Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Historia Icy Tower - Icy Tower 1.3 - wasze opinie po wydaniu

petr - 7 Wrzesień 2005, 19:15
Temat postu: Icy Tower 1.3 - wasze opinie po wydaniu
Godzina 0 wybila!... :D

1.3 juz jeeeeest! :shock: 8)
www.freelunchdesign.com
:grin:

...opinie o 1.3!
...tak wyczekiwanym!

Moja to

+
bez GFow

-
trudniejsza ;P

Hm, troche jasniej?
To jest temat do wszelkich rozmow o 1.3... Zeby w jednym miejscu byly ;P

A nasz konkurs wygral (chyba) Robee - pierwszy prawidlowo odgadl co bedzie w 1.3 ;P

[size=9px]Wybaczycie mi emoty? :wink: [/size]

petr - 7 Wrzesień 2005, 19:40
Temat postu: Official :smile: / :sad: topic :P
dbl

- zmieniona fizyka gry, minie pare tygodni az sie przyzwyczaje. Wiekszosci zwyklych manewrow nie potrafie wykonac.
- to niesprawiedliwe ze wyniki z betatestingu sa na liscie. Oni mieli wiecej czasu na zaznajomienie sie z fizyka gry itp.
- znowu nie ma przewijania do tylu :/ ale IMO ekran powtorek swietny (gdyby nie powyzsze)
- DAJCIE MI STONE MODA! BLAGAM!

(prosze o przetlumaczenie na ang pierwszych trzech postulatow - chcialbym dac na FLD - ktos pomoze? :sad: )

EDIT
- wkurza mnie non stop wyskakujace 'new record' albo 'new type schodkow available ;p'

EDIT2 albo juz nie trzeba, dam se siana :P
I tak ktos napisze o punkcie 2 i 3 :) Bo to niesprawiedliwe (ad pkt 2 i 3)

mattirab - 7 Wrzesień 2005, 19:57
petr napisał/a:
- wkurza mnie non stop wyskakujace 'new record' albo 'new type schodkow available

Moze to dziwne, ale ja mam postacie, no i schodki z 1.2. Rekordy nie ;D

petr - 7 Wrzesień 2005, 20:37
Bo zainstalowales gre w standardowym c:gamesicytower - tak sie nie robi - straciles 1.2 :]

Hm...
Czyli stare mody beda kompatybilne?
Jupi! :)

Laura_x - 7 Wrzesień 2005, 20:38
no ale da sie przyzwyczaic do tego wszystkiego :P Dl amnie gra jest rewelka :P to ze trudniejsza, to tylko dodaje smaczku rozgrywce :P
mattirab - 7 Wrzesień 2005, 20:47
petr napisał/a:
tak sie nie robi

Czyli repley z takiej gry bedzie niewazny?
Trudno, stracilem, to stracilem

petr - 7 Wrzesień 2005, 20:54
"Czyli stare mody beda kompatybilne?" - jednak dupa

mattirab napisał/a:
petr napisał/a:

tak sie nie robi

Czyli repley z takiej gry bedzie niewazny?
Trudno, stracilem, to stracilem

Nie rozumiem...
Chodzilo mi o to, ze chyba fajnie miec dwa IT na kompie? A teraz zeby miec 1.2 bedziesz musial od nowa instalowac... Chociaz, rekordy chyba bedzie sie dalo przeniesc...
(Ja w ten sposob zniszczylem kiedys 1.1 - jedna z bet 1.2 automatycznie sie instalowala :/ )
laura_x napisał/a:
to ze trudniejsza

Bym sie klocil :wink: Wydaje sie trudniejsza, bo jest inna... Zobaczymy za pare tygodni :]

Czuje sie w 10 Polski w combo :]

domaz - 7 Wrzesień 2005, 22:52
eee ja tez mam stare reki chociaz zainstalowalem gdzie indziej :|
petr - 7 Wrzesień 2005, 23:22
Musiales zainstalowac na miejscu jakiegos innego IT...
Kubu? Biel@nek - 7 Wrzesień 2005, 23:33
Gra na pewno jest latwiejsza od wczesniejszej! Jest mozliwe dojscie do 200 przed pierwszym dzwonkiem:) Pozdrawiam i najwazniejsza rzecz skoki 5 pietrowe poprawione:) ludek leci nad, a nie rowno ze schodkiem!
petr - 8 Wrzesień 2005, 00:12
Jest latwiejsza, czuje to, ale przez ostatnie tygodnie baaardzo czesto gralem w 1.2 (w porywach nawet 2-3 h dziennie ;P) i teraz baaardzo trudno mi sie przestawic.
IMHO lepiej by bylo gdyby pozostala stara fizyka :/ Teraz chyba nie powinno sie porownywac wynikow z 1.2 do tych z 1.3...

EDIT skoki 5 pietrowe latwiejsze, ale zauwazylem ze trudniejsze sa te 2-3 pietrowe - betatesterzy tego pewnie nie zauwazyli, bo nie korzystaja z takowych xD
Moze to i dobrze, wymusi to na mnie zmiane stylu (nareszcie)...
Ale to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze... Sami wiecie ;P

(Wy rekordy bedziecie bic, a ja sie bede jeszcze uczyl grac w to ;P)

devastator - 8 Wrzesień 2005, 14:13
petr napisał/a:
DAJCIE MI STONE MODA! BLAGAM!

niestety - haslo do data.dat jest zmienione, dopoki sie go nie wyciagnie nie bedzie ani stone'a ani RT...

KB - rzeczywiscie, wyniki w CCC sa wyzsze ale zeby 200? 50 w pierwszej cwiartce dalo sie przy wielkim szczesciu robic nawet w 1.2, poza tym jest to wlasciwie 45 bo zegar wlacza sie w 99% przypadkow na 5 pietrze

petr - 8 Wrzesień 2005, 17:14
devastator napisał/a:
niestety - haslo do data.dat jest zmienione, dopoki sie go nie wyciagnie nie bedzie ani stone'a ani RT...

Sprawdzales widze... Dzieki, zapomnialem o tym :]
W takim razie poczekam z gra na powaznie do opublikowania hasla ;P

Vinyanov - 8 Wrzesień 2005, 19:44
Haslo nie zostanie opublikowane... JB wyciagnie.
John Beak - 8 Wrzesień 2005, 20:58
I have the password, I'll post some mods this weekend. Possibly tomorrow. I'll get from school early, so I'll have a lot of time.
I'll make these:
RetroTower
Matrix by JB
Stone mod
After some more time:
All other Fayl's single floor design mods
Space mod
... maybe others. I was working on a mod called Cloudy, I have Frosty there. And so on.

:)

syo - 8 Wrzesień 2005, 21:01
Cytat:
I'll make these:
RetroTower

No, I'll make this. :)

That's just f**king unfair, that one-two people get the f**king password.

Sry for my language.

Asef - 8 Wrzesień 2005, 21:03
No gra sie strasznie :P trudno,skoki sa takie ciezkie(harold jest ciezki),jakby sie wolniej ruszal a szybko skakal.Nie mozna skakac juz tak szypko ze nie mozna widac, jak jest ostatni dzwonek to jakos leci jakby troche szypciej niz w starszych wersjach ostatnia predkosc.

Moj rekord to 559 floor i mialem 179 combo ale nie wyszle, i tylko 288 nml

John Beak - 8 Wrzesień 2005, 21:05
Don't worry, I won't steal your credit. I'll just add a little "Conversion by John Beak, the Nearly Ultimate One" to the instructions screen.
I'll give you the password later. You know. It's supposed to be secret :)

syo - 8 Wrzesień 2005, 21:07
Do what you want. I don't play anymore. If people want JB's RT, they will have it.

Don't need the password anymore.

John Beak - 8 Wrzesień 2005, 21:09
No, you don't get it, it won't be mine. OK. I'll give you the password for making RT, but let the other ppl's remakes to me. I want to release the mods and host them, make an Icy Tower Mods Archive (something like Mizi Mace's character collection for mods). Yeah.

I'll PM you.

syo - 8 Wrzesień 2005, 21:23
Either I make the RT, or nobody else.

Back to topic.

Vinyanov - 8 Wrzesień 2005, 21:37
And don't forget to ask Peitz if you could take over the Icy Tower development! Tell him that you'll put "Original game by Free Lunch Design" note in the readme and I bet he will be pleased to agree... :D
Neo - 8 Wrzesień 2005, 22:06
John Beak napisał/a:
No, you don't get it, it won't be mine. OK. I'll give you the password for making RT, but let the other ppl's remakes to me. I want to release the mods and host them, make an Icy Tower Mods Archive (something like Mizi Mace's character collection for mods). Yeah.

I'll PM you.

John, You're becoming really bad.

You know, MODS are property of MAKERS of the mods. Nobody else. If you want to make remakes of some mods, first you should ASK the inventors of them, as they CAN make conversion by THEMSELVES right after the password becomes public. If they don't let you so, then you are FORBIDDEN to do it. If you'll do this anyway, you'll violate the laws of... something. If you don't ask and you'll put those mods on your site, adding "Conversion by John Beak" to them, you'll be soon asked (by inventors) to remove all of them , I promise.

Sorry for offense, but you really made me angry with that. Do what You invented, and let other people do what THEY invented.

Understood?

John Beak - 9 Wrzesień 2005, 12:30
Then, I'm the bad man :(

As fars as I got it, I can't make the conversions. So you don't want the mods.

I thought I am making the inventors a service by spending my time converting their mods. Then, I thought a little credit wouldn't be bad.

So, all the inventors have to make the conversion themselves. I won't make the conversions. I planned to do that LONG before IT13 was released. So I won't.

Sorry, but you made me angry too. This is what I get for a want-to-help. I didn't mean to insult or hurt anyone.

:|

Vinyanov - 9 Wrzesień 2005, 14:43
John Beak napisał/a:
I didn't mean to insult or hurt anyone.

We know. But next give us... a sign... that you care about opinions of those who you want to help too. All right? 8)

Kubu? Biel@nek - 9 Wrzesień 2005, 14:48
Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale Retro Tower strorzyl SYO ! To jest jego ciezka praca, nie bede gral na RT by John Beak. Retro Tower by SYO forever :) Nie inaczej POZDRAWIAM

P.S

Gdyby nie on nie byloby wiekszosci wspanialych rekordow Icy tower 1.2 moich wszystkich... Podejrzewam, ze waszych rowniez.

Neo - 9 Wrzesień 2005, 16:47
Ok, sorry.

I didn't want to insult or hurt you. I just wanted to show you your mistake... Also:

John Beak napisał/a:

I have the password, I'll post some mods this weekend. Possibly tomorrow. I'll get from school early, so I'll have a lot of time.
I'll make these:
RetroTower
(...)

You said 'I WILL'. Not 'I'll ask if I could', but you wanted to do all that without asking a single question.

I mean, if I have made a mod, and you would ASK me if you can make a conversion, I'd surely let you so. But if you do so, and you'd make a conversion without being allowed to, I'd be very angry.

Understood? :smile:

John Beak - 9 Wrzesień 2005, 21:02
OK, now I know where's my fault :) I always do this in my real life and then have to apologize a lot (I don't mean stealing others' work). I say a wrong word and then... I understand the things I say in the different way than others. I have the Asperger syndrome, it's a form of autism. I have hard life. I don't understand others way of thinking. I still keep trying. After 16 years, I can finally say I'm more like a human than something else, but it's still a long way and I might not ever get some skills. You know.

OK, I'll give the password to everyone who wants to make remakes of their old mods. So PM me. I'll post it after few weeks. Let's keep it secret for some time.
I knew the password to enter school door before students had to. It has only 64 combinations :wink:

TomekM. - 16 Styczeń 2006, 21:27
Temat postu: Zagadka
Uwaga. byla jedna mala poprawka w IT 1.3. Jaka to byla poprawka? (uwaga! to nie ghost floor)
ReVan7 - 16 Styczeń 2006, 21:35
Ja wiem! Ja wiem! :D :D :D ..... ale nie powiem :P xD jest jakas nagroda jak dobrze odpowiem? :P :P
TomekM. - 16 Styczeń 2006, 21:44
Hmmm,raczej nie ma nagrody ale jest sadysfakcja!
ReVan7 - 16 Styczeń 2006, 21:51
leeeeeee jak nie ma nagrody to ja nic nie powiem :P
TomekM. - 16 Styczeń 2006, 22:01
No dobra. a wiec bylo to zatrzymanie zegara przy game over.
syo - 16 Styczeń 2006, 22:16
I tak to Jurek bylo...

*klik*

Vinyanov - 27 Grudzień 2009, 16:30

TomekM. napisał/a:
byla jedna mala poprawka w IT 1.3

A nawet dwie. :D

W wersjach przed 1.3 rejump był domyślnie wyłączony. W 1.3 zostało to zmienione. ;) Ciekawe, że mi to umknęło.

matek43 - 24 Grudzień 2010, 14:29
Temat postu: Najlepsze!
Icy Tower v. 1.3 jest dla mnie najlepsza, bo można przewijać powtórki i są pokazane klawisze w powtórkach po prostu fajna część. :mrgreen: Szkoda tylko, że nie da się latać jak w tych starszych i szkoda, że nie da się dodawać dźwięków do dodawanych postaci. :cry: