Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Polska Liga Icy Tower - Zasady ligi

syo - 28 Sierpień 2005, 17:03
Temat postu: Zasady ligi
Po zakonczeniu zapisow (4 wrzesnia), uformuje kolejki w zaleznosci od ilosci graczy. Kazda kolejka bedzie miala wylosowana kategorie (JEDNA). Za zwyciestwo 3punkty, remis 1, przegrana 0. Czy wszystko jest jasne? :> :D

I Miejsce - Mistrz PLIT 2005, awans do Nations Cup
II Miejsce -V-ce Mistrz PLIT 2005, awans do Nations Cup
III Miejsce - II V-ce Mistrz PLIT 2005, awans do Nations Cup
IV Miejsce - awans do Nations Cup

Jest wiec o co walczyc. Pytania kierujcie tutaj!

petr - 29 Sierpień 2005, 01:02
tia, tak jak mowilem wczesniej, nie podoba mi sie formula bo wygrana / przegrana zalezy od szczescia / pecha. SPrawiedliwiej byloby kazdy-z-kazdym-w-kazdej-kategorii (kolejek tyle ile graczy -1 ; w kazdej meczyk w powiedzmy 5 kategoriach... sprawiedliwiej).

Ale trudno - moze bede mial szczescie :]

LEO - 31 Sierpień 2005, 20:09
Mi zasady tak czy siak pasuja, 8) o tym juz Syo zadecyduje.

:) Ludzie jak tam u was z forma przed startem ligi?? :razz:

Robee - 31 Sierpień 2005, 20:10
A jakos jakos... w niedziele bylem w totalnym dolku... 3 miechy przerwy... 300-400 floor 50-80 combo... lecz po treningach dzisiaj 127 combo i 436 floor i jest OK :)

a co do zasad to wolalbym propozycje petra... bardziej sprawiedliwie ;)

LEO - 31 Sierpień 2005, 20:14
AHM :D , slyszalem tez podobno beda 4 kategorie(standartowa trojka i NML). Co wy na to??? Przynajmniej mi tak wiadomo. :)
Kubu? Biel@nek - 2 Wrzesień 2005, 12:29
Wyobrazacie sobie grac kazdy z kazdym w kazdej kategorii? Bo ja nie:( Za duzo meczy! Moge sie teraz zalozyc z kazdym, ze jak bedzie tak duzo meczy to sie okaze, ze wiecej niz polowa nie moze grac! Zasady sa dobre pozdrawiam! :]
petr - 2 Wrzesień 2005, 21:43
Meczy byloby tyle ile graczy (-1) :wink:
Ale sie nie sprzeczam :wink:

Kubu? Biel@nek - 2 Wrzesień 2005, 22:34
Do tej pory zapisalo sie 15 zawodnikow... Jezeli bedziemy grali floor, combo, score, unml i nml to jak latwo policzyc 14x5=70 Kazdy gracz musi ugrac 70 najlepszych wynikow! Co daje 1050 riplejow do sprawdzenia. Gralibysmy systemem kolowym (jedno kolo). Wszystko zalezy od tego ile czasu przeznaczone jest na lige. Jak wiadomo im impreza bedzie dluzsza tym wiecej osob nie dotrwa do konca:( Wiem to z doswiadczenia. Trzebaby liczyc na nia jakies 6 miesiecy. Wedlug mnie jest to za duzo! Mysle, ze dobrym rozwiazaniem bylby sytem brazylijski, ale ten z kolei przeznaczony jest do szybkich zawodow, a nie do "ligi". Sam juz nie wiem. Gdyby liga skladala sie z krotkich jedno-dwu dniowych turniejow, cos jak w skokach narciarskich, wtedy system okazalby sie trafny, lecz to tylko spekulacje. Mysle, ze wszystko jest oki. Niech zostanie tak jak jest! Brazylijke mozna wykorzystac kiedy indziej :] Daje wiele emocji :) Pozdrawiam :D
petr - 2 Wrzesień 2005, 23:16
Kubus Biel@nek napisał/a:
1050 riplejow do sprawdzenia

Bedzie inaczej niz kiedys :wink:

Byloby git jak mowie - ale sie klocic nie bede ^^ Moze kiedy indziej ^^

LEO - 3 Wrzesień 2005, 06:53
:D KB, Syo jak wiadomo mowil, ze w pojedynku pomiedzy dwoma garczami bedzie rozlosowana tylko jedna kategoria. :wink:
Kubu? Biel@nek - 3 Wrzesień 2005, 10:12
Tak, ale ja rozmyslalem nad pomyslem petra :) Kazdy z kazdym w kazdej kategorii. Staralem sie ukazac plusy i minusy. Niestety wiecej jest minusow. Byloby to dobre rozwiazanie, gdyby byl to maly turniej podzielony na grupy 3-4 osobowe. Z kazdej grupy wychodzi jedna. Itd... Dla mnie lepsza jest podstawowa wersja syo! Bez zadnych watpliwosci. Ona raczej podchodzi graczem z tej wyzszej pulki, a kto to jest(?) okaze sie juz w samej lidze :)
Kubu? Biel@nek - 4 Wrzesień 2005, 15:03
Jak odbedzie sie losowanie par? Pozdrawiam
syo - 4 Wrzesień 2005, 15:18
Najpierw rozlosuje kolejki (czyli numerki zajma miejsce graczy), a potem bede przydzielal numerki graczom (tez losowo).
Karciooz - 9 Wrzesień 2005, 14:56
a zasadnicze pytanie . z ktorego Icy Towera wysylamy replaye ? z 1.2.1 , 1.3 czy to obojetne ?
Kubu? Biel@nek - 9 Wrzesień 2005, 15:03
1.3 ! Przeciez na niego czekalismy :)