Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Pub - Fremdsprachen xD

Laura_x - 17 Październik 2005, 20:40
Temat postu: Fremdsprachen xD
j.w czyli pogaduszki o jezykach obcych :P jakich jezykow uczycie sie w szkole, a jakich douczacie sie tak dla hobby czy dla wlasnyc potrzeb :?:
ja w budzie ucze sie anglika i niemca :P niemca od prawie trzec lat, a angielskiego od ok 10 lat :twisteD: no, ale kiedys uczylam sie hiszpanskiego i francuskiego (bez skojarzen, prosze xD ), ale musialam je narazie odstawic na bok z racji zblizajacej sie matury :? mysle, ze po egzaminie dojrzalosci wroce do ktoregos z tyc dwoc jezykow, a nie wykluczone, ze do obydwu ;)

Jacob - 17 Październik 2005, 20:44
Temat postu: Re: Fremdsprachen xD
Laura_x napisał/a:
j.w czyli pogaduszki o jezykach obcych :P jakich jezykow uczycie sie w szkole, a jakich douczacie sie tak dla hobby czy dla wlasnyc potrzeb :?:
ja w budzie ucze sie anglika i niemca :P niemca od prawie trzec lat, a angielskiego od ok 10 lat :twisteD: no, ale kiedys uczylam sie hiszpanskiego i francuskiego (bez skojarzen, prosze xD ), ale musialam je narazie odstawic na bok z racji zblizajacej sie matury :? mysle, ze po egzaminie dojrzalosci wroce do ktoregos z tyc dwoc jezykow, a nie wykluczone, ze do obydwu ;)

Wiedzialem, ze zalozysz ten temat :P A wiec ja sie ucze angielskiego (cienki jestem :P ) i niemieckiego (w tym jezyku najlepiej mi sie rozmawia :D )

Robee - 17 Październik 2005, 20:46
Ja sie ucze niemca w szkole i anglika prywatnie, lecz iemiec mi lepiej wychodzi :P
Laura_x - 17 Październik 2005, 20:46
hehe to u mnie w klasie nikt mnie w obydwu jezykach nie pobije xD boja sie ze mna zmierzyc w konwersacjac, bo przewaznie zawsze ich przegadam xD a czy ktos zgadza sie ze stwierdzeniem, ze osoby o 'scislych' umyslach bardzo szybko ucza sie nowych jezykow obcych :?: :P
Jacob - 17 Październik 2005, 20:52
Ja jestem scislowcem i zapewniam, ze sie bardzo szybko nie ucze innych jezykow, oprocz Deutsch ;)
Robee - 17 Październik 2005, 20:56
O to tak, jak ja :) . Niemiecki mi lekko idzie, ale z Angielskim troche gorzej ;)
mattirab - 17 Październik 2005, 21:06
Mi Anglik dobrze idzie, a tak poza tym, to prywatnie moglbym chodzic na rosyjski, ale to mysle za rok, dwa.
Laura_x - 17 Październik 2005, 21:08
no ale ludzie...kazdy z nas ma opanowany dosc dobrze jeden jezyk obcy xD Lacine podworkowa xD
SaleiB - 17 Październik 2005, 21:11
Cytat:
francuskiego (bez skojarzen, prosze xD )

gdybys nie napisala to bym sobie nawet nic nie skojarzyl :P

Cytat:
a czy ktos zgadza sie ze stwierdzeniem, ze osoby o 'scislych' umyslach bardzo szybko ucza sie nowych jezykow obcych

ja sie zdecydowanie z tym nie zgodze (przynajmniej w moim wypadku :P ). Ucze sie niemeickiego juz 6 lat i czuje ze umiem coraz mniej :P punkt kulminacyjny byl gdzies 3 lata temu jak zaczynalem nauke w liceum. Potem bylo tylko gorzej... :)

Cytat:
no ale ludzie...kazdy z nas ma opanowany dosc dobrze jeden jezyk obcy xD Lacine podworkowa xD

taa , w tym wyk**wistym jezyku potrafie nak**wiac wyk**wiscie zak**wiste zdania :)

pozdr

domaz - 17 Październik 2005, 21:20
ja mam z niemieckim dokladnie to samo ucze sie 6 rok i nie wiem po prostu NIC. A pkt kulminacyjny byl 3 lata temu jak przyszedlem do gimnazjum od tego momentu czuje ze umiem coraz mnie;d

a ang spoko FCE passed^^

Laura_x - 17 Październik 2005, 21:23
domaz -> a u mnie bylo na odwrot ^^ na poczatku nauki niemieckiego nei kumalam nic, ale minal miesiac i sie to wszystko zmienilo ^^
FCE :?: ja bede chyba zdawac CAE od razu, po co sie rozdrabniac :P

domaz - 17 Październik 2005, 21:48
no ale ty stara dupa jestes a ja mlody, perspektywiczny ;d

JOKE

Vinyanov - 17 Październik 2005, 21:49
nie gramamtyka sie liczy tylko orta i pisownia:P

PRZYLACZCIE SIE DO RUCHU POPRAWNIE PISZACYCH!! BYKOM STOP!! ;d

mattirab - 18 Październik 2005, 15:05
The best club by Vinyanov!
Przylaczam sie!

Domia - 18 Październik 2005, 15:15
Anglika ucze sie 9 lat, a niemca od miesiaca :)
Po angielsku bym sie jako-tako dogadala, ale z tym drugim jezykiem jest nieco gorzej :wink:

Laura, magst du Syo :D ?

I popieram Vina w 100% :) ! Nienawidze bledow ortograficznych (po to sa slowniki...), a tym bardziej t4k!eGo SlIi!i!iItTaSn3gO pIs3mK4 dLa Ni3fFyShYyYyYtYcH nAsT0l4TeK :/

Laura_x - 18 Październik 2005, 15:19
Domia -> Ja, ich mag Syo :lol: :wink:

PS nie martw sie, niemiecki jest chyba nawet latwiejszy od anglika (przynajmniej dla mnie ;) )

Robee - 18 Październik 2005, 15:59
[offtopic]

[/offtopic]

:)

Karciooz - 18 Październik 2005, 16:25
Laura_x napisał/a:
Domia -> Ja, ich mag Syo :lol: :wink:

PS nie martw sie, niemiecki jest chyba nawet latwiejszy od anglika (przynajmniej dla mnie ;) )

chyba nie.... :) Ja sie ucze anglika od 4 lat , a niemca od pol roku i juz widze jaki on trudny . Teraz wlasnie zakuwam 150 czasownikow mocnych + forma Partzip II :p

Jacob - 18 Październik 2005, 16:33
Sory, ze sie czepiam, ale moze by ktos zamknal kolejny offtopic zalozony przez Laure ?? :P
Kunio - 18 Październik 2005, 17:21
Mi sie podoba slowo zopa :D
Domia - 18 Październik 2005, 19:25
Jacob tylko powiedz mi gdzie tu jest offtopic :D ? Laura po prostu zalozyla nowy temat, a nie pisze o jezykach w innych topicach (co Tobie sie zdarzalo :wink: ), wiec w czym problem?
Kunio - 18 Październik 2005, 19:28
Ich Hei??e Mariusz :D
Ich wohne in Chelm :D
Ich Komme in Poland :D
Ich spiele Icy Tower gern :D
Ich liebie alles :D

Domia - 18 Październik 2005, 19:50
Kunio napisał/a:
Ich Komme in Poland

Ich komme aus Polen :twisted:

Jacob - 18 Październik 2005, 19:54
Domia napisał/a:
Jacob tylko powiedz mi gdzie tu jest offtopic :D ? Laura po prostu zalozyla nowy temat, a nie pisze o jezykach w innych topicach (co Tobie sie zdarzalo :wink: ), wiec w czym problem?

Gdzie cos ja pisalem o jezykach ??

Kunio - 18 Październik 2005, 20:06
sorki 8)
Domia - 18 Październik 2005, 20:29
Jacob napisał/a:
Domia napisał/a:

Gdzie cos ja pisalem o jezykach ??

Czytaj dokladnie. Mowilam o offtopicu.

Laura_x - 18 Październik 2005, 20:46
ech... co ja tu widze :? moze wogole nie powinnam tu pisac, skoro zwykly topic o jezykach obcych budzi sie z niechecia :? sama juz nie wiem... a i sorx za offtopa :?
Jacob -> a w topicu o lidze niemieckiej to nie przypominasz sobie twojej gadki o niemieckim :? to tez byl offtop, bo nei gadales o lidze, tylko o jezyku obcym :?

petr - 20 Październik 2005, 17:25
Hm.

Ich bin za make der Dojczlenglidzforumdzial.

Kto za?

BTW - ucze sie angola, ucze sie niemca, ucze sie ruskiego (amatorsko na razie, od LO normalnie)...
Nie zgadzam sie z polaczeniem "smykalki do jezykow" z byciem scislowcem...

Laura_x - 20 Październik 2005, 20:10
hymmmm ten dzial tylko po niemiecku to nie jest taki zly pomysl, petr ;) to by pomoglo kazdemu, kto sie uczy niemca, w zdobywaniu umeijetnosci ;)
Vinyanov - 20 Październik 2005, 21:56
Dobry pomysl. :)

Musicie tylko podac mi tlumaczenie zwrotu "Forum dla niemieckojezycznych uzytkownikow" na niemiecki, bo na podstawie slownika to ja czegos takiego nie wysmaze. :D

Laura_x - 20 Październik 2005, 22:13
Viny -> a moze byc "Hier spricht man Deutsch" - ;) po polsku to "Tutaj mowi sie po niemiecku" ale mozesz to troche zmodyfikowac ;) albo... "Ein Platz f?
mattirab - 21 Październik 2005, 17:56
Tak, dzial niemiecki bedzie dobry, w koncu duzo osob tu umie ten jezyk.
SaleiB - 21 Październik 2005, 17:59
no nie wiem czy takowy dzial powstanie. Co prawda myslalem juz o tym na poczatku, ale zwazywszy ze odwiedza nas tylko jeden niemiec, nie wiem czy jest sens.

pozdr

Laura_x - 21 Październik 2005, 20:30
no wlasnie ten niemiec moze przyciagnac innych niemcow :P ale watpie ze on sie na to zdobedzie :P
petr - 22 Październik 2005, 12:48
Co z tego ze tylko jeden Niemiec... Taki dzial to dobry "trening" dla naszych ;]
Laura_x - 22 Październik 2005, 13:08
niop wiec wlasnie, petr, masz colerna racje :wink: jak uczycie sie neimeickiego w szkole, i ccecie polepszyc swoje umiejetnosci, to ten nowy dzial bedzie dla Was w sam raz :wink:
petr - 22 Październik 2005, 15:31
Forum juz jest...
Teraz trza by zrobic jakies FAQ po niemiecku
I pytanie - ile osob z Red zna niemca?

Ja odpadam

mattirab - 23 Październik 2005, 17:54
A moze lepiej ogolna kategoria dla obcokrajowcow, gdzie tematy beda pisane np. tak: English - <nazwa>
Deutch - <nazwa>
itd.

Laura_x - 23 Październik 2005, 20:20
matti -> a wiesz, ze to nawet nieglupi pomysl :?: :wink: Tylko co admini na to :?: :P
LEO - 23 Październik 2005, 20:23
O.K Ja tez na to przystaje, ale moim zDaniem moze to byc niepotrzebne.

:evil:
WOW onomatopeja mi wyszla w tym zDaniu, ale beseDura. :evil: