[2010 Warszawa] Organizacja |
Autor |
Wiadomość |
SaleiB
Administrator

|
Wysłany: 18 Sierpień 2010, 14:45 [2010 Warszawa] Organizacja
|
|
|
Chciałbym zrobić małe podsumowanie tego co do tej pory udało mi się ustalić (w osobnym temacie, tak żeby było bardziej przejrzyściej itp )
Termin i miejsce zlotu myślę że są już wszystkim znane Ale w razie czego przypomnę że jest to 28 sierpnia AD 2010 w Warszawie
Konkretne miejsce spotkania to okolice Dworca Centralnego (lub nawet sam dworzec). Jeśli ktoś nie może dojechać w te okolice niech da wcześniej znać to będziemy kombinować jak go tam przetransportować.
Ramowy plan spotkania, (może ulec zmianie) :
10:00 - 12:00 - przyjazdy i zbieranie się do kupy. Wizyta w Złotych Tarasach w części restauracyjnej w celu przekąszenia czegoś i nabrania sił przed wycieczką
12:00 - 17:00 - zwiedzanie miasta - moja propozycja
Etap 1 ZT - Pijalnia czekolady
Ze złotych Tarasów udamy się do pijalni czekolady na ulicy Szpitalnej, która jest pierwszym tego typu lokalem w Polsce, założonym jeszcze przez samego Emila Wedla. Po drodze będziemy mogli zobaczyć kilka rodzimych drapaczy chmur
Etap 2 Pijalnia czekolady - Plac Zamkowy
Jak już nacieszymy się słodkimi deserami będziemy mogli udać się w dalszą podróż na plac Zamkowy. Po drodze miniemy takie obiekty jak : Filharmonia Narodowa, Prudential (najwyższy wieżowiec przedwojennej Polski), plac Piłsudskiego, Grób Nieznanego Żołnierza, plac Teatralny, gdzie znajduje się Teatr Wielki oraz na samym placu Zamkowym Kolumnę Zygmunta i rzecz jasna Zamek
Etap 3 Plac Zamkowy - Wisła
Z placu Zamkowego udamy się Krakowskim Przedmieściem, Tamką i innymi pomniejszymi uliczkami nad Wisłę. Po drodze zobaczymy m.in. Kościół św. Anny, Pałac Prezydencki (być może uda nam się zobaczyć jakąś ciekawą akcję związaną z krzyżem ), Bramę Uniwersytetu Warszawskiego oraz inne ciekawe obiekty którymi przepełnione jest Krakowskie Przedmieście, a także pomnik Syrenki przy moście Świętokrzyskim. Nad Wisłą będziemy mogli trochę posiedzieć, odpocząć, nawet wypić piwko jeśli ktoś lubi. Potem pójdziemy do mostu Poniatowskiego gdzie będziemy mieli dobry widok na budowę Stadionu Narodowego i to będzie koniec naszego zwiedzania.
17:00 - 18:00 - w tym czasie będziemy musieli się przetransportować do kafejki internetowej.
18:00 - 22:00 - Mistrzostwa Polski Live
Kawiarenką w której się one odbędą na 90% będzie Teleinter na ul. Elbląskiej 67. Czekam jeszcze na potwierdzenie od właściciela, bo bylibyśmy tam w nadprogramowym czasie (normalnie ta kafejka zamykana jest o 20:00). Dostaniemy tam własne pomieszczenie z 6 komputerami (jest opcja zwiększenia tej liczby o 1). Formuła MP jest jeszcze do ustalenia. Jak będzie 6 osób to można by nawet zagrać systemem ligowym (każdy z każdym), ale to dyskusja do innego tematu
22:00 - x - część "nieoficjalna" zlotu
Transportujemy się do Fabiana, gdzie będzie nasz nocleg.
Następnego dnia pewnie starczy nam sił tylko żeby doczłapać się do dworca (lub do własnych domów), dlatego sądzę że nie ma sensu nic w tym dniu szczególnego planować |
_________________ IT 1.4/1.5 scores: Floor 1050 | Combo 525 | NC 783 | LC 521 | JS2 143 | JS3 62 | CC1 162 | CC2 261 | CC3 353 | CC4 448 | CC5 541 (Rank ****) źródło |
|
|
|
 |
Klaud
Fantastic!

Pomogła: 3 razy Wiek: 33 Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 472 Skąd: Mazańcowice/Kraków
|
Wysłany: 18 Sierpień 2010, 15:57
|
|
|
Dla mnie bomba! Jestem pełna podziwu dla tak rozwiniętej organizacji. Już się nie mogę doczekać
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to będziemy z Borem o 10:34 na Dworcu Centralnym. |
_________________ Piętra: 1053 || Combo: 403 || NML: 728 || UNML: 271 || NO-H2O: 611 || NO-H2O+Combo: 238 || CCC1: 169
 |
|
|
|
|
|
|
Profil FLD: 11954 IT Code:
|
|
|
|
 |
Klaud
Fantastic!

Pomogła: 3 razy Wiek: 33 Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 472 Skąd: Mazańcowice/Kraków
|
Wysłany: 25 Sierpień 2010, 23:24
|
|
|
Hmm... trochę nam się zmieniły plany (cudowny brak korelacji pomiędzy tym, co jest w internecie, a co jest w rzeczywistości, jeśli o rozkłady chodzi!).
Ktoś ma pomysł, co można robić na Dworcu Centralnym o godzinie 3:30*? Oprócz prowadzenia dysput z okolicznymi żulami?
*Bilety już kupione, więc po ptokach |
_________________ Piętra: 1053 || Combo: 403 || NML: 728 || UNML: 271 || NO-H2O: 611 || NO-H2O+Combo: 238 || CCC1: 169
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 00:20
|
|
|
O ile Fabian nie wolałby mieć was u siebie, mogę was ugościć w moim pokoju (gdybyście zamierzali spać, to oczywiście wyniosę się do salonu ).
Pora nie stanowi problemu. Dojazd autobusem zajmuje ~1/3 h, dojście - ok. 2/3 h.
Wyposażenie pokoju: dwa materace. (Choć standard pomieszczenia niestety niezbyt wysoki ). |
|
|
|
 |
Klaud
Fantastic!

|
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 00:37
|
|
|
Oczywiście skorzystamy z Twojej gościnności Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że nie przyjdzie nam koczować w nocy w nieznanym miejscu.
Dwa materace? Aż nadto, dobry człowieku! |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 03:30
|
|
|
Cytat: | Oczywiście skorzystamy z Twojej gościnności |
Hehe, nie z mojej, a z mojego uprzejmego rodzica.
Tymczasem mam pytanie.
Co sądzicie o tym, by transmitować Mistrzostwa Polski przez Internet, tak aby wszyscy - szczególnie ludzie z FLD - mogli je oglądać na żywo? Jeśli dobrze rozumiem, znalazłem serwis, który to umożliwia. Wyglądałoby to tak, że podczas całego turnieju jedna osoba, kamera, długi kabel USB i komputer (być może czyjś notebook) byłaby poświęcona na kamerowanie to graczy, którzy akurat są na wysokich piętrach lub dawno nie byli filmowani, to ich klawiatur, to monitorów. Albo kamera po prostu stałaby na jakimś miejscu pod sufitem i nagrywała w ogóle wszystkich - to zależałoby od układu kafejki.
Tymczasem sama transmisja byłaby dostępna dla każdego pod adresem http://www.ustream.tv/channel/icy-tower .
Finały byłyby bardziej interesujące, jeśli ich uczestnicy graliby przed całym światem.
A widzowie:
- zobaczyliby i usłyszeli, jak brzmi i wygląda Icy Tower uruchomione na wielu komputerach jednocześnie;
- pierwszy raz w życiu usłyszeliby polską gwarę Icy Towerową;
- zobaczyliby, czym gra na turnieju live różni się od gry w domu/w szkole.
Jest jeszcze jedna zaleta tego rozwiązania, mianowicie to, że ten serwis pozwala zapisywać nagrywane filmy beezpośrednio na serwerze, a zatem cały turniej zostałby tym samym wygodnie zarchiwizowany.
Jeśli nikt nie wyrazi sprzeciwu, to wieczorem albo jutro wyślę informację o tym na FLD i poproszę, by ludzie zajrzeli do powyższego kanału w sobotę o 17:30. Odbiór uruchomi się automatycznie u wszystkich widzów, gdy tylko właściciel kanału zacznie coś nadawać, więc nie będą musieli robić nic innego... |
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 26 Sierpień 2010, 05:05, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 05:00
|
|
|
I - jak z turniejem? Ostatnio syo zaimprowizował, ale dzisiaj można pomyśleć już (?) teraz.
Nie wiem, jaka powinna być jego formuła, ale w kwestii kategorii, chętnie zobaczyłbym trzy godzinne rundy (tak jak w 2008), z których pierwsza rozgrywa się na Combo, Floor i NML* (obecne primary categories wg top10.icy.pl), druga - w Combo i Floor, a finały - tylko w Score (to nic, że to kategoria czysto punktowa - Score to królowa wszystkich kategorii, pasuje na finał).
Tak jak w 2008, podczas każdej rundy gracze byliby zobowiązani nagrać jak najlepsze K+ z jej kategorii cząstkowych.
*Skoro, jak mówią, NML nie jest kategorią ani piętrową ani punktową, ten układ wcale nie będzie faworyzował graczy piętrowych. |
|
|
|
 |
Klaud
Fantastic!

|
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 14:58
|
|
|
Viny... nie masz co robić o piątej rano?
Pomysł z transmitowaniem jest całkiem niezły, ale czy mamy pewność, że ktoś to w ogóle będzie oglądał? Czy słuchanie Polaków będzie interesujące dla obcokrajowców, nie znających naszego języka? Ustream.tv... to chyba ta strona, za pośrednictwem której często oglądam mecze. Zacna.
Kategorie w sumie oczywiste, choć ja dorzuciłabym niezobowiązujące (tj. nieliczące się do klasyfikacji) NO-H2O, jeśli oczywiście znalazłby się na nie czas.
Boru nie chce NO-H2O, ale mnie to nie obchodzi. |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 15:09
|
|
|
Cytat: | Viny... nie masz co robić o piątej rano? |
Mam... nie zasypiać o wspomnianej piątej i przez cały kolejny dzień, by wreszcie móc położyć się o 21:30 i wstać normalnie.
Klaud napisał/a: | Pomysł z transmitowaniem jest całkiem niezły, ale czy mamy pewność, że ktoś to w ogóle będzie oglądał? |
No... przez bite 4 godziny pewnie nie. (Chyba że by osadzić okno z transmisją na głównej Icy.pl, bo i to można zrobić ).
Ale nawet jeśli nie, to patrz argument archiwizujący.
Cytat: | Czy słuchanie Polaków będzie interesujące dla obcokrajowców, nie znających naszego języka? |
Komentator oczywiście anuncjowałby (jest takie słowo?) graczy i wyniki po angielsku.
Cytat: | Ustream.tv... to chyba ta strona, za pośrednictwem której często oglądam mecze. Zacna. |
Ano. Jej "Warunki użytkowania" są IIUC dosyć ostre, ale pewnie w żadnym innym serwisie nie byłoby lepiej.
Cytat: | Kategorie w sumie oczywiste |
Niekoniecznie, jak widać w 2008 w finałach grano ISC + ITFC. |
|
|
|
 |
szczoo17
Wow!

Wiek: 28 Dołączył: 05 Lis 2009 Posty: 98 Skąd: Z Kruszwicy
|
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 15:28
|
|
|
Klaud napisał/a: | Pomysł z transmitowaniem jest całkiem niezły, ale czy mamy pewność, że ktoś to w ogóle będzie oglądał? |
Ja będę
NO-H2O się nada, bo nie trzeba będzie nagrywać kamerą powtórki |
|
|
|
 |
mattirab
Moderator

Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1200 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 22:46
|
|
|
Vinyanov napisał/a: | Chyba że by osadzić okno z transmisją na głównej Icy.pl, bo i to można zrobić |
Nie spotkałem się nigdy wcześniej z takim czymś, wg mnie to wspaniały pomysł, tylko wypada wcześniej poinformować o tym potencjalnych widzów (czyt. jutro napisałbym news z datą, gdybyś zechciał podjąć się zadania, o którym wspomniałeś... Chyba że zamierzałbyś umieścić okno od razu w newsie, tyle że, jak wspomniałeś, nie jesteś newsmanem ). |
_________________ Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki |
|
|
|
 |
Boru
miszcz
|
Wysłany: 27 Sierpień 2010, 20:29
|
|
|
Dzien przed zlotem i nikt nic nie pisze?
Mam nadzieje, ze jednak nie zapomnieliscie |
_________________ IT 1.4 ---> | Score 1347282 | Combo 1147 | Floor 2145 | NML 1625 | |
|
|
|
 |
devastator
Fantastic!

|
Wysłany: 28 Sierpień 2010, 15:05
|
|
|
Jak nie będę zajęty, to chętnie pooglądam przez chwilę taką transmisję
Vinyanov napisał/a: | anuncjowałby |
anonsowałby!
Klaud napisał/a: | nie znających |
nieznających!
Podwójny cios! (Chociaż pierwszego nie jestem pewien ) |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 31 Sierpień 2010, 14:16
|
|
|
Hej,
ponieważ nie odpowiedziałem jeszcze w temacie o zlocie (zrobię to...), a chciałem poinformować o tym, o czym poinformuję, a jednocześnie nie chciałbym odpowiadając poruszać tylko owej kwestii i nie opowiedzieć o moich odczuciach związanych ze zlotem ogólnie, wydzieliłem tematy z komentarzami do osobnego tematu, a o tej tajemniczej rzeczy powiem tu, w wątku o zakresie tematycznym niniejszym uszczuplonym.
Tajemnicza rzecz:
- dodałem grupę "Zlotowicze 2010"
- usunąłem rangi Mistrzów Polski 200... ileś
- dodałem rangi Mistrzów Polski Live 2010
Ech, teraz przez tę rangę pisząc będę czuł się jak devastator. Ale lubię posty devastatora, więc nie ma tego złego. |
|
|
|
 |
MistrzSeksu
Hey, good!

|
Wysłany: 18 Lipiec 2011, 12:03
|
|
|
a jak w tym roku coś się szykuje? jestem bardzo ciekawy, kiedy i co w tym roku b ędzie w stolicy się działo |
_________________ To ja nauczyłem Włochów "Bunga Bunga" - sprawdź http://mistrzseksu.pl/ |
|
|
|
 |
SaleiB
Administrator

|
Wysłany: 19 Lipiec 2011, 18:58
|
|
|
Wygląda na to, że coś się jednak odbędzie, ale to już jest przedyskutowywane w innym temacie |
_________________ IT 1.4/1.5 scores: Floor 1050 | Combo 525 | NC 783 | LC 521 | JS2 143 | JS3 62 | CC1 162 | CC2 261 | CC3 353 | CC4 448 | CC5 541 (Rank ****) źródło |
|
|
|
 |
domi.nika
Eextreeme!

|
Wysłany: 10 Styczeń 2022, 08:12
|
|
|
czytam wlasnie o zlotach, teraz mamy spotkanie ze znajomymi ale ciezko brac stacjonarny komp . Moze polecicie mi jakis notebook?
|
 |
|