SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Vinyanov
25 Lipiec 2010, 02:33
Wykorzystywanie modów dla jednej wersji IT w drugiej
Autor Wiadomość
marcin12kow
Hey, good!


Dołączył: 24 Lip 2010
Posty: 14
Wysłany: 24 Lipiec 2010, 17:31   Wykorzystywanie modów dla jednej wersji IT w drugiej

Czy jest jakaś możliwośc żeby mody które są w icy tower 1.3 działały w 1.4?
_________________


http://footballteam.pl/in...polecil=83134#v
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 25 Lipiec 2010, 02:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
luki1025 
Eextreeme!



Wiek: 20
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 153
Skąd: Sanok
Wysłany: 24 Lipiec 2010, 19:27   

Już było kilka dyskusji na ten temat i werdykt jest taki, że... nie. IT 1.4 ma zupełnie inny wygląd, inna czcionka, menu, schodki itp. Poza tym, witaj na forum :)
_________________
|| FLOOR 456 || COMBO 144 || SCORE 24764 ||

 
  IT Code:
     
marcin12kow
Hey, good!


Dołączył: 24 Lip 2010
Posty: 14
Wysłany: 24 Lipiec 2010, 19:35   

Aha dzięki dzięki cześc . A jak zainstalowac mody do 1.3 bo jak robię tak ze wkładam do data i zmieniam nazwę na data to wyskakuje failed coś tam
_________________


http://footballteam.pl/in...polecil=83134#v
 
     
Klaud 
Fantastic!



Pomogła: 3 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 20 Maj 2008
Posty: 472
Skąd: Mazańcowice/Kraków
Wysłany: 24 Lipiec 2010, 19:46   

Najpierw zmień nazwę, a dopiero potem skopiuj plik?
Ale zachowaj sobie ten domyślny w jakimś innym folderze ;)
_________________
Piętra: 1053 || Combo: 403 || NML: 728 || UNML: 271 || NO-H2O: 611 || NO-H2O+Combo: 238 || CCC1: 169


 
  Profil FLD: 11954 IT Code:
     
marcin12kow
Hey, good!


Dołączył: 24 Lip 2010
Posty: 14
Wysłany: 24 Lipiec 2010, 20:30   

Dobra dzięki wszystko działa do zamknięcia
_________________


http://footballteam.pl/in...polecil=83134#v
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 25 Lipiec 2010, 02:11   

Marcin12kow - witaj. :)

luki1025 napisał/a:
IT 1.4 ma zupełnie inny wygląd, inna czcionka, menu, schodki itp.


No i? To oczywiste. Skoro mowa o używaniu modów, to samo to implikuje, że grafiki gdzieś są jakieś, a gdzieś są inne. ;)

Jeśli już coś miało by być tu problemem, to fakt, że część z grafik zawartych w modach dla 1.4 nie ma odpowiedników w modach dla 1.3, lub też że część z nich w zależności od wersji figuruje w plikach modów pod różnymi nazwami. Ale sądzę, że nawet w takiej sytuacji gra mogłaby się uruchomić, choć może nie byłaby w pełni grywalna...

Główną przyczyną niemożności używania jednego moda w 1.3 i 1.4 jest IMO różne hasło do plików .dat w obu wersjach.

marcin12kow napisał/a:
do zamknięcia


Bynajmniej. Nie zamykamy kulturalnych tematów o jasno określonym przeznaczeniu, które poruszają tematy dotychczas jeszcze na forum nie poruszone, a ten takim właśnie jest. ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 16