SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Vinyanov
22 Luty 2008, 08:31
Blue Screen of Death podczas uruchamiania gry
Autor Wiadomość
kamil_snk
Gość
Wysłany: 17 Listopad 2005, 16:18   Blue Screen of Death podczas uruchamiania gry

Mam problem z uruchomieniem IT. Podczas ladowania gry system wyswietla blad(niebieski ekran)l. Po wcisnieciu klawisza IT sie zawiesza, choc komp chodzi normalnie. Reinstalacja gry nie pomoze. PROSZE O POMOC!
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 22 Luty 2008, 15:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Domia 
No way!



Wiek: 25
Dołączyła: 06 Lut 2004
Posty: 1465
Skąd: Kraqw
Wysłany: 17 Listopad 2005, 20:25   Problem z uruchomieniem gry

Moze to nie bedzie zbyt tresciwy post, ale ...

Gosc napisał/a:
Reinstalacja gry nie pomoze

Skad wiesz?
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 17 Listopad 2005, 23:31   Problem z uruchomieniem gry

Mozna sprobowac, ale jak na moje to jest to problem z Windowsem...
Ewentualnie mozesz sprobowac z innym plikiem instalacyjnym, ale to malo prawdopodobne...
Gdybym byl informatykiem, powiedzialbym "zreinstaluj winde" bo to ponoc pomaga, ale...
No coz, tylko z IT taki problem jest?
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
kamil_snk
Hey, good!


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6
Wysłany: 18 Listopad 2005, 07:54   Problem z uruchomieniem gry

Problem jest tylko z IT chyba podczas ladowania dzwieku. Reinstalacja IT nie pomogla.
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 18 Listopad 2005, 08:07   Problem z uruchomieniem gry

Byc moze zainstalowales gre w miejsce poprzedniej wersji (np w tym samym katalogu gdzie wczesniej bylo 1.2)..
Sproboj zainstalowac gre jeszcze raz, ale w innym miejscu
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
kamil_snk
Hey, good!


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6
Wysłany: 18 Listopad 2005, 15:25   Problem z uruchomieniem gry

Nawet instalacja na innej partycji nie pomaga.
 
 
Laura_x 
No way!



Wiek: 30
Dołączyła: 04 Sie 2005
Posty: 1412
Skąd: Sex City ;)
Wysłany: 18 Listopad 2005, 20:30   Problem z uruchomieniem gry

kurde no to sformatuj dysk, zainstaluj Windowsa od nowa :P to zaaawsze pomaga :P
 
 
 
Domia 
No way!



Wiek: 25
Dołączyła: 06 Lut 2004
Posty: 1465
Skąd: Kraqw
Wysłany: 18 Listopad 2005, 20:44   Problem z uruchomieniem gry

A moze plik jest uszkodzony? Jesli sciagales z www.freelunchdesign.com , to cos nie tak jest na twoim dysku, a jesli nie, to sciagnij z tamtad i wtedy sprawdz, czy problem pojawia sie dalej.
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 18 Listopad 2005, 21:22   Problem z uruchomieniem gry

Domia - to juz pisalem, ale masz racje, mozna sprawdzic... A jak nie podziala to sproboj sciagnac IT 1.2 (z naszej strony chociazby)... Zobaczymy czy to cos zadziala...
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
SaleiB 
Administrator


Wiek: 30
Dołączył: 31 Sty 2004
Posty: 905
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18 Listopad 2005, 23:07   Problem z uruchomieniem gry

kamil_snk, a chodzi ci ktorakolwiek wersja icy towera?
_________________
IT 1.4/1.5 scores: Floor 1050 | Combo 525 | NC 783 | LC 521 | JS2 143 | JS3 62 | CC1 162 | CC2 261 | CC3 353 | CC4 448 | CC5 541 (Rank ****) źródło
 
  Profil FLD: 34 IT Code:
 
kamil_snk
Hey, good!


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6
Wysłany: 19 Listopad 2005, 10:04   Problem z uruchomieniem gry

IT 1.2 tez nie dziala.
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 19 Listopad 2005, 10:27   Problem z uruchomieniem gry

Czyli praktycznie mamy juz pewnosc, ze to chodzi o cos z komputem...
(chociaz, nigdy nic nie wiadomo...)
Moze masz odpalane automatycznie cos, co powoduje konflikt? (nie, nie wiem co mam na mysli) Tylko jaka wspolna czesc 1.2 i 1.3 moglaby sie z czyms klocic?
Pisales ze chyba chodzi o dzwiek... Moze sproboj przeinstalowac sterowniki do karty dzwiekowej? Nie zaszkodzi (z aktualizacja roznie bywa, ale tez mozna)... Jesli masz wbudowana, tak samo mozesz to zrobic...
Jesli nie wiesz jak, sluze pomoca
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
kamil_snk
Hey, good!


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6
Wysłany: 20 Listopad 2005, 10:13   Problem z uruchomieniem gry

Ze sterownikami chyba wszystko ok. Po prostu IT raz sie zacial podczas ladowania. Zresetowalem i od tej pory nie chce sie uruchomic.
 
 
Domia 
No way!



Wiek: 25
Dołączyła: 06 Lut 2004
Posty: 1465
Skąd: Kraqw
Wysłany: 20 Listopad 2005, 10:16   Problem z uruchomieniem gry

kamil_snk napisał/a:
Ze sterownikami chyba wszystko ok

Chyba? Chybac, to znaczy skakac. Lepiej sprawdz je, bo tak to mozemy Ci wymieniac tysiace powodow, a Ty nawet jednego nie sprawdzisz. Przy okazji - sciagales IT z www.freelunchdesign.com ?
 
 
kamil_snk
Hey, good!


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6
Wysłany: 20 Listopad 2005, 17:51   Problem z uruchomieniem gry

IT 1.3 zainstalowalem z Niezbednika, a IT 1.2 z tej strony. Nowe sterowniki dzwieku nie pomogly.
 
 
SaleiB 
Administrator


Wiek: 30
Dołączył: 31 Sty 2004
Posty: 905
Skąd: Warszawa
Wysłany: 20 Listopad 2005, 18:29   Problem z uruchomieniem gry

niezbednik i nasza strona to rowzniez 100% zrodla, wiec blad nie tkwi w grze. skoro nie dziala rowniez it 1.2 wiec zapewne nie jest to wina systemu operacyjnego. pozostaje grafika, lub dzwiek, tak wiec radzeci sprawdzic jaka masz karte graficzna i muzyczna (jesli nie wiesz) i poszukac do nich najnowszych sterownikow w necie. jesli to takze nie pomoze, to pozostaje ci chyba jedynie reinstalka systemu, ale nie wiem czy warto dla jednej gry ;)


pozdr
_________________
IT 1.4/1.5 scores: Floor 1050 | Combo 525 | NC 783 | LC 521 | JS2 143 | JS3 62 | CC1 162 | CC2 261 | CC3 353 | CC4 448 | CC5 541 (Rank ****) źródło
 
  Profil FLD: 34 IT Code:
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 21 Listopad 2005, 00:19   Problem z uruchomieniem gry

Hm, ja bym po prostu sprobowal powylaczac wszystko (ctrl+alt+del) poza "Explorer" i sprobowal uruchomic gre - dziala prawie zawsze. Jesli to tez nie zadziala, sproboj ze sterownikami... A potem to juz tylko reinstalka systemu lub wizyta informatyka w domu...
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
kamil_snk
Hey, good!


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6
Wysłany: 22 Listopad 2005, 12:42   Problem z uruchomieniem gry

Sterowniki nie pomogly, wylaczenie wszystkirgo tez. Pozostaje reinstalacja systemu lub informatyk w domu. Drugiego nie zastosuje. Moze sie zdecyduje na reinstalacje ale za jakies kilka tygodni i na pewno bedzie to XP.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 16