SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Initial Speed Changer - zmiana początkowej prędkości
Autor Wiadomość
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 2 Maj 2007, 07:24   [program] IT Initial Speed Changer: zmiana początkowej

Temat Devlina o trainerze do IT zainspirował mnie do bliższego zapoznania się z twórczością RaMMicHaeL'a, z którą dotąd nie miałem kompletnie żadnej styczności. ;)

Najbardziej spodobał mi się Initial Speed Changer. Dlaczego?
Uświadomił mi dobitnie, dlaczego pomimo ponad czterech lat kariery (IT znam od września 2002) wciąż mam wyniki o wiele słabsze od światowej czołówki. Dlatego, że nie potrafię opanować swoich nerwów na piątej prędkości, myślę za wolno, popełniam błąd i spadam. :(
Gdy odpaliłem ISC, oczywiście od razu od piątej szybkości, i zacząłem grać, pomyślałem sobie - "jaka ta prędkość jest wolna!".. Za pierwszym razem doszedłem na ponad 400 floor i nie miałem kompletnie żadnych kłopotów z opanowaniem się itd.. Potem co prawda nie było już tak dobrze, ale postanowiłem, że będę wytrwale trenował (do TT5 niecały tydzień :> ), bo czuję, że da mi to więcej niż dawne próby z ProFloor.
Potem zrozumiałem, że wszystko (kiepskie wyniki) przez niezrozumiały stres związany z myśleniem w stylu "za chwilę będzie szybciej"... Poza tym nie miałem nigdy okazji oswoić się porządnie z ostatnią prędkością... ;)

Zastanawia mnie ilu z Was próbowało swoich sił na tym programie? Jakie macie doświadczenia? Czy pobiliście jakiś rekord?

Na koniec coś dla tych, którzy dotąd nie wiedzieli o jego istnieniu, a chcieliby spróbować swoich sił: możecie ściągnąć to stąd. ;)
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
Devlin 
Splendid!



Wiek: 27
Dołączył: 26 Mar 2006
Posty: 799
Skąd: Icy Tower Planet
Wysłany: 2 Maj 2007, 09:48   Odp: IT Initial Speed Changer: zmiana początkowej pr[]e

Grałem w to już dawno ;) Floor 8xx, combo 3xx (:P). Problemy zaczynają się przy 250 floor...
_________________
Cytat:



 
  Profil FLD: 1565
 
Artur 
Eextreeme!


Wiek: 24
Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 161
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2 Maj 2007, 23:42   [program] IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

Mi nie działa. :x
_________________
Wszystko jest możliwe, bo jeszcze nikt nie udowodnił, co jest niemożliwe.
IT 1.5: [Floor]> 1233 [Score]> 581279 [Combo]> 754 [CC1]> 161 [CC2]> 261 [CC3]> 358 [CC4]> 460 [CC5]> 563
IT 1.3: Floor: 1444 Combo: 587
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 10 Luty 2008, 19:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 2 Maj 2007, 23:48   IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

Trzeba umieć włączyć. :)
Wrzucasz go do katalogu z IT i klikasz "Run", albo najpierw odpalasz IT, przełączasz na tryb okna, odpalasz program i klikasz "Attach". Gdy gra jest już wykryta przez program - można bawić się przyciskami. :)
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
Artur 
Eextreeme!


Wiek: 24
Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 161
Skąd: Warszawa
Wysłany: 3 Maj 2007, 00:00   IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

Nadal nie działa. :( Jak bawić się przyciskami niby?
_________________
Wszystko jest możliwe, bo jeszcze nikt nie udowodnił, co jest niemożliwe.
IT 1.5: [Floor]> 1233 [Score]> 581279 [Combo]> 754 [CC1]> 161 [CC2]> 261 [CC3]> 358 [CC4]> 460 [CC5]> 563
IT 1.3: Floor: 1444 Combo: 587
 
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 3 Maj 2007, 00:04   IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

Trzeba najechać na nie kursorem, a potem kliknąć lewym przyciskiem myszy.. :)
Nie no, nabijam sie, bo nie wiem na czym polega Twój problem. Opisz co dokładnie robisz.
(Potem wytnę to do pomocy..)
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
Artur 
Eextreeme!


Wiek: 24
Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 161
Skąd: Warszawa
Wysłany: 3 Maj 2007, 00:06   IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

Otwieram program, klikam chyba Mode 1, klikam Run i nawet minimalizuję grę i klikam cokolwiek, nie działa nic. :(
_________________
Wszystko jest możliwe, bo jeszcze nikt nie udowodnił, co jest niemożliwe.
IT 1.5: [Floor]> 1233 [Score]> 581279 [Combo]> 754 [CC1]> 161 [CC2]> 261 [CC3]> 358 [CC4]> 460 [CC5]> 563
IT 1.3: Floor: 1444 Combo: 587
 
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 3 Maj 2007, 00:17   IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

Najpierw Run, potem mode 1 lub inne. :) Przyciski możesz też włączać na pełnym ekranie, używając skrótów klawiaturowych - są napisane obok nazw przycisków. :)
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
Artur 
Eextreeme!


Wiek: 24
Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 161
Skąd: Warszawa
Wysłany: 3 Maj 2007, 00:19   IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

Obok nazw przycisków nie ma u mnie żadnych skrótów..
_________________
Wszystko jest możliwe, bo jeszcze nikt nie udowodnił, co jest niemożliwe.
IT 1.5: [Floor]> 1233 [Score]> 581279 [Combo]> 754 [CC1]> 161 [CC2]> 261 [CC3]> 358 [CC4]> 460 [CC5]> 563
IT 1.3: Floor: 1444 Combo: 587
 
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 3 Maj 2007, 00:24   IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

Przepraszam, pomyliło mi się z trainerem...
Obawiam się, że musisz na chwilę wejść w tryb okna, żeby zmieniać jakieś ustawienia...
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
Artur 
Eextreeme!


Wiek: 24
Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 161
Skąd: Warszawa
Wysłany: 3 Maj 2007, 00:25   IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

A nie minimalizować grę?
_________________
Wszystko jest możliwe, bo jeszcze nikt nie udowodnił, co jest niemożliwe.
IT 1.5: [Floor]> 1233 [Score]> 581279 [Combo]> 754 [CC1]> 161 [CC2]> 261 [CC3]> 358 [CC4]> 460 [CC5]> 563
IT 1.3: Floor: 1444 Combo: 587
 
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 3 Maj 2007, 00:28   Odp: IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

No, też można, ale to często kończy się zmianą używanej przez niej palety, przez co i tak konieczny jest restart..
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
Artur 
Eextreeme!


Wiek: 24
Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 161
Skąd: Warszawa
Wysłany: 3 Maj 2007, 00:33   Odp: IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

Nadal nic. :(
_________________
Wszystko jest możliwe, bo jeszcze nikt nie udowodnił, co jest niemożliwe.
IT 1.5: [Floor]> 1233 [Score]> 581279 [Combo]> 754 [CC1]> 161 [CC2]> 261 [CC3]> 358 [CC4]> 460 [CC5]> 563
IT 1.3: Floor: 1444 Combo: 587
 
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 3 Maj 2007, 00:55   Odp: IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

Spróbuj jeszcze raz dokładnie tak, jak piszę. Bez żadnych zmian, tylko punkt po punkcie..
1. Włącz IT 1.3.1 (upewnij się, że masz tą wersję. Jeśli nie, zaktualizuj)
2. W opcjach zmień wyświetlanie na tryb okna
3. Włącz ISC
4. Kliknij "Attach"
5. Powinny uaktywnić się przyciski od 1 do 5 oraz Mode 1/2, kliknij np w 5
6. Powróć do gry, spróbuj zagrać i sprawdź czy działa

Jeśli nie, prosiłbym o specyfikację komputera (system i cała reszta) - poślemy to na FLD i spytamy twórcy, o co może chodzić.
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
Artur 
Eextreeme!


Wiek: 24
Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 161
Skąd: Warszawa
Wysłany: 3 Maj 2007, 01:32   Odp: IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

Hehehehehehe, już wszystko dobrze działa, miałem wersję 1.3, a trzeba 1.3.1. :mrgreen:
_________________
Wszystko jest możliwe, bo jeszcze nikt nie udowodnił, co jest niemożliwe.
IT 1.5: [Floor]> 1233 [Score]> 581279 [Combo]> 754 [CC1]> 161 [CC2]> 261 [CC3]> 358 [CC4]> 460 [CC5]> 563
IT 1.3: Floor: 1444 Combo: 587
 
 
 
Devlin 
Splendid!



Wiek: 27
Dołączył: 26 Mar 2006
Posty: 799
Skąd: Icy Tower Planet
Wysłany: 3 Maj 2007, 10:21   Odp: IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

Przydałoby się, żeby ktoś rzucił link do ISC ;)
_________________
Cytat:



 
  Profil FLD: 1565
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 3 Maj 2007, 10:37   Odp: IT Initial Speed Changer - nie działa mi!

Jest w temacie o ISC, ale powtórzę :)
download
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
FOX 
Wow!



Wiek: 29
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 83
Skąd: OZHAXALD
Wysłany: 24 Czerwiec 2007, 16:22   Odp: IT Initial Speed Changer: zmiana początkowej pr

To właśnie ten hack do "Icy Tower" podsunął mi pomysł na "Rush Timer". Włączasz grę, podłączasz ISC, ustawiasz "Start Speed" na 5, wracasz do "Icy Tower" i spróbuj utrzymać się przy grze jak najdłużej. Koniecznie zmierz czas stoperem, bo zegar, który widzisz w grze, nie nadaje się. Może coś się zmieni w 1.4, na co pomysł wysłałem do autorów 1.3.1, sugerując im, żeby zaczęli najwcześniej po zakończeniu prac nad 1.3.2, które miało utrudnić spowalnianie gry i tym samym pomóc wykasować nieuczciwe powtórki z list rekordów.
_________________
Mateusz SSJ8
score=51792
combo=214
floor=680
n00b=416
rush timer=145,?? s
 
 
 
Grani
Yo!

Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 2
Wysłany: 17 Lipiec 2007, 20:13   Odp: IT Initial Speed Changer: zmiana początkowej pr

Eeee, jak się to uruchamia? :P Znaczy, wiem jak włączyć, ale jak zrobić, żeby działało w IT?
 
 
Grani
Yo!

Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 2
Wysłany: 17 Lipiec 2007, 20:19   Odp: IT Initial Speed Changer: zmiana początkowej pr

A, dobra, juz umiem, ale z góry dzięki. :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14