Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Icy Tower ogólnie - Ogólnie o pliku tower.cfg (pliku konfiguracyjnym gry)

ja-ja@o2.pl - 2 Styczeń 2005, 18:24
Temat postu: Ogólnie o pliku tower.cfg (pliku konfiguracyjnym gry)
w tym pliku IT przechowuje jnformacje na temat rekordow i podlug z jakich morzna startowac-to chyba kazdy wie
jesli ktos uwaza chce bys dobry prosze zeby przeslal mi ten plik moge go zmienic

Domia - 2 Styczeń 2005, 19:27
Temat postu: tower.cfg
nikt tu nie chce takich oszukancow jak ty !!! my gramy w IT dla przyjemnosci no i oczywiscie dla rekordow ale Polacy nigdy sie nie posuna do tego co (prawdopodobnie) robili wlosi ... :p
pikol - 2 Styczeń 2005, 19:45
wiesz co domia ja sie z toba ten jeden raz zgodze
syo - 2 Styczeń 2005, 22:02
znamy to 8)

Zamykam temat

niewiedzaca - 10 Kwiecień 2006, 20:46
Temat postu: gdzie jest ten plik?? tower.cfg
gdzie jest ten plik? tower.cfg
nie moge go znalezc!! ;(
pomocy!!!
czy ktos mnie uswieci?? :idea:

syo - 10 Kwiecień 2006, 21:44
C:/games/icytower/tower.cfg

:)

Vinyanov - 11 Kwiecień 2006, 01:03
Cytat:
C:/games/icytower/tower.cfg

Bardzo blisko: icytower1.3 :D

Poza tym przekreciles ukosniki... ;)

catek - 11 Kwiecień 2006, 01:18
C:gamesicytower1.3 i masz tam pare plikow a plik tower rozni sie od innych ikona (przynajmniej u mnie tak jest), wiec wystarczy ze znajdziesz taka ikone o nazwie wlasnie ''tower'', chyba odpowiedz byla, uwazam ze temat do zamkniecia! :P

PS. No chyba sobie poradzisz, hehe?

killer55 - 16 Kwiecień 2006, 19:42
Cytat:
C:gamesicytower1.3

to samo i plik nazywa sie tower.cfg.
ma ikone nierozpoznawalnego pliku

Gość - 12 Listopad 2006, 21:51
Temat postu: Problem z ustanowieniem rekordu
Witam!
Od dłuższego czasu nie mogę zapisać swoich rekordów. Nie jestem zbyt dobrym graczem, ale ostatnio pobiłem swój rekord (wszedłem na 391 schodek i zrobiłem combo na 57 schodków), to jest mój rekord życiowy :D , a nie mogłem go zapisać. Myślałem, że reinstal pomoże, ale stało się jeszcze gorzej. Teraz oprócz tego, że nie mogę zapisywać rekordów i wszystkie są domyślnie na fld, to jeszcze nie mogę poziomów startowych odblokowywać. Proszę o rychłą odpowiedź

Vinyanov - 13 Listopad 2006, 00:01
Temat postu: Odp: Problem z ustanowieniem rekordu
Witaj! Zapisać to znaczy - zapisać powtórek? Co dokładnie się dzieje - pojawia się komunikat o błędzie, czy wszystko wygląda tak, jak zazwyczaj? Może opisz trochę szerzej sytuację. :)

PS. Dlaczego się nie zarejestrujesz? ;)

Tyrtok - 13 Listopad 2006, 11:53
Zarejestrowałem się jak powiedziałeś :wink:
Dokładniej powiem tylko tyle, że po spadnięciu z wieży, gdy wyskoczy napis Game Over, to potem powinien wystąpić dźwięk z owacjami i gwizdaniem, oraz można wpisać trzy literki, aby potem widzieć swój rekord w głównym menu. Wiedziałem, że pobijam rekord, ale niczego takiego nie było. Nawet przed chwilą ustanowiłem kolejny rekord- combo 58 i też nic nie wyskoczyło

Vinyanov - 13 Listopad 2006, 12:06
Problem musi tkwić w pliku tower.cfg. Czy na pewno istnieje i można do niego zapisywać? U mnie posiada tylko atrubut Archiwalny...
Tyrtok - 14 Listopad 2006, 10:18
Zainstalowałem jeszcze raz, ale tym razem na innej partycji i już działa. Wszystkie rekordy stracone, ale trudno. Nie będę przenosił tower.cfg do tej działającej gry, bo znowu przestanie się zapisywać ;) . Dziękuję za pomoc!
kubpica - 27 Czerwiec 2008, 12:28
Temat postu: tower.cfg plik-mp3
tower.cfg zmieniłem na mp3 bo zamiast wpisać cfg wpisałem mp3 jak teraz to odzyskać :?:
Anemic - 27 Czerwiec 2008, 13:48

Wejdź do folderu z Icy Tower przez winrara i zmień rozszerzenie na .cfg :)
kubpica - 28 Czerwiec 2008, 16:13

co to jest winrar :?:
mattirab - 28 Czerwiec 2008, 22:21

Hmmm... Program do "pakowania" plików, ale wiem, że to niezbyt Cię naprowadzi, więc dam przykład:
http://tvtom.pl/piotrek9/...stacie/alex.rar <- kliknij, aby pobrać postać. Jest ona spakowana właśnie win-rarem. A że win-rar ma różne inne funkcje (choć sam z nich nie korzystałem ;) ), to zrób tak, jak mówi Anemic (musiałbym się bardziej pobawić tym, aby dokładnie Ci opisać, jak to zrobić, ale chyba jakoś sobie poradzisz - jak coś to pisz).
Edit: Już wiem. Wchodzisz do folderu, w którym masz zainstalowany win-rar (np.C:\Program Files\WinRAR) i go otwierasz. Na górze masz ścieżkę. Wpisujesz tam "C:" i szukasz folderu z Icy Tower. Następnie, gdy już masz otwarty tenże folder, szukasz na dole, w liście plików, pliku "tower.cfg" (lub innego, którego rozszerzenie chcesz zmienić) i naciskasz na niego prawym przyciskiem myszy. Wybierasz opcję "rename" i zmieniasz nazwę (rozszerzenie po kropce). :)

Doob - 29 Czerwiec 2008, 20:32

A nie lepiej w normalny, ludzki (?) sposob?
Windows XP napisał/a:
Narzędzia -> Opcje folderów -> Zakładka 'Widok' -> Odznaczyć 'Ukryj rozszerzenia znanych typów plików'

I juz w prosty sposob zmieniasz rozszerzenie pliku.

kubpica - 30 Czerwiec 2008, 18:47

Pomogłeś mi bardzo dzięki. ;-)