SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Vinyanov
22 Luty 2008, 08:31
Nieprawidłowe zachowania klawiszy
Autor Wiadomość
kleszcz
Gość
Wysłany: 18 Wrzesień 2006, 15:13   Nieprawidłowe zachowania klawiszy

witam co jest grane gra instaluje sie normalnie.ale jak chce wlAczyc start na planszy poczatkowej to nie mam takiej mozliwosci poniewaz chlopek skacze miedzy opcjami (gora dol)i nie reaguje na nic.
Jak go zatrzymac aby moc spokojnie najechac na start i wkoncu zagrac z gory dzieki
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 15 Styczeń 2009, 20:08, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 18 Wrzesień 2006, 18:30   problem z uruchomieniem gry

Masz joystick? Moze to dlatego, mnie tez nieraz tak przeskakuje.
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
 
Matix
Hey, good!



Dołączył: 01 Sty 2007
Posty: 12
Wysłany: 2 Styczeń 2007, 19:58   Odp: problem z uruchomieniem gry

A prubowałeś ponownie zainstalować grę? Może masz grę pożyczoną i jest na płytce jakiś błąd? Sprubuj ściągnąć grę z tego adresu: http://www.icy.pl/download.php
 
 
Mashchax
Yo!

Dołączył: 21 Lis 2007
Posty: 3
Wysłany: 21 Listopad 2007, 15:30   Postac sama idzie w lewo. To nie klawiatura.

Od pewnego czasu mam taki problem. Gdy wlaczam Icy Tower pozycje na menu automatycznie sie przesuwaja. Tak jakby ktos caly czas trzymal strzalke w dol, dzieje sie do w odstepach czasowych co ok.3 sek, nie moge wtedy wybrac zadnej opcji. Moje lekarstwo na to jest takie ze zaraz przed wlaczenie gry klikam intensywnie spacje przez co przechodze do gry.(moge tylko grac, nic robic w opcjach itp.) Ale nastepny problem jest taki ze po 5 sek-paru minutach(zalezy) moja postac ciagle idzie w lewo. Musze wtedy wylaczac gre alt+f4 badz ctrl+alt+del i zaczynac od nowa. To nie jest klawiatura, w innych grach sie tak nie dzieje a po odlaczeniu klawiatury menu nadal samo sie przesuwa,a postac idzie w lewo. Ktos ma jakis pomysl? Z gory thx.

@Down
Z poczatku tak myslalem ale to nie gg ;/ Ani nic innego.
Wywalilem wszystko. Nadal jest ten problem. Reinstalowalem icy wiele razy, reset kompa tez nic nie dal.


A to sie pogarsza z kazdym dniem ;r. Przedwczoraj nim sie zaczelo chodzenie w lewo zdazylem zrobic combo 50 i dupa zaczal chodzic w lewo. Wczoraj mi sie udalo zrobic 30 nim sie zaczelo. A dzisiaj to od samego poczatku gry -.-
Ostatnio zmieniony przez Mashchax 21 Listopad 2007, 15:58, w całości zmieniany 4 razy  
 
     
Boru
miszcz

Wiek: 28
Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 1975
Skąd: Krosno
Wysłany: 21 Listopad 2007, 15:44   

Jesli masz wlaczone gg, to moze przez to. Jesli nie przez gg, to moze przez inny program, ktory chodzi w tle. Posprawdzaj.
Ja mam podobnie podczas gry.

Edit:

Sprawdz dokladnie :P Bo trudno doszukac sie innego powodu.
_________________
IT 1.4 ---> | Score 1347282 | Combo 1147 | Floor 2145 | NML 1625 |
 
  Profil FLD: 8888
     
Mashchax
Yo!

Dołączył: 21 Lis 2007
Posty: 3
Wysłany: 21 Listopad 2007, 16:33   

Teraz inny problem. Przeinstalowalem icy jeszcze raz i wszystko w menu (kazdy moj ruch w menu) jest z duzym poznieniem. (dam strzalke w dol, on zejdzie w dol po 5-6 sek). Grac sie nie da (nie wylacza sie menu).
To jes log.txt
Kod:
Icy Tower v1.3.1 - log file
----------------------------
Game started with the following commands:
   C:\games\icytower1.3\icytower13.exe
Working directory is:
   C:\games\icytower1.3\

INIT GAME
Creating hiscore tables
Initiating controls
Loading config file
 *** failed
Resetting to default config
Setting windowed mode 640x480
Installing timers
Installing keyboard
Installing sound
Installing joystick/gamepad
 gamepad has 6 buttons
 getting values from gamepad.txt
Reserving memory
Loading data
Initiating player
Creating color maps
Checking available characters
 disco_dave: ok
 harold_the_homeboy: ok
 template: ok
 getting palette from <(1) harold_the_homeboy>
Loading SFX
 loading ogg datafile
 sfx13.dat loaded
Getting sounds from data file
Releasing ogg datafile.
Cleaning up
Initiating scroller
Initiating menu controls
Resetting menu

MAIN MENU LOOP

Chyba wszystko tu ok...
 
     
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 21 Listopad 2007, 17:33   

U mnie kłopotem podobnych zachowań był joystick. Sprawdź inne niż klawiatura kontrolery do gier.
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
     
Mashchax
Yo!

Dołączył: 21 Lis 2007
Posty: 3
Wysłany: 21 Listopad 2007, 17:51   

mattirab napisał/a:
U mnie kłopotem podobnych zachowań był joystick. Sprawdź inne niż klawiatura kontrolery do gier.

No przeciez xD Kierownica stala przekrecona w lewo :P . Thx
 
     
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 21 Listopad 2007, 18:34   

Nie ma problemu :) , a ten został rozwiązany, więc zamykam. :)
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
     
nym1
Yo!

Dołączył: 19 Gru 2007
Posty: 2
Wysłany: 19 Grudzień 2007, 23:18   Gra nie działa

Icy tower 1.3.1 włącza się w oknie, a strzałeczka w menu przeskakuje po kolei pomiędzy poszczególnymi opcjami dokładnie co sekundę (samoistnie). Gra nie reaguje na to co duszę na klawiaturze (poza alt+f4) :/ . W pierwszej wersji gry jest podobnie tyle, że strzałeczka stoi nieruchomo. Czy to może być wina bezprzewodowego zestawu klawiatura + mysz? :/ .
Dodam jeszcze, że to nie wina joysticka ani innych sterowników bo to już sprawdzałem :p.
 
     
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 20 Grudzień 2007, 20:51   

Spróbuj zreinstalować grę, bez patcha (...).1;
Ewentualnie wyłącz programy, ktore są w tle (typu Skype, GG, strony internetowe itp.)
nym1 napisał/a:
Gra nie reaguje na to co duszę na klawiaturze (poza alt+f4)
Sprawdź, czy działa klawisz Esc (powinna strzałka przesunąć się na exit ).
nym1 napisał/a:
włącza się w oknie

To normalne - fullscreen można zrobić w opcjach.
nym1 napisał/a:
W pierwszej wersji gry jest podobnie tyle, że strzałeczka stoi nieruchomo.

A w innych grach działa wszystko bez problemu?
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
     
Gość

Wysłany: 21 Grudzień 2007, 12:26   

Re instalacja nic nie pomogła tak samo jak wyłączenie programów w tle. Esc nie działa. Full screen nie zrobię bo nie mogę wejść do opcji :P tak jak wszędzie indziej. Wszystkie inne gry działają jak powinny.
 
     
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 21 Grudzień 2007, 17:55   

Ciężko mi będzie pomóc. Może ktoś bardziej zaznajomiony z takimi tematami będzie wiedział, co zrobić. ;-)
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
     
Marcelka
Yo!

Dołączył: 22 Gru 2007
Posty: 1
Wysłany: 22 Grudzień 2007, 18:50   

Mam ten sam problem...
Tyle tylko, że gdy nie mam fullscreena to gdy najadę i kliknę myszą w miejscu u góry tam gdzie się zamyka itd. to mogę ustawić opcje, ale tak się bardzo źle gra po się obraz we wszytkie strony przesuwa. A jak robie fullscreena, to mi wyskakuje cały czarny ekran... :/ :cry:
 
     
nym1
Yo!

Dołączył: 19 Gru 2007
Posty: 2
Wysłany: 23 Grudzień 2007, 11:44   

A mogłabyś podać konfigurację kompa? Czy masz bezprzewodową klawiaturę? :P
 
     
Zuzia
Yo!

Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 2
Wysłany: 21 Luty 2008, 19:38   Pomóżcie! Coś jest nie tak!

Błagam pomóżcie! Coś się dzieje z moim Icy Tower! Kiedy włączam grę i pojawia się menu główne to samo mi się bardzo szybko wybiera, bezpośrednio po włączeniu gry "play". To się dzieje tak szybko, że nic nie mogę zrobić, czy wybrać innej funkcji. Ale to jeszcze nic! Gdy gra się już sama uruchomi, to moja postać sama podskakuje. Tak jakby cały czas była wciśnięta spacja! Postnowiłam grać tak, a co za tym idzie bez robienia combo. No i grałam tak przez chwilę, ale kiedy przegrałam to u dołu ekranu włączyło się coś w rodzaju paska postępu jakiegoś odtwarzanego pliku muzycznego, czy coś w tym rodzaju. Tytuł tego był "Harold". I wtedy moja postać zaczęła sama sobą kierować, tak samo jak ja nią kierowałam gdy mi się te skoki zacięły, ale odziwo trafiał na właściwe schodki. Tak jakby ktoś inny sterował tą postacią! Proszę o pomoc! Czy to może być jakiś wirus?
 
     
rakieta 
That's great!



Wiek: 22
Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 33
Skąd: Radom
Wysłany: 22 Luty 2008, 10:10   

moze wlaczylas repleja jakiegos zapisanego albo najlepiej przeinstauj IT ;-) ;-)
_________________
http://rakieta.comyslisz.com/
www.plemiona.pl na 11 serwie sie rejestrowac

score: 8000 coś
Floor: 324
combo:60
 
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 22 Luty 2008, 10:43   Re: Pomóżcie! Coś jest nie tak!

Zuzia napisał/a:
Błagam pomóżcie! Coś się dzieje z moim Icy Tower! Kiedy włączam grę i pojawia się menu główne to samo mi się bardzo szybko wybiera, bezpośrednio po włączeniu gry "play". To się dzieje tak szybko, że nic nie mogę zrobić, czy wybrać innej funkcji. Ale to jeszcze nic! Gdy gra się już sama uruchomi, to moja postać sama podskakuje. Tak jakby cały czas była wciśnięta spacja! Postnowiłam grać tak, a co za tym idzie bez robienia combo.


To znaczy, że twój komputer funkcjonuje tak, jakby cały czas wciśnięta była spacja, która odpowiada za przechodzenie do pozycji menu oraz za skoki. Czasami zdarza się, że Icy Tower reaguje na błędnie skonfigurowane urządzenia tak, jakby stale naciskany był wybrany klawisz klawiatury. Jak stwierdził matti, przyczyną może być joystick, gamepad, lub jeszcze coś innego. Swoją drogą, nawet przy stale wciśniętej spacji można wykonywać kombosy. :)

Cytat:
No i grałam tak przez chwilę, ale kiedy przegrałam to u dołu ekranu włączyło się coś w rodzaju paska postępu jakiegoś odtwarzanego pliku muzycznego, czy coś w tym rodzaju. Tytuł tego był "Harold". I wtedy moja postać zaczęła sama sobą kierować, tak samo jak ja nią kierowałam gdy mi się te skoki zacięły, ale odziwo trafiał na właściwe schodki. Tak jakby ktoś inny sterował tą postacią!


Hm, odtworzyłaś powtórkę ze swojej gry, to normalne. Zastanawiam się tylko, dlaczego twój Icy Tower samoistnie wybrał drugą pozycję menu dostępnego po zakończeniu gry. Jeżeli program cały czas zachowuje się tak, jakby wciśnięta była spacja, powinien natychmiast rozpocząć kolejną grę. Cóż. Generalnie, polecam przejrzeć instrukcję do gry. :)
 
     
Zuzia
Yo!

Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 2
Wysłany: 22 Luty 2008, 15:05   .

No cóż... To o tej powtórce gry to już odkryłam wczoraj, po napisaniu przeze mnie tego posta. Próbowałam przeinstalować IT ale efekt ten sam. No i ja wiem, że ta spacja nie jest wciśnięta, bo przecież normalnie z niej korzystam. To się dzieje tylko w Icy. Nie wiem co mam z tym zrobić... A może by wykasować IT oraz jej instalator i ścągnąć jeszcze raz...? A poza tym ten temat o wciśniętym klawiszu jest chyba usunięty, bo jak go klikam, to tak pisze. Więc co mam zrobić, aby moje Icy działało tak, jak powinno?
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 23 Luty 2008, 03:33   Re: .

Zuzia napisał/a:
No cóż... To o tej powtórce gry to już odkryłam wczoraj, po napisaniu przeze mnie tego posta. Próbowałam przeinstalować IT ale efekt ten sam. No i ja wiem, że ta spacja nie jest wciśnięta, bo przecież normalnie z niej korzystam. To się dzieje tylko w Icy. Nie wiem co mam z tym zrobić... A może by wykasować IT oraz jej instalator i ścągnąć jeszcze raz...?


Nie, to na pewno nie pomoże.

Cytat:
A poza tym ten temat o wciśniętym klawiszu jest chyba usunięty, bo jak go klikam, to tak pisze. Więc co mam zrobić, aby moje Icy działało tak, jak powinno?


Faktycznie, przepraszam. Ostatnio scaliłem wszystkie powiązane tematy na forum. Dlatego wszystko, co dotyczy twojego problemu, znalazło się dzisiaj w niniejszym temacie. Więc jeżeli żadna z wymienionych powyżej wskazówek nie pomoże, nie mam innych pomysłów. :(
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 15