| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Icy Tower ogólnie - Jak napisać własne Icy Tower?
adamou - 19 Luty 2006, 14:44 Temat postu: Jak napisać własne Icy Tower? Czy mozna zrobis wlasnego Icy tower'a
i jak go zrobic ...
Vinyanov - 19 Luty 2006, 15:01 Temat postu: Icy tower ... Otwierasz podrecznik JavaScriptu, uruchamiasz edytor tekstu, piszesz klasy: wieza, kombos, schodek, skok, piszesz kontroler skoku, zapisujesz, standaryzujesz, debugujesz, ostylowujesz, publikujesz: masz Icy Tower w wersji dla przegladarek.
Powaznie, wedlug mnie bez przynajmniej dwoch lat nauki nie ma za co sie zabierac...
SaleiB - 19 Luty 2006, 15:06 Temat postu: Icy tower ...
| Cytat: | Czy mozna zrobis wlasnego Icy tower'a |
mozna.. tylko po co
| Cytat: | | Otwierasz podrecznik JavaScriptu, uruchamiasz edytor tekstu, piszesz klasy: wieza, kombos, schodek, skok, piszesz kontroler skoku, zapisujesz, standaryzujesz, debugujesz, ostylowujesz, publikujesz: Icy Tower w wersji dla przegladarek. |
no to zycze powodzenia
adamou - 19 Luty 2006, 15:17 Temat postu: Icy tower ... no juz wszystko rozumiem tylko gdzie mozna dostac ten program...podrecznik JavaScriptu
SaleiB - 19 Luty 2006, 15:26 Temat postu: Icy tower ... najlepiej kupic w sklepie, aczkolwiek nie gwarantuje ci tego ze po przeczytaniu zwyklego podrecznika js bedziesz w stanie napisac jakas gre, oraz ze po przeczytaniu zaawansowanego podrecznika o js w ogole cos z niego zrozumiesz
adamou - 19 Luty 2006, 15:30 Temat postu: Icy tower ... oki dzienki za pomoc ...
Laura_x - 20 Luty 2006, 11:38 Temat postu: Icy tower ... ojejku naprawde chcesz to zrobic? jersli tak, to ja powodzonka zycze
Jacob - 20 Luty 2006, 14:48 Temat postu: Icy tower ... Ej, no co wy przeciez JavaScript jak sama nazwa wskazuje, jest jezykiem skryptowym, wiec nie mozna pisac w nim ZADNYCH gier co innego, jesli chodzi o Jave, to wtedy mozna pisac gry, ale beda one uruchamiane przez przegladarke jako Applet Java (jako aplikacje uruchamiane z kompa tez, ale na pewno nie napiszesz zadnej porzadnej gry). Przykladem jest serwis www.kurnik.pl. Jesli chodzi juz o pisanie aplikacji, to na topie sa C++ i Delphi. Ale tak jak napisal Vin -> "wedlug mnie bez przynajmniej dwoch lat nauki nie ma za co sie zabierac..." jest swieta racja !! Nie bierz sie za pisanie wlasnego IT. Zacznij od pisania bardzo banalnych programow (z.B. od kalkulatora usw.)
MfG Jacob
Vinyanov - 20 Luty 2006, 15:08 Temat postu: Icy tower ...
| Jacob napisał/a: | Ej, no co wy przeciez JavaScript jak sama nazwa wskazuje, jest jezykiem skryptowym, wiec nie mozna pisac w nim ZADNYCH gier |
Aby daleko nie szukac:
http://www.johnbeak.cz/?page=escape
Ale faktem jest ze nie zapiszesz zadnych danych.
SaleiB - 20 Luty 2006, 15:11 Temat postu: Icy tower ...
| Jacob napisał/a: | Ej, no co wy przeciez JavaScript jak sama nazwa wskazuje, jest jezykiem skryptowym, wiec nie mozna pisac w nim ZADNYCH gier |
o ile sie cchesz zalozyc ze napisze gre w java script? Niekoniecznie tak skomplikowana jak It, ale zawsze gre. Zreszta John Beak zrobil kiedys jakas gierke w JS, tylko nie wiem o co tam chodzilo
ZsP SaleiB
EDIT no viny wlasnie o ta giere mi chodzilo
Jacob - 20 Luty 2006, 17:47 Temat postu: Icy tower ...
| SaleiB napisał/a: | | tylko nie wiem o co tam chodzilo |
No wlasnie, to masz tego typu gry czyli ja ich nie zaliczam ;]
Jestem ciekawy, czy ktos jeszcze oprocz Ciebie i mnie rozszyfruje ten skrot
Domia - 20 Luty 2006, 18:20 Temat postu: Icy tower ...
| Jacob napisał/a: | | ZsP SaleiB |
Zabojczo serdecznie pozdrawiam ?
Jacob - 20 Luty 2006, 18:30 Temat postu: Icy tower ...
| Domia napisał/a: | | Zabojczo serdecznie pozdrawiam Wink ? |
Blisko Podpowiedz: po niemiecku: MfG, a SaleiB to "spolszczyl"
SaleiB - 20 Luty 2006, 21:46 Temat postu: Icy tower ...
| Jacob napisał/a: | | SaleiB napisał/a: | | tylko nie wiem o co tam chodzilo |
No wlasnie, to masz tego typu gry czyli ja ich nie zaliczam ;] |
no dobra, ale jak sie postarasz to mozesz stworzyc nawet ciekawa giere. wiadomo ze jakies 3d czy cos to nie bedzie, ale icy tower tez skomplikowany nie jest , a jak wciaga
Oczywiscie wiadomo ze jezyk java script nie byl robiony z mysla o grach, tylko "aby pomagac projektantom stron tworzyc bardziej zaawansowane projekty" jak podaje najstarszy w Polsce podrecznik JS w ktorego akurat jestem posiadaniu Do gier bardziej nadaja sie prawdziwe jezyki programowania , takie jak visual, delphi albo c(++), ale to nie znaczy ze tylkow nich mozna tworzyc gry. przy odrobinie wyobrazni mozna nawet zrobic gre w exelu
| Cytat: |
Jestem ciekawy, czy ktos jeszcze oprocz Ciebie i mnie rozszyfruje ten skrot
|
napisalem glownie z mysla o tobie a spolszczona wersja brzmi "Myt frondlyszen Grusen"
pozdr
Domia - 21 Luty 2006, 15:41 Temat postu: Icy tower ... Z serdecznymi pozdrowieniami ;] ?
Nie ma jak offtopic
SaleiB - 21 Luty 2006, 16:38 Temat postu: Icy tower ... tak to o to chodzilo:P dobra koniec offtopa:!:
adamou - 22 Luty 2006, 16:19 Temat postu: Icy tower ... Dzienkuje, dzienkuje, dzienkuje wszystkim
syo - 22 Luty 2006, 17:03 Temat postu: Icy tower ... O Boze... no ale juz nie trzeba bylo zaznaczac kazdego posta, ze pomogl. Ech..
Laura_x - 22 Luty 2006, 21:12 Temat postu: Icy tower ... o, a ja tak sie wlasnie zastanawialam, skad mi ten punkt w pomocy przybyl
Domia - 22 Luty 2006, 22:07 Temat postu: Icy tower ... Ja w pewnym sensie pomoglam - rozszyfrowalam skrot Jak kiedys powinnam dostac, to nie dostalam, a jak nie powinnam to dostalam ;P
Laura_x - 23 Luty 2006, 14:28 Temat postu: Icy tower ... co za dziwny zbieg okolicznosci co nie? P ale mnei az duma rozpiera, ze mam ten punkcik pomocy hehe
okej, to taki koniec offtopa malego
Domia - 23 Luty 2006, 19:12 Temat postu: Icy tower ... Hm, skoro problem rozwiazany (przynajmniej na to mi wyglada), to proponuje zamknac temat, inaczej adamou bedzie kazdym po punkciku dawal
Jacob - 23 Luty 2006, 19:45 Temat postu: Icy tower ...
| Domia napisał/a: | Hm, skoro problem rozwiazany (przynajmniej na to mi wyglada), to proponuje zamknac temat, inaczej adamou bedzie kazdym po punkciku dawal |
Wedlug mnie, temat nie powinien zostac zamkniety, ale usuniety !! Kazda osoba wypowiadajaca sie w tym temacie dostaje "punkcik" Moderatorzy -> usuncie ten temat !!
MfG Jacob
SaleiB - 23 Luty 2006, 19:52 Temat postu: Icy tower ... zaraz wszystko wroci do porzadku, prosze nie panikowac. Jacob, czemu chcesz usuniecia tego tematu skoro podobno ci to zwisa? Czyzbys uwazal ze moderatorzy nie wiedza co maja robic?
Jacob - 23 Luty 2006, 21:51 Temat postu: Icy tower ...
| SaleiB napisał/a: | | Jacob, czemu chcesz usuniecia tego tematu skoro podobno ci to zwisa? |
Oj, nie czepiaj sie slowek
| SaleiB napisał/a: | | Czyzbys uwazal ze moderatorzy nie wiedza co maja robic? |
To czemu temat dalej jest otwarty ?
SaleiB - 23 Luty 2006, 22:12 Temat postu: Icy tower ...
| Jacob napisał/a: | | To czemu temat dalej jest otwarty ? |
no bo czemu mialby byc niby zamkniety?
koniec offtopa!!!!
petr - 25 Luty 2006, 10:06 Temat postu: Icy tower ... a) ten temat rozwala punktacje - wiec powinien byc usuniety (lub przerobiony ;d)
b) opcja 'pomogl' powinna byc wlaczona tylko w dziale 'pomoc' - admini sie nie popisali ;d (wiem ze to ja zakladalem ten dzial, ale u siebie opcji do tego nie mam.)
|
|