SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Pełny ekran nie działa
Autor Wiadomość
Emilia15
Yo!

Dołączył: 10 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 10 Maj 2008, 11:52   Pełny ekran nie działa

Hej. Mam problem gdyż nie działa mi pełny ekran gry (full screen czy jakoś tak). Nawet nie działa w Options - GFX options - Fullscreen (nie da się zmienić na YES tylko cały czas jest NO). Ściągałam z wielu stron tą grę, ale zawsze jest takie mniejsze okno a tak się głupio gra :/ . Niech mi ktoś pomoże co mam zrobić bo nie znam się za bardzo na tym!! ;(
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 19 Maj 2008, 11:00, w całości zmieniany 3 razy  
 
     
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 10 Maj 2008, 13:02   

Witaj.
Pewnie złym klawiszem próbujesz zmienić fullscreen. Spróbuj, oprócz strzałek, spacją czy enterem.
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
     
Kaj
Yo!

Dołączył: 10 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 10 Maj 2008, 13:33   

A i na małym obrazie się nawet spox gra i po za tym może być mniej lagów ;p
_________________
Score:26mln
Combo:8635
 
     
Emilia15
Yo!

Dołączył: 10 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 10 Maj 2008, 18:03   

mattirab napisał/a:
Witaj.
Pewnie złym klawiszem próbujesz zmienić fullscreen. Spróbuj, oprócz strzałek, spacją czy enterem.


O dzięki ;) )) ! Udało mi się :]
Pozdrawiam ^^
 
     
Basudek 
That's great!



Wiek: 24
Dołączył: 07 Wrz 2007
Posty: 30
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 11 Maj 2008, 19:36   

Ja też mam ten problem i niewiem jak go rozwiązać :(
_________________
Score: 13190
Floor: 373
Combo: 95

Basudek :)
 
 
     
misieq97 
Hey, good!


Dołączył: 24 Sty 2009
Posty: 11
Skąd: się biorą n00by?
Wysłany: 24 Styczeń 2009, 23:25   

Próbowałeś Spacją lub Enterem?
_________________
siemq ^^
 
     
brakloginu
Yo!

Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 2
Wysłany: 11 Luty 2009, 00:16   Windows Vista i brak full screena :/

Wydaje mi się, że jest jakiś problem z full screenem pod vistą.

Grałem sobie jakiś czas w icy tower na kompie stacjonarnym, na windzie xp. Po jakimś czasie odkryłem, że gra ma full screen i zacząłem go używać; przyjemniej się gra:)

Od niedawna używam laptopa z vistą. Włączyłem grze, żeby się włączała w trybie pełnoekranowym, ale nie włącza się. Ale próbuje, bo przy włączaniu jest mignięcie pełnego ekranu (czarny ekran), a potem gra otwiera się w okienku. Podobne mignięcie występuje przy wyłączaniu gry.

To wygląda, jakby winda zmuszała grę do wyjścia w full screena tuż po wejściu do niego (mignięcie na początku). I na końcu pozwala grze się zamknąć i "nie interesuje się" już kontrolą nad grą, która znowu robi coś z trybem pełnoekranowym i stąd ostatnie mignięcie. Nie mam pojęcia, czy rozkminiam to dobrze, ale faktem jest, że nie mogę odpalić full screena :/

Próbowałem coś wykombinować. Jest taki użytkownik, jak system, który ma wszystkie uprawnienia do sterowania grą. Próbowałem je jakoś wywalić, żeby system się nie dopieprzał do mojej gry (:P), ale się nie da. Co ciekawe, ja - jako admin - też niby mam wszystkie uprawnienia, ale na nic się one nie przydają, bo nawet full screena włączyć nie mogę:/

Może ktoś z Was miał/ma podobny problem? Albo zna się na nowym (z)visie na tyle, żeby pomóc? Ewentualnie słyszał o czymś takim? Z góry dzięki za wszelką pomoc;)

Andrzej
 
     
syo 
No way!



Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 31 Sty 2004
Posty: 1957
Skąd: Wrocław/Olsztyn
Wysłany: 11 Luty 2009, 00:38   

Mi na Viscie IT śmiga.
Update sterowników do grafiki, Direct X najnowszy.. Coś powinno pomóc. ;)
  Profil FLD: 91 IT Code:
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 11 Luty 2009, 00:39   

brakloginu napisał/a:
Co ciekawe, ja - jako admin - też niby mam wszystkie uprawnienia, ale na nic się one nie przydają, bo nawet full screena włączyć nie mogę


Właśnie, też szukałbym problemu w uprawnieniach. Chociaż moje pierwsze skojarzenie to restrykcyjne ustawienia programu, a nie użytkownika, dot. zezwoleń dot. wpływu programu na sprzęt (monitor). A gdybyś tak np. spróbował uruchomić Icy Tower w trybie zgodności z Windows XP (nie wiem, czy coś takiego istnieje)? Oprócz tego, przeszukałem fora freelunchdesign.com i allegro.cc (biblioteki, w której napisano IT), pod kątem frazy „fullscreen vista”.

Wyniki przeglądałem pobieżnie, ale jeden brzmi ciekawie, podobnie do twojego problemu:

Matthew Leverton napisał/a:
Another weird thing, at least on Vista, is that the GDI (I think) DX windowed display isn't always updated. For instance, when I run the demo and it tries to set a crazy 320x200 mode, after failing at several tries, it finally sets a windowed mode.


IMO z powyższego wynika, że gry Allegro posiadają mechanizm, który umożliwia „powrót” gry do trybu okna, w razie takiej potrzeby. W dalszej części wiadomości wspomniano, że problemy te powiązane są z DirectX. Może więc należy go uaktualnić? Albo uaktualnić sterowniki, jak parokrotnie radzono tutaj na forum, kiedy występowały problemy z wyświetlaniem Icy Tower? Nie wiem, strzelam. Jak widać, korzystam z XP. :)
 
     
brakloginu
Yo!

Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 2
Wysłany: 12 Luty 2009, 09:54   

Hej!

Problem nadal istnieje. Na razie powiem tylko, że żadne tryby zgodności nic nie dają. I w ogóle cokolwiek, co da się zmienić w tej durnej viście. Przejrzałem tuż przed wysłaniem pierwszego posta wszystkie możliwe okienka z właściwości exeka odpalającego icy tower i właściwości skrótu, którego używałem.

Niestety do wtorku sesja:/ Potem - jak będę miał więcej czasu - to poprzaglądam sobie te fora i linki, które podrzuciliście. Apdejtnę też directx'a (chociaż powinien być aktualny...). I odezwę się, czy są jakieś postępy.

A tymczasem pozdrawiam, życzę niebotycznych wyników i do napisania! ;)

Andrzej
 
     
nip20
Gość
Wysłany: 15 Sierpień 2010, 23:01   

witam mam problem nie moge wlaczyc widoku pelnoekranowego jak klikne to pojawia sie bialy ekran za pomoc z gory dzieki
 
     
Pirochemik 
Splendid!



Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 06 Gru 2005
Posty: 531
Skąd: Iława/Warszawa
Wysłany: 1 Wrzesień 2010, 17:57   

Mam ten sam problem, chociaż teraz nawet gorzej. Za pierwszym zainstalowaniem 1.4 działał mi na małym ekranie, potem po przełączeniu na duży ekran wszystko siadło brak obrazu, teraz zarówno na małym jak i na dużym, próbowałem inne wersje, nawet 1.1 ale jest to samo, zainstalowałem innego windows`a, to samo, również pod service pack 2. Obraz widać tylko jak ruszam małym oknem, to samo jest z grą happy land, może potrzebuję jakiegoś sterownika? Niech mi ktoś pomoże bo nie mogę grać na laptopie:)
PS Laptop jest stary a windows XP.
_________________
1.3| FLOOR 1825 | SCORE 642454 | COMBO 787 | NML 1234 |
1.4| FLOOR 1577 | SCORE 468302 | COMBO 679 | NML 1126 |

Polska Lista Top Ten
 
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 1 Wrzesień 2010, 20:03   

Pirochemik napisał/a:
zainstalowałem innego windows`a, to samo


Tylko dla IT? Oto jest poświęcenie. ;)

Ech, nie mam pomysłu. :( Frazesy typu "zaktualizuj to-a-to" chyba ci niewiele pomogą, bo pewnie już wszystkiego, co sugerowano w tym temacie próbowałeś.

Pirochemik napisał/a:
brak obrazu


Tzn.? Temat o czarnym/pustym screenie przeglądałeś?
 
     
Pirochemik 
Splendid!



Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 06 Gru 2005
Posty: 531
Skąd: Iława/Warszawa
Wysłany: 1 Wrzesień 2010, 20:45   

Przeglądałem, ale tak naprawdę nigdzie nie ma konkretnej odpowiedzi ani pomocy. Chociaż wiem, że nie tylko ja tak mam. Karta graficzna nie powinna mieć z tym nic wspólnego, chociaż prawda nie mam jej zainstalowanej, bo nawet nie mogę znaleźć sterowników.
(Intel 82910GML Graphics Controller 0). Na swoim komputerze stacjonarnym nigdy nie instalowalem karty a IT dzialał jak należy.
Vinyanov napisał/a:

Tylko dla IT? Oto jest poświęcenie. ;)

Nie tylko, pisałem:) Ale i dla tego tylko bym to zrobil, bo po co mi komputer na którym IT nie działa;) Zreszta nie ja jeden, znalazłem na obcym forum jak jakiś koleś zrobił to samo tylko dla IT:)

edit poradzilem sobie. Jednak instalacja karty graf. pomogła, chociaż wizualnie nic nie zmieniła:) Dziwne... za to dzwięk nie działą:)
_________________
1.3| FLOOR 1825 | SCORE 642454 | COMBO 787 | NML 1234 |
1.4| FLOOR 1577 | SCORE 468302 | COMBO 679 | NML 1126 |

Polska Lista Top Ten
 
 
     
eKadyen 
Hey, good!


Dołączył: 28 Mar 2010
Posty: 8
Wysłany: 2 Wrzesień 2010, 13:14   

A ja mam takowy problem:

Zmieniam na Fullscreen, wszystko ok aż do czasu gdy wchodzę start game i próbuję włączyć grę. Robi się czarny ekran i gra mi się wyłącza.

PS: Mam windows XP.
 
 
     
Tupac 
2-gi V-ce Mistrz Polski



Wiek: 27
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 208
Wysłany: 3 Wrzesień 2010, 13:51   

eKadyen napisał/a:
A ja mam takowy problem:

Zmieniam na Fullscreen, wszystko ok aż do czasu gdy wchodzę start game i próbuję włączyć grę. Robi się czarny ekran i gra mi się wyłącza.

PS: Mam windows XP.

Po pierwsze reinstalka, jeśli to nie pomoże proponuje pokombinować ze zgodnością.
_________________
Floor 1675, Combo 715, Score 525459, NML 1319
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 15