SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Spowalnianie gry / Game slowdown
Autor Wiadomość
Fayl
Fantastic!



Dołączył: 26 Lut 2004
Posty: 346
Skąd: ŁDZ
Wysłany: 30 Kwiecień 2004, 13:31   Spowalnianie gry / Game slowdown

Czy graliscie kiedys w IT na bardzo slabym sprzecie??? Ja gralem ostatnio na laptopie 150 MHz, 32 RAMu i z jakas standardowa karta graficzna. Gra wcale sie nie ciela, tylko dzialala tak gdzies 2x wolniej, moze to wlasnie jest sposob Wlochow? Gdyby sie przyzwyczaic do takich spowolinionych ruchow, to byloby o wiele wiecej czasu na zastanowienie. Ja gralem tylko pare razy, wiec nie pobilem zadnych Undertajkerow, aaale gdybym gral dluzej, to kto wie... (oczywiscie :shock: nie mam zamiaru tak grac, to pisze jako ciekawostke)
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 22 Luty 2008, 00:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
WAP
Wow!


Dołączył: 02 Lut 2004
Posty: 94
Skąd: Milan?wek
Wysłany: 30 Kwiecień 2004, 13:56   Czy?by spos?b W?och?w???

Ja zauwazylem taki efekt u mnie w szkole :P
Jak byly wlaczone gwiazdki to dzialalo wolnej bez scinek, a jak byly wylaczone to jeszcze szybciej niez powinno :wink:
_________________
core:167700
Combo:404
Floor:1012
NML:615
UNML:322
 
 
 
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 30 Kwiecień 2004, 16:05   Czy?by spos?b W?och?w???

Heheh, o tym samym pisalem wieki temu (chyba moj drugi post tamze) na pierwszym forum it.NET. :D

Ale nie wydaje mi sie zeby to o to chodzilo:

1.) Undertaker ma tak niesamowita kontrole (podziwiam :shock: szczerze :razz: ) ze nie wydaje mi sie aby jakiekolwiek zwolnienie moglo mu w niej pomoc
2.) ale mimo wszystko raz czy dwa normalnie sie zawahal, co IMO tez nie pasuje do bardzo wolnej gry

i

3.) ile godzin wtedy trwaloby dojscie do 4000+? :o :wink:
 
 
tajek
Splendid!



Dołączył: 01 Lut 2004
Posty: 607
Skąd: Mysteryland
Wysłany: 30 Kwiecień 2004, 17:35   Czy?by spos?b W?och?w???

Hmm wydaje mi sie ze odkrylem tajemnice Undertakera , gralem juz w ten sposob , nawet pobilem rekord , tylko ze musze sie wziasc za opanowanie tej taktyki w 100 % , gdy tego dokonam to jest szansa na 2000 schodkow ...
Dzisiaj dopiero ogladnalem replay Undertakera i miedzy 2000 a 2100 dokladnie widac te technike , zrobil tam blad ktory mnie przekonal ze on tak gra ...
_________________
 
 
 
Broda 
Amazing!


Dołączył: 07 Kwi 2004
Posty: 129
Skąd: Pi?a
Wysłany: 30 Kwiecień 2004, 17:40   Czy?by spos?b W?och?w???

tajek moze ujawnisz ta technike :?: Plz :?:
 
 
 
John Beak 
Fantastic!



Wiek: 29
Dołączył: 13 Kwi 2004
Posty: 407
Skąd: Icy Tower
Wysłany: 30 Kwiecień 2004, 19:23   Czy?by spos?b W?och?w???

We szkole jest PC 100 mHz i malo MB RAM. To jest (this is in Czech and wrongly said) chu»ovka.
_________________
Trolling is a art.
Design Your Universe
IcyTower.cz
John Beak's Website
 
  Profil FLD: 1686
 
Falien
Eextreeme!



Dołączył: 19 Lut 2004
Posty: 193
Skąd: Paw?owice
Wysłany: 30 Kwiecień 2004, 20:50   Czy?by spos?b W?och?w???

hehe tu moglbym pisac godzine :) na ten temat.. Moj brat wlasnie tak gra daje sobie maly ekranik i sa bardzo wolne ruchy i ma rekord 849... a normalnie do 450 nie dochodzi!!!!! Uwierzycie??
_________________
Sp?jrzmy prawdzie w oczy..." Stanis?aw Bra?czak
 
 
 
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 30 Kwiecień 2004, 20:53   Czy?by spos?b W?och?w???

Cytat:
Moj brat wlasnie tak gra daje sobie maly ekranik i sa bardzo wolne ruchy i ma rekord 849... a normalnie do 450 nie dochodzi!!!!! Uwierzycie??


Ja uwierze... bo czasem nie dochodze do 400. :P
Chociaz to bardziej przez brak systematycznego treningu. :(
 
 
Neo 
Fantastic!


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Mar 2004
Posty: 487
Skąd: Matrix :)
Wysłany: 30 Kwiecień 2004, 20:53   Czy?by spos?b W?och?w???

to powiedz wreszcie, jak dac sobie "na maly ekranik", nie trzymaj tego w tajemnicy, ok?
Ale by sie wiggin zdziwil, jakbysmy tak wszyscy przyslali rekordy po 2500 floor :roll:
_________________
IT Code: IT+(+++) M$++ CS+ SD= M= ISC= CI- CF+ CL=
  Profil FLD: 49 IT Code:
 
Broda 
Amazing!


Dołączył: 07 Kwi 2004
Posty: 129
Skąd: Pi?a
Wysłany: 30 Kwiecień 2004, 20:59   Czy?by spos?b W?och?w???

E to tylko chyba udaje sie bratu Faliena ja gralem u kolegi na wolnych obrotach i zrobilem 416 :?
 
 
 
syo 
No way!



Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 31 Sty 2004
Posty: 1957
Skąd: Wrocław/Olsztyn
Wysłany: 30 Kwiecień 2004, 21:13   Czy?by spos?b W?och?w???

tajek - jesli chodzi o manewr na 2050 pietrze to kumam. Jesli nie to fragmencik miedzy 2000 a 2100 pietrem obfitowal w NOOBowosc (NML), byl jeden morderczy skok ;)
  Profil FLD: 91 IT Code:
 
tajek
Splendid!



Dołączył: 01 Lut 2004
Posty: 607
Skąd: Mysteryland
Wysłany: 30 Kwiecień 2004, 21:20   Czy?by spos?b W?och?w???

No tak mysle ze undertaker zrobil tam pewien blad w swojej taktyce ( jak to mozna tak nazwac :P :D )
_________________
 
 
 
SzCzeniaaK
Super!



Dołączył: 08 Kwi 2004
Posty: 64
Skąd: Tuliszk?w
Wysłany: 1 Maj 2004, 22:32   Czy?by spos?b W?och?w???

Slyszalem
o programie MO'slow ktorym mozna skutecznie zwolnic kompa
jesli poszperam to moze znajde wersje pod xp i te stara na win 98 .

Tak wiec niedlugo Polska podbije swiatowa liste IT ....

....nie no zartuje ale ten program istnieje i ciagle go szukam ....... :?
_________________
color=white][shadow=black][glow=gray]> > > > > > > > > > >Superme NTM Fan< < < < < < < < < < <[/glow][/shadow][/color]
 
 
 
CelseR
Eextreeme!



Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 166
Wysłany: 2 Maj 2004, 09:14   Czy?by spos?b W?och?w???

ja znalazlem jeden taki trainer :wink: ale na nim raczej sie nie da oszukac dlatego ze... no sami zobaczcie http://dlh.net/getfile.ph...icy_tower12.rar
 
 
 
tajek
Splendid!



Dołączył: 01 Lut 2004
Posty: 607
Skąd: Mysteryland
Wysłany: 13 Maj 2004, 21:48   Spowalnianie gry - problem

Mam Problem , nie bede robil nowego tematu poniewaz uwazam ze jest to zbedne ...
Tak wiec dzisiaj postanowilem poszukac sobie spowalniacza kompa zeby sobie ulatwic gre :) , wszystko ladnie sie zapowiadalo , nawet to dziala , tylko ze niestety sa pewne skutki uboczne , otoz gdy juz po wylaczeniu tego spowalniacza chcac zagrac normalnie , gra jest tak szybka ze nie da sie wogole skakac , jest tak jak bym gral na pliku rambobonesa ( moze pamietacie , zrobil plik dzieku ktoremu gra byla bardzo szybka )
Przeinstalowalem juz gre i nic to nie pomoglo :(
Prosze o szybka pomoc !!
z gory dziekuje
_________________
 
 
 
domaz
Fantastic!



Dołączył: 28 Kwi 2004
Posty: 480
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 13 Maj 2004, 21:55   Spowalnianie gry - problem

A jakiego programu do spowalniania uzywasz?? CPUGRAB??
_________________
glow=red] Moje wyniki to:[/glow]

[glow=green] Combo 372 [/glow]
[glow=blue]Floor 1350[/glow]
[glow=black]Score ?????[/glow]
[glow=violet]NML 679[/glow]
 
 
 
tajek
Splendid!



Dołączył: 01 Lut 2004
Posty: 607
Skąd: Mysteryland
Wysłany: 13 Maj 2004, 22:06   Spowalnianie gry - problem

Tak z tego , wiem wiem zachowalem sie jak amator , ale chcialem zobaczyc jak sie gra na spowolnionym tempie
_________________
 
 
 
domaz
Fantastic!



Dołączył: 28 Kwi 2004
Posty: 480
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 13 Maj 2004, 22:14   Spowalnianie gry - problem

Z tego cowiem to CPUGRAB ma tez mozliwosc przyspieszania wiec radzilbym odinstalowac graba i potem zobaczyc czy jest dobrze
_________________
glow=red] Moje wyniki to:[/glow]

[glow=green] Combo 372 [/glow]
[glow=blue]Floor 1350[/glow]
[glow=black]Score ?????[/glow]
[glow=violet]NML 679[/glow]
 
 
 
tajek
Splendid!



Dołączył: 01 Lut 2004
Posty: 607
Skąd: Mysteryland
Wysłany: 13 Maj 2004, 22:17   Spowalnianie gry - problem

no tylko ze jest problem , tego sie nie instaluje :P
_________________
 
 
 
domaz
Fantastic!



Dołączył: 28 Kwi 2004
Posty: 480
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 13 Maj 2004, 22:19   Spowalnianie gry - problem

A notak...rzeczywiscie to ustaw w tym grabie jakis default speed jesli jest a jak nie to ustaw mniej wiecej tak jak bylo na poczatku wszystkie opcje...jesli tego ejszcze nie zrobiles...zreszta zaraz sam tos ciagne to ci powiem bo dawno w tym nie grzebalem:)

eDit : w tym rzeczywiscie nie ma zadnych opcji:) w kazdym razie masz ustawione na 30??
_________________
glow=red] Moje wyniki to:[/glow]

[glow=green] Combo 372 [/glow]
[glow=blue]Floor 1350[/glow]
[glow=black]Score ?????[/glow]
[glow=violet]NML 679[/glow]
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 15