SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Vinyanov
22 Luty 2008, 08:31
Nieprawidłowe zachowania klawiszy
Autor Wiadomość
Neo 
Fantastic!


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Mar 2004
Posty: 487
Skąd: Matrix :)
Wysłany: 23 Luty 2008, 16:19   

Zuzia, masz podłączony do komputera joystick, kierownicą lub gamepad?
_________________
IT Code: IT+(+++) M$++ CS+ SD= M= ISC= CI- CF+ CL=
  Profil FLD: 49 IT Code:
     
rakieta 
That's great!



Wiek: 22
Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 33
Skąd: Radom
Wysłany: 25 Luty 2008, 22:08   

zmien klawiature np. pozycz i sprawdz czy ten sam efekt :grin:
_________________
http://rakieta.comyslisz.com/
www.plemiona.pl na 11 serwie sie rejestrowac

score: 8000 coś
Floor: 324
combo:60
 
 
     
dzidziol
Yo!

Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 1
Wysłany: 2 Marzec 2008, 20:01   Samo skoki / brak mocy

Witam
grałem na pc w icy tower 1.3.1
kupiłem laptopa która ma viste. wgrałem icy tower i tu niespodzianka
Ludek zaczoł mi sam skakać nie raz a gdy w opcjach wyłączyłem ta opcje return czy cos takiego ludek nieraz nie reagował na spacje.

W PC mam wszystko dobrze dlaczego w laptopie nie działa poprawnie icy tower ?
 
     
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2 Marzec 2008, 22:23   

Witaj.
Może coś ze spacją? Gdzie indziej działa? Może zmień klawisz skoku. Innego rozwiązania nie znajduję. Może ktoś, kto gra(ł) w IT na laptopie będzie wiedzieć lepiej.
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
     
Gość

Wysłany: 3 Marzec 2008, 08:12   

to niw jwst problem z klawiatura!
 
     
rakieta 
That's great!



Wiek: 22
Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 33
Skąd: Radom
Wysłany: 5 Marzec 2008, 08:53   

chyba tak ja jak tak mialem przeinstalowalem windowsa
<kozacki podpis>?? :mrgreen:
_________________
http://rakieta.comyslisz.com/
www.plemiona.pl na 11 serwie sie rejestrowac

score: 8000 coś
Floor: 324
combo:60
 
 
     
Anonim
Gość
Wysłany: 7 Marzec 2008, 15:27   Nieprawidłowe zachowania klawiszy

Gdy próbuję grać, wciskam klawisze lewo, prawo, by postać się przesuwała. Jednak od niedawna, gdy wciskam lewą strzałkę, postać nie przesuwa się w lewo. Gdy wciskam prawą strzałkę, postać przesuwa się w prawo. Żeby przesunęła się w lewo, muszę wciskać górną strzałke, a żeby skoczyła, muszę wciskać zamiast spacji, enter. Odkąd zainstalowałam odblokowane schodki, dzieje się tak. Nie wiem, co mam robić.

Dziękuję za wszelką pomoc. :)
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 19 Maj 2008, 11:00, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Doob 
Fantastic!



Pomógł: 2 razy
Wiek: 26
Dołączył: 18 Sie 2007
Posty: 473
Wysłany: 7 Marzec 2008, 15:51   

Options :arrow: Controls :arrow: I pozmieniaj sobie :) (Left w lewo, jump to skok)
z pamieci pisane

@down
Właśnie, no ale chyba wystarczy przestawic ustawienia i powinno byc ok, nie? :>
Ostatnio zmieniony przez Doob 7 Marzec 2008, 18:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
  Profil FLD: 13218
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 7 Marzec 2008, 16:48   

Anonim napisał/a:
Odkąd zainstalowałam odblokowane schodki, dzieje się tak.


Powiedz, skąd pobrałaś ten plik? Schodki oraz ustawienia klawiszy są zapisane w tym samym pliku. Ten problem pojawiał się już na forum. A ja zastanawiam się, kto odblokował swoje piętra na równie bezsensownych ustawieniach. :)
 
     
Boru
miszcz

Wiek: 28
Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 1975
Skąd: Krosno
Wysłany: 12 Lipiec 2008, 18:54   Gra nie reaguje na klawisze:>

Cytat:
x e [Dzisiaj 18:45] Boru: nie moge grac :P po kilkunastu sekundach grania postac sama skreca, a pozniej nie reaguje na nic ... nawet wylaczyc sie nie da
x e [Dzisiaj 18:46] Boru: od dawna juz tak mam, tylko przewaznie mozna bylo wylaczyc i zaczac od poczatku


Moze przeszkadza jakis proces w tle? probowalem wylaczyc antywirusa, gg, wszystko co sie da .. i nic :/

Boru_551_19_19.itr
po skonczeniu tej gry, musialem poczekac jakis czas zanim sie 'odblokowala'
Pobierz Plik ściągnięto 430 raz(y) 208 Bajtów

_________________
IT 1.4 ---> | Score 1347282 | Combo 1147 | Floor 2145 | NML 1625 |
 
  Profil FLD: 8888
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 12 Lipiec 2008, 19:07   

Hm, nie miałem nigdy podobnych objawów. To znaczy, miałem. Ostatnio, dwa razy, w dwóch grach. Postać skręcała gwałtownie na prawo. Ale, mijało parę sekund, i odzyskiwałem panowanie nad klawiaturą. Nie wiem, co jest przyczyną.

Może jakiś wirus symuluje uderzenia klawiszy? Albo koń trojański? To byłoby zabawne: MP 2009, kafejka internetowa, słaby gracz siedzi przed monitorem. Nagle osobnik przekazuje sterowanie, przez Internet, np. do Krosna. I wygrywa pojedynek, samemu jedynie kosmetycznie dotykając palcami klawiatury, ponieważ faktycznie rozgrywką steruje zdalnie oddalony wspólnik. Hehe. :)
 
     
daniel0411
Yo!

Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 1
Wysłany: 13 Styczeń 2009, 15:37   

pomurzcie sciagam plik na pulpit do icy towera a on jest zamkniety plik
a jk go wlorzyc do icy towera<dupa>
 
     
Sk1ba
Hey, good!


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 6
Wysłany: 17 Maj 2009, 14:24   Dziwny błąd, pomocy !

Otóż grająć sobie w Icy Tower 1.3, postać sama mi skakała. Naciskałem cały czas spacje, pogruchotałem ją ale dalej skacze. Zmieniłem opcje, że skacze na B, ale caly czas skacze i automatycznie mi wybiera samo. Pobieram Icy Tower 1.4 i znowu to samo. Tylko w Icy Tower tak mam, więc wie ktoś o co chodzi ?
 
     
Neo 
Fantastic!


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Mar 2004
Posty: 487
Skąd: Matrix :)
Wysłany: 18 Maj 2009, 23:02   

Masz podłączony joystick do komputera? Może jakiś wirtualny?
_________________
IT Code: IT+(+++) M$++ CS+ SD= M= ISC= CI- CF+ CL=
  Profil FLD: 49 IT Code:
     
Sk1ba
Hey, good!


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 6
Wysłany: 29 Maj 2009, 21:47   

Sorry, że tak późno odpisuje, ale dzięki. Naprawiłem dzięki Tobie :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 17