SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Vinyanov
8 Marzec 2010, 21:41
Wersje beta 1.4 - pobieranie, uruchamianie
Autor Wiadomość
luki1025 
Eextreeme!



Wiek: 20
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 153
Skąd: Sanok
Wysłany: 12 Kwiecień 2009, 19:41   

Melduję zmiany.
Highscore po upadku jak w 1.3.
W menu z tymi replayami jest jeszcze "Wiew profile"
No, na razie tyle :mrgreen:
Ale te wkurzające oklaski dalej...
 
  IT Code:
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 13 Kwiecień 2009, 01:56   

Buzzek napisał/a:
Oznacza to Release Candidate co nie mam pojęcia co znaczy :lol: .
Cytat:
RC oznacza Kandydat Wypuszczenia,


Kandydat do wypuszczenia. Swoją drogą, dopiero kiedy przeczytałem wiadomośc Johana dotyczącą wypuszczenia RC1, zrozumiałem istotę RC w ogóle, więc przytoczę tę jego uwagę, która mnie w jej temacie oświeciła (dotychczas sądziłem, że RC to zwyczajnie rodzaj kolejnej fazy w ewolucji złożonej z wersji alfa, beta, itd…): „[RC] oznacza […], że jeżeli niniejsza wersja się sprawdzi, to ona też właśnie zostanie wypuszczona jako finalna”.
 
     
luki1025 
Eextreeme!



Wiek: 20
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 153
Skąd: Sanok
Wysłany: 13 Kwiecień 2009, 10:19   

Vinyanov napisał/a:
właśnie zostanie wypuszczona jako finalna

To Johan musi trochę popracować :neutral:
Raczej Anders nad SFX-em

Juhuuu!!! Przy Disco Dave'ie nie ma dwóch utworów :lol:
 
  IT Code:
     
mirmaciek 
Hey, good!


Wiek: 19
Dołączył: 12 Mar 2009
Posty: 13
Skąd: z internetu
Wysłany: 13 Kwiecień 2009, 12:56   

są tez dziury w tle
 
 
     
luki1025 
Eextreeme!



Wiek: 20
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 153
Skąd: Sanok
Wysłany: 13 Kwiecień 2009, 18:53   

Przy 200 nie ma drzwi, tylko "potworki" wyglądające z cegieł.
Pewnie są i inne zmiany... ale nie wiem jakie(na razie) :>
 
  IT Code:
     
mirmaciek 
Hey, good!


Wiek: 19
Dołączył: 12 Mar 2009
Posty: 13
Skąd: z internetu
Wysłany: 18 Kwiecień 2009, 07:48   

juz to pisalem
 
 
     
luki1025 
Eextreeme!



Wiek: 20
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 153
Skąd: Sanok
Wysłany: 18 Kwiecień 2009, 09:25   

mirmaciek napisał/a:
juz to pisalem

Wiem, ale nie pisałeś o "potworkach". ;-)
_________________
|| FLOOR 456 || COMBO 144 || SCORE 24764 ||

 
  IT Code:
     
mirmaciek 
Hey, good!


Wiek: 19
Dołączył: 12 Mar 2009
Posty: 13
Skąd: z internetu
Wysłany: 18 Kwiecień 2009, 20:31   

prawie to samo

Nie spamujcie. Takie i podobne wiadomości przez prywatne wiadomości do siebie piszcie, proszę. /mattirab
Ostatnio zmieniony przez mattirab 18 Kwiecień 2009, 22:17, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
     
Rysik12
Hey, good!


Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 11
Wysłany: 20 Kwiecień 2009, 14:11   

Ja tego nie mogę ściągnąć... Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego??
 
     
luki1025 
Eextreeme!



Wiek: 20
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 153
Skąd: Sanok
Wysłany: 20 Kwiecień 2009, 17:07   

A jesteś zarejestrowany?
 
  IT Code:
     
Rysik12
Hey, good!


Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 11
Wysłany: 20 Kwiecień 2009, 18:16   

Jestem zarejestrowany ale pisze mi:

Cytat:
The topic or board you are looking for appears to be either missing or off limits to you.

i nie wiem co mam robić :/
 
     
wiktor7245
Yo!

Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 1
Wysłany: 1 Maj 2009, 18:29   icy tower 1.4

Czy ma ktoś najnowszą betę it 1.4? jeśli tak to proszę o linki
Pozdrawiam
 
     
sarah_amelia
Yo!

Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 2
Wysłany: 2 Maj 2009, 19:12   

Cześć! Mam problem. Zrobiłam wszystko jak należy. Ściągnęłam najnowszą wersję, wpisałam hasło gdzies tam zawarte. Wszytsko pięknie zgrabnie.Ale. Gra nie chce mi się włączyć. Nie znam na tyle angielskiego by wszystko doczytać na FLD. Dlatego proszę o wyczerpujące wyjaśnienia jak to "skonfigurować". Bardzo proszę. Chciałabym wypróbować tą najnowszą wersję. Może prosze o zbyt banalne rzeczy, ale na prawdę nie mam pojecia co mam z tym zrobić... :oops:
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 2 Maj 2009, 19:39   

Witaj na forum. :)

sarah_amelia napisał/a:
Ale. Gra nie chce mi się włączyć.


Czy możesz doprecyzować? Czy wyświetlane są jakieś komunikaty o błędach? Czy problem pojawia się jeszcze przed utworzeniem okna Icy Tower, czy już wewnątrz niego? Czy masz pewność, że wersja, którą pobrałaś jest naprawdę najnowsza? Aha, RC1 wygasła. Przestaw datę systemową na kwiecień. :)
 
     
sarah_amelia
Yo!

Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 2
Wysłany: 3 Maj 2009, 19:20   

Dzięki wielkie!! Faktycznie pomogło:) No cóż czasem wystarczą proste rozwiązania...Co do wersji, kilkanaście razy sprawdzałam:) Jeszcze raz dzięki:)
 
     
darkness202
Hey, good!


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 6
Wysłany: 5 Maj 2009, 12:39   

Jeśli ktoś byłby zainteresowany mini-patchem - omija sprawdzanie daty, to pisać na priv, sam napisałem.
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 5 Maj 2009, 14:21   

Cytat:
sam napisałem


Dobrze wiedzieć, że i polska (a nie tylko międzynarodowa, tj. FLD) społeczność IT dysponuje programistami, którzy mogą ją wspomóc w potrzebie. :)

darkness202 napisał/a:
pisać na priv


Dlaczego nie udostępnisz go publicznie? Pytam, bo nie wiem. Moim zdaniem, to utrudni ludziom propagowanie tego programu.
 
     
darkness202
Hey, good!


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 6
Wysłany: 5 Maj 2009, 14:43   

Skoro otrzymałem pozwolenie to podaję linka tutaj:
PATCH
Plik wypakować do głównego folderu icytower'a :P
Aha przed zastąpieniem zrobić sobie kopię zapasową (tak na wszelki wypadek:) )
PS. Jeśli będziecie chcieli gdzieś przenieść plik, to proszę podać źródło *to forum* i autora *darkness202*. Z góry dziękuję
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 5 Maj 2009, 14:54   

darkness202 napisał/a:
Skoro otrzymałem pozwolenie […]


Hehe, to o to chodziło? Bez obaw. :) Tak czy inaczej, przydatna rzecz. Dzięki. Jedyna jego wada to fakt, że jest oparty na Release Candidate innym niż najnowsze (to jest 1d), ale to w niczym nie przeszkadza. AFAIK różnice pomiędzy RC 1a i 1d polegają i tak na łataniu jakichś błędów związanych ze stabilnością programu, a nie na dodawaniu lub zmienianiu jakichkolwiek funkcjonalności.
 
     
darkness202
Hey, good!


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 6
Wysłany: 5 Maj 2009, 15:04   

Hmm wydawało mi się że to najnowsza wersja, może podaj mi linka do nowszych RC, bo z tego co czytałem na forum są same exeki - o te Ci chodzi?

---

Jeśli chodziło Ci o plik icytower14_d.exe to proszę nowa wersja :
PATCH
Możesz teraz sprawdzić?
Ostatnio zmieniony przez Klaud 5 Maj 2009, 15:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 17