Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Pub - opowiadanie - komentarze

mattirab - 25 Luty 2006, 12:57
Temat postu: opowiadanie - komentarze
TUTAJ KOMENTUJEMY OPOWIADANIE

Heehehe. Dobre. Zglaszam sie (na razie na probe).

petr - 25 Luty 2006, 15:20
Ok, aktualnie drugiego parta pisze Neo.. Z tego co wiem, wyjdzie rewelacyjnie ;]

Zapraszamy do projekciku reszte forumowiczow! Uwaga - nie zgloszenie sie nie zapewni braku udzialu w opowiadaniu!

Laura_x - 25 Luty 2006, 15:42
oj ja sie nie zglaszam, nei mam talentu do pisania opowiadan : P
petr - 25 Luty 2006, 16:00
Wiec bedziesz lesbijka, feministka i nimfomanka - ok? ;d

EDIT jak mowilem - wystarczy zeby zachowac podzial na opis i dialog... Nie musi byc to tak piekne jak czesc Neo ;]

Domia - 25 Luty 2006, 18:23
"Domia robi siusiu" :lol: Hm, czyli, ze mam sie zglosic jesli chce nastepna czesc napisac?
Domia - 25 Luty 2006, 18:26
I to zwyczajowe powitanie... lahahahaha xD :lol:
Laura_x - 25 Luty 2006, 19:58
o lol robta co chceta, ja bede to tylko komentowac ; p
petr - 25 Luty 2006, 20:49
Sal jednak wprowadzony, ale to dobrze - watek ktory planowalem po naradach z Neo zostanie jednak wycofany (czyli nie bedzie wprowadzany)...

Rozumiem ze Domia wprowadzila wyprawe do sklepu, to dobrze - prosze jednak aby nasi bohaterowie nie ruszali sie poza hotel tak daleko, by wymagalo to uzycia samochodu/ innego srodka transportu...

BTW - dzieki za dwa nowe party, wyszlo bardzo ladnie...
mattirab - w zamian za parta mozesz wybrac sposob w jaki pojawisz sie w opowiadaniu ;d

Domia - 25 Luty 2006, 21:03
Ten wypad do sklepu byl taki jednorazowy :wink:
petr - 25 Luty 2006, 22:32
W nastepnym parcie moznaby ladnie opisac wizyte w sklepie... Nie zapominajmy, ze Sal to rowniez maniak komputerowy, wiec zapewne chetnie uda sie do takiego media-markta... Laura moglaby kupowac ciuszki i prezerwatywy... Pert zgrzewke majonezu... I tak dalej - starajcie sie ;>
Laura_x - 25 Luty 2006, 22:44
Cytat:
Laura moglaby kupowac ciuszki i prezerwatywy

lol to kto ma az tka bujna wyobraznie, byo to napisac? :P taki dlugi odcinek stworzyc ? :P no okej i ja o watek romansowy prosze, jak juz sie wyglupiac, i pisac, jak was fantazja poniesie, to prosze bardzo ; p

petr - 25 Luty 2006, 22:57
Laura_x napisał/a:
o watek romansowy prosze

Sama go sobie napisz - po parcie Domii ^^ (ale bez przesady, romansidla nie chcemy.)

Domia - 25 Luty 2006, 23:27
Masz juz o sobie watek, wiec go rozwin :wink:
petr - 25 Luty 2006, 23:30
Bardzo ladnie przedstawiona Laura, gratulujemy Domii! ;d

BTW - wspominalem juz o tym kilku osobom na gg, ale napisze publicznie - ogolny pomysl na opowiadanie, oraz watki - poczatkowy z Neo, drzwiami i robieniem siusiu, z motorem, oraz z samochodem kierowanym klawiatura nie sa moje i naleza do autorow pierwowzoru (autorzy i pierwowzor znajduja sie na wspominanym juz wielokrotnie forum magiczne.pl - gdzie dokladniej, powiem gdy 'wykorzystam' - oczywiscie przerobione - wszystkie ciekawe watki z powyzszego)...
Zapewniam jednak, ze cala reszta jest oryginalna...
Poza tym - takie ciekawe watki maja zachecic Was do wlaczenia wyobrazni i wymyslania podobnych 'kwiatkow', ktore bedziemy potem wspominac latami.. ;>

Domia - 26 Luty 2006, 12:29
Dziekuje ^^
A ja chcialam pogratulowac Mattiemu, za calkiem niezly obraz mnie i mojej gitarowej manii :wink:

Laura_x - 26 Luty 2006, 12:30
hehe ja sie moze wlacze do pisannia troche poxniej, bo narazie narzekam na brak inwencji, hehe :P
mattirab - 26 Luty 2006, 15:16
Hehe, Domia, dzieki. ;) Fajny pomysl, naprawde z tym opowiadaniem.
Domia - 26 Luty 2006, 21:39
Proponuje temat z opowiadaniem przykleic.
petr - 26 Luty 2006, 22:13
Skoro tyle osob bierze juz udzial - inaczej sie nie da, oba tematy laduja na gorze! xD
SaleiB - 27 Luty 2006, 18:42
jestescie zakreceni inaczej :D (ci co to pisza)

pozdro

Domia - 27 Luty 2006, 18:53
Jeden cytat po prostu mnie rozwalil (z pamieci pisze ;P) - "puscil siarczystego baka o odglosie niczym trabka w wiezy mariackiej" - jakos to tak szlo. Lalam przez dobre kilka minut :lol:
Dominik (Bobi) - 27 Luty 2006, 18:56
Domia napisał/a:
Jeden cytat po prostu mnie rozwalil (z pamieci pisze ;P) - "puscil siarczystego baka o odglosie niczym trabka w wiezy mariackiej" - jakos to tak szlo. Lalam przez dobre kilka minut :lol:

w ogule cale to opowiadanie rzuca na podloge ;)

petr - 27 Luty 2006, 18:56
Sal - a co sadzisz o swojej postaci?
Hm, Twoj watek nie zostal jeszcze rozwiniety... Ale pewna koncepcje juz mam ;>

SaleiB - 27 Luty 2006, 19:01
petr napisał/a:
Sal - a co sadzisz o swojej postaci?
Hm, Twoj watek nie zostal jeszcze rozwiniety... Ale pewna koncepcje juz mam ;>

a no wstyd sie przyznac, ale nie czytam tego :oops: znalazlem tylko fragment domii o mnie i mnie z deka zaskoczyl skad takie cechy u mnie? :D

petr - 27 Luty 2006, 20:21
Uwaga - mala uwaga od Neo - czytac uwaznie
"Prosimy o dodawanie nowych postaci z zachowaniem rozsadku... nie chcielibysmy dopuscic do sytuacji, gdzie w jednym domu miesci sie 20 osob. Utrudni to zarowno czytanie, jak i pisanie w taki sposob, zeby sensownie "rozplanowac" taka ilosc postaci jednoczesnie, tak aby nikt nie poczul sie urazony. Oczywiscie nie oznacza to ze mamy traktowac innych forumowiczow po macoszemu... po prostu mozna wynalezc inne miejsca pobytu niz dom w ktorym, jak na razie, dzieje sie wiekszosc powiesci. Moze sie przeciez na przyklad okazac, ze PastorFX jest barmanem w klubie do ktorego pojda nasi bohaterowie... :) "

[center]------------------------------------------------------[/center]

Ok, a oto mala sciagawka dla autorow kolejnych odcinkow, czyli charaktery postaci, z zaznaczeniem czy wymagaja rozwiniecia... Prawdziwa kopalnia informacji :)
Zostala ona opracowana przez Oficjalny Komitet Standaryzacyjny dla Opowiadan RCC (w skladzie Neo i percik)
Prosimy nie doszukiwac sie zwiazkow pomiedzy skladem Komitetu a dlugoscia opisu postaci jego czlonkow. Dziekujemy.
Sciagawka moze ulec zmianie!

Viny - postac raczej gotowa - zainteresowania niezle ujete (obsesja na punkcie czystosci i poprawnosci kodu), mistycyzm, spokoj wewnetrzny, vifony, baldurs gate - tutaj roboty nie ma prawie wcale; dodam tylko ze Vin ma romans z Domia (na rozwiniecie czeka watek z zielonym swetrem)

percik - fajtlapa i to jest ok, dodalbym jeszcze napady a) pedantyzmu, b) lenistwa, c) checi organizowania wszystkiego od nowa i bedzie ok; poza tym uwielbia majonez (zwlaszcza przeterminowany), glupkowato sie smieje, jest lekko tchorzliwy; razem z Neo i Syo tworzy zamknieta grupe przyjaciol ze sklonnosciami do fazowania

domaz - oprocz CSowca i PESowca nalezy pamietac ze miewa zwyczaj swiecenia na niebiesko aka plazma; nosi czarne okulary

Leo - troche pierdolowaty (bez obrazy dla zainteresowanego), wiele zainteresowan, zawsze chce byc grzeczny i poprawny politycznie; lubi robic sobie sesje zdjeciowe

mattirab - wzorowy uczen, kujon na maksa; pomimo swojego wieku (najmlodszy z grupy) posiada ciekawe poglady na wiele tematow

Syo - podrywacz, milosnik playboyow (xD), rzuca komplementami (w dziewczyny ofkorc) na prawo i lewo; poza tym oczywiscie CSowiec, czlonek jednego z najlepszych klanow swiata; niesamowicie kreatywny, 100 pomyslow na minute - wiekszosc jest realizowanych; razem z Neo i pertem tworzy zamknieta grupe przyjaciol ze sklonnosciami do fazowania; kolczyk w uchu, zakochany w swojej dziewczynie (co nie przeszkadza mu byc najwiekszym podrywaczem grupy); czasem ma napady narcyzmu; sklonnosc do odchodzenia i powracania

Neo - Wybraniec, wiec nalezy podkreslac posiadanie czarnego plaszcza i okularow; prywatnie kocha swojego rozowego pluszowego misia, jako kumpel Syo czesto towarzyszy mu podczas ogladania playboyuf; poza tym ma niesamowity ped do wysilania umyslu - nie uciekna mu zadne zadania matematyczne tudziez krzyzowki; poza tym chakier (interpretacja dowolna - czasami cos naprawi tak szybko ze nikt nie jest w stanie zrozumiec co sie stalo, a czasami tak dobije sprzet ze tylko wprawna kobieca reka jest w stanie przeksztalcic go w cos uzytecznego - na przyklad podstawke pod doniczki); pomimo iz publicznie zgrywa pewnego siebie luzaka, naprawde jest raczej niesmialy (objawia sie to gdy zgubia mu sie jego playboje albo znajdzie w towarzystwie samych dziewczyn); uwielbia keczup; razem z Syo i pertem tworzy zamknieta grupe przyjaciol ze sklonnosciami do fazowania

Sal - lubi czasem sie rzadzic, co wychodzi mu niezle bo ma najwiekszy autorytet w grupie (wsrod zlotowiczow); poza tym pedzi swietne wino 'Chateau de Bi?

LEO - 27 Luty 2006, 20:53
Hi hi tak zgadzam sie z opsiem mojej postaci :D :D, mam wiele zainteresowan..... :D
petr - 2 Marzec 2006, 21:52
Asz, Wen chyba mnie dzisiaj opuscil, naprawde, od wielu dni nie mialem takiego uczucia...
To znaczy - mam wielka ochote by cos napisac, ale nie wiem jak rozwinac opowiadanie...
Wiec wybaczcie mi prosze krotkiego i beznadziejnego parta... Dalem go tylko po to, by w jakikolwiek sposob ruszyc akcje...
Mam co prawda kilka pomyslow na rozwiniecie opowiadania, ale wiekszosc nadaje sie albo na ranek, albo juz na pozne, powazne rozmowy...

Domia - 2 Marzec 2006, 22:21
To przeszlo tez na mnie :wink: Ale postaralam sie tak to mniej wiecej zakonczyc, aby dalo sie to sensownie rozwinac. Namieszalam z watkiem Laury. Hm, proponuje napisac, ze Laura zadzgala dozorce w sypialni i zawinela jego zwloki w moj zielony sweter ;d
petr - 4 Marzec 2006, 11:05
Hm, zapomnialem o tym, ale raczej bym nie uzyl, bo:
a) to nie kryminal
b) sweter zasluguje na lepszy koniec swego zywota (a ja bym proponowal zostawic go w spokoju..)

Zaszedl mnie rano moj Wen, wiec napisalem malego parta ktory ruszy akcje bardziej niz poprzednie - tak mysle.

Podpowiedz dla autora nastepnego parta - teraz na opisanie czeka noc w domu zlotowiczow - czyli ogromne pole do manewru, na kilka partow!
Proponuje by tego parta brala tylko i wylacznie osoba naprawde czujaca sie na silach!

petr - 6 Kwiecień 2006, 17:16
Mam wrazenie ze ostatnie party pisane sa na sile... Zapomnialyscie o charakterach postaci, wystarczyloby zmienic nicki a nie byloby roznicy...
Jak zlape dzisiaj Neo zdecydujemy co dalej. Prawdopodobnie opracujemy dluzszego parta ktory wyprostuje i ruszy porzadnie akcje, po od kilku odcinkow nic sie nie dzieje...
Wiem, krytykowac potrafie, a parta nie napisalem od ponad miesiaca, uch...

Domia - 6 Kwiecień 2006, 17:24
Co zlego jest w adminowych homoseksualistach xD ?
petr - 6 Kwiecień 2006, 17:44
To akurat bylo najlepsze z tych dwoch partow...
Widze ze nie rozumiesz, musze wiec wyjac odpowiednie fragmenty...
Najpierw jednak pochwale kawalek mattiraba, ktory odswierzyl temat...
mattirab napisał/a:
Domia zaczela nawijac Jurkowi o tym "Jaka piekna gitare ma ten z Metalliki!"
Cala Domia - czyli pieknie
mattirab napisał/a:
Mattirab, Domaz, Pert i Tajek poszli ogladac jakas retransmisje meczu z 2 ligi hiszpanskiej
j.w.

Teraz Laura..
Po pierwsze - czy potrafisz okazywac emocje tylko i wylaczenie emotami? Pierwsze trzy zdania dziwnie sie czyta.. Dalej:
Laura_x napisał/a:
- ja pier***e, panowie, nie spodziewlaam sie tego... Viny, kocham Cie, a Ty mi to robisz..

a) Domia nie przeklina
b) Domia nie kocha Vina, ma tylko z nim romans
Laura_x napisał/a:
Sal, zrozum, byles dla mnei wszystkim, kochalam Cie, Ty mnie tez, a tu ... romans... z kolega... jak mogles...
Chcialoby sie powiedziec, ze Laura dziala nielogicznie - romansuje z dozorca a oskarza Sala o zwykle calowanie sie - ale po zastanowieniu sie stwierdzam ze to akurat do Laury pasuje :P
Ogolnie - nie podoba mi sie dialog, brak opisow... np:
Laura_x napisał/a:
- Zostaw mnie, do cholery! -0 wykrzyknela w rozpaczy Laura :)
- Ael czemu?
- dobrze wiesz, czemu...
- domyslam sie, ale...

Mozna zastapic czyms w stylu:
Cytat:
- Zostaw mnie, do cholery! - wykrzyknela w rozpaczy Laura.
- dlaczego? - spytal coraz bardziej zmieszany Sal.
- dobrze wiesz, dlaczego! - fuknela do niego Laura. Juz nie plakala, w zamian za to zrobila sie czerwona na twarzy ze zlosci. Hustawka nastrojow to jej specjalnosc.
- domyslam sie, ale... - Sal byl zly na siebie za ta wypowiedz. Chcial powiedziec cos inteligentnego, pocieszyc ja, a zdolal wydukac tylko takie niezgrabne cos.

itd, itd. Uwazam ze nie przylozylas sie do tego parta... Nastepnym razem nie scigaj sie tak (wiele literowek - nie robisz ich zazwyczaj - a moze nie zauwazylem?)

Domia:
Domia napisał/a:
kuzwa (...) zmija (...) ?! (...) Vin jak szybko zdolal wypowiedziec te 3 zdania, tak szybko wyszedl z pokoju.

a) Vin nie przeklina
b) Vin nie krzyczy
c) Vin niczego nie robi (az) tak szybko
Dalej:
Domia napisał/a:
Viny tylko cos burknal pod nosem i wyszedl z domu.
- No i co teraz?
- Aaaa tam, wroci kiedys. - odparla Domia, pijac to juz siedemnasty kubek ziolek.
To mialem wlasnie na mysli - moznaby podstawic tu kazdego, a i tak by pasowalo i nie byloby roznicy...

Tyle :P Jakies uwagi?

Laura_x - 6 Kwiecień 2006, 21:18
petr napisał/a:
Tyle :P Jakies uwagi?

czy musimy przywiazywac az taka wage do faktow? umiesz tlyko krytykowac? czy wogole nie mozna odbiegac lekko od nakazanych nam trendow? gdybysmy robili wszystko zgodnie z rtegulami, jakie zostlay narzucone do pisania opowiadania, to by to sie szybko znudzilo. Tyle z mojej strony.

Domia - 7 Kwiecień 2006, 22:14
Ten part calkowicie odzwierciedla Laure ;d piter sie wkurzy, no, ale coz xd
Laura_x - 7 Kwiecień 2006, 22:23
no coz, ale mielismy sie nie obrazac za opowiadanie, wiec... ale z tym irokezem i myszka miki sie powstrzymac nei moglam, sorki :)
Dominik (Bobi) - 8 Kwiecień 2006, 10:14
irokez i myszka miki :P fajne polaczenie, ale niestety to byl tylko piekny sen :)
petr - 8 Kwiecień 2006, 16:06
Laura_x napisał/a:
czy musimy przywiazywac az taka wage do faktow?
AZ nie, ale przydaloby sie zachowac chociaz charakter wszystkich postaci...

Ostatnie trzy party dziewczyn sa ok (co prawda moglyby byc technicznie doskonalsze, ale.. xD)... Ciesze sie ze Syo zdecydowal sie ruszyc akcje...
Zdaje mi sie ze ta osoba jest Pastor, ale oczywiscie moge sie mylic.. :P

Laura_x - 8 Kwiecień 2006, 19:58
petr napisał/a:
Ostatnie trzy party dziewczyn sa ok

sie ciesze :)

petr napisał/a:
(co prawda moglyby byc technicznie doskonalsze, ale.. xD)

wiedzialam, ze to powiesz :) Czepiasz sie szczegolow :) wazne, ze wogole znowu ruszylo opowiadanie, bo ostatnio jakos nikomu pisac sie nie chcialo :)

petr - 1 Maj 2007, 05:26
Temat postu: Odp: opowiadanie - komentarze
Hm.. Mały powrót po prawie roku.
Na początek chciałbym przeprosić dziewczyny za krytykanctwo, bo nie potrafiłem docenić tego, że opowiadanie jest chociaż pisane - a to, że niektóre wątki odbiegały od faktów.. Teraz jest to dla mnie kompletnie nieistotne. ;)

Napisałem parta kończącego opowiadanie. Dlaczego? Po pierwsze, nie liczyłbym na liczny odzew ze strony forumowiczów w tym momencie, głupotą byłoby więc pozostawianie tego rozgrzebanego.. Po drugie, uznałem, że po tak długim okresie czasu przydałoby się nieco odświeżyć tematykę. Gdy tylko dopadnie mnie Wen, napiszę pierwszego parta w nowo założonym do tego celu temacie, a Wy - obecni forumowicze, bo wiele się zmieniło - zdecydujecie, czy chce Wam się ciągnąć to dalej.
To tyle z mojej strony.. Dodam tylko na koniec, że gdy czytałem stare party, uśmiałem się jak głupi. Co prawda minął dopiero rok, ale jednak - przypomniał mi się tamten klimat forum.. Rok temu narzekaliśmy że rok temu było lepiej, ale teraz widzę, że nie potrafiliśmy docenić tego, co mieliśmy..

mattirab - 1 Maj 2007, 10:59
Cytat:
Rok temu narzekaliśmy że rok temu było lepiej, ale teraz widzę, że nie potrafiliśmy docenić tego, co mieliśmy..
:) Dokładnie... już czytam końcówkę opowiadania.
Cytat:
Gdy tylko dopadnie mnie Wen, napiszę pierwszego parta w nowo założonym do tego celu temacie, a Wy - obecni forumowicze, bo wiele się zmieniło - zdecydujecie, czy chce Wam się ciągnąć to dalej.

Czy to ma być to jakieś nowe 'podforum'? ;)

Devlin - 2 Maj 2007, 10:03
Mam pewną sugestię żeby osoba pisząca opowiadanie wybierała kto ma ją kontynuować...
petr - 2 Maj 2007, 21:30
Hm.. Raczej nie można niczego narzucać..
Tak czy owak na razie opowiadaniem musimy nasycić się Neo i ja - a gdy nam się znudzi, a Wam będzie się to podobać, pociągniecie to dalej. ;)

Laura_x - 2 Maj 2007, 22:17
o, opowiqdanie, to coś co Laurka lubi najbardziej :D ponapisujcie dużo przez weekend, to bede miałą co czytać, jak z zajęć wróce :P
petr - 2 Maj 2007, 22:59
Napiszemy, napiszemy. ;)
Na marginesie, nie wiem czy pamiętasz, że w pierwszej części byłaś w ciąży z Salem.. Trochę to nawet pasuje do prawdziwych realiów.. ;) W drugiej części dziecko będzie już oczywiście na świecie.. Może chcesz wybrać płeć i imię? ;)

Laura_x - 7 Maj 2007, 22:22
dobra, płeć niech bedzie panienka, imie - Laurka :P

a co mi tam :P