SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
[2010] Organizacja
Autor Wiadomość
Boru
miszcz

Wysłany: 10 Sierpień 2010, 17:04   

Cytat:
Może 4-5 września? Nie wiem jak innym pasuje, ale u mnie póki co grafik na wrzesień pozostaje nieułożony więc byłaby jakaś szansa. Nie gwarantuję jednak ;)

Profil FLD: 8888

SaleiB 
Administrator

Wysłany: 10 Sierpień 2010, 18:01   

Boru napisał/a:
Powiem tylko tyle, ze to sie zalosne robi . Wszystko ma byc ukladane pod syo, czy jak? Jeszcze kilka postow wczesniej bylo mowione, ze zlot w Warszawie z noclegiem u Fabiana i 28-29 sierpien wiekszosci pasowal.
Nie ma sensu przekladac zlotu w nieskonczonosc z powodu jednego gracza, ktory i tak z tego co widze ma to gdzies.

Rozumiem że tak to odebrałeś, ale nie jest tak jak piszesz. Być może nie do końca jasno się wyraziłem, ale nie było nigdzie napisane że 28 to już 100% termin (dopiero za chwilę będzie to napisane). Czekałem właśnie na odpowiedź syo, który potencjalnie był osobą mogącą pojawić się na zlocie. Termin 4 września napisałem tylko dla formalności, bo i tak przypuszczałem że niektórym nie będzie on pasował. Jednak żeby być w porządku musiałem się upewnić.

Cytat:
Krotka wymiana sms-owa z Fabianem:
Boru: przenocujesz zlotowiczow 28 sierpnia?
Fabian: Pewnie :)

Ok fajnie, też miałem go o to spytać.

Vinyanov napisał/a:
Ano. Kto wie, może plany ulegną zmianie i 28-29 jednak zacznie mu pasować? ;)

Jeśli w międzyczasie, czego oczywiście mu nie życzę, rozstanie się ze swoją dziewczyną, to ten termin powinien mu pasować ;)

Ok, w takim razie ostatecznie i definitywnie termin zlotu to: od 28 sierpnia (najlepiej około godziny 13:00) do 29 sierpnia. Osoby, które jak na razie twierdza że się zjawią, to w kolejności (zgadnijcie jakiej):

Boru
Fabian
Klaud
Piero
SaleiB
Vinyanov

Miejsce spotkania: Warszawa, bliżej nieokreślona lokalizacja, najprawdopodobniej jakiś dworzec.

koniec zalążka ;)

Profil FLD: 34 IT Code:

syo 
No way!

Wysłany: 10 Sierpień 2010, 21:46   

Zgubiłem temat jakiś czas temu z powodu nie do końca najlepszej sytuacji w pracy oraz dwutygodniowego urlopu, podczas którego człowiek chce odpocząć od pracy, od komputerów, wyciszyć się, nacieszyć się chwilą i w końcu skorzystać z wolnego czasu. Ci, którzy będą mieli pracę na pełny etat z niekoniecznie sympatyczną ekipą i kupą obowiązków zrozumieją jak istotną sprawą i wielką ulgą jest urlop.
Rozpoczynając ten topic byłem pełen pozytywnych myśli odnośnie wizji Naszego spotkania we Wrocławiu lecz życie zweryfikowało to wszystko - zintesyfikowany grafik na ten i poprzedni miesiąc (nie tylko ja miewam urlopy) zmusił mnie do odwrotu jeśli chodzi o spotkanie we Wrocławiu.
Sal wysłał mi wiadomość odnośnie terminów zlotu, przewertowałem grafik i... nie ma żadnych szans. 14-15 odpada z tego względu iż w sobotę jestem w pracy i nie ma opcji by ów stan zmienić. 28-29.08 mam wprawdzie wolne, ale zostało ono zaklepane ok. 2 miesiące wstecz ze względu na sytuację, którą podawałem Salowi - 25. rocznica ślubu rodziców mojej dziewczyny oraz 18-tka jej siostry. Termin ten by się zwolnił, gdyby...
SaleiB napisał/a:
Jeśli w międzyczasie, czego oczywiście mu nie życzę, rozstanie się ze swoją dziewczyną,

...co najprawdopodobniej się nie stanie.
Wszystkie pozostałe terminy (12-13.08, 4-5.09), które padły w rozmowie z Salem były terminami, które jestem w stanie na chwilę obecną zarezerwować. Ja. Nie jest i nie było powiedziane, że inni muszą. To była tylko informacja kiedy ja mogę.

Boru napisał/a:
Powiem tylko tyle, ze to sie zalosne robi . Wszystko ma byc ukladane pod syo, czy jak? Jeszcze kilka postow wczesniej bylo mowione, ze zlot w Warszawie z noclegiem u Fabiana i 28-29 sierpien wiekszosci pasowal.
Nie ma sensu przekladac zlotu w nieskonczonosc z powodu jednego gracza, ktory i tak z tego co widze ma to gdzies.

Tak jak napisałem na początku, z powodu nadmiaru obowiązków zagubiłem temat, na Necie jestem ostatnio bardzo rzadko.
Nie traktuj tego jako ustawianie czegokolwiek pode mnie. Gdy podawałem moje możliwe daty nie wiedziałem faktu, że większości z Was wrzesień po prostu nie pasuje i odpada.
A ja osobiście nie ukrywam zadowolenia, że nie zapomniano o mnie i zapytano mnie o zdanie. Dzięki :)

Podsumowując - obowiązki zawodowe oraz sprawy osobiste uniemożliwiają mi pojawienie się na zlocie w Warszawie w wyznaczonym przez Was terminie. Bardzo żałuję, tym bardziej, że ja zainicjowałem cały topic, chcąc ponownie spotkać się z grupą zapalonych graczy, a z niektórymi po raz pierwszy.
Dawno Was na żywo nie widziałem i wygląda na to, że jeszcze trochę będę musiał zaczekać...

;(
  Profil FLD: 91 IT Code:

Boru
miszcz

Wysłany: 10 Sierpień 2010, 22:20   

Trzeba bylo napisac w odpowiednim czasie , ze zorganizowanie przez Ciebie zlotu to bardzo niepewna sprawa i zebysmy sami sobie poradzili. Niewazne, czy z powodu pracy, dziewczyny, czy po prostu braku checi.
A takie wodzenie za nos "moze uda sie w X, ale nie obiecuje" jest irytujace.
Szkoda, ze Cie nie bedzie, ale:
pewny zlot bez syo > niepewny zlot z syo :P
I o to mi chodzilo w sumie.

Klaud 
Fantastic!

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 12 Sierpień 2010, 10:44   

SaleiB napisał/a:

Ok, w takim razie ostatecznie i definitywnie termin zlotu to: od 28 sierpnia (najlepiej około godziny 13:00) do 29 sierpnia.

Przyswojono! :D
Co prawda ja najprawdopodobniej zjawię się już o 10:47 na przystanku Warszawa Wschodnia bądź o 10:34 na przystanku Warszawa Centralna, ale najwyżej sobie coś poczytam przez te 2 godziny (chyba że ktoś mnie weźmie pod swoje skrzydła) :)
Następną godziną, o której mogłabym się pojawić, jest 19:15, a to jednak trochę za późno.

Profil FLD: 11954 IT Code:

SaleiB 
Administrator

Wysłany: 12 Sierpień 2010, 15:33   

Ja osobiście mogę postarać się przyjechać do Warszawy trochę wcześniej, być może uda mi się być nawet o 10:30 . Jeszcze bym się chciał trochę odświeżyć, co zajmie mi około godzinki więc około 11:30 mógłbym się pojawić w centrum. Ewentualnie sądzę że Vin i/lub Fabian mogli by Cię odebrać z dworca, bo nie jest to w sumie najciekawsze miejsce ;)

Co do dworca na którym najlepiej wysiąść to najoptymalniej by było jakby wszyscy przyjechali na Centralny, ale dwa lata temu Piero jechał PKS-em, który zatrzymuje się tylko w W-wie Zachodniej, więc ewentualnie ten dworzec mógłby być początkowym miejscem spotkania. Dla tych co przyjeżdżali by pociągiem to nie ma większego znaczenia bo pociągi które zatrzymują się na Centralnym zatrzymują się też na Zachodnim.

Na Wschodni nie ma sensu jechać, bo to jest na prawobrzeżnej części Warszawy gdzie i tak nie będziemy chodzić, chyba że ktoś bardzo chce zobaczyć takie ciekawostki jak budowa Stadionu Narodowego lub najdłuższy budynek w Warszawie, to może sobie tam wysiąść i przyjechać do centrum np tramwajem 7-ką ;)

Profil FLD: 34 IT Code:

Boru
miszcz

Wysłany: 12 Sierpień 2010, 15:40   

Boru sie zaopiekuje biednym Klaudkiem :P

Klaud 
Fantastic!

Wysłany: 12 Sierpień 2010, 15:57   

Sal - dzięki za obszerne informacje. W Warszawie byłam tylko raz, a i tak prowadzona praktycznie za rączkę, więc nie zwracałam uwagi na niuanse geograficzne, tylko na to, by się nie zgubić w tłumie :)

Boru - heh, no to jestem spokojna, bo w lepszych rękach być nie mogę :P

Boru
miszcz

Wysłany: 12 Sierpień 2010, 15:59   

Jakos tak bez przekonania to powiedzialas :P

Klaud 
Fantastic!

Wysłany: 12 Sierpień 2010, 16:00   

Biedny, niedoceniany Boru...

Cieszę się, że zdecydujesz się przyjechać wcześniej, by wziąć mnie pod swoje skrzydełka, Pawełku! :)

Lepiej?

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 12 Sierpień 2010, 16:22   

SaleiB napisał/a:
Na Wschodni nie ma sensu jechać, bo to jest na prawobrzeżnej części Warszawy gdzie i tak nie będziemy chodzić, chyba że ktoś bardzo chce zobaczyć takie ciekawostki jak budowa Stadionu Narodowego

Jeśli ktoś przejedzie/wysiądzie (zależy z której strony jechać) przez/na Wschodni(m), to i tak go zobaczy. ;)

Cytat:
dwa lata temu Piero jechał PKS-em, który zatrzymuje się tylko w W-wie Zachodniej, więc ewentualnie ten dworzec mógłby być początkowym miejscem spotkania

Ano. O ile nasze "zbieranie się" na nim nie będzie trwało więcej niż... pół godziny? Godzina? Tak jak Sal mówi, nie ma na nim specjalnie co robić, więc warto się zsynchronizować (?) z dojazdami.

John Beak 
Fantastic!

Wysłany: 17 Sierpień 2010, 01:06   

Could you add the official status to the first post, or something like that? It's kinda hard to follow this.
I need to know it long enough before the event so that I could arrange my plans. Also keep in mind that I do not want my mom to get a stroke, so organization must be clean :P

Also, I don't think I could go for a multiday event unless I had a place to sleep. (Any offers? ;) )

28.-29.8. is impossible for me, because I already attend another event in Prague on the second day.

Profil FLD: 1686

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 17 Sierpień 2010, 02:12   

John Beak napisał/a:
It's kinda hard to follow this.

Well, for a moment, it was even a little hard to decide the date. ;) You're right... But it's all set up now.

John Beak napisał/a:
28.-29.8. is impossible for me, because I already attend another event in Prague on the second day.

Too bad. :( We decided on August 28th-29th, in Warsaw. Maybe you could just have some sleep in the return train overnight and arrive in Prague in the afternoon of 29th?

Cytat:
Also keep in mind that I do not want my mom to get a stroke, so organization must be clean :P

Also, I don't think I could go for a multiday event unless I had a place to sleep. (Any offers? ;) )

Well, Azan/Pirochemik has kindly agreed to accommodate us in his place over the night, and SaleiB is already looking for the café for the Championships Live. :)

John Beak 
Fantastic!

Wysłany: 21 Sierpień 2010, 01:33   

2x 9 hours of train are too much, and the tickets would cost a fortune. I guess it disqualifies this meeting for me :( Have fun! Don't forget to make a live commentary, and save some mayonnaise for us ;)
Maybe if you make it in Kraków next year, I could come.

Profil FLD: 1686

petr 
Administrator

Wysłany: 21 Sierpień 2010, 20:39   

Nie zgłaszałem się tu bo pierwotny termin (początek sierpnia?) wybitnie mi nie pasował, wiedziałem od dawna że czas miałbym dopiero po ~20 sierpnia... A tu taki miły psikus :razz:
Zapowiadam obecność swojego leniwego dupska na 90%. Perspektywa wyjazdu do SM Warszawy w takim momencie, gdy można dotknąć w nim zarówno groteski (krzyż), jak i epickości (Miasto Ruin), jest zbyt kusząca.....
....no i oczywiście nie może zabraknąć mnie na żadnym zlocie ;) )
Tematy jedynie przeglądnąłem, w każdym razie plan Sala jak najbardziej mi odpowiada :)
Pozdrawiam!

P.S.
Tak, żyję ;)

Profil FLD: 761 IT Code:

Pirochemik 
Splendid!

Wysłany: 1 Wrzesień 2010, 22:11   

John Beak napisał/a:
and the tickets would cost a fortune

Less than 200 zł ( ~140), or 200 if U are nor student. But U don`t have to pay for place to sleep;) I kno it`s a few much, but meetings are really not often. And 9 hours... don`t make kid yourself.

PS something changed in Ur signature?:) Flustrat:)

Polska Lista Top Ten

domi.nika
Eextreeme!

Wysłany: 10 Styczeń 2022, 06:51   

fajnie sie wspomina takie eventy - to byly wydarzenia,planowanie :)

Odpowiedz do tematu