Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

O dodatkach - Initial Speed Changer - zmiana początkowej prędkości

domaz - 21 Maj 2004, 18:35
Temat postu: Initial Speed Changer - zmiana początkowej prędkości
No wlasnie. Mam takie pytanie. Czy istnieje a jesli nie to czy moznaby bylo zrobic taki mod zeby od pierwszego schodka byla najwieksza szybkosc?? To bylby taki trening przed prawdziwy floorowaniem:0
Broda - 21 Maj 2004, 18:38
Temat postu: MOD na max. szybko?? od pierwszego schodka
Kiedys tak samo myslalem se o czyms takim ale uznalem ze to raczej niema sensu lepiej grac normalnie (a dojscie np. do 400 na 4 szybkosci to nie trening??)
Vinyanov - 21 Maj 2004, 18:41
Cytat:
No wlasnie. Mam takie pytanie. Czy istnieje

RamboBones zrobil dawno temu przyspieszacz gry (chyba mam go nawet na dysku), ale to przyspieszenie dziala na caly .exe (tzn. i gra i menu i powtorki sa o ilestam szybsze), a nie tylko na szybsze opadanie Wiezy..

Cytat:
a jesli nie to czy moznaby bylo zrobic

Pewnie niektorzy (patrz wyzej) moga. :]

devastator - 21 Maj 2004, 19:18
tez o tym kiedys wspominalem i by mi sie to bardzo przydalo bo jestem cienias na floory chociaz z latwoscia dochodze do 450 to na ostatnim zegarze jest horror
Broda - 21 Maj 2004, 19:26
Horror?? mi sie gra lepiej na ostatnim niz na 4 zegarze!!! :P
Asef - 21 Maj 2004, 19:28
Gdzie mozna taki mod sciagnac :?:
CelseR - 21 Maj 2004, 19:29
bo zapewne grasz tylko w combo, a floor sobie odpuszczasz za bardzo.... jakbys pogral rowno we floor jak i w combo to pewnie bys mial lepszy wynik, chociarz niewiem ile grasz ale tak sadze :P

EDIT: mi sie najgorzej gra na drugim a najlepiej na trzecim dzwonku 8)

kishony - 21 Maj 2004, 19:44
Nie wiem czy istnieje, ale wolalbym zeby takie mody nigdy sie nie pojawily a to dlatego, ze prawdopodobnie, gdyby bylo mozliwe cos takiego (manipulowanie czasem), moznaby tez zamienic wszystkie predkosci na pierwsza (najwolniejsza), tzn. calkiem zatrzymac wszelkie przyspieszanie, a sprawiloby to pewnie, ze gra nie sprawialaby trudnosci wiekszej niz, na przyklad, wladanie widelcem.
domaz - 21 Maj 2004, 19:52
No tak tylko nie chodzilo mi dokladnie o moda bow eim ze czegos takiego nie mozna zrobic ale wlasnie o zamieniony exek. Ale to co zrobil rambobons jest chyba szybsze od ostatniego dzwonka(czy sie myle??)
Vinyanov - 21 Maj 2004, 21:03
Cytat:
a sprawiloby to pewnie, ze gra nie sprawialaby trudnosci wiekszej niz, na przyklad, wladanie widelcem.

To akurat nie jest problem, bo i tak powtorki z jednego zedytowanego exeka nie sa kompatybilne z innym..

Asef - 23 Maj 2004, 14:04
Ciekawe czy ktos by doszedl do 1000 floor,gdyby jeszcze szybsze bylo by przyspieszenie od aktualnego naszybciejszego. :?:
Koles - 23 Maj 2004, 19:15
Ja nie chcialbym grac na takim modzie

Off Topic 2000 post na Ice Tower ogolnie :)

Asef - 23 Grudzień 2005, 11:48
Ja w to juz gralem i mialem chyba ze 600 floor :sad:
Laura_x - 23 Grudzień 2005, 13:12
ja bym raczej nie chciala zagrac na takim modzie, pewnie bym spadla na dol w okolicach 200 schodka xD
mattirab - 23 Grudzień 2005, 13:31
A ja kolo 70, ale to moze byc fajny modzik i trening dla tych lepszych.
Laura_x - 24 Grudzień 2005, 21:50
a takze dla tycvh, ktorzy niepewnie sie czuja na wyzszych predkosciach - kto wie, moze z takim modem by wszyscy zaczeli wyzej skakac, oczywiscie, po odpowiednio dlugich treningach :p
Pirochemik - 26 Grudzień 2005, 16:16
Temat postu: [program] Initial Speed Changer: zmiana prędkości
czy jest moze gdzies wersja do cwiczen to znaczy mozna ustawiac predkosc wielkosc cegielek itd. czyli aby pocwiczyc sobie zanim sie zacznie prawdziwa g5re.
Domia - 26 Grudzień 2005, 19:08
Temat postu: Wersja dla ?wicze?
W tej prawdziwej grze rowniez mozesz sobie pocwiczyc :wink: A takie "treningowe cos" niestety nie istnieje.
petr - 26 Grudzień 2005, 23:07
Tak, niestety nie ma - oczywiscie juz dawno ktos (bodajze zapomniany dzisiaj mysio pys) wymyslil "tryb treningowy", ale na razie sie go nie doczekalismy...
Vinyanov - 1 Styczeń 2006, 00:58
Jak to "nie istnieje"? Czy ten duzy mod RB nie sluzy do jednoczesnej zmiany predkosci i wlasnie rozmiaru schodkow?
petr - 2 Maj 2007, 07:24
Temat postu: [program] IT Initial Speed Changer: zmiana początkowej
Temat Devlina o trainerze do IT zainspirował mnie do bliższego zapoznania się z twórczością RaMMicHaeL'a, z którą dotąd nie miałem kompletnie żadnej styczności. ;)

Najbardziej spodobał mi się Initial Speed Changer. Dlaczego?
Uświadomił mi dobitnie, dlaczego pomimo ponad czterech lat kariery (IT znam od września 2002) wciąż mam wyniki o wiele słabsze od światowej czołówki. Dlatego, że nie potrafię opanować swoich nerwów na piątej prędkości, myślę za wolno, popełniam błąd i spadam. :(
Gdy odpaliłem ISC, oczywiście od razu od piątej szybkości, i zacząłem grać, pomyślałem sobie - "jaka ta prędkość jest wolna!".. Za pierwszym razem doszedłem na ponad 400 floor i nie miałem kompletnie żadnych kłopotów z opanowaniem się itd.. Potem co prawda nie było już tak dobrze, ale postanowiłem, że będę wytrwale trenował (do TT5 niecały tydzień :> ), bo czuję, że da mi to więcej niż dawne próby z ProFloor.
Potem zrozumiałem, że wszystko (kiepskie wyniki) przez niezrozumiały stres związany z myśleniem w stylu "za chwilę będzie szybciej"... Poza tym nie miałem nigdy okazji oswoić się porządnie z ostatnią prędkością... ;)

Zastanawia mnie ilu z Was próbowało swoich sił na tym programie? Jakie macie doświadczenia? Czy pobiliście jakiś rekord?

Na koniec coś dla tych, którzy dotąd nie wiedzieli o jego istnieniu, a chcieliby spróbować swoich sił: możecie ściągnąć to stąd. ;)

Devlin - 2 Maj 2007, 09:48
Temat postu: Odp: IT Initial Speed Changer: zmiana początkowej pr[]e
Grałem w to już dawno ;) Floor 8xx, combo 3xx (:P). Problemy zaczynają się przy 250 floor...
Artur - 2 Maj 2007, 23:42
Temat postu: [program] IT Initial Speed Changer - nie działa mi!
Mi nie działa. :x
petr - 2 Maj 2007, 23:48
Temat postu: IT Initial Speed Changer - nie działa mi!
Trzeba umieć włączyć. :)
Wrzucasz go do katalogu z IT i klikasz "Run", albo najpierw odpalasz IT, przełączasz na tryb okna, odpalasz program i klikasz "Attach". Gdy gra jest już wykryta przez program - można bawić się przyciskami. :)

Artur - 3 Maj 2007, 00:00
Nadal nie działa. :( Jak bawić się przyciskami niby?
petr - 3 Maj 2007, 00:04
Trzeba najechać na nie kursorem, a potem kliknąć lewym przyciskiem myszy.. :)
Nie no, nabijam sie, bo nie wiem na czym polega Twój problem. Opisz co dokładnie robisz.
(Potem wytnę to do pomocy..)

Artur - 3 Maj 2007, 00:06
Otwieram program, klikam chyba Mode 1, klikam Run i nawet minimalizuję grę i klikam cokolwiek, nie działa nic. :(
petr - 3 Maj 2007, 00:17
Najpierw Run, potem mode 1 lub inne. :) Przyciski możesz też włączać na pełnym ekranie, używając skrótów klawiaturowych - są napisane obok nazw przycisków. :)
Artur - 3 Maj 2007, 00:19
Obok nazw przycisków nie ma u mnie żadnych skrótów..
petr - 3 Maj 2007, 00:24
Przepraszam, pomyliło mi się z trainerem...
Obawiam się, że musisz na chwilę wejść w tryb okna, żeby zmieniać jakieś ustawienia...

Artur - 3 Maj 2007, 00:25
A nie minimalizować grę?
petr - 3 Maj 2007, 00:28
Temat postu: Odp: IT Initial Speed Changer - nie działa mi!
No, też można, ale to często kończy się zmianą używanej przez niej palety, przez co i tak konieczny jest restart..
Artur - 3 Maj 2007, 00:33
Nadal nic. :(
petr - 3 Maj 2007, 00:55
Spróbuj jeszcze raz dokładnie tak, jak piszę. Bez żadnych zmian, tylko punkt po punkcie..
1. Włącz IT 1.3.1 (upewnij się, że masz tą wersję. Jeśli nie, zaktualizuj)
2. W opcjach zmień wyświetlanie na tryb okna
3. Włącz ISC
4. Kliknij "Attach"
5. Powinny uaktywnić się przyciski od 1 do 5 oraz Mode 1/2, kliknij np w 5
6. Powróć do gry, spróbuj zagrać i sprawdź czy działa

Jeśli nie, prosiłbym o specyfikację komputera (system i cała reszta) - poślemy to na FLD i spytamy twórcy, o co może chodzić.

Artur - 3 Maj 2007, 01:32
Hehehehehehe, już wszystko dobrze działa, miałem wersję 1.3, a trzeba 1.3.1. :mrgreen:
Devlin - 3 Maj 2007, 10:21
Przydałoby się, żeby ktoś rzucił link do ISC ;)
petr - 3 Maj 2007, 10:37
Jest w temacie o ISC, ale powtórzę :)
download

FOX - 24 Czerwiec 2007, 16:22
Temat postu: Odp: IT Initial Speed Changer: zmiana początkowej pr
To właśnie ten hack do "Icy Tower" podsunął mi pomysł na "Rush Timer". Włączasz grę, podłączasz ISC, ustawiasz "Start Speed" na 5, wracasz do "Icy Tower" i spróbuj utrzymać się przy grze jak najdłużej. Koniecznie zmierz czas stoperem, bo zegar, który widzisz w grze, nie nadaje się. Może coś się zmieni w 1.4, na co pomysł wysłałem do autorów 1.3.1, sugerując im, żeby zaczęli najwcześniej po zakończeniu prac nad 1.3.2, które miało utrudnić spowalnianie gry i tym samym pomóc wykasować nieuczciwe powtórki z list rekordów.
Grani - 17 Lipiec 2007, 20:13
Eeee, jak się to uruchamia? :P Znaczy, wiem jak włączyć, ale jak zrobić, żeby działało w IT?
Grani - 17 Lipiec 2007, 20:19
A, dobra, juz umiem, ale z góry dzięki. :)
Artur - 1 Sierpień 2007, 19:34
Gdy się jest wysoko ekranu i nie jest się w niebezpieczeństwie, to warto zastanowić się sekundę nad skokiem. XD
Worm 96 - 10 Listopad 2007, 16:33

Hmm a może zrobić tak na ProFloor. To znaczy dać na ISC 5 i włączyć profloora? Co o tym sądzicie?
mattirab - 10 Listopad 2007, 20:27

Worm 96 napisał/a:
Hmm a może zrobić tak na ProFloor. To znaczy dać na ISC 5 i włączyć profloora? Co o tym sądzicie?

ProFloor, jak parę miesięcy temu zauważył Vinyanovm, jest przestarzały. Teraz używa się Floor Controlera. Powstała nawet lista rekordów ugranych wraz z tym programem (niekiedy w połączeniu z ISC). Jak chcesz, to poczytaj więcej tu:
http://www.freelunchdesig...f7&topic=2415.0 .

Jojo - 19 Listopad 2007, 11:39

Prubowalem ale doszlem na 5 tylko do 130 ^^
roswell13 - 3 Styczeń 2008, 23:16
Temat postu: Pytanie
Witam mam na imię Ania od nie dawana gram w tą grę całkiem nieźle mi idzie tylko mam pytanie czy ma ktoś bota takiego że zaczyna się grać od największej prędkości od początku? bardzo takiego poszukuje Pozdrawiam jak coś proszę pisać na gg 6754394 :*
Vinyanov - 4 Styczeń 2008, 04:10
Temat postu: Re: Pytanie
roswell13 napisał/a:
Witam mam na imię Ania

Hej!

Cytat:
od nie dawana gram w tą grę całkiem nieźle

Podziel się rekordami. :)

Cytat:
tylko mam pytanie czy ma ktoś bota

Bota? Botów do Icy Tower o ile wiem jeszcze nie stworzono, chociaż myślałem już o nich. Jak zresztą o wszystkim. :D

Cytat:
takiego że zaczyna się grać od największej prędkości od początku?

Jest do tego program. Przewiń stronę do Initial Speed Changer. Obsługa jest prosta do bólu. :)

Polucjant - 9 Styczeń 2008, 16:09

Ja też mam pytanie jak można ściągnąć Patch?? (nawet nie wiem co to jest)..
Polucjant - 10 Styczeń 2008, 09:51
Temat postu: Re: IT Initial Speed Changer - nie działa mi!
Artur napisał/a:
gra Mi nie działa. :x
Mi też nie chce dziś działać ;( więc help :!:
.pawlak-n. - 29 Lipiec 2008, 17:00

Initial Speed Changer mi sie bierze jak go siciongam to mam tylko format .rat
:[ help fast !

olaola300 - 2 Kwiecień 2009, 14:25
Temat postu: Program Initial Speed Changer
No właśnie. Na oficjalnej stronie IT jest dział w którym można sobie to ściągnąć jest opisane co jest co. Ale w tym problem, że nie jest opisane jak to wszystko włączyć. Wiem tylko,że jak włączę ten program to klikam attach czy coś takiego, potem włączam IT i klikam run. A co dalej? Albo jak inaczej włączyć żeby było to co zamraża czas i tak dalej? Proszę gram w IT od niedawna i też od niedawna posługuję się tym programem. Pomożecie? :roll:
SaleiB - 2 Kwiecień 2009, 16:05

Wszystkie programy Rammichaela uruchamia się tak samo. Musisz mieć te jego programy w katalogu z gra (tam gdzie jest icytower13.exe). Wtedy masz dwie możliwości:

1. Jeśli chcesz korzystać z tylko jednego programu na raz to uruchamiasz najpierw ten program, a potem wciskasz przycisk "Run" i gra sama się uruchomi. Potem w programie możesz ustawiać różne opcje. Jeśli grasz w trybie pełnoekranowym będziesz musiała wyjść na pulpit klikając na klawiaturze taki przycisk ze znaczkiem windowsa

2. Jeśli chcesz korzystać z kilku programów na raz najwygodniej będzie najpierw uruchomić Icy Tower a potem wyjść na pulpit, uruchomić te programy i kliknąć w nich "Attach" i wówczas ustawiać co sie tam chce ;)

Opis działania ISC i Trainrera możesz znaleźć w downloadzie icy.pl

Vinyanov - 2 Kwiecień 2009, 16:51

Cytat:
Musisz mieć te jego programy w katalogu z gra (tam gdzie jest icytower13.exe).

Dla ścisłości: nie musisz (jeśli tego nie zrobisz, to trainer po wybraniu opcji „Run” będzie zmuszony poprosić cię o wskazanie ścieżki do Icy Tower), ale tak będzie najwygodniej.

Cytat:
ITSC

Raczej ITISC. IMHO, skoro FC = Floor Controller (nazwa skrócona) = ITFC = Icy Tower Floor Controller (nazwa pełna), to ISC = Initial Speed Changer = ITISC = Icy Tower Initial Speed Changer, a takie coś jak „ITSC” nie istnieje. ;)

olaola300 - 2 Kwiecień 2009, 16:55

Ale ja tak robię SaleiB! Tylko wtedy mi się pokazują prędkości, a nie te inne opcje. I to jest problem. :cry:
SaleiB - 2 Kwiecień 2009, 17:27

Vinyanov napisał/a:

Cytat:
ITSC

Raczej ITISC. IMHO, skoro FC = Floor Controller (nazwa skrócona) = ITFC = Icy Tower Floor Controller (nazwa pełna), to ISC = Initial Speed Changer = ITISC = Icy Tower Initial Speed Changer, a takie coś jak „ITSC” nie istnieje. ;)

Zgadza się, to była literówka ;p Już poprawione ;)

olaola300 napisał/a:
Ale ja tak robię SaleiB! Tylko wtedy mi się pokazują prędkości, a nie te inne opcje. I to jest problem. :cry:

No bo ISC służy tylko i wyłącznie do zmieniania prędkości. Do zatrzymywania zegara i tym podobnych służy Icy Tower Trainer (ITT, w skrócie T ;p)

Vinyanov - 2 Kwiecień 2009, 17:42

SaleiB napisał/a:
Icy Tower Trainer (ITT, w skrócie T ;p)

Znowu, niezbyt! Pełna nazwa to: Icy Tower Trainer 7+, ITT7+, T7+ (dosłownie: +7 Trainer for Icy Tower 1.3.1). Z tym, że trudno to zauważyć, ponieważ umieszczono ją tylko w jego ekranie informacyjnym. :P

Kamilson91 - 12 Lipiec 2009, 16:18

http://www.freelunchdesig...hp?topic=1694.0

Polecam

HQHB - 17 Marzec 2010, 16:28
Temat postu: witam
ja mam problem z uruchomieniem tego dodatku.Gdy sciągnie mi sie ten plik to wygląda on jak folder ktory ma białą strone a na niej logo Internetu explorel-a gdy na to klikam nie uruchamia sie sie program tylko uruchamia sie powtorne sciąganie tego programu<mysli>nie mam pojęcia czemu jest nie tak.jak go wrzuce do katalogu z grą to nie dziala wcale.naprawde nie wiem co robić-pomozcie
z gory dzieki