Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

O dodatkach - Kalkulator K+ - porównywanie wyników dwóch graczy

Vinyanov - 14 Marzec 2005, 16:39
Temat postu: Kalkulator K+ - porównywanie wyników dwóch graczy
Hmm... Bez dlugich wstepow... To w sumie moj pierwszy program z prawdziwego zdarzenia, wiec chcialbym poprosic was o betatesting przed oficjalnym wypuszczeniem go w swiat. :grin:

[size=18px]:: link[/size]

Jezeli widzicie jakies bugi, literowki czy niezreczne angielskie zwroty dajcie mi znac. :smile: I w ogole dajcie mi znac co o nim sadzicie. :smile:

LEO - 14 Marzec 2005, 16:52
Temat postu: Liczyd?o wynik?w ;)
Ogolnie wyglad jest dobry.Sama obsluga programu rowniez bardzo zadowalajaca!Nareszcie moge sprawdzic jakie mam wyniki w K plus:) procentowo oczywiscie


Edit: W jakim programie go robiles?? :smile:

Karciooz - 14 Marzec 2005, 17:10
Temat postu: Liczyd?o wynik?w ;)
Pomysl dobry , nawet bardzo dobry . Jedyne co moglbys dodac to automatyczne aktualiazacje rekordow .
Vinyanov - 14 Marzec 2005, 17:20
Temat postu: Liczyd?o wynik?w ;)
Cytat:
Edit: W jakim programie go robiles?? :smile:


Borland Delphi Personal Version 7.0 :smile:

Cytat:
Jedyne co moglbys dodac to automatyczne aktualiazacje rekordow .


Hmm... Cos jak sciaganie zaktualizowanych plikow z Icy.pl? Zobacze. :smile:

Kubu? Biel@nek - 14 Marzec 2005, 18:00
Temat postu: Liczyd?o wynik?w ;)
Bardzo fajny programik ;) jestem na TAK :D
SaleiB - 14 Marzec 2005, 19:27
Temat postu: Liczyd?o wynik?w ;)
ooo viny moje gratulacje naprawde niezly prgram. Szkoda tylko ze rekordy swiatowe trzeba uzupelniac recznie :P ale tak to naprawde bardzo dobry program


pozdr

petr - 14 Marzec 2005, 21:39
Temat postu: Liczyd?o wynik?w ;)
[size=9px]Znow moderzy beda mieli co robic, dwa ostatnie posty maja date wygasniecia :/ [/size]

tak wlasnie myslalem ze to Delphi, ikonka mnie skierowala na to

program OK, ma oczywiscie pare niedociagniec jak to beta np:
- strona otwiera sie w IE a nie domyslnej przegladarce
- peirwszy raz sie spotkalem zeby klikniecie na pasku menu otwieralo cos, przyzwyczailem sie ze wysuwa sie jakies podmenu

hmm... mysle ze nie ma sensu robic automatycznej aktualki wynikow, od razu ktos madry wirusa pod to napisze :/
poza tym mozna by to jakos powiazac z IT. tylko jeszcze nie wiem co mam na mysli :razz:

[size=9px]teraz juz wiem, jak pisze sie posta w SB standardowo ustawiona jest data 2 dni dla niego. ktos musi zwracac na to uwage, bo polowa zniknie niedlugo :o [/size]

Vinyanov - 14 Marzec 2005, 22:45
Temat postu: Liczyd?o wynik?w ;)
Cytat:
tak wlasnie myslalem ze to Delphi, ikonka mnie skierowala na to


Ikonka... Nie moge powiedziec ze z gory wiedzialem ze o niej zapomne, ale to bylo do przewidzenia. :lol:

Cytat:
- strona otwiera sie w IE a nie domyslnej przegladarce


Sluszna uwaga.

Cytat:
- peirwszy raz sie spotkalem zeby klikniecie na pasku menu otwieralo cos, przyzwyczailem sie ze wysuwa sie jakies podmenu


Tu nie widze problemu... Cel byl jeden: ograniczyc liczbe klikniec. :wink:

Tak czy inaczej dzieki za te komentarze. :smile:

Davo - 15 Marzec 2005, 08:26
Temat postu: Liczyd?o wynik?w ;)
What is in the link in the first post?
Is it interesting?

Fayl - 16 Marzec 2005, 18:17
Temat postu: Liczyd?o wynik?w ;)
Davo napisał/a:
What is in the link in the first post?
Is it interesting?

It's K+ calculator made by Viny.

@topic:
Hmm, nie znam sie na delphi, ale IMO to taki latwiutki programik jest, nie? Ja taki licznik nawet kiedys zrobilem w c++, ale zdecydowanie prymitywniejszy, bo byl to jeden z moich pierwszych programikow. :wink: A co do programu, to wykonany calkiem solidnie, ale taki maly mankament (naprawde maly, po prostu musialem sie czegos czepic :smile: ): mozna by bylo zablokowac mozliwosc wpisywania wynikow wiekszych od rekordu swiata, to raczej nie byloby trudne do wykonania...

Vinyanov - 16 Marzec 2005, 20:46
Temat postu: Liczyd?o wynik?w ;)
Fayl napisał/a:
Hmm, nie znam sie na delphi, ale IMO to taki latwiutki programik jest, nie?


Delphi czy kalkulator? Chociaz chyba mialbys racje w obu wypadkach. :wink:

Cytat:
A co do programu, to wykonany calkiem solidnie, ale taki maly mankament (naprawde maly, po prostu musialem sie czegos czepic :smile: ): mozna by bylo zablokowac mozliwosc wpisywania wynikow wiekszych od rekordu swiata, to raczej nie byloby trudne do wykonania...


Hmm... Jezeli chodzi ci o taka blokade przy rekordach osobistych - niezly pomysl. :smile: Ale poza tym wolalbym pozostawic mozliwosc swobodnego testowania... :wink:

Davo - 17 Marzec 2005, 07:52
Temat postu: Liczyd?o wynik?w ;)
Thanks Fayl and Viny!
I will download it right now.

Strack - 13 Sierpień 2005, 21:36
Temat postu: K+ Kalkulator
hey there,
can someone give me a link to k+ kalkulator??

petr - 13 Sierpień 2005, 21:45
Temat postu: K+ Kalkulator
http://republika.pl/vinyanov/inne/k/kalkulator.zip

By Vinyanov :)

Click 'jezyk / language' to change to english ^^

killer55 - 12 Kwiecień 2006, 16:50
Temat postu: k+
Kiedy obliczam tam na kalkulatorze i chce zapisac swoj wynik, to wyskakuje
komunikat: Invalid Filename.
Jak zapisac ten wynik?

petr - 12 Kwiecień 2006, 19:16
Temat postu: k+
Rozumiem, ze masz 'kalkulator k+' Vinyanova?
killer55 - 12 Kwiecień 2006, 20:29
Temat postu: k+
tak mam k+ Vinyanova.
petr - 12 Kwiecień 2006, 20:37
Temat postu: k+
Co rozumiesz przez 'zapisac swoj wynik'?

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group