| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Historia Icy Tower - Patch 1.2.2 beta (przyszłe Icy Tower 1.3)
syo - 14 Luty 2005, 16:18 Temat postu: Patch 1.2.2 beta (przyszłe Icy Tower 1.3) Tak jest! Johan Peitz oznajmil dzis, ze zaczal pracowac nad wersja beta Icy Towera 1.2.2! Jaki cel stawia sobie Peitz? Jeden, wielki - pozbyc sie Ghost Floorow!.
Co nalezy zrobic, by testowac?
* Zrob kopie zapasowe swoich plikow IT
* Sciagnac wersje beta
* Umiescic plik w folderze, w ktorym masz plik icytower.exe
* Uruchom wersje beta
* Sprobuj zlapac Ghost Floora
Jesli pojawi sie Ghost Floor - zapisz replaya i wyslij na syo@wp.pl
Jesli nie bedzie GF'a - HURRA!
Zapraszamy do testowania! Pomozmy zwalczyc Ghost Floory!
tajek - 14 Luty 2005, 16:24 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Jest super gfow niema na 100% , bo robilem tak zeby specjalnie je miec a nie bylo ...
Ta beta pewnie sie skupia tylko na tym zeby gfow nie bylo bo comba w tym nie idzie robic ;p
syo - 14 Luty 2005, 16:31 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta!
| Cytat: | | Jest super gfow niema na 100% , bo robilem tak zeby specjalnie je miec a nie bylo ... |
Czyli "spadanie" na schodek? Robilem tak samo, ugralem luzem 2177 pieter .
| Cytat: | | Ta beta pewnie sie skupia tylko na tym zeby gfow nie bylo bo comba w tym nie idzie robic ;p |
Zgadza sie - Peitz puscil w obieg bete skupiajac sie tylko na tym, by poprawic GFy. Chyba tez celowo usunal kilka opcji (Eye Candy) .
Mam tylko zastrzezenie do skokow Harolda. Albo skacze wyzej albo z "teleportowaniem sie" na schodki nad postacia jest niedopracowane. To przez to COMBO sie ucina
tajek - 14 Luty 2005, 16:36 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Moim zdaniem moga byc lekkie nie dociagniecia bo pewnie skupil sie tylko i wylacznie nad GFami , mam nadzieje ze Peitz zrobi to tak ze bedzie sie gralo jak na wersji 1.2.1 ale bez gfow
Vinyanov - 14 Luty 2005, 16:38 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! [size=9px]"Do not spread"? Naaah. [/size]
A o czym to wszystko swiadczy? Ze Peitz obijal sie przez rok.
petr - 14 Luty 2005, 16:53 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! hehe, dokladnie ale wiecie co mysle? co zmusilo go do rozpoczecia prac nad 1.2.2? wypowiedz JB o zakonczeniu kariery... zwykly gracz sie nie liczy, ale jak mistrz-nad-mistrzami napisal ze GFy sa takkie-i-owakie, to chyba nareszcie skumal
Gra sie oczywiscie beznadziejnie, mam wrazenie ze skacze sie troche inaczej... Ja tam z GFami nic nie pomoge, mialem 2 w zyciu Ale kishony juz by cos zdzialal.
tajek - 14 Luty 2005, 16:55 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta!
| Piotrek napisał/a: | | Ale kishony juz by cos zdzialal. |
Uwierz mi ze nie tylko on
jurko kiler - 14 Luty 2005, 17:40 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! o matko jednak cuda sie zdarzaja
jestem wzruszony, szczesliwy i poruszony do glebi
syo - 14 Luty 2005, 21:28 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Lazy Johan wyjasnil, dlaczego Harold tak dziwnie doskakuje do schodkow i dlaczego combo sie przerywa - uzywa starej bazy kodow i nie ma problemu z jej aktualizacja :):) . Moze uzywa tez starej bazy do pieter? Wtedy mielibysmy IT 1.1+
Neo - 14 Luty 2005, 21:37 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Otoz to...
Nie bluznijcie na to, ze kombo takie-owakie itd... Peitz wzial (i poprawil) prostszy - starszy - kod - na takim latwiej sie pracuje. Kiedy bedzie wiadomo na 100%, ze GF'y zwalczone, pojawi sie wersja 1.2.2 - ktora nie bedzie sie roznila od zwyklej niczym, oprocz... braku ghostow!
petr - 14 Luty 2005, 22:54 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! A czy stare wyniki u Wiggina beda sie liczyc czy lista powstanie od nowa? Jak dla mnie do chyba nie bedzie roznicy na czym sie ugralo...
syo - 14 Luty 2005, 23:05 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Niepokojaca wiadomoscia jest to, ze replaye z 1.2.1. NIE BEDA kompatybilne z wersja 1.2.2. . Wszystko teraz zalezy od Wiggina:
* zostawic ta liste jako najlepsze wyniki w IT 1.2. w historii (bedzie mozna wysylac)
* zalozyc nowa liste (czyli te dwa punkty podobnie jak do CSa - 1.5 zaczyna znikac, pojawia sie 1.6)
* pozostawic rekordy, akceptowac replaye tylko z IT 1.2.2. (najlepsza opcja)
No, ale coz - nie odbiegajmy za bardzo w przyszlosc.
syo - 15 Luty 2005, 23:09 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Robi sie nieciekawie... Jest juz wersja 1.2.2. b3 - NIE MA SKOKOW PIECIOPIETROWYCH. Johan jednak zapewnil, ze to zmieni. Jest kilka dodatkow. Mam tylko nadzieje, ze fizyka bedzie taka, jaka byla, a gra bedzie bez GFow..
jurko kiler - 16 Luty 2005, 01:32 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! hmm nie wiem czy to bylo zglaszane (ahh ten moj angielski ) ale w wersji 1.2.2 b2 w grze na NML wyskakiwaly mi nagle z nikad kombosy:
klik
klik
moze ktos podjalby sie tlumaczenia dla braci i siostr o ubogim slownictwie angielskim tego co sie mowi na forum FLD
spasiba
j.k.
syo - 16 Luty 2005, 08:44 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Aktualnie jest teraz wersja B3, ktora zmniejszyla takie prawdopodobienstwo.
Dzis wieczorem pojawi sie B4 w trzech roznych odcieniach. Peitz sprawdza
Davo - 16 Luty 2005, 10:17 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! 315 Combo
[size=24px]109073[/size] Score
syo - 16 Luty 2005, 20:34 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! B4 wypuszczone! A w nim:
1) oryginalny IT (z Ghostami)
2) Zmodyfikowany 1.2.1. (z Combugami - czyli blad przerywanego comba)
3) Nowa modyfikacja (swietna!!!)
4) Nowa modyfikacja z fizyka 1.2.1 (o ile dobrze zrozumialem)
5) 1.2.1. z nowym "super-czyms" (nietestowany)
Jestem juz po testowaniu i stawiam na numer 3
domaz - 16 Luty 2005, 22:09 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta!
| Syo napisał/a: | B4 wypuszczone! A w nim:
1) oryginalny IT (z Ghostami)
2) Zmodyfikowany 1.2.1. (z Combugami - czyli blad przerywanego comba)
3) Nowa modyfikacja (swietna!!!)
4) Nowa modyfikacja z fizyka 1.2.1 (o ile dobrze zrozumialem)
5) 1.2.1. z nowym "super-czyms" (nietestowany)
Jestem juz po testowaniu i stawiam na numer 3 |
Jakis link? bo ja serio albo jestem slepy albo tego nie widze na forum FLD.
LEO - 16 Luty 2005, 22:11 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Syo ja juz mam blad w B4.Testowalem i tez na 3 mialem juz ponad 50000pkt i jak spadlem to odjelo z 4 tysiaki i ze mam 0 floor.Jak chcesz to moge dac ci repa.
syo - 16 Luty 2005, 22:25 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta!
| Cytat: | | Jakis link? bo ja serio albo jestem slepy albo tego nie widze na forum FLD. |
Rejestracja wymagana
domaz - 16 Luty 2005, 22:47 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta!
| Syo napisał/a: | | Cytat: | | Jakis link? bo ja serio albo jestem slepy albo tego nie widze na forum FLD. |
Rejestracja wymagana |
ok thx..prztestowany...i nadal nie wiem co to ejst to super cos:D w nr 5. wie ktos?
John Beak - 18 Luty 2005, 15:33 Temat postu: Replay request I am trying to convert a replay from 1.2.1 to 1.2.2 B5. I am a little bit successful - the replay runs ok and acts like as if it was valid. But the game works a little different, so there always is a point where the jump is different than in 1.2.1. I had a big success with a replay that started as UNML, but I unfortunately made a 4-floor jump so I continued playing as NML, got a Ghost Floor and died. I need smilar replays!
If you have replays started and UNML and continued as a normal game with a low Ghost Floor, send them toi me! I need these to know if 1.2.2B5c5 has Ghost Floors or not.
My e-mail address is [url]john.beak@seznam.cz[/url].
Big thanks!
P.S.: I converted successfully 339 of 394 floors in the replay!
tajek - 18 Luty 2005, 15:55 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Huh zagralem dzisiaj na becie5 i zrobilem bardzo dobry wynik ( przynajmniej dla mnie ) bylo to 718 combo ale to nie koniec bo po tym zaraz robilem znowu combo i udalo sie zrobic 345 wiec 718+345=1063 hyhy jest dobrze , czekam z niecierpliwoscia na nowa wersje ^^
tutaj replay
Davo - 19 Luty 2005, 03:12 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Hey, New Records
[size=24px]FLOOR - 1017
COMBO - 330
SCORE - 119890[/size]
All in beta 5, version 5
Kubu? Biel@nek - 19 Luty 2005, 08:57 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Sorrki was ale mozecie zamiescic na tej stronce wszystkie wersje? ? ? ? ? ? ? ?
Bedzie porzadeczek!!
pierwsza- .......
druga- .............
itd. pleaska
devastator - 19 Luty 2005, 12:39 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! http://www.dtek.chalmers....oad/it122b5.exe - tu masz wszystkie (wersje wybierasz tuz przed gra)
Davo - 20 Luty 2005, 02:50 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Another Record
COMBO
[glow=red][size=24px]356!!!![/size][/glow]
You'll never catch me Piotrek.
Devastator - My combo's beating you
Vinyanov - 20 Luty 2005, 11:40 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Ok, but don't post it in two threads please.
petr - 20 Luty 2005, 13:14 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Czy ktos moglby wytlumaczyc Davo, ze wyniki w bety sie nie licza? Tak bylo powiedziane Dlatego ja wciaz uznaje ze rekord Davo w combo to 318
domaz - 20 Luty 2005, 14:39 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! on chybatwez tak uznaje bo w swoim podpisie ma combo 318 a tak zawsze na biezaco aktualizowal
Davo - 21 Luty 2005, 08:05 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Vinyanov - Sorry
Piotrek, paluszek - ???, that 356 combo was also in beta 5
Devastator - Sorry for the above post, I'm not beating you.
petr - 21 Luty 2005, 10:36 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Davo - ok, sorry :]
syo - 1 Marzec 2005, 23:05 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Przygotowalem krotka historie tego, jak to przebiegalo.
Poniedzialek, 14 lutego 2005
Pojawia sie pierwsza beta, ktora ma na celu pozbycie sie ghost floorow. Testujacy nie napotykaja sie na dziurawe schodki, lecz na cos zupelnie innego: blad combo. Peitz wyjasnia, iz pierwsza beta skupia sie tylko na pozbyciu sie GFow i ze reszta jest "przewrocona do gory nogami".
Testowanie trwa nadal. Wyniki Stracka (>1000) i Syo (>2000) daly wieksze nadzieje na brak Ghost Floorow. John Beak jednak natyka sie na nieco inny dziurawy schodek ("Zapadnia"). Wywolane to bylo prawdopodobnie tym, ze Johan uzywa starego kodu.
Wtorek, 15 lutego 2005
Peitz wypuszcza druga bete. Zmienia kilka rzeczy, np. mozna zapisywac replaye w Fun Modzie. Pojawia sie blad krytyczny podczas wchodzenia do opcji GFX menu. Blad combo robi sie coraz powazniejszy, pojawia sie rowniez stary blad przy zapisywaniu replayow. Syo podsyla replaya, w ktorym doznal "zapadni" (takiej jak JB). Blad z combo zostal nazwany "Combugiem", Peitz obiecuje kolejne zmiany i poprawki.
Poznym wieczorem pojawia sie trzecia beta - najbardziej kontrowersyjna. Nie mozna bylo wykonac na niej piecioschodkowego skoku! Zwiekszyla sie za to szansa na pokonanie Ghost Floorow. Peitz jednak szybko poprawia skoki. Pojawia sie system "automatycznego nazywania powtorek".
Sroda, 16 lutego 2005
Pojawia sie pieciopak w postaci czwartek bety i znow rozpoczyna sie testowanie. Gdy bylo pewne, ze jedna beta spelnia wszystkie warunki, Strack podsyla replay ze "zhackowanym" 1377 combo. Koncowy wynik Leo w czwartej becie to ~46000 score oraz ... 0 floor! Bledy wciaz sa. Pojawia sie rowniez mozliwosc wyratowania Harolda nawet wtedy, gdy nie juz nie widac go na ekranie.
Czwartek, 17 lutego 2005
Pojawia sie piata beta (rowniez "pieciopak"). Sprawa zaczyna rozwiazywac sie miedzy dwoma "podbetami" : 3 oraz 5. Wiekszych bledow nie zanotowano. Na forum pojawily sie zmiany, ktore bedzie dane nam dostrzec w nowej wersji IT (1.3). Wszystko idzie w dobrym kierunku!
[size=9px][ Dodano: 2005-03-11, 21:36 ][/size]
No to juz niedlugo testowanie zamkniete. Kandydatow jest kilku:
John Beak
Strack
emul0
Davo
Tajek
Syo
Z tego co wiem, te wlasnie osoby wyslaly swoje zgloszenie do Peitza. Kto bedzie beta testerem? Dyskutowac
ARI - 16 Czerwiec 2005, 20:07 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Link do bety nie dziala naprawcie to
LEO - 16 Czerwiec 2005, 21:40 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! ARI link jest juz niepotrzebny. Testowanie dawno dobieglo konca.
P.S Miale s prawo tego nie wiedziec, ale czytaj uwaznie.
petr - 17 Czerwiec 2005, 04:16 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Ktos moze chciec sciagnac bete w innym celu, chociazby "obakania".
[size=9px]Chociaz watpie aby tak bylo w tym przypadku [/size]
syo - 17 Czerwiec 2005, 13:51 Temat postu: Icy Tower 1.2.2 Beta! Skoro linki nie dzialaja, to znaczy ze tych otwartych bet juz nie ma
A testowanie zamkniete to testowanie zamkniete wiec zadna beta nie zostanie udostepniona - musicie uzbroic sie w cierpliwosc.
|
|