Zamknięty przez: Vinyanov 3 Wrzesień 2010, 21:15 |
Trainer umożliwiający maksymalizowanie schodków dla IT 1.4 |
Autor |
Wiadomość |
Bartek tosiabartosia
Sweet!

|
Wysłany: 7 Sierpień 2010, 17:13 Trainer umożliwiający maksymalizowanie schodków dla IT 1.4
|
|
|
bardzo proszę o pomoc.a więc tak szukam modu do icy tower 1.4 który sprawi,że wszystkie schodki będą szerokie na szerokość wieży
wiem,że taki istnieje,bo widziałem na you tube
Sprawa zamknięta - od czasu utworzenia tego wątku program, jakiego szukał autor tematu uzyskał już swój własny temat. Rozmowy na poruszone tutaj (nie offtopiczne) sprawy można kontynuować w nim. — Viny, 3. września 2010 r. |
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 3 Wrzesień 2010, 21:18, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 7 Sierpień 2010, 17:33
|
|
|
Cytat: | wiem,że taki istnieje,bo widziałem na you tube |
Podasz link?
Ja o takim nie słyszałem.
Pewnie można ten efekt uzyskać poprzez Cheat Engine, ale ja nie umiem. |
|
|
|
 |
Bartek tosiabartosia
Sweet!

|
|
|
|
 |
luki1025
Eextreeme!

|
Wysłany: 7 Sierpień 2010, 17:55
|
|
|
Ale to jest z IT 1.3... Są 2 sposoby: albo ściągniesz Icy Tower Floor Controllera, lub IT Trainera autorstwa RaMMicHaeL'a. Na razie kodów (cheatów, hacków?) do IT 1.4 chyba nie ma.
PS. Po co ci spolszczenie do IT 1.3? |
_________________ || FLOOR 456 || COMBO 144 || SCORE 24764 ||
 |
|
|
|
 |
Bartek tosiabartosia
Sweet!

|
Wysłany: 7 Sierpień 2010, 20:24
|
|
|
no,spolszczenie tak dla zabawy xD |
|
|
|
 |
IcyMasterCheat
Hey, good!

|
Wysłany: 8 Sierpień 2010, 17:33
|
|
|
Gość, graj bez spolszczenia! O wiele lepiej! |
_________________ This is spaa.... chwila... Icy Tower!
Twój nick to Gość?
Wiedziałem! |
|
|
|
 |
luki1025
Eextreeme!

|
Wysłany: 8 Sierpień 2010, 22:11
|
|
|
IcyMasterCheat napisał/a: | Gość, graj bez spolszczenia! O wiele lepiej! |
Przecież ja gram be spolszczenia, znam trochę angielski, a na dodatek mało mnie obchodzi, czy gra jest po polsku, czy nie. Ważne, że da się grać. |
_________________ || FLOOR 456 || COMBO 144 || SCORE 24764 ||
 |
|
|
|
 |
iamiam0
Hey, good!

|
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 8 Sierpień 2010, 23:04
|
|
|
O, iamiam0... mam na dysku twój "IT Read". (Chociaż, jeśli dobrze pamiętam, nie zadziałał mi ).
Nie skojarzyłem go przedtem z twoim kontem na forum. Może znalazłem go przed tym jeszcze, jak się tu zarejestrowałeś, bo gdyby było inaczej, to pewnie zapamiętałbym twój nick nieco lepiej. Tak czy inaczej, przypomniałem sobie o nim dopiero wtedy, gdy pod powyższym adresem zobaczyłem biało-czerwoną czapkę Harolda.
Hmm... A, już widzę, dlaczego IT Read nie chciał ze mną współpracować. Twój trainer też tego nie robi, jeśli plik Icy Tower nie nazywa się "icytower14.exe". A ja jestem dewiantem, który przemianowuje go na "1.4.0.exe"... Warto by to odnotować, o ile nie jestem jedyną osobą, która to robi.
BTW. Dopóki trainery nie umożliwiają/ułatwiają oszukiwania, możesz je reklamować tu na forum. Jeśli nie odzew, to przynajmniej liczba zainteresowanych graczy będzie tu względnie wysoka.
Dlaczego opcja "Big Jumps" działa tak zabawnie (Harold odbija się parę razy od schodków, kiedy wyląduje)? |
|
|
|
 |
iamiam0
Hey, good!

|
Wysłany: 9 Sierpień 2010, 00:47
|
|
|
Pisałem pisałem pisałem i... wcięło mi posta. Więc nie chce mi się już rozpisywać
IT Read był programem który miał służyć jedynie jako przykład użycia pewnej wtyczki w MMF2. Hmm zrobiłem go bodajże w styczniu Edytuje niedługo readme wspomnę o nazwie pliku. Trainer raczej umożliwia oszukiwanie, ale i tak na demie gra działa normalnie, zamiast tych wielkich schodków są zwykłe, skacze zwyczajnie a nie tak wysoko itp. Ok, napisze temacik na forum jeśli nie masz nic przeciwko A big jumps działa tak dlatego iż program "nopuje" jedną z akcji, która edytuje adres, który określa czy gracz jest na schodku czy w powietrzu, co powoduje małe opóźnienia i dlatego też tak to wygląda
Aha a co do tego efektu wystarczy szukać najpierw dla lewego krańca ledwo co wystającego "schodka", jeśli następny jest bardziej w prawo dla increased value, jeśli bardziej w lewo dla decreased value, potem sprawdzić który ma wartości między 0 a 40, to samo zrobić dla prawego krańca, wyszukać do wpisuje do tych adresów, znopować wszystko, 1 ustawić na 0 (wiem że można więcej ale nie chce mi się teraz szukać ile dokładnie), a 2 na 40 :] |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 9 Sierpień 2010, 01:14
|
|
|
iamiam0 napisał/a: | Pisałem pisałem pisałem i... wcięło mi posta. |
Trzeba robić kopie zapasowe.
Cytat: | Trainer raczej umożliwia oszukiwanie, ale i tak na demie gra działa normalnie, zamiast tych wielkich schodków są zwykłe, skacze zwyczajnie a nie tak wysoko itp. |
Właśnie, trainery nie wpływają na powtórki. A zatem (w większości, bo potrafię pomyśleć o takich ich zastosowaniach, których jednak być nie powinno) są one nieszkodliwe.
Cytat: | [...] co do tego efektu wystarczy szukać najpierw dla lewego krańca ledwo co wystającego "schodka", jeśli następny jest bardziej w prawo dla increased value, jeśli bardziej w lewo dla decreased value, potem sprawdzić który ma wartości między 0 a 40, to samo zrobić dla prawego krańca [...] |
Nie mogę powiedzieć, że rozumiem, ale rozumiem, że szukanie adresów w CE to niezła zabawa.
Dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
 |
Bartek tosiabartosia
Sweet!

|
Wysłany: 9 Sierpień 2010, 10:54
|
|
|
dziki IamIam zaznaczylem,ze pomogles.
a do:IamIam : mam haslo do pliku dat - haslo dziala grafiki juz prawie gotowe |
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 9 Sierpień 2010, 12:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
marcin12kow
Hey, good!

|
Wysłany: 9 Sierpień 2010, 20:00
|
|
|
luki1025 napisał/a: | IcyMasterCheat napisał/a: | Gość, graj bez spolszczenia! O wiele lepiej! |
Przecież ja gram be spolszczenia, znam trochę angielski, a na dodatek mało mnie obchodzi, czy gra jest po polsku, czy nie. Ważne, że da się grać. |
o co wam chodzi ja jestem marcin12kow |
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 9 Sierpień 2010, 20:20
|
|
|
marcin12kow napisał/a: | luki1025 napisał/a: | IcyMasterCheat napisał/a: | Vinyanov, graj bez spolszczenia! O wiele lepiej! |
o co wam chodzi ja jestem marcin12kow |
|
|
|
|
 |
TheUzeler
Sweet!

|
Wysłany: 9 Sierpień 2010, 22:25
|
|
|
co przecież ja gram bez spolszczenia xD nie wiem o co wam chodzi chyba ze se ktoś pomylił nicki
ps. zaglądnijcie do tematu "Podsunąć pomysł na moda" |
_________________ Uzeler twórca modów do mini gier... |
|
|
|
 |
mattirab
Moderator

Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1200 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 10 Sierpień 2010, 00:30
|
|
|
luki1025 napisał/a: | Przecież ja gram be spolszczenia, znam trochę angielski, a na dodatek mało mnie obchodzi, czy gra jest po polsku, czy nie. Ważne, że da się grać. |
marcin12kow napisał/a: | o co wam chodzi ja jestem marcin12kow |
[ you ] wpisane bez spacyj powoduje wyświetlenie się Waszego nicku w wiadomości. |
_________________ Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki |
|
|
|
 |
|