SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Vinyanov
22 Luty 2008, 08:31
Czarny ekran / pusty ekran
Autor Wiadomość
Yras
Gość
Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 08:52   Czarny ekran / pusty ekran

Cze mam super klopot :572: Wiec pomuszcie mi go rozwiazac napewno wynagrocze :lol: Wiec do rzeczy : siciagnelem icy tower 1.1 i 1.2 w dwoch bylo to samo glos chodzil ale obrazu niebylo ktos wie jak to naprawic :?: pomuszcie napewno wynagrodze powtazam Napewno wynagrodze [glow=444444][/glow][shadow=444444][/shadow]Naprzyklad cd keyamy do nfsu2 itp.
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 22 Luty 2008, 15:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mateczko
Eextreeme!


Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 158
Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 08:57   Pom??ci? napewno wynagrodz

pomoge ci ale jaka masz karte graficzna?????
 
 
Yras
Gość
Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 08:58   DOBRA WIESZ JAKA

ATI RADEON 9000
 
 
mateczko
Eextreeme!


Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 158
Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 11:38   Pom??ci? napewno wynagrodz

a jaki masz komputer???? (karta graficzna nie pomoge)
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 14:38   Pom??ci? napewno wynagrodz

Jak na mnie to nie w tym rzecz.
Inne gry Ci chodza? Moze cos ze sterownikami.
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
Fayl
Fantastic!



Dołączył: 26 Lut 2004
Posty: 346
Skąd: ŁDZ
Wysłany: 19 Czerwiec 2005, 09:17   Pom??ci? napewno wynagrodz

Zawsze na taki problem jest standardowe rozwiazanie: zainstaluj najnowszego DirectX i sterowniki do karty graficznej, a jak to nie pomoze, to dopiero pisz.

(btw, w tej chwili gosc nie odpisze, bo chyba zostalo to zablokowane, nie? :wink: )
 
 
Stachu
Gość
Wysłany: 25 Luty 2006, 10:35   problem z gra

Mam problem z icytower 1.3. Uruchamiam gre otwiera sie okno i nic w srodku nie ma, dopiero jak sie minimalizuje to cos sie pojawia chwile przed zminimalizownaiem. Na full screen tez nie dziala. Probowalem reinstal systemu, probowalem reinstal gry ( gra zassana z Waszej stronki ) zainstalowalem patcha, probowalem wswzystko wylaczyc przy uruchmianiu gry i tez nic. Sterowniki tez sa dobre bo wszystko inne mi chodzi tylko icytower nie. Prosze o pomoc i z gory dziekuje
 
 
catek
Gość
Wysłany: 25 Luty 2006, 12:25   problem z gr?

:shock: rzeczywiscie, bardzo Ci na tym zalezalo, jak tak wszystko: reinstalowales, skanowales, itd. A jesli chodzi o to, to jak zainstalowalem tego patch-a to gra mi sie tez nie wlaczala tylko jakis blad. Poprostu Stachu, nie instaluj tego patcha, a instalacja systemu od poczatku nie byla potrzebna. hehe jak naklikalem na ikone gry z patchem to to nie dzialalo tez, graj bez patcha, powtarzam bez patch-a. I jak miales swoje rekordy to wez je skopiuj, nawet na pulpit, potem reinstalacja tej gry, www.itower.blog.onet.pl -> moj stary blog, po prawej masz download no i zainstaluj, zeby nie mialo czasem zadnych dodatkow i graj tyle ile tylko mozesz, pozdrawiam!
 
 
SaleiB 
Administrator


Wiek: 30
Dołączył: 31 Sty 2004
Posty: 905
Skąd: Warszawa
Wysłany: 26 Luty 2006, 15:44   Re: problem z gra

Stachu napisał/a:
Mam problem z icytower 1.3. Uruchamiam gre otwiera sie okno i nic w srodku nie ma, dopiero jak sie minimalizuje to cos sie pojawia chwile przed zminimalizownaiem. Na full screen tez nie dziala. Probowalem reinstal systemu, probowalem reinstal gry ( gra zassana z Waszej stronki ) zainstalowalem patcha, probowalem wswzystko wylaczyc przy uruchmianiu gry i tez nic. Sterowniki tez sa dobre bo wszystko inne mi chodzi tylko icytower nie. Prosze o pomoc i z gory dziekuje


to moze byc wina karty graficznej lub jej sterownikow, sporoboj cos tutaj pozmieniac

catek gra z naszej strony jest w 100% dobra, path tez
_________________
IT 1.4/1.5 scores: Floor 1050 | Combo 525 | NC 783 | LC 521 | JS2 143 | JS3 62 | CC1 162 | CC2 261 | CC3 353 | CC4 448 | CC5 541 (Rank ****) źródło
 
  Profil FLD: 34 IT Code:
 
adamou
That's great!


Dołączył: 17 Lut 2006
Posty: 40
Wysłany: 26 Luty 2006, 15:52   Re: problem z gra

Stachu napisał/a:
Mam problem z icytower 1.3. Uruchamiam gre otwiera sie okno i nic w srodku nie ma, dopiero jak sie minimalizuje to cos sie pojawia chwile przed zminimalizownaiem. Na full screen tez nie dziala. Probowalem reinstal systemu, probowalem reinstal gry ( gra zassana z Waszej stronki ) zainstalowalem patcha, probowalem wswzystko wylaczyc przy uruchmianiu gry i tez nic. Sterowniki tez sa dobre bo wszystko inne mi chodzi tylko icytower nie. Prosze o pomoc i z gory dziekuje


mozebyc problem z grafika lub z dzwienkiem :!:

ale tez nie jestem pewny :?:
 
 
catek
Gość
Wysłany: 26 Luty 2006, 16:00   problem z gr?

SaleiB gra owszem ale patch nie, probowalem zapisz jako bo tak mowiles i ok sciagnelem ale jak klikam to blad jest jakis, a Stachu tylko tak dla formalnosci to sprobuj sprawdzic bez patcha ale tylko chwile i zobaczycie ze nie bedzie bledu:)
 
 
Stachu
Yo!

Dołączył: 26 Lut 2006
Posty: 1
Skąd: Piast?w
Wysłany: 26 Luty 2006, 16:54   problem z gr?

Probowalem najpierw bez patcha grac i tez nie da rady. Mozliwe ze wina karty bo mam taka ze... , no lipna poprostu. Zainstalowalem przed chwila wersje 1.1 i tez nie dzialai ten sam problem jest. Gra jest ale nie ma obrazu.
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 26 Luty 2006, 22:28   problem z gr?

patch na pewno nie poprawia bledow...
tak na marginesie, gre najlepiej sciagac z www.freelunchdesign.com - a dokladniej stad (przyciskiem 'download now') - jest to instalka 1.3.1 - nie trzeba patchowac (nie wiem dlaczego nie ma jej jeszcze na stronie)...

Co do Twojego problemu - naprawde probowales reinstalacji systemu ze wszystkimi sterownikami? - nie wydaje mi sie ;]
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
SaleiB 
Administrator


Wiek: 30
Dołączył: 31 Sty 2004
Posty: 905
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27 Luty 2006, 18:53   problem z gr?

dzieki petr za link :) na razie tego nei wrzuce na strone bo mams trasznie malo meisjca na dysku i jak proboje cos sciagac to mi sie 100 komunikatow o oczyszczaniu dysku pojawia.

stachu moze masz sterowniki karty graficznej niekompatybilne z windowsem XP
_________________
IT 1.4/1.5 scores: Floor 1050 | Combo 525 | NC 783 | LC 521 | JS2 143 | JS3 62 | CC1 162 | CC2 261 | CC3 353 | CC4 448 | CC5 541 (Rank ****) źródło
 
  Profil FLD: 34 IT Code:
 
Evan
Yo!

Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 2
Skąd: Skar?ysko-Kamienna
Wysłany: 24 Marzec 2006, 21:03   problem z gr?

Stachu napisał/a:
Mam problem z icytower 1.3. Uruchamiam gre otwiera sie okno i nic w srodku nie ma, dopiero jak sie minimalizuje to cos sie pojawia chwile przed zminimalizownaiem. Na full screen tez nie dziala. Probowalem reinstal systemu, probowalem reinstal gry ( gra zassana z Waszej stronki ) zainstalowalem patcha, probowalem wswzystko wylaczyc przy uruchmianiu gry i tez nic. Sterowniki tez sa dobre bo wszystko inne mi chodzi tylko icytower nie. Prosze o pomoc i z gory dziekuje


hehe.. mialem ten sam problem. Moja rada (to co mi pomoglo) :

Moj Komputer > PPM > Wlasciwosci > Sprzet > Menedzer Urzadzen > Karty graficzne > Wybierasz pozycje, ktora sie wyswietlila > Sterownik > Aktualizuj sterownik > Aktualizujesz z uwzgldnieniem przeszukiwania internetu.. t
 
 
 
Wojtek
Gość
Wysłany: 10 Październik 2007, 17:32   Problem

Nie wiem dlaczego po sciągnięciu i zainstalowaniu gry działa ona niepoprawnie. Po włączeniu gra wyświetla się na małym ekranie i trzeba cały czas trzymać myszką okno aby było aktywne. Kiedy ustawiam pełny ekran to gra się włącza ale widnieje tylko czarny ekran. Proszę o pomoc ! Prosze o odpowiedz na maila : waski03@wp.pl
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 10 Październik 2007, 19:36   Re: Problem

Wojtek napisał/a:
Po włączeniu gra wyświetla się na małym ekranie i trzeba cały czas trzymać myszką okno aby było aktywne


Hm, to zdaje się problem z systemem operacyjnym. Z Icy Tower stawiałbym, że wszystko jest w porządku.
 
     
Julita
Gość
Wysłany: 30 Listopad 2007, 20:20   Pomocy!!

prosze nie ktos mi pomoże! chcialam sobie zainstalowac Icy Tower i próbowałam ściągnąć go ze wszystkich mozliwych stron ale zawsze efekt byl ten sam--> po nacisnieciu ikonki w celu urochomienia gry pokazywała sie tylko ramka nowego okna, i na tym wszytsko sie konczylo.... probowalam juz wszystkiego..... niech ktos powie co sie dzieje i dlaczego?
 
     
Pablo 
Super!



Wiek: 21
Dołączył: 21 Lis 2007
Posty: 61
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 4 Grudzień 2007, 21:25   

Wiem jak to akurat jest tez tak kiedys mialem na starym systemie :/ teraz to mi wchodzi :roll: ale zalezy tez od tego jaki masz sytem stary czy nowy ? Jak ci wchodza inne gry np need for speed, GTA to powinno ci sie jakos wyrobic !!! To mozesz dac:
1. wcisnac prawym przyciskiem myszy na ikonke IT
2.Wlasciwosci
3.Zgodnosc na (gorze )
4 tam jest ,,Tryb zgodnosci'' i dajesz na urochom ten program w trybie zgodnosci z: windows 2000 Mam nadzieje ze powinno juz wejsc ... :smile:
_________________
Icy Tower 1.3 :
NmL 532
Floors 842
Combo 357
Score 198.926
Moje forum o Telefonach komorkowych !!! ZAREJESTRUJ SIE
 
 
     
Luk_aszz
Yo!

Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 1
Wysłany: 15 Grudzień 2007, 17:30   Gra mi niedziala:/

Witam, no więc gdy sciagne gre Icy tower zainstaluje wlanczam ja a zamiast obrazu gry jest czarne tlo, muzyka jest. Tak mam w kazdej wersji:/ Kiedys jakis roczek temu kiedy gralem w Icy Tower bylo ok. a teraz niewiem dlaczego tak sie dzieje. Prosze o odpowiedz;) Pozdrawiam!
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 16