Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Zloty - [2004-2008] Organizacja

PastorFX - 17 Maj 2004, 20:49
Temat postu: [2004-2008] Organizacja
Jako bylego wlasciciela strony o IT cos mnie ciagnie do tego IT...

A wiec wymozgalem sobie, ze moznaby se tak w wakacje zrobic zlocik, bo chetnie zobaczylbym siez kilkoma IcyTowerowcami z Polski. Tak myslalem i wymyslilem, ze najlepszym miejscem na tego typu imprezke jest... moje miasteczko. Moze i jest to dziura do ktorej nie idzie dojechac i w ogole jest do dupy, ale ma swoje zalety:
- jest blisko wszystkiego (problem z dojazdem ale to nic :) ), z Warszawy dojazd bezposredni lux autobusem
- jest to perla pojezierza drawskiego
- mam znajoma kafeje gdzie moglibysmy na kilka godzin wynajac kompiki
- nie ma problemu ze spaniem bo jest full kempingow, mozna namiocik rozbic nawet pod moim oknem :)
- mozna se zrobic ognisko i pobiesiadowac :P

Co wy na to? A moze gdzie indziej??

CelseR - 17 Maj 2004, 20:53
Temat postu: Zjazd IcyTowerowc?w // MP LIVE
raczej nie dla mnie :roll: za daleko :?
Broda - 17 Maj 2004, 21:18
Dla mnie tez nie a moze u mnie (hehehe)
tajek - 17 Maj 2004, 21:31
Fajnie kazdy by chcial zlot i najlepiej u siebie , to sie tak latwo mowi , na napewno nie pojade 100 kilosow zeby sie spotkac z kims na 4 godziny :roll:
syo - 17 Maj 2004, 21:38
Tak jest, pomysl ze zlotem sam w sobie jest na tyle dobry zeby ten zlot organizowac (o ile mnie pamiec nie myli proponowalem to na forum s.p. it.net, czy tez na tym, juz nie wiem :shock: ). Pozostaje problem miejsca i zakwaterowania.
Jak juz SaleiB wczesniej wspomnial - wybiera sie na Mazury. Wpadla mi do glowy pewna mysl, a mianowicie jesli cos takiego by sie odbylo, to niech miejscem spotkania bedzie kierunek, w ktorego strone wybiera sie wiekszosc z Nas, lub skoro powstal szkielet zlotu, to moze zrobic ankiete z wojewodztwami, wybralibysmy ewentualne miejsce spotkania
ZiB: Jesli ktos wybiera sie na Mazury - nie powstrzymuje, chetnie sie z Wami spotkam :) .

Neo - 17 Maj 2004, 21:51
ja na Mazury nie jade :/ albo nad Morze (Dziwnow) albo gory :/

btw. PastorFX - skad jestes?

domaz - 17 Maj 2004, 22:11
Ja tez wybieram sie na mazurki w tym roku:) Tylko jaki termin i gdzie dokladnie??
syo - 17 Maj 2004, 22:14
Cytat:
Ja tez wybieram sie na mazurki w tym roku:) Tylko jaki termin i gdzie dokladnie??

SaleiB wspominal cos jeszcze o Mazurach. Gdyby tak ustalic jeden wspolny termin.. :roll:

domaz - 17 Maj 2004, 22:19
No tak tylko to bedzie wlasnie najtrudniejsze... A jest ktos na forum co na mazurkach mieszka??
SaleiB - 17 Maj 2004, 22:20
Syo napisał/a:
Cytat:

SaleiB wspominal cos jeszcze o Mazurach. Gdyby tak ustalic jeden wspolny termin.. :roll:

no niewatpliwie, tylko ja to mysle raczej o jakims obozie, bo nie bede na jeden dzien sie z miasta ruszal :P co do terminu to jest mi calkowicie rybka (poki co) ;)

pozdr

domaz - 17 Maj 2004, 22:22
hmm oboz to rzeczywiscie good idea:) Bo wlasnie myslalem cos o zagranicy ale nie mam sie z kim wybrac a tak to tanio i full zabawy:D Chyba ze chcielbyscie gdzie za granice
syo - 17 Maj 2004, 22:24
Cytat:
No tak tylko to bedzie wlasnie najtrudniejsze... A jest ktos na forum co na mazurkach mieszka??

Gdybym na Mazurach nie mieszkal to bym o tym nie napomknal :wink:

domaz - 17 Maj 2004, 22:26
Wiesz masz w opisie napisane Ziemia to nie wiedzialem specjalnie zes chlop z Mazur. A skoro mieszkasz na mazurach to chyba oboz na mazurach troche bez sensu:D. Moze cos w stylu Tatr. Polskich albo slowackich??
syo - 17 Maj 2004, 22:29
Cytat:
A skoro mieszkasz na mazurach to chyba oboz na mazurach troche bez sensu:D

Wiesz, niekoniecznie oboz - moglbym sprobowac Was jakos zakwaterowac. W kazdym badz razie wszystko jest jeszcze do ustalenia :)

domaz - 17 Maj 2004, 22:33
No tak tylko niektorzy ludzie, np. ja :D juz se powoli robia plany na wakacje i musailbym mniej wiecej wiedziec czy to ma byc lipiec czy sierpien...tak ogolnie. A poza tym trza najpierw zdac do nastepnej klasy :D :D :oops: :oops:
PastorFX - 17 Maj 2004, 23:06
Czaplinek
domaz - 17 Maj 2004, 23:08
I co z tym Czaplinkeim ty tam mieszkasz czy co?? Bo jak masz jakies miejsce tam znjaome to mi odpowiada bo to baaardzo blisko mnie:D:D :wink:
PastorFX - 18 Maj 2004, 07:26
Tak, mieszkam w tej pierbolonej dziurze :)
domaz - 18 Maj 2004, 17:33
Czemu od razu tak ostro?? KAfeja napewno jakas jest:)
Asef - 18 Maj 2004, 20:09
A Moze na jakas kolonie wszyscy trafimy? :D
domaz - 18 Maj 2004, 20:18
No tak ale na koloniach to trzeba sie mniej wiecej planu trzymac. A tak to grasz kiedy chcesz i jak chcesz
Asef - 18 Maj 2004, 20:31
hehe powiemy ze jestesmy icetowerowcami i musimy grac. :D
domaz - 18 Maj 2004, 21:05
TAAAK uwazaj bo to przejdzie. Nie no jak dla mnie to kolonie odpadaja
PastorFX - 18 Maj 2004, 21:47
Kafeja jest. A kolonie to z(cenzura)ne bo jestesmy chyba za starzy na pi(cenzura)ie sie po obozach...

Asef z Walcza jestes? No to z(cenzura)a. Jade tam niedlugo rowery ogladac to moze sie spotkamy?? Polecasz sklep Arktus czy jak mu tam??? Bo szukam porzadnego roweru za nieduze, (choc nie za 400 zl) roweru...

[size=9px][tajek] 1. nie rob doublepostow 2. nie przeklinaj , jak zmienisz jedna literke w przeklenstwie na inna to i tak mozna sie latwo domyslic o co chodzi , a ja tego nie toleruje [/size]
Tajek domyslic to sie mozesz wszystkiego. Na przyklad tego, gdzie mam takie zasady.

syo - 18 Maj 2004, 22:06
Marzy mi sie spotkanie kilku(nastu) osob w Olsztynie, wizyta na noc w kafejce, granie, gadanie, dobra zabawa... Ech.. :roll:
domaz - 18 Maj 2004, 22:23
A czemu akurat w Olsztynie?? Mi sie np. marzy w Bydgoszczy. I tak wiem ze tak nigdy nie bedzie ale naszczescie znam kilku ludkow z tego miasta co sa na dosc dobrym pozimie w IT i zawsze mozna z nimi pogadac. To co jakie miasto w koncu wybieramy??
tajek - 18 Maj 2004, 22:28
Ja bym proponowal Rybnik :D , a tak naserio to wydaje mi sie ze kazdy bedzie walczyl o swoje miasto co mi sie wydaje czyms zlym :P , ja odrazu mowie ze na zadne spotkanie nie jade , chyba ze bedzie to gdzies kolo mnie ( katowice )
Neo - 18 Maj 2004, 22:28
Zielona Gore... albo Dabie pod Krosnem Odrzanskim, ew. Niesulice (jeziora sa) :P ... ok?
domaz - 18 Maj 2004, 22:33
Noto mamy 10 osob i 10 miast. Szczerze to watpie zeby to wypalilo. Chyba ze popiszemy sie wielka dojrzaloscia umyslowa. Nodalej myslec!!:)
Vinyanov - 18 Maj 2004, 22:59
Cytat:
Nodalej myslec!!

.
..
...
....

Zrobmy wideokonferencje przez Internet!

....
...
..
.

;P

Neo - 19 Maj 2004, 07:26
Najlepiej byloby sie kiedys spotkac na czacie, ewentualnie zrobic konferencyjke na gg (wiecie, gadac z kilkoma osobami rownoczesnie, na jednym okienku)... :)

EDIT: Albo, sciagnijnmy sobie program LANChat Pro... wbrew nazwie, nie sluzy on tylko do gadania po lanie, a poza obsluguje wewnetrzne POKOJE chatowe... :grin:

domaz - 19 Maj 2004, 10:40
EE tam po co jakisc LanChat. Po polsku po prostu na gg. Moze dzis o 20:00?? Moj nr 1660774
tajek - 19 Maj 2004, 14:28
a ja bym proponowal pogadac sobie za pomoca mikrofonu przez program Ventrilo Klik , tylko ze ktos musi zalozyc serwa ( ja odpadam bo niemam zewnetrznego IP :P ) to bylo by najprostrze i najkorzystniejsze rozwiazanie :)
Neo - 19 Maj 2004, 15:06
he? jak juz mikrofonem to raczej Skype http://www.skype.com - jest lepszy... a poza tym ja wciaz preferuje GG (a jeszcze bardziej LanChat!) ;p
devastator - 19 Maj 2004, 15:25
hmmm... jak sobie wyobrazacie rozmowe dzwiekowa tylu osob naraz? zwlaszcza ze mi skype nie dziala :P lepiej chyba gg albo nawet czat
domaz - 19 Maj 2004, 15:27
To co dzis o 20:00 na gg?? Kto jest za niech napisze swoj numer
PastorFX - 19 Maj 2004, 16:01
Byl taki program Roger Wilco i on sie do tego nadaje :) Moge na nim zalozyc serwa u siebie
domaz - 19 Maj 2004, 16:08
A ten roger wilco to tez do rozmowy glosowej?? Bo ja nie mam mikrofonu:D
PastorFX - 19 Maj 2004, 16:19
tak, jak chcecie sprobowac czy dziaqla bo nie wiem to prosze go uruchomic i na serwer 81.15.249.76:3782 tylko ze przedtem na gg1777321
CelseR - 19 Maj 2004, 17:10
hej Neo ja mam LanChata tyle ze nie wiedzialem ze mozna przez to gadac poza siecia :P
Neo - 19 Maj 2004, 18:24
dobra, dla mnie git, dzisiaj o 20:00 konferencja na GG. Czekamy!
domaz - 19 Maj 2004, 18:29
pastor podaj swoj nr.gg bo o 20 wszyscy beda gadac na gg ci co brali udzial w tym temacie a nie masz swojego gg napisanegow profilu
matuss - 19 Maj 2004, 19:09
Pomysl - git. Pastor - Yo, pamietasz jak mi dales bana :P . Mysle ze to nie wypali.. ale warto sprobowac. Mi najbardziej pasowalo by w stolicy. Viny lub SaleiB by wynajeli jakis lokal weselny :D i zaprosili zespow Disco-polo :razz: .

Przy okazji zareklamuje moje miasto:

-dyskoteka 064:
-park czartoryskich. Duzo laweczek i super wogole jest tam :594:
-6 supermarketow. :704:
-G&G :D

to Jak? Dolaczam do konferenci GG

domaz - 19 Maj 2004, 20:14
No ludzie czemu nikogo nie ma dostepnego?? Konfere zrobilem i cisza
PastorFX - 19 Maj 2004, 22:00
1777321 ale za pozno >> bylem zajety :)
domaz - 19 Maj 2004, 22:07
I tak nic ztego spotkania nie wyszlo. Bylo 6 osob ale wiekszosc z nich nie brala pomyslu ow yjezdzie na powaznie i nikt do zadnych glebszych w nioskow nie doszedl
PastorFX - 20 Maj 2004, 18:41
Matus pamietam, tylko przypomnij mi za co :)

Co za debil jest na Twoim avatarze??

matuss - 20 Maj 2004, 20:56
hmm.. niepamietam Pastor :D ..

Spotkanie jak widac nie wypalilo, tak jak zakladalem. :?

Pastor: Ten debil na moim avatarze to Marcinek.. z mojego osiedla :razz:

petr - 13 Listopad 2004, 15:53
Hmm, jesli dobrze pamietam na starym free4web'owskim forum IT.NET bylo juz mowione o zjezdzie... I Pastor tez proponowal swoja wioche na prawach miasta... I tez do niczego nie doszlismy :)

Daje Wam linka do tego tematu; sami zobaczcie:
Zjazd (stare forum IT.NET)

Uwazam ze pomysl z konferencja na GG albo prywatnym czacie jest najlepszy... Mozna zalozycz na Pol-Chacie pokoj o nazwie w stylu "jndlahdahdoia" i wtedy nikt nas nie znajdzie :twisted:

EDIT: Nie wiem czy wiecie, ale zeby zalozyc pokoj nie trzeba wcale wchodzic na glowna polchatu itd... Wchodzimy na dowolny chat, wpisujemy "join bgdkasjgdk" (czyli wejdz na chat x) i zalozylismy pokoj... Oczywiscie nikt nie bedzie mial na nim opa :wink:

domaz - 13 Listopad 2004, 20:27
EE tam to i tak nie wypali...
tajek - 13 Listopad 2004, 20:55
wypalilo by gdyby wszyscy mieszkali w jednym miescie :P lub byly by jakies teleportery ^^
achhh ta wyobraznia :twisted:

Domia - 13 Listopad 2004, 22:23
Cytat:
wypalilo by gdyby wszyscy mieszkali w jednym miescie lub byly by jakies teleportery ^^

chcialo by sie :P niestety jestesmy w XXI wieku a nie w XXX :D tajek rozmarzyles sie :P lepiej wracaj do IT :wink:

Doktor(wiko) - 18 Grudzień 2004, 20:23
PastorFX napisał/a:
Czaplinek
Hmm... Ja bym nie narzekal bo calkiem blisko:). Teraz mamy 11 ludzi i dalej 10 miast, sukces:P
Kartuzy
Tak dla niewtajemniczonych ta zatoka Gdanska to na pomorzu :lol:

Domia - 18 Luty 2005, 17:58
wybaczcie mi za odswiezanie topicu, ale sobie go tak przegladalam i pomyslalam, ze mozna by bylo zrobic jakas new konferencje na gadu :wink: zreszta trza rozruszac to forum bo ostatnio sie cos malo udzielacie :wink: no wiec maj propoziszyn yz jutro tak o 14:00 :D chyba, ze wolicie zostac przy wieczornych porach i zrobic to na 20:00 :wink: ewentualnie w niedziele :P

piszcie, piszcie :mrgreen:

syo - 18 Luty 2005, 20:06
Ja mam wizje spotkania sie, ale live.. Ech, Mistrzostwa Polski na zywo :roll: ... Nawet opatrzylem sobie lokal, w ktorym mialbym to zorganizowac.. Jesli chcecie, moge przelac moja wizje na kompa.. :)
tajek - 18 Luty 2005, 20:17
dajesz , chetnie poczytam...
A co do konferencji na bank nie bede uczestniczyl :neutral:

Domia - 18 Luty 2005, 20:42
Syo chetnie poczytamy :)
Tajek czemu :( ?

tajek - 18 Luty 2005, 21:02
Bo :
1. niemam gg , uzywam wp kontakta a przez ten program nie idzie robic konferencji z gg
2.nie mam zbyt duzo czasu jutro..

petr - 19 Luty 2005, 13:36
ja tez na konferencji nie bede, mam co prawda gg ale stare - build 131 <hahaha> i ono niezbyt lubi konferencje, nie wyswietla mi wszystkiego :D

dla mnie pozostaje czat.

a co do spotkania na zywo... ja bym tam pojechal, chetnie... zobaczymy co napisze Syo...

syo - 19 Luty 2005, 18:34
To by bylo BARDZO duze przedsiewziecie, wymagaloby BARDZO duzego wysilku. No, ale lecimy :) :

SPONSOR

Bez niego ani rusz - jest potrzebne przedsiebiorstwo, ktore bedzie moglo wylozyc pieniadze na ten turniej. Wezmy przykladowo SONY: Jest sobie Sony i placi za:
* lokal
* nocleg graczy
* transport graczy (jesli konieczny)
Oczywiscie czesc kosztow (nie wiem jak duza) powinna sie zwrocic, ale o tym w trakcie. Wynajety lokal obklejony naklejkami i plakatami sponsora (mozna nawet pojsc na kompromis i nazwac turniej Sony Mistrzostwa Polski czy na jakas inna dziwna.. ale korzysci dla turnieju: "Sony, solidna firma! Wchodze w to!" - i dla firmy: "Nazwa z SONY! Wiecej kasy dla nas, wiekszy rozglos 8) "), sprzet do grania oczywiscie rowniez... Nie zdziwilbym sie, gdyby gracze byli "chodzacymi reklamami"...

GRACZE:

Sprawa sponsora zalatwiona, teraz pozostaje sprowadzic do - np. Olsztyna - graczy. A z tym jak wiadomo - jest ciezko. "Starzy mnie nie puszcza", "Nie mam floty"... I tu po raz kolejny do akcji wkracza sponsor wysylajac do gracza oryginalne pismo z zaproszeniem na turniej. Wczesniej jednak gracz musi zaznaczyc czy jest w stanie dojechac sam, czy ma swoj wlasny transport (wezmy na przyklad 12-letnia domie - sama na bank nie pojedzie, musza sie zabrac rodzice i wtedy transport bedzie wiadomy - samochod) poniewaz sponsor oplacilby koszty podrozy w ta i spowrotem (tutaj wezmy jako przyklad Neo - chlopak starszy, jednak z Zielonej Gory do Olsztyna kawalek jest...). Oczywiscie nie wszyscy doznaliby takiego zaszczytu:
* pierwsza dwudziestka w Polsce
* gracze znani w polskim swiatku IT
Taki sposob chociaz troszke by zwiekszyl szanse na pojawienie sie graczy.

NOCLEG:

No i znow siegamy po sponsora, ktory oplaca calosc lub czesc za nocleg. Hotel bylby oczywiscie jednym z tanszych, ale nocleg bylby zalatwiony.

TRANSPORT:

Wynajety autobus na czas trwania turnieju (czyli 2-3 dni).

LOKAL:

No i wazny punkcik - gdzie mialo by sie to odbyc? W piwnicy? Niee... Mistrzostwa Polski to ranga wysoka, totez wynajety lokal MUSI byc:). W oko wpadl mi moj ulubiony klubik - Etno. Oto jego zarys w paincie:)

Jak juz wspomniane wczesniej, mistrzostwa trwalyby lacznie 3 dni:
* przyjazd i pierwsza czesc
* druga czesc
* wyjazd
Etno otwarte jest raczej wieczorami, wiec bez zadnych przeszkod zawody moglyby trwac w godzinach popoludniowych. Niby zwykly klubik, ale troche go przeobrazilem...

Jakie zmiany? Wg mnie duze, bo wplyna na turniej znaczaco:

1. Stoliki dla graczy i widzow - oczywiscie nie tylko gracze beda w Etno. Miejsce bedzie rowniez dla "kibicow" i widzow. Stoliki byly by usytuowane na przeciwko...

2. Sciana, na ktorej wyswietlany jest obraz z kompa - Wszyscy podziwialiby gre zawodnika nie stojac mu nad glowa, zawodnik bylby skoncentrowany. Poza tym podniosloby to troche, hmm... roznorodnosc turnieju, bo zorganizowac turniej i stac nad glowa gracza to mozna zrobic w kazdym domu :D

3. Stanowisko z komputerem - komputer umieszczony by byl za filarem, najlepiej jak by caly byl "odizolowany", lepsza koncentracja, lepsze wyniki. Gracz nie widzi niczego poza kompem.

4. Tabela z wynikami - tego nie trzeba chyba tlumaczyc :)

5. Pozostale kwestie:
* bar - alkoholu dla nieletnich nie bedzie, o ile bedzie dla kogokolwiek, ewentualnie po lampce szampana po calym turnieju :)
* DJ - gra lub nie gra, do ustalenia, grac moze w przerwach, w trakcie trwania turnieju by nie gral
* automaty, darty - niedostepne, ew. po turnieju.

5. PRZEBIEG

Mam pewne pomysly na przebieg, ale to dopiero do wykorzystania :)

Oczywiscie uczestnictwo w turnieju wiazaloby sie z oproznianiem portfeli w jakims stopniu. Bylyby wpisowe na turniej (kwota niemala, ale oplacaloby sie zebrac i wplacic), zakaz wnoszenia wlasnego zarcia (jak jestes glodny to kupujesz w lokalu ;) ), etc, etc, etc...

I jak? Pytania? Komentarze? :>

tajek - 19 Luty 2005, 18:52
Takie cos jest wlasnie moim marzeniem , ale jestem niestety pewien tego ze do takiego turnieju nigdy nie dojdzie i to jest przykre :( .
Domia - 19 Luty 2005, 19:26
ech, zeby to byla rzeczywistosc :roll: ... byloby pieknie :) malo realne ale zawsze cos :mrgreen: :twisted:
Cytat:
wezmy na przyklad 12-letnia domie - sama na bank nie pojedzie, musza sie zabrac rodzice i wtedy transport bedzie wiadomy - samochod

Syo prawie 13-letnia :wink: i BTW - ja nie mam auta :lol: wiec chyba jedynym rozwiazaniem bylby PKSik albo pociag :D a zeby bylo radosniej to bym jeszcze wziela ze soba w podroz fairy i kishonego :wink:

syo - 19 Luty 2005, 19:32
domia napisał/a:
ech, zeby to byla rzeczywistosc :roll: ... byloby pieknie :) malo realne ale zawsze cos :mrgreen: :twisted:
Cytat:
wezmy na przyklad 12-letnia domie - sama na bank nie pojedzie, musza sie zabrac rodzice i wtedy transport bedzie wiadomy - samochod

Syo prawie 13-letnia :wink: i BTW - ja nie mam auta :lol: wiec chyba jedynym rozwiazaniem bylby PKSik albo pociag :D a zeby bylo radosniej to bym jeszcze wziela ze soba w podroz fairy i kishonego :wink:

"musza sie zabrac rodzice i wtedy transport bedzie wiadomy - samochod". :roll:

No, moglabys wziac, jesli by sie zmiescili.. Czekam na konkretne komentarze odnosnie "artykulu" :smile:

Vinyanov - 19 Luty 2005, 20:56
Dales juz nam tyle przykladow swojej energii, ze - wierze. :grin:

No, moze tylko nie wierze w ten elektroniczny billboard dla uzytku publicznosci... Nie wystarczy zwykly wysokiej jakosci rzutnik? :wink:

syo - 19 Luty 2005, 21:03
Cytat:
No, moze tylko nie wierze w ten elektroniczny billboard dla uzytku publicznosci... Nie wystarczy zwykly wysokiej jakosci rzutnik?

Tam jest sciana, na ktorej sa wyswietlane kanaly muzyczne - czyli projektor :)

Zrobie wszystko, zeby impreza sie odbyla!

Neo - 19 Luty 2005, 21:41
Gites.

Wchodze w to... jak mi zwroca kase za bilety, to luz...

Wiesz co, Syo... zarejestruj ten swoj nick jako jakis trademark - te pomysly sa tego warte!

syo - 20 Luty 2005, 20:08
Aby nie obciazac zbytnio jednego sponsora, stwierdzilem iz mozna ich podzielic

Sponsor1 (hotel)
Sponsor2 (lokal)
Sponsor3 (bilety)
Sponsor4 (napoje)
Sponsor5 (pozywienie)
Sponsor6 (radio)

BTW, wykukalem jeden wielki koncern, ktory "pomaga" latwo organizowac imprezy :twisted: Jutro dzwonie i sie dowiaduje :)

petr - 20 Luty 2005, 21:56
Jestem calkowicie ZA - z dojazdem sobie poradze, podjade pociagiem pierw do Kraka a potem zabiore sie w Domia, fairy i koshonym dalej :D o kaske sie nie martwie, mysle ze mamcia na taka okazje troszke sypnie.

pomysl jest gites&gutes :D

pikol - 21 Luty 2005, 19:57
no ja jestem za tylko to zalezy w jakich dniach by to bylo
syo - 21 Luty 2005, 22:00
Cytat:
jakich dniach by to bylo

JUTRO !! :lol:
A tak na powaznie - nie palmy sie, calosc jest w fazie "mojoglowiennej", wszystko pokolei, ale jest postep!

MISTRZOSTWA POLSKI 2005 LIVE - Odcinek 1

Nie kontaktowalem sie z typem (moge juz powiedziec, iz chodzilo o Red Bulla), stwierdzilem ze wszystko musi byc chociaz troche ujawnione.

Kasa na zorganizowanie turnieju bedzie na 99% - kilkaset zlotych jest zagwarantowane!

Kontaktowalem sie z - w pewnym sensie - specem od takich spraw. Wyszlo z tego to, ze nie jestem pelnoletni i zorganizuje Mistrzostwa bez rejestrowania sie w urzedach i tych innych.. Spada szansa na znalezienie DUZEGO sponsora (mowie tu o firmach ogolnopolskich lub nawet ogolnoswiatowych <Mc>), wzrasta szansa na powodzenie calosci. Jak to zrobie? Zaczne od klubu/kola, zaloze go w szkole. Chodzi o sam fakt istnienia takiego klubu. Potem mozna zaczac dzialac powazniej.

Lokal najprawdopodobniej zostanie zamieniony w ZAMOWIONA kawiarenke internetowa, oczywiscie specjalnie przyszykowana do Mistrzostw (nie bedzie to zwykla kawiarenka, "normalni" beda mieli zakaz wstepu).

Rodzaje rozgrywek (tutaj propozycje moga naplywac od wszystkich):

Mistrz Polski (standardzik, jedna osoba siada do kompa i gra, wyniki na tabele)
Mistrz Polski 1on1 (gracze rozlosowani w pary, siadaja do dwoch kompow obok siebie, kto dluzej wytrzyma i bedzie mial lepszy wynik - wygrywa. Wedlug mnie bardzo ciekawa konkurencja :> )

Tyle przyniosl nam pierwszy odcinek telenoweli pod tytulem "Mistrzostwa Polski LIVE 2005" :) . Pytania? Komentarze? :>

petr - 21 Luty 2005, 22:07
1on1? eee... raczej nie... wiesz jak ja bym chcial? Skoro bedzie cala cafejka... Bedzie np 10 kompow i np 20 uczestnikow... wiec niech 10 osob siada przy kompie i kazdy ma np 30 mina zeby ugrac jak najlepszy wynik w X. potem zmiana, a ci co nie graja maja czas na picie jedzenie siusiu telefon do mamusi itp. potem znow zmiana itd itd. 1on1 to np dla mnie zbyt duzy stres.

aha - i od razu zastrzegam, ze przyniose wlasna klawiature :) nie pryzwyczaje sie tak szybko do innych klawiszy :)

Kubu? Biel@nek - 22 Luty 2005, 14:21
Luz ale wedlug mnie to najlepsze jest jeden na jednego !! Tu wlasnie chodzi o stres!! Kazdy bedzie mial duze szanse ;)
Domia - 22 Luty 2005, 15:57
dla mnie wszystko bomba :D jesli sie to spelni i sie pojawie na MP to cie Syo chyba wycaluje :wink: :lol: a tak na powaznie, to podziwiam cie za ten twoj zapal do tego, ze wogole chce ci sie po X sponsorach dzwonic, organizowac... wizja przyszlosci - mamy rowno po szescdziesiatce i siedzimy w kafejce, rozgrywajac kolejne, juz X z kolei MP :wink:
slowo na wtorek... Syo to urodzony optymista :wink: :mrgreen:

RYBAKOV - 23 Luty 2005, 16:49
Ja nie jestem zbytnio wtajemniczony w ta sprawe i nie mam czasu czytac tego wszystkiego, ale jesli by te mistrzostwa doszly do skutku to wtedy bym sie zabral z Piotrekiem na nie o. I bysmy Was wszystkich zgwalcili z Piotrusiem :) chlopcow tez oczywiscie, dlatego od razu ostrzegamy - nie odwracac sie od nas tylem czasem! to grozi utrata dziewictwa! :D
PastorFX* - 23 Luty 2005, 19:11
Hmm... fajno. To gdzie te mistrzostwa? W Olsztynie? (tak mnie sie obilo o ucho)?
Czy jestem (obumarlym) "Graczem znanym w polskim IT"?

domaz - 23 Luty 2005, 19:13
Syo przegapiles b. dobra okazje na zorganizowanie tego. Mianowicie PGA - poznan game arena. Oprocz gier multiplayerowych organizowane sa tez turnieje w gry singleplayerowe jak np. DSJ3 czy PES4. Skooro jest turniej w DSjta to napewno i turniej w IT daloby sie zorganizowac. Ale niestety PGA juz w ten weekend wiec na organizacje troszke za pozno. Moze w przyszlym roku...

o PGA 1

o PGA 2

Na 99% tez tam bede, m.in w turnieju Pesa wiec jak ktos sie wybiera to zagadac do mnie napewno sie spotkamy:>

syo - 24 Luty 2005, 15:13
Wiec za rok na 100% w Poznaniu, jesli trafi sie podobna okazja to szybko dawajcie znac!
syo - 24 Luty 2005, 15:13
Wiec za rok na 100% w Poznaniu, jesli trafi sie podobna okazja to szybko dawajcie znac!
domaz - 24 Luty 2005, 15:20
SYO jest lepsza wiadomosc. Jesli te PGA sie uda to nastepna edycja juz w te jesien! Co do organizacji turniejow w mniejszych grach to zajmuja sie tym nie samo PGA lecz inne firmy. W tym roku to empik i zaloga g ( Zaloga G . Rzcuasz im tylko temat a oni przygotowuja ten turniej:>. Ale zeby PGA teraz sie udalo to musi byc duzo ludzi! Wiec jedziemy chlopaki(i dziewczyny) , jedziemy!!:D

edit: jedno z hasel PGA to to ze jest to "impreza robiona przez graczy dla graczy"

petr - 27 Luty 2005, 13:02
hmm, fajnie byloby zorganizowac IcyTower'owy dzial na PGA... zawsze promocja gry itp... i zaraz po tym zorganizowac turniej charytatywny - ahh!

hmm, mysle ze jak zaczniemy powazniej gadac o MPLive, bedzie trza stworzyc nowy dzial na to w interakcjach, i wyciac odpowiednia czesc tego tematu... mozna by w supie zrobic cos takiego JUZ; jak ktos nowy wejdzie na forum od razu to zobaczy :)

syo - 27 Luty 2005, 14:28
Sprobuje dogadac sie z ludzmi z PGA, zeby na jesien byl w Poznaniu turniej IT. :)
LEO - 13 Marzec 2005, 21:08
Syo podziwiam twoj zapal w organizacji takiego przedsiewziecia.Z drugiej strony jak juz by do tego doszlo to moze bede juz w najlepszej 20 Polski:). :razz:
Laura_x - 20 Październik 2005, 23:29
Temat postu: zlot ;)
w innym topicu powstal znakomity pomysl zorganizowania zlotu ;) czekam na Wasze porpozycje - czyli kiedy, gdzie i jak dlugo :?: // opcja jeden dzien nie wchodzi w gre, musi to byc opcja z noclegiem ;) )
SaleiB - 20 Październik 2005, 23:37
laura nie ty piwersza wpadalas na taki pomysl, jednak zadego zlotu jak dotychczas nie udalo sie zorganizowac :/

co do miejsca to proponuje nasza piekna ukochana stolice :p W przypadku takiego wyboru termin jest mi w zasadzie obojetny :P Jednak niestety nie znam zbytnio mozliwosci taniego przenocowania, chyba ze gdzies pod namiotami (np na polach mokotowskich), ale to dopiero w lecie :)
co do zimy to nie za bardzo mam jakis sensowny pomysl.

pozdr

petr - 21 Październik 2005, 00:56
Argh! :P
Temat znowu powraca...
Zcalilem oczywiscie :]

BTW - Syo - co z MP LIVE?

Laura_x - 21 Październik 2005, 13:57
ja stawiam na Kraqw i Wawe, i tez jak najbardziej jestem za latem, bo jednak zima tokiepski pomysl xD mozna se tylek odmrozic spedzajac tyle czasu na swiezym powietrzu xD
syo - 21 Październik 2005, 16:11
petr napisał/a:
Syo - co z MP LIVE?

Przede wszystkim bedziemy musieli z tym wszystkich poczekac do 21 grudnia (18.), jesli oczywiscie spotkanie czy MP LIVE wyszloby z mojej inicjatywy. A potem POWOLI, a moze cos by sie udalo. Narazie dale na to bardzo malo szans, ewentualnie gdyby podpiac zlot graczy IT i turniej pod inna impreze z grami komputerowymi, wtedy szanse by wzrosly.

domaz - 21 Październik 2005, 16:47
niedlugo ruszy nowa stronka pga z informacjami o pga 2006 bedzie mozna sie zorientowac
tajek - 21 Październik 2005, 22:27
jestem za zlocikiem :) wkoncu znamy sie juz dooosyc dlugo i wkoncu trzeba bylo by to upieczentowac :D jak juz bym mial wybierac miedzy wawa a kraq to wybieram druga opcje
Laura_x - 21 Październik 2005, 22:36
ja tez bardizje jestme sklonna ku zlocie w Krakowie :D D bo mam z tegorocznych wakacji niezle wspomnienia ;) A pozatym Kraqw kocham, i bylam tam kilka razy, a w Wawie tylko raz i to jakies 3 lata temu :P
Domia - 21 Październik 2005, 22:37
O tak Krakow to zdecydowanie najlepsza opcja :D Przynajmniej jest sie gdzie wybrac :wink: Wlasnie sobie wyobrazam jakby to bylo... dla mnie bomba :twisted: !
Laura_x - 21 Październik 2005, 22:39
Domia -> to bys na zlocie byla naszym przewodnikiem xD
syo - 22 Październik 2005, 04:40
No to miejsce prawie obrane

Krakow, ALE jesli sie uda zorganizowac turniej na PGA, to Poznan :wink:

Domia - 22 Październik 2005, 10:03
Laura_x napisał/a:
Domia to bys na zlocie byla naszym przewodnikiem xD

Haha no oczywiscie :D Jest gdzie oprowadzac :twisted:

Syo napisał/a:
ALE jesli sie uda zorganizowac turniej na PGA, to Poznan

[size=9px] Prosze, prosze, zeby sie nie udalo, prosze, prosze... :wink: [/size]

Glownie wole Krakow, bo przynajmniej to jest miejsce, gdzie znam praktycznie wszystkie zakamarki i moge sama bez zgody rodzicow latac ;D

mattirab - 22 Październik 2005, 11:32
No, chyba kazdy w wieku szkolnym i powyzej zna swoje miasto :lol: .
petr - 22 Październik 2005, 12:37
Domia napisał/a:
Prosze, prosze, zeby sie nie udalo, prosze, prosze... Wink

Domia, grzeszysz, dzial IT na PGA to mozliwosc popularyzacji gry ;o

A jesli nie - Krak czy Wawa, obojetnie... Krak kocham (bylem az 3 razy), w Wawie nie... Ale koniecznie chcialbym ;P

Laura_x - 22 Październik 2005, 13:06
Poznan tez moze byc :mrgreen: no ale generalnie wole Kraqw :twisted: a Wawa :?: no nie wiem.. nie chcialabym w pewnym momencie mojego ex spotkac gdzies na ulicy :P
Domia - 22 Październik 2005, 16:43
No to pojdzmy na kompromis, niech bedzie na PGA w i kraku :D

Zapraszam w kwietniu, bo mam wtedy urodziny :twisted:

Laura_x napisał/a:
Wawa no nie wiem.. nie chcialabym w pewnym momencie mojego ex spotkac gdzies na ulicy

Jesli myslalabym tak jak Ty, to bym sie przeprowadzic musiala, bo moj byly mieszka ode mnie z 50 metrow :D

Laura_x - 22 Październik 2005, 20:17
Domia napisał/a:
Zapraszam w kwietniu, bo mam wtedy urodziny

hehe to ja zapraszam do Glucholaz w lipcu - mam 8 lipca urodzinki :lol: ;)

domaz - 22 Październik 2005, 21:03
dobra to gdzie i kiedy?;d
Laura_x - 22 Październik 2005, 21:16
hymmm no to neich beda przyszloroczne wakacje... kto jest za :?: :D
domaz - 22 Październik 2005, 21:24
ee tam tak pozno;/ ja bym dawaj jakis dlugi likiend na wiosne;]
LEO - 22 Październik 2005, 21:24
JA jestem za !!!! FASjnie takie spotaknie, ale trzeba zoorganzowac jakis plan i wtedy na goraco sie okaze kto moze jechac a kto nie. :oops:
Laura_x - 22 Październik 2005, 21:28
mi by najbardziej pasowalo lato, bo z racji matur to raczej na wiosne bym nie mogla :P no chyba ze pod koniec maja :P albo nawet polowa :P zalezy, jak sie matury rozloza :P no wiec od konca maja jestem zgodna na prawie kazda propozyje zlotu ;) :P
petr - 22 Październik 2005, 21:36
Bede sceptykiem - (ktos musi) - i tak g***o z tego wyjdzie. To juz trzeci wielki temat o zlocie (F4W, IT.NET, tu / wielki wielkoscia i wielki ambicjami) - a do tej pory nic sie nie wydarzylo. Bo jak dojdzie co do czego, to jednemu rodzice zabronia, drugi nie ma kasy, trzeciemu sie nie chce, a poza tym do tej pory nikt nie chcial ruszyc dupy i cos zorganizowac (w tym ja), a jak juz sie staral (jak Syo) to przez dziwne okolicznosci (niezalezne) nic z tego nie wychodzilo.
LEO - 22 Październik 2005, 21:37
JA bede mial lekcje skracan lub wcale nie bede mial jak matury beda pisac. Ale ja w wakacje, tzn. mi ten okres najlepiej odpowiada. 8)
Laura_x - 22 Październik 2005, 21:47
petr -> ej no :P nie wolno byc pesymista :P musimy zorganizowac zlocik i juz :!: wiec termin juz jest - wakacje :P komu bardziej pasuje lipiec, a komu sierpien ;) :?: :P
LEO - 22 Październik 2005, 21:49
Ja jeszcze nie wiem jaki miech, bo nie znam jeszcze dokladnie swoich planow na nastepne wakacje :o
Laura_x - 22 Październik 2005, 21:51
LEO -> nikt nei zna swoich planow na wakacje :P ja tyz nei, bo jak sie dowiem, ze dostalam sie dajmy na to, na UJ, to bede szukala mieszkanka w Krakowie :P ale mi i tak najbardzije pasuje lipiec, w okolicach moich urodzin - bysmy wtedy mogli zrobic maxymalna balange na zlocie xD :twisted:
Domia - 22 Październik 2005, 22:03
Mnie rodzice po za Krakow nie puszcza, jestem na 100% przekonana, dlatego najlepszy bylby Krak, bo co to za zlot bez mastkotki :wink: ?

Termin w wakacje?
Hmm... nie wiem, nie wiem, bo okaze sie, ze polowa jedzie w sierpniu, polowa w lipcu, a innych wogole wtedy w Polsce nie ma

Laura_x - 22 Październik 2005, 22:08
Domia -> no wiec Kraqw zostaje :P miejsce mamy :P termin....do ustalenia ;)
LEO - 22 Październik 2005, 22:11
O.K Krak moze byc :) TZN. rutyna 8) :lol:
Laura_x - 22 Październik 2005, 22:28
He3h to Domia ma najlepiej bo z domu sie nie bedzie musiala ruszac, by na zlocie sie zjawic :P
kolejne pytanie - jak dlugo powinien trwac zlot :?: bierzcie pod uwage to, ze zapewne nie bedziemy tam spac :P ale trzeba zalozyc, ze bedziemy chcieli dobrze sie poznac, wiec w gre wchodza okolo dwa dni :P no, napewno jedna noc w Krakowie :P Pytanie - czy Domii rodzice pozwola na calonocne walesanie sie po miescie z nami :?: bo jak nie to ja bede jedyna dziewczyna, jak Domia pojdzie do domciu :DDDD

tajek - 22 Październik 2005, 23:06
na jeden dzien to ja bym nawet nie jechal... musi byc nocleg , obojetnie gdzie byle tanio :)
Termin? hm mi to obojetne nawet w zime moge jechac na weekend
Aha i wogole jak sobie wyobrazacie te spotkanie?
zalozmy spotykamy sie i co? gadamy..gadamy.. lazimy.. zwiedzamy gadamy..? itd itd
Czy spotykamy sie zalozmy mamy jakies lokum , idziemy do niego otwieramy procenty i integrujemy sie na dopalaczach?
czy? no wlasnie co?

Laura_x - 22 Październik 2005, 23:09
tajek -> no, napewno jakies pogaduszki by bylo, no, i oczywiscie, impra tez xD bo co to za zlot bez impry :?: xD ale co do gadania i lazenia to tez xD bo trzeba by bylo sie jakos w ciagu dnia zajac xD impre bysmy sobie zostawili na noc xD a co do tego taniego miejasca, to moze Domia cos wie na ten temat ;) :?: przeciez ona w Krakowie mieszka :P
petr - 22 Październik 2005, 23:12
Tajek napisał/a:
Czy spotykamy sie zalozmy mamy jakies lokum , idziemy do niego otwieramy procenty i integrujemy sie na dopalaczach?

Ech, no wlasnie, oby nie przerodzilo sie w cos takiego...
Alkochol nikomu nie zaszkodzil, ale zlot to nie libacja..

Laura_x - 22 Październik 2005, 23:14
petr -> racja :DDDDD a zwazajac, ze ja mam dosc slaba glowe do alkoholu, to w moim przypadku udzial w libacji nei wcodzi w gre xD jedno, czy dwa piwka owszem,a le o wiekszej ilosci nie ma mowy xD ale zwazajac, ze na zlocie prawdopodobnie beda niepelnoletni, to libacja nie wchodzi w gre.. no cyba, ze ktos mialby ocote xD ale wtedy cala reszta by miaal polewke z teog, co cia najbardziej schlal xD
petr - 22 Październik 2005, 23:19
Wieksze ilosci alkocholu - (zgadzam sie, 2 piwa nikomu nie zaszkodzily) = zlot BEZ patronatu Icy.pl i BEZ zwiazkow z Icy Tower - to tyle na ten temat.
Laura_x - 22 Październik 2005, 23:21
hmm petr... wytlumacz mi to co napisales, bo nie za bardzo kapuje - zreszta, dzisiaj jestme jakos ciezko kapujaca... :?
petr - 22 Październik 2005, 23:25
Wiec inaczej:
Jesli chcecie urzadzic sobie popijawe - nawet jesli tylko jedna, dwie osoby mialyby pic (wiecej niz 1, 2 piwa) - to prosze zalozyc sobie osobny temat - i pod tamto spotkanie ani Icy.pl, ani srodowisko Icy Tower sie nie podpisuje.
O.

tajek - 22 Październik 2005, 23:26
Hmm osobiscie watpie ze na ten zlot przyjechaliby forumowicze majacy ponizej 15 lat ( oprocz domii bo mieszka w kraq :) )
Wiec ja to widze tak..
Zjezdzamy sie zalozmy na pkp w Krakowie , szukamy domii ;) , zalatwiamy lokum , gadamy , zwiedzamy , w nocy jak kto woli , pije lub nie , no i rano wstajemy z kacem lub nie ;)
Tylko ze sami wiecie.. ciezko jest takie cos zoorganizowac , ile ludzi by przyjechalo? i wogole .
Narazie moim zdaniem sa to odlegle marzenia...

domaz - 22 Październik 2005, 23:26
jezu petr jaki ty jestes...dziwny. Juz od razu bez patronatu sratatata powiedz wprost ze i tak nie pojedziesz bo nie bedziesz mogl. Z doswiadczenia(^^) wiem ze jak lduzie sie nie znaja bo to jest w necie to jest kicha, to jest strasznie sztywno i trzeba sobie troche procentow wlac zeby sie zabawa rozkrecila;] Nie mowie o mega libacji zyg za zygiem caly krakow ale tak zeby sie dobrze bawic to DOBRZE BY BYLO jakies lokum znalesc i troche alkoholu IMO

edit : od razu popijawe, dzizas.

ty masz 15 lat czy 45?;o

Laura_x - 22 Październik 2005, 23:29
no to teraz kapuje :P no ale bynajmniej ja nie zamierzam brac udzialu w popijawie :P przeciez sa inne sposoby na integracje i lepsze poznanie sie na zlocie ;) a pozatym, jelsi chcecie na serio wziasc udzial w zlocie, to musicie juz teraz zaczac zastanawiac sie, co byscie ccieli robic, co zwiedzic, gdzie nocowac itp :P moze dla Was to jest za wwczesnie, ale posluchajcie - zabierajac sie do organizacji zlotu na miesiac przed, za przeproszeniem gowno z tego wyjdzie :? wiem to, bo sama mialam za zadanie zorganizowac zlot innego forum, jakies dwa lata temu :? i zabralam sie do teog za pozno :? to znaczy pomysl wyszedl za pozno :? wiec po prostu sadze, ze jesli chcemy, by zlot wypadl w miare dobrze, juz teraz zaczac sie zastanawiac sie do tego, jak ten zlot bedzie wygladal :)

EDIT: petr -> domaz ma racje :wink:

petr - 22 Październik 2005, 23:29
domaz napisał/a:
powiedz wprost ze i tak nie pojedziesz bo nie bedziesz mogl

Co ma jedno do drugiego?
Czy powiedzialem, ze nie pojechalbym na "libacje" (gdybym zostal oczywiscie zaproszony - w co watpie)?
domaz napisał/a:
trzeba sobie troche procentow wlac zeby sie zabawa rozkrecila;]

No, i tu sie zgadzam...

Hmm.

Laura_x - 22 Październik 2005, 23:31
ludzie...no to postanowione...beda procenty (ale w rozsadnych ilosciach of course ;P ) i moejsce - Krakow... teraz zostalo nam jeszcze wybranie jakiegos lokum :DDDD i czasu, w jakim zlot sie odbedzie :P
petr - 22 Październik 2005, 23:31
domaz napisał/a:
ty masz 15 lat czy 45?;o

A co to ma do rzeczy, przepraszam bardzo?

Laura: zgadzam sie (ze trza zawczasu zorganizowac)

Domia: 1. zlot ma byc w Kraku 2. jako jedyna mieszkasz w Kraku >> wniosek? :D
(jestem niemily, wiem)

domaz - 22 Październik 2005, 23:33
nic nie ma do rzeczy, pytam sie nie moge? :cry:
Laura_x - 22 Październik 2005, 23:35
domaz -> alez oczywiscie ze mozesz :wink:
petr -> Domia to ma szczescie :P no i co z tego ze mieszka tam, gdzie mialby sie zlot odbyc :?: To cyba dobrz,e bo tak sie paletac po miescie bez przewodnika... :roll: :P to by byl hadrkor :P

tajek - 22 Październik 2005, 23:41
Petr ehh , niewiem czy brales udzial w jakichs imprezach.. z doswiadczenia wiem ze gdy nie wypije sie nic to impreza ( mowie tu o domowych bez muzy, dziewczyn i wogole ) jest sztywna , nudna huj***! pojdziesz spac o 23 i nic z tego nie bedziesz mial , wiec podsumowujac % musza byc , oczywiscie w ilosciach anty zygowych ...

A wiec ! zgadzam sie z tym aby organizacje zaczac jak najszybciej... no i wogole trzeba wiedziec kto by wstepnie jechal ...

petr - 22 Październik 2005, 23:46
domaz napisał/a:
nic nie ma do rzeczy, pytam sie nie moge? Crying or Very sad

...
tajek napisał/a:
z doswiadczenia wiem ze gdy nie wypije sie nic to impreza ( mowie tu o domowych bez muzy, dziewczyn i wogole ) jest sztywna , nudna huj***! pojdziesz spac o 23 i nic z tego nie bedziesz mial , wiec podsumowujac % musza byc , oczywiscie w ilosciach anty zygowych ...

OK, zgadzam sie z Toba...
Laura_x napisał/a:
no i co z tego ze mieszka tam, gdzie mialby sie zlot odbyc

Jest miejscowa, wiec bedzie musiala sama zajac sie organizacja :P Ja np nie znam ciekawych miejsc w Kraku (tylko Rynek)... Poza tym, tak jak pisalas, dochodzi jeszcze rola przewodnika... No i, gdzie zakupic % - na miejscu, czy brac ze soba? (Mowimy oczywiscie, jak to ujal Tajek ladnie, o malych ilosciach)

Laura_x - 22 Październik 2005, 23:47
tajek -> o tak, cholernie sie z Toba zgadzam :p

wiec wstepnie, tworzymy mala liste - kto juz teraz jest pewny, ze w razie zlotu, przyjechalby :?: :P napewno ja... kto jeszcze :?: :P

Laura_x - 22 Październik 2005, 23:49
o wlasnie, zakupy procentow... to kto by sie tym zajal :?: tajek, moze Ty :?: :)

EDIT: ale bysmy sie najpierw musieli zgadac, po ile kasy mamy poprzynosic :P

Vinyanov - 22 Październik 2005, 23:51
Don't doublepost please! :grin:
Laura_x - 22 Październik 2005, 23:55
Viny -> sorx, ale braklo mi czasu na edit :wink:
tajek - 22 Październik 2005, 23:55
A wiec % mysle kupic na miejscu , Laura ma dowodzik? a jak nie to Syo pewnie bedzie mial ;) z tym to chyba problemu niema ...
Kasa? to chyba sprawa indywidualna , kazdy wezmie tyle na ile go stac ;)
A na zlot napewno przyjade ( mowie o kraq bo naprzyklad do gdanska mam za daleko;) )

domaz - 22 Październik 2005, 23:57
Petr jak zawsze musisz odpowiadac jakimis glupimi wielokropkami. Ja mowie co mysle a ty jak zawsze jakies insynuacje. Koniec tematu z toba jakby co to gg

===============================
Wiec sie zapisuje;] (jesli ktos z mojej okolicy czyli leo albo syo bedzie jechal bo nie czuje jechania pociagiem przez 12 h samemu;[)

edit;

aha i jak narazie gada tu jakas skromna liczba osob . wg mnie to troszku wiecej mogloby sie wybrac zeby wszytko totalnie wypalilo;]

Laura_x - 22 Październik 2005, 23:59
tajek -> ja mam dowodzik - jelsinie patrzyles do mojego profilu, to ja urodziny maialm w liocu - nastepnego dnia po imprze przezywalam ciezkie chwile ^^ (BTW a gdzie twoj avatar sie podzial :?: :) )
PS jak ja bylam w Krakowie w tym roku, to jak sie po miescie przecadzalam, to zauwazylam dosc duzo sklepow z samymi alkoholami, wiec mysle, ze ze znalezieniem odpowiedniego skoelu problemu nie bedzie :wink:
pytnaie - jak myslicie, czy rodzice pozwoliliby Domii cala noc z nami sie walesac po miescie :?: ^^

domaz - 23 Październik 2005, 00:00
no i czy w kraq nie ma drechow ;]
Laura_x - 23 Październik 2005, 00:02
domaz -> teraz jest noc, wiekszosc imprezuje albo spi, wiec musimy poczekac, az nastanie dzien, i niech reszta z cierpliwoscia przeczyta to co w nocy napisalismy :]
no okejjjj.....al teraz konkrety - co byscie ccieli wstepnie robic :?: moze jeszcze sobie urzadzilbysmy jakis mini-turniej IT :?: xD tlyko pytanie - where :?: :D

petr - 23 Październik 2005, 00:03
Laura_x napisał/a:
pytnaie - jak myslicie, czy rodzice pozwoliliby Domii cala noc z nami sie walesac po miescie n ^^

Hmm.
Jakby nie bylo, cala reszta gdzies bedzie spala.
Wiec Domia po prostu powie, ze ma zagwarantowane miejsce razem z nami...

Laura_x - 23 Październik 2005, 00:06
petr -> albo Domia powie w ostatecznosci, ze idzie na noc dokolezanki, ktora mieszka na drugim koncu miasta ^^ zreszta, takich rozwiazan jest wiele...nop ale watpie, zeby rodzice jej pozwolili spedzic cala noc poza domem w towarzystwie osob, z ktorymi spotyka sie po raz pierwszy :roll: chociaz nie wiem, jacy jej rodzice sa, czy sa wyluzowani, czy raczej staromodni.. :roll:
domaz - 23 Październik 2005, 00:07
a sorry nie ogarniam to gdzie my bysmy spali/spedzili noc?
Laura_x - 23 Październik 2005, 00:08
domaz -> to jest wlasnie do ustalenia, ale mysle, ze najpierw musimy wiedziec, ile osob jedzie.. :roll: no chyba ze ktos zna w Krakowie w miare tanie lokum, i to dobrze usytuowane :?: :roll:
petr - 23 Październik 2005, 00:11
Laura_x napisał/a:
no chyba ze ktos zna w Krakowie w miare tanie lokum, i to dobrze usytuowane n Rolling Eyes

I to wlasnie mialem na mysli, mowiac ze Domia bedzie organizatorem - jest na miejscu, moze czegos poszukac...

Laura_x - 23 Październik 2005, 00:13
petr -> no wiec zalozmy, ze Domia znajdzie cos dla nas, to lokum, wiec to narazie odlozmy na pozniej i skupmy sie na tym, co bysmy ccieli tam robic :roll: zakladajac, ze nie wrocimy do lokum przed polnoca :P bo ja tam nie zamierzam wogole spac :P A Wy :?: :P
domaz - 23 Październik 2005, 00:15
to domia zrobi wizje lokalna i powie co mozna robic a my powiemy czy chcemy TO robic :mrgreen: :roll: :roll:
petr - 23 Październik 2005, 00:19
Nie widziec sie z paroma osobami kilka lat, i spac?
Raczej nie...

Co robic?
Usiasc gdzies, pogadac...
Fajnie byloby tez zorganizowac "przymuszone" rozmowy 1 na 1 (kolejka do kazdego)...

Laura_x - 23 Październik 2005, 00:19
domaz napisał/a:
to domia zrobi wizje lokalna i powie co mozna robic a my powiemy czy chcemy TO robic :mrgreen: :roll: :roll:

heh koncowka jakos mi sie skojarzyla... nie bede mowila jak, smai chyba wiecie zreszta :P
Wizja lokalna w wykonaniu Domii, a my sie bedziemy zastanawiac nad cala reszta :twisted: np. czy pasowalby wam taki maly turniej IT na zlocie :?: no wiecie, na przykald w jakiejs kawiarence czy cus :P

LEO - 23 Październik 2005, 06:33
Turniej czemu nie :P Procenty w nie duzej ilosci tez moglbym spozyc.
Kunio - 23 Październik 2005, 09:18
A moze bedziemy spac u Domii 8) :?:
Albo w jakims Hotelu :D

Domia - 23 Październik 2005, 10:48
Cytat:
Pytanie - czy Domii rodzice pozwola na calonocne walesanie sie po miescie z nami bo jak nie to ja bede jedyna dziewczyna, jak Domia pojdzie do domciu

Hmm, mysle, ze chyba nie, bo jeszcze sobie pomysla, ze mnie gdzies zaciagniecie w krzaki, czy nie wiadomo gdzie :wink: :lol:
Cytat:
chociaz nie wiem, jacy jej rodzice sa, czy sa wyluzowani, czy raczej staromodni

Powiedzmy, ze cos po srodku i zalezy w jakich sytuacjach :D

Cytat:
a co do tego taniego miejasca, to moze Domia cos wie na ten temat

Cytat:
a sorry nie ogarniam to gdzie my bysmy spali/spedzili noc

Ok, wiec najpierw potrzebuje liste - mniej wiecej - ile osob, by pojechalo, a pozniej sie bede w tych wszystkich hotelach rozeznawac :) Moj wujek powiedzial, ze jak sobie wezmiecie karimaty itp., to was u siebie przenocuje, w Wieliczce :D Wiec, to byc moze rowniez wchodzi w gre :wink: Gdybym chciala was usadowic gdzies niedaleko mnie, to najblizej jest w takim fajnym, nowiutkim klubie sportowym Bronowianka ( coprawda IV liga, ale budynek nowiutki i ladniutki :> moge potwierdzic na 100%, bo czesto tam bywam, np. na basenie) W samym hotelu nie wiem jak jest dokladnie i jak, to cenowo wyglada, ale zawsze sie mozna zorientowac :wink:

Cytat:
A moze bedziemy spac u Domii

Taa chcialbys :lol: Nie sadze, abym pomiescila z 10 (?) osob w 40metrowym domu :twisted:

Cytat:
Zjezdzamy sie zalozmy na pkp w Krakowie , szukamy domii

Nie ma co szukac, czekalabym na was :wink:

Cytat:
no i czy w kraq nie ma drechow

Sa, ale tylko na jakis zapyzialych, biednych, starych osiedlach :wink: U mnie coprawda tez sa jacys, ale z widzenia sie znamy, a oni takich nie dotykaja nawet :lol:

Cytat:
Domia: 1. zlot ma byc w Kraku 2. jako jedyna mieszkasz w Kraku >> wniosek

1. Tak ma byc w Kraku :)
2. Ja jako jedyna? Obraziles Kisha (ktory mam nadzieje przyjechalby :> ), Fairy (ech, stara historia... :roll: :) ) i Mario :>

Wniosek? Nie wiem :D

Cytat:
petr domaz ma racje

Petr >> Laura i domaz maja racje :wink:

Karciooz - 23 Październik 2005, 10:59
Ja raczej watpie czy mi starzy pozwola . Mam jakies 400 km tak na oko .
Laura_x - 23 Październik 2005, 12:22
Domia -> no ale przeciez mozesz powiedziec rodzicom, ze bys nocowala u kolezanki, ktora mieszka na drugim koncumiasta :twisteD: myslisz, ze rodzice by sie zgodzili :?: :lol:
no wiec:P powiedzmy, ze miejsce juz mamy, procenty tez... :P to moze, tak dla zabawy, juz po spozyciu tyc procentow, bysmy sobie wtedy dopiero urzadzili turniej IT :?: To by byla jazda :twisted:
Karciooz -> mamy jeszcze ok. 8 miesiecy do zlotu, moze troche dluzej, wiec nei zkaldaja, ze rodzice Cie nie puszcza, tylko zacznij myslec, co by zrobic, by ic przekonac, by Cie puscili :roll: :wink:

syo - 23 Październik 2005, 13:16
tajek napisał/a:
A wiec % mysle kupic na miejscu

Tak.

tajek napisał/a:
Laura ma dowodzik? a jak nie to Syo pewnie bedzie mial

A ja jade? :lol:

tajek napisał/a:
Kasa? to chyba sprawa indywidualna , kazdy wezmie tyle na ile go stac

Tak.

domaz napisał/a:
(jesli ktos z mojej okolicy czyli leo albo syo bedzie jechal bo nie czuje jechania pociagiem przez 12 h samemu;[)

Leo pewnie pojedzie. :wink:

domaz napisał/a:
no i czy w kraq nie ma drechow ;]

Zalezy od dzielnicy.

Moi drodzy, za bardzo sie zagalopowaliscie - kwestia zorganizowania takiego zlotu to na pewno nie kilka postow. Nie mam nic przeciwko temu, co napisaliscie, calosc wymaga jeszcze po prostu pewnego podrasowania.

Miejsce - Krakow (widze ze najbardziej podpasowalo wlasnie to miasto, PGA i Poznan odchodzi wiec na dalszy plan)

Uczestnicy - z tego, co przeczytalem to: Domia, Laura, Tajek, Domaz, Leo(?). Skromnie, ale warto sie w takim waskim gronie spotykac

Zakwaterowanie - To zadanie przechodzi na osobe, ktora z powyzszego grona zna Krakow najlepiej - Domie. Zadaniem Domii jest odnalezc hotel/motel:
* umieszczony w miare blisko dworca (nie gdzies na drugim koncu miasta, aczkolwiek zwiedzac miasto rowniez bedziemy)
* z przyzwoitymi cenami (zeby nie obciazac za bardzo materialnie)
* z przyzwoita jakoscia (no bo w smietnikach raczej nie chcielibysmy spac?)
* z dobrymi pokojami (chodzi mi tu o wiecej niz dwuosobowe)

Inne kwestie - Tutaj mozna by bylo sie rozpisywac, ale sprawa dotknie glownie tej najbardziej przez Was poruszanej - alkoholu. Znajdzmy pewien kompromis, bo zawsze jest takowy: nikt nikogo do picia nie namawia. Mozna wzniesc ewentualny toascik czyms, kto nie chce, nie pije lub pije malo. Kto chce zaszalec (np ja z Tajkiem 0,5l na dwoch :wink: ) - szaleje. Ekipa na zlocie to ekipa wspolna.
Kolejna sprawa - co z tego jesli bedzie alkohol to brakuje patronatu Icy.pl? Kompletnie sie z tym nie zgadzam. Jak dla mnie juz sam fakt, ze w Krakowie ma sie odbyc PIERWSZY TAKI zlot graczy IcyTowera, wstawil bym patronat Icy.pl gdzie tylko sie da. A gdybym byl sponsorem, to bym zasponsorowal. Proste. Dodatkowo - zlot graczy IT to nie znaczy ciagle gadanie o IT, jest to tez wspolna integracja osob, ktore przyjechaly, tu sa rozne tematy. Uwierzcie, niektorzy, rozmawia sie nawet o innych grach! :shock: :?
Kolejna sprawa - ewentualny turniej IT. Kompa nikt do hotelu nie bedzie targac wiec tutaj powinien zadzialas pewien spontan. Osoby na zlocie obieraja sobie kafejke z kompami, rezerwuja ich kilka i poprostu graja. Kto ugra lepszy w danym czasie, wygrywa. Innej opcji nie widze, zreszta, gdybym byl na tym zlocie to nie zastanawialbym sie zbytno nad tym jaki turniej zrobic, tylko gdzie z Wami isc i co z Wami robic.

W ten sposob zbudowaliscie szkielet zlotu. Jeszcze troche trzeba zrobic, w czym chetnie pomoge (aczkolwiek nie wiem, jak mam pomoc).

Aha, powinna byc JEDNA osoba, odpowiedzialna za wszystkich zlotowiczow. Wiadomo, nie wszyscy sa pelnoletni.

Laura_x - 23 Październik 2005, 13:23
Syo napisał/a:
Aha, powinna byc JEDNA osoba, odpowiedzialna za wszystkich zlotowiczow. Wiadomo, nie wszyscy sa pelnoletni.

no ale przeice zczesc z nas bedzi ejednak pelnoletnia, lub juz jest, wiec z tym problemu nei ma :P

Syo napisał/a:
Dodatkowo - zlot graczy IT to nie znaczy ciagle gadanie o IT

z tym sie zgadzam w 100 % :)

Syo napisał/a:
Kto chce zaszalec (np ja z Tajkiem 0,5l na dwoch ) - szaleje. Ekipa na zlocie to ekipa wspolna.

i z tym rowniez... przeciez rodzice nas pilnowac nie beda, wiec co nam szkodzi dobrze sie zabawic :?: :twisted:

aha penwie bedziemy muzileli wynajmowac pokoje dwuosobowe..kto bedzie chcial byc ze mna :?: :DDDD

tajek - 23 Październik 2005, 13:36
Syo napisał/a:

tajek napisał/a:
Laura ma dowodzik? a jak nie to Syo pewnie bedzie mial

A ja jade? :lol:

;) wiesz znajac ciebie , pojedziesz napewno;) bo watpie ze tak zaangazowany gracz w it opuscil by 1 zlot icytowerowiczow ;p

Syo tego podsumowania mi brakowalo , widze to tak samo jak ty , tylko ze jesli chcemy cos takiego zrobic , to czeka nas jeszcze dluga droga....

syo - 23 Październik 2005, 13:39
tajek napisał/a:
Syo tego podsumowania mi brakowalo , widze to tak samo jak ty , tylko ze jesli chcemy cos takiego zrobic , to czeka nas jeszcze dluga droga....

Milo slyszec, ze ktos jest tak samo walniety jak ja :D :wink: Poradzimy sobie i wypijemy kielona :D

tajek napisał/a:
wiesz znajac ciebie , pojedziesz napewno;) bo watpie ze tak zaangazowany gracz w it opuscil by 1 zlot icytowerowiczow ;p

Nie jade! :P :P :D

Laura_x napisał/a:
aha penwie bedziemy muzileli wynajmowac pokoje dwuosobowe..kto bedzie chcial byc ze mna?

Ja, przeciez to bylo odgornie ustalone. :lol:

Laura_x - 23 Październik 2005, 13:42
Syo napisał/a:
Milo slyszec, ze ktos jest tak samo walniety jak ja

panowie, nie zapominajcie o mnie xD ja, jak sie rozkrece, potrfie wprowadzic taka atmosfere, ze nikt nie chce konca zabawy xD nie mowie tutaj o piciu, bo ja mam dosc slaba glowe do alkoolu :P bo bez tego nei ma sensu pic na zlocie :P ale taka zabawa to raczje by wam pasowala na poczatku, popierwszej butelce, ktora oprowznia Syo i tajek, czy troche pozniej :?: :twisted:

oczywiscie, zabawa w butelke tez wchodzi w gre, gdy juz sie jakas butelke oprozni :twisted: :?: :D

Syo napisał/a:
Ja, przeciez to bylo odgornie ustalone

a no racja :DDDDD

LEO - 23 Październik 2005, 14:14
Narazie z moimi rodzicami na ten temat nie rozmawialem, ale wlasnie w tej kwestii sie nie wypowiadalem, wiec szanse ze puszcza mnie sa jak 1:2. :neutral:
Laura_x - 23 Październik 2005, 14:17
Leo -> po prostu sie ich spytaj, ze taki zlot jest, a oni zapewne odmowia... ale badz uparty, zro cos, co ich zadowoli, przynos same dobre oceny, no to pod koniec roku szkolnego spytajs oiec, bys chcial jako nagrode w zamian za swoetne wyniki w nauce, to Ty powiesz, e bys chcial, by Cie na zlot puscili :P
Domia - 23 Październik 2005, 14:30
No, no widze, ze tu plany ida w najlepsze ;]

Tani hotel przy dworcu? Hmm, musze sie namyslec... Ok w kazdym razie musze wam powiedziec, ze cholernie cieszy mnie perspektywa spotkania z wami :D Na miescie moj wujek ma pizzerie i na dodatek moj tata jeszcze tam pracuje, wiec mysle, ze o wyzywienie martwic sie nie trzeba :) Jakby ktos chcial jakis kontakt po za netem, to prosze smsowac i dzwonic pod 888-642-782 :D Mysle, ze na razie jest tak malo osob, bo reszta byc moze nie widzi w tym szansy powodzenia ;p Ale my oczywiscie pokazemy, ze nas stac na poswiecenie itp. itd. ;D Ciekawi mnie jedna sprawa: Jak myslicie czy Kish i Jurko (buzia dla meza ;D :*), by pojechali :> ?

Gdybysmy mieli praktycznie wszystko ustalone na 100%, to oczywiscie w ruch moglyby pojsc wszelakie bannery itp., a do userow na forum, na maila porozsylac zaproszenia or something like that ;]

Tak po za tym, to zastanawiam sie czy nawet was nie zaprosic do siebie :wink: Oczywiscie tylko wtedy jakby mi sie udalo wygonic rodzicow z domu :D Z tata problemow nie bedzie, bo pracuje do 23, ale mama tylko do 16 :wink: No, ale Domia cos zaradzi :D

Laura_x - 23 Październik 2005, 14:36
Domia napisał/a:
Na miescie moj wujek ma pizzerie i na dodatek moj tata jeszcze tam pracuje, wiec mysle, ze o wyzywienie martwic sie nie trzeba

o to bardzo dobrze :DDDDD

Domia napisał/a:
Mysle, ze na razie jest tak malo osob, bo reszta byc moze nie widzi w tym szansy powodzenia

ale to dopiero drugi dzien intensywnych rozmow o zlocie... wiec sie nei dziw, ze narazje jest tylko tyle osob chetnych :roll:

Domia napisał/a:
Ale my oczywiscie pokazemy, ze nas stac na poswiecenie

a jakze :twisted:

Domia napisał/a:
Jak myslicie czy Kish i Jurko (buzia dla meza ;D :*), by pojechali ?

o to trzeba ich samych zapytac :roll:

Domia napisał/a:
Tak po za tym, to zastanawiam sie czy nawet was nie zaprosic do siebie Oczywiscie tylko wtedy jakby mi sie udalo wygonic rodzicow z domu Z tata problemow nie bedzie, bo pracuje do 23, ale mama tylko do 16 No, ale Domia cos zaradzi

o to tez jest dobry pomysl ;) a z tymi rodzicami... jakos sie ich pozbedziesz :P oczywiscie, jak wymyslisz cos naprawde dobrego :wink:

syo - 23 Październik 2005, 16:16
Domia napisał/a:
Tani hotel przy dworcu? Hmm, musze sie namyslec...

Tutaj nie ma sie co namyslac, trzeba poorientowac sie w cenach.

Domia napisał/a:
Ok w kazdym razie musze wam powiedziec, ze cholernie cieszy mnie perspektywa spotkania z wami

Niestety, narazie to tylko plany. Mam nadzieje, ze koncu to spotkanie dojdzie do skutku.

Domia napisał/a:
Na miescie moj wujek ma pizzerie i na dodatek moj tata jeszcze tam pracuje, wiec mysle, ze o wyzywienie martwic sie nie trzeba

To cieszy. :wink:

Domia napisał/a:
Mysle, ze na razie jest tak malo osob, bo reszta byc moze nie widzi w tym szansy powodzenia ;p Ale my oczywiscie pokazemy, ze nas stac na poswiecenie itp. itd. ;D

Jak dla mnie taka ilosc jest jak najbardziej w porzaku. 6-7 osob tworzyloby bardzo mile grono. A jak ktos nie widzi szansy, to znaczy ze po prostu ma to gleboko w powazaniu. Osobiscie nikogo na sile bym nie bral..

Domia napisał/a:
Ciekawi mnie jedna sprawa: Jak myslicie czy Kish i Jurko (buzia dla meza ;D :*), by pojechali ?

Ja jasnowidzem nie jestem. Aktualnie ani kishony ani jurko nie wykazuja nawet checi wejscia na forum. No, moze jurko czasami wejdzie..

Domia napisał/a:
Tak po za tym, to zastanawiam sie czy nawet was nie zaprosic do siebie

Zadzialal element fantazji? :wink:
Domia, pomysl na trzezwo - czy uda Ci sie zaprosic 10 osob do domu? Nie to, ze jestem temu przeciwny, ba, jestem za, no ale to chyba ma male szanse?

domaz - 23 Październik 2005, 16:29
To czekamy na jakies konkrety;]
LEO - 23 Październik 2005, 16:38
O.K JA juz wiem co mam robic, ale postaram sie zeby mnie puscili :) Bo jak domaz ciopagiem poleci przez Mogilno to wtedy ja wsiade i razem pojedziemy dalej. :razz:
tajek - 23 Październik 2005, 16:43
Tak wiec , jak narazie wszystko jest na pozytywnej drodze.. oby tak dalej :)
Laura_x - 23 Październik 2005, 20:07
racja -> dobra organizacja, opanowanie to podstawa XDDDD jak juz bedziemy mneij wiecej wiedziec, ile nas pojedzie, to bedzie okej... a teraz niech Domia ise poorientuje w tych hotelikach :wink:
Domia - 23 Październik 2005, 20:08
Laura_x napisał/a:
teraz niech Domia ise poorientuje w tych hotelikach

A no wlasnie ja sie spytac zapomnialam, mam sie teraz zaczac juz orientowac, czy jak np. bedzie wszystko ustalone?

domaz - 23 Październik 2005, 20:10
zorientuj sie wtedy ludzie beda liczyc, czy wyrobia finansowo bo z bdg do kraka bilet wcale taki tani nie jest a jeszcze uzywki^^ i nocleg ;]
Laura_x - 23 Październik 2005, 20:14
Domia -> zacznij orientowac ise juz teraz, bo tak to bedzie najlepiej :roll:
domaz -> po raz kolejny sie z Toba zgadzam :]

LEO - 23 Październik 2005, 20:17
Ja jest cffaniak, bo mam 80% znizki na ciopag. :lol: Czy jest tu jeszcze jakis cffaniak. :roll:
tajek - 23 Październik 2005, 20:21
;p umnie na chwile obecna z kasa jest ciezko .. a jeszcze w przyszlem tyg lub troche pozniej czeka mnie wyjazd wiec kompletnie bede mial 0 kasy.. , wiec mam nadzieje ze nocleg bedzie baardzo tani i wogole ;p
Aha i czy wogole ktos bedzie przejezdzal przez Rybnik ;) bo samemu nudno :D

Laura_x - 23 Październik 2005, 20:23
tajek -> no wiec zacznij oszczedzac kase na zlocik xD :P ja tez od dzisiaj zaczynam... mam juz... y a niewazne :P
Domia - 23 Październik 2005, 20:24
http://www.bronowianka.pl/hotel.htm - to jest ten hotel na Bronowiance, o ktorym wam opowiadalam, coprawda od dworca PKP jest to 6 km (z 15 minut tramwajem), ale za to bardzo, bardzo, bardzo blisko mnie :D Musze powiedziec tylko, ze z dojazdem ode mnie do dworca PKP nie jest juz tak latwo, jak pare miesiecy temu, przez remonty drog itd. :/ Oczywiscie mozna dojechac do miasta, a stamtad jest moze raptem pareset metrow, ale wybor oczywiscie nalezy do Was :twisted: .

Powiedzcie mi jeszcze tylko ilugwiazdkowy ten hotel, czy pasowalo by wam np. w centrum, bo tam jest najwiekszy mysle wybor i jesli chcecie cos konkretnego wypatrzyc, to proponuje ta strone:

http://www.hotele.net/hotele_krakow/

domaz - 23 Październik 2005, 20:28
ilu gwiazdkowy - obojetnie, byle tanio i dalo sie tam przezyc;]
Laura_x - 23 Październik 2005, 20:34
domaz -> ale my i tak tam spac nei bedziemy xDDD to znaczy pokoje musza byc dwuosobowe xD to juz nie podlega dyskusji xD :twisted:
petr - 24 Październik 2005, 23:19
No coz - zaczynam rozumiec, dlaczego z poprzednich zlotow nic nie wyszlo - nie bylo Syo i Laury ;]

Oczywiscie jestem chetny na taki wyjazd; mam tylko nadzieje, ze moje problemy z komunikatywnoscia nie zepsuja niczego...

Hm, Tajek i Laura - moze pojedziecie jakos przez Katowice? :P

Co do Kisha, do niego mozna latwo dotrzec mailem lub przez e-pulsa

Laura_x - 25 Październik 2005, 14:15
petr -> ja zdaje sie bede jechac prze Katowice i to na dodatek bede tam miala przesiadke, bo cyba ze bedzie bezposredni pociag z Kedzierzyna-Kozle do Krakowa :P
tajek - 25 Październik 2005, 14:18
hm ja bede przejezdzal przez katowice ;) wiec mozecie sie dosiasc do mnie :D
ps my tak juz pytamy sie jakim pociagiem jedziemy a przeca nic nie jest wiadomo ;p

Laura_x - 25 Październik 2005, 14:21
tajek -> ale lepiej zawczasu wyznaczyc sobie trase, jaka sie jechac bedzie :P a potem na kilka dni przed zlotem, juz sie calkowicie umowic :p
petr -> a comiales na mysli mowiac "No coz - zaczynam rozumiec, dlaczego z poprzednich zlotow nic nie wyszlo - nie bylo Syo i Laury ;]" :?: Czy na serio nikomu na zlocie nie zalezalo, albo nikt sie za organizacje nie chcial brac :?: :P

petr - 25 Październik 2005, 15:10
Tajek, Laura - moze wiec sie spotkamy, ja w Katowicach wsiadam ;]

Laura - chodzilo raczej o to, ze nie bylo dobrych organizatorow ;] skonczylo sie tylko na klotniach, gdzie go zrobic (kazdy chcial w swoim miescie :P )

Laura_x - 25 Październik 2005, 15:12
no to mamy zalatwoine :P bo ja i tak, jak jade do Krakowa to z reguly jade przez Katowice :P
a co do tych klotni, to teraz juz ich nie ma :P miasto jest, wiec wszystko gites :]

Laura_x - 26 Październik 2005, 20:25
sluchajcie, gadalam ostatnio z mama na temat zlotu i ona mi podsunela dosc ciekawy pomysl :wink: powiedziala, ze skoro nas bedzie ok 7 czy 8, to moglibysmy na spole wynajac jakies mieszkanie na jedna noc - a wiem,z e duzo takich sie znajdzie ;) zalozmy, ze noclag by kosztowal ok 200 zetow, wiec kazdy by wzial okreslona sume pieniedzy i tak bysmy za ta noc w mieszkaniu zaplacili :D D no ale coz... jak chcecie :P to jest tylko propozycja ;)
petr - 26 Październik 2005, 20:47
Bardzo dobry pomysl...
BTW - mi wystarczylby kawalek podlogi, spiwory rzadza :P

Laura_x - 26 Październik 2005, 20:51
no wiem, ze to jest swietny pomysl :P przynajmniej bysmy nie musieli sluchac narzekan osob w sasiednich pokojach (like in a hotel :P ) i bysdmy mogli robic co nam sie tylko podoba, chociaz wiadomo, ze nic nei zastapi robienia zartow osobom w innych pokojach hotelowych :twisted:
LEO - 26 Październik 2005, 21:39
:shock: Swietny pomysl, jestem za :razz:
Laura_x - 26 Październik 2005, 21:40
przepraszam, a za czym :?: za robieniem kawalow sasiadom w hotelu czy za mieszkankiem :?: :P
LEO - 26 Październik 2005, 21:48
Laura_x napisał/a:
przepraszam, a za czym :?: za robieniem kawalow sasiadom w hotelu czy za mieszkankiem :?: :P

Za ta pierwsza i druga propozycja.

Laura_x - 26 Październik 2005, 21:58
a no chyba ze tak :D fakt, obie propozycje sa super :twisted: taaak jak wynajmniejy se pokoje na jedna noc, to bedziemy postrachem calego hotelu :twisted: JOKE, of course :wink:
domaz - 26 Październik 2005, 22:10
dobra konkrety panienki KONKRETY!! :D :D :mrgreen:
Laura_x - 26 Październik 2005, 22:14
o jakie konkrety Ci chodzi :?: :) miasto mamy, termin - wakacje, tez mamy, Domia ise rozglada za noclegami dla nas, wiec o co Ci domaz chodzi :?: :)
domaz - 26 Październik 2005, 22:16
nie wiem tak se pisze troche nieswiezy jestem ;p
Laura_x - 26 Październik 2005, 22:20
aha domaz, to moze lepiej idz se glowe pod prysznic wsadz ;P moze to Cie troche ozezwi ;P
Domia - 26 Październik 2005, 22:20
Przepraszam Was bardzo, ale w tej chwili mam JEDEN WIELKI NAWAL NAUKI! :evil: I w tej chwili nie jestem w stanie szukac czegokolwiek :mad: Mam nadzieje, ze w przyszlym tygodniu bedzie tego czasu troche wiecej, ale moge was zapewnic, ze po 9 listopada bede go miala zdecydowanie wiecej, bo do tej daty musze przygotowac inscenizacje "Dziadow cz. II" A. Mickiewicza :/ Ale poki co moze sie podzielicie swoimi wyobrazeniami na temat zlotu :) ? Jak sobie wyobrazacie innych itp. :wink:
Laura_x - 26 Październik 2005, 22:23
Domia -> ja sobie Was wyobrazam jakonajbardzije zakrecona ekipe swiata ;) no a co do zlotu, to wyobrazam to sobie mniej wiecej tak- do wieczora paletamy sie po miescie, potem idziemy do hotelu/mieszkanka i urzadzamy balange do bledego switu, podczas ktorej Syo i tajek wypijaja najwiecej trunkow xDD potem wszyscy juz leza i nei wiedza, co robic, a ja z Syo sie wymykam xD moze byc :?: xD
domaz - 26 Październik 2005, 22:27
Czemu tylko sYo z taYkieM "ja tez dobrze ciagne" (C) (by my qmpela) ^^
Laura_x - 26 Październik 2005, 22:30
domaz -> Ty tez mozesz z nimi popic, nikt Ci tego nei zabroni :)
domaz - 26 Październik 2005, 22:32
dobra ja juz nic nie pisze dzis jak jutro przeczytam to co dzis napisalem to jak zawsze w takich momentach bedzie mi Fstyd;d
Laura_x - 26 Październik 2005, 22:37
hehe domaz, nie watpie w to xD ale tak na serio, to kto na 100% bedzie na zlocie :?: :P
domaz - 26 Październik 2005, 22:41
wszystko zalezy od <ikonka>
tajek - 26 Październik 2005, 22:42
:] , teraz se tak mysle , ze jak ten zlocik bedzie wakacje , to mnie na nim nie bedzie :(
domaz - 26 Październik 2005, 22:47
huehueu tayek dobrze ze sobie przypomniales teraz a nie dzien przed
Laura_x - 26 Październik 2005, 22:47
ze co? a niby dlaczego :?: :cry: gdzie zmaierzasz pojechac, ze na zlocie nei bedzies z:?: :cry:
tajek - 26 Październik 2005, 22:52
no prawdopodobnie wyjezdzam na cale wakacje do Szkocji do rodziny...

mam nadzieje ze odbedzie sie zlocik troche szybciej <please>

Laura_x - 26 Październik 2005, 22:57
tajek, ale wiekszosc penwie bedzie mogla w wakacje dopiero <np> :roll: wiec nie iwem, jak to bedzie....
domaz - 26 Październik 2005, 23:05
tajek pipq pojedziesz 3 dni pozniej i spokoj ;d
Laura_x - 27 Październik 2005, 14:27
tajek -> musisz znalezc jakies rozwiazanie, zakladam ze z rodzina ccesz pojechac,no i na zlot tez, ale przeciez rodzine czy takie wyjazdy mozesz miec czesto, a taki zlot zdarza sie tylko oraz w zyciu :roll:
tajek - 27 Październik 2005, 14:40
hm.. wiecie.. jak bede mial wybor wyjazdu albo do Szkocji albo na zlot to oczywiscie wybiore Szkocje.. , niechce tam jechac tylko zeby spedzic milo czas, ale takze zarobic kase.
Niewiem jeszcze czy pojade w lipcu czy w sierpniu..

Laura_x - 27 Październik 2005, 14:43
tajek -> o tym, czy wyjedziesz w lipcu, czy sierpniu, dowiedz sie jak najszybciej :wink:
kishony - 30 Październik 2005, 20:04
ja, jesli tylko bede w wakacje u siebie, na co sa duze szanse, oczywiscie sie pojawie (:
zwlaszcza, ze gdziekolwiek w miescie by to nie bylo, dojazd nie zajmie mi wiecej niz godzine.

w ramach mozliwosci, chetnie pomoge tez w sprawach organizacyjnych.

Laura_x - 30 Październik 2005, 20:09
kish -> no to sie bardzo ciesze :P mozesz nawet pomoc, w poszukiwaniu mieszkanka, lub tez hotelu :P no ale uwazam, ze to mieszkanko to jest jednak lepszy pomysl ;]
Laura_x - 11 Listopad 2005, 23:52
HMMMMMM....ludzie, co z wami sie stalo :?: czy Wam sie odechcialo na zlot przyjezdzac :?: no wiecie co... :P jak chcecie na powazne myslec o zlocie, to nei wolno tego tak olewac :]
petr - 12 Listopad 2005, 00:26
Wiekszosc ludzi z tego forum (w tym ja) nalezy do grupy:
"Niech inni cos zorganizuja, powiedza gdzie i za ile, to ja dam tylko kase na skladke i przyjade w umowionym terminie."
Sory, jestem len ;]
Wiadomo, jesli ktos poprosi mnie o pomoc w organizacji, nie odmowie ;] Ale nie chce mi sie byc kreatywnym...

Domia - 12 Listopad 2005, 09:48
A wy moglibyscie sie w koncu zdecydowac - czy chcecie hotel, czy mieszkanie ?
Laura_x - 12 Listopad 2005, 12:59
mi tam wszystko jedno, blyleby bylo to w miare dobre lokum za niewygorowana cene ;] chociaz, jak sie na topatrzec, to tanije nas by chyba mieszkanie wyszlo ;]
syo - 12 Listopad 2005, 13:40
Domia napisał/a:
czy chcecie hotel, czy mieszkanie ?

Czy to jest pytanie retoryczne? :twisted:

Domia - oczywistym jest, ze w czyims domku panuje atmosfera bardziej przytulna i bardziej integracyjna :D . Szczerze powiedziawszy, biorac jakis tani hotel czulbym sie jak szczur, ktory chowalby sie przed deszczem :wink:

kishony - 12 Listopad 2005, 23:32
ja, ostatecznie moge mieszkac u siebie. z okolic domii, chyba nawet tramwaj do mnie jezdzi.
Laura_x - 12 Listopad 2005, 23:34
oh kish a moze Ty bys sie jakos mogl zorientowac w cenach tych noclegow w Krakowie :?: Chodzi mi o jakies mieszkanko na jedna czy dwie noce :) bo wiadomo, chyba, ze zlot to raczej nie bedzie trwal tylko jeden dzien :)
Domia - 13 Listopad 2005, 11:13
kishony napisał/a:
ja, ostatecznie moge mieszkac u siebie. z okolic domii, chyba nawet tramwaj do mnie jezdzi.
'

Serio? A mozna wiedziec, ktory to numer? Ode mnie jezdza: 4, 8 i 13, ale od Bronowic starych jeszcze 14, 24 i 38.

Laura_x - 13 Listopad 2005, 12:11
okej okej gadajcie sobie jak chcecie ale i tak jest ustalone ze Domia po nas na dworzec PKP wyjedzie, jakby co :DDDDDD
Jacob - 13 Listopad 2005, 13:20
Ja tez bym chetnie przyjechal na zlocik :P Ale z tego co widze, to ciezko bedzie go zrobic.
Laura_x - 13 Listopad 2005, 13:23
moglbys przyjechac na zlot :?: Bosh to by byla masakra :P nie no zartuje :P kazdy jest mile widziany :P powiedzmy, ze na zlot zakopalibysmyu topor wojenny ^^
Jacob - 13 Listopad 2005, 13:39
Laura_x napisał/a:
moglbys przyjechac na zlot :?: Bosh to by byla masakra :P nie no zartuje :P kazdy jest mile widziany :P powiedzmy, ze na zlot zakopalibysmyu topor wojenny ^^

Na czas zlotu Laura zrobimy rozejm ;)

Laura_x - 13 Listopad 2005, 14:05
no okej, na czas zlotu rozejm :P a co po zlocie :?: :DDDD zonwu, tak jak bylo przed zlotem :?: :DDDD czy moze topor wojenny zakopany na wieki ^^ :?: :P
Domia - 13 Listopad 2005, 14:32
Laura_x napisał/a:
okej okej gadajcie sobie jak chcecie ale i tak jest ustalone ze Domia po nas na dworzec PKP wyjedzie, jakby co

O ile w ogole przyjedziecie xD

A tak przy okazji, to ruszylibyscie tylki i pomoglibyscie po necie poszukac jakiegos hotelu/mieszkania :> Ja i Kish, to nie maszyny.

Jacob - 13 Listopad 2005, 14:54
Laura_x napisał/a:
no okej, na czas zlotu rozejm :P a co po zlocie :?: :DDDD zonwu, tak jak bylo przed zlotem :?: :DDDD czy moze topor wojenny zakopany na wieki ^^ :?: :P

Zobaczymy po zlocie ;) Ale mysle, ze sie wreszcie pogodzimy ;)

SaleiB - 13 Listopad 2005, 15:47
no viny slabo sie starales jak mnie nie bylo :D przez ciebie spotkanie 'bedzie' w krakowie (buuu)

domia napisał/a:
A tak przy okazji, to ruszylibyscie tylki i pomoglibyscie po necie poszukac jakiegos hotelu/mieszkania Ja i Kish, to nie maszyny.
przecierz tam mieszkacie do cholery!

pozdr

Domia - 13 Listopad 2005, 15:58
SaleiB napisał/a:

domia napisał/a:
A tak przy okazji, to ruszylibyscie tylki i pomoglibyscie po necie poszukac jakiegos hotelu/mieszkania Ja i Kish, to nie maszyny.
przecierz tam mieszkacie do cholery!
pozdr

Z tego co mi wiadomo, to Krakow jest troszke duzy xD
Ja tez chodze do szkoly, tez mam swoje prywatne zycie i nie mam codziennie po pare godzin czasu wolnego, aby smigac po hotelach, czy jakis tam mieszkaniach. A nikomu nie zaszkodzi, gdy poszuka czegos w necie.
Bo mowicie "no to chcemy mieszkanie i zeby warunki byly takie, zeby sie tam dalo mieszkac". A to nie jest takie proste, ze znajdzie sie i juz mamy. Tak przy okazji, to mieszkania gdzies blisko centrum nie znajdziecie, tylko predzej na jakims osiedlu. Ponadto nawet nie wiem jak duze ma byc to mieszkanie i ile osob ma pomiescic, bo takie mowienie "no moze przyjade", to mi, za przeproszeniem, na g***o pomocne. Musze miec juz ustalona liste, a nie, ze "na pewno 3 osoby przyjada, a 7, to jeszcze nie wiadomo".

kishony - 13 Listopad 2005, 16:37
Domia napisał/a:
kishony napisał/a:
'

Serio? A mozna wiedziec, ktory to numer? Ode mnie jezdza: 4, 8 i 13, ale od Bronowic starych jeszcze 14, 24 i 38.

4. na placu centralnym wysiadam.

Cytat:
Domia po nas na dworzec PKP wyjedzie

ja tez, ja tez.. :] jakby co, zrobimy wam komitet powitalny.
(chociaz na kwiaty nie liczcie.. :wink: )

SaleiB - 13 Listopad 2005, 20:25
domia jakby spotkanie mialo byc w warszawie to juz dawno bym mial wszystkie cenu hoteli obcykane, mimo ze chodze do szkoly a w dodatku w tym roku pisze mature z ciezkich przedmoitow.

To nie jest jedyny plus spotkania w warszawie :P kolejnym jest to ze np moglbym was oprowadzic po miejscach ktore kazden polak powinien chociarz raz w zyciu odwiedzic :) warto sie nad tym zastanowic :)

pozdr

Laura_x - 13 Listopad 2005, 20:40
SaleiB ma racje, Domia :P Jesli chcesz zlotu, to juz dawno powinnas sie zajac szukaniem mieszkania :P ale juz ustalone, ze zlot ma byc w Krakowie, bo ja do Wawy raczej bym sie nei wybrala ;] chyba, zeby ktos wysunal naprawde mocne argumenty to moze zmienie zdanie - ale genrealnie, Krakow ustalony, Krakow zostanie ;]
SaleiB - 13 Listopad 2005, 20:44
hmm laura a co moglo by cie przekonac? :P

pozdr

Laura_x - 13 Listopad 2005, 20:47
no kurde nie wiem ;] a pozatym Krakow znam lepiej niz Wawe :P przynajmniej wiem, gdzie w Krakowie sa dobre monopolowe sklepy :P a co do Wawy, to bylam tam raz i to na wycieczce szkolnej - trzy dni, jak dla mnie - za duzo :P a ze bede prawdopodobnie w Wawie studiowac, wiec jeszcze sie nachodze po tych wszystkich zakatkac miasta, wiec Krakow zostaje jako miasto zlotu ;] ja do Wawy sie nie wybiore ;]
SaleiB - 13 Listopad 2005, 21:04
a wiec chodzi o sklepy monopolowe :D No to przecierz w warszawie jest najslynniejszy calodobowy w Polsce :P a konkretnie Laguna :) Caly mokotow sie tam zaopatruje :) Ja osobiscie czesciej tam kupuje np bulki niz jakis alkohol, bo cenu sa kurewsko wysokie. No ale takie sa skutki bycia dostepnym caly czas kazdego dnia w roku ;)
Zreszta w wawie nie trzeba zbyt dobrze znac lokalizacji monopoli, bo zawsze na jakis sie trafi :P

pozdr

Laura_x - 13 Listopad 2005, 21:06
ojj no a czy zauwazyles ze chyba tylko Ty chcesz Wawe :?: :) reszta woli chyba Krakow :) ja osobiscie tez - kocham to miasto i chcialabym tam kiedys na stale zamieszkac :)
SaleiB - 13 Listopad 2005, 21:10
no moze faktycznie tak jest ;P W sumie niech wam bedzie juz ten krakow, nigdy tam nie bylem warto zwiedzic miasteczko. Tylko niech ktos tam wszysto pozalatwia (najlepiej kish ;) )

pozdr

Laura_x - 13 Listopad 2005, 21:14
no a pozatym trzeba zalozyc, ze jak sie bedzie chcialo wynajac mieszkanie, to ze trzeba bedzie wczesniej dokonac wplaty.wiec jak ? zrzutka kasy, wysylamy do Domii/kisha i oni placa :?: czy jak :?: :)
kishony - 13 Listopad 2005, 21:38
SaleiB napisał/a:
Tylko niech ktos tam wszysto pozalatwia (najlepiej kish ;) )

hm.. co do zwiedzania, zalatwiania zbyt wiele nie ma. o ile komus nie zachce sie przewodnika ani jezdzenia po miescie dorozka, w zaleznosci od potrzeb, placic nie trzeba wcale albo tylko jakiestam drobne. rynek na przyklad mamy za darmo :) gownianego smoka wawelskiego tez. planowac na razie nie ma sensu.

jesli chodzi o sprawy zwiazane ze spaniem, zebysmy przynajmniej wiedzieli czego szukac, proponowalbym na poczatek skromna ankiete odnosnie tego, komu gdzie by pasowalo mieszkac. nie kazdego stac na hotel. zwlaszcza, ze mamy po kilkanascie lat, a niektorzy i tak dosc duzo wydaliby chociazby na bilet. poza tym, zjesc cos trzeba i wypic. a sponsora nie ma. no chyba, zeby tak zacpac cale FLD, to by moze cos nieswiadomie przyslali :wink:

petr - 13 Listopad 2005, 23:41
Mi tam tez pasowaloby w Wawie - wieksza szansa zeby Vin sie pokazal - ale jak juz ustalone to ok ;]
W sumie to nad morzem / Wielkopolska by mi pasowalo, ale w tamtych okolicach tylko Neo (hm, gdzie mieszka Tajek?)
Niewazne

domaz - 14 Listopad 2005, 00:00
Im wyzej, tym nam blizej, wiec... :mrgreen: :mrgreen:
Vinyanov - 14 Listopad 2005, 08:14
petr napisał/a:
Niewazne

Dokladnie. Ustalenie miejsca raz a dobrze to stadium, do ktorego posunelo sie niewiele zlotow. Nie pozwolimy wam cofnac sie w realizacji planu. :D

Laura_x - 14 Listopad 2005, 15:15
no wiec kto jest za Krakowem a kto za Wawa :?: bo ja juz ise pogubilam :)
EDIT:a pozatym wczesniej ustalono ze bedzie to Krakow, wiec teraz niech w koncu ktos sie zabierze za szukanie mieszkan kurde no :D

domaz - 14 Listopad 2005, 15:45
Ja sie dostosuje do wiekszosci, mowie tylko, ze do Wwy jest mi blizej;]
Domia - 14 Listopad 2005, 19:08
Cytat:
wiec teraz niech w koncu ktos sie zabierze za szukanie mieszkan kurde no

A moze "kurde no" zapisalibyscie pelna liste uczestnikow, he?

Laura_x - 14 Listopad 2005, 20:20
a moze 'kurde no' niech kazdy, kto jest pewny na 10000000000%, ze jedzie, neich sie wpisze, i to juz bedzie lista ostateczna, nie bedzie sie mozna z niej wycofac, ale bedzie sie mozna dopisac :P wiec na zlot jade ja :P kto jeszcze :?: :P
tajek - 14 Listopad 2005, 20:29
ja w wakacje = raczej 0 %
inny termin = 100%

SaleiB - 14 Listopad 2005, 20:45
hmm ja sobie wyliczylem prawdopodobienstwo mojej obecnosci na zlocie i wynosi ono 38% (dla krakowa 25%)

zapewne lepiej bede wiedzial zaraz po maturze i jak bedzie ustalony jekis termin

pozdr

kishony - 14 Listopad 2005, 22:54
jesli o mnie chodzi, bede na 90%. te 10 zostawiam sobie na wszelki wypadek, gdyby akurat wypadl mi jakis niemozliwy do przelozenia wyjazd.
oczywiscie, gdyby zlot mial byc w krakowie.
w przypadku wawy, niestety, szanse maleja o co najmniej polowe.

Jankov - 16 Listopad 2005, 15:00
A moze byloby w Poznaniu :> :P gdybym mial innych rodzicow to oczywiscie ze bym pojechal ale tak to nie da radyyyy
Domia - 16 Listopad 2005, 17:32
To jest powod nr

1)
Jankov napisał/a:
A moze byloby w Poznaniu

2)
Laura_x napisał/a:
kto jest pewny na 10000000000%, ze jedzie, neich sie wpisze

... na to, czemu nie szukam zadnych mieszkan itp.

Czemu?
Bo po :
1) Kazdy chce gdzie indziej, wiec juz nie wiem czy jest sens jakiegokolwiek szukania.
2) Ile osob zadeklarowalo swoj przyjazd i to na calkowite 100% ? Laura, Tajek, Kish i... tyle. Jesli macie to wszystko, za przeproszeniem, w d... (nie mowie tu o osobach, ktore np. nie moga przyjechac), to ja nie wiem po co sie w ogole mam wysilac.

domaz - 16 Listopad 2005, 17:40
U mnie to zalezy od ludzi z polnocy czy beda jechac czyli syo albo leo jesli tak = ja jade jesli nie= nie jade, bo pociagiem samemu do kraka sie nie tluke
Jankov - 16 Listopad 2005, 19:54
Jesli wszyscy ci co tu pisza byliby na tym forum przez jeszcze 2 lata to za te 2 lata pewnie bym pojechal :)
Laura_x - 16 Listopad 2005, 20:19
No trudno :) taki brak calkowitej organizacji w koncu doprowadzi do tego, z enasze plany spelzna na niczym...
domaz -> no a coja mam powiedziec :?: ja bede jechala sama :P no cyba, ze w Katowicach spotkam sie z reszta, co jedzie na zlot i stamtad do Krakowa pojedziemy juz razem :P

domaz - 16 Listopad 2005, 20:40
alec chyba jest roznica bdg-krk a twojamiejscowosc-krk
Domia - 16 Listopad 2005, 21:31
domaz napisał/a:
alec chyba jest roznica bdg-krk a twojamiejscowosc-krk

Z Glucholaz, z tego co pamietam, do Gliwic jest ze dwie godzinki jazdy, a z Gliwic do Krakowa z godzinke. Ale to troche tak pokretnie jest, bo jechalam w ten sposob na zimowisko ;-p

W kazdym razie, jak zwykle wychodzi na to, ze nici ze zlotu.

Laura_x - 16 Listopad 2005, 21:53
Domia -> nie badz tak pesymistycznie nastawiona :roll: moze jeszcze cos z tego wyjdzie... ;)
Ludzie, jesli Wam na tym zlocie NAPRAWDE zalezy, to wezcie sie do choler w garsc i zacznijcie o tym myslec powaznie :!: :!: :!:

domaz - 16 Listopad 2005, 22:31
3h jazdy a 12 to chyba roznica jest nie? :neutral:
petr - 16 Listopad 2005, 22:49
Jak juz mowilem, pojade na zlot gdziekolwiek bedzie (chociaz z wyjazdem poza Polske moze byc problem)..

Ale wciaz widac za malo zdecydowania... Kazdy powinien sie upewnic (u rodzicow np?) czy bedzie mogl jechac..

Laura_x - 17 Listopad 2005, 14:51
ja juz dawon dostalam pozwolenie - a rodzice powiedzieli "masz 18 lat, mozesz jechac, gdzie chcesz, jestes dorosla" - wiec ja mam ten komfort :P ze jechac moge :P
Domia -> do Kedzierzyna-Kozle mam z prudnika cos ok. 1,5 godziny, moze troche ktocej :P wiec do Gliwic moze cos ok. 2 godziny lub troche dluzej.krocej, wiec do Krakowa wypadnie mi cos ok 4 godziny :P
domaz -> ojejku no trudno, wezmiesz se discmana, zapas bateryjek, kilka plytek i przez 12 godzin posouchasz muzy i Ci sie nei bedzie nudzilo :DDDD

domaz - 17 Listopad 2005, 17:40
wiesz tu nie chodzi o to czy mi sie bedzie nudzilo czy nie
Laura_x - 17 Listopad 2005, 20:08
no okej domaz, to w takim razie o co Ci chodzi :?: :)
petr - 17 Listopad 2005, 23:35
Moze rodzice sie o niego boja? Jeszcze ktos go zgwalci w pociagu... :shock:
domaz - 18 Listopad 2005, 08:56
Heh moim starym to szczerze ryba ale od czasu jak dziewczyna z mojej szkoly wyleciala z nocnego pociagu bo jakis margines spoleczny ja podczas jazdy wyrzucil wole sie pilnowac
Laura_x - 18 Listopad 2005, 13:46
petr -> nie no bez przesady, umie sie cyba chlopak obronic przed gwalcicielkami :D
domaz -> no okej, okje, ale przeciez bez ryzyka nei ma zycia :P skad wiesz, ze akurat Tobie przytrafi sie to samo co tej dziewczynie :?: prawdopodibienstwo ze Cie wyrzuca z pociagu jest bardzo niskie :P

Domia - 18 Listopad 2005, 15:48
Laura_x napisał/a:
skad wiesz, ze akurat Tobie przytrafi sie to samo co tej dziewczynie prawdopodibienstwo ze Cie wyrzuca z pociagu jest bardzo niskie

Ale jednak jakies jest.

Mojemu przyjacielowi, jakis narkoman wbil noz w klatke piersiowa. 0,5 cm dalej, a juz by nie zyl. Od tamtego wydarzenia nie chodze w to miejsce (park Jordana).

Laura_x - 18 Listopad 2005, 20:06
No okej okej ludzie, ja wiem, ze niebezpieczenstwo istnieje, ale przeciez mozna jechac dniem, a nienoca - w ciagu dnia wydarza sie mniej takich wypadkow :P a noca to wiadomo, jakie palanty moga po pociagach sie paletac :roll:
domaz - 18 Listopad 2005, 20:11
dobra fajno fajno ale proosze koniec offtopu
Jacob - 18 Listopad 2005, 21:15
domaz napisał/a:
dobra fajno fajno ale proosze koniec offtopu

Popieram mojego przedmowce. Nie ma sensu pisanie takich glupot "ja nie jade" "ja sie boje" "to jest za daleko". Jak wszytko bedzie zalatwione w sprawie zjazdu (miejsce, czas, zamieszkanie, itp.), to wtedy sie wypowiadajcie, a nie teraz, gdy nic nie jest wiadome. Takie posty nie maja teraz wiekszego znaczenia.

MfG Jacob

Laura_x - 2 Grudzień 2005, 13:18
Zeby bylo jasne - w tej chwili nie jestem w stanie zmusic sie, by przyjechac na zlot :? moze mnie ktos zdola przekonac, ale watpie :?
Jacob - 2 Grudzień 2005, 14:43
Laura_x napisał/a:
Zeby bylo jasne - w tej chwili nie jestem w stanie zmusic sie, by przyjechac na zlot :? moze mnie ktos zdola przekonac, ale watpie :?

Skad u ciebie taka nagla zmiana decyzji ??

[size=7px] chyba nie przeze mnie... [/size]

Laura_x - 2 Grudzień 2005, 15:27
Jacob -> nie to nei przez Ciebie, nie boj sie :roll: To jest przez cos (lub kogos) innego - ale nei bede glosno o tym mowic :?
petr - 5 Grudzień 2005, 01:42
A moze wybrac cos z tej listy?
Nie przegladalem wszystkich, ale wydaje mi sie ze nie wyszloby drogo...
Wiem ze wyszukujac taka strone nie odkrywam Ameryki, ale staram sie to ruszyc... Chcialbym Was poznac ;]

Laura_x - 5 Grudzień 2005, 20:23
petr -> nie wynalazles Ameryki :P ale stronka moze byc :P tylko teraz mam dylemat - jestem miedzy mlotem a kowadlem, bo jak plotki o koncercie SOAD w czerwcu okaza sie prawda, to ja na zlot nie przyjade ;] wiec dlatego zmienilam zdanie co do mojej obecnosci na zlocie ;] jak chce ktos sie ze mna spotkac, to piszcie :P
Laura_x - 19 Styczeń 2006, 21:20
luuudzie, czy temat zlotu juz zdechl do reszty? :shock: chcecie w koncu ten zlot, czy nie? :shock:
syo - 19 Styczeń 2006, 21:40
Chceeemy!

Zmienmy w takim razie miejsce docelowe, Krakowianie zamulaja jak leniwce. Zapraszam do Olsztyna :wink: Wszystko tu mozna zalatwic ^^ od reki.

Laura_x - 19 Styczeń 2006, 21:42
o nie dzieki, ja do Olsztyna z checia, ale nie tam -= za daleko :P w tym wypadku, proponuje Wawe albo Poznan :P no chyb,a ze blby koncert SOAD to zawsze mozemy sie na koncert umowic i potem zlocik zrobic :)
Asef - 19 Styczeń 2006, 23:30
A ktos chcialby przyjechac do Walcza :?:
Domia - 20 Styczeń 2006, 12:36
Tak jestem leniem, a co. Takim leniem jestem, ze czesto mnie w domu nie ma po 11 godzin. Ja poza Krakow odpadam, jakby co. I nie narzekajcie na mnie i kisha, tylko sami sprobujcie zorganizowac ;P Tym sie powinno szefostwo zajac ;P
SaleiB - 20 Styczeń 2006, 13:11
Ja moge sie zajac zlotem, ale w warszawie. trudno zebym organizowal cos w krakowie, jak nawet nigdy tam nie bylem, a w poznaniu to juz w ogole :/

domia tak najlatwiej powiedziec: zrobbcie zlot w moim miescie, ale sami sobie go zorganizujcie.
hehehehe :grin:

pozdr

Laura_x - 20 Styczeń 2006, 13:26
Sal -> to zorientuj sie co i jak moglibysmy tam robic, bo skorokrakowianie sie lenia, warszawiacy musza wziasc sie za siebie ^^
mattirab - 20 Styczeń 2006, 15:32
14 stron pisaliscie tylko po to, zeby teraz pisac: No, to szukamy od nowa. Sprezcie sie i spokojnie, madrze to zalatwcie. Tylko bez klotni!!! :)
syo - 20 Styczeń 2006, 23:01
SaleiB napisał/a:
domia tak najlatwiej powiedziec: zrobbcie zlot w moim miescie, ale sami sobie go zorganizujcie.
hehehehe

Ta, dokladnie, bez "hehehe" ^^

Przeicez nawet ja moglbym sie zorientowac o hotelach w Warszawie (ktora, jak dla mnie, poza Olsztynem, jest najlepszym miejscem na zlot). Kilka telefonow, rezerwacje, podac cennik, spisac chetnych i jazda, zlot w hotelu. Kto jest za?

Rozumiem, ze jesli w Warszawie to na zlocie obecni NA PEWNO beda:

- SaleiB
- Vinyanov
- Syo

A co z reszta?

SaleiB - 21 Styczeń 2006, 00:19
syo napisał/a:
SaleiB napisał/a:
hehehehe

Ta, dokladnie, bez "hehehe" ^^

to 'hehehe' to byla moja reakcja na zdanie ktore napisalem. Dopeiro jak to przeczytalem dotarla do mnie jego smiesznosc :)

------------------------------------------------

a co do zalatwiania czegos to rozejrze sie na miescie :P
pytanie tylko ile dni i ile osob. i co to za osoby.
Proponuje zrobic na czacie spotkanie osob zainteresowanych zlotem, np sobota za tydzien , hymm ? :)

Laura_x - 21 Styczeń 2006, 12:32
Cytat:
Rozumiem, ze jesli w Warszawie to na zlocie obecni NA PEWNO beda:

- SaleiB
- Vinyanov
- Syo

A co z reszta?

a jha to co? :p zapomniales? wstydz sie :evil: :cry: jak mogles :cry:

Cytat:
pytanie tylko ile dni i ile osob. i co to za osoby.

zapewnie musilibysmy zostac na noc :p lub nawet zrobic dwu czy trzydniowy zlocik :mrgreen:

Cytat:
Proponuje zrobic na czacie spotkanie osob zainteresowanych zlotem, np sobota za tydzien , hymm ?

bardzo dobry pomysl :p

Domia - 21 Styczeń 2006, 14:50
Cytat:
hehehehe

A ja tego nie powiedzialam :grin: Pierwsza propozycja to byl Krakow, wiec myslalam, ze jesli nadal chcecie to organizowac, to prosze bardzo, ale mi sie nie chce :wink: To znaczy, chce sie z Wami oczywiscie zobaczyc, ale to dla mnie za duza odpowiedzialnosc itp. :wink:

Laura_x - 21 Styczeń 2006, 16:02
Domia -> to po co wogole przystawlaas na propozycje? :p gdybys naprawde chciala sie z nami spotkac, to by Ci sie chcialo :? a widac, jak bardzo chcesz tego zlotu :? no i co ze za duza odpowiedzialnosc? :? przeciez czy szukanie hotelow, nocleow to jest az taka ciezka robota :? pozatym Ty mieszkasz w Krakowie, wiec Tobie by blo najwygodniej :? ale skoro nie chces,z ot trudno :?
Domia - 21 Styczeń 2006, 16:25
Kuzde.

Po co przystawalam na propozycje? Bo mi sie podoba.
Laura_x napisał/a:
gdybys naprawde chciala sie z nami spotkac, to by Ci sie chcialo

To jest Twoje zdanie, ja mysle o tym inaczej.
Laura_x napisał/a:
a widac, jak bardzo chcesz tego zlotu

A no prosze, jak bardzo? Bo widze, ze nawet lepiej ode mnie wiesz.
Laura_x napisał/a:
no i co ze za duza odpowiedzialnosc? przeciez czy szukanie hotelow, nocleow to jest az taka ciezka robota

A to, ze ja nie mam 18 lat i moze rodzice mnie nie puszczaja po calym Krakowie. To nie jest wies, ktora wzdluz i wszerz przejdziesz w 15 minut. Dodatkowo ja nawet nie wiem jak sie za to zabrac. Ceny to nie problem, ale przeciez nie bede czegos rezerwowac, jesli raz jedna osoba deklaruje, ze sie zjawi, a poznie, ze niee, bo ciocia go zaprosila, a to, a tamto, sramto.
Laura_x napisał/a:
pozatym Ty mieszkasz w Krakowie, wiec Tobie by blo najwygodniej

A co to ma do wygody? No wybacz kochana, ale np. organizujac wakacje, tez wpieprzasz innym ludziom obowiazek sprawdzenia czekolwiek?

Nie wiem czemu mnie atakujesz. Nie starczylo normalnie porozmawiac, tylko jakas litosc na mnie wymuszac? Ja sie nie chce klocic, ale jesli tak do sprawy podchodzisz, to sie po prostu nie da.

Laura_x - 21 Styczeń 2006, 20:06
Cytat:
Ceny to nie problem, ale przeciez nie bede czegos rezerwowac,

a czy Ty musisz cos rezerwowac? :? czy ja Cie o to prosze? :? a zorientowac sie to juz nie mozesz :? ? przeciez to nie sztuka :?

syo - 21 Styczeń 2006, 21:23
Dokladnie. Jako mieszkaniec Krakowa masz najblizej do wszelkiego rodzaju cennikow, nie jest problemem wykonac jakis telefon czy cokolwiek. Chodzi o zorientowanie sie w cenach, to chyba logiczne, ze nikt nie bedzie jechal w ciemno do Krakowa. Kazdy musi znac koszt zlotu czyli hotel, prowiant, napoje, pkp... W pierwszej kwestii kazdy zwraca sie do Ciebie, Domia, bo z Twojej pozycji jako mieszkanki Krakowa jest sie o tym najlatwiej dowiedziec. Prowiant, napoje i pkp kazdy sprawdzilby we wlasnym zakresie. Wtedy organizacja jakiegokolwiek zlotu po ZORIENTOWANIU SIE w cenach bylaby o wiele latwiejsza. Kazdy by mniej wiecej znal swoje mozliwosci..
Laura_x - 21 Styczeń 2006, 21:25
calkowicie zgadzam sie z przedmowca :roll: ja, gdybym mieszkala w Krakowie, juz bym Wam podawal orientacyjne ceny noclegow, i gdzie sie te hoteliki znajduja, anie opieprzala sie ile wlezie :? i niech Domia teraz sie nei tlumaczy, ze niby na niej to wymuszam :?

wiec zlot bedzie w Wawie?

syo - 21 Styczeń 2006, 21:31
Laura_x napisał/a:
wiec zlot bedzie w Wawie?

Moim zdaniem zlot powinien byc w Warszawie. Nie dosc, ze damy rade szybciej uporac sie z cennikiem (pokoje dwuosobowe? :> ) to pojawia sie znaczenie stolicy :wink:

BTW, polska stolica IT to..? :shock:

Laura_x - 21 Styczeń 2006, 21:38
Cytat:
(pokoje dwuosobowe?

to jest obowiazkowe :P ale kto z kim, bysmy sie musieli umowic :P ale to sie jeszcze by dogadalo :P

Cytat:
Moim zdaniem zlot powinien byc w Warszawie

no to juz przeglosowane :Pale.ja bede jedyna dziewczyna na zlocie, skoro Domia do Wawy nie przyjedzie :mrgreen:

Domia - 21 Styczeń 2006, 21:57
syo napisał/a:
Dokladnie. Jako mieszkaniec Krakowa masz najblizej do wszelkiego rodzaju cennikow, nie jest problemem wykonac jakis telefon czy cokolwiek. Chodzi o zorientowanie sie w cenach, to chyba logiczne, ze nikt nie bedzie jechal w ciemno do Krakowa. Kazdy musi znac koszt zlotu czyli hotel, prowiant, napoje, pkp... W pierwszej kwestii kazdy zwraca sie do Ciebie, Domia, bo z Twojej pozycji jako mieszkanki Krakowa jest sie o tym najlatwiej dowiedziec. Prowiant, napoje i pkp kazdy sprawdzilby we wlasnym zakresie. Wtedy organizacja jakiegokolwiek zlotu po ZORIENTOWANIU SIE w cenach bylaby o wiele latwiejsza. Kazdy by mniej wiecej znal swoje mozliwosci..

I prosze, jesli ktos tak do tego podchodzi, to dla mnie nie ma problemu, ale jesli Laura wolisz robic ze mnie sierote, to az mi sie odechcewa. Tylko w jakich to granicach cenowych ma byc, bo nie sadze, abyscie chcieli nocowac w Sheratonie :wink: Czy cos takiego pasowaloby Wam http://pokoj.krakow.pl/oferta.htm ?
Laura_x napisał/a:
ja, gdybym mieszkala w Krakowie, juz bym Wam podawal orientacyjne ceny noclegow, i gdzie sie te hoteliki znajduja, anie opieprzala sie ile wlezie i niech Domia teraz sie nei tlumaczy, ze niby na niej to wymuszam

Ale ja to nie Ty. Powtarzam to poraz kolejny.

Cytat:
no to juz przeglosowane :Pale.ja bede jedyna dziewczyna na zlocie, skoro Domia do Wawy nie przyjedzie

Ty lepiej uwazaj, bo jak niespodziewanie sie zjawie toooo... :twisted:

syo - 21 Styczeń 2006, 22:01
Hmm.. ten hotelik jest bardzo dobry, ale maly.. musielibysmy duzo wczesniej zaklepac miejsca :) 80zl za noc dla 2ch osob jest ok!
Laura_x - 21 Styczeń 2006, 22:06
syo napisał/a:
Hmm.. ten hotelik jest bardzo dobry, ale maly.. musielibysmy duzo wczesniej zaklepac miejsca :) 80zl za noc dla 2ch osob jest ok!

tak, masz racje ;) to kto chce zaklepac sobie miejsce ze mna w pokoju ;) :lol:

Domia - 21 Styczeń 2006, 22:10
Szukac czegos wiekszego?
mattirab - 21 Styczeń 2006, 22:30
syo napisał/a:
BTW, polska stolica IT to..?

1. Wa-Wa, bo mamy stamtad Vina i Sala.
2. Krakow, bo mamy stamtad Domie i Kisha.
3. Kalisz, bo mamy stamtad KB i... mnie :lol: .
4. Pawlowice - Jurko i Falien.
5. Tuliszkow - KarciooZ i SzczeniaaK.

Vinyanov - 21 Styczeń 2006, 22:31
syo napisał/a:
BTW, polska stolica IT to..?

Czy to nie oczywiste? Pawlowice. :D

Laura_x - 21 Styczeń 2006, 22:33
a my tu gadamy o It czy o czym innym? :P zbaczamy z trematu moi drodzy :P
mattirab - 21 Styczeń 2006, 22:36
Jak juz pisalem: zapisaliscie 15 stron i nic jakos nie wyszlo wiekszego. Wiec watpie, czy to ma szybkie szanse na powodzenie i odbycie sie zlotu.
Laura_x - 21 Styczeń 2006, 22:37
matti -> alez ma, wystarczy tylko w koncu cos robic, a nie truc o tym bez przerwy ;) no okej to skoro przypuszczalnie mamy juz miejsce, trzeba by bylo zajac sie jakas rezerwacja co nie? :P
Domia - 21 Styczeń 2006, 22:47
Tak Laura to bedzie niesamowity zlot, na ktorym sie zjawia 2 osoby xD ! Ja bym poczekala z tydzien, az sie ustali pewna liczbe uczestnikow. Porozsylac maile do uzytkownikow typu "Planujemy zlot, tralalala, chcesz przyjechac na 100%, wejdz tu [link do tego tematu] i sie zapisz, im wiecej ludzi tralalala, tym szybciej ustalimy date, tralalala" :wink: . Ewentualnie mozemy ustalic date z gory, bo wtedy ludziom jest latwiej sie decydowac i wiedza, czy maja wolne, czy tez musza np. w pracy zapychac ;P
Laura_x - 21 Styczeń 2006, 22:48
Lol Domia, ale oprocz Ciebie i mnie sa jeszcze jakies 4 osoby chyba, co nie? no chyba, ze oni sie juz rozmyslili :P
Domia - 21 Styczeń 2006, 22:51
No jest Syo, Ty, ja i ? Poki co, to my tu prowadzimy jakies sensowniejsze rozmowy ;P
Laura_x - 21 Styczeń 2006, 22:55
ojejku to ja juz nic nie mowie :?
Domia - 21 Styczeń 2006, 22:58
Hej, hej, ale prosze mi sie tu nie obrazac, to nie mialo na celu dokuczenie Ci, czy cos w tym stylu, nie wiem jak to zinterpretowalas :P
Laura_x - 21 Styczeń 2006, 22:59
no ale coz, teraz bedzies zmi wytyka,c z eja nic nie robie, w celu przyjazdu na zlot :? a nawet se nie wyobrazas,z jak bym chciala :P mam kilka spraw do omowienia z paroma osobami :P ale to by bylo dopiero na zlocie :P
Domia - 21 Styczeń 2006, 23:01
Ale ja nic nikomu nie wtykam, wytykam, tylko napisalam, kto poki co powazniej podchodzi do zlotu i nie wiem, czy nie doczytalas i Ty tez tam jestes. Nie widze, zadnych powodow, abym miala Ci dokuczac, docinac, wyzywac sie na Tobie itd. :) Ok koniec offtopicu, bo sie zagalopowalysmy :wink:
SaleiB - 21 Styczeń 2006, 23:38
ale zescie sie rozpisali ;)

viny, tez uwazam ze polska stolica IT sa pawlowice, aczkolwiek ostatnimi czasy jakos tak bardzo nie slychac o 'pawlowiczanach' :P

Swoja droga to byloby dopiero hardkorowe spotkanie :D grupa fanatykow Icy Tower z czapkami harolda na glowie przyjechala hipisowskim autobusem do pawlowic, nacpala sie i zaczela tanczyc rytualne tance woo-doo przed domem jurka kilera :P :D Powiedzieliby pewnie o nas w wiadomosciach :P

No ale wracajac do rzeczywistosci, po wstepnych ogledzinach stwierdzam, ze nie bedzie tak latwo znalezc cos dobrego na mokotowie (w ogole ciezko znalezc jakis hotel na mokotowie :P ). Co najwyzej srodmiescie poludnie, ale tam ceny najtaniej wychodza 60 uro za noc, to odpada. za to tanie noclegi sa pod warszawa, ale to odpada ze wzgledu na dojazd (chociarz ulica pulawska mozna dojechac az do srodmiescia, tyle ze to trwa z 40 minut, ale jesli wam to nie przeszkadza) Postaram sie cos jeszcze poszukac w innych pobliskich dzielnicach, lub ewentualnie cos 'na kocia lape' :)

pozdr

ps. laura, domia, klutniom stop :!:

Laura_x - 21 Styczeń 2006, 23:41
Cytat:
laura, domia, klutniom stop

zrobie offtopa, ale nie pisze sie "klutniom" tylko "klotniom" :P

SaleiB - 21 Styczeń 2006, 23:43
Laura_x napisał/a:
Cytat:
laura, domia, klutniom stop

zrobie offtopa, ale nie pisze sie "klutniom" tylko "klotniom" :P

srk literufga :P

petr - 8 Kwiecień 2006, 16:08
Wczoraj mialo miejsce drugie w historii Polski spotkanie icytowerowcow (pierwsze to Syo-domaz w Bydgoszczy bodajze na turnieju CSa)...

W Katowicach spotkalem sie z Pastorem :P
(sluze wiec pomoca przy opisywaniu go dla opowiadania.. ;) )

domaz - 9 Kwiecień 2006, 13:31
nom na turnieju csa;] bylismy pierwsi!;d petr opowiadaj jak bylo^^.

troszku dawno nic nie pisalem..;]

petr - 9 Kwiecień 2006, 22:18
Bardzo ciekawe, zrobil na mnie - zgodnie z przewidywaniami - b. dobre wrazenie ;]
Dowiedzialem sie pewnego faktu zwiazanego z IT.NET - Pastor zrobil ja zeby sie sprawdzic, i nawet zalozyl sie z bratem ze przekroczy 100K odwiedzin, po czym mial ja zamiar zamknac xd
Mysle ze zaprawilem sie troche w spotkaniach netowych, postaram sie wiec nie byc zbyt spiety na zlocie xd

petr - 23 Lipiec 2006, 18:18
No to jak, nastepny zlot w sierpniu w Olsztynie? ;>> :P
A moze w zime?
A moze za rok?
A moze?...

Laura_x - 25 Lipiec 2006, 20:12
Mi by najbardziej pasowalo zebysmy jakos skombinowali i spedzili sylwka w jednym miejscu wszyscy xD penwie kazdy z Was by chcial takie cvos przeztyc, ot, taki wspolny sylwek :)
SaleiB - 31 Lipiec 2006, 21:13
po prostu marzymy o tym :mrgreen:
Laura_x - 1 Sierpień 2006, 13:07
hehe :) a myslisz, ze ja nie marze? :) ale pewnie i tak bede swietowac w sylwka pierwsza rocznice z Adasiem... :P no ale mozemy poswietowac ew. z wami :D
petr - 2 Marzec 2007, 21:48
Temat postu: Odp: [ogólna dyskusja] Zjazd IcyTowerowcow / MP LIVE /
Wydaje mi się że dobrze byłoby powrócić do tematu zlotu..
Stary klucz geograficzny wydaje się już być nieaktualny, pomimo to - miastem które ma największe szanse zostać areną kolejnych MP live jest Warszawa.
Chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat - kto wstępnie byłby chętny, jak daleko może dojechać (i czy w ogóle), dowolne przemyślenia...
Najbardziej liczę na osoby, które były w zeszłym roku (Syo, Vin, Sal, Domia, kish), te które nie przyjechały z przyczyn losowych (Jacob), ich rodzinę (NeueR xD), leniuchów (tajek, Leo) oraz Pastora. Laura zapewne nie będzie w stanie po czerwcowych narodzinach jej dziecka... Ktoś jeszcze? Może jakaś nowa osoba, której nie znam? ;>

Ja osobiście mogę pojawić się w dowolnym miejscu - oczywiście w wakacje...

syo - 6 Marzec 2007, 17:12
Cytat:
miastem które ma największe szanse zostać areną kolejnych MP live jest Warszawa.

Tak.

Cytat:
Chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat - kto wstępnie byłby chętny, jak daleko może dojechać (i czy w ogóle), dowolne przemyślenia...

Ja.
Daleko mogę.
Rozmawiajmy więcej.

Cytat:
Laura zapewne nie będzie w stanie po czerwcowych narodzinach jej dziecka...

O ja pi....erwszy raz :O

Domia - 6 Marzec 2007, 21:41
Ja poza Kraków przez najbliższe może z dwa lata ruszać się nie mogę, więc miłego zlotu ;)
SaleiB - 7 Marzec 2007, 12:59
jak by ktos był w warszawie i poczuł chęć spotkania się ze mną to niech po prostu zadzwoni, o ile bede w miescie to pewnie przyjade
petr - 11 Marzec 2007, 14:53
SaleiB: Spokojnie, aż takiej anarchii to nie będzie.. ;)

Można by rzucić już wstępnie jakiś termin - ja proponuję 15 lipiec (niedziela), dokładnie w rocznicę pierwszego zlotu. ;)

SaleiB - 20 Marzec 2007, 15:27
mowiłem ogólnie, nie tylko o spotkaniu
kwasek - 28 Maj 2007, 19:40
Temat postu: Odp: [Kraków 2006] ZLOT - dyskusja
mam pomysl!!!kazdy moze na wlasny koszt pojechac do warszawy i wszyscy razem bysmy pojechali zeby grac
Domia - 2 Czerwiec 2007, 19:24
Kwasek, innowacji to Ty jakiejś nie wprowadziłeś ;)
devastator - 29 Lipiec 2007, 01:43
Czy zlot przewiduje się odbyć w te wakacje? Mam nadzieję, że tak, bo w inną porę ciężko coś takiego zorganizować ;)

jeśli w Krakowie, to wpadam.

petr - 29 Lipiec 2007, 02:56
No cóż, trochę zawaliliśmy w tym roku z Syo i w wakacje nic się nie odbędzie.. Spróbujemy wcisnąć jakąś imprezę na jesień - we wrześniu czy październiku.. Ja osobiście marzę o Mś live, ale zobaczy się czy ktokolwiek spoza Polski będzie skłonny przyjechać. ;)
Miejsce - oczywiście Kraków ;)

kwasek - 29 Lipiec 2007, 11:24
aczemu krakow jest co roku a nie np. warszawa albo łodz?przeciez łodz jest na srodku polski i kazdy bedzie mial latwy dostep
mattirab - 29 Lipiec 2007, 13:29
Tak, tylko że w Łodzi akurat nikt z obecnych forumowiczów nie mieszka, więc ciężko byłoby się zorientować we wszystkim itd... a co do Warszawy, to w planach była, ale jednak wybrano Kraków.
devastator - 29 Lipiec 2007, 13:34
petr napisał/a:

No cóż, trochę zawaliliśmy w tym roku z Syo i w wakacje nic się nie odbędzie.. Spróbujemy wcisnąć jakąś imprezę na jesień - we wrześniu czy październiku.. Ja osobiście marzę o Mś live, ale zobaczy się czy ktokolwiek spoza Polski będzie skłonny przyjechać. ;)
Miejsce - oczywiście Kraków ;)

szkoda trochę, ale właściwie to jeszcze miesiąc wakacji, może nie wszystkim będzie pasować, ale to nie musi być przecież jakiś strasznie wielki zlot żeby go długo przygotowywać...

kwasek - 29 Lipiec 2007, 15:12
wystarczy mcdonald,kafejka i gadanie o rekordach.za roktaksobie myslalem abywyjechacgdzies w centrum kraju.chodziarz ja nazlotjak narazie sie nie ruszam wiec milych zlotow przez kolejne...4 lata:(
petr - 31 Lipiec 2007, 00:41
devastator napisał/a:
ale to nie musi być przecież jakiś strasznie wielki zlot żeby go długo przygotowywać...
Ekhm, trafiłeś raczej w sedno - ale zdecydowaliśmy że lepiej zrobić trochę szumu wokół tego, dać ludziom czas na decyzję, zarezerwowanie czasu itd.. Raczej nie wypada ogłosić "za tydzien zlot - wpadajcie".. Poza tym zbyt długo zwlekaliśmy z podjęciem jakichkolwiek działań by wszystko wypaliło 15 lipca jak było planowane - no cóż, biorę większość winy na siebie...

Mimo niezbyt wygodnego terminu jesiennego mam nadzieję że wszystko wypali ;) Ogółem chcę to połączyć z MP2007 tak, żeby MPlive na zlocie stanowiło oficjalną kolejkę MP internetowych (oczywiście bez wliczania tego do punktacji)... Pierwsze MPlive odbyły się, ale przeszły raczej bez większego echa..

Artur - 1 Sierpień 2007, 21:01
ECH, to ja nie wiem, mi pasuje Warszawa, nie wiem jak z Krakowem, eh.. :(
Pirochemik - 1 Październik 2007, 15:47

Heh Dawno tu nikt nie [isał.. Warszawa hm tak pasuje jak uleł:P Pomyśleć że byłem tam cały miesiąc i to nie pierwszy rok..02.07-16.08:p wIDZE żę OD 1 SIERPNIA NIKT NIE [ISAł:p hmm można coś rozkręcić, tak na szybkiego, powiedzmy za jakieś miesiąc lub szybciej, :P kto się pisze??(Kraków odpada, ewenntualnie, ostróda Olsztyn itd:P
syo - 1 Październik 2007, 15:51

Ja jestem za Olsztynem. :)
Doob - 1 Październik 2007, 16:31

http://pl.youtube.com/watch?v=rIiMGX4c_kw
O! Moglobybyc fajnie, ale nie wiem czy przy obecniej sytuacji byloby komu jechac ; )
I ja bym o zlocie nie myslal tylko jako pojechaniu i pograniu w IT.
Odrazu mowie ze na mnie mozna malo co liczyc, gdyz brak funduszy na jakakolwiek podroz, a mamusia mnie nie zasponsoruje (sponsorowala caly nowy sprzecik do pokoju :]), choc moze udaloby sie ja jakos namowic. Tak wiec czekam jak sie temat rozwinie i jak cos to zaczne negocjacje ;)

syo - 1 Październik 2007, 16:36

Muzyke żeś dowalił :roll: xDDD

Mimo to, fajne, fajne!. Zmień ino muzykę, proszę. :D

Doob - 1 Październik 2007, 16:39

To moze behemotha? :>
Nic nie bede zmieniac :> Jak juz to ten filmik moge usunac ;]
A jak naprawde nie pasuje to zarzuc jakiegos lepszego hita :>

PS No nie, 4 gwiazdka xD

syo - 1 Październik 2007, 16:43

Ja nie słucham Behemotha, mam nadzieję że tak nie myślisz. :D

Hmm.. Nie wiem, coś miłego dla ucha.. (nie podważam Twoich gustów, ale po prostu walnałem buraka jak zobaczyłem obraz i muzykę :D ). Gigi d'Agostino (I'll fly with You albo Riddle.. bardziej Riddle) :)

Doob - 1 Październik 2007, 16:48

Cytat:
Ja nie słucham Behemotha, mam nadzieję że tak nie myślisz.

Nie, nie mysle.

Cytat:
Hmm.. Nie wiem, coś miłego dla ucha..

A nie jest mile? Disco wraca na salony! ;)

Zreszta zmieniac piosenke to zmienia sie i czas co za tym idzie wszystko odnowa planowac i ukladac :>

@edit
El Mundo - Chacarron Macarron
To jest hit! Haha :D
Jak bede mial jakas chwile gdy nie bede mial co robic to pomysle nad nowa 'lepsza' wersja :>

Pirochemik - 1 Październik 2007, 18:16

Heh gdybym zdawał w Olszytnbie prawko a nie w grudziądzu pewnie często bym tam witał:P
Głownie warszawa, bo tam mam nawet gdzie nocować:P, no i często będe tam bywał, chodziassz olsztyn... mam tam dużo bliżej, i koszt tańszy, narazie też jestem w dołku finansowym, i do tego dziś starciłem jakieś 70, zl które miałem dostać:P(pech) ale do końca miesiąca to się zmienie, także o to się nie martwie, wiem że dużo osób jest z Wawy więc chodziasz oni zaoszczędzili by na wydatkach:P :P niech kto jeszcze napisze czy możę jechać:P po we 3-5 to nie najwięcej... Chodziasz...

kwasek - 1 Październik 2007, 22:23

ja to zlot sie nigdzie nie wybieram... nomozewe wakacjejak by bylinamowic rodzicow tam na wakacje no izalezy w jakim terminie. zlot powinien byc na srodku polski np. lodz:)

ok ja tujuz nic nie pisze bo nie chce sie trzadzic,ale proponuje tez oorganizowanie zlotow wojewodzkich. co wy na to? wiecej graczyz polski przybylo na zlot.dobraczekam na wasez opinie co o tym sadzicie :grin:

Pirochemik - 2 Październik 2007, 05:59

lodz.. Środek POllski... oj Stolica to jest to:P
kwasek - 2 Październik 2007, 15:14

a moze w wakacje po tym rokuszkolnymzlot moglby sie odbyc w krakowie co???
Pirochemik - 2 Październik 2007, 16:20

Nie wiem to już nie przedemn,a jak będe miał prawko ktyo wie, ale to sporo czasu, jab będe miał matury itd ja mysle o dziesiejszym czasie