Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

O tworzeniu postaci i modów - Jak zmienić paletę kolorów postaci?

cytrus - 26 Marzec 2006, 16:13
Temat postu: Jak zmienić paletę kolorów postaci?
Witam, mam pytanko- zmienilem kilka rzeczy w skinie icy towera, ale chcialbym zeby to byl skin tylko dla jednej postaci. Zeby uruchamial sie dopiero jak bede gral ta postacia.
Jak to zrobic?

N3T - 26 Marzec 2006, 16:17
Temat postu: Posta? zmieniaj?ca skin (jak Alex)
Chyba sie nie da tego zrobic :(
Ale mozna poczekac, bo lada moment wyjdzie Icy Tower 1.3.2/1.4/2.0 .

catek - 26 Marzec 2006, 16:31
Temat postu: Re: Problem ze skinem
cytrus napisał/a:
Witam, mam pytanko- zmienilem kilka rzeczy w skinie icy towera, ale chcialbym zeby to byl skin tylko dla jednej postaci. Zeby uruchamial sie dopiero jak bede gral ta postacia.
Jak to zrobic?

Gdybys w folderze (dokladnie w) C:gamesicytower1.3characters oraz C:gamesicytower1.3data cos wykombinowal to i moze cos uda Ci sie zmienic na dobre, nie wiem jak to jest, jesli chodzi o granie z patchem bo odrazu mowie ze go nie mam, Moja wersja to 1.3 nie 1.3.1. Mysle ze wszystkie pliki sa takie same, informuje odrazu ze jesli cos zmienisz potem tego nie cofniesz to nieraz gra moze poprostu przestac dzialac, najlepiej wtedy zrob kopie wszystkich swoich powtorek i zainstaluj gre od nowa, zeby cos na mnie nie bylo :) pozdro!

cytrus - 26 Marzec 2006, 17:28
Ale przeciez dodatkowi gracze maja na ogol rozne skiny... np. postac z dooma
albo waz alex

aha, nie zauwazylem ostatniego posta.
No to szkoda, ale cos pokombinuje, moze wrzuce osobna date do folderu zawodnika
(ale to chyba bez sensu)

petr - 26 Marzec 2006, 21:00
Chyba nikt jeszcze nie probowal tworzyc 'profesjonalnych' postaci - zazwyczaj te nieoficjalne byly zapisane w pojedynczym pliku graficznym (ewentualnie dodawano dzwieki, ale za pomoca 'nazwa.txt'...
Alex byl prawdopodobnie jako .dat podobnie jak Harold.. Niestety nie mam pojecia jak otworzyc jakikolwiek .dat z postacia...

(temat przenosze do 'pomocy')

Devlin - 26 Marzec 2006, 21:28
A wie ktos jak stworzyc postac z rozszerzeniem .dat?
Neo - 26 Marzec 2006, 22:14
Edytujac plik harold.dat i podmieniajac w nim to, co chcesz zmienic.
Devlin - 26 Marzec 2006, 22:48
A czym mozna edytowac ten plik?
Evan - 27 Marzec 2006, 11:01
Total Comander'em ?
Laura_x - 27 Marzec 2006, 21:39
Moze lepiej Notatnikiem? :P
Kychu - 22 Grudzień 2007, 13:33
Temat postu: Postać + zmiana wyglądu wierzy!
Ściągnąłem kiedyś charakter do gry który po wybraniu zmieniał wygląd wierzy dokładnie był to Alleycat. Zrobiłem ostatnio swoją postać, ale jest strasznie ciemna i nie widać jej zbytnio na ciemnym tle! Mam pytanie jak zmienic wyglad wierzy tworząc postać mam nadzieje, że rozumiecie oco mi chodzi!
mattirab - 22 Grudzień 2007, 19:44

Trzeba zmodować grę (skądinąd tak mi wiadomo), inaczej się chyba nie da (konkretnie to zmienić odcień szarości w tle, ale jak to zrobić, to już się w tym nie orientuję, który to plik itp). Ewentualnie możesz rozjaśnić postać. :roll: A co do tego Alleycata, to nie mam pojęcia, jak to się stało, ale takie rzeczy są w niektórych postaciach (inne tło w menu głównym itp.).
Gościu - 6 Luty 2008, 19:33
Temat postu: Ludziki i mody
Jeżeli tworzę ludzika to jak zrobić akurat inny mod np. z alexem, że wszystko jest zielone.
mattirab - 7 Luty 2008, 00:03

Wszystko jest dokładnie opisane na stronie icy.pl. Tworzenie -> Mody/Skiny. Zamieniasz kolory ścian na zielone itp. przez Grabbera... Co innego, że w niektórych postaciach jest po prostu tak, że one same(?), bez modów, zmieniają wygląd wieży.
Gościu - 7 Luty 2008, 17:30

ale mi chodzi że np. mam harolda i jest normalny styl, a jeżeli wezmę np. alexa to już mi wskakuje zielony mod

Błagam, czytaj ze zrozumieniem / mattirab.