| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Kawiarnia - Ksywy
mateczko - 17 Czerwiec 2005, 12:48 Temat postu: Ksywy (bylo chyba to kiedys)
Dlaczego takie Ksywy np. Syo , Paluszek , LEO , tajek , Vinyanov , SaleiB , domia , devastator , jurko kiler , Neo , Kubus Biel@nek , Karciooz , Davo i inne
:573: :573: :573: :573: he to dla innych ktoych nie wymienilem
Fayl - 17 Czerwiec 2005, 12:54 Temat postu: Ksywy Ehhh... no dobra. Kieeee(eeee*10^e)eedys mialem nicka Fatality, ale potem uznalem, ze jest za dlugi i za malo oryginalny, wiec skrocilem na Fayl. Ok?
| Cytat: | | :573: he to dla innych ktoych nie wymienilem |
Tego dowcipu chyba nie skumalem.
LEO - 17 Czerwiec 2005, 12:57 Temat postu: Ksywy
hmmm...., wiec moja xywka jest od mojego imienia Leszek .Juz od podstawowki qmple mowili na mnie Leon, bodajze od 1kl. . Kiedys gdy gralem na kompie w jakas gre byly tylko trzy miejsca do wpsiania, wiec od Leon powstalo LEO
syo - 17 Czerwiec 2005, 13:46 Temat postu: Ksywy Moja xywa pochodzi od zawodnika z bijatyki Rival Schools na PSXa. Taki baseballista z wielka pala . Pogrywalem sobie w ta gre w domu, ale.. chodzilem tez na automaty, co by pokazac innym swoj power (i pokazywalem na 25 wpisow w grze Street Fighter ex plus alpha 18 bylo moich, 2 mojego brata, a 5 komputerow ). Gdy przyszla pora na pierwszy wpis zawahalem sie - no bo jakie 3 literki mialem wpisac (Na automatach sa trzyliterowe wpisy). Przypomniala mi sie postac z Rival Schools (SYOMA, przynajmniej tak mi sie wydawalo, jego imie wyczytalem w dwoch gazetach) i bez wahania wpisalem SYO. Pozniej sie okazalo, ze gosc nazywa sie SHOMA, ale lepszy SYO niz SHO
Automaty zniknely, Syo tez, ale pojawil sie CS. Na samym poczatku mialem xywe TV_PULS, co by posmiac sie troche z polskiej telewizji. Przyszedl czas na zmiane nicka (pewnie PULS przestal dzialac ) i.. przypomnial sie SYO.
Tyle.
Hehe, LEO - podobna historia . Neo takiej nie ma, bo wiadomo skad wzial sie jego nick.
Karciooz - 17 Czerwiec 2005, 15:31 Temat postu: Ksywy Moja ksywa w IT :
KarciooZ - po prostu od imienia Karol , w podstawowce na mnie mowili Karcio i doszlo -ooZ
Moje ksywy w szkole
Giewont/Longer - ze wzgledu na wzrost . Nie jestem az tak wysoki (183 cm ) ale najwyzszy ze swojej klasy i to dlatego .
jurko kiler - 17 Czerwiec 2005, 16:02 Temat postu: Ksywy
| Syo napisał/a: | | Neo takiej nie ma, bo wiadomo skad wzial sie jego nick. |
Neo moze pojdzie z duchem czasu i zmieni ksywke na Constantine. John Constantine as*hole.
co do mojej ksywki - wiadomo od niesmiertelnego Jerzego Marii Kilera ale szczegoly jak do tego doszlo - przemilcze za duzo nieletnich tutaj
domaz - 17 Czerwiec 2005, 17:17 Temat postu: Ksywy Obie moje ksywy czyli ta ktora uzywam teraz od jakiegos ~roku czyli domaz jak i ta wczesniejsza, ktora zachowala sie tylko tu na 4um icytowera czyli Paluszek(glupie co?) wziely sie od mojego nazwiska. I sa to bardzo dlugie i zagmatwane jego przeksztalcenia ktorych mi sie nie chce tlumaczyc lub wogle ich nawet nie pamietam:D
petr - 17 Czerwiec 2005, 18:50 Temat postu: Ksywy Ehh. Nigdy nie mialem nicku z prawdziwego zdarzenia, zawsze jakis badziewny. Wymienie je wszystkie dla udowodnienia:
malina43 - od przezwiska (ktory jest od nazwiska). Wszyscy brali mnie za dziewczyne.
piotrek9 - a bo ja wiem skad to? Wszyscy brali mnie za 9-latka. Pozostal do tej pory na moim tomowym "serwie".
PETR - czeska wersja mojego imienia. Brzmi calkiem calkiem. Wszyscy jednak przekrecali to i pisali "PETER" co zawsze mnie wkurzalo. A teraz zapewne moglbym zostac posadzony o sciagniecie tego z imienia Petra Cecha (Chelsea - bramkarz). A ja ten nick mam od 3 lat, wtedy nikt o nim nie slyszal.
12latek - od wieku. Uzywany na starym forum IT.NET. Oczywiscie z czasem coraz bardziej przestarzaly.
Tom - uzywany na forach fanfickowych i Potterowskich. Od imienia Sami-Wiecie-Kogo.
dEmEnti, cHiCkEn, MaGiK - uzywane w lokalnej sieci zamiennie do CSa i osiedlowego HUBa DC++. Pierwszy pochodzi od nicka admina pewnego forum, drugi od pewnego CSowego moda (:P), trzeci od najlepszego MC w polskim hh ;p
Piotrek - sam nie wiem skad sie wzielo, wiem ze uzywam go tylko na forach icytowerowskich.
[size=9px]taak. wzruszyla mnie Twoja historia. a teraz dojedz ta zupe.[/size]
SaleiB - 17 Czerwiec 2005, 21:24 Temat postu: Ksywy moj nick na wiekszosci rzeczy zwiazanych z internetem to po prostu moja ksywka przeczytana od tylu (Bielas -> SaleiB) stad duza litera na koncu no a Bielas dawno temu kumpel wymyslil od nazwiska (malo oryginalne )
inspiracja do tego dziwnego przeksztalcenia byly tagi kumpla, ktorych za cholere nie moglem rozszyfrowac.Doprio pozniej sie okazalo ze to po prostu jego ksywka od tylu no i pewnego razu (kiedy gralem w s3 przez net bardzo zadko i zawsze z innym nickiem) , nie mialem pomyslu na kolejny nick do s3 wiec napisalem swoja wslasna ksywke od tylu. Jakos mi sie to spodobalo i gram tym nickiem do dzis zaczalem wszystko przerabiac na 'SaleiB' , zalozylem sobie nawet email saleib@wp.pl ktorwego w ogole nie uzywalem obenie w internecie uzywam wylacznie nikcu SaleiB, jednak na codzien wszyscy kumple mowia do mnie Bielas
to tyle wzruszajacej historii o mojej ksywce
pozdr
Vinyanov - 17 Czerwiec 2005, 22:22 Temat postu: Ksywy Aleksander Janeczko wrzucone do tego skryptu zwrocilo Vinyanov (teraz zasady generowania imion sie zmienily i wyrzuca mi cos innego). To historia imienia.
Moje imie tybetanskie przetlumaczone na quenye i poddane lekkiej zmianie stalo sie podstawa [i]Viryam?
petr - 18 Czerwiec 2005, 02:54 Temat postu: Ksywy SaleiB - to mnie zszokowalo - Twoja ksywa zawsze kojarzyla mi sie z trailerem filmu pokemon4 (nie widzialem calego;p), tam koles lapie pokemona rzadkiego i nazywa go "salebi", tak tez czytam Twoj nick ;p
lool ;p
A ta historia Syo zaczyna mnie juz - bez obrazy - troche nudzic, zbyt wiele razy byla powtarzana i pewnie kazdy juz ja zna ;p
Tak samo jest chyba z historia Vina (uwielbiam tak odmieniac;p).
Davo - 18 Czerwiec 2005, 04:36 Temat postu: Ksywy Is this topic on how you picked your nick
LEO - 18 Czerwiec 2005, 07:56 Temat postu: Ksywy Yes Davo!!!
Domia - 18 Czerwiec 2005, 11:16 Temat postu: Ksywy o moim nicku to nie ma co rozkminiac godzinami ;P po prostu od imienia DOMInikA ;P po za tym to macie do wyboru inne xywy : doda (nie to nie od tej wytapetowanej babki ;P), dodostrzal, doma, domka, dominisia (:D), dodziutek (to chyba lubie najbardziej ) itd. ;P
Vinyanov - 18 Czerwiec 2005, 13:02 Temat postu: Ksywy
| Piotrek napisał/a: | | Tak samo jest chyba z historia Vina (uwielbiam tak odmieniac;p). |
Dokladnie! Mialem to samo uczucie piszac swoj post, dlatego postanowilem odwolywac sie do niego, jezeli ktokolwiek zapyta mnie o to jeszcze raz.
devastator - 18 Czerwiec 2005, 16:06 Temat postu: Ksywy Tak sie zlozylo ze nie mialem zadnego pomyslu na nick, a byla u nas w owym czasie zajawka na dewastowanie szkoly wiec jakos tak wyszlo... glupie, nie
domaz - 18 Czerwiec 2005, 16:48 Temat postu: Ksywy a Jakbym sie cieszyl jakbyscie na mnie mowili domaz:P syok juz sie przyzwyczail. Saleib da sie zmienic nick na 4um? Aha no i od dzisiaj mowie na domie dodziutek:P
Vinyanov - 18 Czerwiec 2005, 17:25 Temat postu: Ksywy
| paluszek napisał/a: | | Saleib da sie zmienic nick na 4um? |
Jezeli jestes administratorem... A chcesz?
syo - 18 Czerwiec 2005, 18:10 Temat postu: Ksywy
| Cytat: | | A ta historia Syo zaczyna mnie juz - bez obrazy - troche nudzic, zbyt wiele razy byla powtarzana i pewnie kazdy juz ja zna ;p |
Mialem takie same odczucie jak Viny.
petr - 18 Czerwiec 2005, 18:41 Temat postu: Ksywy Admin moze zmieniac ksywy... Niezle, chyba poprosze o zmiane na "petr" - zdecydowalem sie takiej uzywac, pisanej z malej litery ^^ Lepsze to niz "Piotrek" ;p
Chociaz...
Pod ksywa "Piotrek" jestem juz w miare znany w srodowisku icytowerowskim.
Walic, walne se w podpisie "Piotrek" i bedzie git.
domaz - 18 Czerwiec 2005, 19:24 Temat postu: Ksywy no to ja poprosze domaza tylko z malej literki jest wreszcie juz nigdzie nie bede pod tym durnym nickiem:D prawda dodziutek ? :*
Robee - 18 Czerwiec 2005, 21:11 Temat postu: Ksywy No to ja chce xywe Robee
Vinyanov - 18 Czerwiec 2005, 21:45 Temat postu: Ksywy
| Robert Ch napisał/a: | No to ja chce xywe Robee |
A wiesz co? Zachcialo mi sie ci ja nadac.
petr - 19 Czerwiec 2005, 02:25 Temat postu: Ksywy Jak juz sie chwalilem w SB, tez poprosilem o zmiane ;p Z dobrym skutkiem, jak widac ;p
Postanowilem ujednolicic ksywy, teraz mam blog, strone domowa, maila i wiekszosc nickow na forach "petr" albo "PETR". I tak zostanie ^^
Domia - 19 Czerwiec 2005, 12:55 Temat postu: Ksywy
| domaz napisał/a: | | od dzisiaj mowie na domie dodziutek:P |
heh nie ma sprawy
btw tak sie zastanawiam - poprosic o zmiane nicka na dodziutek czy zostac przy domia ;P ... jakbyscie woleli ;] ?
mateczko - 19 Czerwiec 2005, 13:09 Temat postu: Ksywy DOMIA GORA
a ja chce miec nick matencko
SaleiB - 19 Czerwiec 2005, 13:44 Temat postu: Ksywy
| Cytat: | | tam koles lapie pokemona rzadkiego i nazywa go "salebi", tak tez czytam Twoj nick ;p | a teraz wiem dlaczego wiekszosc czyta ten nick 'sali bi'
a co do zmin nickow to wolalbym zeby zostac rpzy starych, bo sie zamieszanie na forum zrobi. wystarczy ze zmienili sie paluszek i piotrek .
pozdr
domaz - 19 Czerwiec 2005, 15:12 Temat postu: Ksywy Ale mi sie dodziutek podoba
petr - 19 Czerwiec 2005, 15:43 Temat postu: Ksywy Domia, wiesz co, zostan se przy domia, ewentualnie zmien na "Domia" zeby ladniej wygladalo.
Bo predzej czy pozniej i tak pewnie bedziesz chciala zmienic spowrotem...
Jak dla mnie oficjalny nick powinien byc oficjalny, zdrobnienia mozna pisac w postach ;p
SaleiB - masz racje, lepiej nie przesadzac ze zmianami nickow... Ja zmienilem zeby miec wszystko takie samo, domaz podobnie ;p
Laura_x - 12 Październik 2005, 15:50 Temat postu: Ksywy no to ja poprosze o zmiane....pierwszej literki mojego nicka, z malej na duza bo tek chyba by lepiej wygladalo
Kunio - 16 Październik 2005, 21:43 Temat postu: Ksywy Moja ksywa jest poprostu z gry Kunio the socer league
No ale wolalbym Mario, ale nigdzie tego nie uznaja
Jankov - 15 Listopad 2005, 19:52 Temat postu: Ksywy Moja ksywka nie wiem skad sie wziela ale ma juz 5 lat . Nazywam sie Jakub Jankowski .
Inne wersje xywki to :
Janas
Jankov
Janasik(Janosik)
Zankop
ZankopF
DZankop
DZankopF
Troche dziwne co nie ?
killer55 - 27 Lipiec 2006, 21:28 Temat postu: Ksywy killer55- czyt. Driver
Driver- a tak od gierek (NFSHP1, NFSU2) i ten Driver. Dokladniej od "Drivera" mam ten pseudonim.
reklama 2000- taki moder na innym forum mial taki nick. krotko mowiac- sciagnalem.
OK?
Devlin - 29 Lipiec 2006, 13:25 Temat postu: Ksywy Devlina mam od zawsze. Powstal z polaczenia slow "devil" i "Daniel" - mojego imienia.
killer55 - 29 Lipiec 2006, 13:51 Temat postu: Ksywy
| Cytat: | | Powstal z polaczenia slow "devil" i "Daniel" - mojego imienia. |
a myslalem, zem juz nie bede wiedzial
N3T - 29 Lipiec 2006, 14:26 Temat postu: Ksywy Moj powstal od imienia- Adrian, a "fanatyk" sciagnalem z napisu: "Icy Tower-Strona Fanatykow". Glupio no nie?
Laura_x - 3 Sierpień 2006, 20:12 Temat postu: Ksywy
| Adrian-fanatyk napisał/a: | | Glupio no nie? |
glupio nie, ale nieladnie tak sciagac <nonono>
macdom - 13 Czerwiec 2008, 12:21
mój nick wziął się od mojego imienia i nazwiska
MACiej DOMagalski
a jak macdom jest zajęty to rejestruję się jako merz12. 12 od wieku a merz...Chyba sam nie wiem...
a jak merz12 też zajęty to zmieniam jedną literę w macdomie(macdoom,macdim,macdomm itp.)
Pisto-Letti - 30 Czerwiec 2008, 13:34
Pisto-Letti - więc, kiedyś czytałem komiksy. Była taka jedna sytuacja (w komiksie) że z samochodu wyszedł jakiś gościu a jeden kumpel to drugiego : :"Pisto Letti, przed samym nazwiskiem nogi się uginają". Później zaczęłem grać w plemiona bodajże i zastanawiałem się nad ksywką taką, zeby na sam dzwięk wszyscy byli posrani. Wtedy mi się to przypomniało Pisto Letti to był gangste (pistolet - w komiksach ludki zawsze mają śmieszne imiona). Jednakże to chyba nie jest takie straszne ale może być
W szkole mówią na mnie Lady - mam długie włosy. teraz w wakacje ścięłem i zastanawiam się co nowego wymyślą. jest jeszcze "boss, szef, prezydent" to wszystko bo mój stary to prezydent Wpiszcie se w google (obrazy) Radosław Torzyński (to on)
Są jeszcze inne ksywy :
Prażynek - lubie prażynki no i prażynek - torzynek
Stróżyna - torzyna - strózyna
Żarcia - kiedyś na wycieczce byłem tak głodny, że wydarłem się " Zarcia!!" i tak zostało :d
szczoo17 - 8 Listopad 2009, 13:50 Temat postu: Skąd wasz nick?? Nie widziałem tu takiego tematu. Piszemy tu dlaczego nazwaliśmy się właśnie tak, a nie inaczej.
Ja na przykład mam taki nick, bo kiedyś mnie w szkole nazywali szczota . Skróciłem trochę, dodałem drugie "o" i liczbę 17 (nie mam tyle lat, tylko to moja ulubiona liczba).
Niestety jest taki temat. Proszę o usunięcie tego.
Dlaczego usuwać, wraz z twoim wkładem-wiadomością, zamiast scalić? Scaliłem. — V.
|
|