Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Kawiarnia - Ksywy

mateczko - 17 Czerwiec 2005, 12:48
Temat postu: Ksywy
(bylo chyba to kiedys)

Dlaczego takie Ksywy np. Syo , Paluszek , LEO , tajek , Vinyanov , SaleiB , domia , devastator , jurko kiler , Neo , Kubus Biel@nek , Karciooz , Davo i inne

:573: :573: :573: :573: he to dla innych ktoych nie wymienilem

Fayl - 17 Czerwiec 2005, 12:54
Ehhh... no dobra. Kieeee(eeee*10^e)eedys mialem nicka Fatality, ale potem uznalem, ze jest za dlugi i za malo oryginalny, wiec skrocilem na Fayl. Ok? :)

Cytat:
:573: he to dla innych ktoych nie wymienilem

Tego dowcipu chyba nie skumalem. :/

LEO - 17 Czerwiec 2005, 12:57
:) hmmm...., wiec moja xywka jest od mojego imienia Leszek :D .Juz od podstawowki qmple mowili na mnie Leon, bodajze od 1kl. :roll: . Kiedys gdy gralem na kompie w jakas gre byly tylko trzy miejsca do wpsiania, wiec od Leon powstalo LEO ;)
syo - 17 Czerwiec 2005, 13:46
Moja xywa pochodzi od zawodnika z bijatyki Rival Schools na PSXa. Taki baseballista z wielka pala :lol: :wink: . Pogrywalem sobie w ta gre w domu, ale.. chodzilem tez na automaty, co by pokazac innym swoj power (i pokazywalem na 25 wpisow w grze Street Fighter ex plus alpha 18 bylo moich, 2 mojego brata, a 5 komputerow :D ). Gdy przyszla pora na pierwszy wpis zawahalem sie - no bo jakie 3 literki mialem wpisac (Na automatach sa trzyliterowe wpisy). Przypomniala mi sie postac z Rival Schools (SYOMA, przynajmniej tak mi sie wydawalo, jego imie wyczytalem w dwoch gazetach) i bez wahania wpisalem SYO. Pozniej sie okazalo, ze gosc nazywa sie SHOMA, ale lepszy SYO niz SHO :wink:

Automaty zniknely, Syo tez, ale pojawil sie CS. Na samym poczatku mialem xywe TV_PULS, co by posmiac sie troche z polskiej telewizji. Przyszedl czas na zmiane nicka (pewnie PULS przestal dzialac :lol: ) i.. przypomnial sie SYO.

Tyle. :D

Hehe, LEO - podobna historia :wink: . Neo takiej nie ma, bo wiadomo skad wzial sie jego nick. :D

Karciooz - 17 Czerwiec 2005, 15:31
Moja ksywa w IT :
KarciooZ - po prostu od imienia Karol , w podstawowce na mnie mowili Karcio i doszlo -ooZ
Moje ksywy w szkole
Giewont/Longer - ze wzgledu na wzrost . Nie jestem az tak wysoki (183 cm ) ale najwyzszy ze swojej klasy i to dlatego .

jurko kiler - 17 Czerwiec 2005, 16:02
Syo napisał/a:
Neo takiej nie ma, bo wiadomo skad wzial sie jego nick.

Neo moze pojdzie z duchem czasu i zmieni ksywke na Constantine. John Constantine as*hole. :D
co do mojej ksywki - wiadomo od niesmiertelnego Jerzego Marii Kilera :P ale szczegoly jak do tego doszlo - przemilcze :P za duzo nieletnich tutaj :P

domaz - 17 Czerwiec 2005, 17:17
Obie moje ksywy czyli ta ktora uzywam teraz od jakiegos ~roku czyli domaz jak i ta wczesniejsza, ktora zachowala sie tylko tu na 4um icytowera czyli Paluszek(glupie co?) wziely sie od mojego nazwiska. I sa to bardzo dlugie i zagmatwane jego przeksztalcenia ktorych mi sie nie chce tlumaczyc lub wogle ich nawet nie pamietam:D
petr - 17 Czerwiec 2005, 18:50
Ehh. Nigdy nie mialem nicku z prawdziwego zdarzenia, zawsze jakis badziewny. Wymienie je wszystkie dla udowodnienia:

malina43 - od przezwiska (ktory jest od nazwiska). Wszyscy brali mnie za dziewczyne.
piotrek9 - a bo ja wiem skad to? Wszyscy brali mnie za 9-latka. Pozostal do tej pory na moim tomowym "serwie".
PETR - czeska wersja mojego imienia. Brzmi calkiem calkiem. Wszyscy jednak przekrecali to i pisali "PETER" co zawsze mnie wkurzalo. A teraz zapewne moglbym zostac posadzony o sciagniecie tego z imienia Petra Cecha (Chelsea - bramkarz). A ja ten nick mam od 3 lat, wtedy nikt o nim nie slyszal.
12latek - od wieku. Uzywany na starym forum IT.NET. Oczywiscie z czasem coraz bardziej przestarzaly.
Tom - uzywany na forach fanfickowych i Potterowskich. Od imienia Sami-Wiecie-Kogo.
dEmEnti, cHiCkEn, MaGiK - uzywane w lokalnej sieci zamiennie do CSa i osiedlowego HUBa DC++. Pierwszy pochodzi od nicka admina pewnego forum, drugi od pewnego CSowego moda (:P), trzeci od najlepszego MC w polskim hh ;p
Piotrek - sam nie wiem skad sie wzielo, wiem ze uzywam go tylko na forach icytowerowskich.

[size=9px]taak. wzruszyla mnie Twoja historia. a teraz dojedz ta zupe.[/size]

SaleiB - 17 Czerwiec 2005, 21:24
moj nick na wiekszosci rzeczy zwiazanych z internetem to po prostu moja ksywka przeczytana od tylu :) (Bielas -> SaleiB) stad duza litera na koncu :) no a Bielas dawno temu kumpel wymyslil od nazwiska (malo oryginalne :) )

inspiracja do tego dziwnego przeksztalcenia byly tagi kumpla, ktorych za cholere nie moglem rozszyfrowac.Doprio pozniej sie okazalo ze to po prostu jego ksywka od tylu :) no i pewnego razu (kiedy gralem w s3 przez net bardzo zadko i zawsze z innym nickiem) , nie mialem pomyslu na kolejny nick do s3 wiec napisalem swoja wslasna ksywke od tylu. Jakos mi sie to spodobalo i gram tym nickiem do dzis :) zaczalem wszystko przerabiac na 'SaleiB' , zalozylem sobie nawet email saleib@wp.pl ktorwego w ogole nie uzywalem :) obenie w internecie uzywam wylacznie nikcu SaleiB, jednak na codzien wszyscy kumple mowia do mnie Bielas :)

to tyle wzruszajacej historii o mojej ksywce :)

pozdr

Vinyanov - 17 Czerwiec 2005, 22:22
Aleksander Janeczko wrzucone do tego skryptu zwrocilo Vinyanov (teraz zasady generowania imion sie zmienily i wyrzuca mi cos innego). To historia imienia.

Moje imie tybetanskie przetlumaczone na quenye i poddane lekkiej zmianie stalo sie podstawa [i]Viryam?

petr - 18 Czerwiec 2005, 02:54
SaleiB - to mnie zszokowalo - Twoja ksywa zawsze kojarzyla mi sie z trailerem filmu pokemon4 (nie widzialem calego;p), tam koles lapie pokemona rzadkiego i nazywa go "salebi", tak tez czytam Twoj nick ;p
lool ;p

A ta historia Syo zaczyna mnie juz - bez obrazy - troche nudzic, zbyt wiele razy byla powtarzana i pewnie kazdy juz ja zna ;p
Tak samo jest chyba z historia Vina (uwielbiam tak odmieniac;p).

Davo - 18 Czerwiec 2005, 04:36
Is this topic on how you picked your nick :?: :lol:
LEO - 18 Czerwiec 2005, 07:56
Yes Davo!!!
Domia - 18 Czerwiec 2005, 11:16
o moim nicku to nie ma co rozkminiac godzinami ;P po prostu od imienia :) DOMInikA ;P po za tym to macie do wyboru inne xywy : doda (nie to nie od tej wytapetowanej babki ;P), dodostrzal, doma, domka, dominisia (:D), dodziutek (to chyba lubie najbardziej :D ) itd. ;P
Vinyanov - 18 Czerwiec 2005, 13:02
Piotrek napisał/a:
Tak samo jest chyba z historia Vina (uwielbiam tak odmieniac;p).

Dokladnie! Mialem to samo uczucie piszac swoj post, dlatego postanowilem odwolywac sie do niego, jezeli ktokolwiek zapyta mnie o to jeszcze raz. :wink:

devastator - 18 Czerwiec 2005, 16:06
Tak sie zlozylo ze nie mialem zadnego pomyslu na nick, a byla u nas w owym czasie zajawka na dewastowanie szkoly wiec jakos tak wyszlo... glupie, nie :D
domaz - 18 Czerwiec 2005, 16:48
a Jakbym sie cieszyl jakbyscie na mnie mowili domaz:P syok juz sie przyzwyczail. Saleib da sie zmienic nick na 4um? Aha no i od dzisiaj mowie na domie dodziutek:P
Vinyanov - 18 Czerwiec 2005, 17:25
paluszek napisał/a:
Saleib da sie zmienic nick na 4um?

Jezeli jestes administratorem... A chcesz? :)

syo - 18 Czerwiec 2005, 18:10
Cytat:
A ta historia Syo zaczyna mnie juz - bez obrazy - troche nudzic, zbyt wiele razy byla powtarzana i pewnie kazdy juz ja zna ;p

Mialem takie same odczucie jak Viny. :wink:

petr - 18 Czerwiec 2005, 18:41
Admin moze zmieniac ksywy... Niezle, chyba poprosze o zmiane na "petr" - zdecydowalem sie takiej uzywac, pisanej z malej litery ^^ Lepsze to niz "Piotrek" ;p
Chociaz...
Pod ksywa "Piotrek" jestem juz w miare znany w srodowisku icytowerowskim.
Walic, walne se w podpisie "Piotrek" i bedzie git.

domaz - 18 Czerwiec 2005, 19:24
no to ja poprosze domaza tylko z malej literki :D jest wreszcie juz nigdzie nie bede pod tym durnym nickiem:D prawda dodziutek ? :P :*
Robee - 18 Czerwiec 2005, 21:11
No to ja chce xywe Robee :P
Vinyanov - 18 Czerwiec 2005, 21:45
Robert Ch napisał/a:
No to ja chce xywe Robee :P

A wiesz co? Zachcialo mi sie ci ja nadac. :P

petr - 19 Czerwiec 2005, 02:25
Jak juz sie chwalilem w SB, tez poprosilem o zmiane ;p Z dobrym skutkiem, jak widac ;p

Postanowilem ujednolicic ksywy, teraz mam blog, strone domowa, maila i wiekszosc nickow na forach "petr" albo "PETR". I tak zostanie ^^

Domia - 19 Czerwiec 2005, 12:55
domaz napisał/a:
od dzisiaj mowie na domie dodziutek:P

heh nie ma sprawy :)
btw tak sie zastanawiam - poprosic o zmiane nicka na dodziutek czy zostac przy domia ;P ... jakbyscie woleli ;] ?

mateczko - 19 Czerwiec 2005, 13:09
DOMIA GORA :grin:
a ja chce miec nick matencko 8)

SaleiB - 19 Czerwiec 2005, 13:44
Cytat:
tam koles lapie pokemona rzadkiego i nazywa go "salebi", tak tez czytam Twoj nick ;p
a teraz wiem dlaczego wiekszosc czyta ten nick 'sali bi' :)

a co do zmin nickow to wolalbym zeby zostac rpzy starych, bo sie zamieszanie na forum zrobi. wystarczy ze zmienili sie paluszek i piotrek .

pozdr

domaz - 19 Czerwiec 2005, 15:12
Ale mi sie dodziutek podoba :P
petr - 19 Czerwiec 2005, 15:43
Domia, wiesz co, zostan se przy domia, ewentualnie zmien na "Domia" zeby ladniej wygladalo.
Bo predzej czy pozniej i tak pewnie bedziesz chciala zmienic spowrotem...
Jak dla mnie oficjalny nick powinien byc oficjalny, zdrobnienia mozna pisac w postach ;p

SaleiB - masz racje, lepiej nie przesadzac ze zmianami nickow... Ja zmienilem zeby miec wszystko takie samo, domaz podobnie ;p

Laura_x - 12 Październik 2005, 15:50
no to ja poprosze o zmiane....pierwszej literki mojego nicka, z malej na duza :P bo tek chyba by lepiej wygladalo :P
Kunio - 16 Październik 2005, 21:43
Moja ksywa jest poprostu z gry Kunio the socer league :D
No ale wolalbym Mario, ale nigdzie tego nie uznaja 8)

Jankov - 15 Listopad 2005, 19:52
Moja ksywka nie wiem skad sie wziela ale ma juz 5 lat . Nazywam sie Jakub Jankowski .

Inne wersje xywki to :

Janas
Jankov
Janasik(Janosik)
Zankop
ZankopF
DZankop
DZankopF

Troche dziwne co nie ?

killer55 - 27 Lipiec 2006, 21:28
killer55- czyt. Driver
Driver- a tak od gierek (NFSHP1, NFSU2) i ten Driver. Dokladniej od "Drivera" mam ten pseudonim.
reklama 2000- taki moder na innym forum mial taki nick. krotko mowiac- sciagnalem.
OK?

Devlin - 29 Lipiec 2006, 13:25
Devlina mam od zawsze. Powstal z polaczenia slow "devil" i "Daniel" - mojego imienia.
killer55 - 29 Lipiec 2006, 13:51
Cytat:
Powstal z polaczenia slow "devil" i "Daniel" - mojego imienia.

a myslalem, zem juz nie bede wiedzial :D

N3T - 29 Lipiec 2006, 14:26
Moj powstal od imienia- Adrian, a "fanatyk" sciagnalem z napisu: "Icy Tower-Strona Fanatykow". Glupio no nie?
Laura_x - 3 Sierpień 2006, 20:12
Adrian-fanatyk napisał/a:
Glupio no nie?

glupio nie, ale nieladnie tak sciagac :D <nonono> :D

macdom - 13 Czerwiec 2008, 12:21

mój nick wziął się od mojego imienia i nazwiska

MACiej DOMagalski

a jak macdom jest zajęty to rejestruję się jako merz12. 12 od wieku a merz...Chyba sam nie wiem...

a jak merz12 też zajęty to zmieniam jedną literę w macdomie(macdoom,macdim,macdomm itp.)

Pisto-Letti - 30 Czerwiec 2008, 13:34

Pisto-Letti - więc, kiedyś czytałem komiksy. Była taka jedna sytuacja (w komiksie) że z samochodu wyszedł jakiś gościu a jeden kumpel to drugiego : :"Pisto Letti, przed samym nazwiskiem nogi się uginają". Później zaczęłem grać w plemiona bodajże i zastanawiałem się nad ksywką taką, zeby na sam dzwięk wszyscy byli posrani. Wtedy mi się to przypomniało :P Pisto Letti to był gangste (pistolet :D - w komiksach ludki zawsze mają śmieszne imiona). Jednakże to chyba nie jest takie straszne ale może być :D
W szkole mówią na mnie Lady - mam długie włosy. teraz w wakacje ścięłem i zastanawiam się co nowego wymyślą. jest jeszcze "boss, szef, prezydent" to wszystko bo mój stary to prezydent :D Wpiszcie se w google (obrazy) Radosław Torzyński :D (to on)
Są jeszcze inne ksywy :
Prażynek - lubie prażynki no i prażynek - torzynek :D
Stróżyna - torzyna - strózyna :D
Żarcia - kiedyś na wycieczce byłem tak głodny, że wydarłem się " Zarcia!!" i tak zostało :d

szczoo17 - 8 Listopad 2009, 13:50
Temat postu: Skąd wasz nick??
Nie widziałem tu takiego tematu. Piszemy tu dlaczego nazwaliśmy się właśnie tak, a nie inaczej.

Ja na przykład mam taki nick, bo kiedyś mnie w szkole nazywali szczota :lol: . Skróciłem trochę, dodałem drugie "o" i liczbę 17 (nie mam tyle lat, tylko to moja ulubiona liczba).

Niestety jest taki temat. Proszę o usunięcie tego.

Dlaczego usuwać, wraz z twoim wkładem-wiadomością, zamiast scalić? Scaliłem. ;) — V.