SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Vinyanov
19 Maj 2008, 12:30
Jak wykorzystać lub usunąć z gry kolory eye candy?
Autor Wiadomość
FOX 
Wow!



Wiek: 29
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 83
Skąd: OZHAXALD
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 09:07   Najlepszy program do grafiki

Osobiście proponuję tylko Graphics Gale. Widzisz całą paletę kolorów i na dodatek możesz ją zmodyfikować w każdej chwili. Obecna wersja to 1.94. Używam Shareware z crackiem użytym na wersji 1.76, na której zainstalowałem najnowszą. Serial podam tylko na GG. A tak na temat wątku to nie dawaj postaci kolorów z linii 15, bo to są kolory Eye Candy
_________________
Mateusz SSJ8
score=51792
combo=214
floor=680
n00b=416
rush timer=145,?? s
 
 
     
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 14:46   

FOX napisał/a:
z linii 15

Dodam, że chodzi o te: http://www.icy.pl/paleta.php linie.
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
     
FOX 
Wow!



Wiek: 29
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 83
Skąd: OZHAXALD
Wysłany: 17 Styczeń 2008, 09:00   

Dokładnie, mattirab. Jeśli chcesz, żeby tworzona przez ciebie postać nie miała żadnego szczegółu o zmiennym kolorze, nie dawaj jej nigdzie żadnego koloru z linii nr 15, gdyż kolory EYE CANDY, które przewijają się w pętli, znajdują sie właśnie w tej linijce i żeby nie dać ich do grafiki postaci, potrzebujesz programu, w którym widzisz paletę. NeoPaint wystarczy do tego, ale, jeśli chcesz móc zmienić paletę kolorów szybko i natychmiast, kiedy chcesz, to polecam Graphics Gale. Na razie.
_________________
Mateusz SSJ8
score=51792
combo=214
floor=680
n00b=416
rush timer=145,?? s
 
 
     
BARTEM789 
Sweet!


Wiek: 18
Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 19
Wysłany: 25 Styczeń 2008, 15:14   problem z postacią

jak robię postać to nawet kolory eye candy nie zmieniają odcieni!! co jest??? :?: :sad: :sad: :sad:

harold_the_colour_jump_boy.gif
chodzi o tą postać
Plik ściągnięto 188 raz(y) 84,9 KB

 
     
Gościu 
That's great!



Wiek: 31
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 35
Skąd: Mikolajki/Polska
Wysłany: 8 Luty 2008, 18:22   

Ej mi też tak się dzieje, wszystko robie według waszych instrukcji, ale i tak mi wychodzą głupie kolory
_________________
Po góry, po Filipiny,
Byly raz sobie dwie gminy.
Jedna Mikolajek, jedna Polski
W Mikolajkach jest basen morski!
Tam jest super hotel Golebieski,
nie widac tam rysy kreski!

www.icytowerek.i-fora.info

A to poniżej to mój download

http://icytowerek.i-fora.info/dload.php
 
 
     
Gościu 
That's great!



Wiek: 31
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 35
Skąd: Mikolajki/Polska
Wysłany: 9 Luty 2008, 10:06   [pomoc] Problemik

Zrobiłem takiego moda, a ściany były pomarańczowe, ok, ale jak gralem w gre i miałem combo to mi się kolory ściany zmieniały! Co jest?
_________________
Po góry, po Filipiny,
Byly raz sobie dwie gminy.
Jedna Mikolajek, jedna Polski
W Mikolajkach jest basen morski!
Tam jest super hotel Golebieski,
nie widac tam rysy kreski!

www.icytowerek.i-fora.info

A to poniżej to mój download

http://icytowerek.i-fora.info/dload.php
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 10 Luty 2008, 20:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
BARTEM789 
Sweet!


Wiek: 18
Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 19
Wysłany: 10 Luty 2008, 10:36   odpowiedź

upewnij się i spójrz na paletę czy właśnie ten kolor nie jest barwą eye candy.
 
     
Adder1984 
Hey, good!


Wiek: 33
Dołączył: 07 Wrz 2007
Posty: 7
Skąd: ZDW
Wysłany: 17 Marzec 2008, 17:14   Zmiana koloru

Mam pytanko: co trzeba zrobić, aby tworząc postać zmienić kolor napisów, eyecandy itp.?
Tak jak np. postać Polish Harold (czy jakoś tak) zmienia kolory na nasze ojczyste.
_________________
...:.:.:::I:.:LoVe:.:BaBoLiNkA:::.:.:...

!!! ŚCIĄGNIJ MOJE POSTACIE !!!
 
 
     
KiAnka 
Yo!


Wiek: 22
Dołączyła: 16 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 16 Czerwiec 2009, 17:49   

Nie wiem czy tutaj powinnam o to zapytać, ale trudno. Niech będzie. Otóż mam okrutny problem T_T Mianowicie zrobiłam słodziutką postać Dango, w tych ramkach, pracowałam w Photoshopie, wszystko zrobiłam jak należy, wszystkie ruchy itd., zapisałam w bmp (swoją drogą w pcx też próbowałam) i po otwarciu gry owszem jest tam ta postać, ale dookoła niej jest fioletowy prostokąt a nie przezroczyste tło ;( Co mam zrobić? Ten kolor jest dokładnie taki sam jak w template, więc czemu? :(

wygląda to tak:



I tak się dzieje w IT 4.1, bo w 3.1 to w ogóle nie chce się włączyć, znika obraz i pojawia się tylko obrazek z tymi ramkami. Pomocy T_T
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 16 Czerwiec 2009, 18:39   

Witaj na forum! Może faktycznie idealnie byłoby, gdybyś utworzyła nowy temat, ale niniejszy i tak pasuje do tej wiadomości. :)

KiAnka napisał/a:
IT 4.1 […] 3.1


Raczej: 1.4 i 1.3. ;)

Hm. W 1.4 zmieniono kolor przezroczystości postaci, czyniąc go jaśniejszym. Mówisz, że pobrałaś go z postaci template. Ale na zrzutach widzę, że jest on ciemniejszy niż ten, który widać w template z 1.4. Kolor 1.3 to fiolet, kolor 1.4 to róż. Spróbuj użyć barwy z pliku, który dołączyłem do wiadomości.

Cytat:
w 3.1 to w ogóle nie chce się włączyć, znika obraz i pojawia się tylko obrazek z tymi ramkami


Tzn.? Widać tylko postać, a grafiki gry – już nie? Możesz umieścić ją w załączniku do wiadomości, BTW?

Twórca wiadomości poniżej napisał/a:
w każdym razie wielkie dzięki!! już działa ;D


Nie ma sprawy. :)
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 16 Czerwiec 2009, 18:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
KiAnka 
Yo!


Wiek: 22
Dołączyła: 16 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 16 Czerwiec 2009, 18:43   

A nie pomyślałam. Może to dlatego że robiłam z template z 3.1 ;P w każdym razie wielkie dzięki!! już działa ;D
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 18