SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Vinyanov
20 Lipiec 2010, 07:16
Odblokowywanie schodków poprzez tower.cfg
Autor Wiadomość
Doob 
Fantastic!



Pomógł: 2 razy
Wiek: 26
Dołączył: 18 Sie 2007
Posty: 473
Wysłany: 13 Listopad 2007, 18:02   

No problemo.
 
  Profil FLD: 13218
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 16 Listopad 2007, 09:02   Re: Schodki...

Worm 96 napisał/a:
Coś mi się stało kiedy chce ściągnąć schodki ale nie moge bo pojawia mi sie takie cos :
slh!I�ëôćő˙ţđęń ëđý�ëđharold˙_the_hom�eboyÜ˙1ä÷Pż��FLDÝţ�ť{QPROZDß�dir=rD�ďC:\W�D�s;c:˘TĆŘęü`¸0*T fx�dţńRëđSŞëđTëđUëđKëđC�<

CO TO JEST???


Wina twojej przeglądarki? ;) Wyświetla plik, który powinna była pobrać jako dokument tekstowy. Nawiasem, nie mogę się doczekać, aż ktoś rozpakuje ten kod konfiguracji. Zastanawiam się, jak dokonywane jest takie odszyfrowywanie. Czy ludzie odgadują znaczenie poszczególnych bitów na chybił-trafił, czy też dekompilują kod programu i wiążą wartości zmiennych gry z odpowiednimi miejscami w pliku? Czy to ostatnie w ogóle jest możliwe?
 
     
Jojo 
Hey, good!


Dołączył: 19 Lis 2007
Posty: 8
Wysłany: 19 Listopad 2007, 11:36   

Mam to samo a moglby mi ktos dac 1000 schodek PLZ Bede Wdzieczny.
 
     
Doob 
Fantastic!



Pomógł: 2 razy
Wiek: 26
Dołączył: 18 Sie 2007
Posty: 473
Wysłany: 19 Listopad 2007, 14:50   

Sprawdzilem pod IE i Opera i jakos linki dobrze dzialaja, wiec nie wiem jak trzeba byc ulomnym zeby sobie nie poradzic :l

900.rar
Pobierz Plik ściągnięto 711 raz(y) 221 Bajtów

 
  Profil FLD: 13218
     
Jojo 
Hey, good!


Dołączył: 19 Lis 2007
Posty: 8
Wysłany: 19 Listopad 2007, 16:25   

Dzieki za schodki

P.S

Mozilla nie da sie sciagnac....
 
     
FOX 
Wow!



Wiek: 29
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 83
Skąd: OZHAXALD
Wysłany: 24 Listopad 2007, 09:28   

Piotr12345.
Po co masz ściągać już odblokowane schodki, skoro możesz ściągnąć program "Icy Tower Trainer" (przed uruchomieniem zainstaluj BASSMOD.dll, który jest w paczce z programem)?
Po prostu uruchom Trainera, podłącz go do gry "Icy Tower", wpisz "9" w oknie obok przycisku "Unlock Floor" i kliknij na ten przycisk. I to już wszystko. I nawet nowych schodków nie okupisz rekordami, które dotąd ustanowiłeś. Rammichael tego nie zagwarantował, ale ja, jako autor tego postu gwarantuję. Spróbuj moje* rozwiązanie. Nie pożałujesz. trainera ściągniesz z rammichael.com
*nie moje z autorstwa, tylko moje z sugestii.
_________________
Mateusz SSJ8
score=51792
combo=214
floor=680
n00b=416
rush timer=145,?? s
 
 
     
Doob 
Fantastic!



Pomógł: 2 razy
Wiek: 26
Dołączył: 18 Sie 2007
Posty: 473
Wysłany: 24 Listopad 2007, 13:36   

A po co odgrzewac stare tematy?
@edit
A tak, juz wiem, zebym mogl sobie ponabijac posty.
 
  Profil FLD: 13218
     
FOX 
Wow!



Wiek: 29
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 83
Skąd: OZHAXALD
Wysłany: 29 Listopad 2007, 11:17   

Cytat:
A po co odgrzewac stare tematy?
@edit
A tak, juz wiem, zebym mogl sobie ponabijac posty.

Ja chciałem mu tylko pomóc odblokować nowe schodki bez utraty rekordów.
_________________
Mateusz SSJ8
score=51792
combo=214
floor=680
n00b=416
rush timer=145,?? s
 
 
     
FOX 
Wow!



Wiek: 29
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 83
Skąd: OZHAXALD
Wysłany: 14 Grudzień 2007, 10:27   

Trainer powinien być w głównym katalogu gry. Tam też powinieneś zainstalować BASSMOD.dll Powinno grać. W razie problemów zagadaj do autora trainera, bo on chyba wie lepiej, jak pomóc (w końcu on to robił). A ja autorem trainera nie jestem.
_________________
Mateusz SSJ8
score=51792
combo=214
floor=680
n00b=416
rush timer=145,?? s
 
 
     
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 14 Grudzień 2007, 16:36   

A patrzyłeś na datę i to, kiedy ostatni raz wchodził autor? :roll:
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
     
Lesley
Yo!

Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 1
Wysłany: 8 Styczeń 2008, 22:38   

Hm faktycznie ja też mam Mozillę i nie mogę ;( Mam gorącą prośbę: czy mógłby ktoś udostępnić wszystkie schodki od tego? :?: :?:
 
     
Polucjant
That's great!



Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 40
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 08:46   

Schodki ściągnij sobie do ktorego chcesz lub przechodz sobie schodki od zera i jak sciągniesz np. floor 500 to ten plik co jest , musisz go zmienić (nazwę zmienic) na tower.cfg
wtedy będzie ci działać doskonale i bedziesz mogl tylko od kosci lub innych co pobrales poziomow i mozna pobrac ze wszystkie masz schodki (ja tak mam ;) ) radził bym wam żebyscie wszyscy pobrali te floory (WSZYSTKIE) ;-) czyli nieraz pisze plik 900.rar i nie można pobrać schodka łancuchowego :( czyli 1000 ostatniego..... :grin:
_________________
Combo 213

Floor 432

NML 316 nowy!

CCC1 146 CCC2 256 CCC3 310 CCC4 379 CCC5 424

ProCombo 54

Profloor 301 nowy!
 
     
Polucjant
That's great!



Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 40
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 18:22   

UWAGA: Łańcuchowego (1000) Nie istnieje do tego plik :!: i nie da się ściągnąć schodka 1000 :mrgreen:
_________________
Combo 213

Floor 432

NML 316 nowy!

CCC1 146 CCC2 256 CCC3 310 CCC4 379 CCC5 424

ProCombo 54

Profloor 301 nowy!
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 18:31   

Cytat:
nie da się ściągnąć schodka 1000


I dobrze. Zastanawiałem się dzisiaj, czy zainstalować je pod postacią moda Chain Mod. Nie, zdecydowałem, na świecie powinny pozostać jakieś świętości. Szklane schodki rozciągające się na pół ekranu? Szklane schodki, które mają numer mniejszy niż 100? Szklane schodki, na których można grać UNML? Nie.
 
     
Polucjant
That's great!



Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 40
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 19:39   

hmmmm...... tak sobie myślę czy się zapisać na jakiś turniej bo nigdy nie byłem ale za to mam dobry floor 432 (jak narazie najsłabszy ;( ) Najbardziej lubie "!!!CHMURY!!!"
_________________
Combo 213

Floor 432

NML 316 nowy!

CCC1 146 CCC2 256 CCC3 310 CCC4 379 CCC5 424

ProCombo 54

Profloor 301 nowy!
 
     
Polucjant
That's great!



Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 40
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 19:44   

Artur, Przy ściąganiu zapisz plik jako tower (.cfg). :D


Potwierdzam to mądrze to napisałeś/aś ;) i o to tu chodzi żeby wpisać tower.cfg (Dokładnie
zamienić plik nazwę na tower.cfg) ;)
_________________
Combo 213

Floor 432

NML 316 nowy!

CCC1 146 CCC2 256 CCC3 310 CCC4 379 CCC5 424

ProCombo 54

Profloor 301 nowy!
 
     
Wormsiarz
Yo!

Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 3
Wysłany: 27 Styczeń 2008, 12:18   

jest też inny sposób odblokowania floorsa:

wchodzisz na icy.pl , ściągasz 1 program (trainer) , włączasz grę i tam wpisz w okienku cyfre od 1 do 9 i wystarczy nacisnąć i gotowe
 
 
     
ktos
Yo!

Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 2
Wysłany: 7 Marzec 2008, 19:30   Problem ze schodkami

Pobrałam z download odblokowane schodki 900 i mi nie działają. Co mam zrobić żeby działały w grze? :?:
 
     
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 8 Marzec 2008, 10:05   

Masz już te schodki w formacie pliku " .cfg "?
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
     
ktos
Yo!

Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 2
Wysłany: 8 Marzec 2008, 11:39   

mattirab napisał/a:
Masz już te schodki w formacie pliku " .cfg "?

tak mam w formacie cfg, ale nie działa
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 17