Przesunięty przez: Vinyanov 19 Maj 2008, 11:30 |
Jak wykorzystać lub usunąć z gry kolory eye candy? |
Autor |
Wiadomość |
FOX
Wow!

|
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 09:07 Najlepszy program do grafiki
|
|
|
Osobiście proponuję tylko Graphics Gale. Widzisz całą paletę kolorów i na dodatek możesz ją zmodyfikować w każdej chwili. Obecna wersja to 1.94. Używam Shareware z crackiem użytym na wersji 1.76, na której zainstalowałem najnowszą. Serial podam tylko na GG. A tak na temat wątku to nie dawaj postaci kolorów z linii 15, bo to są kolory Eye Candy |
_________________ Mateusz SSJ8
score=51792
combo=214
floor=680
n00b=416
rush timer=145,?? s |
|
|
|
 |
mattirab
Moderator

Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1200 Skąd: Kalisz
|
|
|
|
 |
FOX
Wow!

|
Wysłany: 17 Styczeń 2008, 09:00
|
|
|
Dokładnie, mattirab. Jeśli chcesz, żeby tworzona przez ciebie postać nie miała żadnego szczegółu o zmiennym kolorze, nie dawaj jej nigdzie żadnego koloru z linii nr 15, gdyż kolory EYE CANDY, które przewijają się w pętli, znajdują sie właśnie w tej linijce i żeby nie dać ich do grafiki postaci, potrzebujesz programu, w którym widzisz paletę. NeoPaint wystarczy do tego, ale, jeśli chcesz móc zmienić paletę kolorów szybko i natychmiast, kiedy chcesz, to polecam Graphics Gale. Na razie. |
_________________ Mateusz SSJ8
score=51792
combo=214
floor=680
n00b=416
rush timer=145,?? s |
|
|
|
 |
BARTEM789
Sweet!

|
Wysłany: 25 Styczeń 2008, 15:14 problem z postacią
|
|
|
jak robię postać to nawet kolory eye candy nie zmieniają odcieni!! co jest???
harold_the_colour_jump_boy.gif chodzi o tą postać |
 |
Plik ściągnięto 193 raz(y) 84,9 KB |
|
|
|
|
 |
Gościu
That's great!

Wiek: 32 Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 35 Skąd: Mikolajki/Polska
|
Wysłany: 8 Luty 2008, 18:22
|
|
|
Ej mi też tak się dzieje, wszystko robie według waszych instrukcji, ale i tak mi wychodzą głupie kolory |
_________________ Po góry, po Filipiny,
Byly raz sobie dwie gminy.
Jedna Mikolajek, jedna Polski
W Mikolajkach jest basen morski!
Tam jest super hotel Golebieski,
nie widac tam rysy kreski!
www.icytowerek.i-fora.info
A to poniżej to mój download
http://icytowerek.i-fora.info/dload.php |
|
|
|
 |
Gościu
That's great!

Wiek: 32 Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 35 Skąd: Mikolajki/Polska
|
Wysłany: 9 Luty 2008, 10:06 [pomoc] Problemik
|
|
|
Zrobiłem takiego moda, a ściany były pomarańczowe, ok, ale jak gralem w gre i miałem combo to mi się kolory ściany zmieniały! Co jest? |
_________________ Po góry, po Filipiny,
Byly raz sobie dwie gminy.
Jedna Mikolajek, jedna Polski
W Mikolajkach jest basen morski!
Tam jest super hotel Golebieski,
nie widac tam rysy kreski!
www.icytowerek.i-fora.info
A to poniżej to mój download
http://icytowerek.i-fora.info/dload.php |
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 10 Luty 2008, 20:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BARTEM789
Sweet!

|
Wysłany: 10 Luty 2008, 10:36 odpowiedź
|
|
|
upewnij się i spójrz na paletę czy właśnie ten kolor nie jest barwą eye candy. |
|
|
|
 |
Adder1984
Hey, good!

|
Wysłany: 17 Marzec 2008, 17:14 Zmiana koloru
|
|
|
Mam pytanko: co trzeba zrobić, aby tworząc postać zmienić kolor napisów, eyecandy itp.?
Tak jak np. postać Polish Harold (czy jakoś tak) zmienia kolory na nasze ojczyste. |
_________________ ...:.:.:::I:.:LoVe:.:BaBoLiNkA:::.:.:...
!!! ŚCIĄGNIJ MOJE POSTACIE !!! |
|
|
|
 |
KiAnka
Yo!

|
Wysłany: 16 Czerwiec 2009, 16:49
|
|
|
Nie wiem czy tutaj powinnam o to zapytać, ale trudno. Niech będzie. Otóż mam okrutny problem T_T Mianowicie zrobiłam słodziutką postać Dango, w tych ramkach, pracowałam w Photoshopie, wszystko zrobiłam jak należy, wszystkie ruchy itd., zapisałam w bmp (swoją drogą w pcx też próbowałam) i po otwarciu gry owszem jest tam ta postać, ale dookoła niej jest fioletowy prostokąt a nie przezroczyste tło Co mam zrobić? Ten kolor jest dokładnie taki sam jak w template, więc czemu?
wygląda to tak:
I tak się dzieje w IT 4.1, bo w 3.1 to w ogóle nie chce się włączyć, znika obraz i pojawia się tylko obrazek z tymi ramkami. Pomocy T_T |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 16 Czerwiec 2009, 17:39
|
|
|
Witaj na forum! Może faktycznie idealnie byłoby, gdybyś utworzyła nowy temat, ale niniejszy i tak pasuje do tej wiadomości.
KiAnka napisał/a: | IT 4.1 […] 3.1 |
Raczej: 1.4 i 1.3.
Hm. W 1.4 zmieniono kolor przezroczystości postaci, czyniąc go jaśniejszym. Mówisz, że pobrałaś go z postaci template. Ale na zrzutach widzę, że jest on ciemniejszy niż ten, który widać w template z 1.4. Kolor 1.3 to fiolet, kolor 1.4 to róż. Spróbuj użyć barwy z pliku, który dołączyłem do wiadomości.
Cytat: | w 3.1 to w ogóle nie chce się włączyć, znika obraz i pojawia się tylko obrazek z tymi ramkami |
Tzn.? Widać tylko postać, a grafiki gry – już nie? Możesz umieścić ją w załączniku do wiadomości, BTW?
Twórca wiadomości poniżej napisał/a: | w każdym razie wielkie dzięki!! już działa ;D |
Nie ma sprawy. |
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 16 Czerwiec 2009, 17:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
KiAnka
Yo!

|
Wysłany: 16 Czerwiec 2009, 17:43
|
|
|
A nie pomyślałam. Może to dlatego że robiłam z template z 3.1 ;P w każdym razie wielkie dzięki!! już działa ;D |
|
|
|
 |
|