| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
O tworzeniu postaci i modów - Allegro Grabber - instalacja
Kunio - 11 Sierpień 2005, 22:45 Temat postu: Allegro Grabber - instalacja Jest problem kiedys chcialem otworzyc data.dat za pomoca grabbera i bylo zaznaczone zeby zawsze uzywac tego programu do otwierania plikow tego typu a ja nie zauwazylem i teraz wywalilem grabbera i pisze zeby zlokalizowac plik grabber.exe a ja chcem w innym programie to otworzyc i niewiem jak to zrobic!!
petr - 11 Sierpień 2005, 23:22 Temat postu: Jak to zrobi Widze ze masz Windows 98...
Wejdz w katalog z IT, znajdz jakikolwiek plik DAT, kliknij w niego prawym > wlasciwosci > sprawdz jaki ma opis w "typ"
Kliknij na start > ustawienia > opcje folderow.
Kliknij na ostatnia, trzecia zakladke "typy plikow".
Na liscie odnajdz nazwe ktora sprawdzales w punkcie pierwszym.
Zaznacz ja.
Kliknij na edytuj.
Otworzy sie okienko, znajdz tam pole oznaczone jako "akcje".
Powiedz mi co tam widzisz, a powiem Ci co dalej.
Kunio - 12 Sierpień 2005, 09:13 Temat postu: Jak to zrobi W akcje pisze open i tyle nic wiecej!
petr - 12 Sierpień 2005, 21:24 Temat postu: Jak to zrobi No to kliknij w to, usun i zapisz...
Potem kliknij w jakis plik DAT i wybierz se czym ma sie uruchamiac
(Moznaby recznie tam dodac akcje tego innego programu i dac ja jako domyslna, ale wtedy raczej przy kliknieciu w plik dat uruchamialby sie sam program i nie wczytywal by pliku, trza by do katalogu programu dodac jeszcze jakiestam komendy ktore mozna skopiowac z aktualnej akcji 'open" i dac w cudzyslow... blablabla... ale tego wytlumaczyc nie umiem prosto )
Ale...
Cholera, po co ja tak kombinuje!
Wystarczy przytrzumac shift, kliknac w plik prawym i wybrac "otworz z..."
BUHAHAHH
Ale zagmatwalem
Kunio - 13 Sierpień 2005, 10:32 Temat postu: Jak to zrobi Dziekuje za pomoc!
petr - 13 Sierpień 2005, 22:40 Temat postu: Jak to zrobi Poprosze o punkta xD
(Sem zachlanny, wiem xP)
Artur - 18 Sierpień 2006, 20:32 Temat postu: [poradnik] Allegro Grabber: instalacja Sciagnalem grabbera, podobno w katalogu gry jest plik alleg40.dll. Czy on tam jest? Sadze, ze go tam nie ma.
mattirab - 18 Sierpień 2006, 20:39 Temat postu: Grabber Powinien byc. Chociaz zdarzalo sie, ze (np. na kompie w szkole, czy tam u kuzynow) go nie bylo. Rozwiazanie problemu - (chyba) reinstall gry (odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz).
Artur - 18 Sierpień 2006, 20:43 Temat postu: Grabber Sciagnalem ten plik z neta.
Vinyanov - 18 Sierpień 2006, 21:34 Temat postu: Grabber Bodaj od wersji 1.3.1 alleg40.dll nie zawiera sie juz w instalacji Icy Tower.
| Artur napisał/a: | | Sciagnalem ten plik z neta. |
Dla potomnych, na przyklad stad:
http://www.icytower.cz/download/misc/alleg40.zip
Artur - 18 Sierpień 2006, 21:38 Temat postu: Grabber Stamtad sciagnalem chyba.
Goku$ - 19 Kwiecień 2007, 14:59 Temat postu: Link do grabbera Link na stronie icy.pl do grabbera niestety nie działa... mógłby mi ktoś kopsnąć dobry?
Artur - 20 Kwiecień 2007, 00:06 Temat postu: Odp: Link do grabbera Proszę bardzo:
http://www.yousendit.com/...062ECB74833CDEF
Goku$ - 23 Kwiecień 2007, 15:11 Temat postu: Odp: Link do grabbera Dziękówka ziom
margarina - 1 Maj 2007, 16:07 Temat postu: [program] Grabber - download Mam do was pytanie bo nie mogę sćiągnąć Grabbera z icy.pl czy może mi ktoś dać link do ziałającego downloadu???
Artur - 1 Maj 2007, 16:27 Temat postu: Odp: Grabber - download G-o-o-g-l-e
margarina - 1 Maj 2007, 16:33 Temat postu: Odp: Grabber - download taa znajdzie mi tam coś innego nie o to o co mi chodzi :
Devlin - 1 Maj 2007, 16:37 Temat postu: Odp: Grabber - download jeśli dobrze wpiszesz znajdzie co trzeba. a poza tym na tym forum jest coś takiego jak wyszukiwanie
margarina - 1 Maj 2007, 16:39 Temat postu: Odp: Grabber - download to co wpisać?
Artur - 1 Maj 2007, 16:40 Temat postu: Odp: Grabber - download Grabber+Icy Tower
Devlin - 1 Maj 2007, 16:49 Temat postu: Odp: Grabber - download bez + ^^
margarina - 1 Maj 2007, 16:51 Temat postu: Odp: Grabber - download i mi znajdzie jakiś Image graber video grabber APOD grabber a tego co ja szukam nie ma mooże ktoś upnąc ??
petr - 1 Maj 2007, 20:49 Temat postu: Odp: Grabber - download http://icy.pl/download/applications/grabber.zip - paczka razem z alleg40.dll
Za 24h przeniosę do "pomocy"
Pozdrawiam
klinacz - 4 Maj 2007, 16:00 Temat postu: Odp: Link do grabbera Ten już też nie działa a może by był ktoś taki miły i by wrzucił gdzieś na jakiś serwer swój lub chociaż na rapida, badongo lub inny z którego by było można ściągnąć Grabbera.
petr - 4 Maj 2007, 16:01 Temat postu: Odp: Link do grabbera Proszę bardzo.
Artur - 4 Maj 2007, 16:11 Temat postu: Odp: Link do grabbera Ten link co podał Petr to już będzie na zawsze.
klinacz - 4 Maj 2007, 16:12 Temat postu: Odp: Link do grabbera Wielkie dzięki i to bardzo to powinni to na ww.icy.pl wystwić a nie że tam jest stary link.
Artur - 4 Maj 2007, 16:14 Temat postu: Odp: Link do grabbera No wiesz, strona jest w przebudowie, więc wiesz.
Fayl - 10 Maj 2007, 18:34 Temat postu: Odp: Grabber - download Ha, wiedziałem, że znajdę tu 'grabberowców'.
Może orientuje się ktoś z Was głębiej w grabberze... kiedyś, jak robiłem mody do IT, to wszystko szło gładko. Ale teraz bawiąc się w allegro mój grabberek po włączeniu wygląda mniej więcej tak: http://img261.imageshack....bbertempuz8.jpg
Może wiadomo o co chodzi?
petr - 10 Maj 2007, 21:25 Temat postu: Odp: Grabber - download Windows Vista? Zapomnij, za nowy Ja osobiście nawet XP nigdy nie miałem, ale słyszałem coś o trybach zgodności.. Może pobaw się czymś takim?
Jeśli nie, spytamy się RaMMicHaeL'a, z tego co widziałem na screenach jego programów do IT on też używa Visty...
P.S. Fajnie że jesteś Fayl, wpadaj częściej..
Fayl - 11 Maj 2007, 10:20 Temat postu: Odp: Grabber - download
| Cytat: | | Windows Vista? Zapomnij, za nowy |
Akurat to WinXP jest, tylko ma zmieniony wygląd troszkę. ;)
Tryby zgodności właśnie przetestowałem (wszystkie możliwe) ale nie pomaga.
| Cytat: | | P.S. Fajnie że jesteś Fayl, wpadaj częściej.. |
Bo ja wiem, czy mam tu czego szukać? Jakoś już nie chcę wracać do IT. :>
Btw, grabber działa źle niezależnie czy ściągam wersję z downloadu icy.pl, czy 'nową', okienkową. Przeinstalowywanie całego allegro też nic nie pomaga. ;]
Artur - 11 Maj 2007, 13:43 Temat postu: Odp: Grabber - download A zmieniałeś wygląd z powrotem na stary? Może pomoże. No ja też mam nowy wygląd, a wszystko jest ok.
Fayl - 11 Maj 2007, 16:22 Temat postu: Odp: Grabber - download Bez zmian, niestety.
petr - 11 Maj 2007, 20:19 Temat postu: Odp: Grabber - download
| Cytat: | | Tryby zgodności właśnie przetestowałem (wszystkie możliwe) ale nie pomaga. |
Spytam jeszcze kogoś kto ma XP...
| Cytat: | | czy 'nową', okienkową |
Jest wersja okienkowa grabbera? Możesz zapodać?
| Cytat: | Bo ja wiem, czy mam tu czego szukać? Jakoś już nie chcę wracać do IT. |
Czyli rozumiem że wykorzystujesz grabbera do czegoś innego..
Artur - 11 Maj 2007, 20:24 Temat postu: Odp: Grabber - download Musi być coś z kompem.
Fayl - 11 Maj 2007, 21:52 Temat postu: Odp: Grabber - download
| Cytat: | | Jest wersja okienkowa grabbera? Możesz zapodać? |
http://www.allegro.cc/depot/Grabber/
(zdaje mi się, że każda po allegro 4.2 jest okienkowa)
| Cytat: | Czyli rozumiem że wykorzystujesz grabbera do czegoś innego.. ;)
|
Mhm, gra w allegro. :)
| Cytat: | | Musi być coś z kompem. |
Najwyraźniej... cóż, miesiąc przeżyję. Potem mam obiecaego jak się na studia dostanę. :D
Artur - 11 Maj 2007, 23:10 Temat postu: Odp: Grabber - download Pewnie coś w ustawieniach.
Fayl - 20 Maj 2007, 21:30 Temat postu: Odp: Grabber - download Ha, dało radę. :)
Wina leżała po stronie restrykcyjnego firewalla, który przez cały ten czas mnie nic nie informował, że blokuje grabberowi dostęp do bezpośredniej pamięci. ;)
Btw, jak chcecie, to zapraszam na otwartego betatesta allegrowej gierki. ;P
http://www.freewebs.com/thefayl/
Yomoto - 27 Kwiecień 2010, 12:19 Temat postu: Skąd wziąć Grabber-a? Wiecie skąd mogę wziąć Grabber-a?
luki1025 - 27 Kwiecień 2010, 13:40
Grabber jest tutaj. Pamiętaj tylko, że na 1.4 nie zadziała... A może? Jak masz hasło do pliku data.dat...
szczoo17 - 28 Kwiecień 2010, 10:35
Nie zadziała?? Grabber zadziała na wszystko, jeśli znasz hasło... Pamiętaj, że to nie jest program stworzony na potrzeby IT. Mógłbyś się dostać do każdego innego pliku dat w każdej innej grze jeśli tylko znałbyś hasło
Vinyanov - 28 Kwiecień 2010, 13:51
Ja tylko dodam, że na Icy.pl dostępna jest wersja 4.0.0, z obsługą której miałem kiedyś jakiś problem - nie pamiętam niestety zupełnie jaki. Ale na okoliczność konieczności upgrade'u zalecam wersję 4.2.0, która go rozwiązywała...
|
|