Zakup nowych wież |
Autor |
Wiadomość |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 19 Marzec 2010, 18:09 Zakup nowych wież
|
|
|
Hej,
i jak, macie już wszystkie? Jeśli tak, to jaką metodą zamawialiście - telefonem? A jeśli tak, to przez jakiego usługodawcę z tych dwóch, które oferuje ITFB?
I w ogóle od której wieży zacząć?
I czy nie sądzicie, że Johan będzie wypuszczał na rynek coraz mniej nowatorskie wieże, by tylko nakłonić kolekcjonerów do kupna, tak jak to jest ze znaczkami?
I czy uważacie, że koszt ~11 zł za jedną wieżę to dużo czy mało?
W końcu za 30 złotych można chyba kupić świetne gry-klasyki sprzed np. 10 lat. |
|
|
|
 |
Devlin
Splendid!

Wiek: 27 Dołączył: 26 Mar 2006 Posty: 799 Skąd: Icy Tower Planet
|
Wysłany: 25 Marzec 2010, 00:53
|
|
|
Nie wiem zbytnio o co chodzi ale ~11 zł przeznaczyłbym na jakiś szczytniejszy cel
Czyli jak na chwilę obecną na różę dla mojej Moniki
Mi wystarcza retro tower
A co do wież to pewnie jak zwykle pieniądze wezmą górę nad stylem... |
|
 |
Boru
miszcz
|
Wysłany: 25 Marzec 2010, 12:25
|
|
|
Zagralem w ta gre kilka razy i juz wiecej nie zamierzam Nie umiem w to grac .. chyba jestem za slaby w IT. |
_________________ IT 1.4 ---> | Score 1347282 | Combo 1147 | Floor 2145 | NML 1625 | |
|
|
|
 |
alosza
Yo!
|
Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 22:53
|
|
|
jungle tower było za free przez 1 dzień.. i średnio mi się podobało
disco tower kusi ;> |
|
|
|
 |
diabol 44
Yo!
|
Wysłany: 6 Kwiecień 2010, 11:20
|
|
|
icy tower na facebooku jest dosyc fajny ale...
schodki nie są 3d w stosunku do ludka |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 6 Kwiecień 2010, 20:18
|
|
|
Cytat: | schodki nie są 3d w stosunku do ludka |
Możliwe. Choć mnie bardziej zniechęciło coś innego - co jednak występuje w przypadku już opublikowanych wież na szczęście tylko w przypadku Western (a co zobaczyłem na YouTube). Otóż schodki przestają być schodkami, a zaczynają być elementami kolażu różnych obiektów luźno związanych tematycznie z głównym motywem - w WT są to pistolety, lassa, talie kart... Nie o to chodzi w IT. IT - i jej warianty Facebookowe - musi być grą spójną, realistyczną. Jeśli zaczynamy czynić schodki byle zawieszonymi w przestrzeni obiektami, to gra - oficjalna! formalna! - zaczyna przypominać... byle amatorskiego moda autorstwa człowieka, któremu nie dostaje wyobraźni, by wymyślić spójną wizualnie koncepcję schodków materialnych, architektonicznych, prostopadłościennych.
WT samo w sobie może i jest ładne, ale liczę, żę ten trend zostanie w kolejnych wieżach odwrócony. Wraz z nadejściem ITFB usunęliśmy "Icy" z "Icy Tower". A tymczasem WT nie rozgrywa się nawet w wieży. Nie usuwajmy z pozostałego "Tower" "Tower"... |
|
|
|
 |
osomer37
Gość
|
Wysłany: 25 Kwiecień 2010, 09:36
|
|
|
Hi..
Zamawiał ktoś z Was przez telefon xD?
Ja zamawiam, i jak mam już odpowiedzieć na tego smsa, to wyskakuje komunikat, że Wysyłanie nie powiodło się, ponowić?
;/ |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 27 Maj 2010, 18:54
|
|
|
[Dzisiaj 14:09] SaleiB napisał/a: | też macie wrażenie że w ITfFB na każdym kroku chcą od was pieniędzy? |
Chodzi ci o tę wymienność wirtualnych walut ITFB i Facebooka, o której ostatnio powiadomiono? Czy po prostu o model biznesowy?
Pewnie tak. Ale przynajmniej reklamy w ITFB są "wewnętrzne", tzn. też reklamują ITFB. Mogło tu być gorzej, o ile regulamin FB pozwala na reklamowanie zewnętrznych produktów w swoich aplikacjach. No i w końcu zrezygnowano z tych najordynarniejszych, ogólnych płatnych przywilejów typu "VIP", rozbijając je na trzy podprzywileje - akcesoria, wieże i możliwość usunięcia reklam... To chyba należy docenić, bo to uprzejmość względem graczy...
Choć też chętnie bym zobaczył, czy ITFB w tej chwili przynosi straty.
Faktycznie na Facebooku widać, że FLD/Muskedunder bardzo usilnie próbuje podtrzymać zainteresowanie grą (te konkursy...) - i trudno stwierdzić, czy to po prostu normalny element jej utrzymania, czy też działanie w desperacji, bo liczba graczy spada. W każdym razie mi trudno jest sobie wyobrazić, że będą ją promować równie intensywnie przez np. najbliższy rok.
osomer37 napisał/a: | Zamawiał ktoś z Was przez telefon xD? |
Witaj na forum. Niestety, nie próbowałem (chociaż też pewnie wykorzystałbym tę formę płatności i też jestem ciekaw odpowiedzi na twoje wątpliwości).
PS. Pamiętajmy jednak, że im więcej zarobi FLD, tym hojniej będzie rozdawał wiernym graczom IT koszulki Icy Tower, darmowe monety w ITFB itp. (Mówię sobie, naiwny... ). |
|
|
|
 |
Buzzek
Hey, good!

|
Wysłany: 4 Lipiec 2010, 20:11
|
|
|
Ja używam tylko ofert i jakoś mam na nich dużo kasy.
Choć Western kupiłem z nagrody za translacje.
I tak z ofert dzisiaj dostałem 159 coins.(zarejestruj się na jakiejś stronce Pepsi). |
|
|
|
 |
ktoś z Upjers
Wow!

Wiek: 102 Dołączył: 22 Cze 2014 Posty: 99 Skąd: Bezludna Wyspa
|
Wysłany: 19 Lipiec 2014, 06:24
|
|
|
Ej, nie wiem co jest u mnie grane, ale: czy u Was też na fejsie zniknął ten plus "Dodaj monety"? Bo nie wiem teraz, jak mam je kupić. |
|
|
|
 |
Krysiann
Hey, good!

|
Wysłany: 4 Wrzesień 2017, 09:22
|
|
|
u mnie jest to samo ... |