Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Zloty - [2008 Warszawa] Organizacja

Vinyanov - 22 Grudzień 2007, 15:23
Temat postu: [2008 Warszawa] Organizacja
OK. Jako że zakładam temat, założę też, aby było szybciej, że zlot odbędzie się w Warszawie. Zbierzmy ludzi według prawdopodobieństwa pojawienia się.

Piero: 100%
(Nie zaznaczyłeś jakie miasto ci pasuje, więc zakładam, że każde)

Pirochemik: 100%
(Mowiłeś, że Warszawa pasuje ci bardziej niż Kraków)

Viny: 100%
(Zakładam że chcecie, hehe)

Devlin: wysokie
(W 2006 miałeś być w Krakowie, jesteś aktywnym graczem)

petr: wysokie
(Byłeś głównym motorem nie zrealizowanego zlotu 2007, więc może się stawisz, mówiłeś, że pasuje ci cały kraj)

:?: SaleiB: wysokie
(Mieszkasz w stolicy, więc może wpadniesz)

:?: Syo: nieznane
(Mówiłeś, że pasuje ci wiele lokalizacji, więc Warszawa może też)

:?: Devastator: nieznane
(Mówił, że pojawi się na pewno, jeżeli zlot odbędzie się w Krakowie)

:?: Jacob, tajek: niskie
(Mieli stawić się w Krakowie i chcieli dojechać, pochodzą z południa Polski, nieaktywni gracze)

:?: domia, kishony: niskie
(Mieszkają w Krakowie, więc stolica niezbyt im pasuje, ale stawili się na poprzednim zlocie)

:?: Boru, doob: niskie

Czyli mamy cztery-pięć osób, które potencjalnie mogą się spotkać w Warszawie. Jeżeli ktoś zabierze kamerę cyfrową, nagramy parę powtórek, opublikujemy na You Tube. Może ktoś z zagranicy wpadnie przelotem. To już jest zlot. Teraz czekamy na okazję, czy mamy ochotę na konkretny termin? :)

petr - 22 Grudzień 2007, 15:30

Hm.. Dobry moment na rozpoczęcie dyskusji o tym.. Bo uważam że tym razem _koniecznie_ musi to być zlot międzynarodowy.
Z tym że nie w formie postu na FLD "hej zróbmy zlot", bo każdy zaproponuje swój kraj i nic z tego nie wyjdzie.. Proponuję napisać, że "my robimy swój zlot, i kto chce może wpaść".

Poza tym oczywiście mogę wpaść gdziekolwiek, a Wawa pasuje najlepiej bo:
a) większość połączeń lotniczych z Polską zahacza o Wawę;
b) po listopadowej wizycie tam tak polubiłem to miasto, że najchętniej bywałbym tam co tydzień.

Na razie to tyle z mojej strony..

Boru - 22 Grudzień 2007, 15:44

Hmmm sam nie wiem. Ja z podkarpacia (Krosno) to dosc daleko ;)
Na razie prawdopodobienstwo niskie :P

Piero - 22 Grudzień 2007, 15:51

Jeśli o mnie chodzi to Warszawa będzie chyba najlepszym rozwiązaniem... tylko żebym się tam nie zgubił heh :razz: Termin jest mi obojętny, mogę sie dostosować. Na razie mogę mieć tylko problem ze środkiem transportu, ale coś tam się skombinuje ;-)
Doob - 22 Grudzień 2007, 16:09

Ja? : D
Jak na dzisiaj to z wielka chcecia ale jest wiele czynnikow ktore moga mi przeszkodzic ;)
• data
• brak funduszy
• strach
• brak checi
• rodzice

devastator - 23 Grudzień 2007, 20:48

Jak mówiłem pojawiam się, jeśli zlot będzie w Krakowie. Nie jestem jakoś szczególnie dobrze nastawiony na zlot międzynarodowy, ale jakby miało trochę osób z zagranicy przyjechać, to chyba nie ma co jeszcze przesądzać, czy to będzie Kraków, czy Warszawa, póki się nie ustali jak dla nich będzie wygodniej.

Powodzenia w organizacji, jakby co służę pomocą :)

devastator - 24 Grudzień 2007, 20:44

możnaby na głównej stronie icy.pl napisać o zlocie...
Pirochemik - 29 Grudzień 2007, 13:25

Tak, tak, Warszawa mi pasuje, raczej w każdym terminie, o każdej godzinie. itd. kRRAKów gorzej, ale i wrazie potrzeby zbije szybke:D
Devlin - 4 Styczeń 2008, 12:15

Tak to jest gdy się mieszka na północy :P Do kożdego z tych miast teoretytcznie mógłbym dojechać pociągiem ale jak to już w życiu bywa nawet dorosłość nie daje pełnej wolności ;) Postaram się wpaść bo miałem być na zlocie w zeszłym roku ale nie wypaliło ;)

Zobaczymy ;)

devastator napisał/a:
możnaby na głównej stronie icy.pl napisać o zlocie...

Dokładnie! A poza tym to dawno nie było nowych newsów...

Doob napisał/a:
• data
• brak funduszy
• strach
• brak checi
• rodzice

Tak, te czynniki są bardzo skuteczne ;)

Vinyanov - 7 Styczeń 2008, 10:49

Trochę zaniedbałem ten wątek, przepraszam.

Petr: zgadzam się, każde międzynarodowe ogłoszenie podwyższy rangę, nawet gdyby nikt nie mógł przyjechać. No i im wcześniej zaczniemy się ogłaszać, tym większa będzie odpowiedzialność organizatorów. Dopiero teraz zaczynam rozumieć, coście ty z Syo uświadamiali mi cały czas. Uprzednie informowanie to podstawa. Ciekawe, kiedy zgodzę się z twoimi kolejnymi sugestiami, np. tymi dotyczącymi downloadu Icy.pl. Dev, Piro, cieszę się! Przesunąłem was wyżej na liście. Co to znaczy „zbić szybkę”? :P

Wiadomość na głównej to konieczność. Zresztą nie tylko jedna wiadomość. O ile pamiętam zlot 2006 był relacjonowany na bieżąco? Zresztą tematy do newsów przewijają się przez FLD cały czas. A żaden z nich nie jest głupszy od tematów na liście mailingowej IcyTower.NET! Żartuję tylko. ;)

Termin chyba wiosenny? Czerwiec? Mi nie chciałoby się teraz wychodzić z domu. :)

pikol - 7 Styczeń 2008, 17:36

cóż... może i ja bym się wybrał... w końcu bym miał poważną zachętę do powrotu do IT chyba już zacznę trenować... tylko żeby tata się zgodził i dał trochę kasy w końcu to tylko 13 lat, ale mam nadzieje, że sie zgodzi i sypnie troszkę forsą bym sobie jakiś transport zorganizował i przyjechał tam do was tylko termin!! najlepiej wakacje czyli chyba czerwiec(uu ale sie rozpisałem!!)
devastator - 28 Luty 2008, 17:48

Trochę cicho tu, mam nadzieję że organizatorom się nie odechciało robić zlotu?
Devlin - 29 Luty 2008, 09:12

U mnie szanse zmalaały z "wysokich" na "co najwyżej średnie" :/ A wszystko przez ukochaną szkołę i moje lenistwo... No i fakt, że w pokoju nauczycielskim, przy wszystkich nauczycielach rzuciłem do "pani" od niemieckiego miłe słowa z głębi serca ;) Tak więc zlot w trakcie roku szkolnego dla mnie odpada. W wakacje i owszem, no chyba, że będzie wtedy moja 18 (18 lipca ;) ). Fajnie by było zagrać na MP Live w urodziny ;)
Vinyanov - 29 Luty 2008, 10:48

devastator napisał/a:
Trochę cicho tu, mam nadzieję że organizatorom się nie odechciało robić zlotu?

Bez obawy. :)

Devlin napisał/a:
U mnie szanse zmalaały z "wysokich" na "co najwyżej średnie" A wszystko przez ukochaną szkołę i moje lenistwo... No i fakt, że w pokoju nauczycielskim, przy wszystkich nauczycielach rzuciłem do "pani" od niemieckiego miłe słowa z głębi serca

Hm, obawiałem się już, że pani profesor od niemieckiego odwdzięczyła ci się, jak to się mówi, „wakacjami z niemieckim”. Ale na szczęście nie.

Cytat:
Tak więc zlot w trakcie roku szkolnego dla mnie odpada. W wakacje i owszem, no chyba, że będzie wtedy moja 18 (18 lipca ). Fajnie by było zagrać na MP Live w urodziny

Tak czy inaczej nie przeprowadzilibyśmy zlotu przed wakacjami. 18 lipca? To całkiem niezła data, na dodatek tuż przed weekendem. Poprzedni zlot miał miejsce 15 lipca. Chyba możemy ustalić twoje urodziny jako wstępny termin. :)

Pirochemik - 29 Luty 2008, 17:35

Długo mnie tu nie było. Ale takie sytuacje, jak szkoła brak funduczy, rodzice czy iine argimenty, mnie nie zatrzymują, więc nadal 100%, takze jak by cos się rokęciło, dawajcie znać.
petr - 4 Marzec 2008, 01:07

1. Wakacje, tj lipiec. Należy albowiem pamiętać o krótszych wakacjach szkolnych w Niemczech (do połowy sierpnia) no i o Olimpiadzie..
2. No.. może być i Wawa ;) Kraków byłby lepszy pod względem bliskości granicy czeskiej ale jak będą chcieli przyjechać to dojadą i do Wawy. Dla Niemców to bez różnicy. A reszta tak czy owak miałaby daleko..
3. Rzeczy do zrobienia "po postawieniu nowej strony" jest tyle że trudno je spamiętać, ale zgadzam się że trzeba włączyć do powyższego reklamę zlotu.. Najlepiej byłoby po prostu wybrać konkretny termin (najlepiej w weekend) i zacząć zbierać chętnych..

To tyle wypowiedzi z serii "petr udaje że jest w temacie".

Pirochemik - 5 Marzec 2008, 22:23

Witam. Uważam, że do Warszawy lepiej czechą, bo samolotem mogą się bujnąć;p Stolica to stolica, trzeba by wzmiankę na FLD wrzucić i ostro o tym myśleć, z reguły trzeba takie rzeczy wiedzieć wcześniej, bo im szybciej kupicz bilet samolotowy, tym miej zapłacisz;d
Pirochemik - 22 Marzec 2008, 22:13

I tak jak już przewiduję, że huk z tego będzie;p Bo juz nikt nie wspomnie na IRC. Trzeba rzucić dfatę. Walę na oślep Maj!! I huk, trzeba znaleźć wolny czas jakiś majowy weekend czy coś takiego i ruszamy. Dlamnie wycieszka nawet na weekend 2 dniowy wchodzi w gre piątem wiezczór wyjazd a nawet rano, i niedziele wieczór powrót. Wszystko da radę. Czas też można skorić... mc2=e hehe;p
Domia - 26 Marzec 2008, 19:38

Szanse byłyby wysokie, gdyby nie moi rodziciele, jak zwykle ;) Rok, dwa i jeżdzę na każdy zlot, gdzie by się nie odbył.
petr - 26 Marzec 2008, 19:44

Już my .. co ja mówię .. już Syo Cię (i ich) namówi :D
LEO - 26 Marzec 2008, 20:37

ja mogę bezproblemowo...teraz to na "lajcie", ale nie samochodem, bo by mnie nie puscili, pociągiem czemuż nie ;)
Neo - 26 Marzec 2008, 22:47

Nie wiem, czy chcecie mnie widzieć na zlocie, ale prawdopodobieństwo pojawienia się mnie w Warszawie określiłbym jako... umiarkowanie niskie wysokie :)

//petr.
//ok, poprawka na twoja odpowiedzialnosc (neo)

syo - 26 Marzec 2008, 23:10

Hej,

Jeśli nie pojawią się żadne przeszkody czy wypadki losowe, powinienem być obecny na zlocie.
A skoro to temat organizacyjny proponuję zorganizować nocleg, zlot śmiało mógłby potrwać 2-3 dni. Podczas spotkania w Krakowie nie spałem przez 32 godziny, co było bardzo męczące. Nie tylko spędzilibyśmy ze sobą więcej czasu, ale również ewentualne MP Live mogłyby trwać dłużej.

Neo, ładnie wyglądasz na avatarze! :mrgreen:

Pozdrawiam,
syo

Pirochemik - 26 Marzec 2008, 23:14

Hehe;p Właśnie trzeba działać ostro. I coś napisać na FLD, co już kieruje do kogoś kto sie na tym lepiej zna. Co do noclegu, zależy. mysle ile osób mógłbym przenocować. W sumie wystarczy znaleźć jakiegoś studenta ich tam pełno, znajomego, co na noc by kogoś wziął;p wiadomo nikt nie dopuści do ssytuacji, że ktoś będzie spał na dwocu, wiec w najgorszym wypadku poproszę brata i sie wszyscy wjebiemy na podłoge spać, te 8-1 godzin snu nikomu nie zaszkodzi;p
petr - 26 Marzec 2008, 23:15

syo napisał/a:
A skoro to temat organizacyjny proponuję zorganizować nocleg, zlot śmiało mógłby potrwać 2-3 dni.
Dwa lata temu wyraźnie było widać że więcej osób było chętnych na wersję bez noclegu, proponuję więc zrobić dwie wersje:

- zwykłą, oficjalną, jednodniową, zawierającą MP LIVE;
- dwudniową, z noclegiem (plus wszystko powyższe).

Każdy będzie mógł wybrać to co mu bardziej odpowiada i tyle. ;)

OK!!! W takim razie ogłaszam początek przygotowań. Do końca tego tygodnia rozglądnę się za tanim noclegiem w Wawie na początku lipca oraz podziałam w kierunku ulotki informacyjnej na zlot/meeting.icy.pl!
Goł goł goł! xDDDD

EDIT:
Pirochemik.. No właśnie! Po co płacić za nocleg skoro z Wawy znamy co najmniej cztery osoby (Ty, Vin, Sal i Artur) a które na zlocie powinny być? :> Dobra myśl!

Boru - 26 Marzec 2008, 23:23

Ja rowniez bede obecny na zlocie.
Troche daleko .. ale dam rade :P

Pirochemik - 26 Marzec 2008, 23:34

Petr rzeczywiście to dobra opcja. Ja wybieram tą dwudniową. I dobrze, że wreszcie sie ktoś tym zajął. DObrze też wrzucić na FLDwzmiankę, kto wie moze jakiś niemczyk, czy czesik, czy inny holenderczyk do nas zawita;p Nie ma nic do stracenia. A co do terminu. Obawiam się go troche. Być moze nie będzie mnie w Polsce... . A moze by tak czerwiec? Jakiś wolny weekend? Albo w najlepszym , maj. Wiem, że to troche blisko, ale nie sądze, zeby to coś zmieniło jak sie powie rodzicą miesiac wcześniej czy poł roku wcześniej date, bo sam teamt jest od dawna. Jak dla mnie, to z dnia na dzień pasuje, ale rozumiem, nie każdy potrafi gadać z rodzicami. Chodziasz jak JB mógl podłapać mój sposób, to i kazdy inny powinien. Poprostu słowo klucz alternatywa. I wszystko gra. Jak sie ją wykorzysta, zalerzy od was.
A co do Lipca, nawet jeżeli Licpiec , niech to będzie na weekend sobota, można przyjechac już w piątek. I niech się officialnie kończy w sobotę wieczorem, a z noclegiem nie ograniczenie. MOze być tak, że będzie nas tylko pięciu, a wakacje sa długie;p Więc nie sądze by cokolwiek mogło stanowić bariere po za rodzicami;p Niech ktoś rzuci jakąś datą juz wstępnie. Najlepiej, jeżeli to nie lipiec, to dłuższy weekend, coś jak majowy;d Ale zaspamowałem, sry.

petr - 26 Marzec 2008, 23:37

Pirochemik napisał/a:
Niech ktoś rzuci jakąś datą juz wstępnie.
Lipiec + weekend = 5 lipca (część oficjalna). I to moim zdaniem najlepszy termin na ten moment.
Pirochemik - 26 Marzec 2008, 23:42

OK, oby nie przyszło mi jechać poza nasz kraj:( . Ok wieć wstępny termin mamy. niech potem tydzien przed nikt nikt mówi, że zapomniał i nie powiedział wcześniej rodzicą i że nie może przyjechać;d
Pirochemik - 31 Marzec 2008, 22:38

http://www.freelunchdesig...p?topic=2466.15 możeby wreszczcie ktoś coś napisał? Czy to już tak zostaje i nic z tego nie wyjdzie?
petr - 1 Kwiecień 2008, 02:00

Spokojnie, ta nasza ulotka informacyjna jest już w 100% gotowa (póki co w języku polskim, będzie oczywiście tłumaczenie na angielski). Nie ma dużo treści bo ma ona spełniać funkcję reklamy, ale są najważniejsze informacje czyli data, godzina zbiórki, plan dnia, wykaz dojazdów z miast wojewódzkich itd. Teraz trzeba to tylko opakować w jakiś prosty lay, dodać kilka zdjęć z Krakowa (czym zajmuje się obecnie Vin) i działamy. ;)
A temat na FLD założymy nowy, po co mamy się podczepiać pod istniejące jałowe dyskusje typu "w jakim kraju" skoro my kraj już wybraliśmy. :)

Pirochemik - 1 Kwiecień 2008, 16:30

Tez prawda, możesz dodać(żeby nie pisać wszystkich połączen itd., że jak ktoś chce znać tanie i dobre środki kpomunikacji, łaćżnie z cennikiem i planem trasy , nich zgłoiśi się do mnie na Priv, na FLD jest pod nickiem Azan. ;p
Devlin - 3 Kwiecień 2008, 16:02

Jak na razie to termin mi pasuje ale nie wiadomo co wyskoczy :) Jestem jak najbardziej za noclegiem ;) Czyli termin 5 lipca jest już ostateczny?
Pirochemik - 4 Kwiecień 2008, 23:00

Powiedzmy, nie ma co zmeniać, bo wyjdzie kicha. Swoją drogą, zastanawiam się, czemu ciezko jest zorganizować zlot, kiedy nauzcyciel karze przyjść do szkoły w sobotę, to kazdy jest, nawet jak usłyszy o tym dzien wcześniej... .
Vinyanov - 4 Kwiecień 2008, 23:07

Devlin napisał/a:
Czyli termin 5 lipca jest już ostateczny?

Tak jest, jest to ostateczny termin. :)

petr - 4 Kwiecień 2008, 23:08

Pirochemik napisał/a:
czemu ciezko jest zorganizować zlot
To proste, nie możemy zrobić w roku szkolnym bo połowa ma strasznie ważną naukę, a wakacje druga połowa jest w stanie tydzień przed zaplanowanym pół roku wcześniej zlotem wyskoczyć z "rodzice powiedzieli że jedziemy nad morze". ;)
Właśnie dlatego dwa lata temu postawiliśmy na zasadę "dostosujemy się do każdego" - każdy podał jakie dni mu pasują a jakie nie i wyszło na 15.07. Teraz uważamy że skoro podajemy datę z wyprzedzeniem, każdy kto chce wpaść powinien dostosować się do nas.
Dokładnie trzy miesiące przed zlotem, tj 5.04 premiera naszej ulotki i zarazem oficjalny start zapisów. ;)

Pirochemik - 4 Kwiecień 2008, 23:49

Masz racje. Ja troche odbiegam od rzeczywistości i wszystko potrafie załatwić. Jedyne co moze mnie powstrzymać, to praca... . Dla mnie rok szkolny nie robi róznicy, ile weekendów straciliśmy na zabawy? Albo tzw. majowy weekend, ile razy siedzieliśmy w domu, bądz chodziliśmy na melanże? Zresztą nie ważne. Jest termin, i tak musi zostać;p
Devlin - 5 Kwiecień 2008, 15:58

Czyli trzeba odkładać kasę, żeby się potem nie zapożyczać ;) Chociaż i tak przyjemniej przepija się nie swoje pieniądze ;)
syo - 5 Kwiecień 2008, 16:44

Hej,

Mała sugestia, kosmetyczna. Gdy pojawia się nowy post w tym temacie, na głównej stronie, poza informacją o nieprzeczytanym poście nie ma ikonki która wskazywałaby na nowy post. Jest tak przez to, że dział ten jest pochowany w innych działach. Można to jakoś zmienić?

SaleiB - 5 Kwiecień 2008, 22:52

syo napisał/a:

Neo, ładnie wyglądasz na avatarze! :mrgreen:

też na to zwróciłem uwagę :)

Co do zlotu to o ile będę na miejscu to powinienem sie z pewnością pojawić (chyba że nie chcecie mnie oglądać :P ) . a towarzystwo widzę już w większości pełnoletnie więc nic nie stoi na przeszkodzie żeby zrobić zakrapianą nockę :)

Pirochemik - 7 Kwiecień 2008, 17:19

Saleib, moze wreszcię przkonasz sie, ze nie miałem 10-12 lat jak zaczynałem grać w IT...;p
SaleiB - 15 Kwiecień 2008, 21:24

Pirochemik napisał/a:
Saleib, moze wreszcię przkonasz sie, ze nie miałem 10-12 lat jak zaczynałem grać w IT...;p

kiedy tak powiedziałem?

Boru - 20 Kwiecień 2008, 22:51

U mnie sie troche pokomplikowalo i prawdopodobnie mnie nie bedzie (praca za granica) :>
Pirochemik - 11 Maj 2008, 14:34

SaleiB napisał/a:
kiedy tak powiedziałem?

Zaraz na początku mojej kariery:) Wyjechałęś z takim czymś, ale to nie ważne;)

Boru napisał/a:
U mnie sie troche pokomplikowalo i prawdopodobnie mnie nie bedzie (praca za granica) :>

Co ty, przecież sam mówiłeś, że nigdzie nie jedziesz.

A teraz do rzeczy, post miał znaleźć się na FLD 2 miesiące przed zlotem, znalazł się?;>

Boru - 12 Maj 2008, 14:45

Nie boj sie Fabian, pojade na zlot :P
Nastapila zmiana planow.

petr - 15 Maj 2008, 22:15

Niestety ostatecznie nie znalazłem nikogo kto przetłumaczyłby ulotkę w całości na angielski (byłem cierpliwy, czekałem ponad miesiąc), więc do końca tego tygodnia puszczę w obieg wersję polską, i ewentualnie później doda się tłumaczenie - póki co wystarczy im krótkie info na forum.
Przy okazji może zechce mi się przysiąść nad nową stroną (bardzo niewiele zostało), dokończyć to i ruszyć z MP.

Tak czy owak podstawowe info - planów nie zmieniamy, 5.07.08 Wawa.

Pirochemik - 15 Maj 2008, 23:26

Jeszcze napisz GMT+1 plac zamkowy , badz centrum godz - rano :) hehe, a ogólnie, to wystarczy wspomienie o tymna FLD, nie trzeba idealnie tłumaczyć, o to mi chodziło. Oby się znalazła:P Pozdrawiam.
SaleiB - 16 Maj 2008, 13:45

Pirochemik napisał/a:
SaleiB napisał/a:
kiedy tak powiedziałem?

Zaraz na początku mojej kariery:) Wyjechałęś z takim czymś, ale to nie ważne;)

aha to przepraszam :)

EDIT:
A tak w ogóle to proponowałbym jako punkt spotkania Dworzec Centralny. Generalnie komunikacja w Warszawie jest tak skonstruowana że zewsząd można dojechać do centrala, więc jakkolwiek by ktoś chciał przyjechać (a sądzę że większość ludzi i tak pociągiem) to mógłby się bez problemu przetransportować do Dworca Centralnego.

Jeżeli chodzi o Plac Defilad to wbrew pozorom nie jest to najlepsze miejsce bo składa się głownie z parkingów i hangarów KDT. Jest co prawda mały placyk tuż przed wejściem głównym do Pałacu, ale tam z reguły jest jakiś koncert albo montowana jest scena :) Lepiej już by się było spotkać na placu pomiędzy budynkami dworca PKP Śródmieście

Plac Zamkowy moim zdaniem w ogóle nie nadaje sie na miejsce spotkania bo od Dworca Centralnego trzeba by tam jechać kilka przystanków autobusem (albo tramwajem, ale z przesiadką) i ogólnie nie jest tam łatwo trafić jak ktoś nie zna miasta :)

Ale to tylko taka moja sugestia jako mieszkańca Warszawy :) w końcu są telefony komórkowe wiec zawsze idzie się jakoś odnaleźć:)

Pirochemik - 17 Maj 2008, 16:42

Na plac zamkowy łatwo trafić, najpierw bankowy, potem zamkowy:) ALe nie to jednak racja, rzeczywiście Dworzec centralny przed głównym wejściem, będzie najlepszym rozwiazaniem. W takim razie ustalone:)
petr - 18 Maj 2008, 04:22

zlot.icy.pl

Jeśli można to uznać za oficjalne rozpoczęcie organizacji, to ja bardzo się cieszę.

Rozpoczynam kolportaż wśród znanych w środowisku...

Vinyanov - 18 Maj 2008, 07:27

petr wykonał dzisiaj wielką pracę, ja odrobinę mniejszą. ;)

Oto angielski temat.

SaleiB - 18 Maj 2008, 12:15

Brawo teraz ulotka zlotu jest naprawdę dopracowana :) Wejście do Złotych Tarasów to faktycznie miejsce w pytke :P Chyba że jakaś kobitka ma sie pojawić to będzie od razu na zakupy chciała iść :D
Doob - 18 Maj 2008, 13:04

Bedzie ktos pzejezdzal przez lublin? W co watpie :]
SaleiB - 18 Maj 2008, 14:47

trochę jednak jest nieprecyzyjny ten opis dojścia :)

Cytat:
2.Jeżeli dotarłeś do wyjścia, które otwiera się na plac parę metrów niżej, jesteś na miejscu.
3.Jeżeli dotarłeś do podziemnego wejścia do centrum handlowego, skręć w prawo.

Jest jeszcze 3 korytarz tuz przy WKD Śródmieście ale to już daleko od celu :grin: Trochę się nudziłem dzisiaj i zrobiłem poglądowa mapkę z zaznaczonymi na niebiesko korytarzami podziemi Centralnego :) może sie komuś przyda w lepszej orientacji w terenie :)

http://img221.imageshack....5/dojazdea0.jpg

Jakby komuś się zebrało na lot samolotem (to głownie dotyczy gości z zagranicy) to ma dojazd z Okęcia autobusem 175. Jakby ktoś mógł dojechać tylko do dworca Gdańskiego to może dojechać do Centrala tramwajem 16. A jakby ktoś przypadkiem dojechał do dw Wileńskiego (dotyczy takich miejscowości jak np Tłuszcz :P ) to może podjechać tramwajami 21 i 25

kwasek - 22 Maj 2008, 23:08

Swietnie sie zlozylo! Ja i moj kumpel ( mlody gracz w icy tower ktory niestety nie ma neta) bedziemy na tegorocznym Zlocie! Na 100 %. Pozdrawiam i zycze innym powodzenia
Vinyanov - 23 Maj 2008, 09:41

SaleiB napisał/a:
Jest jeszcze 3 korytarz tuz przy WKD Śródmieście ale to już daleko od celu

Faktycznie, głupio mi. Muszę przejść się, przebadać teren, i uaktualnić stronę. Mapa świetna, dzięki. Mogłeś zaznaczyć dwa pozostałe korytarze, i jeszcze ułatwić orientację. Ale, dobra robota. Nawiasem, gdzie znalazłeś tak ostre zdjęcie ZT? :)

Cytat:
Ja i moj kumpel ( mlody gracz w icy tower ktory niestety nie ma neta) bedziemy na tegorocznym Zlocie!

Miło słyszeć. :)

Pirochemik - 25 Maj 2008, 22:59

Ale pompa zapomniałem o tym:) hehe no to bedzie nas sporo:D Fajna notka i wkońcu post na fld, zaraz poczytam:D A co do Kwaska, nie wiem czy 100% to dobre określenie:D nigdy nie wiadomo, do tego często tu kłamał:D No ale nic nie mówię, zobaczymy;)

[edit] w notce powinnobyć zawarte coś o noclegach, głównie dla obcokrajowców:)
Tak mi sie zdaje. WKońcu spotkanie nie kończy sie dla wszystkich na jednym dniu:D

petr - 26 Maj 2008, 00:11

Pirochemik napisał/a:
w notce powinnobyć zawarte coś o noclegach, głównie dla obcokrajowców:)
Noclegi dla naszych to sprawa nieoficjalna, dla nich - no cóż, w źródle strony można zobaczyć całkiem obszerny ukryty akapit który miał być tylko na wersji angielskiej, która jak wiemy nie powstała. Jest tam pobieżne info o noclegach, walutach i takich tam.. Ale myślę że poradzą sobie bez tego, jeśli ktoś będzie zdecydowany pomożemy mu indywidualnie. Niestety póki co zainteresowanie jest marne, co mnie zszokowało - liczyłem na osoby takie jak JB (który w sumie nie powiedział jeszcze "nie"), Xiagan (był u Johana w Szwecji, do Polski chyba bliżej?) i kilka innych nie mających już po 15 lat (np Craven), a nawet na samego Peitza. Przekonuję się właśnie że a) jestem naiwny; b) społeczność IT nie dojrzała i raczej już nigdy nie dojrzeje do organizacji międzynarodowych spotkań. Szkoda.
SaleiB - 26 Maj 2008, 12:27

kwasek napisał/a:
Swietnie sie zlozylo! Ja i moj kumpel ( mlody gracz w icy tower ktory niestety nie ma neta) bedziemy na tegorocznym Zlocie! Na 100 %. Pozdrawiam i zycze innym powodzenia

dziwne, bo ja na 100% jestem pewien że nie pojawicie się na zlocie :D

Vinyanov napisał/a:
Mapa świetna, dzięki.

dziękuje

Cytat:
Mogłeś zaznaczyć dwa pozostałe korytarze, i jeszcze ułatwić orientację.

wszystkie korytarze sa zaznaczone :roll:

Cytat:
Nawiasem, gdzie znalazłeś tak ostre zdjęcie ZT? :)

W googolach oczywiście :) ale jakoś teraz nie widzę tego zdjęcia. Trochę je zmniejszałem w paincie dlatego jest takie "pomarszczone" :P Tak czy siak taki dach jest tylko jeden na świecie :) A mapkę korytarzy wziąłem stąd http://www.ztm.waw.pl/ima...ntral-dzien.gif . Reszta jest z mojej głowy i oczywiście zmontowana w paincie :D

petr napisał/a:
Niestety póki co zainteresowanie jest marne, co mnie zszokowało - liczyłem na osoby takie jak JB (który w sumie nie powiedział jeszcze "nie"), Xiagan (był u Johana w Szwecji, do Polski chyba bliżej?) i kilka innych nie mających już po 15 lat (np Craven), a nawet na samego Peitza. Przekonuję się właśnie że a) jestem naiwny; b) społeczność IT nie dojrzała i raczej już nigdy nie dojrzeje do organizacji międzynarodowych spotkań. Szkoda.

No tak ale teraz zadaj sobie pytanie ilu Polaków by pojechało na zlot IT na 1-2 dni powiedzmy do Duseldorfu (Podobna odległość do wschodniej granicy jak Warszawy do zachodniej :) )? Sądzę że tez nie byłoby dużego zainteresowania. Jakby zlot odbywał się w Bogatyni to można by liczyć na paru Czechów i Niemców, ale pechowo nikt ze znanych icytowerowców tam nie mieszka.

Swoją droga uważam że głupio by było jakby przyjechał tylko jeden cudzoziemiec. Najlepiej jakby spotkanie było albo zupełnie międzynarodowe (czyli kilku Polaków i kilku cudzoziemców) albo zupełnie polskie

Pirochemik - 27 Maj 2008, 12:49

Petr, raczej opcja b. Ja z pewnością bym pojechał, a raczej poleciał na zlot w innym kraju. Raz , że bilety wcale nie muszą być takie drgoie, 2 zawsze to wycieczka, 3 nie mam 15 lat, i sam decyduję czy mnie rodzie puszczą czy nie:D
kwasek - 12 Czerwiec 2008, 16:57

na jakiej ulicy jest dokladnie dworzec PKP w Warszawie?
mattirab - 13 Czerwiec 2008, 00:15

Aleje Jerozolimskie 54, u zbiegu z al. Jana Pawła II, nad tunelem średnicowym, łączącym dworzec z sąsiednimi stacjami Warszawa Wschodnia i Warszawa Zachodnia.
Dzięki Ci, Wiki. :P

Doob - 13 Czerwiec 2008, 00:28

Hmm.. Jakis czas temu gadalem z petrem i byla duza szansa ze sie pojawie, ale problemy osobiste uniemozliwiaja mi wyjazd do polowy/konca lipca.
Vinyanov - 13 Czerwiec 2008, 00:36

mattirab napisał/a:
Aleje Jerozolimskie 54, u zbiegu z al. Jana Pawła II, nad tunelem średnicowym, łączącym dworzec z sąsiednimi stacjami Warszawa Wschodnia i Warszawa Zachodnia.

Ściśle mówiąc, tunel łączy Ochotę, Śrómieście WKD, Centralny, Śródmieście, i Powiśle. Do Wschodniej i Zachodniej trochę mu, przy obu brzegach, jeszcze brakuje. ;)

syo - 13 Czerwiec 2008, 22:55

Hej,

Proponuję nieco zacząć nagłaśnianie zlotu na stronie głównej w postaci newsów oraz rozesłanie "reminderów" do userów, którzy wyrazili chęć lub mieli wahania.

petr - 13 Czerwiec 2008, 23:44

Ok ziomy, wracam po dwóch tygodniach zabawy w poprawianie połowy przedmiotów. Z tego właśnie powodu nie byłem ostatnio aktywny ale od tej chwili to się zmienia (jest już po wszystkim i teraz mogą mnie ******** w ******).

O przypomnieniach myślałem, ale bardziej w kontekście ludzi z FLD niż tych od nas. Tak czy owak to jest świetna idea, zaraz się w tej sprawie odezwę.

Poza tym czas już chyba zrobić coś takiego jak zapisy, zamknięte podforum dla zlotowiczów (jak dwa lata temu) itd.

P.S. Póki co napisałem posta na fld, może coś zdziałam.

Vinyanov - 13 Czerwiec 2008, 23:51

petr napisał/a:
O przypomnieniach myślałem, ale bardziej w kontekście ludzi z FLD niż tych od nas.

Tak, ja też zamierzam dosłać jakś wiadomość, która wzbudziłaby poczucie winy u nieobecnych. A poważnie, która nakłoniłaby naszych sąsiadów, głównie Niemców, do ponownego przemyślenia obecności, i do podania przyczyn, gdyby ktoś jednak nie przyjechał.

petr napisał/a:
zamknięte podforum dla zlotowiczów (jak dwa lata temu)

Zamknięte? Dlaczego? Niech czytają, i zazdroszczą. ;)

petr - 14 Czerwiec 2008, 00:06

Vinyanov napisał/a:
petr napisał/a:
zamknięte podforum dla zlotowiczów (jak dwa lata temu)
Zamknięte? Dlaczego? Niech czytają, i zazdroszczą. ;)
Chodzi o możliwość umieszczania zdjęć, numerów telefonów i innych danych, którymi nie chcemy się dzielić ze wszystkimi ;)
Pirochemik - 14 Czerwiec 2008, 00:55

To się dodajmy do profilu na naszej klasie, mogę założyć, będzie selekcja i komentzare widzą znajomi, to dobry pomysł, praktyczny i szybki, jak ktoś chce, bym się tym zajął, niech da znać na gg. Sry za przecink błędy itp. Ale jestem już zmęczony i na %%%;)
petr - 14 Czerwiec 2008, 01:00

Niewygodne, wolę naszą infrastrukturę. ;)

Zapisujcie się!

Pirochemik - 14 Czerwiec 2008, 02:00

jak tam chcesz;d Ja się nie mieszam, poprostu będę i tyle z mojej strony;d
SaleiB - 19 Czerwiec 2008, 15:02
Temat postu: [2008 Warszawa] MP live, nocleg, opłaty i inne
Temat złożony z trzech z tajnego działu tylko dla zlotowiczów:

- MP live 2008;
- kasa na kafejkę;
- nocleg w Wawie

Ok no to tak jak w temacie, przedstawię wam moja propozycje co do tego jak bym widział przebieg tego turnieju (zresztą pisałem to kiedyś petrowi na gg)

No więc zakładamy że na zlot przyjedzie bliżej nieokreślona liczba ludzi (około 10). Same mistrzostwa nie mogą trwać zbyt długo, bo wiadomo że każda godzina w kafejce kosztuje :) Tak wiec żeby wszyscy mieli zajęcie, żeby turniej był w miarę sprawiedliwy i obfitował w pojedynki 1 vs 1 oraz żebyśmy zmieścili się w rozsądnym czasie, proponuje następujący przebieg:

Pierwsza runa składała by się z 4 etapów po 15 minut. W każdym etapie każdy by grał jedna z góry określoną kategorie (z 4: score, floor, combo i NML). Pod koniec każdego etapu zbierałoby sie wyniki , robiło z tego ranking K+ i dopisywało % na konto każdego gracza.
Po zakończeniu rundy i podsumowaniu wyników każdego etapu sklasyfikowało by się graczy oczywiście wg tego kto miał najwięcej % . w przypadku jeśli 2 lub więcej graczy miałoby taki sam %, można by zrobić 10-minutową dogrywkę w takim zarzynaczu jak UNML :)

Cała runda bez dogrywki powinna zmieścić sie w około 1:20 (godzina dwadzieścia)

Jak już będą znane wyniki pierwszej rudny, wówczas przechodzimy do rundy drugiej. Runda druga składałaby sie z 2 etapów. Bierzemy 4 najlepszych graczy z rundy 1, w pierwszym etapie zmierzył by sie 1 z 4 i 2 z 3, następnie w drugim etapie zwycięzcy zagrali by o 1 miejsce, a przegrani o 3. Analogicznie wyglądałoby to w drugiej czwórce itd. Jeżeli chodzi o kategorie grane w każdym etapie to proponowałbym po 15 minut combo i floor i ewentualnie 10 minut dogrywki w UNML.
w przypadku gdy liczba uczestników nie będzie sie dzieliła przez 4, a jest to bardzo prawdopodobne :) , wówczas mamy 3 opcje:

1. gdy na końcu zostaje 2 graczy to po prostu grają ze sobą o ostatnie i przedostatnie miejsce. (floor 20min , combo 20min + UNML 15min)
2. Gdy zostaje 1 gracz to zajmuje ostatnie miejsce i za kare przez resztę czasu się nudzi :grin: (ale za to nie płaci za dalsze wynajmowanie kompa :P ).
3. Gdy zostaje 3 graczy to gracze zajmujący miejsce przed ostatnie i przed przed ostatnie grają między sobą o to kto ostatecznie jest z nich lepszy (jak w pkt 1) a ostatni zajmuje ostatnie miejsce (jak w pkt 2 ).

Cały pobyt w kafejce powinien zająć około 2,5 - 3 h

Mam nadzieje że jest dosyć zrozumiałe to co napisałem :) piszcie co o tym sądzicie. Pewnie i tak ostateczny głos ma Syo, bo jego wszyscy chętniej posłuchają :)

petr - 26 Czerwiec 2008, 17:34

Nie odpisywałem dotąd ale jestem jeszcze jako-tako usprawiedliwiony bo do wtorku mnie nie było, ale co z resztą? :(
SaleiB napisał/a:
Mam nadzieje że jest dosyć zrozumiałe to co napisałem :)
Jest zrozumiale, bez obaw ;)

Podoba mi się idea wykorzystania K+ - cztery kategorie, zliczenie procentów i generalka po pierwszym etapie, to jest uczciwe. Jedyne o co bym tu wnioskował to granie w kolejności score, combo, floor, NML - żeby nie wybijać się z rytmu.
SaleiB napisał/a:
Jak już będą znane wyniki pierwszej rudny, wówczas przechodzimy do rundy drugiej. Runda druga składałaby sie z 2 etapów. Bierzemy 4 najlepszych graczy z rundy 1, w pierwszym etapie zmierzył by sie 1 z 4 i 2 z 3, następnie w drugim etapie zwycięzcy zagrali by o 1 miejsce, a przegrani o 3. Analogicznie wyglądałoby to w drugiej czwórce itd.
Nieładnie wygląda mi robienie grupy A i B - to nie liga.. Lepiej podzielić graczy na pół, potem stworzyć grupę "rozstawionych" i "nierozstawionych" (jak w losowaniach eliminacji Ligi Mistrzów) które polegają na tym, że losuje się po jednym graczu z każdej grupy (rozstawiony nie może trafić na rozstawionego itd).

Kwestia niepodzielności przez 4 - rozwiązanie Sala ciekawe, popieram! Jednak wśród reszty chętniej zobaczyłbym zwykłą turniejową drabinkę. Raczej będzie nas 8, mielibyśmy więc taki oto przebieg:

I runda - kwalifikacje (celem utworzenia generalki K+), potem losowanie par według zasady rozstawienia
II runda - 1/4 finału oraz ewentualnie mecze o 9, 10, 11 miejsce, potem losowanie par
III runda - 1/2
IV runda - wielki finał

Jednak formuła drabinki stwarza problem gdyby było nas 12. :(
SaleiB napisał/a:
Cały pobyt w kafejce powinien zająć około 2,5 - 3 h
Czas najtrudniej oszacować.. :( Zobaczymy ilu nas będzie i ile wynajmiemy kompów.. O właśnie:

Pozostaje kwestia rezerwacji kafejki, czym miał zająć się Vin. Jak tam w tej sprawie? ;) Aktualnie można oszacować że będzie nas 10, co oznacza 10 kompów (ściepa po ~10 zł) lub 5 kompów (ściepa po ~5 zł, ale za dłuugo).

Pirochemik - 26 Czerwiec 2008, 21:52

Wybaczcie, tyle piszecie, że nie chce mi się czytać:) Wyjdzie w praniu;d
Doob - 26 Czerwiec 2008, 22:42

To po co piszesz? ._.

Teraz oba posty są offtopem ;) / mattirab

Technicznie mówiąc, drugi to offtopic, pierwszy to meaningless post. ;) — Vin

Vinyanov - 27 Czerwiec 2008, 01:50

petr napisał/a:
bym (…) wnioskował to granie w kolejności score, combo, floor, NML - żeby nie wybijać się z rytmu

Przeciwnie, wybijanie urozmaica rozgrywkę. Na TT, czy MP, rodziny stylów zawsze przeplatano. Popieram kolejność SFCN. Cieszmy się, że brakuje FNAA, tam dopiero człowiek zatraca rytm, i to wewnątrz pojedynczej gry, nie pojedynczej rundy.

PS. Reguł nie komentuję. Zasady Sala chyba rozumiem. Ale dalsze rozważania? Gracze rozstawieni, gracze nierozstawieni? Drabinki? Tutaj, dla mnie przynajmniej, sprawy się skomplikowały. Chociaż przeczytałem wszystkie wiadomości, skwituję jak Fabian. Wiem, że uzgodnicie coś dobrego. :)

PPS. Kafejka w toku. (Możecie szukać także, nie zaszkodzi).

petr - 28 Czerwiec 2008, 01:15
Temat postu: kasa na kafejkę
Było o tym pisane na www.zlot.icy.pl i było wspominane w temacie o MP2008LIVE, ale lepiej napisać i w ten sposób...

Każdy sam opłaca komputer na którym będzie grał, co wiąże się z kosztem ~10 zł (około 3h). I tak każdy będzie miał przy sobie hajs, ale uważać żeby nie wydać wszystkiego na kebaby 5h przed MP.

Jak ktoś zapomni, to będzie miał problem i będzie zbierał od innych...

petr - 1 Lipiec 2008, 14:29
Temat postu: nocleg w Wawie
Nie udało mi się doprosić oficjalnego info o noclegu od samego Fabiana, napiszę więc co wiem.

Jest możliwość zwalenia się na nockę z 5 na 6 lipca (po zlocie) do (bodajże) brata Fabiana. Generalnie nie ma maksymalnej ilości osób, ale myślę że 20 to wystarczająco. Dobrze byłoby więc zaklepać sobie początkowe sloty żeby potem nie było niespodzianek.

Jeśli sprawa jest nieaktualna, proszę o info czy ktoś inny nas przygarnie, czy połazimy sobie po mieście a potem zaznajomimy się z menelami z centralnego.

1. petr
2.
3.
4.
5.
.....
(kopiować i wpisywać się)

A Fabiana proszę o potwierdzenie tego co napisałem wyżej. xdd

SaleiB - 2 Lipiec 2008, 03:00

a czy to nie jest lekka przesada? 20 osób do jednego mieszkania? Ja wiem że najwygodniej zwalić się komuś na chatę ale trzeba też pomyśleć o lokatorach (a jest ich paru o ile to to mieszkanie o którym myślę :) ) Wg mnie najlepiej by było wynająć jakiś pokój na kilka osób ale teraz to może być za późno. Tak czy siak mogę się za czymś rozejrzeć jutro, a właściwie to dzisiaj :)
Vinyanov - 2 Lipiec 2008, 03:15

Ja również mogę przenocować, parę osób, ale:

1. Odległość: 6 stacji, od Warszawy Śródmieście
  2. Warunki: brakuje prądu, może brakuje wody
  3. Zaufanie: muszą być eks-Redaktorami, albo podobnie :P (bez urazy)

petr - 2 Lipiec 2008, 16:18

SaleiB napisał/a:
a czy to nie jest lekka przesada? 20 osób do jednego mieszkania?
To był żart. ;) Chodzi w końcu o 3-5 osób.
SaleiB napisał/a:
Wg mnie najlepiej by było wynająć jakiś pokój na kilka osób ale teraz to może być za późno.
Gdyby zależało mi na wygodnym łóżeczku to miałbym zarezerwowane miejsce w jakimś hotelu od paru miesięcy ;) Ale żal mi kasy. Mogę łazić po mieście albo spać gdzieś na podłodze, bez różnicy.
Vinyanov - 2 Lipiec 2008, 17:00

petr napisał/a:
Mogę łazić po mieście

Całą noc? Lepiej nie. Inaczej będziesz równie „przytomny”, co ja w Krakowie. ;)

Pirochemik - 3 Lipiec 2008, 21:37

Obiuecałem Syo Piero Boru już dawno. Współlokatorzy są. Mimowszystko gdyby ktoś miał spać na dworcu, pzecież na jedną noc da radę się gdzieś na podłodze roztawić;d Tylko nie mam pościeli tyle;) ALe tu jest gorąco jak cholera. Sal, tak to to mieszkanie ;)
Boru się nie odzywa(pojechał w końcu do Holandii??)
Piero raczej będzie już jutro u mnie. Ale jak sam mówił problem z dojazdem. Syo, także nie daje znaku zycia, miałbyć jutro;)

Boru - 5 Lipiec 2008, 17:13

Nigdzie nie wyjechalem, ale nie moglem przyjechac na zlot :| wiem, bylo duzo czasu i w ogole .. teraz czekam na lincz :>
Pirochemik - 6 Lipiec 2008, 13:30

W ryj?
Piero - 6 Lipiec 2008, 13:31

W ryj?
syo - 6 Lipiec 2008, 13:32

W ryj?
SaleiB - 6 Lipiec 2008, 13:34

W ryj?
petr - 6 Lipiec 2008, 13:35

W ryj?
Boru - 6 Lipiec 2008, 15:38

A w ryj