SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Kalkulator K+ - porównywanie wyników dwóch graczy
Autor Wiadomość
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 14 Marzec 2005, 16:39   Kalkulator K+ - porównywanie wyników dwóch graczy

Hmm... Bez dlugich wstepow... To w sumie moj pierwszy program z prawdziwego zdarzenia, wiec chcialbym poprosic was o betatesting przed oficjalnym wypuszczeniem go w swiat. :grin:

[size=18px]:: link[/size]

Jezeli widzicie jakies bugi, literowki czy niezreczne angielskie zwroty dajcie mi znac. :smile: I w ogole dajcie mi znac co o nim sadzicie. :smile:
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 19 Maj 2008, 13:21, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
LEO 
Splendid!



Wiek: 28
Dołączył: 31 Sty 2005
Posty: 688
Wysłany: 14 Marzec 2005, 16:52   Liczyd?o wynik?w ;)

Ogolnie wyglad jest dobry.Sama obsluga programu rowniez bardzo zadowalajaca!Nareszcie moge sprawdzic jakie mam wyniki w K plus:) procentowo oczywiscie


Edit: W jakim programie go robiles?? :smile:
_________________
nml : 869
 
 
 
Karciooz
Eextreeme!



Dołączył: 04 Kwi 2004
Posty: 235
Skąd: Tuliszk?w
Wysłany: 14 Marzec 2005, 17:10   Liczyd?o wynik?w ;)

Pomysl dobry , nawet bardzo dobry . Jedyne co moglbys dodac to automatyczne aktualiazacje rekordow .
 
 
 
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 14 Marzec 2005, 17:20   Liczyd?o wynik?w ;)

Cytat:
Edit: W jakim programie go robiles?? :smile:


Borland Delphi Personal Version 7.0 :smile:

Cytat:
Jedyne co moglbys dodac to automatyczne aktualiazacje rekordow .


Hmm... Cos jak sciaganie zaktualizowanych plikow z Icy.pl? Zobacze. :smile:
 
 
Kubu? Biel@nek
Eextreeme!


Dołączył: 30 Mar 2004
Posty: 187
Skąd: Kalisz Tower !!!
Wysłany: 14 Marzec 2005, 18:00   Liczyd?o wynik?w ;)

Bardzo fajny programik ;) jestem na TAK :D
 
 
 
SaleiB 
Administrator


Wiek: 30
Dołączył: 31 Sty 2004
Posty: 905
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14 Marzec 2005, 19:27   Liczyd?o wynik?w ;)

ooo viny moje gratulacje naprawde niezly prgram. Szkoda tylko ze rekordy swiatowe trzeba uzupelniac recznie :P ale tak to naprawde bardzo dobry program


pozdr
_________________
IT 1.4/1.5 scores: Floor 1050 | Combo 525 | NC 783 | LC 521 | JS2 143 | JS3 62 | CC1 162 | CC2 261 | CC3 353 | CC4 448 | CC5 541 (Rank ****) źródło
 
  Profil FLD: 34 IT Code:
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 14 Marzec 2005, 21:39   Liczyd?o wynik?w ;)

[size=9px]Znow moderzy beda mieli co robic, dwa ostatnie posty maja date wygasniecia :/ [/size]

tak wlasnie myslalem ze to Delphi, ikonka mnie skierowala na to

program OK, ma oczywiscie pare niedociagniec jak to beta np:
- strona otwiera sie w IE a nie domyslnej przegladarce
- peirwszy raz sie spotkalem zeby klikniecie na pasku menu otwieralo cos, przyzwyczailem sie ze wysuwa sie jakies podmenu

hmm... mysle ze nie ma sensu robic automatycznej aktualki wynikow, od razu ktos madry wirusa pod to napisze :/
poza tym mozna by to jakos powiazac z IT. tylko jeszcze nie wiem co mam na mysli :razz:

[size=9px]teraz juz wiem, jak pisze sie posta w SB standardowo ustawiona jest data 2 dni dla niego. ktos musi zwracac na to uwage, bo polowa zniknie niedlugo :o [/size]
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 14 Marzec 2005, 22:45   Liczyd?o wynik?w ;)

Cytat:
tak wlasnie myslalem ze to Delphi, ikonka mnie skierowala na to


Ikonka... Nie moge powiedziec ze z gory wiedzialem ze o niej zapomne, ale to bylo do przewidzenia. :lol:

Cytat:
- strona otwiera sie w IE a nie domyslnej przegladarce


Sluszna uwaga.

Cytat:
- peirwszy raz sie spotkalem zeby klikniecie na pasku menu otwieralo cos, przyzwyczailem sie ze wysuwa sie jakies podmenu


Tu nie widze problemu... Cel byl jeden: ograniczyc liczbe klikniec. :wink:

Tak czy inaczej dzieki za te komentarze. :smile:
 
 
Davo
Eextreeme!


Dołączył: 05 Gru 2004
Posty: 282
Skąd: Melbourne, Australia
Wysłany: 15 Marzec 2005, 08:26   Liczyd?o wynik?w ;)

What is in the link in the first post?
Is it interesting?
_________________
b][glow=red][shadow=orange]
:) Combo: 561 (next 588 then 600 then 612) :)
:D NML: 964 (next 1000 then 1050) :D
:x Floor: 1386 (next 1430 then 1500) :x
[/shadow][/glow][/b]
 
 
Fayl
Fantastic!



Dołączył: 26 Lut 2004
Posty: 346
Skąd: ŁDZ
Wysłany: 16 Marzec 2005, 18:17   Liczyd?o wynik?w ;)

Davo napisał/a:
What is in the link in the first post?
Is it interesting?

It's K+ calculator made by Viny.

@topic:
Hmm, nie znam sie na delphi, ale IMO to taki latwiutki programik jest, nie? Ja taki licznik nawet kiedys zrobilem w c++, ale zdecydowanie prymitywniejszy, bo byl to jeden z moich pierwszych programikow. :wink: A co do programu, to wykonany calkiem solidnie, ale taki maly mankament (naprawde maly, po prostu musialem sie czegos czepic :smile: ): mozna by bylo zablokowac mozliwosc wpisywania wynikow wiekszych od rekordu swiata, to raczej nie byloby trudne do wykonania...
 
 
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 16 Marzec 2005, 20:46   Liczyd?o wynik?w ;)

Fayl napisał/a:
Hmm, nie znam sie na delphi, ale IMO to taki latwiutki programik jest, nie?


Delphi czy kalkulator? Chociaz chyba mialbys racje w obu wypadkach. :wink:

Cytat:
A co do programu, to wykonany calkiem solidnie, ale taki maly mankament (naprawde maly, po prostu musialem sie czegos czepic :smile: ): mozna by bylo zablokowac mozliwosc wpisywania wynikow wiekszych od rekordu swiata, to raczej nie byloby trudne do wykonania...


Hmm... Jezeli chodzi ci o taka blokade przy rekordach osobistych - niezly pomysl. :smile: Ale poza tym wolalbym pozostawic mozliwosc swobodnego testowania... :wink:
 
 
Davo
Eextreeme!


Dołączył: 05 Gru 2004
Posty: 282
Skąd: Melbourne, Australia
Wysłany: 17 Marzec 2005, 07:52   Liczyd?o wynik?w ;)

Thanks Fayl and Viny!
I will download it right now.
_________________
b][glow=red][shadow=orange]
:) Combo: 561 (next 588 then 600 then 612) :)
:D NML: 964 (next 1000 then 1050) :D
:x Floor: 1386 (next 1430 then 1500) :x
[/shadow][/glow][/b]
 
 
Strack
Sweet!


Dołączył: 01 Gru 2004
Posty: 18
Wysłany: 13 Sierpień 2005, 22:36   K+ Kalkulator

hey there,
can someone give me a link to k+ kalkulator??
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 13 Sierpień 2005, 22:45   K+ Kalkulator

http://republika.pl/vinyanov/inne/k/kalkulator.zip

By Vinyanov :)

Click 'jezyk / language' to change to english ^^
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
killer55
Gość
Wysłany: 12 Kwiecień 2006, 17:50   k+

Kiedy obliczam tam na kalkulatorze i chce zapisac swoj wynik, to wyskakuje
komunikat: Invalid Filename.
Jak zapisac ten wynik?
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 12 Kwiecień 2006, 20:16   k+

Rozumiem, ze masz 'kalkulator k+' Vinyanova?
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
killer55
Wow!


Dołączył: 11 Kwi 2006
Posty: 77
Skąd: bior? si? dzieci ;D
Wysłany: 12 Kwiecień 2006, 21:29   k+

tak mam k+ Vinyanova.
_________________
oje rekordy:


score:70,000
combo: 265
JC2: 212
NBJ:472
NML:488
JC3:9
UNML:262
floor:562!
gram na floory!
PS: www.driver55it.fora.pl - moje forum
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 12 Kwiecień 2006, 21:37   k+

Co rozumiesz przez 'zapisac swoj wynik'?
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,82 sekundy. Zapytań do SQL: 13