SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
ICY TOWER 1.5
Autor Wiadomość
syo 
No way!



Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 31 Sty 2004
Posty: 1957
Skąd: Wrocław/Olsztyn
Wysłany: 31 Styczeń 2011, 18:58   ICY TOWER 1.5

Dziś pojawiła się najnowsza, już nie beta, wersja gry.

Do pobrania TUTAJ.
Forum FLD - TUTAJ.

Miłej gry! :)
  Profil FLD: 91 IT Code:
     
FOX 
Wow!



Wiek: 30
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 83
Skąd: OZHAXALD
Wysłany: 1 Luty 2011, 11:37   

Und ich habe noch extra gesagt. Ohne Administratorsrechte. Wo bleibt ein Mensch, dem man vertrauen kann?
Tłumaczenie napisał/a:
A mówiłem im. Instalacja nie wymaga uprawnień administratora. Gdzie się podział człowiek godny zaufania?
_________________
Mateusz SSJ8
score=51792
combo=214
floor=680
n00b=416
rush timer=145,?? s
 
 
     
szczoo17 
Wow!



Wiek: 21
Dołączył: 05 Lis 2009
Posty: 98
Skąd: Z Kruszwicy
Wysłany: 6 Luty 2011, 22:30   

A newsa nie będzie? :P
 
 
     
SaleiB 
Administrator


Wiek: 31
Dołączył: 31 Sty 2004
Posty: 905
Skąd: Warszawa
Wysłany: 8 Luty 2011, 04:04   

Dzięki za info ;)

Nie przejrzałem dokładnie postów na FLD ani tutaj, więc przepraszam jeśli było to już gdzieś poruszane i ewentualnie poproszę o namiary na taki temat :) Chodzi mi o listę zmian w stosunku do poprzedniej wersji. Jak na razie zauważyłem jedynie zmianę muzyki i efektów dźwiękowych oraz nową postać. Mam też wrażenie że trochę znowu zmieniła się fizyka gry :P Ale to może być mylne wrażenie bo dawno nie grałem w IT.
_________________
IT 1.4/1.5 scores: Floor 1050 | Combo 525 | NC 783 | LC 521 | JS2 143 | JS3 62 | CC1 162 | CC2 261 | CC3 353 | CC4 448 | CC5 541 (Rank ****) źródło
 
  Profil FLD: 34 IT Code:
     
szczoo17 
Wow!



Wiek: 21
Dołączył: 05 Lis 2009
Posty: 98
Skąd: Z Kruszwicy
Wysłany: 8 Luty 2011, 16:07   

Chyba nie było to nigdzie wspominane, ale wymieniłeś wszystkie zmiany (niestety). Faktycznie w tej części użyto jakiejś nowszej wersji allegro i rzeczywiście gra jest trochę płynniejsza.
 
 
     
Devlin 
Splendid!



Wiek: 27
Dołączył: 26 Mar 2006
Posty: 799
Skąd: Icy Tower Planet
Wysłany: 11 Luty 2011, 00:32   

Quo Vadis Icy Tower.
1.5 zanim jeszcze przyzwyczaiłem się do 1.4.
News by się przydał ;)
_________________
Cytat:



 
  Profil FLD: 1565
     
Klaud 
Fantastic!



Pomogła: 3 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 20 Maj 2008
Posty: 472
Skąd: Mazańcowice/Kraków
Wysłany: 13 Luty 2011, 23:52   

Większość napisałam w temacie o becie, zatem tylko kilka słów...
O ile poprawienie silnika gry napawa optymizmem (chodzi płynnie... na laptopie... nie ścina... ha!), o tyle udźwiękowienie informuje fanów, w jakim kierunku Icy Tower zmierza.

Komercjalizacja.
Fuj.
Błe.

Jestem niebywale rozczarowana. ;) Ta wersja nie wniesie ożywczego ducha do społeczności. Nie będzie wielkiego boom na turnieje. Nie będzie ożywionych rozmów i przetasowań w rankingach. Niczego nie będzie.

(Tak, udzielił mi się modernistyczny katastrofizm, o którym uczyłam się wczoraj.)
_________________
Piętra: 1053 || Combo: 403 || NML: 728 || UNML: 271 || NO-H2O: 611 || NO-H2O+Combo: 238 || CCC1: 169


 
  Profil FLD: 11954 IT Code:
     
FOX 
Wow!



Wiek: 30
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 83
Skąd: OZHAXALD
Wysłany: 14 Luty 2011, 10:00   Felieton

Ktoś chciał, że gra "Icy Tower" była otwartym źródłem, gdzie każdy może zmienić, co zechce.

Problemem jest to, że FreeLunchDesign nigdy nie pójdą w tym kierunku. Powodem jest to, że gdyby "Icy Tower" była na licencji otwartego oprogramowania, to wyszłyby na jaw wszystkie ich niedociągnięcia, a fani gry znający C++ udostępnili wersję inną od oryginału szybciej, niz obecnie.
_________________
Mateusz SSJ8
score=51792
combo=214
floor=680
n00b=416
rush timer=145,?? s
 
 
     
syo 
No way!



Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 31 Sty 2004
Posty: 1957
Skąd: Wrocław/Olsztyn
Wysłany: 14 Luty 2011, 23:52   

Cytat:
A newsa nie będzie? :P


Cytat:
News by się przydał ;)


News jest, widnieje jako ostatni na liście, bo nie ma kto go przewinąć na górę. :)
  Profil FLD: 91 IT Code:
     
Kryscik95
That's great!



Dołączył: 10 Sie 2010
Posty: 33
Wysłany: 23 Kwiecień 2011, 10:59   

Ciężko byłoby się przyzwyczaić do nowych dźwięków. Mnie się one nie podobają :mad: Ja i tak wolę starsze 1.3 i 1.4 ;-)
 
     
SaleiB 
Administrator


Wiek: 31
Dołączył: 31 Sty 2004
Posty: 905
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23 Kwiecień 2011, 12:55   

Kryscik95 napisał/a:
Ja i tak wolę starsze 1.3 i 1.4 ;-)

Zawsze możesz pobrać z naszego downloadu classic mod i wrzucić sam plik sfx15.dat, wtedy będziesz miał dźwięki ze starszych wersji w IT 1.5 ;)
_________________
IT 1.4/1.5 scores: Floor 1050 | Combo 525 | NC 783 | LC 521 | JS2 143 | JS3 62 | CC1 162 | CC2 261 | CC3 353 | CC4 448 | CC5 541 (Rank ****) źródło
 
  Profil FLD: 34 IT Code:
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13