. "zeszytowa sztuke". Czyli innymi slowy cos rysowane/malowane spontanicznie, bez konkretnego celu, tylko co co sie na olowek nawinie Prosze o wieeeele wiecej prac, bo jak na razie to widze, ze mamy tutaj uzytkownikow z pieknymi umiejetnosciami Moze byc chociaz jakis ludzik, buzka, drzewko itp.
mattirab - 14 Październik 2005, 18:11 Temat postu: Grafika Icy Towerowc?w. Tez takie rzeczy lubie i rysuje, ale nie mam skanera, ani nic takiego, wiec Wam nie pokaze
Laura_x - 14 Październik 2005, 20:10 Temat postu: Grafika Icy Towerowc?w. o ja to mamtakiej zeszytowej sztuki mnostwo najczesciej to moje hymmm arcydziela tworze na lekcji fizyki
Domia - 14 Październik 2005, 21:03 Temat postu: Grafika Icy Towerowc?w. To mnie ostatnio biologistka ochrzanila, ze sobie robie zadanie z plastyki... mhm fajnie, ze ja plastyke bede miala dopiero w II klasie Albo na chemii narysowalam markerem portret, pana od historii
Laura_x - 14 Październik 2005, 21:27 Temat postu: Grafika Icy Towerowc?w. a ja ostatnio na fizie narysowalam Harolda :DDDDD jak gdzies ten rysunek wygrzebie, to go zamieszcze tutaj
petr - 14 Październik 2005, 23:22 Temat postu: Grafika Icy Towerowc?w. Hmm.
Na razie moja "sztuka" ogranicza sie do robienia zdjec (cyfrowka), ale nikomu i nigdy ich nie pokazuje. Na razie sie wstydze a) braku umiejetnosci b) sprzetu.
Rysowac rysuje od dawna, glownie po zeszytach... Odkad zainteresowalem sie pewnym komiksem netowym (koko) staram sie cwiczyc kiedy mam czas (nudna lekcja). Niestety zapominam brac do szkoly normalnego olowka, rysowanie dlugopisem (co z tego, ze zajebiscie cienki) to nie to co lubie najbardziej.
Probowalem takze swoich sil jako "rezyser" (moj aparat robi filmy 30 sek). Niestety moi "aktorzy" nie chcieli mnie sluchac.
(Chyba wyszedlem juz jakis czas temu poza ramy tego tematu, no coz.)
Lubie tez pisac dluzsze teksty, ktorych rowniez nie publikuje (jedyne co jest w sieci to moj blog xDDDDDDDDDD).
Hmm. Nie, nie twierdze, iz gdybym opublikowal czesc z tego co mam, mialbym sie czym pochwalic. Nie publikuje, bo sie wstydze ;P Kiedys jak bede mial strone domowa z prawdziwego zdazenia na pewno umieszcze tam dzial na cos takiego.
A - mam nawet konto na digarcie (na deviantarcie balem sie rejestrowac) - ale na razie jest tam tylko ciekawostka (pelna wersja zdjecia z mojego avatara / podpisu).
http://digart.pl/member.php?nick=petr
petr - 1 Maj 2007, 07:03 Temat postu: Odp: Grafika Icy Towerowcow. Odświeżam temat, aby pokazać Wam, co właśnie znalazłem - rysunki fanów IT pamiętające czasy IT.NETu. (są pomniejszone)
[img width=229 height=300]http://tvtom.pl/piotrek9/icytower/rysunki/ilonam.jpg[/img]
[img width=300 height=195]http://tvtom.pl/piotrek9/icytower/rysunki/rysun2m.jpg[/img]
Jak myślicie, czy dobrym pomysłem byłoby utworzenie na stronie galerii prac związanych z IT?
Devlin - 1 Maj 2007, 10:32 Temat postu: Odp: Grafika Icy Towerowcow.
| petr napisał/a: |
Jak myślicie, czy dobrym pomysłem byłoby utworzenie na stronie galerii prac związanych z IT?
|
Ja myślę, że tak.
mattirab - 1 Maj 2007, 10:34 Temat postu: Odp: Grafika Icy Towerowcow. Tak, pomysł świetny. Sam kiedyś pracowałem nad jakimś 'logo' Icy.pl w 3D, ale, oczywiście, wyszło, lekko mówiąc, nieładne .
syo - 12 Styczeń 2011, 22:00
Wygląda mi na zglutowaciałego Harolda, który rozplaszcza się, jest wsysany przez coś i od czegoś się odbija
Dari ZIp - 22 Luty 2011, 22:42
hahhahaa
Dari ZIp - 22 Luty 2011, 22:44
Logo? hmm..kto jest za?[/quote]
Vinyanov - 6 Lipiec 2011, 04:52
Harold
John Boney
Gdy siedziałem w miejscu, chcąc ukończyć pracę, wzywał mnie. Gdy niosłem książki korytarzem, słyszałem jego głos. Serce bije mi mocno, krew tętni w moim zmęczonym ciele, ale on nie odchodzi i ciągle mnie przyzywa. Tłumaczyłem mu, że nie może panować nad moim życiem, ale on ma władzę, by oddalić me bezsilne prośby. Jestem jak pies na smyczy, za którą bezlitosny pan wciąż szarpie mnie do siebie. Gdy się poznawaliśmy, gaworzył tylko niewyraźnie. "Whoppiedurlieboo!", mówił. Kochany, co mi chcesz powiedzieć? Widzimy się przez wiele godzin dziennie, ale wciąż cię nie rozumiem. "Whoppiedurlieboo! Whoppiedurlieboo!" Im dłużej słucham, tym więcej słyszę. "Chodź", mówi teraz, "chcę być z tobą". Próbuję spać, wytchnąć, ale on zrywa mnie z zimnej podłogi. Gdybym tak mógł zerwać tę bolesną obrożę, która wrasta w moją szyję, kieruje moją głową. Ach, jak swędzi! Przed obliczem pana jestem bezbronny. Oczy ma zasłonięte, aby nie widział bólu, który mi zadaje. Nie wie, że krzywdzi mnie z każdą chwilą swojego istnienia. "Przyjdź do mnie. Tu jesteś bezpieczny". Aj, czemu tak szarpiesz? Na kazoo grasz melodyjnie, ale ta melodia to melodia śmierci. Czy ty chcesz zadawać mi ból? Może gdybyś wiedział, jak bardzo zmagam się ze sobą, twoje serce by się odmieniło. Nosisz czapkę, bo wśród tych ścian panuje chłód. Ale mnie nie chroni nic prócz tej obroży, która boję się, że może nigdy nie zejść.
zapomniałem hasła - 11 Sierpień 2012, 12:30
O opoko Icy Tower,
O ludzie liczny!
Krzewicielu stylów,
Prostolinijne
Przyszłości spoiwo
I szczytna przeszłości,
Podiów laureacie,
Modów architekcie,
W nimbie powtórek
Rekordami promienny
Graczu!
Vielout - 10 Styczeń 2013, 00:30
...
akatsuki - 11 Marzec 2014, 09:38
Zyje tu ktos?
adexeczka - 19 Marzec 2014, 23:17
Ciekawa twórczość
lady33 - 9 Styczeń 2019, 12:15
haha fajna sprawa
domi.nika - 18 Październik 2021, 16:54 Temat postu: Re: Grafika Icy Towerowc?w.
| Laura_x napisał/a: | a ja ostatnio na fizie narysowalam Harolda :DDDDD jak gdzies ten rysunek wygrzebie, to go zamieszcze tutaj |
rysowanie to jak dobre hobby