Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Icy Tower ogólnie - Przyszłe wersje Icy Tower

Mariusz - 16 Kwiecień 2004, 14:44
Temat postu: Przyszłe wersje Icy Tower
Czy sa jakies szanse aby powstala nowa wersja IT ? Czy ten caly Peitz ma zamiar ja zrobic? CZasami nudzi mnie granie w wersje 1.2 Jak sadzicie czy powinna powstac nowa wersja IT
syo - 16 Kwiecień 2004, 14:51
Temat postu: Czy doczekamy si? nowej wersji Icy Towera ?
Aah, stary dobry temat z FLD 8) .

Ja jestem za stworzeniem gry typu arcade, gdzie bedzie trzeba sie popisac nie tylko umiejetnosciami wskakiwania na schodki, ale tez i innymi (zapadajace sie schodki, przeciwnicy, przeszkody). Ech, gdybym mial kod zrodlowy IT.. :roll:

Black Eagle - 16 Kwiecień 2004, 15:06
Ja bym chcial It W 3d
Vinyanov - 16 Kwiecień 2004, 15:16
Mariusz napisał/a:
Czy sa jakies szanse aby powstala nowa wersja IT ?

Raczej nie.

Cytat:
Czy ten caly Peitz ma zamiar ja zrobic?

Mowil ze nie.

Cytat:
CZasami nudzi mnie granie w wersje 1.2

Mnie nie.

Cytat:
Jak sadzicie czy powinna powstac nowa wersja IT

Wg mnie? Nie.

Cytat:
Ja bym chcial It W 3d

O, nie!

Cytat:
Ja jestem za stworzeniem gry typu arcade, gdzie bedzie trzeba sie popisac nie tylko umiejetnosciami wskakiwania na schodki, ale tez i innymi (zapadajace sie schodki, przeciwnicy, przeszkody).

Moze byc, ale tylko jesli nie bedzie oficjalnym nastepca 1.2. 8)

Neo - 16 Kwiecień 2004, 17:30
Cytat:
Cytat:
Ja bym chcial It W 3d

O, nie!

Hmm... nie wiem. Jesli bylby zachowany widok 'z boku', jedynie postacie bylyby renderowane, to jak najbardziej! Jesli natomiast mo powstac cos na ksztalt CROC'a... to bez komentarza. :?

jurko kiler - 17 Kwiecień 2004, 19:36
hmm ja chcialbym tylko jedna nowa wersje - bez ghost floor :?
nowej Peitz chyba nie zrobi - zreszta co nowego i sensownego jeszcze mozna umiesic??

Vinyanov - 19 Kwiecień 2004, 15:34
Cytat:
zreszta co nowego i sensownego jeszcze mozna umiesic??

- wiecej schodkow i nagrod :D
- "nick na haslo" :D :D

A na serio...

- porzadny, wbudowany w gre edytor postaci
- dodanie pozycji w menu "szczegolowe listy rekordow", gdzie automatycznie bylyby aktualizowane listy NML, UNML, FML itp (RR i JC2 juz tu nie pasuja, bo w nich moga istniec podzialy na np. RR combo, JC2 score, RR floor itp, a tu juz za duzo jak na jeden program)
- (pomysl z FLD) licznik wszystkiego :P - ile razy uruchomiles juz gre, ile juz godzin "przegrales" (w przenosni i doslownie :wink: ), ile razy Harold skoczyl itp.

Ktos ma jeszcze jakies pomysly? :smile:

Broda - 19 Kwiecień 2004, 20:06
Ja pomyslow nie mam ale ten twoj jest niezly!!! Mogl by taka wersje zrobic(ciekawe co on tera robi :D )?!
Vinyanov - 19 Kwiecień 2004, 20:24
Broda napisał/a:
Ja pomyslow nie mam ale ten twoj jest niezly!!!

Dzieki. :grin:

Cytat:
(ciekawe co on tera robi :D )?!

Ostatnio robil jakas minigre na turniej zaprogramowania najlepszej gry w ciagu 48 godzin ( :shock: ):

http://www.ocf.berkeley.e...opic.php?t=1224

Nawet fajna. :wink:

Mariusz - 21 Kwiecień 2004, 08:08
Zmiast bibac sobie lepiej ten Peitz wzial by sie do roboty i zrobil taka wersje gry jak proponuje Vinyanov. 8)
SzCzeniaaK - 1 Maj 2004, 01:41
Ja tez bym chcial wiecej schodkow i moze nowe ubranka dla harolda wraz z osiognietym floorem :o
kishony - 1 Maj 2004, 01:51
a ja chcialbym, zeby przy rekordzie automatycznie wlaczala sie opcja zapisania replaya.
kto przezyl, ten wie, jakiez to wspaniale uczucie wcisnac sobie spacje o jeden raz za duzo :/

Broda - 1 Maj 2004, 16:16
ja to przezylem z combo zrobilem z 5 dni temu (mialem wtedy rekord 234 combo) 279 combo i przez przypadek nie zapisalem ale dzis to combo pobilem :)
petr - 30 Grudzień 2004, 15:47
Temat postu: Icy Tower 1.3??
A moze by tak ozywic ten temat?

Zaciagnalem "jezyka" na forum IT.NET i luknalem na temat o IT 1.3. Daje Wam niwinki, ktore wymyslilismy niegdys (niektore moga sie powtarzac)
Wiem ze to forum jest teraz ogolnodostepna, ale mysle ze jednak wygodniej miec pod reka :)

Vinyanov napisał/a:

- Split Screen :D albo wyscigi dwoch graczy na jednej wiezy, kiedy jeden z nich podciagnie ekran tak wysoko, ze drugi gracz spadnie w dol to wygrywa
- to o czym mowiono na oficjalnym forum FLD, czyli edytor postaci wbudowany w gre (byloby super) [bylo]
- latwa mozliwosc [edycji] grafiki wewnetrznej gry, np. schodkow lub tla Wiezy (od dawna marzy mi sie FireTower :smile:

Syo napisał/a:

Z mila checia przyjalbym tryb on-line Smile . O co by w nim biegalo? Przykladowo jest czterech graczy. Po lewej sa statystyki pisane malymi cyferkami (pkt. ptr.). Dobrze by bylo jak by jedna postac nie widziala trzech pozostalych, jeno ukonczyla swoje skoki i czekala na pozostalych. Wtedy bedzie tabela z wynikami. Serwerek moglby byc podpiety do jakis statystyk i by bylo calkiem calkiem Smile

Scenarius na IT 2.0 - Harold doszedl do szczytu wiezy, zapomnial o czyms (nie wiem - plecak ze spray'ami, bo chcial walnac taga na szczycie wiezy :mrgreen: ) i teraz musi po niego zejsc :)

jurko kiler napisał/a:

pewno przydalyby sie nowe rodzaje schodkow (oby byly tylko materialne :razz: ), moze wiecej bonusow punktowych a moze jakas nowa szybkosc (niekoniecznie musi to byc szybkosc nr 6 - ale jakas posrednia, np. miedzy 3 i 4, czy tez 4 i 5)

albo zmieniajaca sie wieza i tlo wiezy Smile
najpierw ta standartowa, potem np. jakas kamienna, potem zmienilaby sie w FireTower i tak dalej

i chcialbym, zeby Harold kiedys odezwal sie po naszemu

Syo napisał/a:

Tak jest Smile - wyobrazcie sobie Harolda krzyczacego "Balcerowicz musi odejsc!" ;D

jurko kiler napisał/a:

tez mi chodzilo cos takiego po drodze - np. jakby spadal w dol to zamiast "aaaaaa" moglby mowic "To wina balcerowicza! Balcerowicz musi odejsc! Balcerowicz musi odejsc!"

mysio pys napisał/a:

brakuje czegos takiego jak tryb treningowy. Jesli ktos ma rekord na poziomie 600 schodka to podejrzewam ze prawdziwa frajda zaczyna sie dopiero w granicach 400 schodka (w przypadku jurko kilera 800 schodka Smile) a pierwsze 400 jest dosc monotonne.Taki tryb polegalby na tym ze ustawia sie poziom od ktorego chcialoby sie zaczac skakac np 400 Laughing wtedy forma szybciej by rosla...

kosteq napisał/a:

ja mysle ze mozna dodac posrednie wieze np: Harodl osiaga 100 combo i otwiera sie sciana z boku i wchodzimy do super wiezy gdzie punkty sa razy 2 . Fajnym pomyslem jest tez wprowadzenie "dopalacza"
czyli silniczka ktory by mogl podbic nas o 10 klockow

Co o tym sadzicie? Moze i niektore pomysly sa glupie, ale niektore genialne - tryb treningowy, zchodzenie z wiezy, tryb online...

syo - 30 Grudzień 2004, 16:26
Cytat:
- Split Screen albo wyscigi dwoch graczy na jednej wiezy, kiedy jeden z nich podciagnie ekran tak wysoko, ze drugi gracz spadnie w dol to wygrywa

To wlasnie bylby jeden z wielu odlamow trybu online przy ktorym stoje i stac bede!

1. Vs - Istnieje kilka stalych serwerow, kilka mozna zalozyc. Serwery max dwuosobowe. Postac moja jest normalna, postac przeciwnika - lekko przezroczysta. Wygrywa sie wtedy gdy jeden z graczy spadnie w dol nie nadazajac za drugim - czyli to, co proponowal Viny. Punktacja moglaby byc taka, ze im wyzsze pietro, na ktorym zgubisz przeciwnika, tym wiecej punktow. Jesli on sam spadnie - minusowe pkt dla niego. Prowadzone by byly statystyki do tego trybu gry. DUZO taktyk mozna wymyslec!

2. Deathmatch - Istnieje kilka stalych serwerow, kilka mozna zalozyc. Serwery max piecioosobowe, im wieksze lacze tym mniejsze lagi. Postac moja normalna, pozostalych - inne stroje, lekko przezroczyste. Kto najdluzej wytrzyma - wygrywa 8)

3. Teamplay - Istnieje kilka stalych serwerow, kilka mozna zalozyc. Serwery max osmioosobowe, im wieksze lacze tym mniejsze lagi. Gra sie 1v1 - jedna osoba jest z druzyny RED, druga z BLUE. Skacza kto wyzej (tryb Vs), po nich skacze nastepna para. Wyniki sie sumuje i wyskakuje zwyciezca.

I jak? :]

devastator - 30 Grudzień 2004, 16:43
ja bym chetnie pogral na split screenie, tylko zeby gra nie zakanczala sie zawsze po 10 sekundach, trzebaby chyba metrowej wysokosci ekran ;)

EDIT: o jak widze Syo juz troche rozpisales multiplayer :)

petr - 30 Grudzień 2004, 17:02
Syo, te stale serwy, druzyny red i blue, gadka o taktykach... Ty zboczuchu, myslisz o CSie nawet jak jestes na tym forum! Brzydze sie Toba! :lol: 8) :D :wink:

Jest szansa, ze bedzie IT.1.3?

Argumenty PRZECIW:
Na forum IT.NET Vin mowil, ze Peitz mowil, ze na 100% nie bedzie IT 1.3

Argumenty ZA:
Przed wersja 1.2 bylo to samo - tez jej mialo nie byc :twisted:

syo - 31 Grudzień 2004, 01:42
Tak w mojej glowie wyglada beta wersja trybu Versus:

I naprawde zaczynam sie smucic, ze czegos takiego nie bedzie :(

Domia - 31 Grudzień 2004, 11:41
Syo napisał/a:
Tak w mojej glowie wyglada beta wersja trybu Versus:

Obrazek

I naprawde zaczynam sie smucic, ze czegos takiego nie bedzie :(

hehe fajnie to wyglada :) a skoro sie smucisz, ze czegos takiego nie bedzie to sam sprobuj to stworzyc ;p a zeby Peitz nie mial jakis watow to nazwij to multi-tower ;p xD

#$#$#$#$#$#$#$#$#$#$#$#$#$#

a moje takie propozycje do nowego IT to ... utrudnienia na kazdym poziomie ... np. na lodowych schodkach Harold bedzie sie slizgal, albo na ceglanych - kawalek schodka bedzie sie zawalal po dluzszym staniu na nim... albo na chmurkowych czasami Harold po prostu bedzie przez nie przelatywal -> mozna wytlumaczyc to ghost floorem :wink:

Neo - 31 Grudzień 2004, 14:57
Hehe....

A zatem wypowiem swoje opinie... tez kiedys sie nad tym porzadnie zastanawialem :) .

1. Multi-tower

Pomysl bardzo ciekawy, aczkolwiek nietrafiony w przypadku "scigania sie". Gra konczylaby sie zbyt szybko (emocjonujaca moznaby nazwac potyczke w ktorej gracze walcza do 50 schodka).

Moja koncepcja trybu multiplayer:

a) RACE

Wygrywa ten, kto wyprzedzi przeciwnika o ustawialna w opcjach ilosc schodkow. Zamiast tego ekraniku, ktory narysowal Syo, bylby po prostu napis w rodzaju:
DISTANCE: +20 FLOORS (ew. -20 FLOORS)
Predkosc przesuwania sie wiezy tez bylaby zmienialna (np. na klasyczna, stala (podaj wartosc), brak).

b) CHALLENGE

Gracze graja na zmiane. Wybieraja kategorie (Floor, Combo, Score, NML, ? (nie mam pomyslu). Nastepnie pierwszy z nich ustawia poprzeczke - np. uskoczyl 400 floor. Drugi ma za zadania go pobic. Jesli mu sie uda (np. uzyskujas 540 floor), znow skacze ten pierwszy. Gra toczy sie, dopoki jeden z graczy ustawi poprzeczke tak wysoko, ze ten drugi nie bylby w stanie juz jej podbic. Gra mialaby wbudowany system sprawdzania poprawnosci kategorii (np. czy SCORE caly czas rowna sie FLOOR*10 dla NML itd.). Oprocz tego, np. klocek z floorem 540, czyli ten na ktory musisz doskoczyc zeby podbic poprzeczke, ma zmieniony kolor (albo miga czy cos).

c) DEATHMATCH

Tryb czysto Arcade'owy. Ekran porusza sie w trybie klasycznym (przyspiesza co 30 sekund). Roznica polega na tym, ze NIE MOZNA GO "PODCIAGNAC" DO GORY. Inaczej mowiac - to nie jest "wyscig", tylko "walka o przezycie". Przegrywa ten, kto pierwszy spadnie. Mozna dodawac rozne "przeszkadzajki" (oczywiscie ustawialne w opcjach), takie jak np. odbijanie sie graczy od siebie, czy np. przyspieszanie ekranu, jesli gracze stoja na tym samym schodku itp.

OGOLNIE RZECZ BIORAC, pierwszy tryb bylby na szybkosc, drugi na zdolnosci, trzeci to raczej zabawa :)

2. Moje wlasne pomysly :mrgreen:

1. Animowane schodki (FireTower sie klania).
2. Jesli juz 3D, to kamera musialaby byc STATYCZNA (ewentulanie minimalne ruchy w pionie (kat 15 stopni)).

Co wy na to? Szczegolnie dumny jestem z moich "Multi Towerow" :mrgreen: :wink:

Fayl - 31 Grudzień 2004, 15:08
IMO pomysl ciekawy, ale tylko na splitscreenie, bo przez neta wystarczylby maly lag i koniec gry... Potrzeba by bardzo dobrego lacza (ja odpadam :| )

Neo napisał/a:
Gracze graja na zmiane. Wybieraja kategorie (Floor, Combo, Score, NML, ? (nie mam pomyslu). Nastepnie pierwszy z nich ustawia poprzeczke - np. uskoczyl 400 floor. Drugi ma za zadania go pobic. Jesli mu sie uda (np. uzyskujas 540 floor), znow skacze ten pierwszy. Gra toczy sie, dopoki jeden z graczy ustawi poprzeczke tak wysoko, ze ten drugi nie bylby w stanie juz jej podbic.

Hehe, metoda z THPSow.

Neo - 31 Grudzień 2004, 15:54
Fayl napisał/a:
IMO pomysl ciekawy, ale tylko na splitscreenie, bo przez neta wystarczylby maly lag i koniec gry... Potrzeba by bardzo dobrego lacza (ja odpadam :| )

A wlasnie. Tryb online bylby glownym, ale bardzo milym bylby tez splitscreen (tylko trzeba by bylo zmniejszyc skale :) )

Fayl napisał/a:
Neo napisał/a:
Gracze graja na zmiane. Wybieraja kategorie (Floor, Combo, Score, NML, ? (nie mam pomyslu). Nastepnie pierwszy z nich ustawia poprzeczke - np. uskoczyl 400 floor. Drugi ma za zadania go pobic. Jesli mu sie uda (np. uzyskujas 540 floor), znow skacze ten pierwszy. Gra toczy sie, dopoki jeden z graczy ustawi poprzeczke tak wysoko, ze ten drugi nie bylby w stanie juz jej podbic.

Hehe, metoda z THPSow.

Taa :)

pikol - 31 Grudzień 2004, 16:57
hej wpadlem na pomysl:
a) kto umie przetlumaczyc polski na jezyk Peitza?
b) (to wlasciwe)napiszemy list albo e-mail do peitza o program ktorym zrobil icy towera i o pozwolenie na wykonanie wlasnej wersjii gry i jak sie zgodzi to dawaj!! lecimy z nowa wersja IT!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
c) wiem ze to malo realistyczne ale byc moze wykonalne :D

domaz - 31 Grudzień 2004, 18:00
piokl napisał/a:
hej wpadlem na pomysl:
a) kto umie przetlumaczyc polski na jezyk Peitza?
b) (to wlasciwe)napiszemy list albo e-mail do peitza o program ktorym zrobil icy towera i o pozwolenie na wykonanie wlasnej wersjii gry i jak sie zgodzi to dawaj!! lecimy z nowa wersja IT!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
c) wiem ze to malo realistyczne ale byc moze wykonalne :D

Dobra mialem nic nie mowic ale odpowiem kulturalnie:

Wiec drogi pioklu otoz z robieniem gier to nie jest taka prosta sprawa. Nie da sie wejsc do jakiegos programu wpisac nazwe gry, na czym ma ona polegac, zrobic do niej obrazki i wszystko gotowe. Gry pisze sie w specjalnych jezykach do tego stworzonych. Wiec jedyne co mozemy chciec wiedziec to to, w jakim jezyku byl napisany IT. No ale mysle ze to nawet bez pytania wiadomo:)

Kulturalnie nie?:D

Fayl - 31 Grudzień 2004, 18:09
Lol, nie ma kompletnie sensu. Peitz sie i tak nie zgodzi. :?
pikol - 2 Styczeń 2005, 19:00
Cytat:
Wiec drogi pioklu otoz z robieniem gier to nie jest taka prosta sprawa. Nie da sie wejsc do jakiegos programu wpisac nazwe gry, na czym ma ona polegac, zrobic do niej obrazki i wszystko gotowe. Gry pisze sie w specjalnych jezykach do tego stworzonych. Wiec jedyne co mozemy chciec wiedziec to to, w jakim jezyku byl napisany IT. No ale mysle ze to nawet bez pytania wiadomo:)

ech ja to wiem ale istnieja programy w ktorych wpisujesz normalne polecenia typu: po wscisnieciu spacjii skok postaci ale znowu problem: najtanszy program kosztuje 268.99zl dlaczego porzadne i potrzebne programy sa takie drogie??? :(

domaz - 2 Styczeń 2005, 19:15
Wiec drogi kolego chcialbym cie uswiadomic ze takie programy sa tak naprawde do nieczego bo maja pewne ograniczenia, a jesli tworzysz gre samemu w jezyku programowania nic i nikt cie nie ogranicza. Jesli takie programy byloyby naprade dobre to czmeu zadne super hity nie sa w nich tworzone? HL2 stworzony w takim prgramie napewno by mial super gameplay. Ogolnie N/C
petr - 15 Styczeń 2005, 20:29
Daje tu to, co wklepalem w RT :smile:

Cytat:

Haroldowi wylatuja skads gwiazdki

Wole nie mowic skad :wink:

Cytat:
Pamietacie, jaki byl szal przed wyjsciem 1.2? Te pytania do Ciebie, Vin... "czy IT jest trudniejszy?" , "czy Harold jest przystojniejszy?" :D itd... Uwazam ze Peitz zrobil bardzo dobrze, ze nie zmienil ani troche "kodu skakania". Od wersji 1.3 oczekuje "nagrod" za combo od 1000, nowych rodzajow schodkow, wykrywalnosci najpopularniejszych trybow typu NML, JCx; i... :twisted: ... mysle ze fajnie byloby zrobic z IT takiego Linux'a - zeby kazdy mogl edytowac kod i udostepniac za darmo :wink:
wiem, to nie tejn temat, mysle sobie ze skopiuje to do tematu o 1.3.

Sory ze sie powtarzam, ale chcialem zeby to bylo i tu.
Mysle ze do tego mozna dodac jeszcze tryb treningowy... i moze nawet odpuscic sobie tryb online... ewentualnie na zmiane jak w THPS :)

Robee - 13 Luty 2005, 10:13
Temat postu: Kto jest za tym, zeby byly inne schodki i napisy?
Zaglosujcie i powiedzcie jakie mogly by byc schodki lub napisy.

Napis to moglby byc WELL!
Na schodki to nie mam pomyslu, ewentualnie usmiechniete[glow=yellow] :) ))))) [/glow]

Vinyanov - 13 Luty 2005, 11:07
Temat postu: Kto jest za tym, ?eby by?y inne schodki i napisy?
Ym... Kto chce nowe schodki ten robi sobie mod. Kto chce nowe nagrody... ten tez robi sobie mod. :roll: Nie rozumiem po co ten temat...
mateczko - 2 Maj 2005, 09:34
Temat postu: A co byscie jeszcze chcieli??
(to pytanie zadalem na shoutboxie ale nikt nie odpowiedzial)

Co byscie jeszcze chcieli w IT 1.3 oprocz 0 ghostfloorow i 6 przyspieszenia :?:
Oby nie przynosilo takiego efektu :572: :D

Robee - 2 Maj 2005, 10:30
Temat postu: A co by?cie jeszcze chcieli??
Nowych rekordow! :P
syo - 2 Maj 2005, 13:00
Tryb Adventure :roll:
mateczko - 2 Maj 2005, 13:10
a ja bym chcial gre na 2 graczy i przez internet :roll:
Asef - 2 Maj 2005, 16:21
A ja bym chcial zeby gre mozna bylo sciagnac na komorke :grin:
petr - 3 Maj 2005, 03:04
Jest cos takiego jak gierka "Rudolf"... powstala na podstawie Icy Tower, choc ma troche inne zasady. Fajnie sie gra :)
verbatim05 - 13 Maj 2005, 17:03
Temat postu: Polish version is illegal ? ;/
Ja juz mam polska wersje do Icy towera zrobiona przez siebie ale:

1. Nie wiem czy moge ja opublikowac bo nie wiem
czy to legalne :D (gra ma status freeware)
2.Nie mam GDZIE to opublikowac (moze TU jak admin by pozwolil :D )
3.Nieprzetlumaczylem GOOD, SWEET, FLOOR itp. (Moze to i dobrze :) )
4.Dzwieki sa mojego autorstwa (nie sa zle, ale moj glos..... :) )
5.Nie ma polskich znakow ;/

Czy ktos na moja skrzynke lub tu na forum moglby odpowiedziec mi na pytanie 1 i 2 ?
Bylbym wdzieczny
HEJ ! JESLI KTOS UMIE ZROBIC POLSKIE ZNAKI DO ICY TOWERA TO BARDZO MI PROSIL
ABY MI PODESLAL TAKI PROGRAMIK DO POLSKICH FONTOW, ALBO PLIK Z NIMI.
MOJ EMAIL verbatim05@tenbit.pl

Vinyanov - 13 Maj 2005, 17:32
Temat postu: Re: Polish version is illegal ? ;/
verbatim05 napisał/a:
1. Nie wiem czy moge ja opublikowac bo nie wiem
czy to legalne :D (gra ma status freeware)

To chyba zalezy od dobrej woli autora... A autor Icy Tower jest pod tym wzgledem kompletnie pozbawiony dobrej woli i zabrania tego wszystkim. :smile: [size=9px](chociaz ja ciagle nie wiem co dokladnie odpowiedzial Neo)[/size]

Cytat:
2.Nie mam GDZIE to opublikowac (moze TU jak admin by pozwolil :D )

W razie czego nikt nie zabroni ci zalozyc konta na Republice. :wink:

Cytat:
3.Nieprzetlumaczylem GOOD, SWEET, FLOOR itp. (Moze to i dobrze :) )

Ja chetnie zobaczylbym je przetlumaczone!

Cytat:
4.Dzwieki sa mojego autorstwa (nie sa zle, ale moj glos..... :) )

Nie szkodzi, na kompie zawsze wychodzi gorzej. :)

Cytat:
5.Nie ma polskich znakow ;/

Ta kwestia byla juz omawiana:

http://www.janeczko.waw.p...php?p=3189#3189

I chyba nie ma dobrego rozwiazania...

Asef - 19 Czerwiec 2005, 18:34
Bedzie to Icytower 1,3 z kolejnym przyspieszeniem,moze jeszcze wymysla 1,4 specjalna na komorke. :lol:
Asef - 19 Czerwiec 2005, 18:58
Dobrze by bylo gdyby w nowej wersji bylo: 8)
- czas grania(wyswietlane po zakonczeniu gry)
- lista nml,umnl,jc2,itd
- mozliwosc zrobienia sobie mistrzostw:np kilku graczy,albo z samym komputerem
- edytor do tworzenia innych schodkow,albo dalszych
- pokaz kilku powtorek jednoczesnie,specjalnie podzielone,tak zeby widziec kto szybciej w czasie zrobil np.500 pieter
- mozliwosc np.rozpoczecia gry od 5 przyspieszenia,albo od 1,z tym ze to byla by opcja taka ze nie miala by powtorek,a jak tak to by kazdy wiedzial ze oszukuje.Chyba ze powstalby rozne swiatowe listy odpowiednie do kazdego poziomu.Taka opcja moze by sie nazywala,po prostu trening :idea:
- moze jeszcze opcja gry przez internet przeciwko innym.

Macie,inne ciekawe rzeczy co do Icytowera 1,3, :?: :idea:

Robee - 19 Czerwiec 2005, 19:15
Cytat:

Inne schodki mozesz edytowac Grabberem :D

LEO - 19 Czerwiec 2005, 19:35
JA sie kurde juz nie moge doczekac. :P
petr - 19 Czerwiec 2005, 19:59
Asef, wiekszosc Twoich pomyslow zostala wymyslona juz wczesniej... Np tryb treningowy zaproponowal pierwszy, o ile sie nie myle, mysio pys ^^
Neo - 19 Czerwiec 2005, 20:46
Asef napisał/a:
- mozliwosc np.rozpoczecia gry od 5 przyspieszenia,albo od 1,z tym ze to byla by opcja taka ze nie miala by powtorek,a jak tak to by kazdy wiedzial ze oszukuje.Chyba ze powstalby rozne swiatowe listy odpowiednie do kazdego poziomu.Taka opcja moze by sie nazywala,po prostu trening Idea

Powstal juz tak zwany RamboMod, ktory umozliwa skorzystanie z tej wlasnie funkcji.

O graniu w kilku juz sie nie bede rozpisywal, swego czasu stracilismy na to z Syoczkiem i innymi kupe czasu... wersji, pomyslow i rozwiazan mielismy od grzybka :) (hot-seat, internet, ghost chase, horse...)

Obecnie razem z Syo myslimy nad pewnym aspektem. Zobaczymy co z tego wyjdzie :) :wink:

Karciooz - 19 Czerwiec 2005, 20:55
Ja bym chcial tak :
- listy do nowych trybow (NML , UNML , JC2 , FML )
- zmiana modow w menu (Retro Tower , Pro Floor , Solid Flooritp. )
- automatyczne wysylanie highscorow na strone
- 100 typow schodkow ( zeby byla motywacja do dojscia do floor 10 000 )
- statystyki po grze (czas , liczba wcisniec kazdego klawisza , srednia predkosc )
- rozny soundtrack w zaleznosci od wysokosci floor i combo
-multiplayer
-wersja arcade ( bonusy )

Gdyby te zyczenia sie spelnily to IT bylby duuzo ciekawszy

Robee - 19 Czerwiec 2005, 21:02
Karciooz napisał/a:
liczba wcisniec kazdego klawisza

Jest takie cos...niezbedne do RRML floor ;)

petr - 19 Czerwiec 2005, 21:05
Chodzi o to, aby na funkcja byla dostepna z poziomu gry. Zeby dalo sie to sprawdzic bez wychodzenia do Windowsa.
Vinyanov - 19 Czerwiec 2005, 22:09
Karciooz napisał/a:
rozny soundtrack w zaleznosci od wysokosci floor i combo

Cos nowego! To bardzo ciekawy pomysl. :)

LEO - 19 Czerwiec 2005, 22:13
Karciooz fajne pomysly. :) :smile:

Ja napewno chcialbym:
-nowe nagrody
- to co Karciooz z tymi modami to byl by dobre

a reszta to juz obojetnie. :mrgreen:

petr - 19 Czerwiec 2005, 22:15
Vinyanov napisał/a:
Karciooz napisał/a:
rozny soundtrack w zaleznosci od wysokosci floor i combo

Cos nowego! To bardzo ciekawy pomysl. :)

Na to nie zwrocilem uwagi... Hm...
Cos jak w Milionerach, tak?...
Ciekawe, bardzo ciekawe...

[size=9px]Zwlaszcza dla osob takich jak ja, ktore graja bez jakiejkolwiek muzy czy dzwiekow ^^[/size]

Fayl - 20 Czerwiec 2005, 10:26
Robee napisał/a:
Cytat:

Inne schodki mozesz edytowac Grabberem n

Ale grabber ma bardzo malo przejrzysty interfejs. Jakby zrobic cos bardziej 'okienkowego', to mysle, ze wieksza liczba uzytkownikow by sie zachecila do tworzenia modow. :)

Robee - 20 Czerwiec 2005, 10:27
Mozna sie przyzwyczaic, ten interfejs jest nawet ciekawy :)
mattirab - 20 Czerwiec 2005, 18:36
Ja bym bardzo chcial nowe schodki, postacie i nagrody, no i moze tryb treningu oraz jakies inne, lepsze, moze dziwaczniejsze skoki, np. 6-7 pietrowe, a takze, aby na highscore bylo tez NML, UNML i jakies bardzo egzotyczne kategorie (CCC, RML combo) oraz slowniczek np. o histori IT, Harolda, Disco Dave,a i zasady wiekszosci nieoryginalnych trybow gry. :roll:
Asef - 9 Sierpień 2005, 11:04
Niewiemy co nas czeka w nowej wersji icytowera,musimy spokojnie poczekac :D

Neo napisał/a:

Powstal juz tak zwany RamboMod, ktory umozliwa skorzystanie z tej wlasnie funkcji.

Gdzie mozna sciagnac taki mod :?:

mattirab - 23 Sierpień 2005, 23:35
Skoro temat nie jest zamkniety, to chyba mozna pisac.
Schodki:
Trawa, ulica, wzgorza :lol:
Nagrody:
Perfect, excellent, wonderful :)

Robee - 24 Sierpień 2005, 08:28
Looool.... moj stary temat jeszcze przetrwal.... :lol:
petr - 8 Wrzesień 2005, 21:45
Temat postu: IcyTower 1.4 ;>
[size=9px]Jestem zbyt zachlanny? :wink: [/size]

Tradycyjnie, juz kilka dni po premierze nowego IT, czyjas pazernosc okazuje sie na tyle duza, ze odwaza sie napisac o nowym IT :D

Czego brakuje nam do pelni szczescia? - Czyli idealnego, full dopracowanego IT? :D
(Zerzniete ze strony)

1 listy wynikow NML * , UNML* czy FML * wewnatrz gry
2 licznik wszystkiego – ile razy gra zostala uruchomiona, ile juz godzin sie „przegralo”, ile razy Harold skoczyl itp.
3 edytor postaci /modow wbudowany w gre
4 tryb treningowy (przykladowo – od razu zaczynamy od 5 predkosci)

Punkty 1, 2 czy 4 bylyby nawet przydatne... Ale oczywiscie najwazniejsze jest...

5 wszelkiego rodzaju tryby multiplayer / online

(Niewtajemniczeni moga poczytac wszelkie tematy o przypuszczeniach dot 1.3... Tam wiele pomyslow bylo uzupelnianych ciekawymi screenami... I wogole ciekawe to no ;P)

Mysle ze wprowadzenie 5 punktu spowodowaloby ogromny wzrost popularnosci tej gry ;P

Daje ankiete - ciekawe co bedziemy o niej sadzic za rok, dwa...? [i jej wynikach ;P]

Robee - 9 Wrzesień 2005, 08:51
Heh, zaglosowalem na IT z bajerami :)
icy_man - 9 Wrzesień 2005, 17:59
Temat postu: Moze troche zmian?
Dlaczego 1.4? Moze czas na zmiane? Zamiast 1.4 to moze Icy Tower 2.1??
icy_man - 10 Wrzesień 2005, 10:05
Moze by umiescil koniec wiezy i ten tryb z 1.1 debug.me. Fajnie by bylo
Domia - 10 Wrzesień 2005, 10:11
Ja zaglosowalam na odpowiedz namber 2 :wink:
icy_man napisał/a:
Moze by umiescil koniec wiezy i ten tryb z 1.1 debug.me. Fajnie by bylo

Koniec wiezy :? ? A co to za zabawa jak sie wieza konczy :/ . A i ten tryb z debug.me jest beznadziejny, bo:
1) Jest beznadziejny
2) Co to za przyjemnosc grac tak jakby z kodami?
3) I tak sobie powtorki nie zapisalbys : p

PS

Jest taka opcja edytuj ;-p

mattirab - 10 Wrzesień 2005, 11:54
Tez zaglosowalem na dwojke, bo skoro dwie wersje wyszly raczej bez wiekszych zmian, to chyba kolejna tez taka bedzie, moze dadza nowe listy i arcade, ale wiecej chyba nie. :wink:
adam261 - 13 Wrzesień 2005, 17:00
zaglosowalem na numer 2
SaleiB - 18 Wrzesień 2005, 23:23
wg mnie jedyna rzecza ktorej mi tak bardzo brakuje w it to autozapisywanie powtorek z rekordami. jak bardzo by to uproscilo zycie! czlowiek nie musialby sie martwic tym ze nie zapisze swojego rekordu! no a tak to po stresie zwiazanym z pobijaniem rekordu trzeba jeszcze zachowac troche nerwow zeby nie nacisnac spacji dwukrotnie albo czegos innego glupiego nie zrobic ;)

a tak w ogole wyliczylem sobie ze it 1.4 ukaze sie okolo 1 wrzesnia 2007 :)

pozdr

Laura_x - 19 Wrzesień 2005, 22:37
o tak to autozapisywanie rekordow by bylo dobre, szeczgolnie w moim przypadku - ja prawie zawsze zapominam zapisac powtorke :cry: :P BTW, a skad Ci taka data wyszla :?: :P
Vinyanov - 20 Wrzesień 2005, 06:04
Pewnie jakis ciag-kontynuacja dat wyjscia 1.0, 1.1, 1.2, 1.2.1 i 1.3. Zadanie na intelekt. :wink:
Davo - 20 Wrzesień 2005, 08:42
soon: 1.3.1 :D
syo - 20 Wrzesień 2005, 13:43
Zgadza sie. Moze uda sie wrzucic tam pewna wazna zmiane, na ktora wpadlem. :>
Domia - 20 Wrzesień 2005, 14:46
Syo napisał/a:
Zgadza sie. Moze uda sie wrzucic tam pewna wazna zmiane, na ktora wpadlem.

Uuuu, a jaka to konkretnie zmiana :> ?

syo - 20 Wrzesień 2005, 14:49
Byc moze skonczy sie koszmar z zapominaniem badz przypadkowym niezapisaniem powtorek. :)
Vinyanov - 20 Wrzesień 2005, 15:09
No! Udogodnienie z dawna oczekiwane. :wink:
syo - 20 Wrzesień 2005, 15:10
Podkreslam - byc moze. :wink: Narazie padl pomysl, Johan jeszcze sie nie wypowiedzial :)
mattirab - 20 Wrzesień 2005, 17:00
Bardzo fajne, podobna funkcja byla w DSJ, bardzo przydatna :)
Karciooz - 20 Wrzesień 2005, 19:01
A mi sie tam wydaje ze juz sie wersji 1.4 nie doczekamy . Predzej chyba Johan udostepni nam kod zrodlowy . Ale to nie predzej niz w 2006 r . :)
SaleiB - 20 Wrzesień 2005, 21:26
Cytat:
BTW, a skad Ci taka data wyszla :?: :P

tak jak napisal viny jest to pewna prawidlowosc w dacie wyjscia wersji 1.2 i 1.3 :) . 1.2 wyszlo bodajze 12 wrzesnia 2003 , 1.3 wyszla 7 wrzesnia 2005 wiec teoretycznie jezeli peitz bedzie konsekwentny to 'wyda' IT 1.4 okolo 1-2 wrzesnia 2007 :P

Syo napisał/a:
Zgadza sie. Moze uda sie wrzucic tam pewna wazna zmiane, na ktora wpadlem.

Domia napisał/a:
Uuuu, a jaka to konkretnie zmiana ?

Syo napisał/a:
Byc moze skonczy sie koszmar z zapominaniem badz przypadkowym niezapisaniem powtorek.

hmm zdaje sie ze to ja na o wpadlem :? Ale mozliwe ze ten pomysl zrodzil sie jednoczesnie w kilku glowach, bo taka opcja jest dosc oczywista :) (i znana z DSJ :P )

pozdr

syo - 20 Wrzesień 2005, 22:48
Cytat:
hmm zdaje sie ze to ja na o wpadlem

Nie wpadles na to, by mozna bylo zmieniac docelowe imie w powtorce last_game.itr :)

petr - 20 Wrzesień 2005, 23:04
Autozapis - kiepskie wg mnie... Z docelowym imieniem... Mm.
Lepiej zablokowac mozliwosc wyjscia do menu / nowej gry bez zapisu (komunikat - "nie zapisales rekordu!" xD).

SaleiB - 21 Wrzesień 2005, 07:48
Syo napisał/a:
Nie wpadles na to, by mozna bylo zmieniac docelowe imie w powtorce last_game.itr :)

a to przepraszam :)

pozdr

Domia - 26 Wrzesień 2005, 18:56
A mi tak jeszcze przyszlo do glowy ( o ile juz ktos tego nie wymyslil), ze mogloby byc cos w stylu "pokazywacza" ile sie uzyskalo we wszystkich CCC (1,2,3,4,5) :wink: No bo wiadomo - czlowiek nie maszyna, na ktorym pietrze wyladowal podczas 'dryndania' (:wink:), mogl nie zauwazyc dokladnie i pomylic sie :wink: . Bylo by to dosc przydatne :P
syo - 26 Wrzesień 2005, 19:00
Domia napisał/a:
mogloby byc cos w stylu "pokazywacza" ile sie uzyskalo we wszystkich CCC (1,2,3,4,5) No bo wiadomo - czlowiek nie maszyna, na ktorym pietrze wyladowal podczas 'dryndania' (), mogl nie zauwazyc dokladnie i pomylic sie . Bylo by to dosc przydatne

ITRChecker zawiera taka opcje :)

SaleiB - 26 Wrzesień 2005, 19:13
hmm itr checker?? nie slyszalem o tym :?

pozdr

Domia - 26 Wrzesień 2005, 19:24
Syo napisał/a:
Domia napisał/a:
mogloby byc cos w stylu "pokazywacza" ile sie uzyskalo we wszystkich CCC (1,2,3,4,5) No bo wiadomo - czlowiek nie maszyna, na ktorym pietrze wyladowal podczas 'dryndania' (), mogl nie zauwazyc dokladnie i pomylic sie . Bylo by to dosc przydatne

ITRChecker zawiera taka opcje :)

SaleiB napisał/a:
hmm itr checker?? nie slyszalem o tym

pozdr

:shock: Ja tez, w zyciu... Coz to takiego jest :shock: ?

syo - 26 Wrzesień 2005, 19:29
Program do sprawdzania powtorek. :D
petr - 1 Październik 2005, 21:51
A skad go wziasc?

Jesli byl juz w 1.2 - nie rozumiem dlaczego nie bylo o nim mowy na forum. :/

Vinyanov - 1 Październik 2005, 23:10
Zdaje sie ze to to samo, czego Wiggin uzywa na swojej liscie?

Byl przez chwile na stronie JB. Jakiejs. Starej. I nieistniejacej.

teddi_bear - 14 Październik 2005, 13:59
koniec wiezy to pomysl do d...., co to za przyjemnosc?

w 1.4 przydalo by sie kilka nowych schodkow, popieram multiplayer, ale ciekawe by bylo, jesli mozna ustalac poziom trudnosci, np.
1. easy - prendkosc zmienia sie co 2 dzwonki
2. normal - tak jak jest
3. hard - przeskakuje sie co 2 prendkosci naraz
4. very hard - od razu 5 prendkosc
5. soft - ciagle przyspiesza, stoper nie istnieje, zatrzymuje sie na 5 prendk.

teddi_bear - 14 Październik 2005, 13:59
koniec wiezy to pomysl do d...., co to za przyjemnosc?

w 1.4 przydalo by sie kilka nowych schodkow, popieram multiplayer, ale ciekawe by bylo, jesli mozna ustalac poziom trudnosci, np.
1. easy - prendkosc zmienia sie co 2 dzwonki
2. normal - tak jak jest
3. hard - przeskakuje sie co 2 prendkosci naraz
4. very hard - od razu 5 prendkosc
5. soft - ciagle przyspiesza, stoper nie istnieje, zatrzymuje sie na 5 prendk.

Kunio - 21 Październik 2005, 20:47
Najbardziej chcialbym aby byl multiplayer :D
Laura_x - 21 Październik 2005, 20:48
o tak, multiplayer by sie tu przydal ;) wtedy to by wiecej ludzi zaczelo w IT grac ;) a Wy jak sadziscie :?: :P
Kunio - 21 Październik 2005, 20:50
Ja bym ciagle rypal :D
I by latwiej sie tournamenty robilo przez internet :D

Laura_x - 21 Październik 2005, 22:41
floor - 498 xD pobilam swoj rekord AZ o jedno pietro :? gdybym sie nei zagapila to bym miala ponad 500 :P
Kunio - 22 Październik 2005, 08:45
Chyba nie tu napisalas 8)
Laura_x - 22 Październik 2005, 12:59
sorx :P nie patrzylam , gdzie to pisze :P cala ja :P ostatnio jestem zakrecona totalnie :P :P
Icy - 29 Październik 2005, 16:36
Ja by m chcial;
Nowe rekordy,postacie,schodki,troche lepsza grafike

Domia - 29 Październik 2005, 17:47
Icy napisał/a:
Ja by m chcial;
Nowe rekordy,postacie,schodki,troche lepsza grafike

Sorry, ale nie bardzo zrozumialam...
Nowe rekordy - sam pobijasz
postacie - sciagasz z netu
schodki - mozesz sam zrobic
lepsza grafika - ? ... ?

Laura_x - 29 Październik 2005, 20:09
a po co lepsza grafika, jak wiadomo, ze praktycznie co drugi i tak gra na Retro Tower :P
Asef - 6 Listopad 2005, 12:22
Ja zaglosowalem na Tak, z multiplayer'em, online i bajerami
karolziom - 8 Listopad 2005, 16:23
Za glosowalem na 1.4 z multiplayer i bajerami ale chyba nie potrzebnie bo raczej nic sie nie zmnieni.
Jankov - 16 Listopad 2005, 15:18
Fajnie by bylo gdyby robilo AutoSave powtorek kiedy masz np najwyzszy floor albo combo . To by bylo dobre
kamil_r - 17 Listopad 2005, 18:57
icy_man napisał/a:
Dlaczego 1.4? Moze czas na zmiane? Zamiast 1.4 to moze Icy Tower 2.1??

Zgadzam sie z icy - man !!! :razz: :razz: :razz: !!!

petr - 17 Listopad 2005, 23:34
Mysle ze cyferka '2' wejdzie dopiero razem z multiplayer'ami - wtedy bedziemy mieli dwa IT jak to z wieloma grami jest...
Zastanawiam sie tylko, ze jest na to szansa...

TomekM. - 18 Grudzień 2005, 12:59
fajnie by bylo gdyby byla opcja "horizontal mode" albo "falling mode" :razz: :razz: :razz:
Asef - 19 Styczeń 2006, 23:43
Byc moze przez te spowalnianie powstanie nowa wersja icytower 1,4 -tak mysle :wink:
SaleiB - 20 Styczeń 2006, 13:17
ja mysle ze powsatnie wersja 1.3.2 (ciekawe skad mam to przeczucie :grin: )

pozdr

Laura_x - 20 Styczeń 2006, 13:39
Sal no ciekawe masz przeczucie, bo ja mam takze tkaie samo :lol: ale i tak nie wykluczam mozliwosi ze pozniej powstnaie wersja 1.4 :lol:
Kubus - 4 Luty 2006, 13:45
Ja dalem ze jak wyjdzie to bez wiekszych zmian oczywiscie 1,4 . Mysle ze wieksze zmiany nadejda wtedy kiedy bedzie cyferka 2 a nie 1 - tak jak juz to ktos mowil wczesniej .
A co to tego czy 1.3.2 czy 1.4 to troszke mysle ze bardziej moze byc 1.4 bo po tych aferach ze spowalnianiem to tak bardziej mi pasuje zeby zrobic nowa wersje , ale tej 1.3.2 tez nie wykluczam , wiec wlasciwie nie wiem ale bardziej stawiam na ta 1.4 .
A jak to bedzie naprawde to sie dopiero przekonamy ;) .

catek - 8 Luty 2006, 23:54
karolziom napisał/a:
Za glosowalem na 1.4 z multiplayer i bajerami ale chyba nie potrzebnie bo raczej nic sie nie zmnieni.

Tak mysle ze malo sie zmieni, ale moze multiplayer bedzie, 50% bedzie i 50% nic sie nie zmieni praktycznie :mrgreen:

Laura_x - 9 Luty 2006, 15:47
a czy nie powinno sie zmienic nazwy topicu na IT "1.3.2" lub ten topic zamknac?
petr - 9 Luty 2006, 22:39
Nie.

1. IT 1.3.2 to tylko IT bez spowalniania - wiec jeszcze niezbyt nowa wersja...
2. Pamietaj ze byc moze jednak byc moze 1.3.2 bedzie sie nazywalo 1.4 - wtedy oczywiscie zmienimy wersje tematu na IT 1.5, bo oczekujemy wciaz wiekszych zmian.

Laura_x - 10 Luty 2006, 13:41
a no chyba ze tak :wink: tak sie tylko pytalam, bo po prostu te mozliwosci nie wpadly mi do glowy ;)
adamou - 17 Luty 2006, 18:28
Jak juz ktos bendzie mial IT 1.4 to niech mi przesle na e-mail'a :D
mattirab - 17 Luty 2006, 19:55
Ale jakiego maila, to juz nie podasz, co? Ale proponowalbym obserwowac www.freelunchdesign.com i www.icy.pl/newsy.php , bo watpie, by ktos byl zainteresowany.
Reast - 18 Luty 2006, 13:17
Muglby ktos wyslac mi na maila morfeusz197@o2.pl icy tower v 1.3
N3T - 18 Luty 2006, 13:52
Reast, sciagniej se stad , a path stad.
catek - 18 Luty 2006, 16:38
a wlasciwie ten patch to do katalogu z gra wklejamy ale dokladnie wie ktos gdzie? :?
petr - 19 Luty 2006, 12:31
catek - uwazasz ze to odpowiedni temat na takie pytanie?
Odpowiedz znajdziesz w FAQ w pomocy
Odpisanie catkowi lub "dzieki" = warn

adamou - 19 Luty 2006, 16:20
najprawdopodobniej doczekamy sie IT 1.4
adamou - 19 Luty 2006, 16:23
Wersja IT 1.4 mogla by byc z nowa muza np. hiphopowa lub jakiec techno czy cos tam...
SaleiB - 19 Luty 2006, 16:55
wg mnie ta muza jest genialna (zwlaszcza ta w menu glownym :D ) i nie ma jej co zmieniac. zreszta chyba mozna sopbie zmienic muzyczkie w pliku data.dat, ale nie wiem dokladnie gdzie

pozdr

Dominik (Bobi) - 20 Luty 2006, 01:40
muzyke zosawcie w spokoju. :D ona jest i bedzie :P
Laura_x - 20 Luty 2006, 12:02
kolejny rekord w odswiezaniu tematu :P jak widac, doczekamny sie kolejnej wersji hehe to dobrze :P
mattirab - 20 Luty 2006, 18:03
Muzyke mozesz zmienic w postaci. Ja tez uwazam, ze ta, co jest, to jest dobra, ale za hip hop'em nie przepadam.
adamou - 2 Marzec 2006, 19:49
jest temat o IT o wersii 1.4 teraz nie :!: wiemy czy ona sie :!: ukarze :?:

... ... fajna muza w IT 1.4 i nowe ludziki, skiny, itp. ... :!:

Buc - 2 Marzec 2006, 19:58
Ja zaglosowalem na to ze sie doczekamy ale nic szczegolnego sie nie zmieni. Jaki byl IT na poczatku taki jest dla mnie teraz (moze poza paroma szczegolami). Ale wyrabiscie by bylo jakby byl tryb Multiplayer w sieci z rodzajami walk: wyscig do okreslonego miejsca,na kombo,na wysokosc,na spychanie badz ucieczke(postacie sie popychaja i ktora zostanie na wiezy ostatnia wygrywa) Nie byloby podzialu ekranu. Graloby sie normalnie tylko ze obok ciebie by kickala jeszcze jedna postac. AAAAAAAle by bylo super! Wtedy IT wyparlby nawet CS-a :wink: .
petr - 3 Marzec 2006, 18:13
Buc napisał/a:
Wtedy IT wyparlby nawet CS-a

Co na to Syo? ;)

Ale mysle, ze IT jako zrecznosciowka platformowa nigdy nie pokona strzelanki - i to takiej jak CS ;]

Buc - 3 Marzec 2006, 18:33
petr napisał/a:

Ale mysle, ze IT jako zrecznosciowka platformowa nigdy nie pokona strzelanki - i to takiej jak CS ;]

Ty chyba nie wiesz ilu jest na swiecie Arkadowcow wychowywanych na Komodorkach i Amigach i jaka maja sile przebicia :wink: .

killer55 - 11 Kwiecień 2006, 15:00
Temat postu: a co byscie jeszcze chcieli?
Ja osobiscie chcialbym,ze by byl:

- Multiplayer
-tryb treningu
-wiecej modow
-wiecej schodkow i lepsze napisy

To wszystko. :D

killer55 - 11 Kwiecień 2006, 15:09
Moze takie inne schodki:
Ze niektore przesuwaja sie.:)

Napisy.. yyy... no np. EXCELLENT, ale moze wiekszosc jest ok. :P

Jacob - 11 Kwiecień 2006, 15:18
killer55 napisał/a:
Moze takie inne schodki:
Ze niektore przesuwaja sie.:)

Napisy.. yyy... no np. EXCELLENT, ale moze wiekszosc jest ok. :P

Wez czlowieku nie odkopuj starych tematow. Radze poczytac regulamin, w przeciwniym razie bedzie warn. (tak mysle).

Dominik (Bobi) - 11 Kwiecień 2006, 15:49
mamy nowego archeologa :)
Dominik (Bobi) - 11 Kwiecień 2006, 15:51
hmm. jak grsz to caly czas trenjesz :) a moda mozesz sobie sam zrobic i pozmieniac schodzki oraz napisy :)
Devlin - 12 Kwiecień 2006, 13:41
W sumie jest ok ja nic bym nie zmienil. Dobrze jest jak jest trzeba grac, a nie dyskutowac.
Devlin - 12 Kwiecień 2006, 13:42
Wszystko jest ok nic bym nie zmienil.
Kubus - 12 Kwiecień 2006, 18:45
Ja w sumie tez nie narzekam , sciagnalem pare modow i mi sie dobrze gra . Jedyne co moglo by byc to typ treningu i powiedzmy ten multi player , noi moglo by byc troche wiecej modow . To tyle ... ;)
catek - 12 Kwiecień 2006, 19:12
MULTIPLAYER i pare serwerow tak, ale TRYB TRENINGU? nie rozumiem za bardzo, poniewaz jak grasz to albo zwyczajnie czyli praktycznie TRENING lub przeciwnie na jakies Mistrzostwa. Wtedy multiplayer przydalby sie z pewnoscia. Podsumuwujac:

Multiplayer: TAK
Tryb Trenignu: NIE
Wiecej modow: NIE
Inne schodki i napisy: NIE
Brak spowalniania: TAK

I ogolnie cos nowego bo wszystkie wersje sa takie same a pewnie Johan Peitz meczyl sie kilkanascie miesiecy i po co to komu? :)

killer55 - 12 Kwiecień 2006, 21:36
No tak, ja czekam na ta nowa wersje sobie tak marze ze bedzie z bajerami, online,
tryb "kariery 8) " ze masz za zadanie wskoczyc na jakies tam pietro albo zbobyc jakas ilosc punktow... :shock:

catek - 12 Kwiecień 2006, 21:45
killer55 napisał/a:
No tak, ja czekam na ta nowa wersje sobie tak marze ze bedzie z bajerami, online,
tryb "kariery 8) " ze masz za zadanie wskoczyc na jakies tam pietro albo zbobyc jakas ilosc punktow... :shock:

a ja mysle ze malo sie zmieni, a autor gry w ogole nie bedzie informowalem o wydaniu Icy Tower-a, pewnie bedzie za pare miesiecy :P

Dominik (Bobi) - 12 Kwiecień 2006, 22:01
heh. i po co to mowiles drugi raz jak juz ktos to powiedzial :|
moim zdaniem IT mogloby sie zatrzymac na wersji 1.3.2/1.4/2.0 bo wtedy by bylo wszystko ok nic dodac nic ujac. chyaba ze znowu by byl jakis blad to wtedy tak :)

mattirab - 13 Kwiecień 2006, 09:06
Chcialbym jakas duza zmiana. Np. z 1.1 na 1.2 byla mozliwosc zapisania powtorek, robienia modow (juz na pewno) i duuuuzo wiecej nagrod i schodkow. W 1.4 (2.0) moglabybyc kolejna jakas duza zmiana (na lepsze).
Dominik (Bobi) - 13 Kwiecień 2006, 11:38
czyli znowu dodatkowe schodki i nagrody, i jeszcze nowe bajery przy odtwarzaniu powtorek ;)
Kubus - 13 Kwiecień 2006, 21:35
Mogly by byc nowe schodki i napisy . Ale rownie dobrze i nie musialy by byc , jednakze jakby byly to bylo by milo . Glosuje ze powinny byc .
Laura_x - 14 Kwiecień 2006, 10:41
a mnie tam wszystko jedno, czy beda nowe schidki i napisy, bo i tak gram na modzie Retro Tower :) wqiec nowych schodko raczej nie widze ;p
Winius - 28 Styczeń 2007, 12:29
Temat postu: Ogólne założenie i zmiany...
Witam jestem nowym userem:Teraz tak:

Było wiele tematów na temat zmian w icy towerze od groma i trochę.
Ale ja mam własne propozycje dotyczące zmian

1.Nowe schodki (Lustrzane,Metalowe(jak na budowach mają),Ulica,W kształcie mieczy.
2.Jeżeli chodzi i napisy to: Exellent,Cool!!! itp.
3.Zmiany w menu sa zbędne,ale przydała by sie Historia icy towera w opcjach w menu.
4.a w opcjach gry czyli "Game options" można by bbyło zrobic opcje wyświetlania FPS-ów
5.Edytor postaci i modów tylko dla maniacków się nadaje ale może byc.
6.co w wieży? (moim zdnaiem wieże należało by "pożeszyc" a licznik kombo postawic po prawej stronie).
7.Konie wieży?? Nie wieża nie ma końca, w wieży można by było wstawic OKNA i PAJĘCZYNY, tak dla klimy.

A i nowa wersja icy towera nazywała by się poproistu icy tower 1.4 ->
To wszystko :D 8) :!: :roll: :)

Vinyanov - 28 Styczeń 2007, 16:58
Temat postu: Odp: Ogólne założenie i zmiany...
Witaj! Głos krytyki. ;)

Winius napisał/a:
1.Nowe schodki (Lustrzane,Metalowe(jak na budowach mają),Ulica,W kształcie mieczy.
2.Jeżeli chodzi i napisy to: Exellent,Cool!!! itp.
3.Zmiany w menu sa zbędne,ale przydała by sie Historia icy towera w opcjach w menu.

Może mody? Nowe schodki, nowe nagrody, ze stworzeniem tych nie ma problemu. Co do historii Icy Tower, ją też można wszczepić w grę za pomocą moda. John Beak umieścił chyba coś podobnego w ekranie Instructions... ;)

Cytat:
4.a w opcjach gry czyli "Game options" można by bbyło zrobic opcje wyświetlania FPS-ów

Debug/Fun Mode.

Cytat:
5.Edytor postaci i modów tylko dla maniacków się nadaje ale może byc.

Faktycznie przydałyby się. Edytor postaci mógłby być prostą aplikacją. Cztery operacje na krzyż: rysowanie klatek, wstawianie klatek z zewnętrznego pliku, odczyt, zapis. Z edytorem modów byłoby więcej kłopotu, ale ten pomysł podsunął mi inny:

Kompozytor modów. Gracz przygotowywałby w pliku tekstowym listę grafik, które chciałby pobrać z poszczególnych modów: zegar z Matrix Mod, ściany z Derelict, nagrody z jeszcze innej modyfikacji (np. twojej), reszta z Retro. Odpowiedni program przed uruchomieniem Icy Tower otwiera pliki poszczególnych modów, wyciąga z nich żądane grafiki i przygotowuje z nich nowy, tymczasowy mod na użytek tej jednej gry.

Cytat:
6.co w wieży? (moim zdnaiem wieże należało by "pożeszyc" a licznik kombo postawic po prawej stronie).

Na szerokość wieży nie wpłyniesz, chyba rozdzieczością, ale licznik da się przenieść.

Cytat:
7.Konie wieży?? Nie wieża nie ma końca

Na tę zmianę nie licz. ;)

Cytat:
w wieży można by było wstawic OKNA i PAJĘCZYNY, tak dla klimy.

Derelict Tower. ;)

Winius - 29 Styczeń 2007, 14:48
Temat postu: Odp: Ogólne założenie i zmiany...
Tak tak wszystko przez mody, a jak wprowadzacie te zmiany do icy towera jakimś specjalnym programem czy grzebecie w plikach gry?
Winius - 24 Luty 2007, 19:16
Temat postu: Odp: A co byscie jeszcze chcieli??
Asef napisał/a:

Dobrze by bylo gdyby w nowej wersji bylo: 8)
- czas grania(wyswietlane po zakonczeniu gry)
- lista nml,umnl,jc2,itd
- mozliwosc zrobienia sobie mistrzostw:np kilku graczy,albo z samym komputerem
- pokaz kilku powtorek jednoczesnie,specjalnie podzielone,tak zeby widziec kto szybciej w czasie zrobil np.500 pieter
- mozliwosc np.rozpoczecia gry od 5 przyspieszenia,albo od 1,z tym ze to byla by opcja taka ze nie miala by powtorek,a jak tak to by kazdy wiedzial ze oszukuje.Chyba ze powstalby rozne swiatowe listy odpowiednie do kazdego poziomu.Taka opcja moze by sie nazywala,po prostu trening :idea:
- moze jeszcze opcja gry przez internet przeciwko innym.

Macie,inne ciekawe rzeczy co do Icytowera 1,3, :?: :idea:

Popieram w morde

Winius - 24 Luty 2007, 19:33
Temat postu: No to jak w końcu będzie??
No to kiedy będzie nowa wersja i jakie zmiany przyniesie: wielu ludzi chce to i to i to i tamto.Musielibyśmy robic dla każdego osobną wersję IT.(wiem że to już któryśset temat poruszający wątek"Co nowego będzie" Ale można by było zr0bic POŻĄDNĄ wersję, 'Raz a dobrze"

Poprostu zróbcie tak:
Grafika:
-Bez Zmian
Tryby gry:
-Tryb treningu w ,którym można zmienic se prędkosc itd.(jak to trening)
-Tryb "Fight PC" Czyli tak jest np: 3 graczy 1 P , 2P , 3P skacząc sobie i jeżeli np: 1 P wyskoczy tak wysoko że reszta znajdzie się poza polem widzenia to odpadają|| coś w tym stylu.
Postacie:
-Żeby nikt nie męczył się ze ściąganiem proponuje wrzócic z 20 postaci na dobry początek.
Schodki:
-Nowe jakie chcecie.
W opcjach:
-Taka opcja jak"Select Speed" czyli od jakiego przyspieszenia zaczac.
-Historia IT
-Opcje np: po jakiej stronie wskaźnik, czy wyświetlac FPS ...

Co do edytorów to mogą byc

A to wszystko w standardowym normalnym modzie bez zadnych experymentów.

:D :D :D :D

Artur - 25 Luty 2007, 17:02
Temat postu: Odp: No to jak w końcu będzie??
Schodki są przecież w modzie. :P
Winius - 25 Luty 2007, 17:06
Temat postu: Odp: No to jak w końcu będzie??
Artur napisał/a:

Schodki są przecież w modzie. :P

Tja. Ale te standardowe znikają, mnie chodzi o takie nowe po tych starych(patrz tęczowe) i to bez żadnych modów.

Adi - 6 Marzec 2007, 13:48
Temat postu: Icy Tower z 3D?
Trzymajcie kciuki! :roll: Może jeszcze być IT 3D !!! :D
syo - 6 Marzec 2007, 16:58
Temat postu: Odp: Icy Tower z 3D?
"Prędzek skończy się produkcja Icy Towera"? O_o

Nie będzie Icy Tower 3D, niestety muszę Cię zmartwić ;)

FOX - 24 Październik 2007, 11:09

"Nie będzie Icy Tower 3D"

Ja uważam, że nie powinien być. Zwłaszcza, że grafika 3D może już wymagać sterowników typu DirectX.
A oto Style, których się spodziewam, jeśli wyjdzie "Icy Tower" 1.4:
1. SCORE - znasz to.
2. FLOOR - też znasz to.
3. COMBO - też wiesz, co to jest.
4. N00b - Też wiesz, co to jest.
5. Rush Timer - prędkość jest od początku maksymalna. Spróbuj na tym utrzymać się jak najdłużej.
6. QUICK FLOOR - prędkość jest od początku maksymalna. Spróbuj wejść najwyżej, jak tylko zdołasz.
7. SPRINT FLOOR - ekran przesuwa się razem z graczem. Wejdź na szczyt wieży najszybciej, jak potrafisz.

Do tego ostatniego trzeba ustawić wysokość wieży, po której się skacze (liczba pięter w stylu SPRINT FLOOR powinna być ignorowana w stylach wspinaczki na niekończącą się wieżę (SCORE, FLOOR, COMBO,N00b, RUSH TIMER, QUICK FLOOR))

Każda wieżą do stylu SPRINT FLOOR musi mieć przynajmniej 2050 pięter wysokości. Wieże o niższej liczbie pięter lub nieustalonej będą ignorowane w tym stylu

Tryb MultiPlayer: wystarczy Alternative, co pozwala na grę najwyżej 30 graczy na jednym komputerze. Ten, kto będzie mieć lepszy wynik, wygrywa.

Tryb Online nie musi być konieczny.

FOX - 31 Październik 2007, 08:51

Ja bym z ankiety wybrał opcję piątą. Stare i nowe schodki i stare i nowe napisy. W końcu trzeba mieć na czym potrenować przed turniejem.
syo - 31 Październik 2007, 16:44

A ja bym dodał do tego nieodświeżanie bardzo starych tematów. ;)
FOX - 1 Listopad 2007, 09:22

Z tym trybem "Fight PC" to ja mam lepszy pomysł, Winius. Gracze grają ze sobą tak, że każdy ma swoją kolej. Mierzą sie w jednej kategorii i, gdy ostatni już zakończy swoją grę, to wygrywa ten z nich, kto osiągnął lepszy wynik.
Zamiast schodków można pomyśleć o nowej wieży. Może by tak jakiś wybór wieży wbudowany w grę? Wtedy w modach można by było zmienić tylko interfejs, bo wieżę można byłoby i tak wygrać. A miejsce na tryb przeżycia też by sie przydało.

mattirab - 1 Listopad 2007, 10:09

FOX napisał/a:
Winius

On już od dawna nie zagląda na forum... chyba to widać po ilości postów i dacie tego poprzedniego...
FOX napisał/a:
Może by tak jakiś wybór wieży wbudowany w grę? Wtedy w modach można by było zmienić tylko interfejs, bo wieżę można byłoby i tak wygrać. A miejsce na tryb przeżycia też by sie przydało.

Nie za dużo tego? Chociaż takie "levele" mogłyby być ciekawe... a co do wyboru rodzaju wieży, to jest ITMS... (Icy Tower Mod Switcher)

mattirab - 1 Listopad 2007, 10:19

No, dokładnie. Zamykam.
Polucjant - 10 Styczeń 2008, 10:21
Temat postu: Re: A co by?cie jeszcze chcieli??
mateczko napisał/a:
a ja bym chcial gre na 2 graczy i przez internet :roll:

A Ja chciałem zawsze "Gwiazdkę z nieba" :mrgreen: .. ale tak naprawde chcem mieć floora 1000 na icy towerze :roll:

rakieta - 9 Luty 2008, 09:58

a ja chcialbym byc swietny w icy tower :mrgreen: :mrgreen:
Gościu - 9 Luty 2008, 10:00

ja też, i chciałbym zrobic postać super froga tyle że to by mi zajęlo chyba caly dzień
Basudek - 12 Maj 2008, 16:09

Nowe schodki i nagrody.
kamyk - 19 Grudzień 2008, 20:11

Cytat:
na lodowych schodkach Harold bedzie sie slizgal, albo na ceglanych - kawalek schodka bedzie sie zawalal po dluzszym staniu na nim... albo na chmurkowych czasami Harold po prostu bedzie przez nie przelatywal -> mozna wytlumaczyc to ghost floorem :wink:

Niezłe Domia,popieram cię ;-)

icek551 - 28 Czerwiec 2010, 11:02
Temat postu: ICY TOWER 2
ICY TOWER 2 Założymy? :mrgreen:
luki1025 - 28 Czerwiec 2010, 11:39

Co? Jaja se robisz? Jeszcze nie powstało IT 1.5, a poza tym Johan mówił, że nie ma zamiaru pisać IT 2. A tak btw, jak chcesz "założyć" IT? :mad:
Vinyanov - 28 Czerwiec 2010, 12:57

...się, że powstanie? Nie, nie ja przynajmniej. Daję takiej ewentualności może... 1/50 czy 1/100 szans (chociaż czy przypisywanie rzeczywistym zdarzeniom prawdopodobieństwa ma w ogóle jakikolwiek sens? może nasze poczucie, że jest to możliwe jest tylko złudzeniem, iluzją?). A i w takim wypadku mówiłbym nie o Icy Tower 2.0, ale 1.5.

...grupę użytkowników-programistów mającą na celu napisanie Icy Tower 2? Nie. Jeśli nawet ktoś tego dokona, to będzie to raczej pojedyncza osoba, a nie grupa.

...że powstanie, aby pofantazjować na temat tego, jak by wyglądało? Hm. W razie jego powstania społeczność ożyłaby chyba trochę...

Tak czy inaczej, witaj na forum, icek (to skrót od Izaak, nie? jeśli tak, to kto by pomyślał, że to właśnie ono jest najbardziej Icy Towerowym imieniem... :) ). :)

IcyMasterCheat - 19 Lipiec 2010, 11:10

Po co nam IT 2 jak IT 1.4 jest świerze. :mrgreen: