| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Zloty - [2010] Organizacja
syo - 15 Marzec 2010, 21:41 Temat postu: [2010] Organizacja Hej,
Pomyślałem, że mógłbym w miesiącu lipcu, tudzież sierpniu zaprosić paru z Was do Wrocławia w celu kolejnego zlotu graczy.
Ktoś chętny?
Vinyanov - 15 Marzec 2010, 22:01
| syo napisał/a: | | mógłbym w miesiącu lipcu, tudzież sierpniu zaprosić paru z Was do Wrocławia |
Wrocław? Południowa Polska? Ciekawe. (Chociaż chyba to, że faktycznie w tych rejonach mamy więcej graczy ostatecznie okazało się chyba mitem).
Chętni: ja (tak zalążkowo).
Klaud - 15 Marzec 2010, 22:15
Cóż... w maju osiągnę wiek (podobno) dorosły, wobec tego mogę - na razie nieoficjalnie - zgłosić chęć uczestnictwa w zlocie
Boru - 15 Marzec 2010, 22:46
Jak dozyje, to przyjade.
Vinyanov - 15 Marzec 2010, 23:27
| Boru napisał/a: | | Jak dozyje, to przyjade. |
Cóż, zamierzać ćwiczyć do turnieju live tak intensywnie i w takiej liczbie godzin gry na dobę, że nie wiesz, czy uda ci cię nie paść z wyczerpania?
| Klaud poniżej napisał/a: | | Boru po prostu nie wie, czy go przypadkiem nie uduszę poduszką w ramach sabotażu. |
Tak podejrzewałem, ale mówić nie wypadało.
petr - 15 Marzec 2010, 23:31
Noooo!
Oczywiście że tak, gdziekolwiek by nie był
Z góry mówię że na razie nie wiem o co aktualnie chodzi w Icy.pl w środowisku itp ale być może fakt napisania tego posta zmobilizuje mnie do czegoś
Boru - 15 Marzec 2010, 23:33
Nie, po prostu nigdy nic nie wiadomo ;p
Klaud - 15 Marzec 2010, 23:37
Boru po prostu nie wie, czy go przypadkiem nie uduszę poduszką w ramach sabotażu. Jeśli wyniki pojedynku będą dla mnie niepomyślne to... kto wie
Devlin - 16 Marzec 2010, 02:15
Hmm, do tego czasu powinienem sobie już poukładać wszystko...
Na 20% przyjadę
John Beak - 16 Marzec 2010, 22:08
Wroclaw is quite possible actually. It's not that far, so it should be possible to reach it by train. Too bad my spoken Polish is on the level of a Good combo, which implies not really good I'll have to communicate in English. Be sure to teach me Polish a bit, though!
Just make sure it doesn't clash with any of my summer events. So far comfirmed 15.-18.7. Master of Rock in Vizovice (That's close to Poland! Come if you like good music) and 12.-14.8. Brutal Assault festival.
Slowo.
syo - 17 Marzec 2010, 08:47
Hey, cieszę się że odzew był taki spory Zacznę zatem niebawem tworzyć jakąś konkretną propozycję
Pirochemik - 23 Marzec 2010, 20:04
Też się zgadzam, co już pisałem SYO
UPS Bym zapomniał, w końcu napiję się z Boru i Devlin`em
Cheers:)
Devlin - 25 Marzec 2010, 00:50
Jeśli już wpadnę to będę prowadził i zbyt wiele nie wypije
Ale te kilka piwek zawsze
A jak na razie trzymajcie kciuki - jak się uda to za dwa-trzy tygodnie zamotam sobie w końcu jakieś autko
Vinyanov - 25 Marzec 2010, 01:34
| Devlin napisał/a: | | kilka piwek |
| Devlin napisał/a: | | zbyt wiele nie |
...
Cóż, jeśli "kilka piwek" to nie za wiele, to... liczę, że "kilkanaście" to zbyt dużo, a nie w sam raz.
| Cytat: | jak się uda to za dwa-trzy tygodnie zamotam sobie w końcu jakieś autko |
Koniec hegemonii PKP i dworcowych tradycji na zlotach?
Devlin - 25 Marzec 2010, 01:53
| Vinyanov napisał/a: | Cóż, jeśli "kilka piwek" to nie za wiele, to... liczę, że "kilkanaście" to już jest zbyt dużo. |
Mój rekord to 15 piwek
Ale myślę, że kilka w zupełności wystarczy na polepszenie nastroju
Kiedyś piłem i niech nikt nie mówi, że nie da się tyle...
| Vinyanov napisał/a: | Koniec hegemonii PKP i dworcowych tradycji na zlotach? |
To akurat fakt No nic, ja daję i tak tylko 20% na to, że będę
devastator - 6 Kwiecień 2010, 00:41
| John Beak napisał/a: | | So far comfirmed 15.-18.7. Master of Rock in Vizovice |
O, ja tam może pojadę, byłem rok temu. Ale Brutal Assault jest już zbyt brutalny dla mnie
| John Beak napisał/a: | | Slowo. |
chyba sława? Jeśli dobrze pamiętam kilka lat temu mówiłeś dużo lepiej po polsku
Vinyanov - 6 Kwiecień 2010, 00:46
| devastator napisał/a: | | John Beak napisał/a: | | Slowo. |
chyba sława? Jeśli dobrze pamiętam kilka lat temu mówiłeś dużo lepiej po polsku |
A to nie jest po prostu "słowo" w znaczeniu "obiecuję", "slovo", "word"?
No i - dev, pisać w temacie o zlocie, a samemu ni słowa o twoim własnym uczestnictwie?...
devastator - 9 Kwiecień 2010, 23:38
| Vinyanov napisał/a: | | No i - dev, pisać w temacie o zlocie, a samemu ni słowa o twoim własnym uczestnictwie?... |
Prawda. Tak więc poza Kraków specjalnie na zlot mi się nie chce ruszać, ale kto wie, jeśli będzie ustalony ten zlot we Wrocławiu, to może uda mi się tak ustawić jakiś wyjazd wakacyjny, żeby wpaść chociaż na część
| Vinyanov napisał/a: | | A to nie jest po prostu "słowo" w znaczeniu "obiecuję", "slovo", "word"? |
No właśnie nie wiem, z jednej strony po czesku jest przez "a", tak jak u nas, więc o by była dziwna pomyłka, a z drugiej zauważyłem, że słowiańska metalowa brać, do jakiej JB jak widać należy, posługuje się tym zwrotem w ramach pozdrowień. Trzeba zobaczyć, co powie autor, i tyle
SaleiB - 13 Maj 2010, 11:08 Temat postu: Re: [2010] Zalążek
| syo napisał/a: | Ktoś chętny? |
Może jak uda mi się osiągnąć przyzwoity poziom w IT to będzie sens żebym przyjechał
Vinyanov - 13 Maj 2010, 20:09
| SaleiB napisał/a: | | jak uda mi się osiągnąć przyzwoity poziom w IT to będzie sens żebym przyjechał |
Jej! Pierwsza osoba za mojej pamięci, która za prymarną przyczynę i warunek stawienia się na zlocie Icy Tower uznała nie względy towarzyskie, a Icy Tower!
(I pomyśleć, że stało się tak już przy jego trzecim wydaniu ).
SaleiB - 14 Maj 2010, 12:21
Właśnie na zlot jeździ się w celach towarzyskich. A prawda jest taka że większość graczy obecnie mnie nie zna. Jeśli osiągnę jakieś przyzwoite rezultaty to będę osoba którą teoretycznie warto poznać jako aktywnego gracza. A tak To pojechałbym jako ktoś kto dawno temu trochę grał a teraz z IT nie ma właściwie nic wspólnego. No chyba że znowu się okaże że na zlot przyjedzie w większości ta sama ekipa co do tej pory
Vinyanov - 14 Maj 2010, 13:44
| Cytat: | | A tak To pojechałbym jako ktoś kto dawno temu trochę grał a teraz z IT nie ma właściwie nic wspólnego. |
Możesz też zdobyć ponowną renomę przez pisanie postów.
BTW, może inni starzy użytkownicy też usłyszą te słowa i zaczną grać.
Klaud - 14 Maj 2010, 21:37
Hmm... skoro ruszył się temat o zlocie, to i ja coś doskrobię.
Mianowicie, jak się wczoraj okazało, otrzymałam propozycję pracy od 5 do 26 lipca, więc w tych dniach raczej (na 80% przystanę na tę ofertę) nie będę mogła się pojawić na zlocie, bo w dniach poniedziałek-piątek będę siedzieć w pracy od 10:00 do 18:00, natomiast w soboty od 9:00 do 14:00.
Nie chcę absolutnie wywierać presji na organizatorze, ale, chcąc być uczciwą (jako że deklarowałam chęć udziału w zlocie... ba, nadal ją deklaruję!), czuję się w obowiązku poinformować o zaistniałej sytuacji.
Jeśli zjazd będzie w dniach innych niż wymienione, to zjawię się bardzo chętnie. Jeśli nie... może za rok
Vinyanov - 5 Lipiec 2010, 22:09
- syo
- Viny
- Klaud (od 26.07)
- Boru (do śmierci)
- petr
- Dev ("20%")
- JB ("quite possible", bez 15-18.07 i 12-14.08)
- Pirochemik
- dev ("może", w okresie nie kolidującym z "wyjazdem wakacyjnym")
- Sal
10 osób.
Termin: 01.08.2010.
Tak? Czy kontynuujemy zbieranie większej liczby uczestników na FLD?
Klaud - 5 Lipiec 2010, 22:11
Taaaaaaaaak!
(Co ja się będę rozpisywać... Krótko, konkretnie i na temat.)
Boru - 6 Lipiec 2010, 11:40
A przyjade i udowodnie wzystkim, ze naprawde istnieje!
Klaud - 7 Lipiec 2010, 19:44
Przyjedź, będzie Dzień Macania Bora, w celu sprawdzenia autentyczności... Tylko kto potwierdzi autentyczność?
Vinyanov - 7 Lipiec 2010, 19:49
| Klaud napisał/a: | | będzie Dzień Macania Bora, w celu sprawdzenia autentyczności... |
Wystarczą oczy, palce, mózg i klawiatura.
Klaud - 7 Lipiec 2010, 20:17
Niektórym może i wystarczą...
John Beak - 9 Lipiec 2010, 20:45
Good to see this topic refreshed.
1.8. looks fine to me. I'm just feeling uneasy about having no experience with spoken Polish
Looking forward to a live championship. I will break the promise not to play Icy Tower PC again. It was meant except for live tournaments anyway, so I'm not breaking it that much
Vinyanov - 10 Lipiec 2010, 03:17
| John Beak napisał/a: | I'm just feeling uneasy about having no experience with spoken Polish |
So do I about spoken English.
I only spoke English in a non-scholastic environment two or three times in my life, AFAIR (not counting half a year spent in Canada when I was a kid).
Klaud - 10 Lipiec 2010, 16:06
Trident, have you ever been a kid?! It's impossible...
Vinyanov - 10 Lipiec 2010, 17:40
| Klaud napisał/a: | Trident, have you ever been a kid?! It's impossible... |
Yes. In fact, I had been a kid so childish that I am now trying very hard to conceal that shameful fact.
But - the problem was, I wasn't aware that I was kid when I was one. So I guess I hadn't been behaving fully naturally back then...
Boru - 13 Lipiec 2010, 18:54
Po angielsku to sobie ze mna na zlocie nie porozmawiacie.
Mowie tylko troche po polsku.
Klaud - 13 Lipiec 2010, 19:49
Spoko, Boru, będziemy coś dukać wspólnymi siłami Ewentualnie ja będę mówić, a Ty pokazywać (jak ten pan z TVP2, który pokazuje za pomocą języka migowego to, co mówią bohaterowie seriali).
Boru - 13 Lipiec 2010, 19:51
Zeby wam do glowy nie przyszlo zrobienia turnieju w ITFB
devastator - 14 Lipiec 2010, 15:29
Czyli Wrocław? Może jednak przegłosujemy Kraków?
Boru - 14 Lipiec 2010, 19:47
Bo ty tam mieszkasz?
Laura_x - 15 Lipiec 2010, 23:03
O widzę, że się zlotujece, szkoda, że to będzie dzień po imprezie, bo bym może i się pojawiła...
devastator - 15 Lipiec 2010, 23:37
| Boru napisał/a: | | Bo ty tam mieszkasz? |
Brawo, Szerloku Chociaż właściwie to nie mieszkam tam
Po prostu nigdzie nie zauważyłem zdecydowanego głosu, że tak, zlot jest na 100% we Wrocławiu, więc co mi zależało.
Vinyanov - 16 Lipiec 2010, 01:28
| Laura_x napisał/a: | | szkoda, że to będzie dzień po imprezie, bo bym może i się pojawiła |
Dziwne wy ludzie miewacie imprezy, że trwają aż 2 dni.
Laura_x - 16 Lipiec 2010, 20:34
Nie imprezy są dziwne, ale stany w jakich sie jest po owych imprezach a grill na lonie natury + niekoniecznie dla dzieci zabawy nie pozwalaja mi mysleco niczym innym
SaleiB - 19 Lipiec 2010, 20:13
| Trident napisał/a: | | Termin: 01.08.2010. |
Tylko 1 dzień? Trochę krótko jak na mój gust, no ale się zobaczy. Osobiście wolałbym żeby ten zlot był "dziwną", czyli dwudniową imprezą Laura jeśli dasz rade to wpadnij ;p Odpoczniesz od zabaw dla dorosłych grając w grę przeznaczoną głownie dla dzieci
Klaud - 19 Lipiec 2010, 20:40
Też wolałabym dwudniowy zlot. Również dlatego, że w poniedziałki łatwiej gdziekolwiek dojechać - miałabym spokojniejszy powrót do domu
Doob - 20 Lipiec 2010, 21:20
more info plox?
Vinyanov - 20 Lipiec 2010, 21:21
Ano, pingnij ktoś syo via giegie.
*Viny zachwyca się powyższym zdaniem*
Chcę zaznaczyć, że moje stwierdzenie "1. sierpnia!" nie oznaczało, że kategorycznie stwierdzam, że zlot będzie właśnie wtedy - po prostu chciałem popchnąć jakoś sprawy do przodu. Choć oczywiście liczę, że syo ten termin też będzie pasował.
Klaud - 20 Lipiec 2010, 21:25
To podrzućta giegie Syo
Doob - 20 Lipiec 2010, 21:29
Aha.. :D
W kazdym badz razie prosze o konkrety, to moze uda mi sie ustawic tak wakacje zeby byc na zlocie, bo we wroclawiu i tak jeszcze bede. Czasu tez juz raczej nie za wiele ;) Ale na liste mnie nie wpisujcie, najwyzej poinformuje was w ostatniej chwili.
Klaud - 20 Lipiec 2010, 22:20
Konkret w pewnym sensie nadszedł. Czy też nowe informacje:
| Cytat: |
22:07 Ja
Hej Masz chwilę?
22:07 Sebastian
Hej, co sie dzieje?
22:08 Ja
Nic szczególnego, chciałam tylko zapytać, czy byłaby możliwość, żebyś w najbliższych dniach potwierdził datę zlotu.
Vin rzucił sobie radośnie 1 sierpnia i jakoś to tak przyjęłam do wiadomości, że ustawiłam sobie wyjazd do przyjaciółki 8 sierpnia. A to przecież nie jest oficjalna data, więc ustalanie sobie czegokolwiek jest raczej niewskazane
22:10 Sebastian
Ech
Patrzac na fakt ze prawie przez caly sierpien bede w pracy
Najprawdopodobniej nie bede w stanie niczego we Wroclawiu zorganizowac
a przynajmniej jesli chodzi o akomodacje
mialbym moze z jeden weekend wolny..
22:11 Ja
Napiszesz o tym na forum, czy mam to przekazać?
22:13 Sebastian
Jesli mozesz to tak. 1 Sierpnia u mnie odpada bo mam wtedy urlop i nie jestem we Wrocku. Ale ciesze sie ze duzo osob jest chetnych, moze Krakow?
22:14 Ja
Mogę zacytować naszą rozmowę po prostu?
22:14 Sebastian
Pewnie
Ciesze sie, ze duzo osob wyrazilo checi
Mam nadzieje, ze nikt nie bedzie na mnie zly
Ale to po prostu sila wyzsza
Myslalem ze moj sierpniowy grafik w pracy bedzie luzniejszy
22:15 Ja
Spoko, rozumiem, pracowałam przez ostatnie dwa i pół tygodnia i zdążyłam się przekonać, jak to wygląda
22:16 Sebastian
Ale jakies 2 dni wolne na taki Krakow lub okolice mysle ze bym znalazl |
Co z tym robimy, baranki moje?
Doob - 20 Lipiec 2010, 22:24
*angry*
robta co chcta
Vinyanov - 20 Lipiec 2010, 22:25
...może lipiec?
Ech, a akurat we Wrocławiu - ze wszystkich chyba miast w Polsce - miałbym oprócz zlotu także i coś innego do załatwienia...
Klaud - 20 Lipiec 2010, 22:30
Ha, ale czy organizacja "na wariata" by się sprawdziła (vide: ... lipiec)?
Kto byłby w stanie coś zorganizować w Krakowie?
Boru - 20 Lipiec 2010, 22:34
Widze, ze wszystko dopiete na ostatni guzik
syo - 21 Lipiec 2010, 09:37
Hej,
Przede wszystkim bardzo fajnie, że byłoby tyle chętnych osób na zjazd. Niestety, sierpniowy grafik nieco pokrzyżował moje plany - ludzie (w tym ja) rzucili się na urlop i praktycznie cały sierpień mamy niedobór pracowników. Stąd będę miał nieco mniej wolnego czasu. Rzucę jeszcze w weekend okiem na grafik i zobaczę czy da się wyciułać jakieś wolne dni.
Vinyanov - 21 Lipiec 2010, 09:52
Życzę ci i nam, byśmy uczynili zlot godnym poświęcenia nań wyciułanych wolnych dni.
devastator - 21 Lipiec 2010, 16:22
| Klaud napisał/a: | | Kto byłby w stanie coś zorganizować w Krakowie? |
konkretnie? jakieś spanie, kafejkę? Jeśliby przeszedł Kraków, to chyba mógłbym się tego podjąć. Za przewodnika też mógłbym porobić, chociaż, hehe, z moim zmysłem orientacji mam obawy
Klaud - 21 Lipiec 2010, 19:21
Kafejkę raczej na pewno (gdzieś trzeba zagrać! ), a co do spanka, to najpierw należałoby się zastanowić, czy interesuje nas jedno- czy dwudniowy zlot.
Na razie poczekajmy, co rzeknie nam Syo po dokonaniu czynnych obserwacji grafiku. Dla mnie w zasadzie nie ma wielkiej różnicy... może być Wrocław, może być Kraków. Dopiero, gdybym miała jechać w okolice Gdańska, to bym się zastanowiła
(Choć za Krakowem w pewnym sensie przemawia pijalnia czekolady. Gorąca czekolada z sosem tabasco! *_* Łyżeczka takiego sosu bez dodatku czekolady = odlot półgodzinny.)
Vinyanov - 22 Lipiec 2010, 20:51
| Klaud napisał/a: | | co do spanka, to najpierw należałoby się zastanowić, czy interesuje nas jedno- czy dwudniowy zlot |
Dlaczego? Jeśli "zdecydujemy", że zlot będzie dwudniowy, i tak parę osób przyjedzie tylko na jeden dzień. I być może nawet na odwrót.
Myślę, że problemem jest tylko to, by znaleźć jakieś miejsce, choćby jakiś pojedynczy pokój z karimatami czy coś, który można by wynająć za ~100 zł (?) rozdzielone na liczbę chętnych na "dwudniowy" zlot, gdzie by można tę jedną noc było "przepędzić". I to wszystko w kwestii noclegu.
Ale specjalistą nie jestem.
SaleiB - 23 Lipiec 2010, 13:08
| Boru napisał/a: | Widze, ze wszystko dopiete na ostatni guzik |
Hehe, dokładnie. Wcześniejsze deklaracje Syo, z których przecież się nie wycofał, a potem post Vinego gdzie po prostu pada termin zlotu, wskazywałyby że to już jest pewniak, a tu bach, okazuje się że nawet główny organizator o niczym nie wie
No to może w takim razie jednak Warszawa ?
Vinyanov - 23 Lipiec 2010, 21:17
Poczekajmy do weekendu (chociaż - dlaczego tak długo, nie wiem), a w międzyczasie opracujmy formułę MP/WC Live.
SaleiB - 25 Lipiec 2010, 16:23
Rozmawiałem wczoraj z Fabianem vel Pirochemikiem i oficjalnie oznajmił, że gdyby zlot odbywał się w Warszawie, to nie byłoby problemu żeby u niego przenocować, tak jak to miało miejsce dwa lata temu. Jest to jedna z wielu rzeczy przemawiających za Warszawą. Teraz pytanie, czy osoby które wstępnie zadeklarowały chęć przyjechania do Wrocławia mogą i chcą przyjechać do stolicy?
Klaud - 25 Lipiec 2010, 18:55
Chcą i mogą, tzn. chcę i mogę Tyle że w dniach 8-15 sierpnia mnie nie ma... ewentualnie mogłabym spróbować wrócić wcześniej.
Ale na razie czekam na konkretną propozycję. Warszawa też wygląda nieźle.
SaleiB - 26 Lipiec 2010, 13:45
No więc konkrety na razie wyglądają tak, że nocleg niemal na pewno mógłby być tylko z soboty na niedziele. Mi osobiście pasują wszystkie weekendy z wyjątkiem 21-22 sierpnia. Fabianowi raczej powinny pasować wszystkie weekendy, ale to niech on sam się określi (jak będzie miał internet ) lub w razie czego zadzwonię do niego i się dowiem jak to u niego wygląda. Tak więc konkretny termin zależy od Was, jak Wam będzie najbardziej pasowało. Jak dla mnie to zlot mógłby się odbyć już w ten weekend
Jak już będzie wiadomo kiedy zlot miałby się konkretnie odbyć, to wtedy zamówi się jakąś kafejkę, obmyśli się ramowy plan imprezy (można w nim uwzględnić również pijalnię czekolady ), pobierze się telefony od wszystkich chętnych i gitara
Tak więc proszę osoby zainteresowane żeby napisały co o tym sądzą
Klaud - 26 Lipiec 2010, 19:50
Z soboty na niedzielę, tak? Więc: jeśli chodzi o mnie, to najchętniej 28-29.08 (wyeliminowałam 21-22.08, który nie pasuje SaleiBowi). 31.07-01.08 również jest możliwy*, ale kilka dni to chyba za mało czasu, by zorganizować zlot?
Zlot w dniach 14-15.08 zmusiłby mnie do skrócenia wyjazdu, ale jeśli tylko ten termin będzie pasował ogółowi, to jestem w stanie to zrobić.
Edytowano:
*A jednak nie... staję się strasznie niekonkretnym człowiekiem, przepraszam. Więc z mojej strony: 14-15.08 (ewentualnie) lub 28-29.08. Albo któryś z weekendów września, ale tego jak na razie nie planowaliśmy.
Vinyanov - 28 Lipiec 2010, 20:29
| Klaud napisał/a: | | Edytowano: |
Moderatorowi proponuję nie przejmowanie się double postami, nie w tak ważnym temacie przynajmniej.
| Cytat: | | staję się strasznie niekonkretnym człowiekiem |
Skąd. Eliminujesz kolejne terminy, o to tu przecież chodzi.
Hmm...
Może jeśli by zmienić nazwę tego wątku na "[2010] Rozwój", to zlot "zorganizowałby się" szybciej?
SaleiB - 29 Lipiec 2010, 13:42
Fajnie Klaud że napisałaś jak jakie terminy Ci pasują i ogólnie wykazałaś jakieś zainteresowanie tematem. A co z resztą? Czyżby już olali zlot ? Zwłaszcza ci którzy regularnie wchodzą na forum i jak mniemam przeczytali najnowsze posty w tym temacie.
Vinyanov - 29 Lipiec 2010, 15:49
Podstawa do cenienia/tępienia/przypominania zapominalskim/innych - daty ostatnich wizyt.
| Kod: | SaleiB
Dzisiaj 13:42
syo
21 Lipiec 2010, 09:37
Vinyanov
Dzisiaj 15:44
Asef
5 Maj 2010, 14:07
devastator
Wczoraj 21:56
John Beak
20 Lipiec 2010, 21:42
petr
15 Marzec 2010, 23:34
Laura_x
16 Lipiec 2010, 22:33
Pirochemik
24 Marzec 2010, 13:23
Spyder
6 Czerwiec 2010, 12:40
Devlin
25 Marzec 2010, 01:53
Boru
Dzisiaj 13:23
Doob
26 Lipiec 2010, 22:58
Piero
6 Lipiec 2010, 19:59
_King_DareK_
15 Marzec 2010, 22:35
Klaud
Dzisiaj 15:35 |
Doob - 29 Lipiec 2010, 23:09
@SaleiB
Tak, olalem, bo jak mowilem mi pasuje jedynie Wroclaw
SaleiB - 30 Lipiec 2010, 01:45
Doob, właśnie o takie jasne postawienie sprawy mi chodziło
Boru - 30 Lipiec 2010, 07:44
Moge przyjechac kiedykolwiek i gdziekolwiek do konca sierpnia.
Piero - 30 Lipiec 2010, 11:03
Ja podobnie jak Boru
Vinyanov - 30 Lipiec 2010, 12:35
+2
Boru - 8 Sierpień 2010, 21:47
Z tego co widze, najbardziej pasujacy wszystkim termin to 28-29 sierpnia.
I tak bym proponowal zorganizowac.
SaleiB - 9 Sierpień 2010, 02:04
Nom chyba ten termin będzie najodpowiedniejszy. Osobiście mogę mieć problemy ze zjawieniem się od razu na zlocie jeśli będzie w tym terminie, ale później powinienem dołączyć.
Btw ma ktoś możliwość skontaktowania się z syo lub petrem? Bo chyba moje namiary na nich są już nieaktualne
Vinyanov - 9 Sierpień 2010, 02:34
| Cytat: | | ma ktoś możliwość skontaktowania się z syo lub petrem? |
Że też Icy.pl dożyło takich czasów, że się takie pytania zadaje.
SaleiB - 10 Sierpień 2010, 14:26
Dostałem odpowiedź od syo. Wynika z niej mniej więcej tyle że w sierpniu z różnych powodów pasuje mu tylko termin 12-13, ale też niespecjalnie. Na koniec dodaje :
| Cytat: | Może 4-5 września? Nie wiem jak innym pasuje, ale u mnie póki co grafik na wrzesień pozostaje nieułożony więc byłaby jakaś szansa. Nie gwarantuję jednak
Wygląda na to, że tym razem nie uda mi się zjawić.. |
Jak dla mnie 4-5 września pasowałby bardziej niż 28-29 sierpnia, ale skoro nie jest pewnym czy syo mógłby się pojawić i w tym terminie, to nie wiem czy jest sens przesuwać spotkanie o kolejny tydzień. Chyba że nikomu nie przeszkadza takie przeniesienie.
a tak offtopem
| Cytat: | |
+ = ?
Vinyanov - 10 Sierpień 2010, 14:58
| Cytat: | | Jak dla mnie 4-5 września pasowałby bardziej niż 28-29 sierpnia, ale skoro nie jest pewnym czy syo mógłby się pojawić i w tym terminie, to nie wiem czy jest sens przesuwać spotkanie o kolejny tydzień. |
Ano. Kto wie, może plany ulegną zmianie i 28-29 jednak zacznie mu pasować?
= + . + = .
Boru - 10 Sierpień 2010, 15:12
Powiem tylko tyle, ze to sie zalosne robi . Wszystko ma byc ukladane pod syo, czy jak? Jeszcze kilka postow wczesniej bylo mowione, ze zlot w Warszawie z noclegiem u Fabiana i 28-29 sierpien wiekszosci pasowal.
Nie ma sensu przekladac zlotu w nieskonczonosc z powodu jednego gracza, ktory i tak z tego co widze ma to gdzies.
Krotka wymiana sms-owa z Fabianem:
Boru: przenocujesz zlotowiczow 28 sierpnia?
Fabian: Pewnie
Wiec...?
To najlepszy termin moim skromnym zdaniem.
Chyba, ze chcecie czekac na syo ... a to powodzenia
Klaud - 10 Sierpień 2010, 16:28
Tak na szybko, bo czas goni:
Też skłaniam się ku weekendowi 28-29 sierpnia, bo - mimo że potem też mogę przyjechać - to jednak będę zaprzątnięta myślami o szkole A wolę móc się wyluzować, niż myśleć, że mam tam coś umieć/przeczytać/przynieść/przygotować... blablabla.
Wierzę głęboko, że Syo jednak będzie mógł przyjechać. A jeśli nie, to przecież nie jest to nasz ostatni zlot. Prawda?
Vinyanov - 10 Sierpień 2010, 17:04
| Klaud napisał/a: | A jeśli nie, to przecież nie jest to nasz ostatni zlot. Prawda? |
Prawda. Będzie jeszcze Zlot '12.
Boru - 10 Sierpień 2010, 17:04
| Cytat: | Może 4-5 września? Nie wiem jak innym pasuje, ale u mnie póki co grafik na wrzesień pozostaje nieułożony więc byłaby jakaś szansa. Nie gwarantuję jednak |
SaleiB - 10 Sierpień 2010, 18:01
| Boru napisał/a: | Powiem tylko tyle, ze to sie zalosne robi . Wszystko ma byc ukladane pod syo, czy jak? Jeszcze kilka postow wczesniej bylo mowione, ze zlot w Warszawie z noclegiem u Fabiana i 28-29 sierpien wiekszosci pasowal.
Nie ma sensu przekladac zlotu w nieskonczonosc z powodu jednego gracza, ktory i tak z tego co widze ma to gdzies. |
Rozumiem że tak to odebrałeś, ale nie jest tak jak piszesz. Być może nie do końca jasno się wyraziłem, ale nie było nigdzie napisane że 28 to już 100% termin (dopiero za chwilę będzie to napisane). Czekałem właśnie na odpowiedź syo, który potencjalnie był osobą mogącą pojawić się na zlocie. Termin 4 września napisałem tylko dla formalności, bo i tak przypuszczałem że niektórym nie będzie on pasował. Jednak żeby być w porządku musiałem się upewnić.
| Cytat: | Krotka wymiana sms-owa z Fabianem:
Boru: przenocujesz zlotowiczow 28 sierpnia?
Fabian: Pewnie |
Ok fajnie, też miałem go o to spytać.
| Vinyanov napisał/a: | Ano. Kto wie, może plany ulegną zmianie i 28-29 jednak zacznie mu pasować? |
Jeśli w międzyczasie, czego oczywiście mu nie życzę, rozstanie się ze swoją dziewczyną, to ten termin powinien mu pasować
Ok, w takim razie ostatecznie i definitywnie termin zlotu to: od 28 sierpnia (najlepiej około godziny 13:00) do 29 sierpnia. Osoby, które jak na razie twierdza że się zjawią, to w kolejności (zgadnijcie jakiej):
Boru
Fabian
Klaud
Piero
SaleiB
Vinyanov
Miejsce spotkania: Warszawa, bliżej nieokreślona lokalizacja, najprawdopodobniej jakiś dworzec.
koniec zalążka
syo - 10 Sierpień 2010, 21:46
Zgubiłem temat jakiś czas temu z powodu nie do końca najlepszej sytuacji w pracy oraz dwutygodniowego urlopu, podczas którego człowiek chce odpocząć od pracy, od komputerów, wyciszyć się, nacieszyć się chwilą i w końcu skorzystać z wolnego czasu. Ci, którzy będą mieli pracę na pełny etat z niekoniecznie sympatyczną ekipą i kupą obowiązków zrozumieją jak istotną sprawą i wielką ulgą jest urlop.
Rozpoczynając ten topic byłem pełen pozytywnych myśli odnośnie wizji Naszego spotkania we Wrocławiu lecz życie zweryfikowało to wszystko - zintesyfikowany grafik na ten i poprzedni miesiąc (nie tylko ja miewam urlopy) zmusił mnie do odwrotu jeśli chodzi o spotkanie we Wrocławiu.
Sal wysłał mi wiadomość odnośnie terminów zlotu, przewertowałem grafik i... nie ma żadnych szans. 14-15 odpada z tego względu iż w sobotę jestem w pracy i nie ma opcji by ów stan zmienić. 28-29.08 mam wprawdzie wolne, ale zostało ono zaklepane ok. 2 miesiące wstecz ze względu na sytuację, którą podawałem Salowi - 25. rocznica ślubu rodziców mojej dziewczyny oraz 18-tka jej siostry. Termin ten by się zwolnił, gdyby...
| SaleiB napisał/a: | | Jeśli w międzyczasie, czego oczywiście mu nie życzę, rozstanie się ze swoją dziewczyną, |
...co najprawdopodobniej się nie stanie.
Wszystkie pozostałe terminy (12-13.08, 4-5.09), które padły w rozmowie z Salem były terminami, które jestem w stanie na chwilę obecną zarezerwować. Ja. Nie jest i nie było powiedziane, że inni muszą. To była tylko informacja kiedy ja mogę.
| Boru napisał/a: | Powiem tylko tyle, ze to sie zalosne robi . Wszystko ma byc ukladane pod syo, czy jak? Jeszcze kilka postow wczesniej bylo mowione, ze zlot w Warszawie z noclegiem u Fabiana i 28-29 sierpien wiekszosci pasowal.
Nie ma sensu przekladac zlotu w nieskonczonosc z powodu jednego gracza, ktory i tak z tego co widze ma to gdzies. |
Tak jak napisałem na początku, z powodu nadmiaru obowiązków zagubiłem temat, na Necie jestem ostatnio bardzo rzadko.
Nie traktuj tego jako ustawianie czegokolwiek pode mnie. Gdy podawałem moje możliwe daty nie wiedziałem faktu, że większości z Was wrzesień po prostu nie pasuje i odpada.
A ja osobiście nie ukrywam zadowolenia, że nie zapomniano o mnie i zapytano mnie o zdanie. Dzięki
Podsumowując - obowiązki zawodowe oraz sprawy osobiste uniemożliwiają mi pojawienie się na zlocie w Warszawie w wyznaczonym przez Was terminie. Bardzo żałuję, tym bardziej, że ja zainicjowałem cały topic, chcąc ponownie spotkać się z grupą zapalonych graczy, a z niektórymi po raz pierwszy.
Dawno Was na żywo nie widziałem i wygląda na to, że jeszcze trochę będę musiał zaczekać...
Boru - 10 Sierpień 2010, 22:20
Trzeba bylo napisac w odpowiednim czasie , ze zorganizowanie przez Ciebie zlotu to bardzo niepewna sprawa i zebysmy sami sobie poradzili. Niewazne, czy z powodu pracy, dziewczyny, czy po prostu braku checi.
A takie wodzenie za nos "moze uda sie w X, ale nie obiecuje" jest irytujace.
Szkoda, ze Cie nie bedzie, ale:
pewny zlot bez syo > niepewny zlot z syo
I o to mi chodzilo w sumie.
Klaud - 12 Sierpień 2010, 10:44
| SaleiB napisał/a: |
Ok, w takim razie ostatecznie i definitywnie termin zlotu to: od 28 sierpnia (najlepiej około godziny 13:00) do 29 sierpnia. |
Przyswojono!
Co prawda ja najprawdopodobniej zjawię się już o 10:47 na przystanku Warszawa Wschodnia bądź o 10:34 na przystanku Warszawa Centralna, ale najwyżej sobie coś poczytam przez te 2 godziny (chyba że ktoś mnie weźmie pod swoje skrzydła)
Następną godziną, o której mogłabym się pojawić, jest 19:15, a to jednak trochę za późno.
SaleiB - 12 Sierpień 2010, 15:33
Ja osobiście mogę postarać się przyjechać do Warszawy trochę wcześniej, być może uda mi się być nawet o 10:30 . Jeszcze bym się chciał trochę odświeżyć, co zajmie mi około godzinki więc około 11:30 mógłbym się pojawić w centrum. Ewentualnie sądzę że Vin i/lub Fabian mogli by Cię odebrać z dworca, bo nie jest to w sumie najciekawsze miejsce
Co do dworca na którym najlepiej wysiąść to najoptymalniej by było jakby wszyscy przyjechali na Centralny, ale dwa lata temu Piero jechał PKS-em, który zatrzymuje się tylko w W-wie Zachodniej, więc ewentualnie ten dworzec mógłby być początkowym miejscem spotkania. Dla tych co przyjeżdżali by pociągiem to nie ma większego znaczenia bo pociągi które zatrzymują się na Centralnym zatrzymują się też na Zachodnim.
Na Wschodni nie ma sensu jechać, bo to jest na prawobrzeżnej części Warszawy gdzie i tak nie będziemy chodzić, chyba że ktoś bardzo chce zobaczyć takie ciekawostki jak budowa Stadionu Narodowego lub najdłuższy budynek w Warszawie, to może sobie tam wysiąść i przyjechać do centrum np tramwajem 7-ką
Boru - 12 Sierpień 2010, 15:40
Boru sie zaopiekuje biednym Klaudkiem
Klaud - 12 Sierpień 2010, 15:57
Sal - dzięki za obszerne informacje. W Warszawie byłam tylko raz, a i tak prowadzona praktycznie za rączkę, więc nie zwracałam uwagi na niuanse geograficzne, tylko na to, by się nie zgubić w tłumie
Boru - heh, no to jestem spokojna, bo w lepszych rękach być nie mogę
Boru - 12 Sierpień 2010, 15:59
Jakos tak bez przekonania to powiedzialas
Klaud - 12 Sierpień 2010, 16:00
Biedny, niedoceniany Boru...
Cieszę się, że zdecydujesz się przyjechać wcześniej, by wziąć mnie pod swoje skrzydełka, Pawełku!
Lepiej?
Vinyanov - 12 Sierpień 2010, 16:22
| SaleiB napisał/a: | | Na Wschodni nie ma sensu jechać, bo to jest na prawobrzeżnej części Warszawy gdzie i tak nie będziemy chodzić, chyba że ktoś bardzo chce zobaczyć takie ciekawostki jak budowa Stadionu Narodowego |
Jeśli ktoś przejedzie/wysiądzie (zależy z której strony jechać) przez/na Wschodni(m), to i tak go zobaczy.
| Cytat: | | dwa lata temu Piero jechał PKS-em, który zatrzymuje się tylko w W-wie Zachodniej, więc ewentualnie ten dworzec mógłby być początkowym miejscem spotkania |
Ano. O ile nasze "zbieranie się" na nim nie będzie trwało więcej niż... pół godziny? Godzina? Tak jak Sal mówi, nie ma na nim specjalnie co robić, więc warto się zsynchronizować (?) z dojazdami.
John Beak - 17 Sierpień 2010, 01:06
Could you add the official status to the first post, or something like that? It's kinda hard to follow this.
I need to know it long enough before the event so that I could arrange my plans. Also keep in mind that I do not want my mom to get a stroke, so organization must be clean
Also, I don't think I could go for a multiday event unless I had a place to sleep. (Any offers? )
28.-29.8. is impossible for me, because I already attend another event in Prague on the second day.
Vinyanov - 17 Sierpień 2010, 02:12
| John Beak napisał/a: | | It's kinda hard to follow this. |
Well, for a moment, it was even a little hard to decide the date. You're right... But it's all set up now.
| John Beak napisał/a: | | 28.-29.8. is impossible for me, because I already attend another event in Prague on the second day. |
Too bad. We decided on August 28th-29th, in Warsaw. Maybe you could just have some sleep in the return train overnight and arrive in Prague in the afternoon of 29th?
| Cytat: | Also keep in mind that I do not want my mom to get a stroke, so organization must be clean
Also, I don't think I could go for a multiday event unless I had a place to sleep. (Any offers? ) |
Well, Azan/Pirochemik has kindly agreed to accommodate us in his place over the night, and SaleiB is already looking for the café for the Championships Live.
John Beak - 21 Sierpień 2010, 01:33
2x 9 hours of train are too much, and the tickets would cost a fortune. I guess it disqualifies this meeting for me Have fun! Don't forget to make a live commentary, and save some mayonnaise for us
Maybe if you make it in Kraków next year, I could come.
petr - 21 Sierpień 2010, 20:39
Nie zgłaszałem się tu bo pierwotny termin (początek sierpnia?) wybitnie mi nie pasował, wiedziałem od dawna że czas miałbym dopiero po ~20 sierpnia... A tu taki miły psikus
Zapowiadam obecność swojego leniwego dupska na 90%. Perspektywa wyjazdu do SM Warszawy w takim momencie, gdy można dotknąć w nim zarówno groteski (krzyż), jak i epickości (Miasto Ruin), jest zbyt kusząca.....
....no i oczywiście nie może zabraknąć mnie na żadnym zlocie )
Tematy jedynie przeglądnąłem, w każdym razie plan Sala jak najbardziej mi odpowiada
Pozdrawiam!
P.S.
Tak, żyję
Pirochemik - 1 Wrzesień 2010, 22:11
| John Beak napisał/a: | | and the tickets would cost a fortune |
Less than 200 zł ( ~140), or 200 if U are nor student. But U don`t have to pay for place to sleep;) I kno it`s a few much, but meetings are really not often. And 9 hours... don`t make kid yourself.
PS something changed in Ur signature?:) Flustrat:)
domi.nika - 10 Styczeń 2022, 06:51
fajnie sie wspomina takie eventy - to byly wydarzenia,planowanie