| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
O tworzeniu postaci i modów - Jak zmodyfikować grafikę tła wieży (BGTILE)?
u8888 - 18 Luty 2006, 22:43 Temat postu: Jak zmodyfikować grafikę tła wieży (BGTILE)? Hej mam pytanie dotyczace zmiany grafiki w icy tower ,mianowicie gdzie mozna zmienic tlo w wiezy tzn to podczas samego grania ,widoczne za schodkami ,te cegielki :P chyba wiecie o co mi juz chodzi prosze o pomoc jaki to plik i czy zmiana jest w ogole mozliwa thx :] ...[size=18px][/size]
mattirab - 19 Luty 2006, 09:36 Temat postu: Grafika !!! wa?ne Jest mozliwa, zmiana to mod, zobacz tutaj: DOKLADNY OPIS TWORZENIA MODOW
Kubus - 19 Luty 2006, 09:37 Temat postu: Grafika !!! wa?ne Roznego rodzaju sa mody do sciagniecia (Retro Tower chociazby) ktore zmieniaja te cegielki , tylko ze niestety oprocz cegielek zmienia sie jeszcze schodki itp. ale fajnie tez sie na takim calym zmienionym gra , mozesz sprobowac .
adamou - 19 Luty 2006, 14:09 Temat postu: Grafika !!! wa?ne Poprostu wchodzi sie na strone ~~ http://www.icy.pl/mody2.php ~~ i wszystko masz opisane ...
u8888 - 19 Luty 2006, 17:34 Temat postu: Grafika !!! wa?ne Ale ja mam na mysli te tlo wewnatrz jak na przyklad tamci maja cale czarne itp ... to jak ten plik w graberze odnalesc bo go tam nie ma zeby te tlo podmienic !!!!
u8888 - 19 Luty 2006, 17:36 Temat postu: Grafika !!! wa?ne .. jeszcze dodam tam jak ten koles zrobil mod serowy to mi chodzi o te tlo fioletowe z czarnymi kolami :P pozdro
mattirab - 20 Luty 2006, 18:07 Temat postu: Grafika !!! wa?ne A wlasnie, ja tez mam z czyms problem, gdy wpisze haslo wazup i chce zaladowac plik, wyskakuje mi, ze nie moze wczytac data.dat, czy cos w tym rodzaju. U888 dalem link do poradnika, tam powinno byc o podmianie grafik, bo o to Ci chyba chodzi.
petr - 25 Luty 2006, 09:59 Temat postu: Grafika !!! wa?ne Haslo do data.dat na 1.3 to '********' (prawdopodobnie)
[size=9px]Ponoc mialo byc utajnione.. /p.[/size]
OlekDw - 18 Listopad 2006, 12:22 Temat postu: Jak ustawić główne tło we własnym M Czy mógłbym się dowiedzieć jak ustawić główne tło
we własnym Modzie IT? Jakoś nie mogę się dopatrzeć w Grabberze
tego GFX'a.
Vinyanov - 18 Listopad 2006, 14:38 Temat postu: Odp: Jak ustawić główne tło we włas Hm... Nie pamiętam teraz nazwy, ale z wyglądu jest chyba podobna do grafik ścian wieży, tylko ciemniejsza - taka pojedyncza ciemna cegła. Może zmyliło cię to, że w grze wygląda inaczej (jest zwężona)?
OlekDw - 18 Listopad 2006, 17:39 Temat postu: Odp: Jak ustawić główne tło we włas Jakoś nie tego nie mogę zobaczyć.
Jeśli któś zna nazwę to może mi podać?
PS: Chodzi mi o GF nie pobocznych ścian wieży,
lecz tego ciemnego w tle.
Vinyanov - 18 Listopad 2006, 19:13 Temat postu: Odp: Jak ustawić główne tło we włas Sprawdziłem: Dla obu wersji jest to BGTILE. A nawiasem, dla jakiej wersji Icy Tower tworzysz? Podaj linka, kiedy skończysz.
OlekDw - 19 Listopad 2006, 09:02 Temat postu: Odp: Jak ustawić główne tło we włas Tworzę dla wersji 1.2 Wario Mod. Dzwięki "Excellent" i "Hurry Up"
będą podmienione, ale ta grafika to nie jest to! Jakoś podmieniłęm i dalej widzę identyczne
tło w grze.
Vinyanov - 19 Listopad 2006, 17:11 Temat postu: Odp: Jak ustawić główne tło we włas
| OlekDw napisał/a: | | ta grafika to nie jest to! Jakoś podmieniłęm i dalej widzę identyczne tło w grze. |
No niestety, o ile pamiętam ta konkretna grafika sprawia takie problemy (ostatnio tworzyłem mody chyba trzy lata temu). Zapytaj może na forum Free Lunch Design, bo ja nie wiem, jak zmusić ją do działania.
Matix - 2 Styczeń 2007, 20:15 Temat postu: Odp: Jak ustawić główne tło we włas Ty mi pierw powiedz jak zrobić własny Mod.
Ja zrobiłem wszystko i nic mi z tego nie wyszło.
mattirab - 7 Styczeń 2007, 16:45 Temat postu: Odp: Jak ustawić główne tło we włas To nie jest czat. Tu nie ma ciągle osób online tyle. Nie pisz doublepostów...
pawel159 - 11 Styczeń 2007, 16:19 Temat postu: Jak zmienić tło z głębi wieży? Witam mam jedno pytanie a mianowicie przerobilem juz sobie cala grafike w grze tylko nie wiem jak zmienic tlo glowne na ktorym znajduja sie schodki po ktorych skaczemy. Chodzi mi o to tlo w glebi.
Prosze o szybka odpowiedz poniewaz jest mi to potrzebne na dzisiaj.
Vinyanov - 11 Styczeń 2007, 18:46 Temat postu: Odp: Jedno pytanie o edycje
| pawel159 napisał/a: | | Prosze o szybka odpowiedz poniewaz jest mi to potrzebne na dzisiaj. |
Umówiłeś się z kimś na kasę za moda?
Ten problem już się tu pojawiał. Rozejrzałem się w Internecie za rozwiązaniem i wygląda na to, że podczas zmieniania tej grafiki można użyć tylko kolorów skali szarości. Ja tego nie sprawdziałem - spróbuj. Powodzenia.
(To zagadnienie trzeba chyba dodać do FAQ)
BARTEM789 - 6 Luty 2008, 22:44 Temat postu: problem z tłem jak robię skina to zapełniam kolorami eye candy tło a jak włanczam grę to jest czarne tło!co jest!?
mattirab - 7 Luty 2008, 00:00
Opisz dokładniej, co i gdzie zapełniasz... nie za bardzo rozumiem ten Twój problem.
Gościu - 7 Luty 2008, 17:32
a czytałeś na icy.pl mody? trzeba kliknąć w grabberze tą palete kolorów i odrazu mam taki jaki chce kolor
Vinyanov - 7 Luty 2008, 18:43
Tło z kolorami eye-candy? Bardzo ciekawy pomysł! Ale kolorowe grafiki tła są chyba niemożliwe do uzyskania. W następnej wolnej chwili spróbuję zrobić takiego moda. Znając moje umiejętności, nie ma na co liczyć, ale ta kwestia jest godna badań.
Gościu - 7 Luty 2008, 18:46
no tak zapomniałem powiedzieć, czasami kolory te dziadostwo mi zmienia
rakieta - 20 Luty 2008, 09:53
eye-candy to to tylko troche popsute kolory na tym linku sa normalne
http://www.brucegray.com/images/eyecandy1.jpg
Gibek - 20 Luty 2008, 17:15
nie to nie to, eye-candy to te zmieniające się kolory np w tych tekstach GOOD, SWEET..
jaraf - 13 Kwiecień 2008, 11:03
| Gibek napisał/a: | | nie to nie to, eye-candy to te zmieniające się kolory np w tych tekstach GOOD, SWEET.. |
a właśnie w tych tekstach jest zastosowane eye-candy
Pisto-Letti - 24 Lipiec 2008, 20:58
Hmmmm..... Narysowałem BGTITLE (tło gry) no i ono jest w grze czarne a tak na prawde biało - czerwone
WHY??
Vinyanov - 24 Lipiec 2008, 21:06
| Vinyanov, wcześniej wewnątrz tematu, napisał/a: | | podczas zmieniania tej grafiki można użyć tylko kolorów skali szarości |
To jest, kolorów linii 2.
Pisto-Letti - 24 Lipiec 2008, 21:13
Mhm... A mógłbym się zabawić paletą ? Tzn pozamieniać kolory w lini 2? W jakim programie zmienia sie kolory palety? Powie ktoś w końcu?
jaraf - 25 Lipiec 2008, 09:53
| Pisto-Letti napisał/a: | | W jakim programie zmienia sie kolory palety? Powie ktoś w końcu? |
W jakim chcesz - Chyba tylko paint nie odczytuje palety ( przynajmniej nie u mnie ).
Pisto-Letti - 25 Lipiec 2008, 11:40
Nie bo ściągnęłem inne i też nie działa.
To sprawdzcie w swoich programach i mi powiedzcie
dzięki
|
|