| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Galeria postaci i modów - [mod] Retro Tower
Vinyanov - 11 Grudzień 2004, 17:03 Temat postu: [mod] Retro Tower [size=9px]Wskrzeszam temat - poprzedni watek wcielo przy padzie zer0/Sferahostu.[/size]
Musze was zapytac, czy wam tez - kiedy gracie na RT - gra spowalnia o mniej wiecej 10%?
Po dluzszym okresie grania bez modow postanowilem przerzucic sie na Retro i jak na razie wszystkie gry zakonczyly sie smiercia przez zbyt powolne wybicie (z powodu przyzwyczajenia do szybszej gry)... A nie chcialbym grac w takim zwolnionym tempie tak dlugo, az moje odruchy przyzywczaja sie do zmienionej predkosci...
Gdyby to byl tylko moj problem mialbym wiecej nadziei na rozwiazanie problemu.
[size=9px]Edit: No wlasnie. 350 FML dzieki totalnemu niewyczuciu odbicia. [/size]
[size=9px]Edit II: FML 372. Moze odinstalowac? [/size]
kishony - 11 Grudzień 2004, 17:23 Temat postu: Retro Tower Tak. Mi tez spowalnia, ale ja na RT gram caly czas, odkad tylko mod ten pojawil sie na moim dysku, wiec zdazylem sie juz przyzwyczaic. Mam nawet wrazenie, ze teraz jest nieco latwiej.
syo - 11 Grudzień 2004, 19:37 Temat postu: Retro Tower Zamierzeniem RT w zadnym wypadku nie bylo spowalnianie gry, bylo nim ulatwienie widocznosci. Ale coz, tak tez moze byc
Pracuje nad nowa wersja RT. Pozmieniam co sie tylko da
Vinyanov - 11 Grudzień 2004, 19:41 Temat postu: Retro Tower
| Syo napisał/a: | Pracuje nad nowa wersja RT. Pozmieniam co sie tylko da |
A ja wlasnie przed godzina postanowilem popracowac nad nowa wersja Matrix Moda.
[size=9px]Mam juz pomysl na jeden fajny (przynajmniej w mojej wyobrazni) bajer. [/size]
syo - 6 Styczeń 2005, 11:41 Temat postu: Retro Tower Retro Tower poprawione!
Poprawki:
* zmiana napisu tytulowego
* zmiana glowy Harolda
* usuniecie tla
* pozbycie sie kolorowych schodkow (zarowno tych w grze jak i tych w replayach )
* zmiejszenie wysokosci schodka o 1 piksel
* pojawienie sie zwyklych napisow zamiast wielkich rewardow
->Retrotower v.1.1 <-
devastator - 6 Styczeń 2005, 13:50 Temat postu: Retro Tower -brak zegara
-zbyt jaskrawe schodki
oprocz tego cudo
mam jeszcze pytanie co do tej szybkosci, skoro gra zwalnia te 10%, a obrot zegara dalej trwa 30 sekund, to jakby wygladala taka powtorka w 'normalnym' modzie
EDIT: pierwszy rekord, WM 39
syo - 6 Styczeń 2005, 14:07 Temat postu: Retro Tower
| Cytat: | | mam jeszcze pytanie co do tej szybkosci, skoro gra zwalnia te 10%, a obrot zegara dalej trwa 30 sekund, to jakby wygladala taka powtorka w 'normalnym' modzie |
Gra zwalnia o 10% jesli nie mniej, wtedy obrot zegra trwa 10% dluzej, czyli 32-33 sekundy . RT jest normalnym modem, kompatybilnym z IT
devastator - 6 Styczeń 2005, 14:12 Temat postu: Retro Tower dziwne... dla upewnienia mierzylem 3 razy - 30.6, 30.5, 30.5
moze to wina mojego superszybkiego Celerona 333
domaz - 6 Styczeń 2005, 16:03 Temat postu: Retro Tower
| Syo napisał/a: | Retro Tower poprawione!
Poprawki:
* zmiana napisu tytulowego
* zmiana glowy Harolda
* usuniecie tla
* pozbycie sie kolorowych schodkow (zarowno tych w grze jak i tych w replayach )
* zmiejszenie wysokosci schodka o 1 piksel
* pojawienie sie zwyklych napisow zamiast wielkich rewardow
->Retrotower v.1.1 <- |
DZieki SYO na ciebie zawsze mozna liczyc Mam nadzieje ze teraz jak dojde do tysiaca to nie dostane juz pikawy serca bo nie bede o tym wiedzial:P JESZCZE RAZ WIELKIE THX
EDIT : Mozecie zapodac postacia ktora najlepiej sie gra na tym modzie? TZX
EDIT2: Po pierwszej grze uznaje ze ta wersja jest "szybsza" od poprzedniej. Nie wiem moze to moja wyobraznia ale tu jakos Harold szybciej lata:)
EDIT3 : Hmmmm 2 gra i 1013 floor.... ja chyba podswiadomie wiem ze przekraczam tysiac i po prostu przestaje skakac. Nic mi juz nie pomoze. Bylem chyba z 10 razy w zyciu powyzej 1000 i moj rekord to 1050... N/C
kishony - 6 Styczeń 2005, 18:55 Temat postu: Retro Tower
| Cytat: | | Retro Tower poprawione! |
no, no.. pierwsza gra i combo 555. chyba zaczynam lubic tego moda
jurko kiler - 8 Styczeń 2005, 19:27 Temat postu: Retro Tower Nowa wersja Retro Towera ukazala sie ledwo 2 dni temu - a juz doczekala sie "unowoczesnia"
przedstawiam wam RePRO Tower lub Retro Dark Tower:
kliknij tutaj
lista zmiani poprawek
- usunieto pojawiajacy sie sie licznik comba
- zoptymalizowano reszte zbednych rzeczy (jak np. zegar)
- usunieto sciany
- zmieniono kolorystyki strzalki oraz napisow: Game over & High Score
- zmieniono fonty na stronie glownej
Uwaga
Jak donosi beta-tester czyli Syo - przy PolishBoyu schodki zmieniaja sie w glutowe - dla pelnego efektu nalezy zmienic postac lub tez zmienic palete w/w postaci na standartowa [size=9px]To jest plotka, jakiegos zlego moda sciagnalem - syo[/size]
oto male skrinszoty jak powinna wygladac gra w calej okazalosci:
skrin nr 1 skrin nr 2
skrin nr 3 skrin nr 4
niestety skriny strasznie powoli sie wczytuja
petr - 8 Styczeń 2005, 20:32 Temat postu: Retro Tower Sciagnalem, zobaczylem i... wywalilem Wielkie sory jurko za brutalnosc, mod jest naprawde bardzo dobry, ale nie dla mnie - nie widac na nim, gdzie sa sciany... i kilka razy zdazylo mi sie przeleciec przez schodek... Myslalem ze sie odbije ale nie udalo sie... Grzebalem kiedys w paru datach, ale nie pamietam czy daloby sie zrobic jakies cieniutkiej kreski przy scianach...? Jesli kojarze dobrze sciany skladaja sie z takich malych prostokatnych obrazeczkow... Zlozonych jak klocki... wiec nie daloby sie po bokach 1px-owe kreski dac? on jest naprawde dobry, lepszy od RT bo jest... po prostu dark Taaak, wiem ze jestem wybredny
domaz - 8 Styczeń 2005, 20:43 Temat postu: Retro Tower Co do DRT naprawde bardzo fajny mod ale wydaje mi sie ze jest jeden blad. Mianowicie ten licznik combo ze zmieniona czcionka za bardzo przykuwa uwage podczas gry...przynajmniej moja uwage:) I nie moge sie tak dobrze skupic. Ponawiam swoje pytanie jaka jest najlepsza postac do RT/DRT
Kubu? Biel@nek - 9 Styczeń 2005, 14:54 Temat postu: Retro Tower Dla mnie najlepszym modem jest RT ale z jednym szczegolem...
-Bardzo wazna przydatna opcja jest taka , ze gdy harold znika z ekranu (jest nad nim) to wystaje kreseczka ktora pokazuje nam w jakim miejscu jest harold! jezeli chodzi o combo to moge dac glowe ze wyniki bede o niebo lepsze. W moim wypadku to polowa gier combo konczy sie zlym odbiciem od sciany przez to ze po prostu nie widze harolda!! Nie wiem jak we floor . co o tym myslicie?
A na tej kresce jeszcze powinien byc wskaznik na jakiej wysokosci jest harold i kiedy spowrotem wroci do gry (spadnie na widoczny obszar) Moze to byc tak , ze kreska bedzie koloru X a wysokosc harolda bedzie Y jak kreska bedzie cala X to harold jest na ekranie . Gdy harold wyleci za ekran jak bedzie sie wznosil kreska bedzie coraz badziej Y a jak zacznie spadac to bedzie coraz mniej Y jak za "sekundeczke" bedzie go widac to bedzie kreska juz prawie cala X . troszke zamieszalem ale nic chyba zrozumieliscie Moim zdaniem to swietny pomysl
Co o tym myslicie??
POZDRO !!
tajek - 9 Styczeń 2005, 16:18 Temat postu: Retro Tower Wydaje mi sie ze tak jest troche lepiej
syo - 9 Styczeń 2005, 21:49 Temat postu: Retro Tower Tajek - jest swietny!
Mamy wiec trzy wersje i niech tak juz pozostanie:
Retro Tower v.1.1 - pierwsza wersja, przez niektorych uwazana za najlepsza.
RePro Tower / Dark Retro Tower - mod opracowany przez jurko kilera, pojawia sie nowa czcionka, znikaja sciany. Dla tych, ktorzy wiedze o tym, kiedy sie odbic maja w malym paluszku!
Retro Tower Slim - mod jurko kilera poprawiony przez tajka, pojawia sie waska sciana, co powoduje wrazenie iz wieza jest waska (stad "SLIM" )
EDIT: Dochodzi nowy - tym razem jest to poprawka RTSa KLIK (data.dat)
devastator - 11 Styczeń 2005, 19:34 Temat postu: Retro Tower we wszystkich tych modach nie wyswietlaja mi sie cyfry w nazwach replayow... no ale jesli maja sie tak szybko mody udoskonalac to jakos wytrzymam
petr - 11 Styczeń 2005, 19:37 Temat postu: Retro Tower MAM TAK SAMO! - a Syo nie chcial mi cos wierzyc w to!
Sprawdzalem na trzech kompach Trza cos z tym zrobic, bo sie obrazimy na RT,
syo - 11 Styczeń 2005, 21:58 Temat postu: Retro Tower
Piotrek - myslalem, ze chodzilo o cyfry podczas trwania replaya
Sprobujemy cos z tym zrobic. Narazie to nie jest duze zmartwienie jesli chodzi o RT
devastator - 12 Styczeń 2005, 09:17 Temat postu: Retro Tower Ktos je usunal z czcionki arial, bo jakby byly, to bylyby wyswietlane numery schodkow
| Cytat: | | EDIT: Dochodzi nowy - tym razem jest to poprawka RTSa KLIK (data.dat) |
poprawka poprawki - wersja gray
*zmiana koloru schodkow i scian na szary (nie wali tak po oczach)
*przywrocony pasek combo
*czcionka wyswietlajaca licznik combo, menu itp prawie czarna - nie przeszkadza w grze
Domia - 12 Styczeń 2005, 12:27 Temat postu: Retro Tower
| devastator napisał/a: | we wszystkich tych modach nie wyswietlaja mi sie cyfry w nazwach replayow... no ale jesli maja sie tak szybko mody udoskonalac to jakos wytrzymam |
dzieki temu wykasowalam swoj rekord UNML, bo myslalam, ze to stary ajj Syo nie podaruje ci tego ale w sumie nie mam o co sie na ciebie gniewac bo dzieki twojemu RT robie regularnie floor 490 i combo 170 ale jakos nie moge sie przelamac, zeby skoczyc dalej ;p
devastator - 15 Styczeń 2005, 12:44 Temat postu: Retro Tower male porownanie:
IT 1.2
Slim+ Dark Retro Tower
gra cofa sie w rozwoju to zielone co widzicie to nowa postac, co prawda jest tylko prostokatem ale dzieki temu bardzo latwo trafic w krawedz jest TU
SaleiB - 15 Styczeń 2005, 19:09 Temat postu: Retro Tower Jak dla mnie cala ta akcja retro tower odbiera tylko dusze grze Jest tylko pogon za jak najlepszymi wynikami. A kto z was by gral tak dlugo w gre w ktorej skacze sie prostokatem po prostokatach?
Niedlugo zapomnimy ze jest 9 rodzajow schodkow, Haroldowi wylatuja skads gwiazdki, i pykniecie odmierza zegar po lewej ....
pozdr
Vinyanov - 15 Styczeń 2005, 19:32 Temat postu: Retro Tower
| Cytat: | | kto z was by gral tak dlugo w gre w ktorej skacze sie prostokatem po prostokatach? |
Wszyscy mowia, ze Icy Tower z oryginalna grafika oraz poweupami, zyciami itp. na pewno nie zdobylby takiej popularnosci co Icy Tower jakiego mamy... Wszyscy mowia, ze taka wersja zabilaby "ducha gry"... Logiczny wniosek: "duch" w ogole nie tkwi w grafice.
W takim wypadku modyfikacje takie jak Retro tylko go destyluja.
| Cytat: | | kto z was by gral tak dlugo w gre w ktorej skacze sie prostokatem po prostokatach? |
Ja. Sadze, ze ja bym gral. (zreszta jezeli kiedys nabijalem sobie punkty w tym to znaczy ze zostalem zahartowany )
Edit: "Niedlugo zapomnimy ze jest 9 rodzajow schodkow, Haroldowi wylatuja skads gwiazdki, i pykniecie odmierza zegar po lewej" - dopoki trzeba bedzie te grafiki zamieniac na puste piksele podczas tworzenia nowych modow ulatwiajacych gre - nie zapomnimy.
Edit II: Oczywiscie chce powiedziec ze nie lubie oryginalnego IT.
petr - 15 Styczeń 2005, 20:25 Temat postu: Retro Tower
| Cytat: |
Haroldowi wylatuja skads gwiazdki
|
Wole nie mowic skad
Tez mowie ze IT z zyciami to nie byloby to samo... Bylaby z tego zwykla platformowka... Beznadzieja...
Pamietacie, jaki byl szal przed wyjsciem 1.2? Te pytania do Ciebie, Vin... "czy IT jest trudniejszy?" , "czy Harold jest przystojniejszy?" itd... Uwazam ze Peitz zrobil bardzo dobrze, ze nie zmienil ani troche "kodu skakania". Od wersji 1.3 oczekuje "nagrod" za combo od 1000, nowych rodzajow schodkow, wykrywalnosci najpopularniejszych trybow typu NML, JCx; i... ... mysle ze fajnie byloby zrobic z IT takiego Linux'a - zeby kazdy mogl edytowac kod i udostepniac za darmo
wiem, to nie tejn temat, mysle sobie ze skopiuje to do tematu o 1.3.
Domia - 10 Marzec 2005, 21:43 Temat postu: Retro Tower hmm... wspominalam juz o tym SB, ale jakos nikt sie nie odezwal wiec tak... znudzil mi sie Frosty Mod, wiec przerzucilam sobie na RT... przelaczam sobie postac i jakos przez przypadek zjechalo mi sie na schodki i ... patrze normalnie mi sie zmienilo na jakis inny dziwny typ mysle sobie ' co to kurka jest... czyzbym nieswiadomie zmodyfikowala RT' ;P
to jest wlasnie ten schodek gdy zrobilam screena, to wogole wyszedl mi calkiem inaczej,wiec postaralam sie go odwzorowac w paincie nie mam pojecia jak to sie stalo... nigdy nie bralam sie za zadne schodki, czy mody bo nawet nie wiedzialam jak co o tym sadzicie ;p ?
syo - 11 Wrzesień 2005, 00:07 Temat postu: [mod / 1.3] RetroTower Najnowsza wersja modyfikacji do Icy Towera jest juz ukonczona i dostepna dla kazdego!
Pobierz
Czekam na opinie, oceny i uwagi.
petr - 11 Wrzesień 2005, 00:49 Temat postu: RetroTower 1) fajny Harold
Wiadomo, RT jak RT, nie ma slow zeby opisac
Ale...
2) chcialbym stara zielona mala czcionke
LEO - 11 Wrzesień 2005, 05:25 Temat postu: RetroTower TAK TAK graty SYO. Swietna robota.
1). JA tam wole ta czcionke mi sie poDoba ogolnie imiDz jest O.K
Domia - 11 Wrzesień 2005, 10:43 Temat postu: RetroTower Uch... idzie mi jeszcze gorzej niz w normalnym IT Ledwo robie 120 combo i 420 floor. Moze to kwestia przyzwyczajenia?
Btw - moglby mi ktos podeslac na maila - domia1@op.pl - data.dat normalnego IT ?
Laura_x - 29 Wrzesień 2005, 22:43 Temat postu: RetroTower a ja wlasnie od pewnego czasu gram na Retro Tower i musze sie przyznac ze mi to wychodzi o wiele lepiej Chwala dla Syo za to ze stworzyl tego moda
SaleiB - 29 Wrzesień 2005, 22:45 Temat postu: RetroTower hmm chyba zobacze tez co to za magia tkwi w tym retro towerze,aczkolwiek jak na razie na wyniki nie narzekam grajac na normal modzie
pozdr
Laura_x - 25 Październik 2005, 15:01 Temat postu: RetroTower hehe a ja postanowila dzisiaj po graniu okolo miesiaca na Retro Twoerze, wrocic na chwile do normal moda i co sie okazalo ? w takim stopniu moje oczy przyzwyczaily sie do RT, ze na NM nie ugralam wiecej niz 330 floor
SaleiB - 17 Listopad 2005, 23:12 Temat postu: RetroTower ja zauwazylem ze w profloor zdecydowanie lepiej gra sie na normal modzie. W nm dosc czesto mam combo 40-50, a w rt jest to raczej rzadkosc zeby zrobic cos powyzej 30, a w pietrach max ugralem 300 z hakiem, a na normalnym ponad 400. Pozatym co jak co, ale oryginalny mod jest najprzyjemniejszy dla oka chyba ze wszystkich modow.
pozdr
petr - 17 Listopad 2005, 23:30 Temat postu: RetroTower RT fajny, ale nie moge sie przekonac, aktualnie uzywam nieoficjalnego StoneModa by Neo (genialny jest - schodki stone a tabliczki oryginalne - ustawilem sobie start od 100.. super )
Laura_x - 18 Listopad 2005, 13:49 Temat postu: RetroTower ojjejku a jak ja gram profloor na RT to mam cos ok. combo 50, moze wiecej :DDD wiec chyba dobrze mi idzie :DDDD
petr -> jeszcze sie przekonasz ja tez nie mialam do RT przekonania,a le zagralam jeden raz, drugi raz. i na RT gram od kilku tygodni juz
Jankov - 19 Listopad 2005, 11:34 Temat postu: RetroTower Kurde nie moge tego sciagnac. Codziennie mam "Nie mozna odnalezc serwera"
Chce zobaczyc tego modzika
syo - 19 Listopad 2005, 12:17 Temat postu: RetroTower www.itmods.johnbeak.cz <- wyszukaj tam.
Jankov - 19 Listopad 2005, 15:58 Temat postu: RetroTower Dzieki Syo Udalo mi sie sciagnac : ))
Jankov - 29 Listopad 2005, 12:46 Temat postu: RetroTower Fajne modziki na stronie JB
Robee - 7 Grudzień 2005, 16:04 Temat postu: RetroTower ten RT mi sie nie za bardzo podoba... taki brzydki jakis ;p
mattirab - 7 Grudzień 2005, 18:11 Temat postu: RetroTower To zrob sobie wlasnego moda Ja nigdy nie gralem z modzikiem, i na razie nie zamierzam probowac.
Asef - 23 Grudzień 2005, 11:26 Temat postu: RetroTower Z retr tower sie o wiele lepiej gra,dzieki czemu udalo mi sie dojsc do ponad 1000 pieter i ponad 300 combo,a na zwyklym to wiecej niz 800 pieter nie zrobie.
A co do robienia modow to jeszcze nigdy nie robilem,nie znam sie dla mnie to czarna magia,musialbym zobaczyc jak ktos inny to robi.
mattirab - 4 Luty 2006, 23:22 Temat postu: RetroTower Sciagnalem RT i gra sie na nim bardzo fajnie. Syo - gratki! Jest jednak pewna wada. Przy checi wczytania (lub zapisania) replaya nie widac poszczegolnych cyfr i jak chce wczytac, to mi wyskakuje lista, gdzie zamiast Mattirab_liczba_liczba_liczba jest mniej wiecej tak:Mattirab_ _ _.
N3T - 5 Luty 2006, 09:09 Temat postu: RetroTower Dzisiaj sciagnalem i za drugim razem wynik 6/10 rek. w score, a w combo 6/9.
A gralem by tylko zobaczyc wyglad i troche przetestowac.
Gratulacje Syo
Laura_x - 5 Luty 2006, 15:07 Temat postu: RetroTower matti -> to dlugo nie grales na Rt, ja myslalam, ze ty juz dawno to masz
petr - 5 Luty 2006, 20:13 Temat postu: RetroTower mattirab: to stary blad, wystepowal juz za RT 1.2, mialo go pare osob (np Davo, ja)...
Nikt nie wie co z tym zrobic ;]
SaleiB - 5 Luty 2006, 23:33 Temat postu: RetroTower no u mnie tez tak bylo, myslalem ze to u kazdego tak wyglada
pozdr
Vinyanov - 6 Luty 2006, 04:59 Temat postu: RetroTower Przeciez to jest celowe dzialanie. Syo usunal fonty cyfr.
Tylko po co, skoro w oryginale sa biale, wiec tak czy inaczej nie byloby ich widac na bialych schodkach?
Kto sie myli? Kto ma racje? Ja, czy tworca moda?
Asef - 14 Luty 2006, 07:18 Temat postu: RetroTower Moim zdaniem Retr tower jest najlepszym modem,dzieki czemu udalo mi sie dojsc powyzej 1000 floor i prawie 800 nml,a takze 339 combo
sebaci - 29 Kwiecień 2006, 15:52 Temat postu: Kilka pytan o retro tower Sciagnalem se retro tower. I mam w zwiazku z tym kilka pytan. Moj rekord we floor to 769 i czy jak dojde do 800 na RT to odblokuje mi sie nowy schodek z tych ktore sa na normalnej wersji? Czy moze musze grac na standardowym modzie zeby odkryc kolejne pietro? Podobno zaleca sie grac jakimstam brazowym kwadratem, skad mam go sciagnac? Podobno dobrze sie gra haroldem the polish boy ale on nie ma dzwiekow, ma ktos moze? Czy lepiej na RT bez dzwiekow grac?
John Beak - 29 Kwiecień 2006, 16:01 Temat postu: Kilka pyta? o retro tower If you unlock a new floor, it's saved in tower.cfg. It's not based on the mod you're using.
Sorry for english
mattirab - 29 Kwiecień 2006, 16:04 Temat postu: Kilka pyta? o retro tower
| sebaci napisał/a: | | Moj rekord we floor to 769 i czy jak dojde do 800 na RT to odblokuje mi sie nowy schodek z tych ktore sa na normalnej wersji? |
Z tego, co wiem, to tak. Dlatego, ze to tylko mod, a nie inna wersja IT. Wiec jesli podmienisz z powrotem, bedziesz mogl grac na nowym. Na RT chyba mozna "zmieniac" schodki, jesli tak to mozna nazwac, ale kazdy jest bialy. Np. Kamienne sa biale, jak zmienisz na lodowe, tez na RT beda biale. Troche sie rozpisalem. Jak odblokujesz, to bedzie chodzic na NM (przynajmniej tak sadze).
sebaci - 29 Kwiecień 2006, 16:33 Temat postu: Kilka pyta? o retro tower
| John Beak napisał/a: | If you unlock a new floor, it's saved in tower.cfg. It's not based on the mod you're using.
Sorry for english |
No problem. I understand english quite well John, what mod are you using? And what character?
John Beak - 30 Kwiecień 2006, 11:00 Temat postu: Kilka pyta? o retro tower
| sebaci napisał/a: | | John, what mod are you using? And what character? |
Matrix mod. I am too used to it and jump about 20% better with it.
Character - currently Little Fighter 2 characters I made. But I'll make myself better ones
This should have been a PM.
petr - 1 Maj 2006, 00:11 Temat postu: Kilka pyta? o retro tower Dlaczego? Mysle ze wielu ludzi chcialoby wiedziec czym Ty grasz ;>
Artur - 18 Sierpień 2006, 19:53 Temat postu: RetroTower Ja nie jestem taki rekordowy gracz, ale mam o wiele lepsze wyniki na retro. Moj rekord floor to 560.
Adi - 6 Marzec 2007, 12:40 Temat postu: Odp: RetroTower Fajnie się gra ale wolę Derelict.
Artur - 3 Maj 2007, 00:01 Temat postu: Odp: RetroTower Od czasu napisania posta stałem się mistrzem.
Devlin - 3 Maj 2007, 10:18 Temat postu: Odp: RetroTower Nie przesadzaj
LEO - 3 Maj 2007, 12:31 Temat postu: Odp: RetroTower Nie ma lepszego moda dla mnie niz retro tower.
Na początku trudno było sie przyzwyczaic, ale doświadczenie przyszło czasem ;p
Laura_x - 7 Maj 2007, 22:42 Temat postu: Odp: RetroTower tak, trzea bedzie sie nauczyć znowu w to grać, lecz to bedzie w moim przypadku niezwykle trudno o to by grać regularnie ; p
Artur - 7 Maj 2007, 23:23 Temat postu: Odp: RetroTower Ja nie grałem przez kilka tygodni, a oto wróciłem do gry i gram codziennie.
FanIcyTower9001 - 20 Grudzień 2007, 21:11
Ja nie moge pobrać! Wyświetla się: Not Found
The requested URL /neo/retro.rar was not found on this server.
mattirab - 21 Grudzień 2007, 11:28
Spróbuj z downloadu na icy.pl .
FanIcyTower9001 - 23 Grudzień 2007, 12:51
Dzięki, TEN MOD TO COŚ CZADOWEGO! Polecam grać moją postacią: Harold the Blueboy Bije rekordy.
misieq97 - 25 Styczeń 2009, 13:19 Temat postu: Re: Retro Tower A mi oczywiście Kaspersky pokazuje Trojana xD Koń Trojański Agent. cośtamcośtam
Klaud - 25 Styczeń 2009, 14:04
Żadnego Trojana nie ma. Mój F-Secure Anti-Virus 2006 nie krzyczy o wirusach, a gram z modyfikacją RT już... jakiś czas.
Kaspersky często komunikuje, że widzi wirusy, mimo że nie ma ku temu podstaw. Wspomnianemu - używanemu przeze mnie - F-Secure zdarzyło się to dwukrotnie: przy grach Gothic II: Noc Kruka i Tropico 2. Nie muszę chyba pisać, że wirus nie ma prawa egzystować na oryginalnych płytach?
Vinyanov - 25 Styczeń 2009, 14:19
| Klaud napisał/a: | | Mój F-Secure Anti-Virus 2006 nie krzyczy o wirusach, a gram z modyfikacją RT już... jakiś czas. |
IMO antywirus misieq97 (odmieniamy?) zgłasza zastrzeżenia do strony, a nie do moda. Polecam pobieranie z download.icy.pl, tam problemów nie będzie.
| Cytat: | Nie muszę chyba pisać, że wirus nie ma prawa egzystować na oryginalnych płytach? |
Podobno bywało. (Ale fakt, że na płytach zbiorczych, tj. dołączanych do czasopism, a nie z pojedynczym programem).
misieq97 - 25 Styczeń 2009, 14:57
WTF? Wchodzę w ten link co był tam niby wirus, psize, że nieodnaleziona strona, a w adresie:
http://members.lycos-to-p.../askjaroty/itwc xD
Chodzi o to, że w chwili, kiedy poinformowałeś nas, że twój program antywirusowy zgłasza zastrzeżenia do strony 404 Lycosa, postanowiłem, że utrudnię dostęp do niej postronnym forumowiczom do czasu, aż nie sprawdzę (własnoręcznie bądź korzystając z zewnętrznych serwisów szacujących zagrożenia kryjące się pod danym adresem), czy zawiera ona szkodliwy kod HTML, JavaScript lub jakikolwiek inny. Cenzura okazała się niezbyt skuteczna (z racji faktu, że AFAIK forum traktuje inaczej treść HTML i treść wyświetlaną wiadomości, lub też dla innej przyczyny, której natury nie mam teraz zamiaru dociekać), ale nie widzę sensu, aby ją zdejmować, skoro spełnia swoje zadanie (wzbudzenie niepokoju względem zasobów przechowywanych na Lycosie) chociaż w niewielkiej części. Owszem, wygląda zabawnie, i utrudniałaby dostęp do plików, które lata temu umieszczał tam syo i inni (gdyby nie były dawno przez administrację tego serwisu usunięte), ale mankamenty te znaczą tak niewiele, że nie zamierzam trudzić się w celu jej zniesienia choćby przez 15 sekund. Zresztą, większą część treści niniejszej wiadomości przedstawiłem już wcześniej. — Viny
|
|