Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Serwis icy.pl - Zegnam na nowym forum

SaleiB - 6 Marzec 2006, 22:22
Temat postu: Zegnam na nowym forum
Duzo rzeczy do napisania.. moze zaczne od znaczenia tematu. no wiec jest to analogia do pierwszego tematu na tym forum, pod tytulem 'Witam na nowym forum' . Bylo to otwarcie pewnej epoki, czyli mojego adminowania na tejze stronie. Jak latwo sie domyslic teraz nastapil koniec tej epoki. Czy obecne'nowe forum' ( bo w koncu z nowym szefostwem ktore zapowiada zmiany) to forum bedzie 'fajne' ? to sie okaze

Dlaczego odchodze?
Dlaczego w ogole zaczalem?
No wiec zacznijmy od roku pamietnego 2003, grudzien, awaria strony www.icytower.net . Wtedy moja niesmiala kiedys mysl zeby stworzyc srone o icy tower zaczela przybierac coraz bardziej realne ksztalty, a nawet miala swoj sens - stworzenie nowego miejsca spotkan dla Icytowerowcow. Wtedy na czacie icytower.net (jedyny komponet strony dzialajacy) spotykalem sie czesto z takimi osobami jak jurko kiler, Syo, Piotrek DG (petr) Vinyanov, WAP, tajek (ci byli najczesciej, kolejnosc przypadkowa). Na jednej z tych rozmow przedtswilem swoj pomysl stworzenia nowej strony o IT, i wtedy vinyanov napisal takie slowa 'SaleiB that's your chance' . Jak moglem po takich slowach nie zaczac dzialac? No wiec zaczalem i juz 31 grudnia byla gotowa strona, 1 stycznia 2004 oglosilem oficjalny start, a 2 stycznia ruszylo pierwsze forum. Strona miala adres www.icytower.net.tc (zeby latwiej zapamietac) . Wywolalo to protesty starej ekipy icytower.net , glownie protestowal 2gi admin icytower.net petr oraz syo. jedyna osoba ktora byla przychylna od samego poczatku byl tajek, ktory zreszta zostal perwszym redaktorem. Pozniej jednak pastor zaczal robic rozne dziwne akcje w celu 'znieslawienia' mojej strony i wtedy wszyscy sie od niego odwrocili. Powstal projekt stworzenia calkiem nowej strony w skaldzie mniej wiecej jak napisalem wyzej. Poczatkowo bylem przeciwny, ale w koncu doszedlem do wniosku ze mozemy stworzyc niezly projekt.Rozpoczalo sie wyjatkowo dynamicznie i juz po okolo 2 tygodniach strona byla prawie gotowa. wyklarowal sie sklad redakcji w postaci: ja, Vinyanov, Syo, tajek, Piotrek DG . w miedzyczasie ponownie ruszylo icytower.net, ale bez kogos kto by to poprowadzil szybko upadlo ostatecznie. Pomine tu rozne historie prob ukladania sie z pastorem, szukania odpowiedniego serwera, dlaczego skald taki a nie inny bo za duzo by to zajelo. Dosc na tym ze w styczniu naprawde duzo sie dzialo, a 1 lutego 2004 odbyl sie prawdziwy start strony, w ksztalcie mniej wiecej takim jakim trwa dotychczas.

W okresie od lutego do czerwca bylo naprawde dobrze, w redakcji sie dobrze ukladalo, jedynie piotrek dg nic nie robil bo nie mail komputera. w miedzyczasie doszedl do redakcji neo. Tworzenie strony szlo naprawde preznie az do upadku ostatniego serwera i przerwania faktycznej dzialalnosci strony az do listopada 2004.

pozniej strona ruszyla, ale juz wtedy nie bylo to to samo. wiekszosc redaktorow zapomnialo juz o tej stronie i myslalo ze ona nigdy nie ruszy. zwlaszcza neo i tajek , na poczatku aktywni, zaczali strasznie opozniac i po prostu olewali strone, piotrek dg juz wczesniej odszedl z racji tego ze i tak nie mogl nic pomoc przy stronie. byl to poczatek rozpadu wewnetrznego redakcji. I ten rozpad trwal do tej pory, rozne rzeczy sie zmienily (np petr wrocil do redakcji) ale ogolnie atmosfera byla coraz gorsza, redaktorzy strasznie sie ociaglai z robieniem czegos( no moze nie zawsze, ale ogolne wrazenie bylo takie)

no wiec wracajac do pytania dlaczego odchodze. niestety atmosfera juz nie ejst ta, redakcja podzielila sie a ja juz tez nie bylem zainteresowany ta strona jak kiedys. na pewno bledy byly tez po mojej stronie, ale redakcja rowniez nie dazyla do polepszenia stanu rzeczy. w tej sytuacji zaczalem zastanawiac sie nad odejsciem. Pewnego dnia mialem juz napisac to co teraz pisze, ale jakos atmosfera akurat byla dobra i mi przeszlo. Jednak dzisiaj syo neo i petr swoimi propozycjami przekonali mnie jednak ze nic tu juz nie bedzie lepiej. mialem pomysl jak rozbudowac strone zeby w koncu byla swiatowej klasy i naprawde przerosla wszystkie byle przyszle i poprzednie, jednak to wymygalo poswiecenia duzo czasu, ktorego mi ostatnio naprawde brakuje.

Jestem ciekaw jak nowa redakcja sobie poradzi wz tym wszystkim. z tego co wiem nowym red. naczem zostal viny wiec teraz on moze cos wiecej powiedziec na temat planow na przyszlosc strony. Zycze powodzenia obecnej redakcji, zobaczymy co sie teraz zmieni. obiektywna ocene bedzie mozna wystawic dopiero po paru miesiacach.

zagnam wszystkich jurko, tajek, asef, domia, laura, leo, domaz, karciooz i reszte ziomkow no i oczywiscie redakcje, papa

catek - 7 Marzec 2006, 00:33
Temat postu: ?egnam na nowym forum
o kurde, Ty tak na powaznie, wszystko przeczytalem. :? szkoda
N3T - 7 Marzec 2006, 08:03
Jak to ???

Nie przezyje :(

Game over :!!:

Strzele se :cry: :505:

Domia - 7 Marzec 2006, 14:49
Coz. Z jednej strony jestem cholernie zaskoczona, a z drugiej nie. O tym, ze nie tak sie dzialo w redakcji wiedzialam juz troche wczesciej (ach te przecieki ;P), ale to, ze akurat Ty masz odejs, to tego juz najmniej sie spodziewalam ("Sal sie trzyma stolka najmocniej|"?). Starczy mi tylko podziekowac Ci za wspanialy pomysl na te strone i zyczyc wiele dobrego. Nie zapomnij o nas i mam nadzieje, ze jakies kontakty bedziemy ze soba utrzymywac. I tak ogolnie nie wiem co powiedziec na koniec...
Domia - 7 Marzec 2006, 14:50
A i jedno - jak sie kurcze nie zjawisz na zlocie, to jak Cie tylko spotkam, to do wora i o sciane ;P !
mattirab - 7 Marzec 2006, 16:00
"Zegnam na nowym forum" - tytul jak z bajki, ale prawdziwy. SaleiB, nie bede Cie namawial, zebys wrocil, bo wiem, ze i tak niewiele wskoram. Jestem z Wami dopiero od maja i nie przezywalem z Wami tej wspanialej atmosfery, ale wyobrazam sobie jak bylo (zwlaszcza z tematow IT Quiz i Wasze Rekordy oraz z tych dawnych turniejow) i jest mi zal, ze odchodzisz, Sal. Byles takim "motorem napedowym" tej strony. Kieruje do Ciebie wielkie podziekowania, za to, ze byles z nami i stworzyles te strone, forum. Zegnam.
Kubus - 9 Marzec 2006, 15:15
Hmm ... tak jakby sie jakas epoka na tej stronie skonczyla :| Szkoda ze odszedles :/ Teraz forum juz upadnie i nic z niego nie zostanie :/ To juz koniec ... :(
Domia - 9 Marzec 2006, 15:30
Kubus napisał/a:
Teraz forum juz upadnie i nic z niego nie zostanie To juz koniec ...

Dramatyzujesz.

syo - 9 Marzec 2006, 15:44
Kubus napisał/a:
Teraz forum juz upadnie i nic z niego nie zostanie

Nie rozsmieszaj i nie dramatyzuj, Kubus. Redakcja skladala sie z pieciu osob, teraz sklada sie z czterech. O upadku nie ma mowy! ;]

Kubus - 9 Marzec 2006, 16:13
Ludzie !!! Jestescie jacys sztywni chyba , przeciez ja zartowalem :D Spokojnie ;] Troche mi szkoda ze SaleiB odszedl ale wiem ze forum sie dalej bedzie rozrastalo i bedzie ( mam nadzieje ) coraz lepiej , a ja nie to to bedzie w takim stanie jak jest teraz ale na pewno nie upadnie , wiec nie mowicie ze dramatyzuje bo tylko zartowalem z tym upadkiem :)
Jacob - 9 Marzec 2006, 17:35
Tak jak juz kiedys napisalem, strona (dla mnie) daaaaawno upadla. I zdania nie zmienie. Kiedys rozmawialem z kims z redakcji (z petrem, a moze SaleiB ??), ze nic nie robicie na stronie, a uzyskalem odpowiedz "robimy, niedlugo bedzie nowy design, fanklub" itd. No coz, minely 2 miesiace i jakos nie widze zmian :/ Totalna olewka. A co do SaleiBa to szkoda, ale mozna bylo sie tego spodziewac ;)

MfG Jacob

Laura_x - 9 Marzec 2006, 20:45
a mnie to jednak bardzo zaskoczylo, ta decyzja Sala....no ale coz, skoro mial powody, to i tak by nic go tutaj sila nie zatrzymalo :roll:
petr - 9 Marzec 2006, 22:04
hmm.
nie chcialbym zebyscie mieli zle spojrzenie na cala sprawe i pragnalbym przedstawic inny punkt widzenia na nasza historie, ale z drugiej strony nie chce wywlekac na swiatlo dzienne wewnetrznych brudow Redakcji (bo takowe byly, niestety).
ogranicze sie wiec tylko do kilku suchych faktow, bo uwazam ze macie prawo to wiedziec:

- nie wiadomo czy Sal naprawde mial zamiar odejsc wczesniej, bo nic na to nie wskazywalo; jednakze pewne jest ze bezposrednim powodem byl przebieg spotkania Redakcji w tym dniu - byc moze zauwazyl, ze jest raczej w mniejszosci... Salowi oczywiscie do dzisiaj zalezy na dobru strony, okazal sie jednak troche zbyt konserwatywny..
- nowym Redaktorem Naczelnym poczatkowo mial zostac Syo - jednakze nie zgadzalismy sie do konca co do jego przyszlych kompetencji. Vin wkroczyl w najbardziej odpowiednim momencie i zajal miejsce Sala (czyli obylo sie bez zmiany konstytucji) obiecujac jednak, ze da wiecej swobody pozostalej czesci Redakcji
- czy teraz bedzie lepiej, gorzej, latwiej, trudniej? Jedno jest pewne - dwie ciekawe wizje techniczne nie beda sie juz zwalczac, a to wiecej niz moze sie Wam zdawac. Poza tym, mysle ze pozostala czworka tworzy teraz bardziej zgrana ekipe.

To wszystko, i tak powiedzialem zapewne za duzo.

N3T - 10 Marzec 2006, 15:15
Zobaczy sie co bedzie :wink:
domaz - 11 Marzec 2006, 02:02
gj saleib, gl in the future
Asef - 11 Marzec 2006, 11:41
Nikt nie zna przyszlosci,jedynie ci co ja tworza
Laura_x - 11 Marzec 2006, 13:11
miejmy jednak nadzieje, ze Sal kiedys wroci, bo jaki byl, taki byl, ale szefem byl swietnym :wink:
petr - 11 Marzec 2006, 13:50
A na jakiej podstawie tak sadzisz? :)
Nie twierdze ze byl zlym 'szefem', ale:
a) nie wypowiadajcie sie skoro nie wiecie o wielu sprawach;
b) w zalozeniu Redakcja miala byc rowna, a nigdy nie byla...

mattirab - 11 Marzec 2006, 13:56
petr napisał/a:
w zalozeniu Redakcja miala byc rowna, a nigdy nie byla

Moze i nie byla, ale Sal podtrzymywal strone, a teraz, jak odszedl nawet nie daliscie newsa o tym, powiadomienia, nic.

Jacob - 11 Marzec 2006, 14:42
Cytat:
ale Sal podtrzymywal strone, a teraz, jak odszedl nawet nie daliscie newsa o tym, powiadomienia, nic.

Lool, powiedz mi, jak podtrzmywal strone ?? Moze newsami raz na miesiac ?? Ja nawet nie wiem, po co jest ta redakcja, jak i tak nic nie robi :?

MfG Jacob

tajek - 11 Marzec 2006, 15:02
Moim zdaniem Sal byl czlowiekiem dzieki ktoremu wogole teraz tutaj piszemy , on stworzyl strone on wpadl na ten pomysl on to zapoczatkowal , a teraz petr jakby wogole nie mial do niego szacunku , co do pisania newsow to nie tylko Sal mogl to robic a reszta redakcji .
Aha no i jeszcze fakt ze Sal teraz ma mature prawda? nie dziwie sie mu ze odchodzi .. i tak podziwiam go za to ze tyle wytrzymal , moze niewiem paru rzeczy ale z mojego punktu widzenia jest/byl najlepszym redaktorem , dal najwiecej .

Hm dziwie sie jeszcze ze zaden "redaktor" nie poswiecil swego tak bardzo cennego czasu na napisanie chodz paru slow w newsie o jego odejsci n/c

Neo - 11 Marzec 2006, 20:51
tajek napisał/a:
Moim zdaniem Sal byl czlowiekiem dzieki ktoremu wogole teraz tutaj piszemy , on stworzyl strone on wpadl na ten pomysl on to zapoczatkowal, a teraz petr jakby wogole nie mial do niego szacunku , co do pisania newsow to nie tylko Sal mogl to robic a reszta redakcji.
Aha no i jeszcze fakt ze Sal teraz ma mature prawda? nie dziwie sie mu ze odchodzi .. i tak podziwiam go za to ze tyle wytrzymal , moze niewiem paru rzeczy ale z mojego punktu widzenia jest/byl najlepszym redaktorem , dal najwiecej .

Hm dziwie sie jeszcze ze zaden "redaktor" nie poswiecil swego tak bardzo cennego czasu na napisanie chodz paru slow w newsie o jego odejsci n/c

No wiec tak.
tajku, piszesz naprawde bez znajomosci wewnetrznych brudow redakcji, nie wiesz jakie byly w niej ostatnio stosunki miedzy ludzmi, nie wiesz jaka jest/byla atmosfera - poniewaz juz dobry kawalek czasu temu opusciles jej szeregi.

W zadnym razie nie umniejszajac zaslug SaleiB'a, trzeba powiedziec ze redakcja nigdy nie byla tak rowna jak byc miala... prawdopodobnie mam z calej Redakcji najmniejsze prawo w ogole sie wypowiadac na ten temat - jako ze najmniej robilem ostatnimi czasy - ale taka jest prawda, parafrazujac perta...

Oczywiscie ze to SaleiBowi naleza sienajwieksze brawa za prace, ale... jednak sa pewne ale. Niewazne jakie.

tajek - 11 Marzec 2006, 21:57
jak juz pisalem wszesniej nie znam wiekszosci rzeczy jakie sie wydarzyly ale! nie kazdy czlowiek jest idealem , trzeba szanowac go takim jakim jest , stworzyl to wszystko i chyba nalezy mu sie godne pozegnanie , a wy nawet newsa nie raczyliscie napisac ...
petr - 11 Marzec 2006, 22:42
tajek napisał/a:
trzeba szanowac go takim jakim jest

Zasmierdzialo mi tu s.p. JPII
tajek napisał/a:
stworzyl to wszystko

Nooo... Hm.
Zalezy w jakim sensie... Strone oczywiscie tak, po zmianie imidzu na Icy.pl byl (i na razie wciaz jest) jej glownym tworca, ale, hm... Do tworzenia spolecznosci IMO bardziej przysluzyli sie Pastor z IT.NET i Syo z turniejami...

News - oczywiscie przydalby sie, ale ja osobiscie nie czuje sie na silach zeby pisac takie slowa...
Wciaz nie jestesmy w pelni zgrani, kazdy zapewne myslal ze napisze ktos inny...

SaleiB - 12 Marzec 2006, 10:50
Domia napisał/a:
"Sal sie trzyma stolka najmocniej|"

no tak dla petra bycie w redakcji oznaczalo walke o stolki, kto jest wiekszym autorytetem i temu podobne sprawy

petr napisał/a:
nie chcialbym zebyscie mieli zle spojrzenie na cala sprawe i pragnalbym przedstawic inny punkt widzenia na nasza historie, ale z drugiej strony nie chce wywlekac na swiatlo dzienne wewnetrznych brudow Redakcji (bo takowe byly, niestety).

najwieksze brudy redakcji to petr i Neo

petr napisał/a:
nie wiadomo czy Sal naprawde mial zamiar odejsc wczesniej, bo nic na to nie wskazywalo

najpierw mialem zamiar wywalic wszystkich redaktorow, bo sam jestem w stanie lepiej prowadzic ta strone niz cala piatka.Przynajmniej wiadomo ze cos zrobie a nie to ktos mial zrobic, a nie zrobil, ten drugi tez nic nie zrobil bo czeka na tego pierwszego itd, szalu mozna dostac. Niestety wywalenie nie bylo mozliwe ze wzgledu na to ze viny jest wlascicielem serwera a petr domeny.I tak sie ciagnelo wszystko jak flaki z olejem. Potem ta strona juz naprawde zaczela mi dzialac na nerwy. za kazdym razem jak na nia wszedlem to tylko pogarszalem sobie nastroj. Stwierdzielm huj, mam teraz wazniejsze sprawy na glowie, jak na przyklad matura itd a niech ci debile jak sa tacy madrzy to niech sobie radza sami. cos jednak mi powiedzialo zeby jednak nie odchodzic, moze sie to w koncu ulozy.

petr napisał/a:
byc moze zauwazyl, ze jest raczej w mniejszosci.

juz dawno wiedzialem ze cos knujecie przeciwko mnie, mozna to bylo wyczuc z waszego zachowania, a zwlaszcza twojego

petr napisał/a:
Salowi oczywiscie do dzisiaj zalezy na dobru strony

wcale mi nie zalezy na dobru strony teraz, wiec sie nie wypowiadaj jak nie wiesz

Asef napisał/a:
Nikt nie zna przyszlosci,jedynie ci co ja tworza

najlepiej zbuduj sobie wehikul czasu i nam powiedz co bedzie w przyszlosci

Laura_x napisał/a:
miejmy jednak nadzieje, ze Sal kiedys wroci

nie mam najmniejszego zamiaru

petr napisał/a:
w zalozeniu Redakcja miala byc rowna, a nigdy nie byla...

nigdy zadna redakcja nie byla, nie jest i nie bedzie rowna. a co do naszej to sam mowiles ze najlepszy jest autorytaryzm, ja tez tak uwazam

mattrib napisał/a:
nawet nie daliscie newsa o tym, powiadomienia, nic.

dla przecietnego czowieka moze sie to wydawac dziwne, jednak jakbys znal pomysly syo na poprawienie strony to bys sie wcale nie zdziwil. Oto jego pomysly:

- danie admina na forum syo
- zrobienie porzadku na forum
- polepszenie spolecznosci icy towerowej

cala trojka w postaci syo, neo i petr uwaza to za genialne rozwiazanie, wiec nie ma sie co dziwic ze wszystko wyglada jak wyglada. oczywscie syo musi byc szefem zeby wprowadzic swoj plan w zycie, bo inaczej cos go powstrzymywalo, sam nie wiem co. redaktorzy nigdy nie mowili prosto w oczy co ich boli, dopiero ostatniego dnia sie 'odwazyli'

Jacob napisał/a:
a nawet nie wiem, po co jest ta redakcja, jak i tak nic nie robi

a co ty wiesz? ty to nawet nie wiesz z jakiego kraju pochodzisz. Redakcja mogla naprawde zrobic wiele, no ale jak trojka ciolkow z petrem na czele cos sobie knula na boku aby tylko mi zaszkodzic no to nic dziwnego ze to wygladalo jak wygladalo.

tajek napisał/a:
Moim zdaniem Sal byl czlowiekiem dzieki ktoremu wogole teraz tutaj piszemy , on stworzyl strone on wpadl na ten pomysl on to zapoczatkowal , a teraz petr jakby wogole nie mial do niego szacunku

jak mowilem to petrowi to on mi powiedzial ze nie pamieta, wiec nie mniej do niego pretensji. petr pamieta ze syo zalozyl strone i to on zawsze chcial dobrze, a ja zawsze chcialem zle i ze bylem zawsze konserwatywny.

Neo napisał/a:
tajku, piszesz naprawde bez znajomosci wewnetrznych brudow redakcji, nie wiesz jakie byly w niej ostatnio stosunki miedzy ludzmi, nie wiesz jaka jest/byla atmosfera - poniewaz juz dobry kawalek czasu temu opusciles jej szeregi.

ja mimo ze bylem w redakcji caly czas to tez nie do konca wiedzialem jaka jest atmosfera, bo wszytko odbywalo sie za moimi plecami

petr napisał/a:

chcociarz do swietej osoby mialbys szacunek cwelu

petr - 12 Marzec 2006, 13:19
SaleiB napisał/a:
Domia napisał/a:
"Sal sie trzyma stolka najmocniej|"

no tak dla petra bycie w redakcji oznaczalo walke o stolki, kto jest wiekszym autorytetem i temu podobne sprawy

Hm, mowiac to Domii mialem na mysli, ze o wiele blizszy odejscia jest Syo, niz Sal (wtedy jeszcze nie wiedzialem jak sprawy sie potocza)...
SaleiB napisał/a:
petr napisał/a:

Jesli chodzi Ci tylko o stopien lenistwa - oczywiscie, tak, nie pomagamy tej stronie...
Mowiac 'brudy' mialem na mysli chore stosunki wewn-red, o tym rowniez troche dalej...
SaleiB napisał/a:
najpierw mialem zamiar wywalic wszystkich redaktorow, bo sam jestem w stanie lepiej prowadzic ta strone niz cala piatka.

Ciekawe, prawie zaluje ze tego nie zobacze ^^
Nie zebym byl swiecie przekonany o przydatnosci Neo czy swojej, ale np pomyslow Syo wycenic sie nie da ;]
SaleiB napisał/a:
Przynajmniej wiadomo ze cos zrobie a nie to ktos mial zrobic, a nie zrobil, ten drugi tez nic nie zrobil bo czeka na tego pierwszego itd, szalu mozna dostac.

Redakcja nie byla wogole zgrana, prowadzilem nawet male 'badania' w zwiazku z tym.. Wynika z nich ze taki Syo woli nie zagadywac do Sala czy Vina, bo uwaza ze i tak nic nie osiagnie..
SaleiB napisał/a:
Niestety wywalenie nie bylo mozliwe ze wzgledu na to ze viny jest wlascicielem serwera a petr domeny.

Czyli moge sie tylko cieszyc, ze nie upominalem sie nigdy o Wasze czesci domeny (pieniadze).
SaleiB napisał/a:
a niech ci debile jak sa tacy madrzy to niech sobie radza sami.

Sprobojemy!
SaleiB napisał/a:
petr napisał/a:
Salowi oczywiscie do dzisiaj zalezy na dobru strony

wcale mi nie zalezy na dobru strony teraz, wiec sie nie wypowiadaj jak nie wiesz

Tymbardziej ciekawe... Nie swiadczy to o Tobie dobrze
SaleiB napisał/a:
petr napisał/a:
w zalozeniu Redakcja miala byc rowna, a nigdy nie byla...

nigdy zadna redakcja nie byla, nie jest i nie bedzie rowna. a co do naszej to sam mowiles ze najlepszy jest autorytaryzm, ja tez tak uwazam

Nigdzie nie bylo powiedziane, ze Sal rzadzi na stronie - na forum czy stronie widnial napis 'Redakcja' bez wyszczegolnionego przywodcy...
Skoro chciales rzadzic niepodzielnie, po co byly te wszystkie debaty o rownosci, demokracji?
SaleiB napisał/a:
oczywscie syo musi byc szefem zeby wprowadzic swoj plan w zycie, bo inaczej cos go powstrzymywalo, sam nie wiem co.

Ty :)
SaleiB napisał/a:
redaktorzy nigdy nie mowili prosto w oczy co ich boli, dopiero ostatniego dnia sie 'odwazyli'

Czasem z gory znali odpowiedz... Poza tym - jak wyzej, tak sie dziwnie utarlo ze czesc osob wolala do adminow nie zagadywac.
SaleiB napisał/a:
Jacob napisał/a:
a nawet nie wiem, po co jest ta redakcja, jak i tak nic nie robi

Redakcja mogla naprawde zrobic wiele, no ale jak trojka ciolkow z petrem na czele cos sobie knula na boku aby tylko mi zaszkodzic no to nic dziwnego ze to wygladalo jak wygladalo.

To opozycja tez byla nielegalna za Twoich rzadow? Ciekawe ^^
SaleiB napisał/a:
tajek napisał/a:
Moim zdaniem Sal byl czlowiekiem dzieki ktoremu wogole teraz tutaj piszemy , on stworzyl strone on wpadl na ten pomysl on to zapoczatkowal , a teraz petr jakby wogole nie mial do niego szacunku

petr pamieta ze syo zalozyl strone i to on zawsze chcial dobrze, a ja zawsze chcialem zle i ze bylem zawsze konserwatywny.

Wiem ze chciales jak najlepiej, tak samo jak Syo czy reszta... Ale sam sie przyznales ze zmian raczej nie lubisz, a takowe potrzebne byly...
SaleiB napisał/a:
petr napisał/a:

chcociarz do swietej osoby mialbys szacunek cwelu

Mialem na mysli wprowadzany wszedzie kult JPII. Jakikolwiek by nie byl, nalezy go szanowac za zaslugi. Oczywiscie, mam do niego wielki szacunek, tak jak i do Ciebie - ale to nie oznacza ze jestem w niego zapatrzony jak w obrazek.
Co do swietosci - tak jak pisalem w 'religia', to co sobie Watykan ustali nie obchodzi mnie.

Twoja wypowiedz na pewno nie swiadczy o posiadaniu przez Ciebie kultury osobistej - Neo i petr to 'brudy', Redakcja to 'ciolki' i 'debile', a ja jestem jeszcze 'cwelem'... Bardzo mile sie z nami zegnasz, Sal :)

Neo - 12 Marzec 2006, 14:29
SaleiB napisał/a:

Wiesz, wiele rzeczy chcialem tu napisac, na przyklad zazartowac "eee, no co Ty, ja biore codziennie prysznic"... moglem tez na przyklad sarkastycznie napisac "Dzieki, my Ciebie tez" ... ewentualnie wyszczegolnic prawdziwe brudy Redakcji, ale po namysle doszedlem do wniosku ze to nie ma sensu - zatem pozostawie Twa inwektywe bez komentarza. :)

SaleiB napisał/a:
najpierw mialem zamiar wywalic wszystkich redaktorow, bo sam jestem w stanie lepiej prowadzic ta strone niz cala piatka

Pieknie! :D Wiesz, nie mowie o sobie, jako ze brudy tylko nieczystosci nanosza na redakcyjne nieskazitelne dywaniki, ale jestem ciekaw jak bys zasuwal z turniejami Syo... Do tego juz widze pana SaleiB'a w roli czlowieka ktory zostaje wielkim szefem RCC, nakreca nam turnieje... z takich najbardziej chwytliwych tematow na forum (ktore to forum stanowi o 50-60% calej atmosfery, calej polskiej spolecznosci IcyTower) to stworzyles "Nasze rekordy"... a do tego nie trzeba chyba wielkiej charyzmy czy inteligencji przywodczej?

SaleiB napisał/a:
Przynajmniej wiadomo ze cos zrobie a nie to ktos mial zrobic, a nie zrobil, ten drugi tez nic nie zrobil bo czeka na tego pierwszego itd, szalu mozna dostac. Niestety wywalenie nie bylo mozliwe ze wzgledu na to ze viny jest wlascicielem serwera a petr domeny.

Tak sie dusiles w redakcji z tego powodu, prawda...? Krew i zolc Cie zalewala, poniewaz tak bardzo pragnales wszystkich nas zwolnic, ale niestety nie bylo to mozliwe, poniewaz serwer na ktorym chodzila strona nie byl Twoj, poniewaz domena nie byla Twoja... :)

SaleiB napisał/a:
Stwierdzielm huj, mam teraz wazniejsze sprawy na glowie, jak na przyklad matura itd a niech ci debile jak sa tacy madrzy to niech sobie radza sami. cos jednak mi powiedzialo zeby jednak nie odchodzic, moze sie to w koncu ulozy.

Ty to masz gest :) W imieniu wszystkich Twoich podwladnych dziekuje Ci za to poswiecenie. :)

SaleiB do petra napisał/a:

Ale mu dokopales :D W piety mu poszlo! :D :D:D

SaleiB napisał/a:
najlepiej zbuduj sobie wehikul czasu i nam powiedz co bedzie w przyszlosci

W przyszlosci? W przyszlosci Morlokowie beda zjadac Eloi. :wink:

SaleiB napisał/a:

Kazda redakcja jest mniej lub bardziej rowna, nigdy nie jest rowna zupelnie (polecam "Folwark Zwierzecy"), ale kazda dazy do wiekszej rownosci... Albo wystarczy zeby na czele stal rowny gosc :)

SaleiB napisał/a:
- danie admina na forum syo
- zrobienie porzadku na forum
- polepszenie spolecznosci icy towerowej

- kiedy Ty miales admina to dziwne rzeczy sie dzialy - niektorym sie zerowaly na przyklad liczniki... dziwny zbieg okolicznosci :)
- prawdopodobnie porzadek na forum, polepszyc spolecznosc icy towerowa mogles Ty sam, prawda? :)

SaleiB napisał/a:
a co ty wiesz? ty to nawet nie wiesz z jakiego kraju pochodzisz. Redakcja mogla naprawde zrobic wiele, no ale jak trojka ciolkow z petrem na czele cos sobie knula na boku aby tylko mi zaszkodzic no to nic dziwnego ze to wygladalo jak wygladalo.

Jacob jest Polakiem z niemieckimi korzeniami :)
Ale fajnie :D Jestem juz brudnym ciolkiem :> Ciekawe kim zostane przed koncem Twojego posta :)

SaleiB napisał/a:
ja mimo ze bylem w redakcji caly czas to tez nie do konca wiedzialem jaka jest atmosfera, bo wszytko odbywalo sie za moimi plecami

Najlatwiej jest zwalic wine na innych, prawda? Ja bylem swiety, pracowalem w pocie czola, a brudne ciolki i cwele organizowaly zamach stanu za moimi plecami! Prawda?

Wiesz, przepraszam za to co pisze, ale probowales wykreowac siebie na bohatera, ktory napracowal sie jak nie wiadomo kto, a potem podla, wredna, cwelowata i smierdzaca redakcja wygonila go ze swoich szeregow... w zwiazku z tym SaleiB nie chce byc tam, gdzie go nie chca i opuszcza redakcje. Niestety, ten mit upada... nie bylo tak, proponowalismy Ci po prostu spuszczenie z tonu. Nie chciales, decyzja o odejsciu Twoim byla Twoja, dobrowolna. Nikt SaleiBa nie wyganial, odszedl sam.

SaleiB napisał/a:
a niech ci debile jak sa tacy madrzy to niech sobie radza sami

W sumie... mysle, ze ta nasza leniwa, brudna, debilowata, cwelowata, zlozona z ciolkow redakcja podejmie wyzwanie. :)

petr - 12 Marzec 2006, 14:38
Neo, ty brudny zdebilaly ciolku, jak smiesz odzywac sie takim tonem do Sala!
Vinyanov - 12 Marzec 2006, 14:43
Neo slusznie zrobil nie komentujac pewnych spraw. Polecam. :)
syo - 12 Marzec 2006, 15:42
n/c Sal, szkoda ze tworzysz taka atmosfere. Przykre.
Jacob - 12 Marzec 2006, 19:11
SaleiB napisał/a:
a co ty wiesz? ty to nawet nie wiesz z jakiego kraju pochodzisz

Wal sie !! Juz kiedys pisalem, ze mam 2 obywatelstwa !! Gdybys mi powiedzial te zdanie w oczy, dostalbys w pysk cwelu.

Neo napisał/a:
Jacob jest Polakiem z niemieckimi korzeniami

To zdanie mi sie podoba :) Chyba najbardziej trafne, lecz dalej bede reprezentowac Niemcy, sory all.

A tak poza tym, troche kultury Sal. Moze ja nie jestem zbyt kulturalny, ale takiego chamstwa nawet po mnie sie nie mozna spodziewac !! A tu taki Sal okazuje sie takim chamem, kto by pomyslal.

MfG Jacob

Domia - 12 Marzec 2006, 19:34
Hmm, pare dni temu wydawaloby sie, ze Sal - jestes calkiem sympatycznym facetem. Rozumiem, ze na pewno nie znam szczegolow z redakcji, ale, zeby zwracac sie do innych w ten sposob. No coz szkoda.
Rot the Sapp - 12 Marzec 2006, 23:30
Jacob napisał/a:
Cytat:
ale Sal podtrzymywal strone, a teraz, jak odszedl nawet nie daliscie newsa o tym, powiadomienia, nic.

Lool, powiedz mi, jak podtrzmywal strone ?? Moze newsami raz na miesiac ?? Ja nawet nie wiem, po co jest ta redakcja, jak i tak nic nie robi :?

MfG Jacob

Gdyby redakcja nic nie robila, to pewnie tej strony by juz dawno nie bylo.

domaz - 13 Marzec 2006, 00:09
hhahhaha jak pojechal. Niby wszystko ladnie sielanka nikt sie nie kloci a tu nagle pierdut okazalo sie ze sie klocili od zawsze hahhah . OWNED CHOPAKI
Jacob - 13 Marzec 2006, 14:21
Rot the Sapp napisał/a:

Lool, a ty skad mozesz wiedziec, skoro nowy jestes ?

Kubus - 13 Marzec 2006, 14:55
Hehe , teraz widac jak bylo naprawde , to tylko taka przykrywka mozna powiedziec ze byla ze tu na forum wszystko pieknie i ladnie , w tam '' podziemia '' jakie rzeczy sie dzialy , klotnie , spory itp. Mi w sumie nic do tego bo ja nie narzekam na forum i nie bylem w redakcji , ale powiem szczerze ze rozumiem tu Sala i innych . ( No moze Sal sie zabardzo wkurzyl teraz ;) ) Wiec tak jak juz powiedzialem , rozumiem was droga redakcjo ale zaprzestalbym juz klotni bo to i tak nic juz nie zmieni ani nie pomoze .
N3T - 13 Marzec 2006, 14:59
Jacob napisał/a:
Rot the Sapp napisał/a:

Przeciez jak sie nic nie robi to nic nie ma :roll:

Domia - 13 Marzec 2006, 17:44
Adrian-fanatyk napisał/a:
Jacob napisał/a:
Rot the Sapp napisał/a:

Przeciez jak sie nic nie robi to nic nie ma :roll:

Jest lenistwo i pelno kurzu dokola.

Neo - 13 Marzec 2006, 21:12
Kubus napisał/a:
rozumiem was droga redakcjo ale zaprzestalbym juz klotni

My sie nie klocimy... jest tylko jedna osoba, ktora troche pogorszyla atmosfere... :( teraz w redakcji wydaje sie wszystko jakies czysciejsze, klarowniejsze i mniej brudne :)

petr - 14 Marzec 2006, 18:18
Tak, nawet ja sie umylem, specjalnie na ta okazje (raz na rok wypada) :)
catek - 24 Marzec 2006, 00:09
Ja jeszcze dodam iz SaleiB wiele rzeczy mi pomogl zrobic, w prawdzie rozumiem ze masz taki czas na ktory poswiecic musisz duzo czasu na nauke ale jednak wiele razy gdy sie zapytalem Ciebie ty starales sie mi pomoc, uszanuje to:) No ale dawno w tym dziale nie zagladalem, gdy dzis spojrzalem to szczerze mowiac nie spodziewalem sie tego po Tobie, aczkolwiek, gdy dzien po twym odejsciu napisalem do Ciebie czesc itp. to Ty zaczales klnac i przezywac, tak o bez powody, jak na forum zupelnie, tego nie rozumiem, zamiast powiedziec co Ci nie pasuje wobec innych to Ty z tym chodziles w ''sobie'' i zeby tu nie byc, a raczej nie udawac 14-latka mowiecego tak do Ciebie powiem tak: czyzby nie udawales milego faceta, jednoczesnie Administratora?, a naprawde byles taki jak, pisales na forum, kazdego bys tylko przezywal, mysle ze tak jednak nie jest i nie bylo, na redakcje ''brudy'' i na co niektorych moderatorow, coz w pewnym sensie mowiles tez o zwyklych userach, za to z pewnoscia masz minusa od kazdego ktory przeczytal post, z gory wielkie sorry jak sie pomyle ale chyba Petr cytowal poszczegolne fragmenty wpisu na forum SaleiB-a, hmm, Petr, moze tak to ujme, SaleiB powiedzial do Petra ''cwelu'' (bodajze ostatni wyraz we fragmencie jednym z posta), chyba lekko przesadzil, nie wiem, to ze mial najwazniejsza range w dziejach tej stron oraz forum nie znaczy ze ma prawo obrazac innych urzytkownikow, czy kto sie zgadza? Bardzo podoba mi sie post Jacoba, ktory zaczynajac swoj post napisal ''wal sie'', prawdopododnie wiedziales Jacob do kogo piszesz, ale fajny post, szczere to bylo, powiedziales to co myslales, masz + u mnie za taki post... Poczytajcie pierwsze posty odrazu napisane bo odejsciu SaleiB-a, wiekszosc osob obecnych na forum pisalo, min.:, moze tak, uzywalo milych slow, zarazem jak by proszac o pozostanie na forum SaleiB-a, oczywiscie proszac tak w cudzyslowie. Zapewne SaleiB nigdy tu nawet nie wpadnie na moment tez mysle ze nie, mowie o forum, z jednej strony szkoda a z drugiej.... :) W pewnych postach no praktycznie wszyscy nie mowili tego co mysleli o SaleiB tak naprawde no bo panowali nad emocjami, pewnie klotnia bylaby ale bez obecnosci bylego Admina, bo jak mowilem i jak narazie zauwazylem SaleiB-a w ogole na forum nie widac, moze inny nick w co watpie, jeszcze wroce do postow, hmm pierwsza strona jest mila, ze tak powiem, a druga, coz sami widzicie, ''klotnie'', zle powiedziane, nie sa to z pewnoscia zadne klotnie, poniewaz no nie umiem wytlumaczyc, poprostu SaleiB chyba tak az za bardzo szczery w swoich wypowiedziach mysle ze nie byl, Tylko wlasnie, dlaczego tak naprawde SaleiB jestes taki a nie jak byles kiedys, czyli przyklad: mily, pomagajacy, uwazam ze kolezenski i dobrze zarzadzajacy strona i tym forum, wspominales ze bys zrobil strone na swiatowym poziome, w co nie wolno nie wierzyc, z pewnoscia jak bys mial czas ktory jak mowiles kiedys Ci brakuje, to napewno, na bank, by Ci sie to udalo... Jeszcze dwa slowa powiem, moze i sie powtorze, nie szkodzi, powiedziales ze sam bys lepiej dal rade niz 5 wspolpracujacych z icy.pl , ciekawe, troche uznajesz Siebie za mistrza, nie wiem jak jest w realu, po pisaniu w ogole osoby nie mozna naprawde poznac, nie wiem jak zachowujesz sie na codzien, a moze ten dzien gdy to zaczales pisac byl dla Ciebie zly? nie moja sprawa. 50% wina SaleiB no i jak naprawde ''obgadywalicie'' w Jego nieobecnosci samego SaleiB to rowniez winni moga byc redaktorzy, moderatorzy. Troche temat zaczal nabierac tempa, mysle ze niedlugo temat ktos zamknie ale mam nadzieje, wiem przesadzam? nie. On powinnien chociaz tych co maja rangi specjalne przeprosic, nawet nie bedac na forum, i jeszcze powiem ze fajnie co niektorzy powiedzieli co mysla, nie o Nim lecz ogolnie, typu slowa: ''wal sie'', o czyms to swiadczy, bravo!

PS. Zanudzalem wszystkich pewnie, ale dzieki kto to czytal, pozdro for all@!

SaleiB moze kiedys zaczniesz pisac znow na forum, doslownie bedzie to ''kiedys'' narazie!

Laura_x - 26 Kwiecień 2006, 15:53
Sory, ale po pewnych namyslach postanwialam napisac teog posta, ktory jest moim pozegnalnym. Odcodze z teog forum z kilku powodow, ktore zjam tylko ja i nikt inny, i nie bede Wam sie tlumaczyla z wszystkiego ;) Wiec, powiem tylko krotko, czemu podjelam taka decyzje, czyli kilka powodow, dlategotez tak robie. Otoz, ostatnio granie w IT nie sprawia mi juz tkaiej radosci, jak kiedys, no i po prostu rakuje mi na forum czasu, no i niedlugo, jak sie uda, wyjadje do pracy zagranice, wiec i tak bym na neta nei wcodzila, no a pozatym, kilka osob na tym forum neiustannie przyprawia mnei o biala goraczke, i nie musze sie tlumaczyc , ldaczego. Moze jesszcze kiedys, jak bede miala ochote, bede cos na forum pisala, ale teraz jest to niemozliwe. Jak bedzieie ccieli ze mna pogadac, to zapraszam na gadu. I tyle w tej sprawie. C'ya.
Vinyanov - 26 Kwiecień 2006, 16:49
Laura_x napisał/a:
Odcodze z teog forum z kilku powodow, ktore zjam tylko ja i nikt inny, i nie bede Wam sie tlumaczyla z wszystkiego

A ja mowie, ze cie kocham. I tez nie powiem nikomu, dlaczego tak powiedzialem. :mrgreen:

Laura_x - 15 Maj 2006, 20:15
Dobra, wrocilam, przynajmniej na jakis czas. Przyznam, ze ciezko mi bylo bez Was wytrzymac ;)