APEL // "sprzatenie" forum ;) |
Autor |
Wiadomość |
mattirab
Moderator

Pomógł: 2 razy Wiek: 26 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1200 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 3 Listopad 2005, 20:55 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
Laura, zrozum. To sa tematy "nabijackie", ja mysle, ze powinny byc w RCC. Ale zostawiamy te tematy, ktore sa sednem, zrodlem "Pogaduszek"! Zostawiamy te najwazniejsze. |
_________________ Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki |
|
|
|
 |
Laura_x
No way!

Wiek: 33 Dołączyła: 04 Sie 2005 Posty: 1412 Skąd: Sex City ;)
|
Wysłany: 3 Listopad 2005, 21:06 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
no oki ja rozumiem Nei musicie mi teog tlumaczyc jak malej dziewczynce a jak rozrozniacie tematy nabijackie od zwyklych |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 3 Listopad 2005, 21:28 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
Laura_x napisał/a: | a jak rozrozniacie tematy nabijackie od zwyklych |
Redaktor poprzez samo podjecie trudu takiego rozroznienia okazuje czujnosc i troske o dobro forum wystarczajaca, aby reszta uzytkownikow mogla uwierzyc w trafnosc decyzji, ktora ostatecznie podejmie... |
|
|
|
 |
Laura_x
No way!

|
Wysłany: 3 Listopad 2005, 21:40 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
mam dwa pytania
1) skoro macie zamiar przeniesc kilka topicow do RCC to czemu jeszcze teog nei zrobiliscie
2) czemu zadna dziewczyna nie jest we wladzach forum tzn nie jest moderatorem lub adminem |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wysłany: 3 Listopad 2005, 21:48 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
Rozumiem takie tematy jak skojarzenia itp. w RCC, ale najlepszy/najgorszy forumowicz czy np. south park studio, to przesada
Cytat: |
no ale dziwne, ze we wladzach forum zadnej dziewczyny nie ma |
Jak widzisz dyskryminacja kobiet i tu sie sprawdza, co mi wybitnie nie odpowiada xD |
|
|
|
 |
Laura_x
No way!

|
Wysłany: 3 Listopad 2005, 21:53 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
Domia -> po raz kolejny sie zgadzamy xD te uwazam, ze "najgorszy/najlepszy forumowicz" to nie jest topic tylu nabijackiego a co do wladz forum... no comments, ale przydalaby sie jakas baba na moderatora no bo faktycznie wyglada to na dyskryminacje |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wysłany: 3 Listopad 2005, 22:02 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
Laura_x napisał/a: | ale przydalaby sie jakas baba na moderatora |
No cos ty, na admina ;D ! [ironia mode ]
A tak wracajac do tematu, to czy rzeczywiscie redakcja nie uwzglednia wcisniecia do wladzy jakiejs baby xD Bo wiecie tu trzeba kobiecej reki - disajn i te sprawy xD |
|
|
|
 |
petr
Administrator

Wiek: 30 Dołączył: 17 Kwi 2004 Posty: 1665 Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
|
Wysłany: 3 Listopad 2005, 22:14 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
Po pierwsze:
Domia napisał/a: | polowe pogaduszek |
lol
Domia napisał/a: | Ty bys kurde wszystko tam przeniosl |
lol 2
To tylko kilka najbardziej luznych, nabijackich tematow...
Laura_x napisał/a: | a jak rozrozniacie tematy nabijackie od zwyklych |
Hm... Nabijackie to te, ktore sa kompletnie na luzie... Przyklady to obydwa RCC i wiekszosc powyzszej listy...
Argumentacja Vina tez jest w porzadku ale podburza zenski bunt na forum ;]
Laura_x napisał/a: | skoro mialabym mozliwosc zaglosowania, to zgodzilabym sie z Domia (...) no ale jak trzeba przeniesc, to trudno |
Laura_x napisał/a: | skoro macie zamiar przeniesc kilka topicow do RCC to czemu jeszcze teog nei zrobiliscie |
Domia napisał/a: | Rozumiem takie tematy jak skojarzenia itp. w RCC, ale najlepszy/najgorszy forumowicz czy np. south park studio, to przesada |
Ale:
petr napisał/a: | proponowana lista tematow do przeniesienia do RCC |
Wszystko jasne?
"Mialabym mozliwosc zaglosowania", "trzeba przeniesc" - gdybym chcial decydowac sam, te tematy juz dawno bylyby w RCC - ale akcja ta (caly temat) ma za zadanie wspolne posprzatanie forum - moderatorzy sa tylko narzedziem
Piszac tego posta zdawalem sobie sprawe, ze rozpetam burze - ale wlasnie to mialem na celu! Chcialem zebyscie zabrali wreszcie glos w tej sprawie!
Laura_x napisał/a: | uwazam, ze "najgorszy/najlepszy forumowicz" to nie jest topic tylu nabijackiego |
Skoro obie jestescie przeciwko, nie ma sprawy - obydwa tematy moga zostac.
Co kobiet w Redakcji. Postaram sie zalatwic to brutalnie:
a) prosze wskazac mi jeden powazny serwis (strony zespolow sie nie licza) w ktorym w Redakcji jest kobieta (powstaje pytanie - czy Icy.pl jest serwisem powaznym? ;P ech xD)
b) ech. Pamietam czasy kiedy Domia otarla sie o modera na IT.NET... No coz. Domia, Laura - to co zdaza Wam sie wspolnie robic (czytaj: nabijac - przyklad ostatnich dni to "Jak wygladacie") nie oczekujcie na prawa modera...
Wypowiem sie od razu w swoim imieniu - trafilem do Redakcji glownie ze wzgledu na stare czasy - z wiekszoscia ekipy znamy sie juz jakis czas i wiemy czego mozemy sie po sobie spodziewac.. Tak, wiem ze Domia tez jest z nami bardzo dlugo, ale dopiero jakis czas temu zerwala z opinia nabijaczki...
Sory.
Laura_x napisał/a: | wyglada to na dyskryminacje |
Jak wynika z powyzszego, w tym momencie nie ma kandydatki na takie stanowisko... Domia bylaby najblizej...
Poza tym, z tego co wiem, w najblizszym czasie nie planujemy rozszezania Redakcji... |
_________________ score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
|
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wysłany: 4 Listopad 2005, 15:57 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
petr napisał/a: | Domia otarla sie o modera na IT.NET |
Serio? Czemu ja sie jako ostatnia dowiaduje xD ?
petr napisał/a: | Domia, Laura - to co zdaza Wam sie wspolnie robic (czytaj: nabijac - przyklad ostatnich dni to "Jak wygladacie") |
Ta pewnie w porownaniu do Laury to tak nabijam posty, ze szczeka opada... porownaj sobie jej ilosc postow do moich i czas pobytu na forum, ok? Wtedy mozemy porozmawiac.
petr napisał/a: | , wiem ze Domia tez jest z nami bardzo dlugo, ale dopiero jakis czas temu zerwala z opinia nabijaczki... |
"Jakis czas temu" ... Boze jak ja nie lubie czegos takiego, gdy ktos patrzy na mnie pod katem przeszlosci Czlowiek sie niby uczy na bledach? ... Widac moze nie znasz tego sformulowania.
petr napisał/a: | Domia bylaby najblizej |
Co znaczy, ze i tak cholernie daleko xD
Mi sie tam do wladzy nie spieszy... Mam bardziej ambitne plany na przyszlosc |
|
|
|
 |
petr
Administrator

|
Wysłany: 4 Listopad 2005, 16:37 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
Domia napisał/a: | petr napisał/a: | Domia otarla sie o modera na IT.NET |
Serio? Czemu ja sie jako ostatnia dowiaduje xD ? |
Pamietam ze bylas wtedy moim "numerem trzy" - wiec dosc blisko Red ;P (wowczas jednoglosnie wybralismy z Pastorem Vina i JK ;] )
Domia napisał/a: | petr napisał/a: | Domia, Laura - to co zdaza Wam sie wspolnie robic (czytaj: nabijac - przyklad ostatnich dni to "Jak wygladacie") |
Ta pewnie w porownaniu do Laury to tak nabijam posty, ze szczeka opada... porownaj sobie jej ilosc postow do moich i czas pobytu na forum, ok? Wtedy mozemy porozmawiac. |
Mam dowody ;P
To juz Twoj problem, a nie moj, ze pod jej (Laury) wplywem jestes czasem sklonna do nabijania ;P
Domia napisał/a: | petr napisał/a: | , wiem ze Domia tez jest z nami bardzo dlugo, ale dopiero jakis czas temu zerwala z opinia nabijaczki... |
"Jakis czas temu" ... Boze jak ja nie lubie czegos takiego, gdy ktos patrzy na mnie pod katem przeszlosci |
Tez tego nienawidze, wybacz... Musialem znalezc jakies argumenty
Domia napisał/a: | Czlowiek sie niby uczy na bledach? ... |
Do niedawna udowadnialas, ze tak jest ;] (bede sie trzymal tamtych postow jak Scrat zoledzia [Epoka Lodowcowa] ;P )
Domia napisał/a: | petr napisał/a: | Domia bylaby najblizej |
Co znaczy, ze i tak cholernie daleko xD |
Ciesze sie, ze nie robisz sobie wielkich nadziei ;]
Domia napisał/a: | Mi sie tam do wladzy nie spieszy... Mam bardziej ambitne plany na przyszlosc |
Hmm ;] |
_________________ score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
|
|
|
|
 |
petr
Administrator

|
Wysłany: 6 Listopad 2005, 23:14 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
[size=9px]Pisane wczoraj kilka minut przed awaria serwera[/size]
Nalezy chyba zmienic charakter RCC.
Niektorzy boja sie tam wchodzic, niektorzy wstydza sie tam wchodzic, a niektorzy sie tego brzydza.
Zauwazylem tez ze malo kto zaklada tam tematy... Dzisiejszy Neo - "przyzwyczajenia" - pasuje idealnie, ale wyladowal poczatkowo w Pogaduszkach.
Zdaje sobie sprawe ze to powazny temat, ale... Wlasnie cos takiego powinno byc w RCC...
I tutaj powstaje problem.
Nazwe zostawimy, bo jest historyczna, ale opis trza wywalic i dac nowy...
Powstaje problem ustalenia nowej granicy pomiedzy Pogaduszkami a RCC... Moze tak - Pogaduszki to rozmowa o czyms - filmy, gry, muzyka, etc - a RCC o nas? - chociaz, gusta to tez rozmowa o nas.
Tak, wciaz jestem za istnieniem tego dzialu, kilka luznych tematow z RCC szpeciloby tam, Pogaduszki trzymaja teraz jakis poziom i tak powinno pozostac... |
|
|
|
|
 |
Laura_x
No way!

|
Wysłany: 6 Listopad 2005, 23:16 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
petr -> masz cholerna racje niech pozostanie tak, jak jest :p bo jest dobrze :p forum ma jakis poziom inapisalabym cos jeszcze, ale to napisze pozniej :p bo teraz musze zmykac
EDIT:
matti -> z Toba sie zgodze, ze RCC moznaby podzielic na kilka dzialow, bo to by bylo swietne rozwiazanie - teraz tammaly balagan panuje i to samo zrobic z Pogaduszkami, no bo tam tez jest maly balagan - moja propozycja - podzielic Pogaduszki na kilka dzialow, np:
Kultura (muzyka, filmy, literatura)
Gry komputerowe
Cala reszta |
|
|
|
 |
mattirab
Moderator

|
Wysłany: 7 Listopad 2005, 17:24 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
Laura, o takie cos chodzi wlasnie z nabijaniem. Dobra, napiszesz pozniej, ale zedituj ten post, bo to jest jakby nabijactwo. A teraz na temat: petr: Ja mam taki pomyslek: Pogaduszki powinny byc o czyms konkretnym, tak jak dawniej. "Czyli wszystko, co nie pasuje do pozostalych dzialow". O to chodzi. A RCC powinno byc bardziej, jakby to powiedziec, dostepne tzn. takie, aby mlodsi uzytkownicy tez chetnie tam zagladali, bo niektore posty sa tak wulgarne i w ogole, ze szkoda gadac. My propozition: Podzielic RCC na: Centrum. W nim bylyby tematy w miare 'normalne', takie co pasuja do 'Pogaduszek', ale jednak nabijackie. np. Skojarzenia, Gif Wars Piramidkaitd.
Centrum Smiechu i Radochy: tematy: Atak, papier, kamien, nozyczki itd.
Nabijactwa: tematy: Najinteligentniejsza rozmowa swiata, Wasze rekordy/Kariera: Parodia
Miasteczko: To juz jest |
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki |
|
|
|
 |
petr
Administrator

|
Wysłany: 8 Listopad 2005, 23:31 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
To juz jest jakis pomysl, podzielic RCC - moznaby tez w jeden dzial wrzucic wszelkie forumowe "gierki" (skojarzenia......)
Ale z drugiej strony - nie jest nas za malo na cos takiego?..
(zazwyczaj -> male fora - malo dzialow; duzo dzialow wynikiem rozrostu forum...) |
|
|
|
|
 |
Laura_x
No way!

|
Wysłany: 9 Listopad 2005, 15:35 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
petr -> a co sadzisz o moich propozycjach Dobre sa czy nie bo mi sie wydaje, ze to by blo dobre rozwiazanie, nei bloby takiego balaganu w Pogaduszkach
i nie mow, z ejest nas za malo jeszcze przyjdzie czas, gdy bedzie na forum codziennie wchodzilo po 50 userow |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wysłany: 9 Listopad 2005, 16:34 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
Przeciez w sumie nas tak malo nie jest Ponad 200 uzytkownikow. Widzialam wiele for (m. in. te autorstwa koda), gdzie bylo raptem 15 userow i jeszcze wiecej dzialow |
|
|
|
 |
mattirab
Moderator

|
Wysłany: 9 Listopad 2005, 16:40 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
Domia, sama mowisz, ze autorstwa Koda, a podobno on sie na tym nie zna. Sa fora, gdzie jest 10 000 userow, a dzialow moze 1 i 1/2 tego, co tu. |
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki |
|
|
|
 |
petr
Administrator

|
Wysłany: 9 Listopad 2005, 23:58 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
Mysle ze wciaz jest nas za malo zeby tworzyc wiele dzialow...
Poza tym - zakladajcie wiele tematow [np kulturalnych] i wypowiadajcie sie w nich (zbyt wiele tematow o grach umieralo) - wtedy na pewno bedzie sie dalo cos zrobic...
I prosze, nie porownujcie naszego Forum do for koda ;p Nie macie innych wzorcow?
Ja mam - www.magiczne.pl - z niego "biore" wiekszosc pomyslow ktore tutaj staram sie wdrozyc.. (to wlasnie tam jest zasada z 1 post = 2 emoty)
[size=9px]Z gory mowie, ze szukanie nicku "petr" na nim nic nie da ;P[/size] |
|
|
|
|
 |
petr
Administrator

|
Wysłany: 15 Listopad 2005, 01:10 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
Rozumiem, ze nie ma wiecej zastrzezen co do listy tematow do przeniesienia?
Oto ona po zmianach:
- KONKURS XD
- Tiesto
- Rasiak na mistrzostwach
- South Park Studio
- Gotuj z Hitlerem...
- Kim chcesz zostac w przyszlosci
- Zgaduj zgadula...
- Jestem nowy
- Czy jestes pewien?
- Co...
oraz:
- Songo naprawde istnieje (nowy temat, ale mam watpliwosci)
- WoTR (wczesniej go nie zauwazylem)
Pozostaje tez nienaruszona kwestia tematu o DSJ - do ktorego duzego go wrzucic?
Co do "zmiany charakteru RCC" - chwilowo czekamy na akceptacje i ewentualne tlumaczenie Vina ;] Zaproponowalem takie cos:
"Luzniejsza wersja Pogaduszek - z wylaczonym licznikiem (inaczej - dzial do nabijania). Tutaj mozesz sie przywitac, zagrac w forumowa gre i pochwalic stopniem zfazowania."
Moze byc tylko problem z przetlumaczeniem "zfazowania" - ale jak mowilem, to "projekt" nazwy. |
|
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wysłany: 30 Listopad 2005, 20:44 APEL // "sprz?tenie" forum ;)
|
|
|
Ja mam pare spraw.
1) I jak ze zmienianiem charakteru RCC? Jakies decyzje zapadly, czy zostaje tak jak jest?
2) Groziliscie warnami za offtopy - tyle ich juz bylo i ostrzezen ani jednego nie widzialam. Ja swoje dostalam bez jakiegokolwiek bolu, ze strony 'wladz' (?). I powiem szczerze, ze sie pieprzycie z Laura... Offtopic co drugi dzien (ostatnio glownie z Jankovem), tu np. w "Humorze" kilka postow pod rzad, bo nie chcialo jej sie pisac jednego dlugiego. To mnie az zniecheca do wchodzenia na to forum! Ostrzezenie nie boli, nie gryzie, a jest po to, aby user sie poprawil! Nie wiem, czy Laura Was jakos szczegolnie urzekla, czy moze boicie sie jej wlepic ostrzezenie, ale mi potrafiliscie dac warna, a nawet dwa, po jakichs 200-300 postach. Dzis ciesze sie, ze to zrobiliscie, bo jak widac, potrafilo to zadzialac w skuteczny sposob i zahamowac u mnie nabijactwo. Ale jesli Laura ma byc caly czas 'bez winy', to tych postow bedzie wiecej, wiecej, wiecej i jeszcze raz wiecej.
To tyle ode mnie. |
|
|
|
 |
|