SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Vinyanov
22 Luty 2008, 08:31
Resetowanie się komputera
Autor Wiadomość
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 23 Styczeń 2006, 19:08   problem

Catek, Matwiej nie moze uruchomic gry, tzn. nie moze zagrac, bo mu sie po kilku schodkach zawiesza, czy restartuje, wiec rekordow chyba nie mial.
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
 
catek
Gość
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 00:04   problem

No chyba jak sie zawiesza bardzo szybko to nie uwazasz ze to by byly twe rekordy nowe. Cos ty, nie sa napewno twomi rekordami. Tak wogle to czytalem kilka razy twoj post i chyba czegos nie rozumiem :?: :?:
 
 
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 15:32   problem

Moj post? Ludzie, to nie mi sie zawiesza, tylko Matwiejowi.
PS. Sorx jakbym cos zle zrozumial. I prosze, konczmy juz ten offtop. Miejmy nadzieje, ze Icy Tower sie Matwiejowi uruchomi.
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
 
catek
Gość
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 16:01   problem

:D Mattirab rzeczywiscie zle zrozumialem to co napisales, a tak w ogole to ty zadnego ostrzezenia nie masz, BRAVO!!!
 
 
syo 
No way!



Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 31 Sty 2004
Posty: 1957
Skąd: Wrocław/Olsztyn
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 16:46   problem

mattirab napisał/a:
Miejmy nadzieje, ze Icy Tower sie Matwiejowi uruchomi.


Tez mam taka nadzieje, Matti.

*klik*
  Profil FLD: 91 IT Code:
 
CyT
Gość
Wysłany: 6 Luty 2006, 20:35   Blue Screen i restart

Czytalem podobnego posta, niestety temat zamkniety i nie moglem sie dopisac.
ponawiam prosbe o rozwiazanie problemu.

Po paru schodkach wyskakuje mi BSOD i komp sie restartuje. Karta graf. ATI radeon 9550, procesor AMD 1,9 GHZ 512 RAM.

Nowe sterowniki do karty nic nie daja. Tak jak i najnowszy DX9 ani reinstalacja gry. Jakies pomysly by sensownie rozwiazac problem?

Pozdro
 
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 7 Luty 2006, 23:11   problem

Scalilem i odblokowalem - chodzilo raczej o to...

Powtorze tylko to co pisali poprzednicy - przeskanuj komputer dobrym programem antywirusowym...
I powiedz, czy masz takie objawy przy innych grach,sytuacjach...
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
catek
Gość
Wysłany: 9 Luty 2006, 00:13   problem

8) Jak juz bedziesz skanowal to kiedys sciagnij sobie antywirusa AVAST 4.6 i zobaczysz roznice w grze, bedzie wszystko w porzadku, Polecam!! pozdro
 
 
konekszyn
Yo!

Dołączył: 25 Paź 2006
Posty: 1
Wysłany: 26 Październik 2006, 08:20   Proszę o pomoc!

Witam! Ściągnąłem sobie icy tower juz z kilku rożnych zr?del i za kazdym razem po sciagnięciu i zainstalowaniu, gdy daję start game i wskakuje na pierwszy schodek to mi sie komputer resetuje. Proszę o pomoc, jak to naprawić? Czytałem wczesniejszy topic z podobnym problemem i moze jest to sprawka windowsa xp pro ?
Ostatnio zmieniony przez konekszyn 26 Październik 2006, 08:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Problem z grą
Gość
Wysłany: 10 Listopad 2006, 19:36   Problem z grą

Witam,

Piszę z nastepującym problemem. ściągnąłem, zainstalowałem Icy Tower, lecz na początku gry, na pierwszym schodku gdy wciskam spacje to automatycznie mój komputer resetuje się... nie mam pojećia w czym tkwi problem. Proszę o odpowiedź.

pozdrawiam.
 
 
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 10 Listopad 2006, 20:24   Odp: Problem z grą

Na moje oko twój system operacyjny nie chce współpracować. ;) Przykro mi, ale słyszałem o takim problemie tylko dwa razy od czasu istnienia strony, więc to chyba nie problem gry...

Może uruchom grę w trybie okna? Mój Icy Tower zawiesza się, gdy gram za długo w trybie pełnoekranowym, może to podobny problem.
 
 
~
Gość
Wysłany: 11 Listopad 2006, 00:40   Odp: Problem z grą

Probowałem ... lecz dalej się resetuje, a po włączeniu pojawia się komunikat treści "Komputer odzyskał sprawność po poważnym zagrożeniu" - mniej więcej coś takiego ...
 
 
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 11 Listopad 2006, 10:18   Odp: Problem z grą

Oj, było takich problemów już kilka. Niektórzy mówią, żeby zreinstalować grę, inni - żeby zresetować kompa samemu, żeby pobrać sterowniki itd., ale jak na razie, to w pełni sprawdzonego sposobu na tym forum nie znaleźliśmy. Oto te 'popularne' problemy (i odpowiedzi):
http://www.icy.pl/forum/index.php?topic=804.0 - tu odpowiedź masz na końcu tematu.
http://www.icy.pl/forum/index.php?topic=448.0
http://www.icy.pl/forum/index.php?topic=667.0 - tu chyba nic nie pomogło :( .
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
 
zizzy
Hey, good!



Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 9
Wysłany: 21 Grudzień 2006, 11:04   Odp: Proszę o pomoc!

morze tak, ale je mam windows xp proffesional i mi jakiś chodzi ściągam mody i schodki a to nic stoi i dalej moge grać. sprubuj wejść do panelu sterowania i spróbuj zmienic ustawienia icy towera. powodzenia!! ;)
 
 
zizzy
Hey, good!



Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 9
Wysłany: 1 Styczeń 2007, 13:30   Odp: Problem z grą

może spróbuj zmienić klawisz skoku (SPACE) na inny (np. R.SHIFT) może wtedy zadziała ;) powodzenia
 
 
Skejt
Yo!

Dołączył: 25 Gru 2007
Posty: 2
Wysłany: 25 Grudzień 2007, 15:06   Co Jest

A wiec tak sciognolem icy tower najnowszego (1.3.1) i normalnie wlaczam gre i zaczynam skakc gdy jestem przy 3 schodku :razz: reset kompa i tak co chwile :[ co robic??? :cool:
 
     
Gość

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 14:06   

Moge Dodac ze z wersja 1.2 tez tak jest wydaje mi sie ze blad tkwi w pliku "character" poniewaz mam wersje bez pliku "character" i mi wszytko spoko chodzi :smile: z tym ze grafa jest slaba a widzlem u qumpla icy 1.3 i jest lepsza prosze o pomoc :razz:
 
     
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 15:37   

Gość napisał/a:
grafa jest slaba

Czyli? Jak wygląda w porównaniu z 1.3?
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
     
Pablo 
Super!



Wiek: 21
Dołączył: 21 Lis 2007
Posty: 61
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 16:06   

Mogr odpowieziec prosto za ( no wlasnie kogo ? ) NIczym jedynie muzyka dziwekiem i niczym innym moze jest tam troche slaba maly kontrast i ostrosc ale sie iniczym specjalnym nie rozni . a na pytanie ktore zadales SKEJT to moze byc wna jakiegos wirusa czy co kolwiek a nawet nie oryginalnym systemem .... :grin:
_________________
Icy Tower 1.3 :
NmL 532
Floors 842
Combo 357
Score 198.926
Moje forum o Telefonach komorkowych !!! ZAREJESTRUJ SIE
 
 
     
Skejt
Gość
Wysłany: 27 Grudzień 2007, 14:44   

robiłem Formata i instalowalem nowego windowsa nawet zmienilem antyvirusa ale nadal to samo. mattirab chodzilo mi oto ze grafika jest slabsza i nie da sie zmieniac gosci czyli moge miec tylko harolda i mniej sa rozbudowane opcje:p
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 14